My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 16:03   #4231
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mi fryzjerka powiedziała, że w ciąży nie powinno się robić dekoloryzacji - więc możliwe ze rozjaśnienia też.. Chodziło o substancje jakie są w tych specyfikach i że mówiła, można mieć małą rankę na głowie i to wniknie do krwi..
Z kolei co do malowania nie miała zastrzeżęń i ja sobie malowałam..

Uuu... to lepiej nie kombinować. Spróbuję naturalnymi sposobami- rumianek i szampon przeciwłupieżowy może trochę wypłucze mi ten ciemny brąz
Stary 2013-02-06, 16:05   #4232
Ashyshqa
Zakorzenienie

A pochwalę się Wam jeszcze, że zrobiłam sobie dziś przyjemność i kupiłam troszkę produktów pielęgnacyjnych. Zainspirowana naszą Cloche, zrobiłam zakupy w Lawendowej Farmie: kupiłam peeling do ciała, balsam do ust i na skórki u paznokci, do tego mydełko, które mam nadzieję, będzie służyć naszemu bobasowi, ale chcę je najpierw na sobie wypróbować. Do tego w innym sklepie zamówiłam sobie oleje z dzikiej róży i kiełków pszenicy, żeby uskutecznić profilaktykę przeciwrozstępową. Jeszcze sobie gdzieś w spożywczym dokupię olej ze słodkich migdałów, pomieszam z tym pszenicznym i będzie mam nadzieję, do masażu krocza (nie będę kupować Weledy, bo tak mi taniej wyjdzie). Wreszcie jakieś zakupy dla mamusi (choć wraz w większości ciążowe )
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:09   #4233
joooasia
Raczkowanie

Heeej Mamunie

ja dzisiaj wstałam o 8 i popędziłam od razu po ciuszki dla Młodego polowanie uważam za baaardzo udane
za chwilkę wrzucę fotki łupów

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Boże, ja mam takie sny erotyczne, że masakra. A Mąż oczywiście ma wielką polewę jak Mu opowiadam co mi się śniło, ale sam do roboty się nie weźmie, bo przecież dziecku przeszkadzać nie wolno, dziecko patrzy itp
padłam...

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
apropo SR
wczoraj mieliśmy mieć 1 zajęcia a mój tż stwierdził, że nie będzie ze mną chodził i koniec!
jestem załamana
powiedział, że SR to jest strata kasy, i że jest dla rozkapryszonych panienek i że chyba mam za dużo wolnego czasu

qrcze teraz doszedł inny problem, bo u nas w mieście zamknęli jednak w jednym szpitalu porodówkę i przenieśli do tego gdzie chce rodzić.. i podobno są tak przeładowani, że już nie dają rady. Jeden lekarz podobno powiedział pacjentce, że może poprowadzić jej ciążę ale nie daje gwarancji, że zostanie przyjęta jak zacznie rodzić.. i jestem przerażona, bo qrde nie po to chodze specjalnie do 2 gina prywatnie z tego szpitala, żeby potem leżeć na korytarzu i wysłuchiwać teściowej która mi radziła inny szpital.. no ale skoro zamknęli 3 porodówkę to wszędzie będzie przeładowane moim zdaniem więc mam nadzieje, że do maja sie wszystko unormuje.. podobno cały personel przeszedł teraz do tego mojego większego szpitala i sie śmieją że maja tyle położnych i lekarzy że każda pacjentka ma osobistego.. podobno wczoraj przyjęli 25 kobiet i było 6cc.. masakra.. 19 lutego mam wizyte to sie wszystko popytam, bo qrcze nie może tak być
dla Tż za gadanie o zbyt dużej ilości czasu...
a co do porodówki - czy szpital w ogóle może odmówić przyjęcia rodzącej??

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
umęczyłam się jak po dobrym treningu, teraz lecę do wanny
trzeba zrobić porządek z krzaczorami, bo o 17 wizyta u gina (ostatnio to moja jedyna mobilizacja do golenia się)
ja mam to samo... mobilizacją jest jedynie wizyta u gina dobrze chociaż, że małż nie marudzi z tego powodu

Cytat:
Mieszkanko się błyszczy, wszystko poodkurzane i wysprzątane. Ja wykąpana i doprowadzona do porządku
wypluskałam się w wannie, ogoliłam się ładnie (zrobiłam fryzurkę ) ale przy pomocy lusterka, było mi tak ciężko że już chciałąm wszystko golić na łyso
zrobiłam sobie make up i pomalowałam paznokcie
Co prawda nadal jestem wielorybkiem, ale pięknym

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie:Czy któraś z was robiła jakieś badanie odnośnie tarczycy????
Na ostatniej wizycie poskarżyłam się że się źle czuję, słabnę w najmniej oczekiwanych momentach i kręci mi isę w głowie. |Gin stwierdził że pasuje zrobić włąsnie badania na tarczycę i nie zapisał mi jakie . Chciałabym je mieć na następną wizytę i Doooopa Miała z was któraś?
od razu na początku ciąży dostałam skierowanie na TSH

Co do imienia dla Dziedzica, zastanawialiśmy się na trzema opcjami: ja zaproponowałam Jasia, małż Marcina lub Mateusza. Generalnie małż nie mógł się zdecydować i zaczęłam go męczyć, żeby się zdecydował na jedno, żebyśmy mogli negocjować. Dzisiaj pytam go czy w końcu obmyślał sprawę, bo ileż można do synka w brzuszku mówić "Mały" albo "Młody"? A on mi na to, że dla niego na 95% ma być JAŚ Wcale nie będę ukrywać, że czekałam na taką odpowiedź Może mu coś upiekę dobrego na tą okoliczność??

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:09   #4234
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mam chęć rozjaśnić włosy... ale trochę się boję Farbować się nie boję, tylko to rozjaśnianie mnie przeraża... Któraś rozjaśnia ?
Ja robiłam w pierwszych mies.ciąży bo miałam ochotę na jaśniejsze. Nic złego się nie stało.
Teraz już nie robię bo znów nabrałam ochoty na nieco ciemniejsze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:14   #4235
maarchewka
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny.. Ubijałam śmietanę 30%.. Dodalam cukier i poszłam umyć szybko włosy.. Wracam patrze a tu serek?? WTF?? Za długo się ubijała czy cukier puder coś zrobił z cukrem waniliowym?? Nigdy mi się tak nie zdarzylo, ale nigdy też nie wrzucałam cukru..

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Boże, ja mam takie sny erotyczne, że masakra. A Mąż oczywiście ma wielką polewę jak Mu opowiadam co mi się śniło, ale sam do roboty się nie weźmie, bo przecież dziecku przeszkadzać nie wolno, dziecko patrzy itp
ja też mam.. Z kim ja tego w śnie i w jakim pozycjach nie robiłam.. a mój też się nie zabiera.. Uważa, że dziecko słyszy i ma schiza..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:19   #4236
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde dziewczyny.. Ubijałam śmietanę 30%.. Dodalam cukier i poszłam umyć szybko włosy.. Wracam patrze a tu serek?? WTF?? Za długo się ubijała czy cukier puder coś zrobił z cukrem waniliowym?? Nigdy mi się tak nie zdarzylo, ale nigdy też nie wrzucałam cukru..
Ja raz ubijałam śmietane i zrobiłam masło Nie wiedziałam , że jak za długo to tak się robi no i wyszło, może u Ciebie też za długo się ubijało

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:21   #4237
potterka
Zakorzenienie

marchewka zapewne za długo ubijałaś
ja się zawsze boję czy nie rpzedobrzę
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:23   #4238
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja raz ubijałam śmietane i zrobiłam masło Nie wiedziałam , że jak za długo to tak się robi no i wyszło, może u Ciebie też za długo się ubijało
najgorzej, że o 18 muszę wyjsć z domu bo się umówilam a już nie mam śmietany i mam mokre włosy więc ciężko do sklepu wyskoczyć.. ehh
A juz mi tak dobrze szło

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
marchewka zapewne za długo ubijałaś
ja się zawsze boję czy nie rpzedobrzę
zawsze mi mama mówiła a jej jej mama- jak się śpieszysz to sobie usiądź..

Wojtek
Stary 2013-02-06, 16:23   #4239
niunka045
Zadomowienie

cześć wszystkim
Pochwalę sie skromnie że zaliczylam całą sesję
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Uuu... to lepiej nie kombinować. Spróbuję naturalnymi sposobami- rumianek i szampon przeciwłupieżowy może trochę wypłucze mi ten ciemny brąz
szampon napewno Ci pomoże ja wypłukiwałam ciemny brąz prawie czarny head&shoulders do ładnego brąziku Przyznam się tylko, że szorowałam głowę chyba ze 3 razy dziennie
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:25   #4240
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
cześć wszystkim

Wojtek
Stary 2013-02-06, 16:28   #4241
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
dla Tż za gadanie o zbyt dużej ilości czasu...
a co do porodówki - czy szpital w ogóle może odmówić przyjęcia rodzącej??
nie wiem jak jest w innych miastach ale w Warszawie w niektórych szpitalach odsyłają jak nie ma miejsc

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
a dziękuję dziękuję
teraz mam dylemat jak dalej te studia ciągnąć. Próbować dziennie? Przenieść się na zaoczne??? Ostatni semestr szkoda mi dziekanki brać
Stary 2013-02-06, 16:30   #4242
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

ja też mam.. Z kim ja tego w śnie i w jakim pozycjach nie robiłam.. a mój też się nie zabiera.. Uważa, że dziecko słyszy i ma schiza..
Oj biedaku, nienawidzę jak mi się coś schrzani jak piekę :/ Wiesz to może rzeczywiście przez cukier. Ja zawsze dodaje na sam koniec, jak już w zasadzie jest ubita śmietana...

A co do przytulanek... U nas jest totalnie odwrotnie... Tzn, oboje chcemy i ciągle ubolewamy nad tym, że nie możemy Mojemu wystarczyło, że przeczytał w "W oczekiwaniu na dziecko", że sex w ciąży jest ok i nie ma z tym problemu. A wraz biedny nie może
Stary 2013-02-06, 16:33   #4243
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
mój przeczytał cały poradnik ciążowy i nie mamy z tym problemów
Stary 2013-02-06, 16:34   #4244
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

a dziękuję dziękuję
teraz mam dylemat jak dalej te studia ciągnąć. Próbować dziennie? Przenieść się na zaoczne??? Ostatni semestr szkoda mi dziekanki brać
a dużo masz tych zajęć? Na jakiej uczelni jeżeli można spytać? Ja na ostatnim semestrze wzięłam dziekankę, bo juz nie dawałam rady psychicznie ciągnąć pracy i studiów i pracować-studiować po 13 godzin dziennie.. plus weekendy projekty.. Ale u Ciebie to mogą isć na rękę jak zobaczą brzuchal i będę chcieli CIę puszczać na tej ostatniej sesji.. Zależy jak się czujesz..
W sumie to chyba łatwiej w ciąży studiować niż z dzieckiem na rękach..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-06 o 16:35
Stary 2013-02-06, 16:34   #4245
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję zaliczonej sesji!
Złóż podanie o idywidualny tok studiów. Wszystko sobie na konsultacjach pozaliczasz, a nie będziesz musiała się na zaoczne przenosić. Nie wiem gdzie studiujesz, ale u mnie na uczelni bardzo przychylnie patrzyli na mamy-studentki i nie robili problemów. Życzę Ci, by u Ciebie było podobnie
Stary 2013-02-06, 16:35   #4246
joooasia
Raczkowanie

Przedstawiam moje dzisiejsze łowy. W sumie 70 sztuk za 148 zł (nie wszystkie są na zdjęciach, ale jest prawie komplet).

- 4 pary spodenek (1x dresy, 2x jeansy, 1x spodenki z materiału),
- 2 bluzy dresowe w paski (w tym jedna dwustronna)
- kurteczka jeansowa z kapturem
- ogrodniczki w paseczki
- koszula w kratkę na obiadki u babci bez której nie chcialam wyjść ze sklepu
- cieplutka kurteczka z kapturkiem na chłodniejsze wieczory
- body polo (cudowne )
- 5 pajaców w różnych rozmiarach
- 3 sztuki rampersów
- 2 koszulki na ramiączkach (wprawdzie na większe dziecko, ale wzięłam, bo na pewno sie przydadzą)
- ok. 30 sztuk różnych bodziaków z krótkim i długim rękawkiem w różnych rozmiarach
- 8 różnych koszulek z krótkim i dlugim rękawkiem
- 2 sweterki w paseczki
- bluza z kubusiowym maleństwem (śliczna )
- koszulka marynarska (jeden z moich ulubieńców z tego zestawu)
- 4 czapeczki
- śliniaczek

Chyba to wszystko... Małż śmiał się, że zwariowałam do reszty z tą ilością, ale z zakupów jest też zadowolony

Brakuje mi jedynie spodenek do bodziaków, bo akurat nie było kompletnie wyboru.

QUOTE=niunka045;39077417]cześć wszystkim
Pochwalę sie skromnie że zaliczylam całą sesję [/QUOTE]

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_15291.jpg (107,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_15331.jpg (91,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_15341.jpg (91,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_15351.jpg (113,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_15361.jpg (80,7 KB, 26 załadowań)

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-02-06 o 16:39
Stary 2013-02-06, 16:36   #4247
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

ja po zelazie mam zielone i czarne kupki, rzadkie - jak po szpinaku wybaczcie szczerosc, ale musialam to napisac. zapytam gina czy tak moze byc i czy bede lykac nadal, czy to jedno opakowanie wystarczy. dziwie sie, bo Banka pisala, ze ma po nim zatwardzenia...
ja też tak mam ale na którymś z leków "żelazowych" było w ulotce opisane, że taki jest efekt
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:37   #4248
vujka
Raczkowanie

uff.. nadrobiłam was właśnie wróciłam od reumatologa. Trochę mnie uspokoiła. Powiedziała, że na razie mam się nie martwić, bo to może być od przeziębienia i, że zawsze mam podwyższone czynniki zapalne a w ciąży to się może potęgować. Mam zrobić badania kontrolne za dwa tygodnie, a 26.02 do kontroli i zobaczymy czy coś się złego dzieje.

Wkurzyły mnie za to baby w rejestracji poszłam się zapisać na kontrole i mówię im, że ma to być 26, a one, ze nie ma terminu i dopiero po 20 marca. Więc ja grzecznie proszę, i mówię, ze mam zrobić badania i przyjść do kontroli i że jestem w ciąży... ale one swoje, że nie ma terminu i tyle. Wróciłam się do reumatolog i jej mówię, że termin jest po 20 marca, zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że to skandaliczne by kobiety w ciąży tak traktować. Poszła ze mną do rejestracji i mowi, że mają mnie zapisać, a one się z nią kłócą, ze limit ma 15 pacjentów. Przyszedł kierownik przychodni i w końcu mnie zapisali. A ta z rejestracji mi mówi, że niepotrzebnie aferę zrobilam, bo ona nie jest jasnowidzem i nie wiedziała, ze ja w ciąży jestem. Przecież jej mówiłam!!!!!!!!!

no, ale ważne, że wszystko jak na razie ok. 13.02 mam wizytę u gin. i zobaczę co on jeszcze powie, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...

lecę na SR, mamy rozmawiać o wyprawce
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:38   #4249
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Przedstawiam moje dzisiejsze łowy. W sumie 70 sztuk za 148 zł (nie wszystkie są na zdjęciach, ale jest prawie komplet).

- 4 pary spodenek (1x dresy, 2x jeansy, 1x spodenki z materiału),
- 2 bluzy dresowe w paski (w tym jedna dwustronna)
- kurteczka jeansowa z kapturem
- ogrodniczki w paseczki
- koszula w kratkę na obiadki u babci bez której nie chcialam wyjść ze sklepu
- cieplutka kurteczka z kapturkiem na chłodniejsze wieczory
- body polo (cudowne )
- 5 pajaców w różnych rozmiarach
- 3 sztuki rampersów
- 2 koszulki na ramiączkach (wprawdzie na większe dziecko, ale wzięłam, bo na pewno sie przydadzą)
- ok. 30 sztuk różnych bodziaków z krótkim i długim rękawkiem w różnych rozmiarach
- 8 różnych koszulek z krótkim i dlugim rękawkiem
- 2 sweterki w paseczki
- bluza z kubusiowym maleństwem (śliczna )
- koszulka marynarska (jeden z moich ulubieńców z tego zestawu)
- 4 czapeczki
- śliniaczek

Chyba to wszystko... Małż śmiał się, że zwariowałam do reszty z tą ilością, ale z zakupów jest też zadowolony

Brakuje mi jedynie spodenek do bodziaków, bo akurat nie było kompletnie wyboru.
ja się zakochałam w tych ogrodniczkach
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:41   #4250
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
.
niezłe łowy

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
uff.. nadrobiłam was właśnie wróciłam od reumatologa. Trochę mnie uspokoiła. Powiedziała, że na razie mam się nie martwić, bo to może być od przeziębienia i, że zawsze mam podwyższone czynniki zapalne a w ciąży to się może potęgować. Mam zrobić badania kontrolne za dwa tygodnie, a 26.02 do kontroli i zobaczymy czy coś się złego dzieje.

Wkurzyły mnie za to baby w rejestracji poszłam się zapisać na kontrole i mówię im, że ma to być 26, a one, ze nie ma terminu i dopiero po 20 marca. Więc ja grzecznie proszę, i mówię, ze mam zrobić badania i przyjść do kontroli i że jestem w ciąży... ale one swoje, że nie ma terminu i tyle. Wróciłam się do reumatolog i jej mówię, że termin jest po 20 marca, zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że to skandaliczne by kobiety w ciąży tak traktować. Poszła ze mną do rejestracji i mowi, że mają mnie zapisać, a one się z nią kłócą, ze limit ma 15 pacjentów. Przyszedł kierownik przychodni i w końcu mnie zapisali. A ta z rejestracji mi mówi, że niepotrzebnie aferę zrobilam, bo ona nie jest jasnowidzem i nie wiedziała, ze ja w ciąży jestem. Przecież jej mówiłam!!!!!!!!!

no, ale ważne, że wszystko jak na razie ok. 13.02 mam wizytę u gin. i zobaczę co on jeszcze powie, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...

ręcę opadają

Wojtek
Stary 2013-02-06, 16:43   #4251
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
ja się zakochałam w tych ogrodniczkach
fakt, są jedną z rzeczy, które mi się najbardziej podobają
dodatkowo mają podwójne guziczki na szelkach, więc można je na początku skrócić i nogawki podwinąć, a później wydłużać i Jaś dłużej je ponosi

Cytat:
niezłe łowy

Cytat:
no chyba bym tą babę zagryzła

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-02-06 o 16:46
Stary 2013-02-06, 16:47   #4252
maarchewka
Zakorzenienie

Muszę przyznać, że zrobiłam na dzisiaj zbyt ambitny plan.. Z 9 pozycji na liście zrealizuje 6.. Resztę przerzucam na jutro.. Albo na pojutrze.. bo mam najmniej

Wojtek
Stary 2013-02-06, 16:49   #4253
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie:Czy któraś z was robiła jakieś badanie odnośnie tarczycy????
Na ostatniej wizycie poskarżyłam się że się źle czuję, słabnę w najmniej oczekiwanych momentach i kręci mi isę w głowie. |Gin stwierdził że pasuje zrobić włąsnie badania na tarczycę i nie zapisał mi jakie . Chciałabym je mieć na następną wizytę i Doooopa Miała z was któraś?
Ja robiłam TSH, ft3, ft4, anty-TPO

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
za

Justi jak marzysz o czymś z ikei to przecież mogę Ci kupić i wysłać
To samo chciałam napisać

Cytat:
przyszłą mi przesyłka z allegro

brązowe spodenki na szelkach, w jodełke H&M
Koszula,body w kratkę NEXT
Sweterek beżowy z misiem
Pajacyk..... Reniferek

z tym ostatnim zaszalałam całość z przesyłką 48zł

te spodenki z H&M są dosyć grube, takie z podszewką
super
A ten Reniferek - wymiata

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Mi też rośnie, więc nie Ty jedna
I też tak sobie mówię, ze teraz najem się na zapas a później będę płakać, ćwiczyć i jeść zdrowo
Ja nie będę miała wyjścia

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kupuje w razie w. Uczę się na błedach bratowej Chcieć to my sobie możemy karmić ale jak brakuje pokarmu to brakuje jej brakło czego sie nie spodziewała w drugi dzień po szpitalu o 10 w nocy. jeździli po aptekach i szukali czynnej. Kupie małe pudełeczko będzie siedzieć najwyżej i tyle

pytanko: po co na początek mi śliniaki dla dzidzi??
Tylko sprawdz uważnie datę ważności, bo to mleko ma zazwyczaj b. krótką.
I jeszcze nie wiem czy bym kupowała mimo wszystko bo się może okazać, że maluch będzie na to konkretne mleko uczulony - czego nie życzę Ci oczywiście, ale..

Nie wiem po co komu śliniaczek dla noworodka?

Cytat:
łe dostałam zaproszenie do kolegii do Zurychu.. Mam prawdopodobnie rok.. ale tam nie pojadę.. bo teraz ciąża a potem niemowlak..Ehh troche mi sie zmieni w zyciu...
A z dzieckiem lecieć nie możesz?
Cytat:
przeleciałam Was ale nic ciekawego nie mam do powiedzenia..

całkowicie zdupczył mi się humor

Jedynie co do SR to właśnie miałam dzwonić i zapomniałam
Jutro może zadzwonię.. chociaż nie wiem co z tego wyjdzie bo TŻ jest na nie
A potem w spzitalu będzie wielce w szoku i tylko będzie mnie wkurzał swoją niewiedzą
A rodzicie razem?

Cytat:
napisano o 15:50 ----------

Dobra.. Zrobiłam te angielskie pączki : http://waniliowo.blox.pl/2009/08/Pac...izowanego.html

W przepisie podstawowym są bardzo proste.. No może mi takie ładne nie wyszły jak tam, ale w smaku są bardzo dobre - ja ogólnie średnio lubię pączki a to mi nawet smakowały..
Ja sobie utrudniłam zadanie i chciałam wrzucić do nich coś do środka.. Ciasto jest dosyć rzadkie, wiec nie jest to prostę.. Wkładalam je na łyżeczkę, drugą lyżeczką wrzucałam krem czekoladowy a potem kolejną lyżka drugą warstwę ciasta, żeby przykryc krem.. A potem szybko na olej..
Jakbym kupiła lepszy krem czekoladowy to by było lepiej.. Bo kupiłam taki kremuś z biedronki i mi troche nei smakuje.. Trzeba było się szarpnąć na te w sloiku.. No ale trudno..
Ja je bedę robić jutro

