|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
A pochwalę się Wam jeszcze, że zrobiłam sobie dziś przyjemność i kupiłam troszkę produktów pielęgnacyjnych. Zainspirowana naszą Cloche, zrobiłam zakupy w Lawendowej Farmie: kupiłam peeling do ciała, balsam do ust i na skórki u paznokci, do tego mydełko, które mam nadzieję, będzie służyć naszemu bobasowi, ale chcę je najpierw na sobie wypróbować. Do tego w innym sklepie zamówiłam sobie oleje z dzikiej róży i kiełków pszenicy, żeby uskutecznić profilaktykę przeciwrozstępową. Jeszcze sobie gdzieś w spożywczym dokupię olej ze słodkich migdałów, pomieszam z tym pszenicznym i będzie mam nadzieję, do masażu krocza (nie będę kupować Weledy, bo tak mi taniej wyjdzie). Wreszcie jakieś zakupy dla mamusi (choć wraz w większości ciążowe
|
|
|
|
#4233 | |||||
|
Raczkowanie
|
Heeej Mamunie
![]() ja dzisiaj wstałam o 8 i popędziłam od razu po ciuszki dla Młodego polowanie uważam za baaardzo udane ![]() ![]() za chwilkę wrzucę fotki łupów ![]() Cytat:
Cytat:
dla Tż za gadanie o zbyt dużej ilości czasu... a co do porodówki - czy szpital w ogóle może odmówić przyjęcia rodzącej?? Cytat:
dobrze chociaż, że małż nie marudzi z tego powodu ![]() Cytat:
Cytat:
Co do imienia dla Dziedzica, zastanawialiśmy się na trzema opcjami: ja zaproponowałam Jasia, małż Marcina lub Mateusza. Generalnie małż nie mógł się zdecydować i zaczęłam go męczyć, żeby się zdecydował na jedno, żebyśmy mogli negocjować. Dzisiaj pytam go czy w końcu obmyślał sprawę, bo ileż można do synka w brzuszku mówić "Mały" albo "Młody"? A on mi na to, że dla niego na 95% ma być JAŚ Może mu coś upiekę dobrego na tą okoliczność??
|
|||||
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już nie robię bo znów nabrałam ochoty na nieco ciemniejsze
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny.. Ubijałam śmietanę 30%.. Dodalam cukier i poszłam umyć szybko włosy.. Wracam patrze a tu serek?? WTF?? Za długo się ubijała czy cukier puder coś zrobił z cukrem waniliowym?? Nigdy mi się tak nie zdarzylo, ale nigdy też nie wrzucałam cukru..
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- ja też mam.. Z kim ja tego w śnie i w jakim pozycjach nie robiłam.. a mój też się nie zabiera.. Uważa, że dziecko słyszy i ma schiza.. |
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam , że jak za długo to tak się robi no i wyszło, może u Ciebie też za długo się ubijało
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka zapewne za długo ubijałaś
![]() ja się zawsze boję czy nie rpzedobrzę |
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A juz mi tak dobrze szło ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- zawsze mi mama mówiła a jej jej mama- jak się śpieszysz to sobie usiądź.. |
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
cześć wszystkim
![]() Pochwalę sie skromnie że zaliczylam całą sesję Cytat:
Przyznam się tylko, że szorowałam głowę chyba ze 3 razy dziennie
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- a dziękuję dziękuję teraz mam dylemat jak dalej te studia ciągnąć. Próbować dziennie? Przenieść się na zaoczne??? Ostatni semestr szkoda mi dziekanki brać
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do przytulanek... U nas jest totalnie odwrotnie... Tzn, oboje chcemy i ciągle ubolewamy nad tym, że nie możemy Mojemu wystarczyło, że przeczytał w "W oczekiwaniu na dziecko", że sex w ciąży jest ok i nie ma z tym problemu. A wraz biedny nie może
|
|
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to chyba łatwiej w ciąży studiować niż z dzieckiem na rękach.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-06 o 16:35 |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Złóż podanie o idywidualny tok studiów. Wszystko sobie na konsultacjach pozaliczasz, a nie będziesz musiała się na zaoczne przenosić. Nie wiem gdzie studiujesz, ale u mnie na uczelni bardzo przychylnie patrzyli na mamy-studentki i nie robili problemów. Życzę Ci, by u Ciebie było podobnie
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Raczkowanie
|
Przedstawiam moje dzisiejsze łowy. W sumie 70 sztuk za 148 zł (nie wszystkie są na zdjęciach, ale jest prawie komplet).
- 4 pary spodenek (1x dresy, 2x jeansy, 1x spodenki z materiału), - 2 bluzy dresowe w paski (w tym jedna dwustronna) - kurteczka jeansowa z kapturem - ogrodniczki w paseczki - koszula w kratkę na obiadki u babci bez której nie chcialam wyjść ze sklepu- cieplutka kurteczka z kapturkiem na chłodniejsze wieczory - body polo (cudowne )- 5 pajaców w różnych rozmiarach - 3 sztuki rampersów - 2 koszulki na ramiączkach (wprawdzie na większe dziecko, ale wzięłam, bo na pewno sie przydadzą) - ok. 30 sztuk różnych bodziaków z krótkim i długim rękawkiem w różnych rozmiarach - 8 różnych koszulek z krótkim i dlugim rękawkiem - 2 sweterki w paseczki - bluza z kubusiowym maleństwem (śliczna - koszulka marynarska (jeden z moich ulubieńców z tego zestawu) - 4 czapeczki - śliniaczek Chyba to wszystko... Małż śmiał się, że zwariowałam do reszty z tą ilością, ale z zakupów jest też zadowolony ![]() Brakuje mi jedynie spodenek do bodziaków, bo akurat nie było kompletnie wyboru. QUOTE=niunka045;39077417]cześć wszystkim ![]() Pochwalę sie skromnie że zaliczylam całą sesję
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-02-06 o 16:39 |
|
|
|
#4247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale na którymś z leków "żelazowych" było w ulotce opisane, że taki jest efekt |
|
|
|
|
#4248 |
|
Raczkowanie
|
uff.. nadrobiłam was
właśnie wróciłam od reumatologa. Trochę mnie uspokoiła. Powiedziała, że na razie mam się nie martwić, bo to może być od przeziębienia i, że zawsze mam podwyższone czynniki zapalne a w ciąży to się może potęgować. Mam zrobić badania kontrolne za dwa tygodnie, a 26.02 do kontroli i zobaczymy czy coś się złego dzieje.Wkurzyły mnie za to baby w rejestracji poszłam się zapisać na kontrole i mówię im, że ma to być 26, a one, ze nie ma terminu i dopiero po 20 marca. Więc ja grzecznie proszę, i mówię, ze mam zrobić badania i przyjść do kontroli i że jestem w ciąży... ale one swoje, że nie ma terminu i tyle. Wróciłam się do reumatolog i jej mówię, że termin jest po 20 marca, zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że to skandaliczne by kobiety w ciąży tak traktować. Poszła ze mną do rejestracji i mowi, że mają mnie zapisać, a one się z nią kłócą, ze limit ma 15 pacjentów. Przyszedł kierownik przychodni i w końcu mnie zapisali. A ta z rejestracji mi mówi, że niepotrzebnie aferę zrobilam, bo ona nie jest jasnowidzem i nie wiedziała, ze ja w ciąży jestem. Przecież jej mówiłam!!!!!!!!!![]() no, ale ważne, że wszystko jak na razie ok. 13.02 mam wizytę u gin. i zobaczę co on jeszcze powie , ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...lecę na SR, mamy rozmawiać o wyprawce
|
|
|
|
#4249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4251 | |
|
Raczkowanie
|
fakt, są jedną z rzeczy, które mi się najbardziej podobają
![]() dodatkowo mają podwójne guziczki na szelkach, więc można je na początku skrócić i nogawki podwinąć, a później wydłużać i Jaś dłużej je ponosi ![]() Cytat:
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-02-06 o 16:46 |
|
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę przyznać, że zrobiłam na dzisiaj zbyt ambitny plan.. Z 9 pozycji na liście zrealizuje 6.. Resztę przerzucam na jutro
.. Albo na pojutrze.. bo mam najmniej
|
|
|
|
#4253 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ten Reniferek - wymiata Cytat:
![]() Cytat:
I jeszcze nie wiem czy bym kupowała mimo wszystko bo się może okazać, że maluch będzie na to konkretne mleko uczulony - czego nie życzę Ci oczywiście, ale.. Nie wiem po co komu śliniaczek dla noworodka? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zakupy
|
|
|
#4254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.wszechnicapolska.edu.pl/p...an_st/BWD6.pdf mój plan na 6 semestr. Troszkę mnie przeraża no ale jak się zaprę. Prócz anemii to raczej nie mam żadnych dolegliwości jak narazie ciążę przechodzę ok. W pracy na zwolnienie wygoniła mnie kierowniczka jak dowiedziała się o ciąży. Pracowałam jako kasjer sprzedawca no i nie powiem było ciężko pierwsze dwa miesiące nudności, ciągle ochota na sen... Raz jak mnie jedna klientka zdenerwowała to tak wzięłam to do siebie, że dostałam plamień. Wiadomo to jest sklep trzeba chodzić wykładać towar, praca na noce, siedzenie na kasie, a ludzie też są różni strasznie czasem denerwujący. Wtedy po konsultacji z kierowniczką potem z lekarzem doszłam do wniosku, że zwolnienie w mojej sytuacji to najlepsze co mogę wybrać. W 5 semestrze było ok dużo zajęć opuściłam no ale wykładowcy spoko wszystko pozwolili zaliczyć. Z tym że miałam dużo mnie zajęc niż teraz i jak mi się wydaje raczej słusznie 3 trymestr to już nie przelewki a zdrowie Jasia jest dla mnie najważniejsze nie chce go urodzić wcześniej ![]() Ashyshqa jeżeli jest taka możliwość to chyba w moim wypadku byłoby to najlepsze w takim razie Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-02-06 o 16:52 |
||
|
|
|
#4255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co za baba
|
||
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
boje się ze to będzie trudne:/ ale nie wiem może jak się zaprę to się uda
![]() Cytat:
wygląda na dużo zajęć no i jeszcze jak rozumiem pisanie licencjatu, tak? To chyba najlepszym wyjściem bylby tryb indywidualny.. U mnie na uczelni wyglada tak, że w zależności od wykładowcy, albo przychodzisz raz na jakiś czas i wykladowca robi Ci indywidualny wykład.. albo co jest częstsze mówi Ci jaka jest literatura do egzaminu i zaprasza na egzamin..---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- No i jeszcze się okazało, ze mi mleko z żelatyną za szybko zgęsło i jest już jak galareta.. Z kolei galaretki mi w ogole nie zgęsły i jeszcze się nie nadaja... |
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
niunka045 nie ogarniam tego planu
![]() marchewka to chyba nie Twój dzień
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Witalam wlasnie wrocilam, zalatwilam sprawy w firmie i pojechalam po plyty dla Dawida z Dawidem
i wpadlam do h&m i oto moje upolowane rzeczy : Ramper r. 62 - hm zawyzona ma rozmiarowke wiec bedzie akurat na lato - przeceniony z 39,90 na 10 zl , koszulka polo przeceniona z 29,90 na 10 zl i skiety przecenione z 19,90 na 5 zł ![]() lece was nadrabiacc dobra jestem post dodalam ale bez fotki heheheh
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
no jak dotąd szło mi wyśmienicie.. Poległam tylko na ostatnim kroku- na masie
ale nic to nawet miszczowi sie zdarza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

polowanie uważam za baaardzo udane 

dla Tż za gadanie o zbyt dużej ilości czasu...
dobrze chociaż, że małż nie marudzi z tego powodu 
. Chciałabym je mieć na następną wizytę i Doooopa
Farbować się nie boję, tylko to rozjaśnianie mnie przeraża... Któraś rozjaśnia ?
07.07.2012 

Przyznam się tylko, że szorowałam głowę chyba ze 3 razy dziennie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
co za baba