|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Jak mnie ta Perfekcyjna Pani Domu wkurza. Właśnie widziałam reklamę i kurcze ona zawsze ma tak idealnie posprzątane. Ja wiem, że to do telewizji, ale chciałabym mieć taki ład i porządek.
|
#2372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, i nie stresuj się, najważniejsza teraz jesteś Ty i Maluszek.
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkanie ogarnięte, teraz biorę się za pączki. Ale będę do was zaglądała i się odzywała na jakim etapie pączkowania jestem.
|
#2374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
mogę Ci Aleksandrę odrezerwować a jak wytrzymasz do 13 to i może Olga będzie wolna
|
||
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze mówiłam, że na miano mężczyzny trzeba sobie zasłużyć. Posiadanie fifolka ze spermą o niczym nie świadczy -to każdy samiec posiada. Mężczyzna to osoba potrafiąca ZAOPIEKOWAĆ się swoją rodziną; psychicznie i fizycznie. To ma być ramię, o które kobieta może się zawsze oprzeć. No już kończę mój przekaz
|
|
#2376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czuje, że nic nie mogę mu powiedzieć, bo wybuchnie, zacznie mówić, że się go czepiam, albo wyleci z tekstem, którym sprawi mi przykrość. Zamieszkaliśmy ze sobą po nie całym roku bycia razem. Po kilku miesiącach się wyprowadziłam. Ciągle wtrącała się jego matka, miała do mnie aluzje. On mnie zostawił, podejrzewam, że wpływ na tą decyzję miała jego mama. Nawet raz ona próbowała mnie wyrzucić z domu, bo chciałam byśmy ślub wzięli. On też chciał, ale do czasu gdy dowiedziała się o tym jego mamusia... Po dwóch tygodniach od rozstania wydzwaniał do mnie, pisał sms-y, że chce się spotkać, że mnie kocha, że nie chciał by tak było, że to największy błąd w jego życiu. Na początku trzymałam dystans, ale zeszliśmy się. Od tego czasu mieszkamy osobno, a wolny czas spędzamy u niego. Czasem zaczynam żałować, że zaszłam z nim w ciążę. Przecież zasługuję na życie z kimś kto będzie mnie lepiej traktował, z racji, że ja robię dla niego wszystko. Jestem ślepa, głupia i naiwna... |
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3maj sie Asiunia! Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:24 |
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci jedno- my nie jesteśmy małżeństwem, ale czasami do sielanki to nam brakuje jak na inną planetę.. też się kłócimy, mój Tż czasami też nie rozumie, że moja doba trwa dokładnie tyle ile jego..Też jak coś mogę wrócić zawsze do Mamy nawet z dzieckiem, ale dobrze mi z nim. Zarówno on jak i ja nigdy słodko do siebie nie gruchaliśmy, nie trzymaliśmy się za ręce bo czegoś takiego nie lubimy.. ale jednak mój Tż zmienił się w czasie ciąży i coraz więcej mi pomaga.Spróbuj z nim porozmawiać, a jeżeli to nie pomoże to zrób tak jak będzie najlepiej dla Twojego i dziecka spokoju Trzymam kciuki za wizytę i za poprawę z Mężem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część ćwiczeń wzięłam stąd: http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE Postanowiłam, że ćwiczę tak jak kiedyś, czyli: 3x 30x 130. 3 razy w tygodniu po 30 minut, tak by tętno nie przekraczało 130/ min. Dla zdrowia ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2382 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie chciałam zapytać czemu się nie dodał mój post rano
no czemu I jak tu spamować jak się posty nie dodaja rano a wieczorem wizaż warjuje?No więc jeszcze raz dzieńdobry! Ide nadrabiać
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Chciałam Wam zdać wczoraj relację z wizyty, ale nie mogłam nadrobić i na dodatek internet mi padł Z dzidzią wszystko w porządku. Rozwija się prawidłowo i wymiary pokrywają się z terminem porodu z om. Główka ma średnicę 5cm. Ja niestety od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg Poza tym moje obawy się sprawdziły i anemia mnie dopadła Zdjęcia tym razem nie ma sensu wklejać bo mam takie że zbyt wiele na nim nie widać jest tylko główka od góry pokazana. Ale do takich zdjęć już muszę się przyzwyczaić bo Milenka jest już za duża i nie mieści się w całości w "obiektywie" usg ![]() I codziennie o 5 rano mam pobudkę
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie najlepiej na jego olewactwo działało wyprowadzka i zero kontaktu. Nawet odbierania telefonu. Tak go ściskało, że nie było bata trzeba było się zejść. A jak poprawiło stosunki. Ale każdy jest inny. Z moim mamy już jedno dziecko i on wie jak dużo ewentualnie może stracić. Nie na każdego to podziała. Inny stwierdzi, że ma kłopot z głowy i mu lepiej bez. Są tacy, ale jakbym się miała męczyć z gościem który ma mnie za kochankę i sprzątaczkę w jednym bez grama szacunku dla mnie bo jemu się należy to ja dziękuję. Mój mąż ciężko pracuje. Ma gospodarstwo, cały dzień na dworze przy zwierzętach pracuje, w sezonie na polu. Nie wymagam od niego jeszcze sprzątania w domu czy gotowania, ale wie, że nie może mnie traktować jak popychadło bo źle by się to dla niego skończyło. Trzeba ustawić granice.
|
#2385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja juz wczesniej pisalam ze chcialam miec Olge :P Michala, Mikolaja Filipa ![]()
|
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl za ileś lat, kiedy już nie będzie tak silnej namiętności i fizycznej miłości zostaną wspólne chwile, rozmowy i wszystko to co opiera się na wzajemnym szacunku i zaufaniu. Może spróbuj z nim szczerze porozmawiać? Bez krzyków, nerwów, powiedz mu co czujesz, poproś na początku, żeby Cię wysłuchał, nie krzyczał i spróbował postawić się w Twojej sytuacji. Niestety znam kilka związków, które wyglądały jak Twój i nie przetrwały. W życiu są różne problemy, obowiązki, przy których brak obiadu to drobnostka, dlatego proszę Cię zastanów się nad Waszą przyszłością, ale nie podejmuj pochopnych decyzji. |
|
|
|
|
#2387 |
|
Wtajemniczenie
|
ide robic te paczki na serku homo
w ogole to dzisiaj nie moge za duzo jesc bo mam wizyte i wazenie ;/
|
|
|
|
#2388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mi właśnie pokazały się wyniki morfologi i ... hemoglobina mi spadła o 2% z 14 na 12. No trudno. Ale mam podwyższone neutrofile. Wiece może co to oznacza? Dwa miesiące temu było wszystko ok |
||
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
A tak na marginesie mój Tż wymyślił, że od marca wykupimy obiady ze stołówki i w domu nie będzie zapachów, przez które wymiotuje i zjemy sobie codziennie coś nowego (bez kombinowania co danego dnia zrobić).
Mnie pomysł pasuje, bo lubię takie obiadki. Do tego odciążymy mamę, bo teraz ona prawie wszystko robi w kuchni, a i tak zapachy mnie dobijają. |
|
|
|
#2390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra mogę się z Toba podzielić Olgą chyba że wolisz Aleksandrę![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:44 |
||
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko częściej to już gorzej z kasą, bo niestety w bliskiej okolicy nie mamy takiej stołówki czy baru mlecznego, tylko raczej same droższe knajpki.
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia, przykro mi, ze TŻ tak Cie traktuje... Myślę, ze zasługujesz na kogoś lepszego, ale jak jesteś zakochana, to wiele rzeczy potrafisz sobie wytłumaczyć, usprawiedliwić i masz nadzieję, ze wszystko sie zmieni. Pewnie myślałaś, ze ciąża też go trochę zmieni, ale to chyba nie ten typ... Może porozmawiaj z nim nt matki, oczywiście bez obelg w stosunku do niej, ale ona chyba Wam za bardzo miesza w życiu... Musisz sie zastanowić, czy z nim być całe życie, bo lepiej to chyba nie będzie. Dojdą jeszcze obowiązki związane z dzieckiem i nie będzie czasu żeby skakać jeszcze wokół dużego dziecka-męża.
czytałam, ze pisałyście o własnych narodzinach - ja np od początku miałam wszystko w d... bo mój poród był pośladkowy
|
#2393 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. O nie uważa, że ja mam obowiązki, a on jest od przynoszenia kasy do domu. Twierdzi, że ja mam obowiązki, a on nigdy nie będzie mnie utrzymywał, że sama mam na siebie zarabiać. Też się obawiam tego co będzie po porodzie, że będzie miał pretensje nawet o to, że dziecko płacze... Ehh jak ja śpię, bo np jestem chora to on chodzi, trzaska drzwiami, włącza telewizor, później komputer i coś na youtube. Nieraz mam wrażenie, że robi to specjalnie bym nie mogła odpocząć. Mam wrażenie, że jestem tylko po to by z nim spać, jest najmilszy wtedy gdy chce się kochać. Po to by mu posprzątać, ugotować, uprać. I by mógł się mną pochwalić... ;/ Cytat:
Cytat:
Niech sobie zmywarkę kupi... ![]() Cytat:
... I wcale nie ubrana w fartuch!Cytat:
![]() Raz jest potulny jak baranek, innym razem rozwścieczony jak dziki wilk. Często zdarza mu się łapać fochy nastolatka. To tak w skrócie. Cytat:
A mieszkam z rodzicami.Dziękuję za słowa otuchy ![]() Cytat:
Jestem sama jak palec ![]() Pomyślę nad tym wszystkim. Najchętniej zamieszkałabym sama... Cytat:
Na mojego tż wyprowadzka i zero kontaktu też podziałały ale na krótko. Już sama nie wiem co robić, co myśleć. Nie ma 100% dobrego rozwiązania. |
||||||||
|
|
|
#2394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, że wszystko w porządku, a fakt, ze rośnie i nie mieści się w obiektywie też cieszy ![]() Ja właśnie wróciłam z wynikami z wczorajszej krwi. Tak się na wizażu zasiedziałam, że zapomniałam, że próbki moczu (moje i tż) mogę oddać do badania do 11.30, żeby dziś odebrać wyniki po 16.00 i leciałam tam jak głupia ![]() U mnie hematokryt spadł ale chyba nie ma się czym martwić przy zwiększającej się obj krwi, tak sobie tłumaczę najgorsze jest to, że u TŻ wyszło niskie OB, zaraz będę czytać o co chodzi, żeby mu wytłumaczyć. Bo on mnie traktuje jak wyrocznię, często mnie o coś pyta, a to co mu powiem traktuje jako pewnik więc muszę mu ładnie wytłumaczyć, że nie ma się czym martwić tylko bla bla ![]() Zaraz się biorę za pączki, kupiłam po drodze
|
||
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to jest dobre, że na stołówce jest tanio. Tam robią obiady dla szkół, codziennie są pobierane próbki do sanepidu. Z tego co wiem sanepid znacznie częściej prześwietla takie stołówki niż np. restauracje. Od tego roku mogą wykupywać obiady osoby z zewnątrz, nie związane z daną szkołą.
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia a po ile macie lat?
|
|
|
|
#2398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozmawiałam z nim wiele razy, często przeobrażało się to w kłótnie po której tż twierdził, że on taki nie jest, że dba o mnie, szanuje, kocha i w ogóle jest do rany przyłóż. Chyba dałam sobie to wmówić, co Wy, bardziej "trzeźwe" ode mnie potwierdzacie... |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak czy tak musisz podjąć zdecydowane kroki żeby sytuację polepszyć/ rozwiązać. Musisz postawić mu sprawę jasno, bo jeżeli zachowuje się tak jak nie mieszkacie ze sobą to co będzie dopiero po tym jak na stałe już będziecie mieć wspólne mieszkanie.. A zazwyczaj chłopy z takim charakterem pokazują go dopiero w całej okazałości jak już mają "przyklepane" i myślą, że już mogą skakać po głowie, bo jesteś ich. Pamiętaj- dopóki nie będzie wiedział co może stracić to będzie żył w przeświadczeniu, że może pozwolić sobie na wszystko. Jak Tżtowi zdarza się na mnie krzyknąć to od pewnego czasu stosuję metodę bardzo cichego odpowiadania pt" Kochanie nie będę rozmawiała z Tobą w ten sposób. Uspokój się". On zazwyczaj już w tym momencie nie wytrzymuje i zaczyna się śmiać, ale ja już się wysłuchałam krzyków i mam dość Też nie jestem aniołkiem, wręcz bym powiedziała, że w ciąży to jestem niezłą suką dla niego, ale dobrze wiem, że trzeba pójść i przeprosić jeżeli nawet coś takiego mi się zdarzyło.. bo hormony tłumaczą wiele, ale nie wszystko.![]() Dziewczyny idę do tego lekarza z enelmedu żeby mi wypisał skierowanie na badania, chociaż tyle będzie mniej z portfela :P wracam za 2,5h więc się nie rozpędzajcie z pisaniem za bardzo
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-02-07 o 12:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Troszkę zaczęło mi się po nim odrywać, no zobaczymy. Teraz doczytałam, że to lek homeopatyczny...

albo robię coś nie tak. W dodatku u mnie promieniuje na pupę
no czemu

oj biedna Asiunia. A takie słowa najgorzej bolą. Kobieta w ciąży chce żeby koło niej się chodziło, żeby miała opiekę, na dodatek jak jest chora
Co masz wszystko robić On nie może krzywda mu się stanie, obiadu ciężko nałożyć...mój mąż też ma humory nie raz, ale nie mam co narzekać już się lepiej czuję on gary myje, pomaga mi...