|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
Na mnie to kiedyś działało, a teraz wkurza mnie szukanie czegoś na allegro ![]() Cytat:
za 25 tc!Ja na pączka póki co nie liczę, bo nie chce mi się po niego iść. Może Mąż jakiegoś mi kupi ![]() ---- Witamy się z Młodym w 23 tc! Uciekam do kuchni wymyślić jakieś śniadanie, bo cholernie głodna jestem...
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
helloł, dziś dzień zaczęty oczywiście pyysznym pączkiem, Leo oszalał ze szczęścia.
Za chwilę idę na pierwsze spotkanie z położną, ten spacer do niej - 5 min od domu, będzie moim pierwszym od końca grudnia szaleństwo. weekend znowu samotny, bo małż ma poprawki, więc nie ruszam się nigdzie tylko grzecznie poleżakuje lecę! |
|
|
|
#4443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 23tc:PCytat:
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłałam męża po pączki Musiałam mu kilka razy powtarzać "pączek z różą" żeby zapamiętał jak to jest po polsku I że panie w sklepie nie będą go bardzo wypytywać czy chce z lukrem czu z pudrem, ze skórką pomarańczową czy bez Już nie mogę się doczekać |
||
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
o własnie może do naleśników.. o ile mi wyjdą:p
A i poszukuje sukienki na domówkę.. Kupowała któraś coś z allegro wartego polecenia?? |
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Zagłosowałam w sondzie, zdążyłam
|
#4447 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzuch zaczął mi się częściej napinać mimo maksymalnych dawek magnezu i luteiny (bo to też dostałam) i stąd ten fenoterol. Chociaż wcale nie spowodował, że brzuch nie twardnieje już ani razu, twardnieć mu sie zdarza, ale tak jak dawniej z raz-dwa dziennie. Hehe też liczyłabym na jakieś 3300g, ale chcieć to ja sobie mogę, i tak super, że na tym etapie mała nie wykazuje chęci zostania wielkoludkiem ![]() Cytat:
masełko shea kiedyś miałam i super się sprawdza, ale na takie cudowne mieszanki jak Twoja się jeszcze nie pokusiłam![]() Cytat:
Nie słyszałam o zielonymklubie, już ich sprawdzę ja zamawiam z BU, moje ulubione produkty to serum różane, z granatu i antyoksydacyjne no i hydrolaty![]() A propos lawendowej farmy - jakie mydełka tam kupiłaś? Polecasz coś konkretnego? Robiłam już tam kiedyś zakupy, ale niemydlane a może warto ogólnie dzieciaczka chcę myć marsylskim a do kąpieli dodawać parę kropli oleju kokosowego![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4448 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() mąż kupił 15 pączków ![]() ![]() kocham go !!!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, żeKalki tytuł jest na prowadzeniu i wszystkie inne pozostawił daleko w tyle! Brawo Kalka
bo tekst jest naprawdę uroczy ![]() Mogę mieć tylko do niego małą sugestię? Zamiast: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 Może być: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 Wiem, że różnica prawie żadna, ale w tym drugim układzie jest równa liczba sylab w obu częściach, więc zachowany jest rytm i fajniej brzmi. Co Wy na to? |
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. Ale fakt lepiej ten drugi brzmi..
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
lonely nasza mała w 25t4d ważyła 704g
![]() Lublana leżysz w domku teraz? Oby te leki nam pomogły ![]() Dzięki dziewczyny jeszcze raz za to pocieszanie - od razu mi lepiej U mnie znowu atak zimy, jest biało i cały czas pada śnieg. No i nie mam pączków w domu Nie chce mi się wychodzić do sklepu, więc pewnie zjem dopiero jak mąż wróci z pracy
|
|
|
|
#4452 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Od wczoraj niestety męczy mnie zapalenie krtani |
|
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
Mieszkanko mojego Misia w dniu dzisiejszym, 22t 1d
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
leżę, ale czuję się po nich lepiej, więc się przynajmniej nie martwię
mam nadzieję tylko, ze się organizm nie przyzwyczai i się znów nie zacznie, ale jak coś zawsze można zwiększyć dawkę. Tyle, że to jest cholernie męczące takie zwracanie uwagi czy aby na pewno się brzuch napina, czy mi sie nie zdawało, kiedy uznać, że teraz jest źle, bo może jednak przesadzam i jest dobrze, wolałabym jasne wskaźniki złego stanu...No ale poleguję sobie, już niewiele nam zostało Ja tam się skupiam na ostatecznym kompletowaniu wyprawki
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Dotarłam do pracy po 1,5 h w aucie
ale badania zrobione i się nie zabiłam na bocznych drogach więc jest git![]() teraz siedzę w pracy i czekam na pączki
|
|
#4456 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj zostaję w łóżku. nie jestem jakoś specjalnie chora, ale gardło mi nawala, a biurowe, klimatyzowane powietrze może mnie tylko doprawić. więc się leczę naparem z imbiru, miodem i cytrynami. zobaczymy, co z tego będzie... mam plan jutro stanąć na nogi
![]() Cytat:
moja mama przechodziła to samo, ale dłuuugie lata nikt się nią nie zajął jak trzeba (w ogóle nie była dobrze zdiagnozowana, a tarczycę wycinali jej już 3 razy ), i teraz skutki są niezbyt wesołe. ale widać, że są jeszcze lekarze z prawdziwego zdarzenia! a miksturkę sobie zrób, co ci szkodzi dobre w tym jest to, że można używać do wszystkiego. ja nawet położyłam jedno pudełeczko pod lustrem, żeby małż smarował sobie dłonie przed wyjściem do pracy (szaleniec jeździ na rowerze, nawet jak śnieżyce są ) - i robi to! a taki tłuścioszek to świetna ochrona przed zimowym powietrzem Cytat:
![]() Cytat:
a z wyliczeń im wychodziło, że jesteśmy w stanie sobie pozwolić na niezbyt wysoką ratę i zbyt długo byśmy się wiązali... no cóż - musieli tak liczyć, bo dochodów z działalności gospodarczej mojego męża nie mogli brać pod uwagę ![]() w ogóle tyle tych papierków trzeba było załatwiać, co chwila gdzieś komuś płacić, że się odechciewało... ale warto przetrwać! jak już tą żmiję ( ) przebolejesz, to i z bankami dasz radę ![]() Cytat:
aa, no i w sklepach widzę się obczaiłaś jak coś ciekawego wypatrzysz, albo cię coś zainteresuje, to daj znać - chyba więcej dziewczyn się pokusi o chociażby szybkie wzbogacanie balsamów ![]() aha! a co do pielęgnacji malucha, to póki co nastawiam się na serię bobasową martiny gebhardt. sama mam od nich serię różaną do gęby - zaczęłam używać w czasie ciąży, jak mnie wszystko zaczęło podrażniać i wysuszać, i myślę, że wypróbuję te cudeńka na pupce malucha Cytat:
no i fajnie, że powoli jesteście już na dobre wprowadzeni pozytywnie zazdroszczę!
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... ja po bezrobociu... chory system. teraz leże wypinam d... i mam gdzieś system.
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj te nasze brzuchy....
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga, Lublana- Wam twardnieją i się stawiają, a u mnie cisza w brzuszku... Młody nie chce dać znać o sobie...
|
#4460 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teraz się nawkurzacie i nachodzicie może trochę, za to potem już wicie gniazda i te sprawy Cytat:
Cytat:
). Na oddział wybierzemy się razem popytać o szczegóły porodu rodzinnego i zwyczaje tam u nich - dzwoniłam i jest to jak najbardziej możliwe. To nam starczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś na chwilkę tu zaglądam - nadrobiłam, zagłosowałam i zabieram się za mega wyzwanie - muszę pojechać autem do najbliższego miasta jak to brzmi ), przesiąść się w autobus do Krakowa, wytrzymać w nim 3 godziny BEZ SIKANIA - potem dojechać do przyjaciółki, a jutro i w sobotę całe dnie na szkoleniu. Szczerze mówiąc, nie wiem jak to przeżyję, ale nie mam za bardzo wyboru, bo mogę opuścić jeden zjazd - jak się domyślacie - majowy także trzymajcie mocno kciuki za nas z małą, żebyśmy dały radę bez większych komplikacji ![]() i nie będę miała do niedzieli rano internetu, więc potem cały dzień będę pewnie Was nadrabiać miłego dnia wszystkim! |
||||
|
|
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już po spotkaniu z położną, wizyta biedna i slaba jak nasz NFZ, przez 20 min plotkowałyśmy tylko o ludziach z mojej pracy i położnych w szpitalu i na koniec dała mi do podpisania że mamy jakieś tam tematy przerobione typu: palenie, picie w ciąży wtf? ogólnie to beznadziejnie tylko czas straciłam na ta babę
od 30 tc zaczynam szkołę rodzenia przy szpitalu to może czegoś więcej się dowiem
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka za mieszkanko
![]() moja mnie dziś uraczyła 3 delikatnymi ruchami a też już szalała zawsze... Może śpią bo czują jaka jest pogoda?? Albo obróciły sie inaczej??![]() POwiem wam , że to twardnienie brzucha nie przyjemne... Jutro USG 3D... mam nadzieje, że mi podniesie humor...
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
PEARL uważaj na siebie
![]() znajoma, która poroniła 2 lata temu w 3 msc też jest w ciązy
|
#4465 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle jakl brzuch jest twardy gorzej czuc ruchu, nie wiem czy zróciłas uwagę. Jak przed wizytą jak czułam te napięcia bardzo słabo zaczęłam czuć małą, tylko na dole a po lekch macica jest rozluźniona i znów czuję ja wszędzie Mi też lekarz zabronił dotykania i sprawdzania czy twardy, chociaż da się rozpoznać to uczucie bez dotykania. Mi pomaga zmiana pozycji jak to się dzieje, próbowałaś? No i najczęściej brzuch twardnieje jak leżę na plecach, więc wtedy siup na boczek i jest luzik![]() Nie ma co się zamartwiać, jesteśmy pod kontrolą lekarza, na lekach, więc wszystko będzie ok i tak dobrze, że wiemy, że to coś złego i mamy leczenie, bo gdyby nie lekarz ja bym w życiu nie sądziła, że to coś złego się dzieje. Plus tego taki, że w kolejnej ciąży będziemy wiedzieć
|
|
|
|
|
#4467 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie rzuć się na ziemię i jej nie całuj!Cytat:
Cytat:
o mydłach pytanie nie do mnie, ale powiem, co mi się o uszy obiło: mydło kleopatry czy jakoś tak, takie z mlekiem, jest baaardzo chwalone. ja mam oliwkowe shea i jest super delikatne - czyli idealne dla mnie na teraz. no i wszelkie bobasowe widzę, że można też zamówić połowy mydełek i tym samym więcej wypróbować ![]() Cytat:
piękne mieszkanko! ![]() Cytat:
naprawdę rzadko się zdarzało, żebym musiała 1,5h w aucie wysiedzieć. nie wiem, czy teraz bym dała radę...
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spać chcą ![]() Wiecie co?? brat kupił mi dziś 2 książki:O Sparksa,,I w ciąż ją kocham" co prawda oglądałam film i ,,Monsun"jakiegoś Smitha bo jest gruba kurde wzruszyło mnie to
|
|
#4469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co się martwić, dziecko najbardziej aktywne jest od ok. 26 tc.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do twardnienia to się zgadzam w 100%
|
||||
|
|
|
#4470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za parę tygodni będziesz czuła niemalże każdy ruch ja teraz mam taką kawalakdę prawie non stop, że az się zastanawiam co będzie dalej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

szaleństwo.
jakoś to musi być, są dziewczyny które biorą dawki np. już hardcorowo po o,5 tabletki co 2 h ... i niemożliwe żeby zawsze przed tym brały isoptin 
moze zuzyj do nalesnikow?
ale należy ubijać 10-15 minut! i potem taką piankę-śmietankę pakujemy do pojemnika na krem 

Nie chce mi się wychodzić do sklepu, więc pewnie zjem dopiero jak mąż wróci z pracy 
ale badania zrobione i się nie zabiłam na bocznych drogach więc jest git