Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 10:35   #2611
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
ej, Ty mi mysl podsunęłaś. Mój Karo tez nie raz w nocy się budzi, i przeraźliwy krzyczy, może mu tej butli właśnie brakuje.
zawsze twierdziłam, że moze coś mu się przysniło brzydkiego.
Moja po prostu chce mieć butlę obok siebie
Szuka jej w nocy jak jej ucieknie w nogi,
w butelce ma samą wodę.
Martwi mnie jedynie to, że czasem się zapomni i zasypia ze smoczkiem z butli w buzi.Mówię aby wyciągnęła smoczka i dała butlę obok to tak robi,ale czasem się zapomni.

Wymyślę coś z ta butlą na pewno. Jakoś ja ukryję w jakiś materiał pieluchę itp a potem butlę zabiorę i zamienię na to coś co stworze.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, jasne - macie rację odnośnie domu tżta. Ja się nie zamykam na co dzień, Igor wieczorami nawet do dziadków pod pierzynę wchodził, chodzi mi tylko o to na tą chwilę, że babcia jest mega chora - katar, kaszel, smarki, temp. Ale nie położy się, tylko cały czas siedzi w kuchni naprzeciwko naszego pokoju gdzie nie ma drzwi i kaszle, prycha...
Ja skończyłam wczoraj antybiotyk, Igor skończył 2, a dalej tak strasznie kaszle, jak gruzlik normalnie. Więc mnie rozumiecie chyba. Boję się o niego cholernie, teraz kaszle właśnie, a mnie aż ciarki przechodzą.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

tak to by mógł cały dzień siedzieć u dziadków i absolutnie nie miałabym nic przeciwko, ale babcia nie rozumie, ze dziecko jest dalej chore i nie chcę by je teraz całowała i przytulała...
A osłuchowo jest czysto?
Czy coś tam siedzi ?!

Tak jak dziewczyny piszą, duża wietrzenia wtedy bakterie wszystkie sobie uciekają a nie siedzą z wami w pokoju.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga! udało mi się zaszczepić Zuz na odrę/świnkę/różyczkę!

Nawet nie zapłakała, tak ładnie ją z pielęgniarką zagadałyśmy. Żeby nie było tak kolorowo, to miałam przygodę jak Marzenka przy szczepieniu Hani. Zuza uderzyła pielęgniarkę w rękę jak ta już wyjęła igłę... i ta igła wbiła się w moją rękę...

No i nawet przy badaniu przed szczepieniem nie płakała, co jest cudem. Ostatnio nawarczała na lekarza

Na koniec już w samochodzie nie dość, że leciała mi krew z ręki, to jeszcze poszła z nosa... taki dzień miałam
Ałaaaa...

Idę robić oponki i obiad.
Potem pączki zrobię.
Wyszedł mi dziad (pryszcz) na środku nosa między oczami i wyglądam jak cyklop

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:51   #2612
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Zaneta, u nas moze Karol nie ma potrzeby ssania jej, ale tuli ją jak miska.

Co do czynszu, moj brat kupił mieszkanie w Kaliszu, płaci 350 zł. Z tym że to kamieniaca, chociaz mieszkanie jest normalnie z ogrzewaniem. I praktycznie 100 metrów ma do ratusza. W samym centrum mieszka.
Mieszkanie 2 pokojowe. Wydaje mi sie ze to nie dużo jak na tę lokalizacje.

Kurcze dziewczyny mam problem rano złózka sie zwlec. chyba zacznę wstawac o 5-6. To coś sobie podgonie w domu. Bo jak wstaje o 7 to mam problem na 8 zążyć do przedszkola.

A i Karol woła siku, co prawda nie zawsze Alee... Podbiega do kibelka i woła. Z tym że problem jest taki, że sika w momencie w którym to mówi.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-07 o 10:45
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:08   #2613
brumek
Zakorzenienie

Hejeczka

Wcinacie pączki? Ja nie lubię na szczęście

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku mi też czynsz znowu podnieśli...u nas domofon wymienili, ale żeby aż tyle wyszła ta "przyjemność" to wątpię.
Ano właśnie...
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Brumku nie da się do mnie. Nie da i tyle. Choć tylko mama i mały brat i ojciec w ogromniastym 3-piętrowym domu. Dobre, nie ?
Brumku to nie moja sprawa, ale ile taki czynsz kosztuje w Wawie? sporo chyba, nie? szwagierka moja zjeżdza w przyszłym roku z zagranicy i mówi o mieszkaniu w Wawce, ale nie chce płacić więcej niż 500 zł za 3 pokoje. Nieosiągalne chyba, nie?
No włąśnie dlatego to tym bardziej irytujące. Masz taki wspaniały dom rodzinny, a nie masz się gdzie podziać, jak jest potrzeba To takie niesprawiedliwe

