|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
Wracam do liczenia. Jak idzie Emi z żabą? Jak ostatnio sie zrelaksowałam winem, to skończyłam z urwanym filmem i zatruciem alkoholowym Nie miewałam pieniędzy na zakupy galeriowe, ostatni rzut na konto pozwolił mi się przekonać jak cudowne są przeceny i jakie to cudowne uczucie coś nowego sobie kupić.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosuję taką guaranę http://www.zdrowapolka.pl/guarana-poranek-60-kaps.htmlA w trakcie sesji kiedy prawie nie śpię w nocy, a rano mam egzamin biorę to http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-tabletek.html i muszę przyznać, że działa. Guarana natomiast jakoś nie bardzo... Bo na Fiberonie jest napisane, żeby stosować 2 razy dziennie przed posiłkiem. A tak wydumałam, że kilka godzin po kolacji można by przed samym snem bo zastosować, żeby się tłuszczyk nie odkładał Ale nie chciałam kombinować na własną rękę tylko trzymałam się ulotki. Mam wrażenie, że jestem jakaś lżejsza i szczuplejsza, nawet TŻ to zauważył, ale wagę mam tę samą i wymiary też. To chyba moja psychika tak działa Macie jakieś sprawdzone sposoby na bóle kręgosłupa? Zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską ale chyba to mi też w jakiś sposób obciąża kręgosłup, siedzę na piłce przy biurku ale też mnie boli kręgosłup. Zapominam, żeby się ciągle prostować. A non stop siedzę przy biurku i już wysiadam po prostu. Trzymam kciuki Cindy, żeby udało się zrealizować listę ![]() Jak już jesteś i wiem, że Ty jesteś naszym naturalnym zdrowotnym lekarzem to masz może jakiś sposób na afty? Nie chcą mi się zagoić i strasznie się męczę mimo smarowania sacholem i psikania hascoseptem...Przyszły dziś perfumy - uprać stanik - uporządkować biżuterię - zaadresować wymianki - nauka angielskiego....
|
|
|
|
|
#2733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale odhaczone listy pozwalają odzyskać równowagę, bo gdy się bardzo fiksuję na tym jednym niezrobionym, to umykają jednak konkrety zrobione... Zdrówka dla zwierzaka (dobrze wywnioskowałam?) ![]() Cytat:
Patri, fajnie, że prawie kończysz, że cząstkowo już się rozliczyłaś i nie ma uwag. Nie karm tego żarłoka-krytyka, rób swoje najlepiej jak umiesz ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- A, idę zaraz pracować w pracy Zmiana otoczenia trochę mi pomoże mam nadzieję. Potem spotkanie z koleżanką, która niedawno miała problem jak ja, a teraz żabsko prawie przetrawione, zawsze trochę karmię się jej przykładem, może i dziś tak będzie.
|
||
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Coś nie mogę się zabrać za odpisywanie...nie nadążę już
Cytat:
![]() Cytat:
Więc chyba nie należy z nim przesadzać za bardzo? Nie wiem na ile jest to sprawdzone info.Co do bólów kręgosłupa...to mi szkodzi przebywanie dlugo w jednej pozycji (jak chyba każdemu ). Więc jak długo siedzisz nad książką, to się regularnie rozciągaj - ręce do góry i na przemian raz jedną rękę wyciągaj bardziej, raz drugą. Mnie pomaga jeszcze "wypchnięcie" kręgosłupa do przodu (nie wiem jak to dobrze opisać ). Niestety nie cierpię ich robić, bo po prostu mnie wykańczają - mam naprawdę beznadziejne mięśnie na plecach i nawet ćwiczenie tego przez miesiąc codziennie nie wzmocniło ich na tyle, żeby te ćwiczenia mnie tak nie męczyły jak męczą Cindy - a co dolega Fiodorkowi? Pomyziaj go ode mnie...Boże, niech ktoś za mnie napisze pracę magisterską!!! W końcu nie zaliczę przez to semestru i się doigram
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak to z projektami bywa - buch, nieprzekraczalny parametr został przekroczony i trzeba coś zmienić, choć nie bardzo wiadomo co, analiza od początku i zmiany. Mózg mi się lasuje. Przydałaby się odskocznia. Chocby łaskawe korki. Zaczynam rozumieć mojego TŻ. ![]() Ziewam jak smok, marzy mi sie podusia, choć na pół godziny - i chyba spełnię to swoje marzenie. A może dla odskoczni okna umyję? Bo już swiata nie widzę przez nie...
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja narazie moge sobie darowac ...a mam w planach wymienic czesc ciuchów ...hmm jak i czym je zamienie ego nie wiem,najwyzej zostana mi 3 bluzki hi hi napewno musze zrobic porzadek z bielizna....o skarpekach nei wspomne...wrrr nieznosze obecnego stanu i garderoby i własnego mózgu.... trening odbyty wpadłam na 15 min po kawe do domu zaraz jade po adusia.... zmieniam plan działan po raz kolejny...rano za długo delektuje sie kawa...więc musze to zmienic...czyli ogólne ogarnięcie chaty i siebie...bo jak narazie to ciagły chaos,moze wkoncu dojde do momentu,że rano mam łóżka poscielone w kuchni normalnie i ze jak wracam popołudni u to nie zastaje [pobojowiska jak po wojnie i walce aby zdązyc wyjsc na autobus...
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2013-02-05 o 15:10 |
||
|
|
|
#2737 | ||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Jest jak najbardziej bezpieczna. + pomyliłam dawki i w jednej ampułce jest 2000 mg .Wygląda to tak ==> http://www.swiatziol.com.pl/panax-gi...ebb0ea8f46b671 Rekomendowane jest przyjmowanie jednej ampułki dobowo. Ale zadzwoniłam jeszcze do Mamy i okazuje się, że z tej samej firmy mamy na stanie dawkę 2500 mg w ampułce + dawkowanie to 1/2 ampułki dziennie .Inne źródła mówią o tym, by nie przekraczać dawki 750 mg dziennie. Jakby nie było - ampułkę możesz podzielić na 3 dawki - oszczędność niebywała Jeszcze odnośnie układu hormonalnego, o którym wspomniała Kocurka . Owszem działa - nie pamiętam dokładnie na jakiej zasadzie, natomiast efektem jest zwiększenie wydajności i przybycie sił witalnych . Poza tym żeń szeń prócz tego, że pobudza organizm, stymuluje również układ immunologiczny, reguluje poziom cukru we krwi, ustawia lipidogram, poprawia metabolizm [chudnięcie ], jak również przepływ tlenu w organizmie. Nie bez przyczyny jego łacińska nazwa to panaceum, czyli remedium na wszelkiego rodzaju dolegiliwości . Myślę więc, że brany z głową w dawce 750 mg na dobę, będzie dobrą alternatywą dla guarany np. .Cytat:
Cytat:
]*spanie na twardym, bez poduszki *odpowiedni zestaw ćwiczeń *masaże *dobra maść, np. z borowiny, z żyworódką, boswelią etc. *dobry kręgarz [lekarz], który zbada i powie co wolno, a czego nie. Mam kumpla, który już prawie nie chodził, a jeśli, to więcej było w tym leżenia. Trafił do świetnego lekarza, który pokazała mu m.in. w jakiej pozycji ma wiązać buty, w jakiej siedzieć przy biurku, zabronił mu chodzić boso po plaży i inne takie. Odkąd się do tego zaczął stosować śmiga jak zły .Cytat:
. Jeszcze tylko ciacha i podłogi .Heh - nigdy zadatków na lekarza nie miałam. Pewnie dlatego, że trzeba się dużo uczyć + farmakognozji nie ma w siatce medycyny .Na afty : 1)doustnie : - spirulina [ ważne, by dostarczyć organizmowi witaminy B12 i żelaza], - folik [ kwas foliowy] 2) miejscowo : -olejek z drzewka herbacianego [ ten czysty ]-kwas hialuronowy [ może być w żelu] -płukanki z szałwii Powodzenia w walce z paskudztwem Mi aktualnie wychodzi ząb mądrości
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-02-05 o 16:47 |
||||
|
|
|
#2738 | |||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Cytat:
.Nic poważnego , chucie nim targają , więc byliśmy dziś na zabiegu . Wraca powoli do siebie po narkozie, a ja palę i myję wszystko, co do tej pory zdążył olać .Pomiziany - śpi To bardzo dobry pomysł Fakt, że ja swoje machnęłam tylko z wewnętrznej strony, ale i tak wiele zyskały . Poza tym na dworze szaleje zamieć deszczowa, psu na budę zdałoby się moje mycie całościowe .Cytat:
![]() No nic, odpoczęłam chwilkę - wracam do pracy .
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że to nie tabletki, na pewno byłyby wygodniejsze w stosowaniu niż ampułki. Ale może i tak wypróbuję. Na afty taki żel hialuronowy z ZSK pomoże??? Mam kolejny egzmain w plecy, a więc w przyszłym tygodniu mam 2 poprawki w poniedziałek, 2 w Walentynki, a ta czwartkowa to wszystkie 4 częsci angielskiego, w tym egzamin ustny plus później dwie części egzaminu na dwie oceny z gramatyki historycznej francuskiej i odpowiedź ustna. Nie wiem jak to ogarnę. Moja motywacja spada i im więcej nauki mi przybywa tym mniejszą ochotę mam, żeby się uczyć. Przewiduję warunek albo koniec studiów. Szkoda, że to już ostatni semestr. Myślałam, że jednak lepiej mi poszło, ale chyba po tej obronie moja nauka już nie była tak efektywna jak zawsze mimo czasu jaki nad nią spędzałam. Z dnia na dzień się czuję coraz gorzej. Mówiłam już, że nienawidzę tych studiów?
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam za ciosem - umyłam wszystkie okna od północnej strony i posprzątałam cały swój pokój łącznie z przeorganizowaniem przestrzeni pod kątem projektu
Pro? Wracam do liczenia.
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem co miałam napisać i zapomniałam!
Nebula - gratulacje! Super, że TŻ będzie miał własny biznes...matko, jacy Wy zdolni jesteście Aż zazdroszczę
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jeśli to pro ![]() Moje też... nieprzezierne... i firanki czarne... Rozmowa z koleżanką bardzo mi pomogła. Jutro jest ten dzień, gdy będę uparcie żuć i mlaskać
|
|
|
|
|
#2743 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, niby nie masz talentu... a ile czasu w tygodniu piszesz (cokolwiek)? To nie jest złośliwe pytanie, przed chwilą zadałam je sama sobie. I jest bardzo uniwersalne. (Praktycznie nie mam mięśni na brzuchu - a w ogóle ćwiczę? Muszę o siebie zadbać - zdaję sobie sprawę, że to oznacza więcej wysiłku niż samo mycie się?) Przeczuwam odpowiedź, że obie zajmujemy się tym za mało. A może byłoby warto? Może bycie pisarzem to bardziej ćwiczenie na siłowni niż medytacja w poszukiwaniu nirwany? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wydanie wiąże się też z jej promocją, ustępstwami na rzecz wydawnictwa, życiem książki (i autora) w światku, dość ciasnej branży. Myślę, że trzeba sobie zdawać sprawę również z problemów. Na bieżąco eliminować złudzenia. Ale oczywiście, najpierw musi zaistnieć materiał. Cytat:
![]() Cytat:
Brakuje wieelu gwiazdek, drobnych druków, zastrzeżeń i uzupełnień. Nie rób tego, tylko się zdołujesz... i to nieprawdą.
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniec się zamglił, znów przedzieram się przez nowe tereny. ![]() Jutro mam tez wizytę w Urzędzie Pracy w Warszawie i angielski z córą. Czuję, że moja organizacja się zorganizuje wreszcie
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-02-05 o 20:38 |
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Patri - trzymam kciuki za organizację organizacji
![]() Emi - trzymam kciuki za...a właściwie to smacznych żabich udek ![]() Cytat:
Miauczę, że czegoś tam nie wiem, nie umiem, nie jestem taka czy owaka...i kompletnie nie robię nic w kierunku zmiany Cała ja...nigdy mnie to nie zaskakuje Oczywiście nie piszę - kiedyś to robiłam. Pisałam sobie opowiadania, pamiętnik itd. itp. Skończyło się chyba...gdzieś w liceum. Poza jakimiś tam zrywami pamiętnikowymi. I od tamtej pory w zasadzie nie piszę nic poza tym co muszę ![]() Gdzieś kiedyś przeczytałam...w jakiejś powieści, a jakże (zdaje się, że w "Grze anioła" Zafona), że jest jeden przepis na napisanie książki: posadzić tyłek na krześle i pisać. A zresztą już wiele razy słyszałam, że nie ma czegoś takiego jak wena - jest ciężka praca. Siedzenie i maltretowanie swojego mózgu, żeby wyleciały z niego odpowiednie pomysły
|
|
#2746 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam kiedyś świadkiem rozmowy dwóch starszych pań i jedna z nich w prorockim uniesieniu głosiła: "Spin, proszę pani, ruch elektronów! Rośliny zawsze mają prawidłowy i przeważnie lewoskrętny. A syntetyki nas zabijają!!" O matko, jakich bredni się wtedy nasłuchałam o całym bożym świecie. Brrr! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gdybym miała się tym na poważnie zajmować, najbardziej przemawiałby do mnie pogląd Białoszewskiego - że nie można przestawać, a tym samym pozwolić sobie na utratę formy, bo potem trzeba zaczynać od początku. I nie chodziło mu o jedną książkę, tylko o ogólną dyspozycję twórczą właśnie.
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ejj...ale, że aż do spinu doszły? To mnie wręcz szokuje...że w ogóle takie nazwy znają Co prawda mało ma to wspólnego z tematem...ale i tak jestem zdziwiona ![]() Ja zwykle słyszę rozmowy typu: "Ta modyfikacja genetyczna! Rozumie pani...pomidora niebieskiego zrobią! Z rogami...pożrą nas te warzywa. W ogóle to wszystko trujące jest pani...potruć nas chcą, ot co! Te geny wszędzie niepotrzebne, na co to komu, tylko szkodzi - zje człowiek i te geny mu się wchłaniają pani...koszmar! Ja w ogóle się nie tykam takich rzeczy co geny mają." Ciężko się pohamować, żeby się nie wdać w dyskusję jakąś... (akurat ze względu na studia, które skończyłam najbardziej mnie dobijają właśnie rozmowy o GMO, wybaczcie - przewrażliwienie )
|
|
#2748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kobiety były w wieku mojej babci i ta jedna taka "wykształcona"...I Ty nie masz talentu?! Patrz na swoją stylizację językową.
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-02-05 o 22:40 |
|
|
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
Patri, jak idzie ogarnianie strasznościowych obliczeń
? Trzymam kciuki!
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Trzymaj mocno, niech się rozświetli. Znów docisnę do nocy i może sen przyniesie jakieś objawienia. ![]() Jak się sprzątało po dekupażowym bałaganiku Tygrysinko?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-02-05 o 22:56 |
|
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Zrobione dziś:
* dokładka w ptasim paśniku * przesypywanie kuchenne * mail do G. * składanie ciuchów * czynne asystowanie przy produkcji bez ![]() * trzepanie koca * mail do A. * sałatka śledziowa * pomoc rodzicom z kompem * pudełko rzeczy do oddania * wyrzucanie starych projektów geograficznych * zmywanie * zszywanie rękawiczek * czytanie Christie
|
#2752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamieniam się w stworzenie nocne...wczoraj nie mogłam zasnąć o północy...dzisiaj nawet się jeszcze nie wybrałam do łóżka Sprzątam...naszkicowałam kwiatki na ścianie...tak, myślę, że możecie uznać mnie już za wariatkę
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam swoją teorię na temat tego, co się dzieję. Też nocami sprzątam i mam dekoracyjne zapędy - to przez przedwiośnie, trochę wczesne ale jednak. Sprzątamy po zimie, budujemy gniazda itd.
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Projekt jest na takim etapie, że wzory i założenia wyglądają na poprawne , a dają wyniki z kosmosu - coś jest do poprawy, będę dziś szukać co, ewentualnie kolejny raz zmieniać koncepcję.
|
|
|
|
#2755 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Przemieszczona we właściwe miejsce i posilona podwójnym espresso zaczynam rozgryzać moją żabę, kawałek po kawałku. Rozmowa z koleżanką uzmysłowiła mi, że znowu nadmuchałam balon lęku, oporów itp., choć tak naprawdę jestem w dobrej sytuacji i mam sporo umiejętności. Rady odnośnie poporcjowania też dostałam: odrąbać kawałek i z tym kawałkiem przenieść się w ustronne miejsce - żeby nie mieć na oku cały czas wstrętnego cielska wielkiej ropuchy tylko apetyczne żabie udko ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo mądry post. Jak zwykle rada logiczna i bezdyskusyjna a meandry realizacji uwarunkowane milionem niechciejstw i odwlekań ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Też dzięki
I też słyszałam, że pisanie to ciężka praca, a nie lekkie piórko. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Taszczę książkę, projekt, notatki, ołówek i kalkulator ![]() Wola walki nie stygnie, mam zamiar dotrzeć do finiszu, przedzieram się przez podmokłe tereny wśród trzcin, ale kiedyś to się przecież skończy, a bardzo chcę, żeby pociągnęło to za sobą ciekawe rezultaty dla mojej przyszłości. ![]() Bo ja bardzo lubię ten stan rozkmianiania, poprawiania i dochodzenia do mądrości pod lekką presją czasu. Deadline - piątek.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-02-06 o 09:34 |
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Budujemy gniazda? Ja wiem co u mnie się dzieje w kwestii sprzątania...niestety sprawa jest przyziemna - przyjeżdża do mnie na weekend koleżanka z innego miasta, która nigdy u mnie nie była. I oto jest problem - mój pokój jest paskudny, zaśmiecony, zakurzony, mam brudne ściany (dawno niemalowane), kłębowisko wszystkiego...wszędzie! I to jest straszne ![]() Oto i moja przyziemna motywacja....gdyby nie to, to nie zajmowałabym się teraz sprzątaniem - raczej starałabym się skupić na projekcie na zaliczenie i magisterce (nie mam ani słowa...powinnam mieć przynajmniej jeden rozdział - mam nadzieję, że umiejętność "lania wody" nie zawiedzie w ostatniej chwili )
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Mogę do Was dołączyć? Jestem mistrzynią w odkładaniu wszystkiego na później, a następnie panikowaniu, że nie zdążę na czas
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest odwrotnie, niszcze swoje 'gniazdo'... znow pochlanal mnie dol i mrok...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

.
. Niektórzy przez pierwsze 2 tygodnie dopóki perystaltyka jelit nie wskoczy na właściwy tor przyjmują rano i przed snem, a później schodzą do jednej dawki i wybierają sobie bardziej dogodną dla siebie porę.
] i sernika
.
.
. Jeszcze tylko ciacha i podłogi 

.

, a koszula żywiec super wyszła
Brakuje wieelu gwiazdek, drobnych druków, zastrzeżeń i uzupełnień. Nie rób tego, tylko się zdołujesz... i to nieprawdą. 

] czy tam iluś procentowa, tak samo E, retinol czy inne.
Co prawda mało ma to wspólnego z tematem...ale i tak jestem zdziwiona