|
|
#1891 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII
Cytat:
a codziennie zjadałam mniej i właśnie myślę jak to zrobić,żeby teraz organizm przyzwyczaić do tych 1700 chociaż bez efektu jojo przepraszam,że tak truję ale wciąż się uczę ps. dziękuję |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
A ile masz wzrostu i ile ważysz? 1700 to wcale nie za dużo. Ja trzymam wagę na takiej ilości (1700-2000).
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chudnę na tej samej zasadzie, korzystając z zaleceń diety slow-carb. Przeczytałem też książkę Diane Kress, która również uważa, że główną przyczyną tycia jest niewłaściwy metabolizm węglowodanów. Że o dr Atkins-ie, lub diecie Dukan'a nie wsponę... |
|
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
mam 165 cm i ok 51 kg wagi
Wiecie nie umiem obciąć węgli tzn są dni gdzie zjadam chleb razowy tak np 1 kromkę albo grahamkę... jak nie jadłam pieczywa, albo kaszy czy makaronu to chodziłam głodna a na jedzenie mięska codziennie nie moge sobie pozwolić.. więc czym mogę zastąpić te węgle???
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to chuda jesteś. Ja ważę 50 kg przy 158 cm i mówią na mnie chudzielec. Więc nawet jak przytyjesz ze 2 kg to będzie dobrze. |
|
|
|
|
#1896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no nogi i ręcę mam szczuplutkie,mała pupe, ale dość obfity biust i zawsze jak przytyję to odkłada mi się w brzuszku -moja zmora-jak miałam 2 kg więcej to moj brzuch i boczki wydawały się większe niż biodra haha ![]() węgli wyszło ok 238g, a białka 61g jeju nie ogarniam tego już dawniej jadłam kromkę razowca na 2 śniadnie, albo grahamkę i na kolacje też i było ok....a teraz się pogubiłam
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj godzinowo nie było czasu na jeszcze jednej posiłek ![]() A ta biała kiełbaska.. niestety sklepowa. Moja mama gotuje obiady i jestem skazana na to co akurat serwuje, ale walczę o zdrowe produkty dla mnie ![]() Dzisiejsze R: I: 4 łyżki płatów owsianych, szklanka mleka 2%, garść orzechów (włoskie+ziemne), duży banan II: 2 kromi chleba żytniego - 1. twaróg półtłusty, kiełki rzokiewki, papryka 2. twaróg półtłusty, suszone pmidory w zalewie (pokochałam to połączenie, ale nie jestem pewna czy te pomidorki to zdrowe )III: pół piersi kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, gotowane brokuły, kasza jęczmienna (jakoś 1/3 woreczka, tyle zostało z innego obiadu )IV: pół puszki tuńczyka z wody(ok. 80g), jajko na twardo, duży ogórek kiszony, trochę jogurtu bałkańskiego, kromka chleba żytniego(just fit z biedronki) z papryką Znowu nie było czasu na V Mam problem z II śniadaniem i podwieczorkiem, nie wiem co mogłabym zjeść. Na II męczę cały czas chleb, trochę nudno. I jeszcze jedno: chleb na kolację jest ok? |
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
No tak, troszkę za dużo węgli, a pewnie przez to za mało tłuszczu. Ale nie ma dramatu moim zdaniem. Ale fakt, dieta niskowęglowodanowa, a wysokotłuszczowa nie jest tania. Choć można jako tako jeść nie wydając fortuny. Ja w ogóle nie jem słodyczy, już wolę kupić pół kg schabu, niż pół kg cukierków czy innych słodyczy. Cena pewnie za kg podobna.
|
|
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
obliczyłam teraz zapotrzebowanie na węgle i wyszło mi, aby utrzymać wagę obecną;
w-250g b-68g t-60g a kcal 1820 hm ale to jest skomplikowane ![]() kalkulator z tej str; http://www.herk.pl/programy/zapotrzebowanie-kalorie.php Też bym kupiła mięsko, ale mieszkam z babcią i to ona kupuje słodkości, a co do mięska to jest dziwnie nastawiona tzn 2 razy w tyg.. bo drogo itd tak była nauczona całe życie...próbuję to zmienić,ale bez skutku większego |
|
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do proporcji BTW to ja bym dała troszkę mniej węgli, a więcej tłuszczu.
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanko
rzucicie okiem? |
|
|
|
#1902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie ta "antywęglowa"i modna obsesja doprowadziła(pośrednio)do pewnych paranoi,a potem okazało się, że podnosząc ich ilość mam o 100% więcej powera, więc luuuuuz W ogóle gdyby nie te pączki to malutko węgli by wyszlo jak na U
|
|
|
|
|
#1903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tymi pączkami to tak wyszło, bo babcia piekła bo to jej rytuał jak zbliża się tłusty czwartek ![]() ogólnie ja nie jem pączków, drożdżowek,słodkich bułek, batoników itd. raz w tygodniu góra 2 zjem 2 krateczki czekolady, nie słodzę kawy, herbaty itp. Okazjonalnie tzn np na imieninach zjem kawałek ciasta domowego ale to rzadko dawniej miałam tak, że raczej nie tyłam od węgli tzn jadłam o wiele więcej pieczywa (pełnoziarnistego) i nawet troszke słodkości i było ok. Przytyłam po wakacjach ponieważ pozwoliłam sobie z %, codziennie było piwko,a nawet nie jedno i do tego sporo jedzonka i 4 kg mi wskoczyły. zrzuciłam je juz i chcę teraz wagę utrzymać i nie popadać w paranoję, bo widzę, że zaczynam chcę zdrowo i luźno jeść i żyć i tryskać energią ![]() Bardzo dziękuję za radę
Edytowane przez starss23 Czas edycji: 2013-02-06 o 22:39 |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To powiedz babci, żeby Ci nie kupowała słodkości, a lepiej zainwestowała w swoje i Twoje zdrowie. Może da się przekonać do ryb? Białko to także jajka. Warto zamiast słodkości z płatkami na śniadanie, wybrać choćby 2 jajka na miękko + grahamka z twarogiem i pomidorem. Faktycznie gruba nie jesteś jak wynika z Twojej wagi, więc przynajmniej wybieraj te zdrowe węgle. Tłuszczyk na brzuchu mówisz? To m. in. efekt spożywania zbyt małej ilości białka... Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-02-06 o 22:47 |
|
|
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Mało węgli w 2, 3 i 5 posiłku. W sumie to tylko naleśnik i chleb co ma węgle. Reszta ma mało, ale jak póki co czujesz się dobrze, to jedz tak i obserwuj ciało i samopoczucie. Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2013-02-06 o 23:02 |
||
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
I o to chodzi! My też dużo nie wydajemy, a mamy 3 razy w tygodniu mięso, 3 razy ryby i jeden dzień bezmięsny (warzywa z jajkiem sadzonym, kotleciki z fasoli, ratatouille, itp), a warzywa pojawiają się praktycznie w każdym posiłku i to w dużej, a nie śladowej ilości. Wychodzę z założenia, że jeżeli niektórzy dziennie puszczają z dymem papierosowym ok 20zł + pieniądze na słodycze i inne przyjemności, to czemu ja nie mogę codziennie zjeść kilka rodzajów warzyw i owoców...
|
|
|
|
#1909 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz moja Rka - uprzedzam, wrócilam do domu o 18 i nie mialam możliwości zjedzenia normalnego obiadu. I. 6:30 - jajecznica z 2 jajek na łyżeczce masła i podduszonej papryce + 2 kromki razowca z masłem i serem typu capri i pomidorem + kawa z mlekiem bez cukru II. 10:30 - kanapka z 2 kromek razowca z masłem, plastrem wędzonego łososia i sera paprykowego (taki z biedry, wiem, nie zachwyca, ale miałam taką zachciankę) i z papryką W ramach przekąski: 4 mandarynki III. ok. 15:30 [nadal na mieście]: twarożek "domowy" z oliwkami plus bardzo smaczna grahamka ok. 40 min. z Mel B (cardio burn, nogi, pośladki, rozciąganie) IV. ok. 20 (wcześniej nie byłam głodna i nie miałam czasu): Homo naturalny z garścią orzechów włoskich, garścią migdałów, łyżeczką miodu i łyzką pestek, 2 marchewki V. coś zjem przed snem, parę warzyw pewnie, kubek mleka Wiem, ze trochę dziwnie, ale tak wyszło. Ujdzie?
|
|
#1910 |
|
Rozeznanie
|
Podbijam
Edytowane przez Symetria Czas edycji: 2013-02-07 o 09:26 |
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo smacznie zajadacie!
świetny jest ten wątek! ![]() Wrzucam swój dzisiejszy,mam nadzieję,że poprawiony R Śniadanie: jajecznica z 2 jajek z cebulką, pół dużego pomidora, 2 kromki żytniego ze słonecznikiem (typu fitness-małe kromki), zielona herbata IIŚniadanie: mała miseczka sałatki z makaronu brązowego,tuńczyka i czarnych oliwek, 2 mandarynki, czerwona herbata Obiad: filet z indyka duszony z warzywami (brokuły,marchew,fasolka zielona,kukurydza,bruksel ka itp. - mieszanka włoska mrożonek), garść makaronu brązowego. Przekąska: jogurt naturalny z pestkami dyni Fitness 1h Kolacja : sałatka pikantna z makreli,ogórek kiszony. I jak dzisiaj? Oczywiście woda mi cały czas towarzyszy ![]() Pozdrawiam i miłego dniaaaa!!
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super eRka!
|
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawia mnie fakt, że niektóre dziewczyny tutaj chudną, odstawiając po prostu napoje gazowane i słodycze... Ja nie pijam nic co ma w składzie cukier (nie przepadam po prostu), alkohol sporadycznie, ze słodyczy tylko gorzka czekolada i raz na 2-3 tygodnie ciasto, a utrzymuję wagę, czy wręcz tyję
![]() Wczorajsze I Owsianka budyniowa z suszonymi śliwkami, żurawiną i migdałami; kawa z mlekiem II kanapka składana z razowca z pasztetem soczewicowo-dyniowym i papryką III miska gęstej zupy jarzynowej + dolewka, mięso z 2 skrzydełek kurczaka gotowanych w wywarze IV3 kostki gorzkiej czekolady, 2 mandarynki, kawa z mlekiem V jajecznica z 2 jaj, kromka żytniego z masłem, ogórek kiszony i paski papryki Do picia: zielona herbata, woda mineralna
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2013-02-07 o 08:47 |
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
R:
1 h orbitrek Ś: musli tradycyjne z mlekiem i wkrojonym bananem; kawa parzona z mlekiem IIŚ: kanapka złożona z 2 kromek chleba żytniego 100% z masłem, sałatą lodową, mortadelą i rzodkiewką; kawa parzona z mlekiem O: kasza gryczana z natką pietruszki; gulasz drobiowy duszony na oliwce z pieczarkami; 1 ogórek kiszony P: 1 twarożek domowy z garścią orzechów włoskich; kawa parzona z mlekiem basen 40 min- wolno żabką relaksacyjnie K: 1 kawałek chleba zdrowie życia z masłem; rzodkiewką i solą; 1 pomidor; jajecznica z 2 jaj smażona na oliwce 30 min. ćwiczenia na macie i jak??? Wczoraj powywalałam już niektóre niepotrzebne i przetworzone rzeczy, ale inne niestety czyszczę i je gdzieś upycham no bo w końcu szkoda i kasa.... a powiedzcie mi co myślicie o przyprawie knora złocistej do kurczaka- na opakowaniu w składzie jest napisane, że nie zawiera glutaminianu sodu, a w składzie są np: czosnek, kurkuma, gałka muszkatułowa itp.? a z wędlin kupnych u rzeźnika co mogę na R? wiem, że lepiej upiec, ale mieszkam z mężem i jemy razem? co na temat szynek, krakowskiej suchej, wędlin z indyka; jałowcowej itp? a mogę raz plasterek salcesonu, metki lub pasztetowej, a i jeszcze o majonez pytanie- jednak do sałatki czy jajek chciałabym go trochę używać, czy może być jogomajo lub majonez light winiary lub helmans? a i co na temat puszek bonduel warzyw mi powiecie? a kawa inka z błonnikiem, kakao nesquik- do wywalenia pewnie? wiecie nie chcę popaść w jakiś obłęd? zdrowo, ale bez przesady a śmietanę zott jaką używać- czy mogę zaciągać sos mąką ze śmietaną czy mogą z jogurtem nat. XZora przepraszam, że zawracam tyłek, ale naprawdę chcę zdrowia, okresu, schudnięcia i ciąży?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ćwiczyłam dużo, jadłam dużo trzymałam 66-67, nie ćwiczę trzymam 69, a kiedyś jak zasuwałam codziennie ostro to trzymałam 55^^
|
|
|
|
#1918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
Senkju Senkju I nie ma mowy na jakiegoś pączka - gardzę tym "świętem" haha, trzymam się i nawet mnie nie korci jakieś podjadanie, wiecie...sama nie wiem skąd mam tyle motywacji w sobie ![]()
|
#1920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak samo jak akurat w wyjazd, cała paczka podjedzie do maka a ja co powiem- nie nie niech mi jelita marsza grają ![]() albo tż zaprosi mnie na pizze raz, a ja powiem oj nie- i zonk
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

a codziennie zjadałam mniej i właśnie myślę jak to zrobić,żeby teraz organizm przyzwyczaić do tych 1700 chociaż bez efektu jojo
przepraszam,że tak truję ale wciąż się uczę 

kawa z mała ilością mleka 

)

super eRka!