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A pochwalę się Wam jeszcze, że zrobiłam sobie dziś przyjemność i kupiłam troszkę produktów pielęgnacyjnych. Zainspirowana naszą Cloche, zrobiłam zakupy w Lawendowej Farmie: kupiłam peeling do ciała, balsam do ust i na skórki u paznokci, do tego mydełko, które mam nadzieję, będzie służyć naszemu bobasowi, ale chcę je najpierw na sobie wypróbować. Do tego w innym sklepie zamówiłam sobie oleje z dzikiej róży i kiełków pszenicy, żeby uskutecznić profilaktykę przeciwrozstępową. Jeszcze sobie gdzieś w spożywczym dokupię olej ze słodkich migdałów, pomieszam z tym pszenicznym i będzie mam nadzieję, do masażu krocza (nie będę kupować Weledy, bo tak mi taniej wyjdzie). Wreszcie jakieś zakupy dla mamusi (choć wraz w większości ciążowe )
za zakupy
Cytat:
cześć wszystkim
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:49   #4254
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
a dużo masz tych zajęć? Na jakiej uczelni jeżeli można spytać? Ja na ostatnim semestrze wzięłam dziekankę, bo juz nie dawałam rady psychicznie ciągnąć pracy i studiów i pracować-studiować po 13 godzin dziennie.. plus weekendy projekty.. Ale u Ciebie to mogą isć na rękę jak zobaczą brzuchal i będę chcieli CIę puszczać na tej ostatniej sesji.. Zależy jak się czujesz..
W sumie to chyba łatwiej w ciąży studiować niż z dzieckiem na rękach..
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Gratuluję zaliczonej sesji!
Złóż podanie o idywidualny tok studiów. Wszystko sobie na konsultacjach pozaliczasz, a nie będziesz musiała się na zaoczne przenosić. Nie wiem gdzie studiujesz, ale u mnie na uczelni bardzo przychylnie patrzyli na mamy-studentki i nie robili problemów. Życzę Ci, by u Ciebie było podobnie
Ogólnie studiuje na uczelni prywatnej z tym, że mam stypendium naukowe i tak jakby mam studia za darmo. Umówiłam się z Panią dziekan na konsultacje właśnie i zastanawiam się przy czym obstawać. Wykładwcy raczej są ugodowi jeden tylko taki nie bardzo
http://www.wszechnicapolska.edu.pl/p...an_st/BWD6.pdf
mój plan na 6 semestr. Troszkę mnie przeraża no ale jak się zaprę. Prócz anemii to raczej nie mam żadnych dolegliwości jak narazie ciążę przechodzę ok. W pracy na zwolnienie wygoniła mnie kierowniczka jak dowiedziała się o ciąży. Pracowałam jako kasjer sprzedawca no i nie powiem było ciężko pierwsze dwa miesiące nudności, ciągle ochota na sen... Raz jak mnie jedna klientka zdenerwowała to tak wzięłam to do siebie, że dostałam plamień. Wiadomo to jest sklep trzeba chodzić wykładać towar, praca na noce, siedzenie na kasie, a ludzie też są różni strasznie czasem denerwujący. Wtedy po konsultacji z kierowniczką potem z lekarzem doszłam do wniosku, że zwolnienie w mojej sytuacji to najlepsze co mogę wybrać. W 5 semestrze było ok dużo zajęć opuściłam no ale wykładowcy spoko wszystko pozwolili zaliczyć. Z tym że miałam dużo mnie zajęc niż teraz i jak mi się wydaje raczej słusznie 3 trymestr to już nie przelewki a zdrowie Jasia jest dla mnie najważniejsze nie chce go urodzić wcześniej

Ashyshqa
jeżeli jest taka możliwość to chyba w moim wypadku byłoby to najlepsze w takim razie nie ukrywam, że troszkę mnie to stesuje

Edytowane przez niunka045
Czas edycji: 2013-02-06 o 16:52
Stary 2013-02-06, 16:56   #4255
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
najgorzej, że o 18 muszę wyjsć z domu bo się umówilam a już nie mam śmietany i mam mokre włosy więc ciężko do sklepu wyskoczyć.. ehh
A juz mi tak dobrze szło

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

zawsze mi mama mówiła a jej jej mama- jak się śpieszysz to sobie usiądź..
Cytat:

co za baba
Stary 2013-02-06, 16:59   #4256
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A z dzieckiem lecieć nie możesz?

boje się ze to będzie trudne:/ ale nie wiem może jak się zaprę to się uda

Cytat:
Ogólnie studiuje na uczelni prywatnej z tym, że mam stypendium naukowe i tak jakby mam studia za darmo. Umówiłam się z Panią dziekan na konsultacje właśnie i zastanawiam się przy czym obstawać. Wykładwcy raczej są ugodowi jeden tylko taki nie bardzo
http://www.wszechnicapolska.edu.pl/p...an_st/BWD6.pdf
mój plan na 6 semestr. Troszkę mnie przeraża no ale jak się zaprę. Prócz anemii to raczej nie mam żadnych dolegliwości jak narazie ciążę przechodzę ok. W pracy na zwolnienie wygoniła mnie kierowniczka jak dowiedziała się o ciąży. Pracowałam jako kasjer sprzedawca no i nie powiem było ciężko pierwsze dwa miesiące nudności, ciągle ochota na sen... Raz jak mnie jedna klientka zdenerwowała to tak wzięłam to do siebie, że dostałam plamień. Wiadomo to jest sklep trzeba chodzić wykładać towar, praca na noce, siedzenie na kasie, a ludzie też są różni strasznie czasem denerwujący. Wtedy po konsultacji z kierowniczką potem z lekarzem doszłam do wniosku, że zwolnienie w mojej sytuacji to najlepsze co mogę wybrać. W 5 semestrze było ok dużo zajęć opuściłam no ale wykładowcy spoko wszystko pozwolili zaliczyć. Z tym że miałam dużo mnie zajęc niż teraz i jak mi się wydaje raczej słusznie 3 trymestr to już nie przelewki a zdrowie Jasia jest dla mnie najważniejsze nie chce go urodzić wcześniej

Ashyshqa
jeżeli jest taka możliwość to chyba w moim wypadku byłoby to najlepsze w takim razie nie ukrywam, że troszkę mnie to stesuje
nie ogarniam tego planu, jakiś za skomplikowany jestwygląda na dużo zajęć no i jeszcze jak rozumiem pisanie licencjatu, tak? To chyba najlepszym wyjściem bylby tryb indywidualny.. U mnie na uczelni wyglada tak, że w zależności od wykładowcy, albo przychodzisz raz na jakiś czas i wykladowca robi Ci indywidualny wykład.. albo co jest częstsze mówi Ci jaka jest literatura do egzaminu i zaprasza na egzamin..

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

No i jeszcze się okazało, ze mi mleko z żelatyną za szybko zgęsło i jest już jak galareta.. Z kolei galaretki mi w ogole nie zgęsły i jeszcze się nie nadaja...

Wojtek
Stary 2013-02-06, 17:01   #4257
potterka
Zakorzenienie

niunka045 nie ogarniam tego planu

marchewka to chyba nie Twój dzień
Stary 2013-02-06, 17:01   #4258
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
boje się ze to będzie trudne:/ ale nie wiem może jak się zaprę to się uda

nie ogarniam tego planu, jakiś za skomplikowany jestwygląda na dużo zajęć no i jeszcze jak rozumiem pisanie licencjatu, tak? To chyba najlepszym wyjściem bylby tryb indywidualny.. U mnie na uczelni wyglada tak, że w zależności od wykładowcy, albo przychodzisz raz na jakiś czas i wykladowca robi Ci indywidualny wykład.. albo co jest częstsze mówi Ci jaka jest literatura do egzaminu i zaprasza na egzamin..
W takim wypadku chyba będę w taki tok uderzać. Pracę sobie już napisałam także to jedno mam z głowy Zajęć jest sporo jeszcze tyle nie mieliśmy powiem szczerze... Bardzo wam dziękuję za pomoc już się ukierunkowałam na rozmowę poczytam jeszcze o tym indywidualnym toku i będę wiedziała jak rozmawiać
Stary 2013-02-06, 17:02   #4259
banka26
Zakorzenienie

Witalam wlasnie wrocilam, zalatwilam sprawy w firmie i pojechalam po plyty dla Dawida z Dawidem i wpadlam do h&m i oto moje upolowane rzeczy : Ramper r. 62 - hm zawyzona ma rozmiarowke wiec bedzie akurat na lato - przeceniony z 39,90 na 10 zl , koszulka polo przeceniona z 29,90 na 10 zl i skiety przecenione z 19,90 na 5 zł

lece was nadrabiacc
dobra jestem post dodalam ale bez fotki heheheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:03   #4260
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
niunka045 nie ogarniam tego planu

marchewka to chyba nie Twój dzień
no jak dotąd szło mi wyśmienicie.. Poległam tylko na ostatnim kroku- na masie ale nic to nawet miszczowi sie zdarza

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości