|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez koniec 10 tygodnia i mam póki co lekko powiększony brzuszek. Wczoraj umówiłam się na badania prenatalne.Dziś za to mam okropnie niskie ciśnienie, rano nie potrafiłam złapać pionu a leżąc na wznak kręci mi się w głowie. Zmierzyłam ciśnienie: 90/45 :/ I jeszcze borowanie 8 mnie dziś czeka bleee - straszny dzień. |
|
|
|
|
#2343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
Witam w tłusty czwartek. Od rana o pączkach w radiu mówią i takiej ochoty nabrałam, że muszę do sklepu się wybrać
![]() Ja jestem po cc. Nieplanowanym kompletnie. Też swoje przeszliśmy, bo synek urodził się miesiąc przed terminem. Właściwie to na gwałt go wyciągali, bo odkleiło się łożysko i oboje się wykrwawialiśmy. Nie byliśmy w ogóle gotowi. Jechaliśmy do najbliższego szpitala, ale reakcja całego personelu była wzorowa i naprawdę uratowali synka w ostatniej chwili. Właśnie z powodu tych naszych cieżkich doświadczeń, chaosu i zamieszania tym razem chcę mieć wszystko zaplanowane, ustalone i ułożone i dlatego planuję cięcie cesarskie żeby mieć ustaloną datę, jechać do swojego szpitala, mieć swojego lekarza. Niepewności podczas naturalnego porodu chyba bym już nie wytrzymała. Dodam tylko, że za pierwszym razem miałam rodzić jak najbardziej siłami natury, ale wszystko się zmieniło. |
|
|
|
#2345 |
|
BAN stały
|
A bierzesz znieczulenie do borowania?
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- A mi dzisiaj tak niedobrze, że o pączkach myśleć nie mogę |
|
|
|
#2346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wagi urodzeniowej, to moj tz tez ponad 4 kg a teraz chuderlak o sobie tego nie powiem Cytat:
no i u mnie to byl tez jeden z pierwszych objawow ciazy.trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
||
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście. Tym bardziej ze to 8.
Cytat:
Już mam 100/60 i żyję
|
|
|
|
|
#2348 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Można. Mi lekarz powiedział, że jeśli ząb będzie mnie bolał to mam iść do dentysty od razu (a bolał na początku) a jeśli nie to miałam poczekać do 2 lutego i potem spokojnie można znieczulać. Akurat mój gienkolog jest tez anestozjologiem wiec mu ufam
|
|
|
|
#2350 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie poród był przyjemniejszy niż dentysta. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:16 |
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie lepsze znieczulenie niz seppsa ze wzgledy na zepsuty zab (a zdarza sie!). mi dentystka nie dala znieczulenia, ale tez nie chcialam. ja wole bez, nie boli mnie tak mocno corowanie. chyba ze wyrywanie - ale to co innego (i tez tu uwazam ze wyrywanie 8ek gorsze od porodu!)
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Macham znad kawy Inki i pączka z lukrem
![]() Ja również trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które mają dziś wizyty
|
|
|
|
#2353 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wyjątkiem jest borowanie na granicy korzenia co jest bardzo bolesne no i te nieszczęsne 8 które są wrednymi zębami i raczej na pewno będzie bolało.Oj tak - wyrywanie 8 to podobno koszmar! Wyrywanie jak już to w II trymestrze. |
||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
nie dalabym se w ciazy wyrwac zeba.... no way!! chcialabym sie za to wybrac do dentysty bo pewnie cos malego znajdzie sie do leczenia, taki urok moich zebow ze zawsze cos jest, ale na razie nie dam rady ze wzgledu na codzienne wymioty... nawet zebow umyc nie dam rady, a co dopiero zeby mi ktos przy nich grzebal....
smacznych paczkow Wam życzę, ja nie wiem czy dzisiaj jakiegos przelkne bo kupilismy z tztem w poniedzialek bo mial ochote i ja sie na jednego skusilam, ale dzidzi nie zasmakowalo takze zobacze... paczki sa, ale na razie nie kusza
|
|
|
|
#2356 |
|
BAN stały
|
Ja też coś na pączki nie mam ochoty...
|
|
|
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie początki miam
a tu u mnie nie ma począków
|
|
|
|
#2358 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I popieram, że lepiej jest rodzić naturalnie, tez się boję tego wszystkiego co może zacząc się dziać w trakcie, ale jest to w kńcu naturalna kolej rzeczy, a każda interwencja chirurgiczna, choćby mała, niesie za sobą jakieś ryzyko. Hmmm, zawsze jest jakies ryzyko, a ja zwłaszcza to dostrzegam, bo poniekąd "w tym siedzę". ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjadlam już 2 pączki
Herbata ze świeżym imbirem czyni cuda. Mdłości nie ma. Tylko w głowie mi sue koszmarnie kręci, prawie zemdlalam jak poszłam do łazienki.
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kocham pączki ![]() Czytam Wasze relacje z porodówki i mnie przerażacie. Ostatnio nawet śniło mi się, że rodzę Przy mnie będzie na pewno mój mąż i pewnie teściowa bo pracuje na oddziale
|
||
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjadlam już 2 pączki
Herbata ze świeżym imbirem czyni cuda. Mdłości nie ma. Tylko w głowie mi sue koszmarnie kręci, prawie zemdlalam jak poszłam do łazienki.
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
musze wam ten kawal wkleic
Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada: "Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym." No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani: "Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe ☠☠☠☠y zjada się na kolację" |
|
|
|
#2364 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny jak tam pączkowa uczta?
![]() Ja już jestem po dwóch
|
|
|
|
#2366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciekawa jestem jak wygląda prawdopodobieństwo wystąpienia tego konflitku przy drugim dziecku i czy też jest tak silny? wiesz coś może o tym? u nas też jak żółtaczka zeszła to była anemia ![]() Cytat:
a 16 tc to nie dopiero, to również bardzo wcześnie... ![]() ja dwa i jednego racucha i coś czuje że na tym nie skończe |
|||
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Tak się martwiłam,że nie mam mdłości,a dzisiaj przeżywam jakąś masakrę
Od rana strasznie mnie muli i naciąga... okropnie się czuję ![]() Przyleciała do nas dzisiaj moja Mama. Oczywiście wielkie szaleństwo,bo Maja to jej oczko w głowie ![]() Teraz jedziemy na zakupy-chcę pooglądać tablice magnetyczne do pisania,bo nasza córcia za niedługo ma urodzinki ![]() Miłego dnia!
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja 1 paczka i mam dosyc... |
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
buahahaha i to po raz drugi
|
|
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
Mnie wczoraj pół dnia głowa bolała. Siedziałam cały czas z chłodnym okładem na głowie i dopiero po wieczornym prysznicu trochę mi przeszło. Masakra.
A dziś od rana ból w kolanie. Nie wiem skąd. Ledwo z łóżka wstałam. Każdy krok = ból. No a posmarować żelem rozgrzewającym nie można... Całe szczęście po jakimś czasie "kuśtykania" ból trochę zmalał i teraz już prawie nie boli. To pewnie przez to L4. Tak się rozleniwiłam, że niekiedy cały dzień na zewnątrz nie wychodzę... A wcześniej cały dzień byłam w biegu. Przed chwilą zjadłam pierwszego dziś pączka i walczę z sobą, żeby się nie rzucić na następnego.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

!

Widocznie tak ma być 

o sobie tego nie powiem
no i u mnie to byl tez jeden z pierwszych objawow ciazy.

moze dlatego ze lozysko na przedniej scianie 

i coś czuje że na tym nie skończe
Całe szczęście po jakimś czasie "kuśtykania" ból trochę zmalał i teraz już prawie nie boli.