|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Ktoś wczoraj chciał pierogi z jagodami.Byłam w Tesco i mrożone jagody są
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Ja mam podobnie.A przez tą ciąże pamięć mi się pogorszyła. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-06 o 18:25 |
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
to też zdecydowanie zauważam :/ w ogóle taki tumanek chodze:P
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma innej opcji, musi być
![]() Nie wyobrażam sobie żeby go nie było, ale już powiedział że przy mnie będzie ![]() Cytat:
![]() Pierwszy raz tak mam, że nic się nie uczyłam, ale już jutro muszę. A już myślałam że ból głowy i słabości minęły, bo przez 3-4 dni czułam się dobrze, ale od wczoraj znowu się zaczęły
|
|
|
|
|
#2284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i też miałam właśnie tak, że było w porządku ale wczoraj pół dnia spędziłam z głową w kibelku i dziś to samo:/ a później czuję sie jak zwłoki... |
|
|
|
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o tz przy porodzie to mój nie chciał bo powiedział że nie dałby rady
Aczkolwiek siedział za drzwiami z moim tatą cały czas. Zawiózł mnie o 4 rano (o 3 sie zaczeło ale zanim sie zebrałam to tak zleciało). Potem pojechał do pracy ale zaraz się zwolnił i wrócił do szpitala i już czekał aż do 14:40. Jak mały wyszedł to zaraz wszedł na sale z bananem na twarzy Prawie cały poród była ze mną mama ( pielęgniarka ale z neurologii) -w ostatniej fazie kazano jej wyjść. Masowanie szyjki ->masakra nie życzę nikomu. Rodziła bez znieczulenia bo nawet nie wiedziałam że moge mieć? Ale generalnie mimo ciężkiego porodu mile wspominam Myślałam że bedzie gorzej bo tak mnie wszyscy nastawiali. Zobaczymy co będzie teraz ...niby drugi podobno lżejszy ale ja jakos szcęścia nie mam ;/---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- dziewczyny czy u was też dziś jakaś taka śpiąca aura bo ja ledwo na nogach się trzymam cały dzień;/ |
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie jeszcze zostało półtora roku edukacji więc sporo. Teraz muszę skupić się na tej sesji bo ponoć najtrudniejsza. Trzyma kciuki za nas, za zaliczoną sesję
|
|
|
|
|
#2287 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do zmiany lekarza to też nie powinien być żaden problem. Przecież różnie się może zdarzyć np. przeprowadzka itp. Lekarz pewnie daje ci historię ciąży i idziesz do następnego. Tak mi się przynajmniej wydaje.
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Witam czy mogę dołączyć? Nazywam się Magda, 25 lat przewidywany termin porodu 19 październik, teraz jestem w 4 tyg
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2290 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim Nowym Mamusiom
Miałam być teraz w drodze na koncert, ale rozwaliło mnie przeziębienie, ból głowy, drgawki, chyba stan podgorączkowy, brrr... Kuruję się domowymi sposobami, oby to wystarczyło. Nie zastanawiałam się jeszcze nad porodem, ale myślę, że chciałabym rodzić naturalnie. Lekko pewnie nie będzie, ale chyba warto się poświęcić.. Biologicznego z jasnych przyczyn przy mnie nie będzie, najchętniej widziałabym przy sobie moje obie siostry ale trzeba będzie sobie jakoś poradzić. Damy radę ![]() Ja w piątek właśnie idę do gina odebrać moje wyniki, bo po niedzieli na 99% będę już z powrotem na Warmii i tam już będę miała swojego lekarza prowadzącego. Powodzenia dziewczynom zmagającym się z sesją!
Edytowane przez asiek89 Czas edycji: 2013-02-06 o 18:55 |
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiec teraz boje sie ew tego ze bedzie cesarka bo jeszcze nie mialam.
|
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przy pierwszej ciąży obydwoje z mężem nie chcieliśmy porodu rodzinnego teraz idziemy razem
|
||
|
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze.. a ja się caaały czas zastanawiam nad tym czy TŻ ma być przy porodzie.
Fakt, podobno jest z nim łatwiej i w ogóle.. ale jak się czasami słyszy jak się zmienia życie intymne po tym czy ogolnie związek... Zastanawiam sie. |
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem niecałe 2 lata po studiach i mam dalej ciary na słowo sesja
![]() mój mąż powiedział, że ze mną będzie spróbowałby nie pewnie się nieźle nasłucha kurde boli mnie podbrzusze i plecy ale grunt, że nie wymiotuję
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIC MI SIĘ NIE CHCĘ,a egzaminy w niedzielę,buuuuu!
|
|
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny...po przeczytaniu waszych historii tak sobie myślę- OMG !!!
Dla mnie cały poród to jest jeszcze takie wszystko nieogarnięte. Ja się generalnie tylko boję, żeby dzidzia nie była masy mojego TŻ-ta bo chyba psychicznie nie dam rady (4,600 kg) Zapisałam się do lekarza na 13 lutego ![]() magalska- witam kojarzę Cię z wątku staraczkowego
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
zycie intymne to sie zmienia bo sie kobieta rozciaga tam i owdzie a poza tym chyba kazda z nas bedzie sie czula nieaktrakcyjnie. do tego lecace mleko... a nie z powodu bycia faceta na sali. moj to do dzis zaluje ze nie mogl byc przy pierwszym. tak samo wszyscy faceci u niego w pracy wrecz pieja z radosci ze mogli przecinac pepowine, byc przy dziecku pierwsi. chyba jest malo facetow ktorzy traca ochote bo kobiete widzieli nei od tej strony. wymioty i biegunka tez niefajne a jakos potrafia je zniesc jak je mamy
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- dla mnie tez dobrze bylo chodzic do szkoly rodzenia - mozna wielu rzeczy podpytac polozna |
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny... poczytałam was o tych porodach i jestem przerażona.. kroplówki, cięcia, skurcze, pęknięcia, wielogodzinne męczarnie... naprawdę jestem przerażona.. i szczerze to płaczę bo tak bardzo boję się wszystkiego, że nie spełnię swojej roli jako kobieta ze strachu
![]() a tu przede mną 18.02 pobieranie krwi, z którym nie umiem sobie poradzić a co dopiero poród.. ehh ![]() ![]()
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie co- mam jeszcze takie pytanie..
Co z przytulankami w ciąży? (przynajmniej tej wczesnej) Ja jestem chyba jakaś nienormalna bo strasznie mam ochotę na seks (pewnie dlatego że nie mam jeszcze mdłości), a odkąd wiem, że coś tam jest to się jednak boje, że się odczepi...no wiecie...
|
|
#2300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy podołam?Dobrze,że Ty też masz jeszcze taki okres przed sobą-jest mi lżej na sercu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się,że taki poród zmienia mężczyzne... w pewien sposób podziwia kobietę
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam tylko, ze jak facet nie chce seksu, czy nie daj boże zostawia kobietę bo poród, to znaczy, ze jest niedojrzałym gnojkiem, a nie mężczyzna.
Ze nie da rady też nie rozumiem... Robił? To musi dac, tak, jak i kobieta. My wyboru nie mamy, więc facet powinien uszanować zdanie kobiety w kwestii jego obecności przy porodzie.
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolno, a dla pewności możesz z ginem porozmawiać. Korzystaj teraz. Bo z brzuchem nie jest tak łatwo ;P Ja nic, bo się boję po tym plamieniu
|
|
|
#2304 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze przejdzie wraz z nadejsciem II trymestru![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2305 |
|
Raczkowanie
|
Diorisha, 87czarna, dzięki dziewczyny
Jakoś się trzymamy, byleby to się nie przerodziło w coś złośliwego i przewlekłego, to będzie dobrze ![]() ladanseuse14, kochana daj sobie spokój, nie ma co się stresować a po drugie to, że niektóre dziewczyny miały problemy i jakieś komplikacje, to nie znaczy, że u każdej to się pojawia Ja będę rodzić pierwszy raz i też nie wiem czego się spodziewać, ale wiem, że na pewno nie warto za wczasu się stresować i nastawiać negatywnie. A nuż wszystko pójdzie gładko... ![]() Obecność ojca przy porodzie na pewno jest pokrzepiająca, korzystajcie dziewczyny z tego, że macie taką możliwość... |
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja w pierwszej ciazy probowalam ze stetoskopem ale nic nie slyszalam
moze dlatego ze lozysko na przedniej scianie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo wczesniej jakos nie wylapalam ![]() widze ze koszalin, ja z kolobrzegu pochodze wlasnie sie lenie u mamuski do konca tygodnia ![]() Witam sie laseczki ![]() nie bylo mnie chwile a nadrabiania od cholery antybiotyk zdzialal cuda po pierwszej dawce, w koncu czuje sie jak czlowiek a nie zdechlak no ale jak juz do mamuski przyjechalam odpoczac tak korzystalam i czytalam greya zaluej ze tz przy mnie nie maco do porodu... to ja serio nie pamietam tego bolu dotarlo do mnie ze wody sie sacza, a bylam nastawiona na przeterminowanie tym bardziej ze akurat w tym momencie moja lekarka pojechala do disneylandu pojechalam do szpitala chyba o 16, o 17 bylam na porodowce bo 4 cm, ale ze skurczy zeroooo to poleciala oxy. ale za nim oxy poszla, to prysznic, chodzenie i dopiero kroploweczka. tz byl ze mna i dzieki za to, chociaz olewalam go totalnie, bo bylam skupiona mega na oddychaniu i ciagle mialam zamkniete oczy nooo z przerwami na pisanie sms z info na wizaz nie bolalo tak strasznie, nie krzyczalam, nie wylam, nie wyzywalam. jedynie jak mloda w kanal wchodzila przed partymi to wydobywal sie ze mnie niekontrolowany jek nie szlo nad tym zapanowac bo tak bolalo a pozniej to juz pikus, rach ciach pach i po polnocy mloda byla na swiecie, pokazali zabrali, bo sie urodzila na 6 pkt z umiarkowana zamartwica, bo byla okrecona pepowina, zabrali ja do inkubatora, tz polazl, ja zostalam sama pelna energii i euforii a pozniej z buta do sali i to wspominam najgorzej bo myslalam ze zdechne po drodze no i znieczulenia nie mialam, nie bylo opcji, a i nawet przez mysl mi nie przeszlo.kuzwa rozpisalam sie teraz boje sie rodzic naturalnie jedynie ze wzgledu na podduszenie mlodej, boje sie ewentualnie kleszczy i tego ze dzieciak bedzie duzy i beda kazali mi rodzic silami natury bo to drugie :/ ale cesarki bym nie chciala, dla mnie to ostateczna ostatecznosc i wybieranie tego na zyczenie jest sorry ale dla mnie jawna glupota. bez obrazy oczywiscie
|
||
|
|
|
#2308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
haha ja też tak mam- nawet mi się nie chce myśleć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() będę więc kibicować ![]() ja tak samo- never ever ![]() Cytat:
ale za to teraz jaka z niego chudzina to masakra![]() Cytat:
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu, przerazajaca jest ta fizjologia porodowa
![]() Po co sie robi taki masaz szyjki? ![]() O co chodzi z tymi skurczami? Na ktore dziala znieczulenie, na ktore nie? Te godziny porodu to sie liczy od oierwszych skurczy? Ja zielona jestem
|
|
#2310 |
|
Raczkowanie
|
Kochane! A Wy macie jakies czworonogi w domu? Obchodzicie sie z nimi jakoś inaczej niż przed ciążą? Oczywiście już nie mówie o kotach...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

Prawie cały poród była ze mną mama ( pielęgniarka ale z neurologii) -w ostatniej fazie kazano jej wyjść. Masowanie szyjki ->masakra nie życzę nikomu. Rodziła bez znieczulenia bo nawet nie wiedziałam że moge mieć? Ale generalnie mimo ciężkiego porodu mile wspominam

Ślub 25.08.2012 

pewnie się nieźle nasłucha
ale grunt, że nie wymiotuję
NIC MI SIĘ NIE CHCĘ,a egzaminy w niedzielę,buuuuu!

ale za to teraz jaka z niego chudzina to masakra