My czynszu płacimy 800 zł za 80 m2. 3 pokoje mamy. W tym oczywiście nie ma prądu

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brumku zawsze sie zastanawialam, skad sie biora takie koszta za czynsz mieszkania w blokudo tej pory nie moge to pojac. U nas np podwyzszyli o 7 zl na kwartal za wywoz smieci - no to rozumiem, ale u ciebie z czego taka roznica wynika?
W tym czymszu jest centralne i woda, no więc ok - za to wiadomo, ze trzeba płacić. Wywóz śmieci też. Ale większość pozycji zajmują takie rzeczy jak: ochrona, fundusz remontowy, sprzątacze, portier, koszty bieżące, dodatkowa energia itd.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
no niestety co rok podwyżki- u nas też...
U nas to już 4 podwyżka od roku

A noc u nas sama nie wiem, jak Bo niby Tymuś spał całą noc, od 21, ale obudził się bardzo wcześnie jak na siebie, bo o 7.30 (a normalnie o 9). A że ja położyłam się o 3, to się nie za bardzo wyspałam

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Jeszzce mi się przypomniało a propos nocnikowania. Tymusia jeszcze nie uczymy, ale zaczął sam z siebie mówić "kupka" tuż po tym, jak ją zrobić. Więc zaczyna mieć świadomość tego faktu

A mój bratanek (rok i 4 miesiące) od jakiegoś czasu była sadzany na nocnik. O stałych porach się załatwiał i wtedy sadzali i "łapali" kupki. Na początku szło dobrze, bo nie miał świadomości tego. A teraz, jak już ma, to zaczął powstrzymywać i się zaparć nawykowych nabawił
Stary 2013-02-07, 11:14   #2614
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hejeczka

Wcinacie pączki? Ja nie lubię na szczęście

Ano właśnie...
No włąśnie dlatego to tym bardziej irytujące. Masz taki wspaniały dom rodzinny, a nie masz się gdzie podziać, jak jest potrzeba To takie niesprawiedliwe

My czynszu płacimy 800 zł za 80 m2. 3 pokoje mamy. W tym oczywiście nie ma prądu

W tym czymszu jest centralne i woda, no więc ok - za to wiadomo, ze trzeba płacić. Wywóz śmieci też. Ale większość pozycji zajmują takie rzeczy jak: ochrona, fundusz remontowy, sprzątacze, portier, koszty bieżące, dodatkowa energia itd.

U nas to już 4 podwyżka od roku

A noc u nas sama nie wiem, jak Bo niby Tymuś spał całą noc, od 21, ale obudził się bardzo wcześnie jak na siebie, bo o 7.30 (a normalnie o 9). A że ja położyłam się o 3, to się nie za bardzo wyspałam

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Jeszzce mi się przypomniało a propos nocnikowania. Tymusia jeszcze nie uczymy, ale zaczął sam z siebie mówić "kupka" tuż po tym, jak ją zrobić. Więc zaczyna mieć świadomość tego faktu

A mój bratanek (rok i 4 miesiące) od jakiegoś czasu była sadzany na nocnik. O stałych porach się załatwiał i wtedy sadzali i "łapali" kupki. Na początku szło dobrze, bo nie miał świadomości tego. A teraz, jak już ma, to zaczął powstrzymywać i się zaparć nawykowych nabawił
no to sporo razem czynszu, ale jakby odliczyc śmieci, wodę i inne, to pewnie by wyszło z 500-600 zł. Czyli w sumie normalnie.

Co do nocnikowania, to nic na siłę. Wiele dzieci sie oducza, ale są takie które niestety musza do tego same dorosnąć.

Mój Bartek jak miał 2 lata, to latem tez chciałam go oduczyć, kombinowaliśmy itp itd, a on w koncu przestał sikać.
Potrafił nie sikac przez 12 godzin a nawet dłużej. A takie dziecko sika średnio co godzinę.
Dopiero najedlismy się strachu.
Byliśmy u lekarza z nim wtedy, i gdyby przez następne 2 godziny nie zrobił to pogotowie.
Trzeba było trzymac go nad miską z ciepłą woda. W koncu się udało.

Odpusciłam całkowicie. Przyszedł czas to sam zaczął wołać.
sikał do 2,5 roku w pieluche. A jak skonczył 3 to już w nocy był bez pampersa.

Karola sadzam na kibelek na nakładkę, tak żeby wiedział że powinien tutaj, ale nic na siłę.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-07 o 11:17
Stary 2013-02-07, 11:25   #2615
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ja mam tak samo, tyle że w drugą stronę. Jak widzę przewijaną dziewczynkę, to aż mi się na to głupio patrzy. Coś mi TAM nie gra

DObrze, że u DOmka udało się zdusić w zarodku, ale Ciebie szkoda

A na ten weekend to gdzie? Góry?

A nam, żeby nie było tak wesoło, przysłali dziś info o podwyżce cizynszu. Normalnie masakra Z roku na rok coraz mniej centralnego zużywamy, a czynsze z roku na rok coraz wyższe. Od kiedy zmieniła się zarząd spółdzielni, 2-3 lata temu, rąbią nas jak mogą, na każdym kroku. A od nich nie da się nieczego uzyskać. Można dzwonić, zgłaszać, itp - NIC.
-Ja też Nie wyobrażam sobie teraz mieć dziewczynki
-W góry
-U nas też co roku podwyżka
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Natko,gratuluję zdanej sesji. Gdzie się wybieracie?
I Nam tu oczu nie mydl oponką- nikt Ci nie uwierzy.

Hania usnęła bez smoka i nie trwało to dłużej niż normalnie- czyli jakieś 40 minut. Nie było wielkiej rozpaczy, jak prosiła o smoka to dawałam jej ten uchwyt po smoku a ona miliard razy pytała rozżalona "co to?" i oddawała z powrotem. Może nie będzie najgorzej...
-
-Jeśli wyjedziemy w piątek to Karpacz a jeśli dopiero w sobotę to "tylko" Wisła
- ja się zabieram za tego smoka i zabieram

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj u fryzjera, włosy ścięłam i zafarbowałam.
U kosmetyczki też byłam wydepilować twarz.
Na wizytę u ortodonty też się zdecydowałam.
Tak się dobrze dziś czułam, ze przed chwilą zjadłam drożdżówkę.
Aaa zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Noc byle jaka jak zwykle...jeszcze w nocy Jula spadła z naszego łóżka( nie mam pojęcia jak?) i obudziła przy tym Mateuszka( nie mógł usnąć potem), więc rano nie wiedziałam jak się nazywam
Teraz śpicie wszyscy w jednym pokoju?

U nas nocka nawet nawet, Domek wstał po 9. W nocy przyszedł do nas do łóżka wołając "tatuuu tatuu" przytulił się to Tżta i tak spali. Oczywiście rzucał się pół nocy

Dzisiaj teście do nas przyjeżdżają, chyba muszę to gdzieś zapisać

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Kajool, zdrówka dla Was
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:47   #2616
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

ja w czynszu też mam wodę i c.o. wliczone + wywóz śmieci
mamy 3 pokoje, ale 64m2
dopłacamy za prąd i gaz

popiszę konkretniej później bo dziewczyny w domu szaleju się chyba najadły
Hania w domu i niby fajniej bo z Alą szaleje, ale aż za bardzo i w końcu na płaczu się skończy coś czuję

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:06   #2617
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Z 2-3 dni nie pisałam i jakoś nie umiem się wbić.. nie wiem od czego zacząć

My w Olsztynie za mieszkanie 46m2 płacimy czynszu 348zł za 2 os. + 14 zł za fundusz remontowy do tego dochodzi prąd i gaz.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:09   #2618
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny ja sobie sama wczorajszego dnia zazdroszczę
Żeby nie było tak pięknie to raz lub dwa do roku jestem u fryzjera.

Co do nocnika to Radek za chiny nie siądzie teraz, pręży się, płacze.
Nigdy go na siłę nie sadzałam, wcześniej pięknie się załatwiał a teraz zrobi kupe w pampersa obok nocnika
Mówi wcześniej be be ale na nocnik nie siądzie.
Będziemy próbować z nakładką za jakiś czas.

Kulki zamówiłam już, u pierwszego lepszego sprzedawcy.

Chciałam jeszcze kupić Radkowi jakąś skrzyneczkę z narzędziami.
Myślałam o tej FP ale drogawa trochę.
Możecie coś polecić?
83monia ma coś takiego Artur?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:15   #2619
zanetaa88
Zakorzenienie

Lila a Ja bym kupiła zwykła skrzynkę i narzędzia osobno.
Moja dama woli takie rzeczy dla dorosłych niż dla dzieci,
dostała komórkę z FP pod choinkę i wg ja nie rusza,
woli moją starą,która nie ma karty ale się świeci.
A takie fajne skrzynki małe są za grosze,
a narzędzia na pewno można kupić osobno,
choć moja teraz tak myślę, woli moje śrubokręty
choć trzeba pilnować.

Stary 2013-02-07, 12:46   #2620
mamad1
Zadomowienie

Gratuluję sukcesów smoczkowych i butelkowych

Zdrówka dla chorych!

AgaG fajne to łóżko piętrowe. Widziałam podobne u znajomych i u nich dobrze się sprawdza

Patryk też nie jest jeszcze przekonany do nocnika. Najbardziej go interesuje ta pozytywka od spodu i juz ją zdążył zepsuć Aczkolwiek jak zrobi kupę, to mówi, że ma "fu".
Ostatnio własnie mama najechała na mnie, że powinnam go sadzać, bo kiedy go nauczę, że już ma półtora roku (dopiero?) Wkurzyłam się bardzo, a jak słyszę, że "zaoszczędzę" (na pieluchach), to działa to na mnie jak płachta na byka. Bo ja do tych rozrzutnych nigdy nie należałam, a teraz tym bardziej
Jedynie z czym przesadzam, to z ilością ciuchów dla Patryka, choć kupuję prawie wyłącznie w ciucholandach i na wagę (i wczoraj wypatrzyłam, że nawet ciuchy podrożały). Za to dla siebie niewiele kupuję, więc bilans wyrównany.
A pieluchy ostatnio kupowałam w promocji w biedronce (na otwarcie) i w rossmanie, kiedy było -20% i mam jeszcze ich trochę w zapasie...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:47   #2621
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
choć trzeba pilnować.
Ale jakie narzędzia masz na myśli?
Zwykłe dla dorosłych?
Stary 2013-02-07, 12:50   #2622
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Idę po południu po antybiotk. nie mogę mówić pluje ropą z krwią.

Agata tez woła kupka jak zrobi siku/kupka. I dziś rano też woła kupka, więc pytam chcesz na nocnik? Ona ze tak i poszłam założyłam nakładkę na sedes i po 5 minutach zrobia. Ale kurcze widziałam, że się boi jak robi. No ale zaglądnęłyśmy, zrobiłyśmy papa i Agatka spuściła wodę (uwielbia to robić). Chciałabym ją od razu na nakładkę nauczy, bo mycie nocnika po kupie to jakiś koszmar

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:52   #2623
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
marzenko jak posiejesz, to nasikam

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witamy i prosimy o głosiki
link w podpisie
mamusia wrześniowa
no to proszę bardzo słodki berbeć

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

a ja właśnie pochłonęłam trzy pączki i chyba na chwilę przystopuję. pozostałe poczekają do następnej przerwy na kawkę biorę się za tabelki
ja dwa ale mały mi ugryzł raz więc mogę mówić, że razem zjedliśmy

Cytat:
choć trzeba pilnować.
mój też ma skrzynkę z narzędziami i to jest chyba najczęściej używana zabawka żbikowska
Stary 2013-02-07, 12:57   #2624
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałam jeszcze kupić Radkowi jakąś skrzyneczkę z narzędziami.
Myślałam o tej FP ale drogawa trochę.
Możecie coś polecić?
83monia ma coś takiego Artur?
te fp robily furore w przedszkolu. mamy tylko piłe i miarke, sa fajne. kinga zajzdza piłe bo dzwiek jej sie podoba. za to same narzedzia mamy takie http://allegro.pl/drewniana-skrzynka...937254191.html i mlotek oraz srubokret sie nam rozwalily (odpadlo albo zlamamlo) wiec nie polecam jednak drewnianych. mamy tez jakies plastiki ale nie wiem jakiej firmy (cos w tym stylu http://allegro.pl/narzedzia-zestaw-1...969880713.html - dosc odporne są) oraz wyzynarke i wiertarke jakiejs firmy (nawet nie znajde podobnej)

to http://allegro.pl/narzedzia-w-skrzyn...933976018.html wyglada super

ikea tez ma http://allegro.pl/ikea-duktig-skrzyn...953653303.html

z wiertarka http://allegro.pl/klein-8416-skrzynk...995081457.html - bardzo fajny zestaw

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:02   #2625
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mój też ma skrzynkę z narzędziami i to jest chyba najczęściej używana zabawka żbikowska
Jaką skrzyneczkę ma Krzyś?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
te fp robily furore w przedszkolu. mamy tylko piłe i miarke, sa fajne. kinga zajzdza piłe bo dzwiek jej sie podoba. za to same narzedzia mamy takie http://allegro.pl/drewniana-skrzynka...937254191.html i mlotek oraz srubokret sie nam rozwalily (odpadlo albo zlamamlo) wiec nie polecam jednak drewnianych. mamy tez jakies plastiki ale nie wiem jakiej firmy (cos w tym stylu http://allegro.pl/narzedzia-zestaw-1...969880713.html - dosc odporne są) oraz wyzynarke i wiertarke jakiejs firmy (nawet nie znajde podobnej)

to http://allegro.pl/narzedzia-w-skrzyn...933976018.html wyglada super

ikea tez ma http://allegro.pl/ikea-duktig-skrzyn...953653303.html

z wiertarka http://allegro.pl/klein-8416-skrzynk...995081457.html - bardzo fajny zestaw
Dzięki Monia, już oglądam.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Szkoda, że w tym zestawie są same narzędzie, w tych pozostałych są śrubki, wkręty.

http://allegro.pl/narzedzia-w-skrzyn...933976018.html
Stary 2013-02-07, 13:09   #2626
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

mamad, mnie ogólnie irytuje podejscie innych mam, nie tylko w wieku mojej mamy, ale i moim odnośnie sikania po ponad 1,5 roku.
Często słyszałam jak Bartek miał ponad 2 lata, i jeszcze nosił pampersa że to wstyd, żeby takiego dziecka jeszcze nie oduczyc.
Ze ich miało nie wiele ponad rok, albo półtora roku i przestało sikac w pampersa.
Ze mogłabym na tym zaoszczędzić.

Irytuje mnie bardzo takie podejscie. Wiem że pampersy nie sa najtansze, ale na Boga ile tez miesiecznie wydam na nie? 70 zł?
To nie jest jakiś majatek.
wiadomo, lepiej mieć niz nie mieć. Ale dziecko ma swoje prawa, i decydując się na nie liczyłam się z kupnem pieluch.

Poza tym, tak jak pisałam wcześniej. Kazde dziecko jest inne. I nie można od niego wymagać tego żeby zaczęło sikać na nocnik jezeli nie ma wykształconego odruchu trzymania moczu. I nie jest gotowe psychicznie.
Stary 2013-02-07, 13:16   #2627
Lili 83
Zakorzenienie

A może coś takiego?
http://allegro.pl/super-duzy-warszta...988061743.html
co myślicie?
Stary 2013-02-07, 13:17   #2628
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

ja mam jeden argument jak mi ktoś mówi, że na tym czy tamtym zaoszczędzę: to moje pieniądze i robię z nimi co chcę, oszczędzać nie muszę bo mnie stać
na głupie teksty mam głupie odzywki. ja nikomu w portfel nie zaglądam i nie rozliczam co kto na co ile wydaje i nie mówię nikomu na co ma oszczędzać.
inna sprawa
kiedyś mi znajomy mówi, że jego dziecko z wieku 1 roku wołało już siku i nie nosiło pieluch
wierzyć mi się nie chce, ale niech mu będzie natomiast moje młodsze dziecko w wieku 1 roku nauczyło się dopiero stawać na nogi (dokładnie w 1 urodziny) a starsze zaczęło łapać o co chodzi z sikaniem tuż po 2 urodzinach
jak ktoś ma takie dziecko,że mu pieluchy po roczku nie są potrzebne to tylko się cieszyć tylko po co porównywać do innych dzieci - słynny wyścig :/

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:19   #2629
Lili 83
Zakorzenienie

Z sikaniem poczekam do wiosny, jak bedzie w majtkach latał to się może nauczy
ale kupę już mógłby na nocnik robić Szkoda, że przestał
Stary 2013-02-07, 13:20   #2630
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Gomra dzieci teściów nie miały pieluch jak miały 8 mż Zawsze to powtarzają, że Agate trzeba wysadzać. Natomiast moj mąż zawsze odpowiada, że on się bawić w łapanie sików nie zamierza i koniec tematu.
Jak będzie ciepło to puszczę Agatkę w samych majteczkach i zobaczymy czy załapie. Na razie co jakiś czas pytam czy chce na nocnik (jak wysyła sygnały) na zasadzie "Drogie dziecko ten oto przyrząd jest alternatywą dla pieluchy)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:23   #2631
Lili 83
Zakorzenienie

Te "złote rady" są najlepsze. Ja np jak Radzio miał niewiele ponad rok to usłyszałam, że powinien! już mówić.
Sąsiadki był niepocieszone i wręcz wystraszone, ze nie mówi jeszcze. Ich dzieci już dawno mówiły
Pewnie powinnam z nim pójść do lekarza....
Stary 2013-02-07, 13:25   #2632
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili takie dla dzieci, pewnie gdzieś jakieś zestawy będą np. w Auchan,albo dla dorosłych małe śrubokręty, tylko tak jak pisałam musisz wtedy go pilnować. Moja to nawet bierze długopis i udaje że coś reperuje no i jak wyczai moją skrzynkę z narzędziami to też się bawi.

Zrobiłam pączki i oponki
Zjadłam chyba z 5 oponek i 1 pączka.
Dobrze, że najadłam się oczami

Stary 2013-02-07, 13:28   #2633
Lili 83
Zakorzenienie

To też nawet fajne i niedrogie:
http://allegro.pl/skrzynka-kuferek-z...992171995.html

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Lili takie dla dzieci, pewnie gdzieś jakieś zestawy będą np. w Auchan,albo dla dorosłych małe śrubokręty, tylko tak jak pisałam musisz wtedy go pilnować. Moja to nawet bierze długopis i udaje że coś reperuje no i jak wyczai moją skrzynkę z narzędziami to też się bawi.
Tylko ja chcę mu kupić coś przy czym się SAM pobawi

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Na to się napaliłam:
Stary 2013-02-07, 13:38   #2634
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Te "złote rady" są najlepsze. Ja np jak Radzio miał niewiele ponad rok to usłyszałam, że powinien! już mówić.
Sąsiadki był niepocieszone i wręcz wystraszone, ze nie mówi jeszcze. Ich dzieci już dawno mówiły
Pewnie powinnam z nim pójść do lekarza....
ja na okrągło słyszę pytania: a dużo mówi? a sika na nocnik..?
Wymagają od 1,5 rocznego dziecka buk wie czego, aż człowiek się zaczyna zastanawiać czy czegoś nie zaniedbał, czy wszystko gra?

I najlepsza jest moja koleżanka, która sadzała na nocnik już 6 mczne dziecko! i radość bo nasikał. Szlak mnie trafia, na każdym kroku tylko porównywanie.
Tu u sąsiadów jest chłopczyk z marca i też patrzą na nas z ukosa że sara jakaś niedorozwinęta, bo przecież nosi pieluchę i nie gada.
Stary 2013-02-07, 13:51   #2635
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A może coś takiego?
co myślicie?
a masz miejsce?

http://allegro.pl/skrzynka-kuferek-z...992171995.html - mam nadzieje ze bedzie ok, ale u nas z takiego zestawu złaziła farba, po uderzeniach na mlotku byly wklesle dziury, mlotek sie rozpadl a srubokret złamał. wole jednak taki ciezszy plastik.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:53   #2636
brunetka2000
Zakorzenienie

Kary za uchylanie się od szczepień http://dziecisawazne.pl/kara-za-uchy...d-szczepienia/

U nas Ala znowu chora

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2013-02-07 o 13:55
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 14:04   #2637
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a masz miejsce?
Z tym miejsce to średnio
Ale jak tż wróci to mamy przemeblowanie rbić. Urządzimy Radkowi pokój, wtedy miejsce się znajdzie.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

U nas Ala znowu chora
Zdrówka!
Stary 2013-02-07, 14:06   #2638
Marina1
Zakorzenienie

moj Igor tez ma znowu gorączkę od rana...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 14:06   #2639
Lili 83
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/meks...wiadomosc.html
Stary 2013-02-07, 14:22   #2640
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Lili

Wyobraź sobie dziecko nie długo po Komuni w ciązy.
Swoją drogą, nie rozumie jak mozna pozwolic dziecko 8 letniemu, bo prawdopodobie wtedy zaszła w ciąze, pozwolić na spotykanie się z prawie dorosłym chłopakiem, i na współzycie. Bardzo szybko osiągnęła płodność.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości