Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 08:34   #991
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby

A ja wypiłam drugą kawę, dobrze, że bezkofeinową... Bo TŻ by mnie zrugał. Czytalam ksiażkę "Czekając na anioły" i jestem pod wielkim wrażeniem swojej wrażliwości ostatnio, potrafię się popłakać na programach, książkach, dobrze, że wczoraj na meczu Polska -Irlandia się nie poryczałam

Kwitka rozłożył mnie Twój tekst na łopatki. Udanego wypoczynku.

Niestabilna nie przejmuj się tak snami, mi się śniło w jednym miesiącu 4 razy, że robiłam test.

Anteria trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 08:39   #992
Kejthx
Zadomowienie

Hej, pączkowo- czwartkowo
Kurczę lubię ten dzień ze względu na to, że jakoś zauważyłam, że i ludzie tego dnia jacyś szczęśliwsi jakby

Linka , jestem z Tobą, trzymaj się kochana!!! Czekamy na Ciebie

Lady GRATULEJSZYN Na bank wszystko zaliczysz!!!!

Kwitka odpoczywaj, regeneruj siły, nastaw się pozytywnie i wracaj do Nas wypoczęta!!!!
Niestabilna sen fajny, jak to jest w jakiejś tam piosence"sen się kiedyś spełni... " tymtyrymtym więc trza być dobrej myśli

Miłego dnia Wam, zyczę, dzisiaj juz nie zajrzę raczej Buziaki
Stary 2013-02-07, 08:56   #993
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
następny dzień bez TŻta
ale mi zasypało miasto.. jest bialusienko a auta ledwo jeżdzą
Zrobiłam wczoraj zakupy a aptece i domówiłam na allegro więc już praktycznie wszystko do szpitala mam -oprocz torby

A mały jak fika to słysze takie pstrykanie, jakby paznokciem o paznokieć myślałam ze może zwariowałam ale czytałam na necie i pare dziewczyn też takie coś słyszało. Ciekawe co to

Jestem już po pierwszym seksie w Greyu i narazie mnie nie powala tym bardziej że nie mam faceta obok, więc seks to mnie chyba tylko irytuje
ale najbardziej wkurzyło mnie to że umyła zęby jego szczoteczką mimo że wcześniej nie moge tego przeżyć

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
No jasne, że nie dadzą mi zapomnieć Już dowiedziałam się na temat tego usg. Tam gdzie będę je robić cena wynosi 250zł, lekarz przełącza również na widok 3D i dostanę płytkę z filmem Także jestem zadowolona, tym bardziej że lekarz który będzie je wykonywał ma świetnie opinie i jest podobno bardzo dokładny
Ja miałam tak samo, za 250zł i płyta gratis

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczęta
Jestem już po wizycie, z maluchem wszystko ok, tylko mam jakiś stan zapalny pochwy
Super a stany zapalne to normalka w ciąży

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
A ja wlasnie sobie ogladnelam 2 czesc zmierzchu i cholera jak sie rozczarowalam... jednak ksiazki so o niebo lepiej...
Ja na odwrót, mimo że uwielbiam książki to zmierz mi się źle czytało.. za to film a właściwie ostatnie dwie części ostatniej części mnie zachwycił totalnie

Cytat:
Powiedział, że wszystko jest w porządku, określił wiek ciąży na początek 8 tygodnia. Ale bicia serduszka nie słyszałam coś mu się ze sprzętem porobiło i nie wiedział co i dopiero wezwał fachowca. Ale uspokoił, że wszystko jest ok....
I mam zagwostkę, bo nie dostałam karty ciąży, tylko wypisał jakąś taką kartę informacyjną i powiedział, że karta ciąży na następnej wizycie. A ta 6.03...., zdurniałam
Ale miałaś USG czy wogole nie było?
A karte ciąży w poprzedniej wogole nie dostałam mimo że doszłam do 9tc a w tej dostałam chyba coś około 8tc mimo że wcześniej była przygotowana ale też mi nie dali
Późno masz następną wizyte.. ja to już moge być wtedy na porodówce

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądam "Porodówkę" na TLC, zapomniałam jakie to emocje, aż się popłakałam. Przypomniałam sobie wszystkie te chwilę spędzone na porodówce.
aaaa cały czas próbuje trafić i nigdy mi nie wychodzi a na necie nie ma

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
No co Ty, to tylko regulka.. zreszta na cywilnym tez mozna trzasnac swoja wlasna przysiege. Dla mnie caly dzien slubu to bedzie jedna wielka jazda, chcialabym JUZ byc zona i po slubie, ALE NIE CHCE byc na samej ceremonii jako glowna zainteresowana . Nigdy nie chcialam, nie widze w tym nic romantycznego/cudownego/fajnego itp itd. Co inneog bycie w malzenstwie, to mi sie podoba
Myśle identycznie!! Nasz ślub był bardzo na luzie
a już mi niedobrze jak sobie pomyśle o poważnym kościelnym mimo że tego chce Tzn chce być kościelną żoną i bawić się na weselu

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
trzymać kciuki!!!! odwezwe sie w piątek lub sobotę..
Trzymamy mocno kochana!! I TY też się trzymaj

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
mnie coś kłuje tam i podejrzewam, że sie szyjka skraca... ostaatnio tak miałam i mi sie troszke skróciło...no nic czekam do nastepnego czwartku i mojego gina
To nie podejrzewaj ja też się schizowałam tym kłuciem a mimo to dalej mi się nie skraca chociaż kłucie mi towarzyszy chyba od 20tc.. i teraz to codziennie pare razy
Zresztą jak Cie kłuje a pochwie to może oznaczać stan zapalny/infekcje najczęściej a jeśli czujesz konkretnie że to szyjka to prawdopodobni ćwiczy do porodu jak miałam infekcje to czułam w pochwie a teraz czuje konkretnie kłucie w szyjce i tylko w niej.

Cytat:
Napisane przez margot_2012 Pokaż wiadomość
Ale chciałam się pochwalić, ze byłam na USG, jak to lekarz określił 'jest żywa ciąża', niunia ma 9 mm i bijące serduszko , z USG to 7 tydzien.
Świetnie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 08:58   #994
Luna0
Zakorzenienie

Isia zaraz masz wizyte więc trzymam kciuki mam nadzieje że szyjka wytrzyma i czekam na relacje

Kwicia będziemy tęsknić!!!!! odżyj sobie i wracaj!

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-02-07, 09:05   #995
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Isia zaraz masz wizyte więc trzymam kciuki mam nadzieje że szyjka wytrzyma i czekam na relacje

Kochana teraz leci codziennie o 17.30, a o 15 leci "ciąża z zaskoczenia".

Isia ja również trzymam kciuki.

Ciekawe jak tam Color i dedra

Stary 2013-02-07, 09:18   #996
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Sophia, to w sumie nic dziwnego,że karty jeszcze nie wypisał... Ile lakarzy tyle podejść ale ogólnie to się z tym nie spieszą A serduszko napewno pięknie pika
No nic, poczekam do następnej wizyty. Ale pytałam się już siostry (tej w ciąży) i ona też nie dostała karty na pierwszej wizycie. Nie wiem o co chodzi, ale skoro tak musi być to poczekam...

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Witam się z rana z herbatką
Wczoraj spać poszłam o 18 30 no i obudziłam się o 5 30 i już się czuję trochę lepiej. Zaraz weszłam na net a tam wyniki z pedagogiki ogólnej i normalnie szok. Modliłam się o zaliczenie a mam 5 !!! No nie wierzę. Jeszcze tylko wyniki z filozofii czego się najbardziej boję bo wiem że sporo mam źle.
teraz trzymam kciuki za filozofię, ale na pewno zaliczysz.

Cytat:
Ale chciałam się pochwalić, ze byłam na USG, jak to lekarz określił 'jest żywa ciąża', niunia ma 9 mm i bijące serduszko , z USG to 7 tydzien.

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Sophia, nie zacytowalo mi Ciebie chyba .... ja mam podobnie, jestem w 8t a karta tez na nastepnej wizycie bedzie i to tez bedzie 12t. widocznie niektorzy tak robia. Wazne, ze wszystko w porzadku
Dzien dobry w ogole
Dostalismy w pracy po paczku takze pol juz zjadlam
Ciązowe dziewczynki... czy Wy bralyscie od gin zaswiadczenie o ciazy??? bo ja chyba zrobilam glupote ze nie wzielam,,,, musze nast razem wziac...
No widzisz, to mnie uspokoiłaś. A Ty chodzisz na nfz czy pryw (jeżeli mogę zapytać)? Bo mi się wydaje, że na nfz dają dopiero w 12 tc, bo jak prywatnie to wypisują od razu. Popytałam wokoło i to by mi się zgadzało..... Może to jest spowodowane tymi zmianami po Nowym Roku i tym EWUSiem durnym (mam nadzieję że nie przekręciłam jego nazwy).

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
wpadam tylko na chwile, bo intensynwy tydzien mamy i nie mam czasu Wam poodpisywac jestem oczywiscie serduchem z Wami;* i nie zapominajcie o mnie
Hej

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Isia trza mnie było od razu zrugać jak burą sucz za taki przekręt
Wyryję sobie imię Twojej ELUNI na czole

Ja mam Dorota na drugie i też nie lubię tego imienia... Z taką Dorką co krowy pasie mi się kojarzy... Cos w stylu: Doooorka, bier no mućke na pastwisko wypasać!
Ty to jesteś gościuwa....
Kochana trzymam kciuki za wyjazd, za odstresowanie i za wszystko inne. Żeby poszło po Waszej myśli

Cytat:
No i ja sie witam...
Ja nie wiem co jest grane ale juz drugi raz w tym tygodniu snilo mi sie ze jestem w ciazy tylko tym razem nie widzialam brzuchola tylko test robilam z clearblue i wyszlo 2-3 tydzien ciazy WTF?
Jak czytalam widziec sie w ciazy oznacza nowy etap zycia... moze to ma cos wspolnego z tym rozwodem :/
A to pisza o Tescie: "test ciążowy we śnie kobiety, która podejrzewa ciążę: naturalne odzwierciedlenie przemyśleń, nadziei albo obaw. Taki sen jest neutralny i jest odwierciedleniem aktualnych myśli" ja nie chce myslec nawet podswiadomie o tym :/
Słońce ile razy mi się śniło, że robię test, jestem w ciąży albo mam już malucha. Od tego nie uciekniesz, Twoja podświadomość zna Twoje marzenia. Także nie ma co brać tego do główki i trzeba iść dalej, z takim podejściem jakie sobie obrałaś, bo jest świetne
A jeżeli chodzi o znaczenie snu, że zwiastuje on nowy etap w życiu, to życzę Wam żeby się spełnił i po żebyś po 14 lutym miała cały ten horror za sobą.

Cytat:
Napisane przez asiula3335 Pokaż wiadomość
do mnie niestety przyszla @ dzisiaj rano ;( ejdziewczyny czy castangus pomoze uregulowac cykle?
co do castagnusa to wydaje mi się, że tak, ale nie jestem pewna. Ale na pewno więcej wyjaśnią Ci dziewczyny, które się w tym lepiej orientują

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wiem że dawno nie pisałam ale czytam was cały czas
Teraz teoretycznie mam 30 dc. od kilku dni męczę się z bólem pleców i jajników a może macicy już sama nie wiem boli mnie przy sikaniu i siadaniu najbardziej. Żadnych plamień, już w tym cyklu nie brałam dupka i boję się że teraz bez niego w ogóle nie dostanę okresu Ostatnie cykle z dupkiem były bardzo krótkie 25 dni no a teraz nie wiem

Od jutra zaczynam pracę i pewnie akurat dostanę na początek i okres, oby tylko przestało boleć
hmmmmm.... może bez dupka potrwa to poprostu dłużej. A co do pracy to GRATULUJĘ

Cytat:
A ja wypiłam drugą kawę, dobrze, że bezkofeinową... Bo TŻ by mnie zrugał. Czytalam ksiażkę "Czekając na anioły" i jestem pod wielkim wrażeniem swojej wrażliwości ostatnio, potrafię się popłakać na programach, książkach, dobrze, że wczoraj na meczu Polska -Irlandia się nie poryczałam
A weź Ty mi napisz, kiedy masz zamiar testować?

Witam się i ja z herbatką.
Czy ja wspominałam, że nie będę miała nic przeciwko mdłościom no to mam za swoje i dostałam je w pakiecie Ale nie narzekam, nie jest źle, nie haftuje (jak to mawia mój szef), i w ciągu dnia nie jest to tak uciążliwe. Tylko rano i wieczorami...

Linka trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze.

Idę rozwiesić pranie...

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:23   #997
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Ale miałaś USG czy wogole nie było?
A karte ciąży w poprzedniej wogole nie dostałam mimo że doszłam do 9tc a w tej dostałam chyba coś około 8tc mimo że wcześniej była przygotowana ale też mi nie dali
Późno masz następną wizyte.. ja to już moge być wtedy na porodówce
Miałam, miałam. Ale tylko wizję. Tylko i aż.
Za 4 tygodnie, Ty będziesz w 37 tc (dobrze liczę?), więc coś może się dziać, skoro tak się umówiłaś z Kamilkiem

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 09:24   #998
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana teraz leci codziennie o 17.30, a o 15 leci "ciąża z zaskoczenia".
Dzięki

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-02-07, 09:28   #999
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
No nic, poczekam do następnej wizyty. Ale pytałam się już siostry (tej w ciąży) i ona też nie dostała karty na pierwszej wizycie. Nie wiem o co chodzi, ale skoro tak musi być to poczekam...

teraz trzymam kciuki za filozofię, ale na pewno zaliczysz.

No widzisz, to mnie uspokoiłaś. A Ty chodzisz na nfz czy pryw (jeżeli mogę zapytać)? Bo mi się wydaje, że na nfz dają dopiero w 12 tc, bo jak prywatnie to wypisują od razu. Popytałam wokoło i to by mi się zgadzało..... Może to jest spowodowane tymi zmianami po Nowym Roku i tym EWUSiem durnym (mam nadzieję że nie przekręciłam jego nazwy).

Hej

Ty to jesteś gościuwa....
Kochana trzymam kciuki za wyjazd, za odstresowanie i za wszystko inne. Żeby poszło po Waszej myśli

Słońce ile razy mi się śniło, że robię test, jestem w ciąży albo mam już malucha. Od tego nie uciekniesz, Twoja podświadomość zna Twoje marzenia. Także nie ma co brać tego do główki i trzeba iść dalej, z takim podejściem jakie sobie obrałaś, bo jest świetne
A jeżeli chodzi o znaczenie snu, że zwiastuje on nowy etap w życiu, to życzę Wam żeby się spełnił i po żebyś po 14 lutym miała cały ten horror za sobą.

co do castagnusa to wydaje mi się, że tak, ale nie jestem pewna. Ale na pewno więcej wyjaśnią Ci dziewczyny, które się w tym lepiej orientują

hmmmmm.... może bez dupka potrwa to poprostu dłużej. A co do pracy to GRATULUJĘ

A weź Ty mi napisz, kiedy masz zamiar testować?

Witam się i ja z herbatką.
Czy ja wspominałam, że nie będę miała nic przeciwko mdłościom no to mam za swoje i dostałam je w pakiecie Ale nie narzekam, nie jest źle, nie haftuje (jak to mawia mój szef), i w ciągu dnia nie jest to tak uciążliwe. Tylko rano i wieczorami...

Linka trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze.

