|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
[QUOTE=nuna2;39072507]Wyprawka dla dzidzi
![]() gąbka nie potrzebna, bo to siedlisko bakterii, dodałabym jałowe gaziki do pępuszka, wodę morską, oczywiście jakiś żel do kąpilei 2 w 1, po co odrazu emolienty stosować, wkładki laktacyjne, śliniaki dużo. |
|
|
|
#4172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też uważa że będą do nas mówić jak krowie na granicy rzeczy oczywiste które można poszukać na necie, tż uważa że tyle zagwostek wyszukałam w sprawie starań to teraz też sobie poradzę..yh mam mętlik już chcialam żeby chociaż te 4h w tygodniu poswiecił nam, mnie i dziecku, moze zmienił by nastawienie do ciąży, bardziej sie zaangażował..a nie tylko komputer Cytat:
a mogłabyś mi podać tą internetową SR? |
||
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Jenny bardzo Cię proszę dopisz mi wizytę na 5.03.
Dziękuję Dostałam skierowanie na "magiczną" glukozę ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Ale jeśli nie będzie chciał chodzić na SR to znajdzcie inny sposób na spędzenie czasu razem. To w końcu nie musi być SR
|
|
|
#4175 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() no właśnie..ale trzeba mieć motywację hehe a on uważa że jestem leń i muszę zapłacić żeby chodzić a w domu sama nie będę ćwiczyć.. inna rzecz że nie wiem jak heh mam wrażenie że on sie boi mnie dotykać teraz.. głównie chodzi o brzuch, zero przytulania od 2 miesięcy.. sama nie wiem
|
|||
|
|
|
#4176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie kciuki
choć wizytę mam dopiero na 17 ![]() Cytat:
![]() ogólnie wszystkie dziecięce ciuszki są przesłodkie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a o tym druczku który wczoraj wypełniałaś to wiem. Też taki właśnie wypełniałam. Wiem też, że lekarza rodzinnego możesz mieć w punkcie X a położną w punkcie Y. Tylko nie wiem czym się różni położna od pielęgniarki, myślałam że to jedno i to samo. i właśnie ten druczek który wypełniałaś możesz zmienić i wypełnić u innej położnej/pielęgniarki jeszcze raz. A za kolejny 3-ci raz musisz zapłacić 80zł. Tak mi tłumaczyła moja położna... |
||||
|
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zauważyłam, że jak sie kłade spać to najwięcej, jak zmieniam pozycje z boku na bok od razu twardnieje, wczoraj w wannie też.. czasami w ciągu dnia.. bierzesz nospe? ja na noc poowke forte sobie biore, wczoraj wzięłam za późno bo jak zwykle sie łudziłam że może nie bedzie skurczy i że to normalne.. jestem w 24tc to chyba do 10razy dziennie jest ok?mnie one nie bolą a ciebie?? gin powiedzial tylko że od 23tc tak może sie dziać i tyle.. |
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkanko się błyszczy, wszystko poodkurzane i wysprzątane. Ja wykąpana i doprowadzona do porządku
![]() wypluskałam się w wannie, ogoliłam się ładnie (zrobiłam fryzurkę ) ale przy pomocy lusterka, było mi tak ciężko że już chciałąm wszystko golić na łyso zrobiłam sobie make up i pomalowałam paznokcie ![]() Co prawda nadal jestem wielorybkiem, ale pięknym |
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
lonely_lady
katherine271 Veronic Kinga_20 ![]() Ag_nes ![]() za wizyty ![]() Wiecie co dziewczyny ja chyba zacznę sobie lictytować te mega paki na allegro. Generalnie faktycznie nie podobają mi się wszystkie ciuchy, ale jak są takie paki gdzie np. za 30 - 40 pln można wilicytować 30-60 ciuszków to dla mnie nawet jak połowa będzie taka super to będę szczęśliwa. Bo póki co nie trafiłam do takich fajnych lumpków jak Wy gdzie kupujecie 10 ciuszków za 20 pln
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A, jeszcze jedno, z tego co piszesz on od pocątku kręcił nosem, a Ty liczyłaś, że jak przyjdzie co do czego to się zgodzi. Może w tym problem, on poczuł, że jego zdanie tez nie ma dla Ciebie znaczenia i się zbuntował? Warto to przegadać i decyzję podjąć razem. |
||||
|
|
|
#4182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no to dziwne :/
jak to zleciało Cytat:
o ile Karola mogłabym przemyśleć tak Benedykt odpada całkowicie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zazdroszczę chodzisz na darmową czy płatną?Cytat:
Super byście mieli niespodziankę Ciekawe czy będzie chciała zrobić Wam prezent Dziękuję dziewczyny za oklaski Byłam w Realu i kupiłam sokowirówkę
|
||||||
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Pawie - palmers jest na allegro
dopytaj jaka cena w aptecehttp://allegro.pl/palmers-nowe-opako...996166293.html http://allegro.pl/palmers-balsam-na-...944687952.html ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20203539/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60194849/ |
|
|
|
|
#4184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do linku to ten z pierwszej strony http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Mają jakieś chore zasady, że jak sobie wykupie pakiet 1000smsów do wszytskich to cofają mi ważność konta na 35 dni
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona do tej SR i cieszę się, że się zdecydowaliśmy. Widzę, że i TŻ jest zmotywowany i chce jeździć, bo widzi, że babki są konkretne i uważa, że dużo się nauczymy od nich A wydaje mi się, że próbki na wstępie też otrzymacie ![]() Cytat:
Wiesz co u mnie też tak czasem wybula na wysokości pępka albo trochę wyżej i mi się wydaje, że to albo tyłeczek albo może właśnie piętka - czasami to aż boli jak tak mocno się wypnie Oj sokowirówka to i mi się marzy, pewnie też zainwestujemy.
|
||
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bieak znow zastal mnie w pizamie i szlafroku fotka ciuszkow niebawem. dostalam sporo gratisow
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie jeszcze nie bolało jak się wypiął, wszystko przede mną A sokowirówkę to ja kupowałam od września aż w końcu się zebrałam
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z filmow po raz kolejny polece ten http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390 wspanialy. i jeszcze http://www.filmweb.pl/Motyl.I.Skafander
|
|
|
|
|
#4191 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze jak sobie wyobraziłam Twoje dwie w akcji UOTE=vil84;39071473] ja się właśnie troszkę tego boję, jesteśmy tu sami, rodzina 30 km stąd ... normalnie to wiem, że damy radę, ale ostatnio chodzi mi ciągle po głowie że co będzie jakby tfu tfu coś się stało, miałabym wypadek, złamałabym nogę ... kto się wtedy maleństwem zajmie ... tzn tu już nawet nie o odległość chodzi, ale o sam fakt, że nie mamy nikogo do pomocy, nasi rodzice wszyscy pracują jeszcze co najmniej 10 lat, a mamy to też w weekendy pracują. mąż z pracy nie może brać dłuższego urlopu bo nie możemy ryzykować zwolnienia, ja niedługo będę bezrobotna .. głupie myśli, wiem że będzie ok ale gdzieś tam jednak tkwią w podświadomości. świeże są podobno czerwone ... a potem się robią białe. ale ja też nie pamiętam czerwonych, mam na biodrach i mam wrażenie że od razu białe były ![]() [/QUOTE] czyli mamy tylko opcję braku problemów większych zawodowo. Co do rozstępów, to ja mam stare na dupce i też nie pamiętam czerwonego etapu, ale to byłam nastolatką, więc mogę nie pamiętać ![]() nie ![]() ale mniejsze porcje zaczęłam robić i próbuję potem równoważyć czymś z półki "baardzo zdrowe" żeby potem nie było, że marudzę na szybkie tycie - leżę - i wpierdzielam ![]() Cytat:
współczuję ogromnie - mnie zwykle dopadały infekcje dość często, ale - odpukać - w ciąży się to uspokoiło ![]() Cytat:
![]() ![]() z tym goleniem to już jest rzeczywiście powoli akrobatyka
|
|||
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Axella - ja sie dzisiaj nawet nie uczesalam. 14:00 i nadal w pizamie. oddaj troche energii! jak sie urodzi Nelka to da mi takiego kopa w dupe, ze sie nie pozbieram
Nuna za wyprawke, kupujesz Bebilon z mysla, ze nie bedziesz karmila piersia, czy "na zapas"?
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My sokowirówkę mamy i .... rzadko używamy. Chyba zacznę robić tak, że będę obierać ładnie wszystkie owoce i warzywa i potem mieszać sok z resztami, bo mi najzwyczajniej w świecie szkoda tego co zostaje... Nie mamy dostępu do darmowych owoców i warzyw, więc jak już kopuję to wole zjeść w całości niż tylko soczek z tego mieć. Niestety nie wpadłam na to przed zakupem (tzn nie spodziewałam się, że tak dużo się marnuje...) |
|
|
|
|
#4194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama byla przerazona moimi rozmiarami (jak to mowi kilo z koscia ), bylam 3 dzieckiem, a nawet kapac na poczatku nie miala odwagi...2 miesiace w inkubatorze. ale zawsze mi sie wydaje, ze taka waga 1500 to juz "z gorki". niepokoj jest caly czas, ale tak jak piszecie, byle do 30 tygodnia a to juz coraz blizej. niech dzieciaki rosna i bedzie super.Cytat:
|
||
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zależy na tym aby coś dobrego z buraka mieć, selera - nie lubię ich jeść a jak zrobię sok, wymieszam z jabłkiem czy marchwią to myślę, że mi zasmakuje a mały dostanie witaminek więcej
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z gimnastyki, załatwiłam sprawę w banku, zrobiłam zakupy..
Teraz piekę ciacho na jutro do pracy i pączki angielskie.. Spróbuje ja nadziać czymś w środku.. Może mi się uda . Napiszę czy warto było
|
|
|
|
#4197 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z możliwości chodzenia po urzędach? Nie wiem czy ktokolwiek to lubi ![]() Ale udało się. Dziś 3 wizyty w ZUS 100 km przejechanych i udało się! Złożyłam wsio .... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a no to na pewno, że na all można kupić taniej ale opcja z kupieniem i oddaniem też jest niezła Cytat:
Cytat:
Będziesz naszą rekordzistką najwyżej ![]() ![]() Sprawę ZUSu póki co uznaję za temat zamknięty. Stawiam soczki ![]() ![]()
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż uwielbia sok marchwiowy i zawsze taki świeży jest lepszy niż z kartonu, a ja to bym sobie właśnie sok z buraków popijała, bo lubię bardzo. Co do marnowania jedzenie, to ostatnio był jakiś program w tv, że tyle jedzenia wywalamy, że można by było tym nakarmić te głodujące dzieci i problem głodu na świecie byłby rozwiązany. Najwięcej oczywiście marnują sklepy i gastronomia.....
|
|
|
|
|
#4199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze jak mi beda monitorowac tetno plodu podczas porodu to zejdzie na zawal z brzuchem, widzialam ze na poczatku tez mial jakies opory zeby mnie tam dotknac. glaskal, a za chwile jakby sie mu przypomnialo i zabieral reke kilka razy mowilam mu, ze brzuch nie gryzie, ze nie musi go unikac. jak mala kopie biore czasem jego reke i daje poczuc. ale jak juz go skopie to zabiera i mowi, ze to dziwne :P kilka dni temu lezalam w wannie, troche sie martwilam bo caly dzien nie czulam kopniakow. przyszedl zaczal polewac brzuch woda, troche po nim pukal i kopniaki sie pojawily powoli sie oswaja...dla nich to tez nowa sytuacja. nie kazdy facet jest taki, ze od razu placze czujac kopniaka moj tz kiedys pytal mnie czy nie mam problemu z przebraniem obcego dziecka - bylam niania (kupa :P). on niepewnie czuje sie biorac czyjes dziecko na rece...chociaz jak z takim wiekszym to niezle szaleje. mam znajoma, ktorej maz do teraz nie przebral pieluchy (maja 3 dzieci). "nie bo nie, bo jemu smierdzi, bo zwymiotuje"... daj mu czas rozmawiajcie!---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
ja tez mam jedno.wiesz co Ci doradze? www.all...pl hehehe niektore towary z przesylka wychodza tak jak w sklepie albo dogadaj sie z ktoras z dziewczyn to Ci kupi i wysle.Cytat:
ale salatke selerowa wcinam.
|
|||
|
|
|
#4200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wykonane zadania i czekam na relację pączkową Cytat:
gratuluję, ale nieźle się najeździłaś. Teraz korzystaj! ![]() Cytat:
Oj ja nienawidze jak się coś marnuje. Zawsze planuje zakupy tak by nie wyrzucać, staram się przechowywać dobrze żywność. Jak pracowałam w restauracji w Szkocji to nie mogłam przeboleć wyrzucania nietkniętych bułeczek. Ludzie zawsze je dostawali do zup i przekąsek i często wracały nietknięte. Ja wiem, że niehigieniczne jest jeść z talerza obcych ludzi, ale wyrzucania chleba, kórego nikt nie ruszył nie mogłam zdzierżyć, więc ostentacyjnie wrzucałam te bułki z powrotem do koszyczka ze świeżymi... Linczujcie jeśli chcecie, ale myślę, że nikogo nie zabiły
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-06 o 14:22 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

Takie coś to powinno być za free - bo naprawdę nic tam nowego się nie dowiesz.

bo do spodenek na szelkach idealny. maluszek to bedzie taki maly "antos zboj" 

) ale przy pomocy lusterka, było mi tak ciężko że już chciałąm wszystko golić na łyso
07.07.2012 

o ile Karola mogłabym przemyśleć tak Benedykt odpada całkowicie 
Ja się pochwalę, że nasze szczęście przyjdzie na świat w naszą 9 rocznicę