|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
![]() Dobra Laski spadam chyba.. bo mnie oczy szczypią... Pewnie będę miała jakieś głupie sny itp.. Jak nie Wojtuś, to będzie Lilianna ![]() Na początku chciałam dziewczynkę, ale przez te 1,5 miesiąca odkąd się dowiedziałam, że będzie chłopczyk, to się przyzwyczaiłam.. ![]() Dobranoc Wszystkim |
|
|
|
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
bo po wczorajszej reakcji tżta zaczęłam poważnie myśleć nad swoimi rzeczywistymi pobudkami do SR.. a nie chce dać 3stów i żałować, jedynie co to te ćwiczenia fizyczne na pewno by nie były stratne. mam jeszcze szanse w marcu i początek kwietnia, wiec jak sie dotoczę w 7.8miesiącu to może sama sie zdecyduje. Mnie woda pomaga, miałam pare razy sensacje z okresem i kłuciami różnymi i pierwsze co to nasiadówke w gorącej wodzie w wannie zrobiłam
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój gin za pierwszym razem wyliczył mi tp na 25maj, na kolejnej wizycie wpisał mi tp do karty ciąży 30maj, a inny gin na prenatalnych stwierdził że tp mam 20maja. No i mój gin liczy, że jestem teraz w 24 + 6 dni w karcie wpisał mi 24 tc. Nie mam pojęcia jak on to liczy kurdę mam tylko parę stron do nadrobienia a mi się nie chce...
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki kochana. chyba to jeszcze do mnie nie dociera. bardziej w glowie namieszal mi ten plan z cesarka...ale jutro pewnie po pobraniu zmienie tok myslenia i przed nami beda dluuugie 2 tyg czekania na wyniki. lekarka niby mowila, ze mam mowic, ze to na cito, bo musze porod konsultowac z ginem, wiec moze beda wczesniej.
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely
za wizyteeja mam nazdzieje ze dzisij w miare szybko zasneee
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
diabli, wcześniej pobieżnie więc przeoczyłam - teraz już dokładniej.
Bardzo mi przykro, że masz teraz tyle problemów ze zdrowiem, ale spójrz na to z innej strony - niektórym cesarka byłaby niemal jak zbawienie
|
|
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec dobrze wpisal. czyli masz 2 dni wiecej niz ja, wiec termin 27 :P czyli pomiedzy 25 i 30 hehe. moj dzisiaj wpisalby 23 i 6 dni wiec 23, ale on zawsze jest 2 tyg. do tylu. Twoj liczy sensowniej niz moj
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
no to przychodzi nagle i skoro przyszło to zdejmuj pierścionki, obrączki co tam masz bo pewnego dnia możesz już nie dać rady
|
|
|
|
#4391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się razem z Wani Cytat:
Cytat:
Ale super! A na SR wybierasz się darmową? Bo jeśli tak to też pewnie z wyborem położnej, więc może się wstrzymaj ze zmianą narazie, żeby za SR nie płacić. Z resztą nie wiem dokładnie jak to jest...Cytat:
No ale dobrze, że jesteś Czyli i Ciebie fenoterol dopadł. A jak to się stało? Nasiliły Ci się skurcze? Dobrze, że nie masz skutków ubocznych. Ja kołatania serca, czy wyższego ciśnienia nie odnotowałam, za to mdłości i osłabnięcia tak. Oby się uspokoiło ![]() dla Ninki! Taki średniaczek to idealnie (choć ja mam nadzieję na dziecię tak bliżej 3kg, ale niech rośnie jak chce )Witaj w 6 tc Ja zaraz z niego uciekam, ale muszę pochwalić - fajny jest ![]() Powodzenia z mieszkankiem w najbliższych dniach, mam nadzieję, że jest wśród nich to Wasze wymarzone! Cytat:
![]() Mnie też kłuje... Za każdym razem jak wstaje. I to już od ponad tygodnia. Ale niby szyjka się nie skraca... Mam wizytę we wtorek, jakoś dotrwam. |
|||||
|
|
|
#4393 | ||
|
Zadomowienie
|
ależ proszę bardzo
Cytat:
w 6 miesiącu mój szkrab też zaczął falować właśnie w 6 miesiącuCytat:
|
||
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma tez mi powiedziala, ze jestem glupia, ze sie przejmuje cesarka, bo inne laski placa zeby tylko ja miec zobaczymy co na to moj gin, bo moze on ma zupelnie inne zdanie. na razie to byla tylko sugestia endokrynologa...
|
|
|
|
|
#4395 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oj tak Śliczny brzuszek! ![]() ![]() ![]() Lubię być na bieżąco ![]() Cytat:
Trzymaj się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem co Ci doradzić ale jemu na pewno należą się
|
|||||
|
|
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak sobie wtedy pomyslalam, ze do porodu pewnie z milion razy sie odwroci, ale jednak gdzies tam w glowie mysl o cesarce jest zawsze. musze zmienic nastwienie i podejscie do porodu :P
|
|
|
|
|
#4398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
jak mnie nieraz kopnie mały w pewne miejsca to się zastanawiam jak on tak może wbrew grawitacji jakoś na ukos
|
||
|
|
|
#4399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku 22tc miał 375g ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
zaglosowalam
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kto wie, może jeszcze będziesz miała niespodziankę
|
|
|
|
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
poczytalam troche co mnie jutro czeka i wyglada, ze nie bedzie tak zle. cienka igla, 3 uklucia i do domu :P |
||
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
moj Misiek jakis leniwy dzisiaj mam nadzieje ze ok jest cos go malo czuje zawsze latal w brzuchu a dzisiaj spokoj
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
znowu nie cytuje wrrr
Diabli tsk jsk piszez ukluje cie poczujesz male szarpniecie i po wszystkim tylko ze 3 razy chociaz mojej siostrze nakluli 1 guza nie pobierali ze ze wsxystkich bedziee dobrze
|
#4407 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u mnie sprawa ZUS i bank dalej w toku. Ten łoś, mój szef, nie dość, że nie podał im mojego nr konta żeby mi kasę na koto słali, to jeszcze popieprzył adres! Dobrze, że listonosz wie gdzie iść i pieniążki rodzicom przyniósł, ale gdyby był jakiś inny, to piździet! Muszę iść to sprostować. Trafi mnie coś! Cytat:
![]() Cytat:
![]() za zakupy!Cytat:
Cytat:
![]() Macica odpocznie i będzie grzeczna ![]() Cytat:
![]() Oby szybko Ci przeszło ![]() Cytat:
za wizytę
|
|
#4408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację, też tak sobie pomyślałam. nawet ostatnio o tym pisałam do Kingi. I jeszcze się wstrzymam, najpierw zadzwonię do SR ![]() że już ![]() Cytat:
no bo tak liczy, że według niego mam 41 tygodni oo dziękuję Cytat:
dzieci w tym czasie to non stop się wiercą |
|||
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno
oby z wszystkimi szyjkami było ok i skurcze szybko ustały ![]() Gratuluję również kolejnych zakończonych i rozpoczętych tygodni Obrączki: Daliśmy swoje złoto, więc za robociznę zapłaciliśmy tylko 300 czy 400 zł ![]() Chusta: na razie nie planujemy, ale kto wie czy nam się nie odwidzi ![]() Łóżeczko turystyczne: nie kupujemy Waga maluszka: Nasz w 20t2d ważył 374g Konto: Mamy 2 oddzielne, ale korzystamy z obu i każdy ma dostęp. Tłusty czwartek: Może będą oponki albo faworki, a jak nie to kupi się po prostu pączki ![]() Pościel: zmieniam co 2-3 tyg, a ręczniki co tydzień albo częściej Sharp masakra z tym ZUS-em , ale Axella dobrze radzi poproś o odpowiedź na piśmie.Karolina mam nadzieję, że dziś miałaś już lepszy humor ![]() Marchewka mimo wszystko przyniosłabym jakieś dobre ciasto ![]() Katherine za zakupy i czekamy na fotki!_pola gratuluję 100dniówki i dla męża - śliczny płaszczyk!Pearl dzięki za opinię o staniku Alles mama. Mi się z tej firmy bardzo podobają, ale to pewnie bliżej czerwca coś kupię; bo póki co mieszczę się w moją Dalię ![]() Anka miłej przeprowadzki Salviae śliczny brzuszek , a strój zakonnicy ekstra! ![]() Antoinettee, Joooasia śliczne brzuszki ![]() Aaś fajne ubranka i leżaczki Cenowo naprawdę ekstra! ![]() Xal, Kinga za glukozę i najważniejsze, że macie to już za sobą ![]() Can wklej linka do koszul i szlafroka ![]() Pawie_oczko szalejesz z wiciem gniazda i fajnie, że dostaniecie mega pakę od szwagierki Cynamon_owa gratuluję kolejnego tygodnia i rozbrykanego maluszka Salviae za zakup niańkiSzprotka to czekamy na fotki nowych zdobyczy ![]() Ag_nes powodzenia z sesją ![]() Ash, Daibli niezłe listy wrzucam do 2 postaHump oby przemiany w dziewczynkę nie było (no chyba, że chcecie ) i żebyście doszli do porozumienia z imieniem ![]() Diabli fajny leżaczek ![]() --- No to jeszcze dzisiejsze 9 stron
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chce byc twardzielka hehe. pobrania krwi mnie nie ruszaja, wiec atak komarow na szyi tez przezyje ![]() ide jesc, bo znow mnie ssie moja mala pijawa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

wizyta już za tydz u mojego

za wizytee

ale słabo mi się nie robi, może dlatego, że mam minimalną dawkę. Parę razy tętno mi skoczyło, nie ma reguły kiedy, bo raz wezmę tabletkę i skoczy a innym razem nic, ogólnie dobrze znoszę, oby Wam minęło.

Za niedługo trzeba założyć sondę, bo w tym tempie to jutro (ewentualnie w piątek rano) widzę nowy wątek
, czyli zaczynamy 6 miesiąc
Dobranoc
zobaczymy co na to moj gin, bo moze on ma zupelnie inne zdanie. na razie to byla tylko sugestia endokrynologa...

ale jemu na pewno należą się