Idę rozwiesić pranie...
Ja testować ?? Hmmm jak nie dostanę do 16 lutego @ to 17, ale wydaje mi sie, że nic z tego. Tempki nie mierzę, więc nie wiem. Cycki mnie nawet nie bolą jak ostatnio po owulce.Tyle, że mi się w staniku nie mieszczą.

Chyba nie zostanę mistrzem kuchnie.. Połozyłam kurczaka na patelnię i tak mi prysnęło (prysło??) olejem, cże mam na twarzy pełno czerwonych plamek.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Dzięki
Jeszcze leci coś takiego jak "ciąża w tajemnicy, ale to we wtorki o 22.30. Ja uwielbiam TLC. Mają fajne programy.

Stary 2013-02-07, 09:39   #1000
bajka1807
Zakorzenienie

nowe odcinki porodowki leca w srody o 22:30 ah zawsze ogladam, uwielbiam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:53   #1001
nuna2
Zakorzenienie

witam z łóżka po dwóch pączusiach;*
brat kupił 28 więc komu??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 10:12   #1002
colorblue
Zakorzenienie

Witam

Misia dziękuje za pamięć o mnie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i cudnych fasolek, za resztę trzymam mocno kciuki!!!

Ja? ja czuje się jakby po mnie tir przejechał

Wczoraj była siostra właścicielki mieszkania z wypowiedzeniem najmu
Podobno właścicielka znalazła kupca na nie . Mamy czas 60 dni na znalezienie nowe i wyprowadzke.. A ja z tym sama..
Dobijcie mnie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:20   #1003
magbes
Zadomowienie

Sophia, ja prywatnie chodze. i jasne, ze mozesz zapytac zadna tajemnica a co to jest to o czym pisalas, ze nie przekrecilas nazwy??

poczytalam

Edytowane przez magbes
Czas edycji: 2013-02-07 o 10:57
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:46   #1004
francesca22
Zadomowienie

Mam dziwny okres, niby plamienia jakies, bardzo mało leci. zawszwe przed @ wszystko mnie bolało jakies 2 tyg. wczesniej a teraz nic. od @ biore wiesiołek i castagnus -> nie wiem dlaczego (moze bedzie jaks fasolka)juz sama nie wiem zemu to takie jest (tyle co kot napłakał)
Stary 2013-02-07, 10:54   #1005
Niestabilna
Wtajemniczenie

ale mnie mdli dzisiaj
Stary 2013-02-07, 10:55   #1006
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez francesca22 Pokaż wiadomość
Mam dziwny okres, niby plamienia jakies, bardzo mało leci. zawszwe przed @ wszystko mnie bolało jakies 2 tyg. wczesniej a teraz nic. od @ biore wiesiołek i castagnus -> nie wiem dlaczego (moze bedzie jaks fasolka)juz sama nie wiem zemu to takie jest (tyle co kot napłakał)
a robilas test?
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:04   #1007
francesca22
Zadomowienie

no nie robiłam , poczekam do nastepnej @
Powiem tak boli mnie brzuch bo jest @ - ale jest juz 3dzien i mało co poleciało, bo dziwne by było ze te tabletki miałyby jakis wpływ na to
Ale skoro teraz jest @ - to test mozna zrobic za kilka dni, albo co bedzie to bedzie.

Edytowane przez francesca22
Czas edycji: 2013-02-07 o 11:06
francesca22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:32   #1008
nuna2
Zakorzenienie

Niestabilna wdg mnie myslisz dużo o ciązy i temu ci się tak śni... i czy się nie doszukujesz już objawów??
Stary 2013-02-07, 11:33   #1009
kooocur
Zakorzenienie

Kochane mampaskudny dzien. Wiec nic lepiej nie pisze...

Misia- czy to moze być jakiś problem?? Boli mnie tak jakby mi ktoś kopa w tyłek sprzedał. Chodze jednak normalnie i leże też...ale ból jest też Boje sie panicznie, zeby sie szyjka nie skracała....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 11:44   #1010
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Misia- czy to moze być jakiś problem?? Boli mnie tak jakby mi ktoś kopa w tyłek sprzedał. Chodze jednak normalnie i leże też...ale ból jest też Boje sie panicznie, zeby sie szyjka nie skracała....
kocurku to leż, nie dźwigaj nie rób za dużo... ja leżę iagle a mimo tego cos nie teges w razie najgorszego są pessery
Stary 2013-02-07, 12:31   #1011
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Ale pisałaś o spojeniu, więc rozumiem, że boli Cię z przodu??

Stary 2013-02-07, 12:36   #1012
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pisałaś o spojeniu, więc rozumiem, że boli Cię z przodu??

Bola mnie te kosci między dziurkami między odbytem a dziurką pochwy...no i kośc ogonowa jescze, ale juz mniej.

Synuś
Stary 2013-02-07, 12:42   #1013
francesca22
Zadomowienie

mam pytanko
czy wy tez macie tak ze jak jest @ to wam dretwieje lewa noga?
Mi okropnie, ale nie wiem co robic zeby przechodziło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 12:52   #1014
misia332
Zakorzenienie

koocur nie martw się, jeśli nie boli Cię kość na wzgórku łonowym, to jest ok. Tamte kości i kość ogonowa może się rozszerzać za pomocą chrząstek, i może to powodować lekki ból. Ale to dobrze, poszerza sie miejsce w miednicy kostnej.

Bałam się, że może Cie boleć spojenie łonowe, bo mogłoby to wskazywać na stan zapalny. Ale ból byłby nie do zniesienie, nie mogłabyś chodzić, ani stać.

Nie martw się Kochana

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
mam pytanko
Ja tak mam, mi też nic wtedy nie pomaga. Jedynie leżenie i masowanie, czasem ciepła kąpiel.

Stary 2013-02-07, 12:52   #1015
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestabilna wdg mnie myslisz dużo o ciązy i temu ci się tak śni... i czy się nie doszukujesz już objawów??
Uwierz mi ze przestalam myslec o tym... wczesniej gdy myslalam nie mialam takich snow... teraz sie wyluzowalam... nie mierze temperatury i nie patrze na moj APP na telefon kiedy mam dni plodne... a mdli mnie bo za duzo slodkiego zem sie objadla... spokojnie wyczyscilam glowe i sie nie stresuje... zreszta tak czy siak prawdopodobnie niedlugo z "tytyrymtym" nici bo moj TZ skarzy sie na bole i boje sie ze znowu ma przepuchline... wiec tym bardziej jestem na luzie pod wzgl;edem tematu dzidzi... tylko mnie wkurzja te sny bo nie chce ich miec... ale to chyba przez to ze niechce i sa;p namocilam
Stary 2013-02-07, 12:54   #1016
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanko
Bardzo mozliwe, ze magnezu Ci brakuje. Jescze jak dostajesz @ to tracisz krew.

Weż magnez i zobacz czy będzie lepiej.

Cytat:
koocur nie martw się, jeśli nie boli Cię kość na wzgórku łonowym, to jest ok. Tamte kości i kość ogonowa może się rozszerzać za pomocą chrząstek, i może to powodować lekki ból. Ale to dobrze, poszerza sie miejsce w miednicy kostnej.

Bałam się, że może Cie boleć spojenie łonowe, bo mogłoby to wskazywać na stan zapalny. Ale ból byłby nie do zniesienie, nie mogłabyś chodzić, ani stać.

Nie martw się Kochana

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Ja tak mam, mi też nic wtedy nie pomaga. Jedynie leżenie i masowanie, czasem ciepła kąpiel.
Uff troche mnie uspokoiłaś. Też sobie tłumacze, ze sie rozciaga. Jendnak głowa podpowiad różne dziwne rozwiazania.

Wiesz jak te kosci sie nazywaja??

Synuś
Stary 2013-02-07, 12:54   #1017
IsiaG
Zadomowienie

Jak ja Was dziewczyny kocham!!!
I to nie ma nic wspólnego z tym, że zjadłam od razu 2 pączki. pycha...
Jesteście mi bliższe niż siostra czy matka.

Byłam u gina. Oprócz skróconej szyjki nic się nie dzieje. Kazał odstawić no-spę, nic już nie brać chyba, że z bólu bardzo mnie skręci, to wtedy ale jedną. Macica musi się przygotować do porodu(byle nie za szybko) i skurcze muszą być. Ogólnie jest ok, zamknięte, szyjka tylko 0,5 cm skrócona. Nie chodzić, nie dźwigać, L4 dalej, wizyta za 2 tyg.
A mała dobrała wagę bo ważyła ostatnio 2450 a dziś 2840. Oczywiście to wszystko to i tak orientacyjnie.
Jak byłam w szpitalu to była laska, której z USG wynikało, że dziecko waży 4kg. Urodziła 4,5 kg. Urodziła normalnie sn i miała tylko 2 szwy. Też sobie tak zażyczę. Oczywiście mam na myśli szwy a nie wagę dziecka.

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Witam się z rana z herbatką
Wczoraj spać poszłam o 18 30 no i obudziłam się o 5 30 i już się czuję trochę lepiej. Zaraz weszłam na net a tam wyniki z pedagogiki ogólnej i normalnie szok. Modliłam się o zaliczenie a mam 5 !!! No nie wierzę. Jeszcze tylko wyniki z filozofii czego się najbardziej boję bo wiem że sporo mam źle.
Gratuluję , a z filozofii też musi być dobrze, Nie stresuj się!!!

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
super juz masz poteznego dzidziolka
Sophia, nie zacytowalo mi Ciebie chyba .... ja mam podobnie, jestem w 8t a karta tez na nastepnej wizycie bedzie i to tez bedzie 12t. widocznie niektorzy tak robia. Wazne, ze wszystko w porzadku
Dzien dobry w ogole
Dostalismy w pracy po paczku takze pol juz zjadlam
Ciązowe dziewczynki... czy Wy bralyscie od gin zaswiadczenie o ciazy??? bo ja chyba zrobilam glupote ze nie wzielam,,,, musze nast razem wziac...
Ja wzięłam już w 5 tyg. Musiałam, bo miałam pracę na nocki, do tego sporo nosiłam. A od 8 tyg jestem na L4. Na nic im się nie zdam w pracy. Na moje miejsce mogli zatrudnić kogoś innego na zastępstwo.
Jak masz lekką pracę to się nie spieszy, ale warto ich o tym poinformować, bo wtedy jesteś pod ochroną.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej moje

wpadam tylko na chwile, bo intensynwy tydzien mamy i nie mam czasu Wam poodpisywac jestem oczywiscie serduchem z Wami;* i nie zapominajcie o mnie

SANTOM!!! Jak możesz? Przecież Ciebie nie można zapomnieć. Wiesz, że mam do Ciebie jakiś sentyment, nie wiem czemu. Nie przepracuj się

Cytat:
A nie mówiłam, że wszystko przekręcam? No mówiłam, przecież!

Ja mam Dorota na drugie i też nie lubię tego imienia... Z taką Dorką co krowy pasie mi się kojarzy... Cos w stylu: Doooorka, bier no mućke na pastwisko wypasać!

Mamusiom gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzidziole (i szyjki )

Witam się i żegnam od razu, wracam za tydzień
buziaki dziewczyny, będę o was myśleć i tęsknić bardzo!
Muszę oderwać myśli od tego wszystkiego, bo po powrocie czeka mnie in vitro a to dla mnie duży krok i zarazem ostatnia deska ratunku...

sija

Kwicia - Ty jak dowalisz to leżę i kwiczę ze śmiechu
Wypoczywaj i nabieraj sił.

Cytat:

No a co z torbą do szpitala? Przecież musisz się na coś zdecydować.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam

Misia dziękuje za pamięć o mnie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i cudnych fasolek, za resztę trzymam mocno kciuki!!!

Ja? ja czuje się jakby po mnie tir przejechał

Podobno właścicielka znalazła kupca na nie . Mamy czas 60 dni na znalezienie nowe i wyprowadzke.. A ja z tym sama..
Dobijcie mnie
A nie możesz na jakiś czas zamieszkać u rodziców? Przecież zamiast płacić za wynajem, możesz im się dokładać do opłat, odpoczniesz trochę, może uda się też coś zaoszczędzić?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:43   #1018
nuna2
Zakorzenienie

Isia no to już coraz bliżej ile ma twoja szyjka teraz??
Stary 2013-02-07, 14:20   #1019
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mozliwe, ze magnezu Ci brakuje. Jescze jak dostajesz @ to tracisz krew.

Weż magnez i zobacz czy będzie lepiej.

Uff troche mnie uspokoiłaś. Też sobie tłumacze, ze sie rozciaga. Jendnak głowa podpowiad różne dziwne rozwiazania.

Wiesz jak te kosci sie nazywaja??
Koocur kość ogonowa i z tego co piszesz, że boli Cię między dziurkami, to może być jej wierzchołek. Nie martw się tym. Mam trochę intymne pytanie. Regularnie odwiedzasz toalete? Bo to też może powodować taki ból tzn. zaparcia.

Isia cieszę się, że wszystko ok.

Stary 2013-02-07, 14:33   #1020
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
u mnie dziś jakieś mini plamienie, nie wiadomo skąd, bo do @ to jeszcze tydzień no nic czekam sobie dalej
Może implantacja.

Cytat:
Cześć Dziewczynki!
Chyba nigdy Was nie nadrobię.... ostatnio jak wracam do domu, to nie mam siły odpalic komputera, padam i juz...

Sophia, czytałam, ze u Ciebie tez wszystko w porządku, gratuluje! Z badan tez mi wyszedł jakis stan zapalny, ale nic nie czuje, i nie wiem, co z tym zrobic, ten lekarz od USG minic nie poradził, musze czekac na wizyte u prowadzacego, a to dopiero za 2 tyg. Pszczoua, u Ciebie tez czytałam ze ok, tez gratuluję
Maru, przykro mi ze @ przyszła, byłam przekonana ze tym razem sie uda. Przytulam!

Trzymajcie się wszystkie ciepło, postaram się nadrobic.
Miłego dnia!!
Ciesze się że u ciebie wszystko ok
Cytat:
A nie mówiłam, że wszystko przekręcam? No mówiłam, przecież!

Mamusiom gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzidziole (i szyjki )

Witam się i żegnam od razu, wracam za tydzień
buziaki dziewczyny, będę o was myśleć i tęsknić bardzo!
Muszę oderwać myśli od tego wszystkiego, bo po powrocie czeka mnie in vitro a to dla mnie duży krok i zarazem ostatnia deska ratunku...

sija
Kwitka

Odpoczywaj i kciuki za wszystko inne
Cytat:
Napisane przez asiula3335 Pokaż wiadomość
do mnie niestety przyszla @ dzisiaj rano ;( ejdziewczyny czy castangus pomoze uregulowac cykle?
Tak,pomoże.
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

Od jutra zaczynam pracę i pewnie akurat dostanę na początek i okres, oby tylko przestało boleć
GratulujeJaka to praca?
Cytat:
brat kupił 28 więc komu??
Jak dla pułku wojska
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Dobijcie mnie
Color
Cytat:
Zrób test.
Cytat:
tylko mnie wkurzja te sny bo nie chce ich miec... ale to chyba przez to ze niechce i sa;p namocilam
Niestety na sny nie mamy wpływu.
Mi się dzisiaj śnił koszmar że była sobota a my z tż szliśmy do knajpy na piwo z tym debilem z pracy i jego żonąTż się ze mnie śmiał a dla mnie to naprawde był koszmar

Isia ciesze się że wszystko ok

U mnie @ i bóli ciąg dalszy.Ale dobra wiadomość jest taka że zaczynam już weekend

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-02-07 o 14:35
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości