|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wizażanki!
![]() Jestem tu od pewnego czasu i Was podpatruje,ale dziś stwierdziłam, że dam do oceny mój jadłospis... Bardzo proszę o możliwe zasugerowanie,czy wszystko jest ok i ewentualne podpowiedzi! ![]() R: Ś: 2 jajka na twardo, dwie małe kromki żytniego ze słonecznikiem (fitness) z masłem jogurtowym i pomidor 2Ś: duży grejfrut i duży banan O: filet z indyka z dużą ilością warzyw (brokuły,marchewka,zielon a fasolka,troszkę kukurydzy, brukselka etc-mieszanka włoska mrożonek) P: 150 ml jogurtu 0% ze śliwką suszoną K: musli z rodzynkami orzechami + 150 ml jogurtu 0% ze śliwką suszoną Dziś nie trenuję, pracuję po 12 h. Fitness 3-4 razy w tygodniu, czasami skalpel Chodakowskiej. Jem co 2-3 h. Aha i piję dużo wody oraz zieloną i czerwoną herbatę, dziś do śniadania mała kawa z mlekiem light. Proszę o sprawdzenie dzięki!
Thank God I'm a women!! 1.01.13. -72 kg... 29.01.13 - 69 kg... ![]() ...... 1.05.2013 60 kg!!!! Edytowane przez paolineczka Czas edycji: 2013-02-06 o 13:20 |
|
|
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
No to ja poprosze o rzucenie okiem
![]() S: mleko, owsiane, jeczmienne, wiorki kokos, migdaly i rodzynki II S: grahamka z maslem, kielbasa sucha, mozarella, pomidorem,papryka i szczypiorkiem O: kurczak duszony z papryka, cebula i cukinia z polowa woreczka kaszy gryczanej K:jajko z bialym serem i szyczpiorkiem (a'la pasta)
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do śniadania dorzuciłabym więcej warzyw, do obiadu możesz dać węglowodany (brązowy ryż/makaron/kasze) a potem do końca dnia ucinać węgle. I pamiętaj o zdrowych tłuszczach! Oliwa z oliwek, orzechy, awokado, słonecznik itd. U Ciebie w ogóle ich nie ma... Może jakaś też ryba sie pojawi?
|
|
#1865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
co innego kolacja bez węgli jeśli je się 5 posiłków dziennie, a co innego brak węgli od pory obiadu nie od węgli się tyje, tak samo nie węgle są odpowiedzialne za brak chudnięcia |
|||
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2013-02-06 o 14:10 |
|
|
|
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za dobre rady
będę się starać pozmieniać trochę, generalnie jem rybki, oliwa z oliwek też króluje u mnie w diecie, a to tylko dzisiejsze menu ![]() zjem wieczorem na kolację sałatkę z makreli wędzonej i ogórka kiszonego, lepiej chyba niż to musli co? Moja waga to 69 przy 168 cm wzrostu, chciałabym osiągnąć 60 kg. Ale zdrowo
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
mpati, nie pytaj o każdą rzecz, tylko kieruj się składem i wartościami odżywczymi
o maśle orzechowym możesz poczytać tutaj: http://potreningu.pl/artykuly/454/maslo-orzechowe-trening- 3 razy w tyg siłowy (30-40min trening właściwy, z rozgrzewką powinnaś się mieścić w godzinie), do tego w dni bez ćwiczeń siłowych możesz dodać cardio, ale wielogodzinne ćwiczenia o małej intensywności zastąp intensywnymi ćwiczeniami maks 30-40min. Ilość, nie znaczy efektywność. Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mleko 1, 5 % będzie oki? a i jakie nabiały np. na chleb: jakie sery?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2013-02-06 o 14:35 |
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro tłusty czwartek, zjedz pączka (jednego )
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj na II śniadanie zjadłam : 1kiwi + kasza jaglana( 3 łyżki ugotowanej ) + garść migdałów + serek wiejski ... i do obiadu wytrzymałam spokojnie bez poczucia wielkiego głodu... a nie jak bywało u mnie przez ten ostatni miesiąc unikania węgli ... a teraz na podwieczorek właśnie w piekarniku dopiekają się ciastka z fasoli ... z dodatkiem p. migdałowych i s. lnianym... Pozdrawiam i dam znać po jakimś czasie co i jak z wagą czy ruszy
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Raczkowanie
|
xzora dzieki!
No nie bardzo wiem jak te wielkosci okreslac. Grahamki okragle, normalnego rozmiaru, miska owsianki, twarogu pewnie bedzie nie cale pol kostki, jajko, wiec tez wyjdzie miseczka. ilosciowo ok, tak zebym sie najadla, nie chce i nie umiem sie glodzic.
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
R.
dodałam owoce do śniadania i oliwę do obiadu i sałatki, bo do tej pory jej nie było, ale znowu nie wiem czy to dobrze bo podobno na R nie powinno się łaczyc wegli z tłuszczami ![]() 10.30 Śniadanie: owsianka (5łyzek - z 4 wychodzi mi mała i się nią nie najadam nigdy - płatków owsianych górskich, łyżka słonecznika, łyżka otrębów żytnich; 250ml mleka 1,5% + garść borówek ; zielona herbata 14. Obiad: pierś z indyka gotowana, pol woreczka kaszy jęczmiennej perłowej, gotowany brokuł (pol opakowania mrożonego) polane łyżką stołową oliwy z oliwek. 16. bieganie 40min 18. Podwieczorek: 3 kromki razowca z sałatką: tuńczyk w sosie własnym, duża ilość kapusty pekińskiej, cala czerwona papryka, połowa ogórka, natka pietruszki + mała łyżeczka oliwy z oliwek 20.30. ćwiczenia z EwaChodakowską (skalpel) 40 min 21.30 Kolacja: 150g twarogu półtłustego z pomidorem 2l wody niegazowanej Edytowane przez Symetria Czas edycji: 2013-02-06 o 20:18 |
|
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje R z wczoraj: I: 3 łyżki płatków owsianych, szklanka mleka 2%, duży banan, garść orzechów włoskich i ziemnych, pasek gorzkiej czekolady II: cała grahamka - 1. z twarogiem półtłustym i suszonymi pomidorami w oliwie 2. z twarogiem półtłustym, kiełkami rzodkiewki i papryką czerwoną III: kapusta kiszona, mała biała kiełbaska, tost z żytniego chleba IV: serek wiejski (200g) z pomidorem, oliwkami, szynką z kurczaka, tost z żytniego chleba |
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
U:
woda z cytrynką i suszonymi owocami, małe jabłko I. kakao naturalne z cukrem trzcinowym, cynamonem, chilli na mleku 3,2%, 2 kanapki z razowca żytniego z masłem, kapustą pekińską, serem Sokół, pomidor kawa czarna, gorzka, parzona, kruche ciasteczko II. plaster rolady z suszonymi owocami i kremem kasztanowym, mandarynka III. prażuchy czyli pieczone ziemniaki, buraki, marchew itd z piersią z kurczaka całą w przyprawach, boczkiem i kiełbaską i sałatką : sałata lodowa, ogórek kiszony, cebulka, przyprawy i sos czosnkowy IV. jogurt naturalny z imbirem i jagodami w syropie, klementynka V. puszka szprotek w pomidorach, kromka razowego żytniego z masłem, krakowską suchą, sałatą i korniszony, marchewka surowa pół pączka z marmoladą ;p + woda, pu-erh, herbata owocowa, mięta ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
A co do owocowych przetworów to rzeczywiście chyba jakaś blokada była, wiesz... tona cukru bla, bla, bla... Ale ten etap za mną na szczęście ;p Bo to pyszne jest. |
|
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co?
Mimo, ze sa efekty i wszystko cacy to jednak dieta bardzo monotonna.. twarogi,owsianka,mieso, warzywa... brakuje wlasnie glupiego slodkiego jogurtu czy dzemu.
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Z uwagi na to, że wczoraj zjadłem jedynie śniadanie i 2 kostki czekolady, dzisiaj postanowiłem nadrobić,
oto moje dzisiejsze U: PP: green power juice ( zmiksowane: pół brokuła, pół małej cukinii, pół ogórka, 2 obrane jabłka, sok z połowy limonki, pół avokado, 10 migdałów) Ś: jajecznica z 3 jajek z makrelą, zielonym groszkiem, czerwoną cebulą, nasionami chia, rukolą i kolendrą, świeżo "wygnieciony" sok z całego granatuIIŚ: kanapka (2 kromki żytniego razowca, 1 łyżka hummusu, pół grillowanej papryki, garść rzeżuchy, plaster mozzarelli, 2 plasterki pomidora, kilka liści szpinaku, plasterek wołowego pastrami), jogurt naturalny, zielona herbata O: I danie: zupa miso ( wywar z włoszczyzny z zieloną pastą curry, pokroje w słupki papryka oraz por, glony wakame, świeża kolendra, szczypiorek, pokrojone w plasterki 2 ząbki czosnku, tarty imbir, garść sezamu i oczywiście łyżeczka jasnej pasty miso, kilka kropel sosu rybnego) II danie: pierś kurczaka pieczona w rękawie, sałatka z grillowanej papryki i cukinii, soczewicy, suszonych pomidorów i cebuli, polana dresingiem z oliwy, rukola, czerwona herbata P: banan, jabłko, zielona herbata K: sałatka ( szpinak baby, ogórek, pomidor, czerwona cebula, blanszowany brokuł, tuńczyk, gotowany burak, orzechy włoskie, sos czosnkowy ze śmietany 12%, czosnku i pieprzu), czerwona herbata + woda, herbata z gynostemmy i jeszcze więcej pu-erh |
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
r
i jak?
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Tyjesz, bo organizm się broni. Jesz za mało. Zdecydowanie za mało. Niedługo będziesz jeść jeszcze mniej i mniej i mniej.......
Ja na redukcji jadłam średnio 1700 kcal i byłam pełna. I schudłam 8 kg w 4 miesiące. |
|
|
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
moje UTRZYMANKO!
![]() ŚNIADANIE;owsianka-40g płatków owsianych, banan,pół jabłka,łyżka słonecznika, cynamon,pól szklanki mleka, kawa z mlekiem bez cukru, michałek cukierek ![]() 2ŚNIADANIE; 50 g sera białego półtłustego, jajo na twardo, pomidor, połówka jabłka; OBIAD; kasza kuskus z ostrą paryką tak z 30 g(suchego produktu) warzywa duszone na łyzeczce oleju rzepakowego, maslanka pół kubka, lyżeczka ketchupu; KOLACJO PODWIECZOREK- 2 dość duże pączki domowe z konfiturą różaną-jeszcze ciepłe, kawa z mała ilością mleka ![]() Jak obliczałam to sporo kcal i węgli hm.... a Waszym zdaniem jak ???? ![]() wiecie mam problem..... obawiam się zwiększyć kalorie...żeby nie było jojo ![]() dla jasności nie mam ed... tylko nie chcę zaprzepaścić moich starań.. bo odchudzałam się i w ogóle to zmieniłam nawyki tzn na zdrowe gazowanych i słodkich napojów nie piję już bardzo długa, nie jem smażonego, zero fast foodów i słonych przekąsek itp itd i wiecie co dobrze mi z tym nawet bardzo tylko grzeszę troszkę słodyczami ale od czasu do czasu
Edytowane przez starss23 Czas edycji: 2013-02-06 o 20:57 |
|
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej pory na wizażu królowała zasada o obcinaniu węgli. Jesteś pierwsza tutaj(wg.mnie), która się przeciwstawia tej teorii. To ciekawe, mogłabyś rozwinąć? Albo podesłać jakąś lekture?
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem ciekawa, bo ja właśnie schudłam obcinając węgle.
A ile tych kalorii CI wyszło? Bo jak dla mnie to wcale nie tak dużo. Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2013-02-06 o 21:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

ciasta i alkohol od okazji

62->61->60->59->58->57

Mam wrażenie, że jest za dużo. Poza tym mam problemy z wypróżnianiem

No brawo
kawa z mała ilością mleka