|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Nebulko
nie da rady nie zgadzam się... ja mam dzis to samo,walcze sama ze sobą z tym stanem w głowie...uczucie beznadziejnosci a nie siły i zadowolenia...nie wiem co ze mna jest nie tak...ehh cyzbysmy wszystkie były ''wrazliwcami'' + do tego wieczna burza co miesieczna hormonów jak z tym walczyc...kiedy jest się dla siebie wrogiem...odganiam te myśli a one sa czuję je,pulsują mi pod czaszką .. jak złosliwy chochlik ,wyczuwają słabą chwilę i atakują...fatalne napady złości ,bezradności i płaczu...zadaję sobie pytanie co musiałoby byc abym była szczęśliwa...czym jest to niedoscignione uczucie i czy kiedykolwiek mi sie uda je dogonic?![]() ataki złości staram sie opanowywac ...gdy jestem głodna wiem ze jak nie zjem,bede niemiła i podła... ciągle coś jakby nie mozna było tak poprostu zyc ,funkcjonowac,egzystowac. ..niee mnie sie kazdy dzien wydaje walką....i wychodzi na to,że to walka ze sama sobą...
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemniej...to co opisalas, jest trafne w 100%. codziennie walka ze samym soba... |
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane jak Wam mija dzień?
U mnie strasznie. Siedziałam wczoraj do wpół do trzeciej w nocy i jestem dzisiaj ledwo żywa. Nie mam na nic siły. W sumie mogłabym odpuścić i nic nie robić, w końcu mam dziś urodziny, ale jak sobie pomyślę o sesji poprawkowej i egzaminach to mnie ściska w żołądku Nie chcę znów spać w dzień, bo znów będę siedziała po nocy, tak to może sobie wyreguluje rytm dnia.Głowa mi sama opada na biurko... |
|
|
|
#2764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- A ja mam chęć cisnąć to wszystko precz, nie ma błędów a sa głupoty, mózg mi się zlasował, bo nie wiem co jest nie tak. Frustracjo witaj (i spadaj!). Ide się położyć spać. O. Z niedospania kiepsko widze nawet literki na ekranie komputera. UP Warszawa - w statusie poszukującego pracy nie przysługuje mi nic, ani kursy, ani dotacje, nic a nic, moge jedynie korzystać z tablicy ogłoszeń Następny termin wizyty na czerwiec. Witki mi opadły dziś, czuję bezsilność. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Nasza Di tez urodzinuje.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||
|
|
|
#2765 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest dobrze, będzie lepiej, nie martwimy się...i nie patrz w ten mrok!Cytat:
Chyba, że kiedyś doznam jakiegoś oświecenia w tym zakresie i będę się mogła nakierować, a nie błądzić po omacku ![]() I widzę, że nie tylko ja miewam słaby humor we własne urodziny - kilka dni temu byłam również przybita, a powinnam była świętować ![]() Nie smutaj się - wszystkiego dobrego Cytat:
). Zepnij się teraz i może właśnie pomyśl sobie, że jak już zdasz ten egzamin to poświętujesz? Taki rodzaj nagrody Wszystkiego dobrego!
|
|
#2766 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dwa dni temu zakończyłam swoje zmagania z sesją. Mogło być lepiej, gdybym zaczynała się uczyć trochę wcześniej niż dzień przed egzaminem. Oczywiście przez ten czas inne obowiązki były odkładane na "po sesji". Trochę się tego uzbierało, a ja dalej odkładam wszystko na jutro, bo przecież "muszę odpocząć". Ech, mogłbym się w końcu do czegoś zmotywować... |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Omnomnomnomnomnom.
![]() Żabki do zjedzenia. Zrobiłam im zdjęcie
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-02-06 o 19:07 |
|
|
|
#2768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dilayla wszystkiego najpiękniejszego Cytat:
Czy potrafisz sobie odpowiedzieć właśnie na to pytanie co by musiało się zmienić w Twoim życiu abyś była szczęśliwa? Masz dziecko, męża, pasję której się oddajesz, co byś więc chciała zmienić? Może warto ku temu jakoś dążyć o ile się da. Przytulam mocno Cytat:
![]() Planujemy po sesji poprawkowej z TŻ wybrać się do jakiegoś spa na jakiś weekend, ale nie wiadomo czy wypali. Zazwyczaj z takich planów nic nie wynika... Dziękuję |
|||
|
|
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
cześć Wam,
bardzo brakuje mi czasu na wątek. poniękad dobry znak... chyba nie jest u mnie źle, nie martwić się proszę! to zwłaszcza do czerwieclipiec |
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Tu i tam trzeba było zmienić kilka parametrów i całość ŚMIGA kurka!
Haha! Haha! Wzory, korelacje, są ok! ![]() Czuję wielkie uff, czuję radość, jestem zachwycona, ...i zmęczona. Nie dospałam przez dwie nocki. Najwspanialsze uczucie to takie, że moje studia nie poszły w odstawkę, że zyją i że mi służą znów! Tak uwielbiałam projekty i tę walkę z czasem - tylko wtedy też mało sypiałam. No i debiut projektowy w prawdziwym świecie mam za sobą. I banana na gębie! I am crazy!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-02-06 o 21:06 |
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
fajne i zachciało mi się żabkowych żelek ![]() inspirujesz mnie normalnie, ja w końcu muszę ruszyć na spacer 4-litery, może nie tak daleki ale choć cokolwiek ![]() ja byłam na weekend u koleżanki się zmotywować iiiii... szczerze spotkanie zakończone klapą, mam wrażenie, że jakoś nie tak to miało wszystko wyglądać. Było dziwnie, bo zaprosiła na mój przyjazd osobę trzecią... i tak mi się jakoś przykro zrobiło. Nie widziałyśmy się 5 m-cy, a tu tak jakoś ![]() no nic widocznie muszę sama się zorganizować i w koncu przestac się oszukiwać, że jak raz sobie odpuszczę to nic się nie stanie. zaczynam pracę nad psychiką
|
|
|
|
#2772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Di - serdeczne życzenia urodzinowe
Balsamu na duszę i dużo szczęścia Żywiec, dla Ciebie też serdeczności! Doświadczania rzeczywistości bardziej niż zadowalającej SzczęściaTaszczę książkę, projekt, notatki, ołówek i kalkulator ![]() a bardzo chcę, żeby pociągnęło to za sobą ciekawe rezultaty dla mojej przyszłości. ![]() Bo ja bardzo lubię ten stan rozkmianiania, poprawiania i dochodzenia do mądrości pod lekką presją czasu. [/QUOTE] Cytat:
Wiesz, czego chcesz ![]() Cytat:
Przytulam Nebulko. Mam nadzieję, że to chwilowe. Napisz więcej tu lub w klubie, jeśli Ci to pomoże/ulży. Cytat:
Cytat:
![]() --------------------------------------- Moja praca dziś twórcza i dobra, bez napięć i lęków. Czuję, że jeśli będę z takim nastawieniem pracować, zniknie poczucie chaosu i niepewności. |
||||
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Zywiec i dla ciebie 100 latek
udało mi sie wyjsc z tz pierwszy raz z domu od kad jest ma swieci młody ..my sami wieczorem bylismy w kinie,na drogówce... teraz pojechał odwiez mame swą która spisała sie bardzo dobrze pierwszy raz zostajac i usypiajac.... oby jutro był równie mily dzien.... Patri myślę o Tobie szczególnie ,a czemu to wiesz i trzymam kciuki za ciebie ,piszesz w adrenalince jakbyś na speedzie była jakims myślę ze tylko na dobre Ci wyjdzie opbena sytuacja....Wszystkim dizewczynom z okazji moich urodzin stawiam wirtualnego drinka i wiecej wiary w nas same oto kazanie wieczorne ,a jeszcze w sumie nic nei piłam ,czekajcie jak sie rozkręce
|
#2774 |
|
Lux Mundi
|
Di, serdecznie życzenia urodzinowe - dużo zdrówka, radości, zadowolenia z siebie, Adka i Najbliższych
Żywiec, dla Ciebie prócz zdrówka, życzę dużo sił i wytrwałości w studiowaniu I dla Was obu - znalezienia Swego Miejsca w świecie, które daje poczucie satysfakcji i spełnienia .
|
|
#2775 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymaj się tam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zrobione dziś: * śniadanie dla 2 osób * ładowanie plików na czytnik * odżywka na włosy * sałatka z fetą * przyjmowanie gościa * czytanie Christie * 2h obserwacji ptaków w terenie * zmywanie * sprzątanie w kuchni * plan spotkania na jutro * wysyłanie odpowiedzi od Cindy do właściwej adresatki * pranie firanek * opisywanie francuskich książek
|
|
#2776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mmm ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze tak będzie Ci częściej ![]() Właśnie - pisałam w adrenalince, taką mi zawsze projekty dawały i to uczucie nie zgasło. Trochę zarywanie nocek jest do wyregulowania, żeby ich jednak nie zarywać, bo źle to wpływa na mnie. Miałam wstać bardzo wcześnie i liczyć, ale jak zwykle budzik nie miał ze mną szans ![]() Wstałam przed 8 - młodą wyszykowałam do przedszkola, zjadłam sniadanie!!!, obowiązkowo kawa i za chwilę siadam liczyć dalej. Jest kolejny projekt do zrobienia, ale tam tylko podstawić dane do tego co już skleciłam. No tak czy siak - nie ma miejsca na spoczywanie na laurach, a kurka spoczęłabym i sie trochę nacieszyła tym co tak nagle i niespodziewanie się wydarzyło, bo niby nic, a jednak nadgryzłam coś wielkiego i dla mnie fascynujacego. Dzięki za wirtualnego drinka i kazanie wieczorne ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- To zdanie jest zamykające ten mój obszar we właściwej szufladzie. Wiedziałam, ze lubię cyferki, ale nie myślałam o sobie jako pracującej - boze, ale dziwne słowo - w takiej branży. A tu się zadziało i potrząsnęło fundamentami. Dzięki Emi za tę Twą celność. Faktycznie, to jest to czego chcę. Cytat:
![]()
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-02-07 o 08:42 |
||||
|
|
|
#2777 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, super, super!Sprzątanie po dekupażu o które pytałaś poszło szybko i sprawnie, gorzej z bałaganem w mojej głowie Miałam ostatnio taką wizję, że te wszystkie moje podjęte i niepodjęte plany i projekty i pomysły i problemy i sprawy do załatwienia tworzą taki chaos, że można by to porównać do sytuacji w której ktoś wywala na środek pokoju wszystkie moje rzeczy z szaf, szuflad, pudełek i segregatorów, dobrze wszystko miesza i daje mi dziennie 15 minut na posprzątanie tego. Nierealne. Może po prostu powinnam pogodzić się z tym, że nigdy nie wyjdę z czarnej Ale, ale, jest maleńkie światełko w tunelu i muszę za nie bardzo podziękować Change Przepraszam że ciągle tu walę takie elaboraty o samej sobie ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Żywiec, Tobie też z okazji urodzin składam najlepsze (choć spóźnione ) życzenia: sukcesów na egzaminach, długich i relaksujących wakacji w tym roku, miłości i satysfakcji ze związku i spełnienia wszystkich marzeń---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Trzymaj się Kochana - jesteś mądra, pracowita, zgrabna, śliczna, masz super męża, wiesz czego chcesz, osiągasz realne i wymierne sukcesy - no to chyba niemożliwe i nielogiczne, żeby było z Tobą aż tak źle, prawda---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#2778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisuję umowę zlecenie na to właśnie co liczyłam/liczę. Jestem w chmurach gdzieś, tak mnie zaskoczyło to wszystko. Zostało dobrze ocenione, usłyszałam kilka pozytywnych słów, pieszczenie ucha, "nasze drzewo ma już pień, gałęzie, teraz potrzeba listków" ![]() Będę dopieszczać projekt, sprawdzać jakie wyniki da zmiana w tym parametrze, a jakie w tym, a jakie w obu, a tych parametrów naliczyłam 6. Wyniki mam zebrać w excelu, troche zabawy przede mną, może zarwana nocka Poczułam jakbym nagle się obudziła i zaczęła bardzo intensywnie żyć. To pozytywne uczucie, ale jeszcze nie dowierzam. Ot jest, ale za chwilę zniknie i będzie jakby nigdy się nie pojawiło. Cytat:
I wiesz co, jest jeszcze jeden sposób na porządkowanie wewnętrzne. Ja nie wiem jak to się dzieje, ale się dzieje i doświadczyłam tego w swoim życiu tyle razy, ze po prostu wierzę. Spisałam sobie 5 celów, nazwałam projektami, każdy dostał swoją przedziałkę w błękitnym segregatorze - błękitnym jak piórko, które kiedys ściągnęłam do swojego życia. (Znasz test błękitnego piórka? Śmieszne, ale trochę niesamowite, gdy to piórko się za jakiś czas pojawia. Jak złożone w powietrze zamówienie, które dochodzi do realizacji.) Odłożyłam ten segregator i w zasadzie nie zaglądałam do niego, aż nagle ostatnie wydarzenie i przedostatnie - o którym nie mówiłam - wydarzyło się i rozbłysnął mi przed oczami błękitny segregator - że zaczyna się materializować treść tego co tam wpisałam! Podchodzę do tego ostrożnie, bo jak się lata pod sufitem, to nieźle można rąbnąć o glebę... więc z tą radością powinnam być ostrożna. Tym samym porządki w sobie robią się same, jeśli zakładam, że mają się zrobić, pojawia się terapia, w która nie wierzę, a tu się okazuje być skuteczna. Trafiam na książki, których treść wręcz wnika we mnie i magicznie zmieniam sposób bycia. Magicznie pojawiają się na mojej drodze ludzie, którzy mają dla mnie cenne słowa, którzy uczą mnie nowego przez samo bycie w moim życiu... Cytat:
A to z książką - też kupowałam zbiór, którego nie miała moja uczennica, bo wiedziałam, że przyda mi sie tak czy siak. To co piszesz nasunęło mi na myśl szkolenie z asertywności - jesteś na TAK, na wszelkie pomysły i propozycje odpowiadasz TAK, bo co Ci szkodzi, a później dół - nie wiadomo w sumie czym spowodowany... Nie widzę bezpośredniego połączenia tego, co robisz - TAKowania "wszystkiemu" - z brakiem asertywnosci, ale czuję.... Trudno mi to określić, opisać. Znajdziesz w temacie asertywności jakąś wskazówke dla siebie. Tak coś czuję. Całusów moc. Mocy moc. Wracam do ....kuchni, nakarmić potomka. Potem położę ją do łóżka i ... klik, klik, usprawiedliwione siedzenie przy kompie ![]() (Zastanawiam się kiedy ta bajkowa bańka mydlana pęknie, normalnie śnię, śnię na jawie. Dziwny stan. )
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-02-07 o 20:17 |
|||
|
|
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
Zaliczylam sesje!!!
teraz czeka mnie pisanie pracy
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo!! Gratuluję!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zadomowienie
|
Wszysko pięknie ładnei podczytuję sobie ,ni w zab nie rozumiem o czym pisze tygrys
oprócz kupowania ksiązki,zaraz za nią plausuje sie Pari co w zyłach ma teraz adre a nie krew u mnie pogoda mi zmienia plany +pms miesza mi w głowie...ehh nie pojechaąłm do stajni bo stwierdziąłm ,ze po co?nikt mi za to nie płaci,kon nie lubi tego robic mi jest zimno,i wogóel wsio na nieee i wróciłam do domu... ![]() zaś pożytku z tego tyle,że trafiłam do empiku i rosmana kupiłam sielskie zycie pobiegłam równiez po nowe ksiazki do biblioteki....mam Pawlikowską i ksiazkę o Asertywności![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() klas ki:![]() aaa i zapisąłm sie do wypozyczalni...dziś dzienniki zakrapiane rumem tylko musze czekac na tz
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie mam. Patri co ma w żyłach adre i kawę ![]() Naprawde latam pod sufitem! (może to znów faza maniakalna? )
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Patri - bardzo Ci gratuluję tej pracy! Normalnie rządzisz kobieto
I lataj sobie pod sufitem ile tylko się da (nie pozwól się strącić na podłogę ) ![]() Addicted - gratulacje zaliczonej sesji Moja jeszcze się wlecze, nadal ani słowa magisterki, a przecież coś oddać muszę - mam tydzień, super Tygrys...przytulam I w sumie to cieszę się, że coś tam do Ciebie przemówiło i wiesz co i jak. Generalnie nie potrafię nic mądrego napisać, bo akurat jestem przeciwnością tego o czym piszesz...od dziecka jestem uparta jak osioł i więcej u mnie NIE niż TAK ![]() Nie wyrabiam się z niczym i w ogóle...tylko się denerwuję wszystkim, uch ![]() I bredzę... PS: Za to porządek w pokoju mam jak nigdy! Dzisiaj nawet wyprałam dywan Kwiaty na ścianie wymalowane, wygoniłam nawet pająki zza łóżka, może sobie teraz przychodzić Perfekcyjna Pani Domu i testować moją siedzibę białą rękawiczką Koleżanka chyba się nie przestraszy (w każdym razie mam nadzieję, że żaden pająk nie zjedzie po pajęczynie tuż przed jej oczami jak mnie ostatnio gdy siedziałam przed komputerem )
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli co, wiosna pełną parą, a tu ziemię śnieg zasypał. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
Tylko czy to jest praca?
||
|
|
|
#2785 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że zestawiasz to ze światełkiem. Wygląda na dobry kierunek. Nie można tak, bo kto w tym czasie będzie Tobą dla nas?? Cytat:
![]() Cytat:
Słusznie nie dowierzasz emocjom, ale po zrobieniu wycinanek z Twoich słów, widzę, że chyba za bardzo rozciągnęłaś ten sceptycyzm na całą sytuację i niebezpiecznie blisko samej Ciebie. Dobrze jest się cieszyć, potrzebne jest umieć "pogodzić się" z radością. Mam wrażenie, że dzielisz się nią z nami, a jednak jest coś takiego, jakbyś ją przed sobą chciała schować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
(Chyba noc mi się rzuciła na myśli. Może mimo to coś w tym moim pisaniu znajdziesz.) Cytat:
Cytat:
Zrobione dziś: * ściąganie schematów dla siostry * wgrywanie zdjęcia do systemu uczelnianego * zakupy - drogeria * zakupy - antykwariat * odwiedziny u babci * 2h korków dla brata * czytanie Christie * planowe objadanie się - 3 pączki i garść faworków ![]() * dogadywanie szczegółów jutrzejszego spotkania * zmywanie
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
cześć. Próbuję nadrobic, ale jest ciężko. Patri, Patri! miłego liczenia
pamiętaj oczywiscie o zasadzie ograniczonej ostrożnosci co do zleceniodawcy, ale super że masz ten power z samego zajecia addicted - gratki z okazji zamknięcia sesji tyle na szybciora... |
|
|
|
#2787 | |||
|
Zadomowienie
|
Odpisuję jak Aper na szybciora
bo zaraz mam balet a potem lecę do roboty:Cytat:
Wczoraj spisałam sobie 5 celów praktycznie od razu jak zobaczyłam Twojego posta i bardzo zdziwiłam się jak je przeczytałam Żadnego zdać/zrobić/nauczyć się/zaliczyć - wszystkie miały związek z tym, jakbym się chciała wewnętrznie czuć (wolna, bez poczucia winy, akceptująca siebie taką jaka jestem). No, teraz czekam na efekty![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Baj dy łej, tak, to jest praca. Jeśli nie, to jakie inne określenia tego co robisz wchodzą Twoim zdaniem w grę? ![]() Czerwiec, dziękuję za miłe słowa Zainspirowałaś mnie i możliwe, że jutro się wybioręAddicted - GRATULACJE! Jaką sobie przyznałaś nagrodę ?---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() Pasujesz z pewnością tutaj - do grupy najbardziej superowych dziewczyn ever
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Tygrysie, to co napisałaś o celach odnoszących się do czucia, jest mi bardzo bliskie. Test piórka... hm. Mam od kilku lat "Sekret" (siła przyciągania...) - nie jestem w stanie tego przeczytać, przefiltrować, przetrawić... Mam w sobie wielkie nie. Zaczęłam dziś czytać eseje Camusa (10 lat temu czytałam kilka i bardzo mi się podobały). Zaczęłam od wprowadzenia i przeglądu koncepcji egzystencjalistycznych. Znalazłam w nich wiele (niestety niepozytywnych) opisów - pasujących do mojego samopoczucia, nawet chyba nie ściśle osobniczego, egocentrycznego, tylko ogólnoludzkiego ![]() Zdaje mi się, że świetną terapią byłaby dla mnie praca fizyczna... W związku z tym właśnie pucuję dom ![]() Rozważam rozpisanie sobie nawyków, które mogłyby być nie najtrudniejsze do wypracowania w ciągu np. najbliższego miesiąca... związane z porą wstawania, odżywianiem się, sposobem pracy - drobne elementy - drobne konsekwencje... Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2013-02-08 o 17:00 |
|
|
|
#2789 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie znowu dół. Nauki dużo, czasu mało. Nawet z TŻ się nie widzę po tygodniowej rozłące. Śnią mi się studia jak już zasnę, boli mnie żołądek, czuję, że będę powtarzać rok, bo warunku chyba nie mogę wziąć
|
||||
|
|
|
#2790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Co do nawyków - zwłaszcza żywieniowych - to zaskoczyło mnie ostatnio, że to wcale nie jest takie trudne W każdym razie zachęcam do zabierania się za nawyki od razu, bo można się naprawdę zdziwić jakie to jest proste
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

nie da rady nie zgadzam się...
ja mam dzis to samo,walcze sama ze sobą z tym stanem w głowie...uczucie beznadziejnosci a nie siły i zadowolenia...nie wiem co ze mna jest nie tak...ehh cyzbysmy wszystkie były ''wrazliwcami'' + do tego wieczna burza co miesieczna hormonów
jak z tym walczyc...kiedy jest się dla siebie wrogiem...odganiam te myśli a one sa czuję je,pulsują mi pod czaszką .. jak złosliwy chochlik ,wyczuwają słabą chwilę i atakują...fatalne napady złości ,bezradności i płaczu...zadaję sobie pytanie co musiałoby byc abym była szczęśliwa...czym jest to niedoscignione uczucie i czy kiedykolwiek mi sie uda je dogonic?

Chyba, że kiedyś doznam jakiegoś oświecenia w tym zakresie i będę się mogła nakierować, a nie błądzić po omacku 
Wszystkiego dobrego! 

drinka i wiecej wiary w nas same oto kazanie wieczorne ,a jeszcze w sumie nic nei piłam ,czekajcie jak sie rozkręce 
Super, super, super!

oprócz kupowania ksiązki,zaraz za nią plausuje sie Pari co w zyłach ma teraz adre a nie krew
klas ki:
Kwiaty na ścianie wymalowane, wygoniłam nawet pająki zza łóżka, może sobie teraz przychodzić Perfekcyjna Pani Domu i testować moją siedzibę białą rękawiczką
)