|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Kinga śliczne imie wybraliście
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Lawendowej Farmy to ja się szykuję na zakup mydełka Kokosowa Pianka, bo kończy mi się żel do mycia twarzy, a chciałam teraz coś bardziej naturalnego zakupić A siostrze będę zamawiała balsam do skórek.---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Dziękujemy
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
witajcie Mamuśki, zostawiłam Was na jakiś czas i nie dość, że dokończyłyście 7 wątek to już prawie kończycie 8 <wow>
Tak jak obiecałam co jakiś czas tu zaglądam aby dać znać że żyję oczywiście nie daję rady Was nadrabiać.A więc tak ze mną i z dzidzią wszystko ok (infekcja minęła bez brania antybiotyków). W poniedziałek idziemy na wizytę już nie mogę się doczekać. Dzidzia kopie jak najęta - chwilami mam wrażenie że brzuch mi rozsadzi Wyprawka prawie skompletowana Niestety nadal zdarza mi się zwracać to co mam w żołądku ale jakoś daję z tym radę ![]() Czy Wy też zaczynacie się bać porodu?? Kurcze ja mam wrażenie że nic nie wiem na temat porodu i tego jak później zajmować się dzieckiem. Chyba zaczynam już panikować ;/ Przez czas jak mnie nie było napisałam pół magisterki i podanie o możliwość obrony za 2 miesiące rozpatrzyli pozytywnie. Więc na napisanie drugiej połowy tej nieszczęsnej pracy mam troszkę czasu ale chciałabym ją już mieć napisaną. Mieć to wszystko z głowy i na spokojnie myśleć o dzidzi Np samodzielnie uszyć jej do pokoiku pościel i różne dekoracje.
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hump wizytyjemy jutro razem
|
|
#4475 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() byłam dzisiaj na "doustnej glukozie" 75g (obrzydliwie słodkie) ledwo co wytrzymałam te 2 godziny, ale dałam radę ![]() Po południu wyniki
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Witam..
Podczytuje,ale pisać nie mam sił. Wybaczcie ![]() Wczoraj była siostra właścicielki mieszkania z wypowiedzeniem najmu ![]() Podobno właścicielka znalazła kupca na nie . Mamy czas 60 dni na znalezienie nowe i wyprowadzke.. A ja z tym sama.. Dobijcie mnie
|
|
#4477 |
|
Wtajemniczenie
|
hej...
byłam wczoraj na wizycie..ale nie miałam siły już do Was wejśc.. byłam późno około 20tej.. ..no i chłopak potwierdzony bez dwóch zdań..nie ma co się łudzić już na zmianę bo wystawił swoją męskośc bardzo wyraźnie.. ![]() mój skarb leży w poprzek brzuszka i nóżkami majta sobie przy główce...wierci się niesamowicie gin obliczył tygodnie swoim kółeczkiem i wyszło mu 22 t ..-2 d.. waga to 420 ![]() jego tętno to 146....a moje cisnienie 110/60... przytyłam ponad3 kg w ciągu trzech tygodni ![]() wyniki powiedział że dobre mimo że hemoglobina 11,1 i małe płytki krwi ..(standard) ![]() ogólnie mówiac wszystko z malutkim dobrze...bardzo był zadowolony robiąc mi usg..jak zawsze bo jak On to mówi "u pani to wszystko idealnie widac"....że przyjemnie się robi usg bo jestem beztłuszczowa... ![]() zapytał nawet mnie wczoraj czy mógłby mnie zaprosic do szpitala (w którym jest ordynatorem) żeby pokazac mnie studentom ![]() odmówiłam.. chociaż nie wiem dlaczego..pomyslałam że takie przydługie USG może zaszkodzic mojemu dziecku ![]() idę Was trochę poczytac..bo na skrót pewnie nie mam co liczyc
|
|
|
|
#4478 |
|
Zadomowienie
|
świetne mieszkanko
Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:23 |
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mąż śpi po nocce, a ja mam chwilę żeby z Wami posiedzieć ![]() Ile już zjadłyście pączków ? Czy wolicie dziś oponki albo faworki ? Ja dopiero 1 , na więcej póki co nie mam ochoty ![]() Ptyś szalał wczoraj wieczorem No i dzisiaj z rana też już dokazywał Przyszły mi też 2 przesyłki z allegro , czekam na jeszcze 1 i ręczniczek z kapturkiem z żyrafką to wtedy pokaże Wam całość ![]() O 15:00 jedziemy oglądać te mieszkania, a mi po wczorajszym dniu jakoś przeszła ochota No i jeszcze dziś z rana miałam pobudkę, bo dzwonili z tej 3 agencji, ale nie odebrałam telefonu , bo... gadam babie (sama zapytała), że ma dzwonić najprędzej po 10:30, a tu już po 8 telefon |
|
|
|
#4480 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pięknie rośnie Cytat:
![]() Cytat:
Oooo to nie fajnie Masakra jakaś. Jak Ty się zabierzesz z tym wszystkim.Musisz poprosić rodzeństwo męża o pomoc. Cytat:
![]() A co on chciał pokazywać?!W sensie, że dobrze widac? Wyraźnie? I studenci nie będą musieli się wysilać? Haaaaa poszlam sobie kupić kurtkę ze zniżka zapłaciłam 112 zł i jestem w niej zakochana ![]() Bo i na ciążę i po ciąży ![]() Kupiłam pączki. Na razie jeden zjedzony
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Nie do mnie pytanie, ale to są sportowe. Dziewczyny kupowały na all, a ja swój kupiłam w pepco za 9,99 i zadowolona jestem, tyle, że bez wkładek.
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki ![]() Ja idę na randkę z glukozą 75g za tydzień
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia w wyborze mieszkania, będzie dobrze i głowa do góry
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuuu to nieciekawie ![]() No ale trzymam mocno , żebyś znalazła coś odpowiedniego.
|
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siemka ![]() ja też póki co jeden pączunio (jestem w trakcie ) do tego wciągnęłam ciepłego loda, zrobiłam faworki i oponki ![]() i byłam w sklepie i w kwiaciarni podpytać czy nie chcieli by mojego rękowdzieła.. no i chcą jutro mam rozmowę z szefową, oby było dobrze,zawsze to dodatkowa kaska. od jtr będę pracować i modlew się o motywację. martwię się o Zuzię bo jest meeeega spokojna, nawet po turbo kolacji ![]() color-nie martw się, znajdziecie cos na bank a może i będzie taniej/lepsze warunki podczytywałam 5te przez 10te,więcej nie amm sił
|
|
|
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wiem co to znaczy. Sama miałam już tak 2 razy, że ktoś mi wypowiedział umowę, za 1szym miałam na to 30dni, a za drugim niecałe 2 tygodnie... (bo się kończyła nam umowa , a właścicielka nie raczyła nam wcześniej powiedzieć, że nie chce nam dalej przedłużyć) 2 miesiące to dosyć dużo na znalezienie mieszkanka. Będzie dobrze Jenny- dzięki za kciuki mam nadzieję, że wynik będzie <140 obbyyyy
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-02-07 o 11:30 |
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 z ubrankami z all i 1 ze świerszczami do Stefanka I znowu się mnie pytała czy tam przypadkiem nie ma pająka A kuriera spodziewam się jutro i już się boję ile kg będzie ...
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() raz ze wiem co i jak..to jeszcze codziennie oglądam filmiki z porodów naturalnych i fascynują mnie porody w wodzie..zastanawiam się nad takim..tylko nie wiem czy szpital w którym będę rodzic preferuje takowe... wczoraj rozmawiałam z moim lekarzem o porodzie w domu...ale odradził mi..za to powiedział że mogę wyjśc ze szpitala na żądanie dobe po porodzie ..i chyba tak zrobie..bo obawiam się zostawic Wiktorka na trzy dni ![]() Cytat:
kurcze..colorku..to nie fajnie........ ![]() i co teraz...?? w sumie dwa miesiące to długo na pewno cos znajdziesz byc może w lepszym miejscu i stanie.. może tańsze w utrzymaniu trzeba myslec pozytywnie... i pamietaj zycie bez problemów było by nudne.. a problemy są po to by je rozwiązywac i czerpac z tego satysfakcję że się temu stawiło czoła i udało się problem zażegnać ... dasz radę!!!.......bo jesteś MATKĄ!! a dla kogo jak nie dla dzieci jesteśmy wstanie zrobic wszystko!!! Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:39 |
||
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zarzuć faworkiem ![]() Na pewno będzie dobrze i fajnie, że chcą Twoje prace.A co do Zuzi to nie martw się , może jest jakoś inaczej ułożona, że jej nie czujesz albo śpi ? Ja się tak wczoraj martwiłam, bo Ptyś zawsze rano się odzywa, a tu cały dzień spokojny był i dopiero po 22 zaczął szaleć...
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, no i się pochwalę...
Moja kochana mama zrobiła Zuzance zabaweczki sa tak cudne w dotyku, że można się rozpłynąć |
|
|
|
#4492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam dzisiaj na "doustnej glukozie" 75g (obrzydliwie słodkie) ledwo co wytrzymałam te 2 godziny, ale dałam radę ![]() Po południu wyniki [/QUOTE] to teraz na paczusia Cytat:
bedzie dobrze dasz rade Cytat:
za wizyte i beztłuczowosc heeh
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:47 |
|||
|
|
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten krótszy jest faktycznie lepszy Zacznij coś jeść dziewczyno ![]() Zartuję kochana, śliczny i zgrabny, ja w pierwszej ciaży też tak tyłam pomalutku pomalutku a jak się brzuch rozpędził po 25 tygodniu to go zatrzymać nie mogłam. Teraz jakoś równiej przybieram. |
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczyny ogólnie rodzeństwo męża w większości mieszka w województwie opolskim bądź zachodniopomorskim.. setki km od nas więc na ich pomoc to cienko to widzę..Ale to najmniejszy problem, bus i osoby do wynoszenia mebli się znajdą.. dam radę.. problem w tym,że szukam i mieszkań nie ma :/ to jest ten problem. 2 miesiące to sporo,ale jak jest w czym wybierać, a jak nie ma nic? to troche lipnie.
Co do lepszej ceny i warunków to szans nie ma tu płaciliśmy 550zł ale za 85m plus rachunki. Ta kasa to tylko dla babki,bo tu nie było czynszu.Mieszkanie duże, ładne.. jedynie co to to palenie w piecu mnie dobija.Tu jak się uda znaleźć to może w podobnej cenie,albo drożej jak już i mniejsze o wiele. No ale byle by było cokolwiek...eh
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mamy
|
|
|
|
|
#4496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
własnie chyba o to żeby studenci mogli pouczyć się robic pomiary maleństwa itp |
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?ja też nie moge się doczekać ![]() jakoś mnie to fasdcynuje ![]() Cytat:
proszę, faworek for you ![]() na bank leży inaczej, bo zawsze z boku brzucha mi wystawała,a teraz czuję ją..po środku i nie wiem o co chodzi ![]() a że z przodu mam łożysko to amortyzuje i nie czuję.. |
||
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to zagadka rozwiązana i już wiesz czemu jej nie czujesz. Byle teraz szybko się obróciła i zasadziła mamusi porządnego kopa
|
|
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spojrzałam z ciekawości i faktycznie... nie ma... przejdź się do jakiegoś biura, fakt,że prowizja będzie ale lepiej z prowiczją niż wcale. z resztą,może to chwilowy zastój i za miesiąc będziesz miała w czym wybierać
|
|
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też się tytuł bardzo podoba ![]() A co do zmiany to dobrze proponujesz Ale póki co kończcie wątek ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

ale jakoś daję z tym radę 

za wyniki

bo wiem co to znaczy.
?