My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 09:10   #4441
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Aaś, tak jak obiecalam, polspiochy dla Twoich laseczek

(...)

dobra, a teraz inne aukcje dla wszystkich
(...)

wkleje jeszcze raz tutaj zeby nie zaginela w tlumie
jesli ktorejs podobala sie nasza sukienka (lniana!!!), wyglada jak recznie malowana to polecam. znalazlam ja na aukcji
http://allegro.pl/hm-4-6-mcy-safari-...010842603.html
jest przepiekna, ma sliczne zywe kolory mnie ona zauroczyla!

dobra, odstresowalam sie (na allegro :P) moge isc spac. gasze swiatlo, kolorowych! gdybym rano nie pojawila sie na forum, prosze o kciuki o 13
Niezły sposób na odstresowanie
Na mnie to kiedyś działało, a teraz wkurza mnie szukanie czegoś na allegro Tak więc wielki szacun dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ciekawe, która pobije rekord w zjedzonych pączkach

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Aaaaa witamy się w 25 tygodniu

za 25 tc!
Ja na pączka póki co nie liczę, bo nie chce mi się po niego iść. Może Mąż jakiegoś mi kupi

----

Witamy się z Młodym w 23 tc!

Uciekam do kuchni wymyślić jakieś śniadanie, bo cholernie głodna jestem...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:17   #4442
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł, dziś dzień zaczęty oczywiście pyysznym pączkiem, Leo oszalał ze szczęścia.
Za chwilę idę na pierwsze spotkanie z położną, ten spacer do niej - 5 min od domu, będzie moim pierwszym od końca grudnia szaleństwo.
weekend znowu samotny, bo małż ma poprawki, więc nie ruszam się nigdzie tylko grzecznie poleżakuje
lecę!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:31   #4443
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Niezły sposób na odstresowanie
Na mnie to kiedyś działało, a teraz wkurza mnie szukanie czegoś na allegro Tak więc wielki szacun dla Ciebie

za 25 tc!
Ja na pączka póki co nie liczę, bo nie chce mi się po niego iść. Może Mąż jakiegoś mi kupi

----

Witamy się z Młodym w 23 tc!

Uciekam do kuchni wymyślić jakieś śniadanie, bo cholernie głodna jestem...
za 23tc:P
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
helloł, dziś dzień zaczęty oczywiście pyysznym pączkiem, Leo oszalał ze szczęścia.
Za chwilę idę na pierwsze spotkanie z położną, ten spacer do niej - 5 min od domu, będzie moim pierwszym od końca grudnia szaleństwo.
weekend znowu samotny, bo małż ma poprawki, więc nie ruszam się nigdzie tylko grzecznie poleżakuje
lecę!
wlasnie lece po slodkosciiii
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:32   #4444
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hmmm no właśnie ... ja się bardziej zastanawiam czy trzy razy dziennie nie brać po 1 co 8 h ... ale czy to zadziała wtedy? jakoś to musi być, są dziewczyny które biorą dawki np. już hardcorowo po o,5 tabletki co 2 h ... i niemożliwe żeby zawsze przed tym brały isoptin
Ja spróbuję opcję z półówkami, zobaczymy jak zadziała...

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej Laski
Dawno mnie nie było. Przeprowadzaliśmy się i jeszcze na walizkach trochę żyjemy. Neta nie mam,tylko w telefonie a nie lubię pisać z tel.
W niedzielę mój mały kończy 2 lata więc szykuje się impreza i muszę zdążyć wszystko posprzątać.
Mam nadzieję że już niedługo do Was wrócę. Pozdrawiam.
Cześć Katate! Gratuluję przeprowadzki! Mam nadzieję, że niedługo bedziecie mieli net i wrócisz do nas! Tym czasem życzę Ci udanej imprezy w niedzielę

Wysłałam męża po pączki Musiałam mu kilka razy powtarzać "pączek z różą" żeby zapamiętał jak to jest po polsku Mam nadzieję, że po drodze nie zapomni I że panie w sklepie nie będą go bardzo wypytywać czy chce z lukrem czu z pudrem, ze skórką pomarańczową czy bez Już nie mogę się doczekać
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:39   #4445
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mozna zjesc go samego lyzeczka moze zuzyj do nalesnikow?
o własnie może do naleśników.. o ile mi wyjdą:p

A i poszukuje sukienki na domówkę.. Kupowała któraś coś z allegro wartego polecenia??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:44   #4446
xal
Zakorzenienie

Zagłosowałam w sondzie, zdążyłam

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:53   #4447
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No Lublana! Wreszcie się odezwałaś! Już sobie myślałam, że po ostatniej wymianie poglądów co do planowania rodziny stwierdziłaś, że masz nas w czterech literach No ale dobrze, że jesteś
Czyli i Ciebie fenoterol dopadł. A jak to się stało? Nasiliły Ci się skurcze? Dobrze, że nie masz skutków ubocznych. Ja kołatania serca, czy wyższego ciśnienia nie odnotowałam, za to mdłości i osłabnięcia tak. Oby się uspokoiło

dla Ninki! Taki średniaczek to idealnie (choć ja mam nadzieję na dziecię tak bliżej 3kg, ale niech rośnie jak chce )
a wiesz co, co do tamtego tematu to napisałam co miałam napisać i kompa wyłączyłam, bo nie lubię się wdawać w głupie dyskusje nt. poglądów a już na pewno nie jestem chłopcem do bicia
Brzuch zaczął mi się częściej napinać mimo maksymalnych dawek magnezu i luteiny (bo to też dostałam) i stąd ten fenoterol. Chociaż wcale nie spowodował, że brzuch nie twardnieje już ani razu, twardnieć mu sie zdarza, ale tak jak dawniej z raz-dwa dziennie.
Hehe też liczyłabym na jakieś 3300g, ale chcieć to ja sobie mogę, i tak super, że na tym etapie mała nie wykazuje chęci zostania wielkoludkiem

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Ashyshka, zrobiłam smarowidło do brzuszka! stopiłam masło shea, kakaowe i olej kokosowy razem z olejem z kiełków pszenicy i z dzikiej róży w kąpieli wodnej. tłuszcze stałe stanowiły 50% wagi i lejące też 50%. powolutku trzeba topić, nic nie przegrzewać, ale niech się wszystko ładnie rozpuści i pojemnik postoi w tej ciepłej wodzie ze 20 minut. potem musi masa ostygnąć - ja wstawiłam to na noc do lodówki. a dzisiaj rano masę zaczęłam ubijać mikserem. już na początku masa zacznie jaśnieć, będzie wyglądać jak ubita śmietana ale należy ubijać 10-15 minut! i potem taką piankę-śmietankę pakujemy do pojemnika na krem
podstawowy przepis to 70% masła shea i 30% jakiegoś oleju. jako że ja dałam też masło kakaowe, które jest dużo bardziej zbite i twarde w temp. pokojowej, zwiększyłam ilość olejów można się fajnie bawić, ubijanie masy to sama przyjemność
brzmi superja ostatnio kupiłam sporo olei - arganowy, kokosowy, frangipani (na bazie kokosowego), bo jakoś tak w ciąży zaprzyjaźniłam się z olejamimasełko shea kiedyś miałam i super się sprawdza, ale na takie cudowne mieszanki jak Twoja się jeszcze nie pokusiłam

Cytat:
Kusisz, kusisz moja droga... Ja juz stwierdziłam, że wykorzystam Twój patent na wzbogacanie olejami balsam, który mam. A teraz widzę przepis na bitą śmietanę do ciała!I też chcę Z twardych mam tylko olej kokosowy, ale już od jakiegoś czasu chciałam kupić masło shea.... Może się skuszę

Podejrzewam, że Cloche w jakiś niemieckich sklepach. Ja znam kilka polskich, w których kupuję naturalne półprodukty kosmetyczne.
Teraz zamawiam z zielonyklub.pl ale dopiero pierwszy raz, ale mają najtaniej,więc mam nadzieję, że się nie zawiodę. Wczęsniej korzystałam ze stron: biochemia urody, zrób sobie krem i naturalne piękno. Polecam
Ja właśnie dodaję czasem oleje do balsamów
Nie słyszałam o zielonymklubie, już ich sprawdzęja zamawiam z BU, moje ulubione produkty to serum różane, z granatu i antyoksydacyjne no i hydrolaty
A propos lawendowej farmy - jakie mydełka tam kupiłaś? Polecasz coś konkretnego? Robiłam już tam kiedyś zakupy, ale niemydlane a może wartoogólnie dzieciaczka chcę myć marsylskim a do kąpieli dodawać parę kropli oleju kokosowego

Cytat:
Ja mam zalecenie fenoterol 4x1, Isoptin 3x1. No i wczoraj przed nocną tabletką już nie brałam Isoptinu, ale kiepskomi się spało, więc może rano i w południe będę brać po pół Isoptinu,a pożniej po całej
Ja mam 4x0,5 a isoptinu w ogóle nie kazali mi braćNo i skutków ubocznych nie mam, czasem skoczy tętno czy tam chwilę słyszę serce jak stuka, ale to głównie jak leżę co tez mi się wcześniej zdarzało.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:53   #4448
minkionka
Raczkowanie

mąż kupił 15 pączków kocham go !!!!!
Stary 2013-02-07, 09:55   #4449
Ashyshqa
Zakorzenienie

Widzę, żeKalki tytuł jest na prowadzeniu i wszystkie inne pozostawił daleko w tyle! Brawo Kalka bo tekst jest naprawdę uroczy
Mogę mieć tylko do niego małą sugestię?

Zamiast:
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9
Może być:
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9

Wiem, że różnica prawie żadna, ale w tym drugim układzie jest równa liczba sylab w obu częściach, więc zachowany jest rytm i fajniej brzmi. Co Wy na to?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:59   #4450
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, żeKalki tytuł jest na prowadzeniu i wszystkie inne pozostawił daleko w tyle! Brawo Kalka bo tekst jest naprawdę uroczy
Mogę mieć tylko do niego małą sugestię?

Zamiast:
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9
Może być:
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9

Wiem, że różnica prawie żadna, ale w tym drugim układzie jest równa liczba sylab w obu częściach, więc zachowany jest rytm i fajniej brzmi. Co Wy na to?
zajęło mi dłuższą chwilę, żeby zobaczyć jaka jes między nimi różnica.. Ale fakt lepiej ten drugi brzmi..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:04   #4451
Kinga_20
Zakorzenienie

lonely nasza mała w 25t4d ważyła 704g

Lublana leżysz w domku teraz? Oby te leki nam pomogły

Dzięki dziewczyny jeszcze raz za to pocieszanie - od razu mi lepiej U mnie znowu atak zimy, jest biało i cały czas pada śnieg. No i nie mam pączków w domu Nie chce mi się wychodzić do sklepu, więc pewnie zjem dopiero jak mąż wróci z pracy

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:04   #4452
joooasia
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Od wczoraj niestety męczy mnie zapalenie krtani szczekam kaszlem dookoła piję soczki z czarnego bzu i malin i herbatkę z kwiatków czarnego bzu z miodem i cytryną. Zobaczymy czy uda mi się wyleczyć samej bez leków. Idę się wygrzewać.

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:13   #4453
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Mieszkanko mojego Misia w dniu dzisiejszym, 22t 1d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0729.jpg (19,4 KB, 38 załadowań)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-02-07, 10:16   #4454
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Lublana leżysz w domku teraz? Oby te leki nam pomogły
leżę, ale czuję się po nich lepiej, więc się przynajmniej nie martwięmam nadzieję tylko, ze się organizm nie przyzwyczai i się znów nie zacznie, ale jak coś zawsze można zwiększyć dawkę. Tyle, że to jest cholernie męczące takie zwracanie uwagi czy aby na pewno się brzuch napina, czy mi sie nie zdawało, kiedy uznać, że teraz jest źle, bo może jednak przesadzam i jest dobrze, wolałabym jasne wskaźniki złego stanu...No ale poleguję sobie, już niewiele nam zostałoJa tam się skupiam na ostatecznym kompletowaniu wyprawki
Stary 2013-02-07, 10:17   #4455
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dotarłam do pracy po 1,5 h w aucie ale badania zrobione i się nie zabiłam na bocznych drogach więc jest git

teraz siedzę w pracy i czekam na pączki
Stary 2013-02-07, 10:19   #4456
cloche
Zakorzenienie

ja dzisiaj zostaję w łóżku. nie jestem jakoś specjalnie chora, ale gardło mi nawala, a biurowe, klimatyzowane powietrze może mnie tylko doprawić. więc się leczę naparem z imbiru, miodem i cytrynami. zobaczymy, co z tego będzie... mam plan jutro stanąć na nogi
Cytat:
do dzisiaj nie wiedzialam, ze je mam. endo stwierdzila, ze musialam je miec wczesniej, a teraz w ciazy urosly. ten jeden jest wielki 4cm. jeden ma 8mm, 3 nie pamietam, ale chyba jeszcze mniejszy. jutro dopytam. badania hormonalne (tsh, ft3 i ft4) w normie. endo swietna. wypytala mnie o wszystko, zapytala czy ktos badal mi piersi i sama to zrobila, wymcala wezly chlonne. zrobila solidny wywiad, wlacznie z tym jak szlo planowanie ciazy. mysle, ze trafilam w dobre rece.

jejuuuuu alez to musi pachniec chyba przekonujecie mnie do zrobienia takiej mikstury.
oj tak, babka wydaje się konkretna z tego co piszesz. jestem już znacznie spokojniejsza moja mama przechodziła to samo, ale dłuuugie lata nikt się nią nie zajął jak trzeba (w ogóle nie była dobrze zdiagnozowana, a tarczycę wycinali jej już 3 razy ), i teraz skutki są niezbyt wesołe. ale widać, że są jeszcze lekarze z prawdziwego zdarzenia!

a miksturkę sobie zrób, co ci szkodzi dobre w tym jest to, że można używać do wszystkiego. ja nawet położyłam jedno pudełeczko pod lustrem, żeby małż smarował sobie dłonie przed wyjściem do pracy (szaleniec jeździ na rowerze, nawet jak śnieżyce są ) - i robi to! a taki tłuścioszek to świetna ochrona przed zimowym powietrzem
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

już sam opis działa na moje zmysły
a gdzie kupujesz te wszystkie komponenty
jak już Ash napisała, ja w niemieckim sklepie... ale w polsce jest tego multum! innych niż Ash podała to nie znam, ale wystarczą
Cytat:
Powiem tak. Cieszę się, że CHYBA będziemy mieli swoje mieszkanko, ale wykończy mnie to wszystko. Zdolność kredytową mamy bardzo dużą, ale możemy nie dostać takiego kredytu jaki chcemy (w sumie tyle ile kosztuje mieszkanie, bo fakt jest drogie). No i ja się pytam co dalej Kobieta w banku przychylna nam, ale decyzję podejmą analitycy jacyś, których interesuje kwota i ilość metrów, a nie to co jest w mieszkaniu. W sumie na chwilę obecną wszystko mi jedno!
Oczywiście trzeba jutro lecieć donieść dokumenty, bo szef nie wypełnił ich jak trzeba...
Tato mimo moich ostrzeżeń rozrzedził za bardzo farbę i musieliśmy jechać kupować kolejną puchę, więc kolejna kasa w dupę!
A i kobieta która sprzedaje nam mieszkanie (de facto siostra cioteczna Męża, której pilnowaliśmy dzieci, którą wspieraliśmy jak zginął Jej Mąż, dla której byliśmy na każde zawołanie) to stara pipa, nienachapana pieniędzy i niech tymi pieniędzmi się wypcha. Kiedyś Ją takie postępowanie zgubi! (nie wnikam w szczegóły, ale wierzcie mi, to larwa, a nie człowiek, ale że mieszkanie nam się podoba, to weszliśmy w układ z tą żmiją!)
I wiecie jak ciężko znaleźć ciekawą lodówkę do 55 cm szerokości?!?

Musiałam wylać swoje żale. Chociaż to nie wszystkie dzisiejsze, bo jeszcze Mąż mnie wkurzył.
ojjjj z kredytem i załatwianiem wszelkich formalności to jest zachodu......... nam też nie chcieli dać na początku, bo tutaj szanujące się banki nie udzielają kredytów na 50 lat a z wyliczeń im wychodziło, że jesteśmy w stanie sobie pozwolić na niezbyt wysoką ratę i zbyt długo byśmy się wiązali... no cóż - musieli tak liczyć, bo dochodów z działalności gospodarczej mojego męża nie mogli brać pod uwagę ale chyba fakt, że mieliśmy połowę wkładu własnego, zadecydował. po prostu trzeba było to wszystko tak przeliczyć, żeby w systemie pasowało - bo że to opłacalny interes dla banku, to chyba jasne, skoro w razie wu dostaną ziemię z domem o wartości dwa razy wyższej niż kwota kredytu
w ogóle tyle tych papierków trzeba było załatwiać, co chwila gdzieś komuś płacić, że się odechciewało... ale warto przetrwać! jak już tą żmiję () przebolejesz, to i z bankami dasz radę
Cytat:
Kusisz, kusisz moja droga... Ja juz stwierdziłam, że wykorzystam Twój patent na wzbogacanie olejami balsam, który mam. A teraz widzę przepis na bitą śmietanę do ciała!I też chcę Z twardych mam tylko olej kokosowy, ale już od jakiegoś czasu chciałam kupić masło shea.... Może się skuszę

Podejrzewam, że Cloche w jakiś niemieckich sklepach. Ja znam kilka polskich, w których kupuję naturalne półprodukty kosmetyczne.
Teraz zamawiam z zielonyklub.pl ale dopiero pierwszy raz, ale mają najtaniej,więc mam nadzieję, że się nie zawiodę. Wczęsniej korzystałam ze stron: biochemia urody, zrób sobie krem i naturalne piękno. Polecam
jak już wzbogacasz sobie balsam, to możesz też dolewać do jednorazowej porcji kropelki z wit C juvit (takie do jedzenia, ale w celach kosmetycznych też dziewczyny stosują ). no chyba że kupisz sobie olejową witaminę C ze sklepu z półproduktami... te kropelki juvit mają same w sobie chyba stężenie 10% czystej witaminy C, czyli jak dodasz do mieszanki balsam/olej dodatkowo 10% kropelek, to wyjdzie ci stężenie 1% - szału nie robi, ale na ciałko wystarczy

aa, no i w sklepach widzę się obczaiłaś jak coś ciekawego wypatrzysz, albo cię coś zainteresuje, to daj znać - chyba więcej dziewczyn się pokusi o chociażby szybkie wzbogacanie balsamów

aha! a co do pielęgnacji malucha, to póki co nastawiam się na serię bobasową martiny gebhardt. sama mam od nich serię różaną do gęby - zaczęłam używać w czasie ciąży, jak mnie wszystko zaczęło podrażniać i wysuszać, i myślę, że wypróbuję te cudeńka na pupce malucha
Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej Laski
Dawno mnie nie było. Przeprowadzaliśmy się i jeszcze na walizkach trochę żyjemy. Neta nie mam,tylko w telefonie a nie lubię pisać z tel.
W niedzielę mój mały kończy 2 lata więc szykuje się impreza i muszę zdążyć wszystko posprzątać.
Mam nadzieję że już niedługo do Was wrócę. Pozdrawiam.
ależ się impreza szykuje no i fajnie, że powoli jesteście już na dobre wprowadzeni pozytywnie zazdroszczę!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:24   #4457
nuna2
Zakorzenienie

Dzień dobry... ja po bezrobociu... chory system. teraz leże wypinam d... i mam gdzieś system.
Stary 2013-02-07, 10:29   #4458
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
leżę, ale czuję się po nich lepiej, więc się przynajmniej nie martwięmam nadzieję tylko, ze się organizm nie przyzwyczai i się znów nie zacznie, ale jak coś zawsze można zwiększyć dawkę. Tyle, że to jest cholernie męczące takie zwracanie uwagi czy aby na pewno się brzuch napina, czy mi sie nie zdawało, kiedy uznać, że teraz jest źle, bo może jednak przesadzam i jest dobrze, wolałabym jasne wskaźniki złego stanu...No ale poleguję sobie, już niewiele nam zostałoJa tam się skupiam na ostatecznym kompletowaniu wyprawki
Ja też od wczoraj tak delikatnie czasem dotykam czy nie jest twardy, ale lekarz zabronił mi macania brzucha, najbardziej TŻ się zasmucił, bo lubił sobie podotykać z rana albo wieczorem jak Lilcia kopała. Dla mnie to jeszcze za szybko żeby leki zaczęły działać. Ale dzięki Tobie jestem pozytywnie nastawiona, skoro Tobie pomagają to muszą i mi pomóc Oj te nasze brzuchy....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-02-07, 10:32   #4459
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Kinga, Lublana- Wam twardnieją i się stawiają, a u mnie cisza w brzuszku... Młody nie chce dać znać o sobie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-02-07, 10:33   #4460
pearl87
Raczkowanie

Cytat:

Powiem tak. Cieszę się, że CHYBA będziemy mieli swoje mieszkanko, ale wykończy mnie to wszystko. Zdolność kredytową mamy bardzo dużą, ale możemy nie dostać takiego kredytu jaki chcemy (w sumie tyle ile kosztuje mieszkanie, bo fakt jest drogie). No i ja się pytam co dalej Kobieta w banku przychylna nam, ale decyzję podejmą analitycy jacyś, których interesuje kwota i ilość metrów, a nie to co jest w mieszkaniu. W sumie na chwilę obecną wszystko mi jedno!
Oczywiście trzeba jutro lecieć donieść dokumenty, bo szef nie wypełnił ich jak trzeba...
Tato mimo moich ostrzeżeń rozrzedził za bardzo farbę i musieliśmy jechać kupować kolejną puchę, więc kolejna kasa w dupę!
A i kobieta która sprzedaje nam mieszkanie (de facto siostra cioteczna Męża, której pilnowaliśmy dzieci, którą wspieraliśmy jak zginął Jej Mąż, dla której byliśmy na każde zawołanie) to stara pipa, nienachapana pieniędzy i niech tymi pieniędzmi się wypcha. Kiedyś Ją takie postępowanie zgubi! (nie wnikam w szczegóły, ale wierzcie mi, to larwa, a nie człowiek, ale że mieszkanie nam się podoba, to weszliśmy w układ z tą żmiją!)
I wiecie jak ciężko znaleźć ciekawą lodówkę do 55 cm szerokości?!?

Musiałam wylać swoje żale. Chociaż to nie wszystkie dzisiejsze, bo jeszcze Mąż mnie wkurzył.
Ci analitycy są najgorsi, mojej przyjaciółce bank przyznał wstępnie kredyt, miała odbierać klucze w zeszłym tygodniu (już pół roku temu wszystko załatwiała, ale .. zmienił się analityk i ma wątpliwości, więc Aga biega z nowymi dokumentami i ma mord w oczach - ale wszystko się powinno dobrze skończyć
teraz się nawkurzacie i nachodzicie może trochę, za to potem już wicie gniazda i te sprawy

Cytat:

Nie słyszałam o zielonymklubie, już ich sprawdzęja zamawiam z BU, moje ulubione produkty to serum różane, z granatu i antyoksydacyjne no i hydrolaty
te z Biochemii zamawiam wielu "ulubieńców" - olejki myjące do twarzy, peeling enzymatyczny (choć śmierdzi.. ale najlepszy jaki używałam), olej tamanu i właśnie hydrolaty. A - i puder bambusowy

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
bo po wczorajszej reakcji tżta zaczęłam poważnie myśleć nad swoimi rzeczywistymi pobudkami do SR.. a nie chce dać 3stów i żałować, jedynie co to te ćwiczenia fizyczne na pewno by nie były stratne. mam jeszcze szanse w marcu i początek kwietnia, wiec jak sie dotoczę w 7.8miesiącu to może sama sie zdecyduje. Mnie woda pomaga, miałam pare razy sensacje z okresem i kłuciami różnymi i pierwsze co to nasiadówke w gorącej wodzie w wannie zrobiłam
na sr też musiałabym iść sama, choć mąż by się pewnie wybrał, ale pracuje. Ale ostatnio dochodzę do wniosku, że mi to nie jest potrzebne (z relacji znajomych - większość wiem, a takie rzeczy, które chciałabym pogłębić - metody naturalne zwalczania bólu itd. to się umówię z położną i już ). Na oddział wybierzemy się razem popytać o szczegóły porodu rodzinnego i zwyczaje tam u nich - dzwoniłam i jest to jak najbardziej możliwe. To nam starczy

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Obrączki:
Daliśmy swoje złoto, więc za robociznę zapłaciliśmy tylko 300 czy 400 zł
Chusta: na razie nie planujemy, ale kto wie czy nam się nie odwidzi
Łóżeczko turystyczne: nie kupujemy
Waga maluszka: Nasz w 20t2d ważył 374g
Konto: Mamy 2 oddzielne, ale korzystamy z obu i każdy ma dostęp.
Tłusty czwartek: Może będą oponki albo faworki, a jak nie to kupi się po prostu pączki
Pościel: zmieniam co 2-3 tyg, a ręczniki co tydzień albo częściej

Sharp masakra z tym ZUS-em , ale Axella dobrze radzi poproś o odpowiedź na piśmie.

Karolina mam nadzieję, że dziś miałaś już lepszy humor

Marchewka mimo wszystko przyniosłabym jakieś dobre ciasto

Katherine za zakupy i czekamy na fotki!

_pola gratuluję 100dniówki i dla męża - śliczny płaszczyk!

Pearl dzięki za opinię o staniku Alles mama. Mi się z tej firmy bardzo podobają, ale to pewnie bliżej czerwca coś kupię; bo póki co mieszczę się w moją Dalię

Anka miłej przeprowadzki

Salviae śliczny brzuszek , a strój zakonnicy ekstra!

(...)
- jesteś moją idolką nadrobieniową

Dziś na chwilkę tu zaglądam - nadrobiłam, zagłosowałam i zabieram się za mega wyzwanie - muszę pojechać autem do najbliższego miasta jak to brzmi ), przesiąść się w autobus do Krakowa, wytrzymać w nim 3 godziny BEZ SIKANIA - potem dojechać do przyjaciółki, a jutro i w sobotę całe dnie na szkoleniu. Szczerze mówiąc, nie wiem jak to przeżyję, ale nie mam za bardzo wyboru, bo mogę opuścić jeden zjazd - jak się domyślacie - majowy także trzymajcie mocno kciuki za nas z małą, żebyśmy dały radę bez większych komplikacji

i nie będę miała do niedzieli rano internetu, więc potem cały dzień będę pewnie Was nadrabiać

miłego dnia wszystkim!
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:34   #4461
ankaaa206
Wtajemniczenie

ja już po spotkaniu z położną, wizyta biedna i slaba jak nasz NFZ, przez 20 min plotkowałyśmy tylko o ludziach z mojej pracy i położnych w szpitalu i na koniec dała mi do podpisania że mamy jakieś tam tematy przerobione typu: palenie, picie w ciąży wtf? ogólnie to beznadziejnie tylko czas straciłam na ta babę
od 30 tc zaczynam szkołę rodzenia przy szpitalu to może czegoś więcej się dowiem

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:37   #4462
nuna2
Zakorzenienie

szprotka za mieszkanko
moja mnie dziś uraczyła 3 delikatnymi ruchami a też już szalała zawsze... Może śpią bo czują jaka jest pogoda?? Albo obróciły sie inaczej??

POwiem wam , że to twardnienie brzucha nie przyjemne...

Jutro USG 3D... mam nadzieje, że mi podniesie humor...
Stary 2013-02-07, 10:40   #4463
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Kinga, Lublana- Wam twardnieją i się stawiają, a u mnie cisza w brzuszku... Młody nie chce dać znać o sobie...
nie martw się, moja prawie cały ostatni tydzień tak siedziała zakopana, że baaardzo rzadko cokolwiek czułam
Stary 2013-02-07, 10:40   #4464
nuna2
Zakorzenienie

PEARL uważaj na siebie
znajoma, która poroniła 2 lata temu w 3 msc też jest w ciązy i ma na początek czerwca... ale się nie chwalili bo wiecie...
Stary 2013-02-07, 10:41   #4465
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
PEARL uważaj na siebie
znajoma, która poroniła 2 lata temu w 3 msc też jest w ciązy i ma na początek czerwca... ale się nie chwalili bo wiecie...
dzięki śmigam pod prysznic i w drogę..
Stary 2013-02-07, 10:41   #4466
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja też od wczoraj tak delikatnie czasem dotykam czy nie jest twardy, ale lekarz zabronił mi macania brzucha, najbardziej TŻ się zasmucił, bo lubił sobie podotykać z rana albo wieczorem jak Lilcia kopała. Dla mnie to jeszcze za szybko żeby leki zaczęły działać. Ale dzięki Tobie jestem pozytywnie nastawiona, skoro Tobie pomagają to muszą i mi pomóc Oj te nasze brzuchy....
ale jak kopie można przyłożyć po prostu ręke i czuć, grunt, żeby nie masować i nie naciskaćW ogóle jakl brzuch jest twardy gorzej czuc ruchu, nie wiem czy zróciłas uwagę. Jak przed wizytą jak czułam te napięcia bardzo słabo zaczęłam czuć małą, tylko na dole a po lekch macica jest rozluźniona i znów czuję ja wszędzieMi też lekarz zabronił dotykania i sprawdzania czy twardy, chociaż da się rozpoznać to uczucie bez dotykania. Mi pomaga zmiana pozycji jak to się dzieje, próbowałaś? No i najczęściej brzuch twardnieje jak leżę na plecach, więc wtedy siup na boczek i jest luzik
Nie ma co się zamartwiać, jesteśmy pod kontrolą lekarza, na lekach, więc wszystko będzie oki tak dobrze, że wiemy, że to coś złego i mamy leczenie, bo gdyby nie lekarz ja bym w życiu nie sądziła, że to coś złego się dzieje. Plus tego taki, że w kolejnej ciąży będziemy wiedzieć
Stary 2013-02-07, 10:42   #4467
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
lecę!
o kurde, szalona! tylko nie rzuć się na ziemię i jej nie całuj!
Cytat:
Wysłałam męża po pączki Musiałam mu kilka razy powtarzać "pączek z różą" żeby zapamiętał jak to jest po polsku Mam nadzieję, że po drodze nie zapomni I że panie w sklepie nie będą go bardzo wypytywać czy chce z lukrem czu z pudrem, ze skórką pomarańczową czy bez Już nie mogę się doczekać
ciekawe, co z tego wyniknie... jeszcze się okaże, że wróci mąż bez pączka, za to z różą...
Cytat:
brzmi superja ostatnio kupiłam sporo olei - arganowy, kokosowy, frangipani (na bazie kokosowego), bo jakoś tak w ciąży zaprzyjaźniłam się z olejamimasełko shea kiedyś miałam i super się sprawdza, ale na takie cudowne mieszanki jak Twoja się jeszcze nie pokusiłam

A propos lawendowej farmy - jakie mydełka tam kupiłaś? Polecasz coś konkretnego? Robiłam już tam kiedyś zakupy, ale niemydlane a może wartoogólnie dzieciaczka chcę myć marsylskim a do kąpieli dodawać parę kropli oleju kokosowego
arganowy z shea brzmi też cudownie, odżywczo a przez mieszankę i ubicie będzie się dużo łatwiej nakładać kokosa też bym tam dała, w ogóle kokos fajny, i tak smakowicie pachnie

o mydłach pytanie nie do mnie, ale powiem, co mi się o uszy obiło: mydło kleopatry czy jakoś tak, takie z mlekiem, jest baaardzo chwalone. ja mam oliwkowe shea i jest super delikatne - czyli idealne dla mnie na teraz. no i wszelkie bobasowe to czarne węglowe do zanieczyszczonej cery jest polecane. aaa, różowy grapefruit też był bardzo chwalony!
widzę, że można też zamówić połowy mydełek i tym samym więcej wypróbować ja to bym najchętniej wszystkie po kolei próbowała
Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Od wczoraj niestety męczy mnie zapalenie krtani szczekam kaszlem dookoła piję soczki z czarnego bzu i malin i herbatkę z kwiatków czarnego bzu z miodem i cytryną. Zobaczymy czy uda mi się wyleczyć samej bez leków. Idę się wygrzewać.
o cholercia... miód to ty też łyżeczkami pochłaniaj... może chociaż trochę złagodzi. i jeszcze syrop z cebuli mi przyszedł do głowy!
Cytat:
Mieszkanko mojego Misia w dniu dzisiejszym, 22t 1d
piękne mieszkanko!
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dotarłam do pracy po 1,5 h w aucie ale badania zrobione i się nie zabiłam na bocznych drogach więc jest git

teraz siedzę w pracy i czekam na pączki
ech, a ja się denerwuję, jak droga do pracy zajmuje mi więcej niż godzinę, a mam 50 km naprawdę rzadko się zdarzało, żebym musiała 1,5h w aucie wysiedzieć. nie wiem, czy teraz bym dała radę...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:43   #4468
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
nie martw się, moja prawie cały ostatni tydzień tak siedziała zakopana, że baaardzo rzadko cokolwiek czułam
dobrze ujęte
spać chcą

Wiecie co?? brat kupił mi dziś 2 książki:O
Sparksa,,I w ciąż ją kocham" co prawda oglądałam film i ,,Monsun"jakiegoś Smitha bo jest gruba kurde wzruszyło mnie to
Stary 2013-02-07, 10:43   #4469
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
szprotka wyczytałam w swojej mądrej książce jak byłam na tym etapie ciąży co Ty, że dziecko przesypia ok. 20h w brzuchu! Także ma tylko 4h aktywności w ciągu całego dnia, więc może bardziej ruchliwy jest w nocy, a Ty po prostu nie czujesz, bo śpisz Nie ma co się martwić, dziecko najbardziej aktywne jest od ok. 26 tc.

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość

Dziś na chwilkę tu zaglądam - nadrobiłam, zagłosowałam i zabieram się za mega wyzwanie - muszę pojechać autem do najbliższego miasta jak to brzmi ), przesiąść się w autobus do Krakowa, wytrzymać w nim 3 godziny BEZ SIKANIA - potem dojechać do przyjaciółki, a jutro i w sobotę całe dnie na szkoleniu. Szczerze mówiąc, nie wiem jak to przeżyję, ale nie mam za bardzo wyboru, bo mogę opuścić jeden zjazd - jak się domyślacie - majowy także trzymajcie mocno kciuki za nas z małą, żebyśmy dały radę bez większych komplikacji

i nie będę miała do niedzieli rano internetu, więc potem cały dzień będę pewnie Was nadrabiać

miłego dnia wszystkim!
Zaciskam kciuki i miłego weekendu życzę

Cytat:
ja już po spotkaniu z położną, wizyta biedna i slaba jak nasz NFZ, przez 20 min plotkowałyśmy tylko o ludziach z mojej pracy i położnych w szpitalu i na koniec dała mi do podpisania że mamy jakieś tam tematy przerobione typu: palenie, picie w ciąży wtf? ogólnie to beznadziejnie tylko czas straciłam na ta babę
od 30 tc zaczynam szkołę rodzenia przy szpitalu to może czegoś więcej się dowiem
Yyyyy faktycznie bieda :/

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
szprotka za mieszkanko
moja mnie dziś uraczyła 3 delikatnymi ruchami a też już szalała zawsze... Może śpią bo czują jaka jest pogoda?? Albo obróciły sie inaczej??

POwiem wam , że to twardnienie brzucha nie przyjemne...

Jutro USG 3D... mam nadzieje, że mi podniesie humor...
Moje też dzisiaj spokojniejsze - także coś w tym jest Co do twardnienia to się zgadzam w 100%

Stary 2013-02-07, 10:46   #4470
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
też miewałam ciche parę godzin na Twoim etapie ciąży, nie martw się pewnie śpi i da Ci znać za jakiś czasza parę tygodni będziesz czuła niemalże każdy ruchja teraz mam taką kawalakdę prawie non stop, że az się zastanawiam co będzie dalej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości