MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 18:03   #931
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dla moich kochanych wizażanych kolezanek ku pokrzepieniu serc:
http://www.youtube.com/watch?v=9DIfWlHZSAw
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:07   #932
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie mi napisać ile Wasze Maleństwa ważyły w 29 tygodniu lub ok?
Moja malutka waży 1153g w 29t1d jak będzie tak dalej rosła to będzie ważyć max 3200 to jest ok ale musi teraz ładnie zacząć przybierać, ale ogólnie pomiary i przyrost masy jest mały lekarz stwierdził że mam jeść dużo białka by mała przybierała na wadze następna wizyta za 4 tygodnie. Płyn owodniowy niby ok w dolnej granicy ale jest ok 13cm mała już od ostatniej wizyty glówką w dół i już raczej nie powinna się przekręcić.
Przepływy w pępowinie? nie wiem czy dobrze piszę niby też ok mała taka ruchliwa podczas badania że dopiero za 3 razem udało się zmierzyć tz zmierzyć tak by mieściły się w normie bo wychodziły cały czas za wysokie no i przez to się zestresowałam i nie wiem czy nie pójdę gdzieś za 2 tygodnie do innego gina na kontrole
no to bedzie odpowiednia
nie wszystkie dzieci musza byc duze .
no ja mam akurat wielkiego kloca 27w1d - 1,1kg; 30w1d - 1,83kg

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:12   #933
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dla moich kochanych wizażanych kolezanek ku pokrzepieniu serc:
http://www.youtube.com/watch?v=9DIfWlHZSAw

Cytat:
Dziewczyny czy możecie mi napisać ile Wasze Maleństwa ważyły w 29 tygodniu lub ok?
Moja malutka waży 1153g w 29t1d jak będzie tak dalej rosła to będzie ważyć max 3200 to jest ok ale musi teraz ładnie zacząć przybierać, ale ogólnie pomiary i przyrost masy jest mały lekarz stwierdził że mam jeść dużo białka by mała przybierała na wadze następna wizyta za 4 tygodnie. Płyn owodniowy niby ok w dolnej granicy ale jest ok 13cm mała już od ostatniej wizyty glówką w dół i już raczej nie powinna się przekręcić.
Przepływy w pępowinie? nie wiem czy dobrze piszę niby też ok mała taka ruchliwa podczas badania że dopiero za 3 razem udało się zmierzyć tz zmierzyć tak by mieściły się w normie bo wychodziły cały czas za wysokie no i przez to się zestresowałam i nie wiem czy nie pójdę gdzieś za 2 tygodnie do innego gina na kontrole

I tp wg dzisiejszych pomiarów przesuwa mi się na 1 maja
a dlaczego chcesz iść gdzie indziej??? uważasz ,że coś żle zbadali? a gdzie robiłaś?
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
dla Juniora jedz
spoko , tyle przytyłam ,że teraz nie musiałbym w ogóle pewnie jeść ...
Stary 2013-02-06, 18:15   #934
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
cFaniara

2 jednostki po obiedzie.

dla Juniora jedz
bez względu na ilość WW? i po jakim czasie masz sobie mierzyć ponownie?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:15   #935
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dziś byliśmy na 13 a jutro na 9 .

udka kurczaka w piekarniku z ziemniaczkami też z piekarnika i kapusta czerw. (obiad leniwca)
aaaa w sumie to mogłam przecież nie robić ale dzieciakom trudno tak powiedzieć zwłaszcza ,że kuba po szkole(kończył 16.35 ) musi jednak obiad zjeść a ninka -choć w przedszkolu je obiady to o godz 12.30 ,więc w domu też je troszkę ......

ja jak się denerwuję to raczej nic nie moge przełknąć .....
to dobrze ze bedzie inna godzina. sciskam kciuki mocno.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:15   #936
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Oliwka, spokojniutko...
Mój maluszek jest duży więc nie należy się nim sugerować... w 28 ważył 1,4kg. Twoja córcia mieści się w siatce dla tego wieku więc się nie martw. Poza tym dziewuszki mają być z założenia małe, drobne, zwiewne.. a Ty przeciez chuda laseczka jesteś...
Co do wód - u mnie też dolna granica, ale będzie dobrze (przy czym mój synuś w 32tc ważył 2,2 więc boję się, żeby biedusiowi ciasno nie było).

Wcinaj białko, może jakieś witaminki? Bo ja swoje odstawiłam.... jem tylko magnez....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:16   #937
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Witam wieczorową porą

I tp wg dzisiejszych pomiarów przesuwa mi się na 1 maja
Moja w 31 tyg ważyła 1640 i też mi wagę plus minus 3200 oszacowali... i termin porodu o tydzień później.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 18:19   #938
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dziewczyny które kupowały pampersy newborn, jaka cena ich to dobra cena
? Jadę dziś do makro i chcę zobaczyć czy tam taniej ?
Ja kupiłam 43 szt. za 21,99.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
I wiecie co? Dziś zaczynam 37 tydzień

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja też 2 razy już kupowałam za pierwszym pajacyk z czapeczką, 3pak skarpet, i buciki materiałowe a za drugim 3pak pajaców i 5pak body i ciągle mi mało
Ja już 3 razy byłam, żeby coś dokupić. Dziś też

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Na wizycie wszystko ok, wyzamykane

Cytat:
heh. też byłam u mnie poszło 172,90 zł (morfo, mocz, cmv, cpr, toxo)
Jakie ceny
Trzymam kciuki, żeby z cukrzycą się ustabilizowało.
A jak rodzice chcą sponsorować luksusy, to chyba nie będziesz za bardzo oponować?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a jakie są okulistyczne przeciwwskazania?
Problemy z siatkówką - ale widzę, że dziewczyny już odpowiedziały.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Wzmożone wcieranie olejku mam nadzieję pomoże
Idę sobie zrobić KOKTAJL TRUSKAWKOWY coś minęła moda na niego i na pomidorową (którą miałam wczoraj)
Olejki są super, chyba lepsze od balsamów. Do tej pory się balsamowałam, ale zaczął mnie strasznie brzuch swędzieć i zaczęłam używać normalnego olejku J&J i od razu było lepiej.

Jeszcze przez jakiś czas królowały mielone

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Na wizycie ok! :P

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Się chwalą brzuchami to ja też
śliczny! A twoje zdjęcie w awatarze zawsze mnie rozczula - jest takie pozytywne, te kolorki!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:21   #939
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dziewczyny,,, teraz termin z wymiarów i wagi się nie jak ma do faktycznego Tak jak któraś już pisała - rodziłybyśmy wszystkie dzieciaczki o jednakowej masie a tak przecież nie jest 2,7kg to już prawidłowa waga noworodka...

Nestelle
, bo tak sobie myślę o Twoim maluchu... a czemu lekarz nie kazał Ci np poczekać godzinkę, albo 30 min i znów spróbować spojrzeć na brzuszek małego? Ja zakładam, że u Ciebie będzie w porządku i dlatego jutro bym nie dała się zbyć po jednym spojrzeniu na żołądeczek, gdyby się okazało, że go nie widać (tfu, tfu). No, chyba że to będzie jakieś inne, bardziej szczegółowe badanie...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:23   #940
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!
Moje drogie, wszystkie które zdjęcie wstawiły no wyglądacie naprawdę pięknie, takie uśmiechnięte Dzieciaczki i krągłe brzuszki dają tyle uroku kobiecie!
Jak tylko TŻ zrobi mi sesję to też się wrzucę, a co!

Za wszystkie wizyty oczywiście

Ja wczoraj byłam w Pepco, kupiłam pojemniki na ciuszki zakrywane dla małego, bo mam tylko jedną szafkę dla niego i szufladę pod łóżeczkiem, a ciuszki się tam wszystkie na pewno nie zmieszczą.
W ogóle są takie ładne dresy dla chłopaczków akurat patrzyłam - bluza z kapturem i spodenki dresowe za 19,99 zł albo w przecenie za 14,99 zł. Chciałam kupić większe, ale TŻ mi powiedział, że kupi się później, po co teraz kasę marnować, też prawda, bo jeszcze wiele zostało rzeczy do kupienia.

W ogóle przez Was jutro zrobię po raz pierwszy faworki bo przepis wydaje się banalnie prosty. Pączki kupię, bo w paku wychodzą tanio, a nie będę się męczyć.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Nie tyle chodzi o samą wadę wzroku, tylko siatkówkę itp.
Ja w każdym razie dostałam zaświadczenie, że jeżeli poród będzie się przedłużał to prosi o rozważenie cc.
Własnie ja też się wybieram po 30 tygodniu do okulisty żeby sprawdzić wadę i czy wszystko w porządku z siatkówką

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jeszcze odnośnie cen, moja siostra kiedyś się pyta czemu my tyle kasy na wózek chcemy przeznaczyć i czemu najdroższy chcemy brać (była mowa o 1500 zł), przecież (wg niej) dobry (nowy) wózek można kupić za 700-800zł. żeby się kiedyś nie zdziwiła ale tak to jest jak wypowiada się ktoś kogo temat dziecięcy nie interesuje jeszcze i wózka w sklepie nie widział
Dokładnie, mi też się wydawało, że ok. 1000 zł wydamy, a tu 1500 zł za mój upatrzony 3w1.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
fajne są koszyczki do szuflad, też ost. kupiłam w ikei - bardzo funkcjonalne, szczególnie na takie malutkie rzeczy.

Byłam dziś u endokrynologa i euthyrox skutkuje - mam idealne wyniki Następna wizyta dopiero 3 mies. po porodzie.
za wyniki
Co do koszyczków są świetne, ja będę miała na czapeczki, skarpetki i kosmetyki.

nestelle
pani22ka
jolanT za córeczkę, słodka

A z tymi butami to ja mam jedne miękkie kapciuszki.
Póki co mały będzie chodził w takich wypasionych "tenisówkach"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _1241175.jpg (58,0 KB, 40 załadowań)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:28   #941
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle, bo tak sobie myślę o Twoim maluchu... a czemu lekarz nie kazał Ci np poczekać godzinkę, albo 30 min i znów spróbować spojrzeć na brzuszek małego? Ja zakładam, że u Ciebie będzie w porządku i dlatego jutro bym nie dała się zbyć po jednym spojrzeniu na żołądeczek, gdyby się okazało, że go nie widać (tfu, tfu). No, chyba że to będzie jakieś inne, bardziej szczegółowe badanie...
nie wiem - nic już nie wiem..... to już 3 badanie albo 4 ? - i wynik ten sam .... mam nadzieje ,że jutro wszystko sie wyjaśni .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 18:32   #942
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Moja malutka waży 1153g w 29t1d jak będzie tak dalej rosła to będzie ważyć max 3200
Mój 1326g w 29t 5d
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:36   #943
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

A z tymi butami to ja mam jedne miękkie kapciuszki.
Czadowe! Tez chcę podobne mojemu zamówić Czerwone trampy-obowiązkowe

Chyba pora zamknąć się w łazience i spróbować się przygotować na jutrzejszą wizytę u gin. Mąż wczoraj stwierdził, że chętnie by zobaczył jak się męczę, a potem się nabijał jak powiedziałam, że gdy zaczną się skurczę, to będę brać prysznic i sama się ogolę. "Taaaaaa.....Auuua! Auuuua! Okey, mam 10 minut do następnego skurczu!" Komuś trzeba wklupać chyba.

Mały dziś cały dzień ustawia się główką w dół. Nie wiem co mu odbiło

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:40   #944
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Agnjeska ja też nie piłam glukozy jeszcze dziś pytałam lekarza a on na to że u niego nie zawsze trzeba. Ale może się to jeszcze zmienić.

Nestelle chcę pójść gdzieś za 2 tygodnie skontorolować czy mała rośnie teraz powinna przybierać te 200g tygodniowo i tak pomyślałam że może gdzieś na miejscu pójdę zamiast znowu gdzieś do poznania jechać bo nie wiem czy wytrzymam 4 tygdonie.

Poza tym mam doła dziś lekarz pobierał mi wymaz na cytologię i tak "mamy bardzo brzydką nadżerkę którą będzie się trzeba szybko zająć po porodzie" rok temu była malutka i powiedział, że póki w ciąży nie byłam to nie będziemy jej ruszać i 7 mc później zaszłam w ciążę i teraz mi pobierał wymaz to ten komentarz
I dodał że woli dmuchać na zimne bo w swojej 30 letniej karierze miał tylko i aż 1 przypadek gdzie młoda dziewczyna w ciąży zachorował na raka szyjki macicy i to były jeszcze czasy takie że nie wszyscy lekarze przynajmniej jego koledzy nie robili regularnie badań u kobiet w ciąży a on robił.
Więc ja w ogóle się dziś go nie spytałam bo od samego wejścia coś nie tak i ta waga malutkiej i te przepływy w pępowinie za duże ciągle dopiero za 3 razem wyszły ok fakt żę mała mi latała po brzuchu i ciągle mu uciekała ale jak już się udało to wychodziły w normie ehhh zestresowana po tej wizycie jestem i tyle.

Sorceresss ja biorę witaminki przez to wyniki żelazo hemoglobina poszly do góry i nie muszę dodatkowo łykać żelaza tylko regularnie witaminki i zdrowo się odżywiać bez słodyczy i dużo pokarmów z żelazem i białkiem.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:45   #945
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:

Poza tym mam doła dziś lekarz pobierał mi wymaz na cytologię i tak "mamy bardzo brzydką nadżerkę którą będzie się trzeba szybko zająć po porodzie" rok temu była malutka i powiedział, że póki w ciąży nie byłam to nie będziemy jej ruszać i 7 mc później zaszłam w ciążę i teraz mi pobierał wymaz to ten komentarz
I dodał że woli dmuchać na zimne bo w swojej 30 letniej karierze miał tylko i aż 1 przypadek gdzie młoda dziewczyna w ciąży zachorował na raka szyjki macicy i to były jeszcze czasy takie że nie wszyscy lekarze przynajmniej jego koledzy nie robili regularnie badań u kobiet w ciąży a on robił.
Więc ja w ogóle się dziś go nie spytałam bo od samego wejścia coś nie tak i ta waga malutkiej i te przepływy w pępowinie za duże ciągle dopiero za 3 razem wyszły ok fakt żę mała mi latała po brzuchu i ciągle mu uciekała ale jak już się udało to wychodziły w normie ehhh zestresowana po tej wizycie jestem i tyle.
Dziwne, że jej nie leczył. Gdy mi wyszła nadżerka, to leczyliśmy, a nie czekaliśmy. Ja miałam jeszcze inny problem, bo lekarz stwierdził u mnie w pochwie małą rankę (gdzieś przy szyjce macicy) i też powiedział, że na razie nie leczymy, bo w sumie to drogo wyjdzie itd. Ale powiedział- przed zajściem w ciążę dobrze jest to wyleczyć. No i jak planowałam dzidziusia, to wrócilam do niego i rozpoczęliśmy leczenie (jakieś tabletki na zamówienie musiałam mieć) i udało się. Istniało jednak ryzyko, że jeśli one nie pomogą, to potem idziemy w droższe leki.
Twój lekarz bardzo głupio zrobił, że wtedy jej nie leczył. Była mała więc dałby radę.

Ale widać- co lekarz to inny obyczaj.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:49   #946
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Bańka żoładka nie chce sie jakoś wypełnić .
Trzymam kciuki bardzo mocno!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
jestem szczęśliwa!
no i chwalę się obowiązkowo- brzuch 30 tydzień i zawartość
za wizytę - brzusio malutki, a Ewa jaki ma nosek fajny.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
A mamusiom, które wyżej wrzuciły zdjęcia....zazdraszczam ślicznych brzuszków
A dlaczego masz zazdrościć, Twój też śliczny

Cytat:
Nasmazyłam miche racuchów z jabłkami,bo mi się smutno jakos zrobiło...Ale najadłam sie i przeszło

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
A po wizycie to wiem tylko że nie rodzę jeszcze i tyle
A to akurat dobra wiadomość

Cytat:
" nie musisz mi robić obiadu "

Cytat:
Chyba pora zamknąć się w łazience i spróbować się przygotować na jutrzejszą wizytę u gin.
Mnie jest rano wygodniej - nienajedzony brzuch to mniejszy brzuch.

Cytat:
Nie martw się - ja też miałam wg lekarza "bardzo brzydką nadżerkę", w listopadzie 2011 mi ją wymroził i teraz już jest ładnie.

Nadrabiałam jeden dzień prawie 2 godz!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:53   #947
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle chcę pójść gdzieś za 2 tygodnie skontorolować czy mała rośnie teraz powinna przybierać te 200g tygodniowo i tak pomyślałam że może gdzieś na miejscu pójdę zamiast znowu gdzieś do poznania jechać bo nie wiem czy wytrzymam 4 tygdonie.

Sorceresss ja biorę witaminki przez to wyniki żelazo hemoglobina poszly do góry i nie muszę dodatkowo łykać żelaza tylko regularnie witaminki i zdrowo się odżywiać bez słodyczy i dużo pokarmów z żelazem i białkiem.
no jeśli masz się cały czas schizować to idz gdzie indziej ...
ale moim zdaniem jest dobrze- twoja mała jest po prostu mała -ale to nic złego .... w przedszkolu moich dzieci jak dziewczyny dowiedziały się ,że moje dzieci ur.się z wagą 3800 to skomentowały coś w stylu "ale duże ,ale spore ,ogromne".... bo ich dzieci z wagą 2800-3000 ...
a ja nie uważam,że urodziłam duże dzieci tylko normalne.... duże to dla mnie 4,5 ....
będzie dobrze
Stary 2013-02-06, 18:54   #948
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnjeska ja też nie piłam glukozy jeszcze dziś pytałam lekarza a on na to że u niego nie zawsze trzeba. Ale może się to jeszcze zmienić.

umów się do ginekologa który ci zrobi kolposkopie. Bo ja mam tez zmiany na szyjce i bardzo często jest to mylone. Kolposkopie można zrobić normalnie w ciąży. a będziesz wiedzieć na czym stoisz. i uszy do góry nie wszystkie zmiany się źle kończą ja z moimi już 10 lat się borykam. najważniejsze to robić cytologie i kolposkopie.
15.10. 2011.

Stary 2013-02-06, 18:58   #949
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Czadowe...chyba widziałam podobne w hebe

No a ja się wkońcu ogarnęłam z tematem łóżeczkowo-pościelowym. Wymyłam całe łóżeczko, nie wyobrażacie sobie jakie było brudne pomimo iż nówka. Pościel ubrałam-taka próba generalna. Podoba mi się jak to wszystko wygląda. Pochwalę się Wam, bo akurat strzeliłam foty żeby tż'towi pokazać jak z pracy wróci. Teraz pościel się pierze
Pstrykłam jeszcze foto przewijaka z pokrowcem (mamusia szyła) ależ jestem z niej dumna (w realu jest mniej oczo☠☠☠ny niż na tym foto).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010071.jpg (46,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010072.jpg (51,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010076.jpg (52,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010077.jpg (36,1 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez Chanel_Coco
Czas edycji: 2013-02-06 o 19:00
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 19:03   #950
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Ja już 3 razy byłam, żeby coś dokupić. Dziś też
Pokaż fotki
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 19:05   #951
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, że jej nie leczył. Gdy mi wyszła nadżerka, to leczyliśmy, a nie czekaliśmy. Ja miałam jeszcze inny problem, bo lekarz stwierdził u mnie w pochwie małą rankę (gdzieś przy szyjce macicy) i też powiedział, że na razie nie leczymy, bo w sumie to drogo wyjdzie itd. Ale powiedział- przed zajściem w ciążę dobrze jest to wyleczyć. No i jak planowałam dzidziusia, to wrócilam do niego i rozpoczęliśmy leczenie (jakieś tabletki na zamówienie musiałam mieć) i udało się. Istniało jednak ryzyko, że jeśli one nie pomogą, to potem idziemy w droższe leki.
Twój lekarz bardzo głupio zrobił, że wtedy jej nie leczył. Była mała więc dałby radę.

Ale widać- co lekarz to inny obyczaj.
głupio- niegłupio rózne sa szkoły. Mi tez lekarka mówiła, ze jak nadrzerka jest mała to nie ruszamy, po ciązy się nia zajmiemy, bo moze zniknie sama. Moja mama miała też w 2 ciązach nadzerki i miała je usuwane dopiero po takze chyba zalezy od lekarza i od nadżerki...Mi na poczatku ciazy zrobiła sie jeszcze na szyjce;/ dostałam wtedy globulki i sie zagoiła, a tez była podobno brzydka, bo mówiła mi gin, ze moze nawet z niej plamic...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 19:11   #952
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
umów się do ginekologa który ci zrobi kolposkopie. Bo ja mam tez zmiany na szyjce i bardzo często jest to mylone. Kolposkopie można zrobić normalnie w ciąży. a będziesz wiedzieć na czym stoisz. i uszy do góry nie wszystkie zmiany się źle kończą ja z moimi już 10 lat się borykam. najważniejsze to robić cytologie i kolposkopie.
Ptaszysko ja cytologię robię od 8 czy 7 lat regularnie raz do roku, tak jak podstawowe wyniki.
Mnie nastraszył najbardziej tym że mogę plamić krwią i to będzie z nadżerki. Nie wiem czyżby w ciąży się tak ta nadżerka powiększyla bo ogólnie zagrożenia dla dziecka nie ma ale sam fakt że nagle z takiej malutkiej zrobiła dość spora i po porodzie trzeba szybko się nią zająć bo to nigdy nic nie wiadomo

Nestelle dziękuję za Ciebie Kochana również trzymam kciuki i za Synusia oby jutro wszytsko się wyjaśniło i było dobrze

Mamusie dziękuję za słowa otuchy bo ja się naprawdę cały dzień dziś schizuję niby lekarz powiedział, że wszystko dobrze ale te nieudane pierwsze pomiary itp. jakoś mnie tak zaniepokoiły.
KTG wyszło dobrze , ale pod koniec mała się tak denerwowała że ciągle kopała w czujniki

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
głupio- niegłupio rózne sa szkoły. Mi tez lekarka mówiła, ze jak nadrzerka jest mała to nie ruszamy, po ciązy się nia zajmiemy, bo moze zniknie sama. Moja mama miała też w 2 ciązach nadzerki i miała je usuwane dopiero po takze chyba zalezy od lekarza i od nadżerki...Mi na poczatku ciazy zrobiła sie jeszcze na szyjce;/ dostałam wtedy globulki i sie zagoiła, a tez była podobno brzydka, bo mówiła mi gin, ze moze nawet z niej plamic...
klementyna1 no właśnie mi dziś pierwszy raz powiedział, że mogę z niej plamić i to mnie zdenerwowało i może że to już połowa 7 mc to może dlatego woli poczekać do porodu i później się nią zająć.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 19:21   #953
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Witam wieczorową porą

Moja malutka waży 1153g w 29t1d jak będzie tak dalej rosła to będzie ważyć max 3200
mój Synuś w 28t4d wazył 1450 , ale jeżeli Twoja Niunia miesci sie wnormach to na pewno wszytsko jest ok, tylko jest po prostu drobniutka kruszynka

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 19:37   #954
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Ptaszysko ja cytologię robię od 8 czy 7 lat regularnie raz do roku, tak jak podstawowe wyniki.
Mnie nastraszył najbardziej tym że mogę plamić krwią i to będzie z nadżerki. Nie wiem czyżby w ciąży się tak ta nadżerka powiększyla bo ogólnie zagrożenia dla dziecka nie ma ale sam fakt że nagle z takiej malutkiej zrobiła dość spora i po porodzie trzeba szybko się nią zająć bo to nigdy nic nie wiadomo

Nestelle dziękuję za Ciebie Kochana również trzymam kciuki i za Synusia oby jutro wszytsko się wyjaśniło i było dobrze

Mamusie dziękuję za słowa otuchy bo ja się naprawdę cały dzień dziś schizuję niby lekarz powiedział, że wszystko dobrze ale te nieudane pierwsze pomiary itp. jakoś mnie tak zaniepokoiły.
KTG wyszło dobrze , ale pod koniec mała się tak denerwowała że ciągle kopała w czujniki

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

klementyna1 no właśnie mi dziś pierwszy raz powiedział, że mogę z niej plamić i to mnie zdenerwowało i może że to już połowa 7 mc to może dlatego woli poczekać do porodu i później się nią zająć.
wiesz w ciazy rozne cuda sie dzieja ja np. nie mam nadzerki ale mam jakis rodzaj nablonku ktory moze krwawic takze ja bym poszla na spokojnie na kolposkopie to jest po prostu dokladniejsze ogladniecie szyjki.
przepraszam za brak polskich liter ale mi ALT padl. Moze ktoras wie jak ten badziew naprawic ???
15.10. 2011.

Stary 2013-02-06, 19:38   #955
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
jestem szczęśliwa!
no i chwalę się obowiązkowo- brzuch 30 tydzień i zawartość

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a zdążą? bo jak czytam opisy porodów styczniówek to jest tylko jakiś tam określony czas kiedy można podać zzo. wydaje mi się że chodzi o rozwarcie
A to już zależy jak im się będzie chciało i na ile będziesz nalegać

Cytat:
a mój tż po tej całej akcji z badaniem -bo musiał wrócić do pracy i nie mogliśmy iść do knajpy na obiad - chciał być dobroduszny i wpadł na pomysł ,że jak jestem taka przybita i zmęczona to " nie musisz mi robić obiadu " - ale się uśmiałam (śmiech przez łzy oczywiście )....ja na to "och dzięki Ci Panie i Władco za twą łąskawość dzisiaj ,normalnie nie wiem co mam teraz z tym czasem wolnym zrobić???"

Cytat:
Mój ważył w 29 i 5 dniu 1500 z hakiem, ale Ty jesteś filigranowa dziewczyna, a ja mam 176 a TŻ prawie 190 więc jak to nawet dziś gin powiedział, trudno żeby miała małe dzieci. A ile Ty ważyłaś po urodzeniu ?

A Twój gin jest wd mnie dziwny. Co to znaczy u niego nie trzeba robić glukozy ? Są jakieś wytyczne polskiego tow gin i powinien się ich trzymać, a nie jakieś cudowania...

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dla mnie to też dziwne, w ogóle z Kopernika mam wrażenie, nie da się wyjść bez insuliny heh, nie wiem jak Torres ma od tego przyrastać jak nie kazał już teraz zwiększyć dawek węgli..

Cytat:
Dziewczyny,,, teraz termin z wymiarów i wagi się nie jak ma do faktycznego Tak jak któraś już pisała - rodziłybyśmy wszystkie dzieciaczki o jednakowej masie a tak przecież nie jest 2,7kg to już prawidłowa waga noworodka...

Nestelle
, bo tak sobie myślę o Twoim maluchu... a czemu lekarz nie kazał Ci np poczekać godzinkę, albo 30 min i znów spróbować spojrzeć na brzuszek małego? Ja zakładam, że u Ciebie będzie w porządku i dlatego jutro bym nie dała się zbyć po jednym spojrzeniu na żołądeczek, gdyby się okazało, że go nie widać (tfu, tfu). No, chyba że to będzie jakieś inne, bardziej szczegółowe badanie...
Podwójnie popieram

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
No dokładnie tak jak pisze Ptaszysko, ponadto pamiętajcie, że "leczenie " nie istniejących nadżerek to jeden z typowych sposobów naciągania pacjentek i oszustw ginekologicznych...

No a odnośnie wizyty to Dziedzic, waży 2,200 w 32 tygodniu i 5 dniu, łożysko I stopień, wód dość, szyjka bez zmian dalej 2,8 i twarda. Z racji cukrzycy wizyta za 2,5 tyg i kolejne pomiary..Ale raczej dobije pod 4 -no ale ja waga urodzeniowa 3800, chłop 4 kg inaczej się nie da

Co do pampków
new born te 44 sztuki były po 20, 50 brutto

pampki premium care 1 78 sztuk - 43,95 brutto

A Coco - ładny pokoik !
Stary 2013-02-06, 19:43   #956
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
każdy dzieciaczek inny, każdy ma swój rytm.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
nosz... nic nie mowił... nie zmianiac ilosciowo posilku i mierzyc godzine po....

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Pstrykłam jeszcze foto przewijaka z pokrowcem (mamusia szyła) ależ jestem z niej dumna
przepiekne. mama zasługuje na gromkie brawa!!!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 19:45   #957
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Czadowe! Tez chcę podobne mojemu zamówić Czerwone trampy-obowiązkowe
Cytat:
Czadowe...chyba widziałam podobne w hebe

No a ja się wkońcu ogarnęłam z tematem łóżeczkowo-pościelowym. Wymyłam całe łóżeczko, nie wyobrażacie sobie jakie było brudne pomimo iż nówka. Pościel ubrałam-taka próba generalna. Podoba mi się jak to wszystko wygląda. Pochwalę się Wam, bo akurat strzeliłam foty żeby tż'towi pokazać jak z pracy wróci. Teraz pościel się pierze
Pstrykłam jeszcze foto przewijaka z pokrowcem (mamusia szyła) ależ jestem z niej dumna (w realu jest mniej oczo☠☠☠ny niż na tym foto).
Dzięki, długo się ich naszukałam, znalazłam tylko w 3-paku, nie były najtańsze, ale i tak się bardziej opłacało niz na allegro z przesyłką. A uparłam się na nie od samego początku

Chanel, bardzo ładnie wygląda to łóżeczko, z allegro ? Jak tak to podasz linka? Bo chyba takie samo wypatrzyłam
I dla mamy, ślicznie to wygląda!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 20:20   #958
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się Wam, bo akurat strzeliłam foty żeby tż'towi pokazać jak z pracy wróci. Teraz pościel się pierze
no dla mamusi !
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No a odnośnie wizyty to Dziedzic, waży 2,200 w 32 tygodniu i 5 dniu, łożysko I stopień, wód dość, szyjka bez zmian dalej 2,8 i twarda. Z racji cukrzycy wizyta za 2,5 tyg i kolejne pomiary..Ale raczej dobije pod 4 -no ale ja waga urodzeniowa 3800, chłop 4 kg inaczej się nie da
Stary 2013-02-06, 20:21   #959
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
moja gin też tak mówiła i miała rację, nadżerka pojawiła mi się w pierwszej ciąży, w ciągu paru miesięcy po zniknęła i się więcej nie pojawiła.

Cytat:
każdy dzieciaczek inny, każdy ma swój rytm.

nosz... nic nie mowił... nie zmianiac ilosciowo posilku i mierzyc godzine po....

przepiekne. mama zasługuje na gromkie brawa!!!!!!!
no i to jest dla mnie dziwne- z Kopernika jak się wychodzi z insuliną to jest to zawsze Novorapid i Insulatard (nocny)....i te opinie słyszę u lekarzy w Prokocimiu- bo ich "dorosłe"dzieciaczki tam trafiają i za każdym razem mają zmieniane dobrane indywidualnie insuliny na te dwie.

ale co mnie dziwi - zobacz tu: http://www.mojacukrzyca.org/?a=text&id=597, jest opis jak działa ta insulina, po 10-20 minutach i ma maksymalne działanie po 1-3 godzinach, więc co z tego że zmierzysz po godzinie jak cukier będzie leciał, poza tym jak będziesz miała 90 podasz dwie jednostki przy malej liczbie WW to niedocukrzenia możesz dostać- uprzedzili Cie co możesz sobie zjeść, wypić wówczas?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 20:23   #960
misiulka06
Rozeznanie

ja już po wizycie Michaś waży 1414 g w 29t 3d Jest taki uroczy widziałam usteczka,nosek,oczka a jak wasze wizyty?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości