|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
OLIWKO ja tez jestem zainteresowana tym łóżeczkiem
EVE metoda na owies |
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
GOMRA u mnie ten sam problem z butla. Wczoraj próbowałam oduczyc zasnąć zasnie ale potem alarm na całe osiedle i rozpacz, ale taka rozpacz ze az płaczem sie zanosila, skapitulowalam i dalam butle, rzadko ja widze jak tak placze. I tez myslalam o takiej przytulance w kształcie butli
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze twierdziłam, że moze coś mu się przysniło brzydkiego. |
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko a czym się w pracy zajmujesz, że masz kontakt z "przyrodą" ?
mi się kiedyś praca w ZOO marzyła ![]() Marinko nie wiem co Ci napisać. coś bym chciała, ale nie znam aż tak Twojej sytuacji, nie czuję się z drugiej strony upoważniona do wyrażania swojego zdania z racji tego, że krótko z Wami jestem. jedyne co mi przyszło do głowy jak czytam Twoje posty to to, że jakby nie było rodzina TŻ Wam bardzo teraz pomaga. to jest ich dom w nim panują ich zasady więcej nic nie piszę i proszę nie miej mi za złe, że się w ogóle odzywam w tej kwestii - może jest jakaś szansa na chociaż odrobinę dogadania się? Brumku a Ty czym się zajmujesz, że w domu możesz pracować? Oliweczko bo do niektórych ludzi to trzeba prosto z mostu: mógłby mi Pan drzwi przytrzymać? pamiętaj, że faceci to myślący inaczej czasami są :/ jednak jak się powie to raczej nie odmówią ![]() my pewnie będziemy o piętrowym myśleć, ale nie wiem jak to z Hanią czy ona w ogóle chciałabym spać na górze. musiałaby sobie wypróbować gdzieś w sklepie bo ona z tych raczej bojaźliwych jest... Marzenko kciuki za odsmoczkowanie ![]() moje dziewczyny jak zobaczyły odciętego smoczka tak już w ogóle go nie chciały ![]() nie musiałam co jakiś czas po troszku odcinać ![]() super noc z Wami, ciekawe jak ta nadchodząca ![]() Patik super, że to powiększenie maleje (ale po polsku napisałam hehe) Agni a no fajne te żuberki ![]() przed chwilą zajączek na polanie był ![]() Ali ptaszki się podobały rano
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, jasne - macie rację odnośnie domu tżta. Ja się nie zamykam na co dzień, Igor wieczorami nawet do dziadków pod pierzynę wchodził, chodzi mi tylko o to na tą chwilę, że babcia jest mega chora - katar, kaszel, smarki, temp. Ale nie położy się, tylko cały czas siedzi w kuchni naprzeciwko naszego pokoju gdzie nie ma drzwi i kaszle, prycha...
Ja skończyłam wczoraj antybiotyk, Igor skończył 2, a dalej tak strasznie kaszle, jak gruzlik normalnie. Więc mnie rozumiecie chyba. Boję się o niego cholernie, teraz kaszle właśnie, a mnie aż ciarki przechodzą. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- tak to by mógł cały dzień siedzieć u dziadków i absolutnie nie miałabym nic przeciwko, ale babcia nie rozumie, ze dziecko jest dalej chore i nie chcę by je teraz całowała i przytulała...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2586 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga, uwaga! udało mi się zaszczepić Zuz na odrę/świnkę/różyczkę!
Nawet nie zapłakała, tak ładnie ją z pielęgniarką zagadałyśmy. Żeby nie było tak kolorowo, to miałam przygodę jak Marzenka przy szczepieniu Hani. Zuza uderzyła pielęgniarkę w rękę jak ta już wyjęła igłę... i ta igła wbiła się w moją rękę... ![]() No i nawet przy badaniu przed szczepieniem nie płakała, co jest cudem. Ostatnio nawarczała na lekarza ![]() Na koniec już w samochodzie nie dość, że leciała mi krew z ręki, to jeszcze poszła z nosa... taki dzień miałam
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko, doskonale rozumiem, chociaz z wcześniejszych wypowiedzi zrozumiałam że jest bardzo irytująca nie tylko dlatego. Ale mniejsza z tym.
strach żeby babci nie poszło na płuca, bo może w łózko wejść, i trzeba będzie ją obiegać. Powinna iść do lekarza. Wietrz dużo jak tylko możesz. No i zdrówka przede wszystkim. |
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
bartessa charakter charakterem, boję się szczerze powiedziawszy o dzieciaka, żeby go nie podraziła. Dlatego zamykam drzwi od nas, bo w kuchni nie ma, a jak mam otwarte u nas to Igor cały czas w kuchni by siedział, a tam tylko kaszel słychać.
Dzięki kurde, może powinnam częściej wietrzyć, ale w sumie nie mam gdzie iść z dzieckiem na czas wietrzenia
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sie ubierajcie jak na pole i wietrz pokój! |
|
|
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
Justa a dostalas naklejke dzielnego pacjenta albo lizaka??
Marzenko ja slyszalam o tescie z sody, ze trzeba do mocu wrzucic lyzeczke sody jak sie pieni... to wlasne zapomnialam co :P Marinko wspolczuje. Natko zdrowka. U nas nadal szpital. Szymon chory, ja tez :P masakra
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool jak to co? To chłopiec albo dziewczynka
!
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna a skąd krew z nosa?
Czyli obie zostałyście zaszczepione :p Marinko współczuję Prababcia mogłaby trochę pomyśleć ozdrowiu Igiego. Dziewczyny dobrze radzą wietrz Oliweczko fajne to łóżeczko Ciekawe jak Julce się spodoba.Marzena za operacje smoczek ![]() Eweve wymioty w końcu ustąpią ![]() Wy tu o dietach a ja hoduję oponkę
|
|
|
|
#2593 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Cytat:
Brawo! Gratulacje! Ale musisz się cieszyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałam Ale...wolę sarenki Cytat:
![]() Marinka, a na przeprowadzkę do Ciebie naprawdę nie ma najmniejszych szans? Cytat:
![]() A na ten weekend to gdzie? Góry? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chcę pracować w domu przynajmniej dopóki Tymuś nie skończy 3 lat. Z tym, że potem pewnie będzie drugie dziecko, więc to też inaczej... Na razie dla Tymka chciałabym do tych 3 latek ![]() Cytat:
![]() No Haaaaaaniu, brawo!!!!! ![]() Cytat:
![]() Jestem dziennikarką ![]() Cytat:
![]() A ta Twoja krew z nosa, to z jakiej okazji Przemęczenie, przeziębienie?Bardzo mi przykro Jakoś się wygrzebać nie możecie A nam, żeby nie było tak wesoło, przysłali dziś info o podwyżce czynszu. Normalnie masakra
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko to wszystko zmienia teraz postać rzeczy!
kurcze to Igorek rzeczywiście nie ma łatwo wyjść z choroby :/ Iustyna brawa dla Zuzi! Brumku i piszesz do gazety? jakiejś konkretnej jednej? pracowałam kiedyś w Wyborczej fajnie ten czas wspominam, ale do dziennikarstwa tam to mi daleko było ![]() za to fajni ludzie tam pracowali, jak sobie wspominam tamte czasy to banana mam na twarzy. studiowałam wtedy jeszcze zaocznie i w ogóle mniej trosk, mieszkałam z rodzicami, o ślubie jeszcze nie myślałam - ale mnie wspominki wzięły ![]() duży macie blok? mieszkańcy jacyś konkretni czy szkoda gadać? może wspólnota mieszkaniowa wchodziłaby w grę? ale to podejrzewam ciężko bo ludzie pewnie nie chcieliby wtedy płacić za remonty klatek czy malowanie np.....
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Marzena, cóż ja poradze, że Haneczka w moich oczach taka ładna także i po tacie
Trzymam za odsmoczkowanie, zdawaj relację, będę poczytywać Justyna, jak przeczytałam Tż akcję z igłą, to zbladł. Chyba już go nie namówię na asystę przy szczepieniu. A wiesz co wynalazłam ostatnio na szmatach? Subaru Imprezę Miała byc dla Zosi, a zgadnije kto się nim teraz bawi? Marina, ciężko z dziadkami, szkoda że nie rozumieją, musi byc to cholernie frustrujące, a dziecku też nie wytłumaczysz, że ma do nich nie iść. Dobranoc! |
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Bry wieczór
Marina, biedni jesteście z tymi choróbskami. A nie da się jakoś babci sposobem podejść? Może powiedz jej, że przykro się patrzy jak jest taka chora i też mogłaby się wybrać do lekarza, żeby jej pomógł. Do tego zimą pochówek droższy,w zmarzniętej ziemi trzeba kopać. (wiem, wiem- wredna jestem ) Nie lubię jak chory nie widzi problemu w kontaktach z małym dzieckiem...![]() Brumku, a tłumaczą z czego wynikają te podwyżki? ![]() Oliweczko, fajowe to łóżeczko. Kajool, zdrówka dla Was. A Ty nie chcesz sikać na owies lub pszenicę? ![]() Natko,gratuluję zdanej sesji. Gdzie się wybieracie? ![]() I Nam tu oczu nie mydl oponką- nikt Ci nie uwierzy. Iustyna, to w rękę oberwałaś, czy w nos? ![]() Hania usnęła bez smoka ![]() Adrij, widzę Cię!
|
|
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
marzenko jak posiejesz, to nasikam
|
|
#2599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i najważniejsze Myha wielkie gratulacje zdrowego malucha i drugiej córki (ps. wiedziałam!). tylko Zuza jej nie nazwaj, zuzy to diabły ![]() Eve Tobie też przepowiadam dziewczynkę strasznie przechodzisz tę ciążę
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Marina super, że wróciłaś Teraz jak M zaczął pracować to może jest jakaś szansa, że grosza odłożycie i się stamtąd wyniesiecie? Wodaqua Ty nam ostatnio obiecywałaś, że niedługo bedzie Cię na W więcej i co? Dziś piszesz, że ostatni dzień urlopu? nununun Myśmy tu ciążę podejrzewały ![]() Marzena zdjęcia cudne. Masz rękę to uwieczniania Tż niczego sobie ![]() Myha super, że druga córa rozwija się ładnie. niedawno się zastanawiałam, że nie wiem jakbym sobie poradziła przy córce Dziwne to ![]() Zdrówka dla chorowitków, my na szczęście tfu tfu Byłam dzisiaj u fryzjera, włosy ścięłam i zafarbowałam. U kosmetyczki też byłam wydepilować twarz. Na wizytę u ortodonty też się zdecydowałam. Tak się dobrze dziś czułam, ze przed chwilą zjadłam drożdżówkę. Dziś też zaliczyłam dwa pączki. Powiem Wam, że po jednym czułam niedosyt ale drugi mi już nie smakował. Zjadłam na siłę.... ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Chcę zamówić Radkowi piłeczki do basenu/kojca. Straszny szał ma ostatnio, myślałam, ze mu zaraz przejdzie ale nie. Tylko nie wiem które? Zamawiała któraś na all? Macie jakiegoś ''znajomego'' sprzedawcę? |
|
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
Gejów mamolki
Mam nadzieje że sie za gejów nie gniewajcie To takie pro partnerskie miało być ![]() Pisze z iPada więc może jakieś rebusy znajdziecie :P Myha niesamowite wieści, fajnie ze malutka jest zdrowaMarina- no to widzę ze Ci nieźle te babcie wchodzą za skórę skoro głowy chcesz odgryzać. Ale wiem ze będziesz twarda i nie dasz wredotom ![]() Dobrze. Że tz do pracy wrócił Brumciu no to możemy sobie ręce podać. U nas to samo z czynszem Mam wrażenie jak bym spłacała 2 kredyty Lili fotkę zrób i się pochwal ![]() Marzenko mam nadzieje ze trend snu Hani sie utrzyma No i trzymam kciuk za odsmoczkowanie My jeszcze nie zaczęliśmy walki Chciałbym podpisać ale padam... Słodkich snów
|
#2602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A blok duży. Może nie taki typowy moloch, jak na osiedlach z lat 70-tych, ale spory. 4 piętra, 8 klatek, po 2 mieszkania na piętrze. Na pewno na tyle duży, że nie zna się sąsiadów dalszych niż tych drzwi w drzwi Więc i o dogadaniu się nie ma mowy... Tu nikt nic o nikim nie wie.Cytat:
- Brawo Już drugie dzisiaj Hania ostatnimi czasy naprawdę łaskawa dla Was się zrobiła ![]() Cytat:
). Cytat:
![]() To łączę się w bólu Mąż dziś mówił, że płacimy tyle, co za wynajem się płaci. Z tym, że to jest nasze własne... Coraz bardziej nie lubię tej spółdzielni. Tak bardzo marzę o czymś nowym, domu czy mieszkaniu, ale przerasta mnie to jakoś. Logistycznie
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy i prosimy o głosiki
link w podpisie ![]() mamusia wrześniowa
Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2013-02-07 o 08:26 |
|
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
hejho
Iwa, pytałaś, więc odpowiadam- jestem leśnikiem, pracuję jako taksator, a obecnie zajmuję się sporządzeniem Programu Ochrony Przyrody dla Nadleśnictwa X stąd moje nieznaczne "znudzenie" przyrodą ![]() Brumku mi też czynsz znowu podnieśli...u nas domofon wymienili, ale żeby aż tyle wyszła ta "przyjemność" to wątpię. ![]() Eweeve biedna jesteś z tymi wymiotami ![]() też coś czuję, że dziewczynka będzie druga ![]() Marzenko za sukcesy w odsmoczkowaniu!Oliweczko śliczne łóżeczko a ja właśnie pochłonęłam trzy pączki i chyba na chwilę przystopuję. pozostałe poczekają do następnej przerwy na kawkę |
|
|
|
#2605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, zdecydowaliśmy się na dwa pojedyncze ze względu na to, że będą jednak mieli oddzielne pokoje. Najpierw razem gdzieś do 7 r.z., a potem osobno. Najpierw kupimy jedno, a za jakieś 2 lata drugie( myślę, że producent nadal będzie je miał)dla Mateuszka. Cytat:
Cytat:
Hej. Noc byle jaka jak zwykle...jeszcze w nocy Jula spadła z naszego łóżka( nie mam pojęcia jak?) i obudziła przy tym Mateuszka( nie mógł usnąć potem), więc rano nie wiedziałam jak się nazywam ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Oczywiście napiszę jak łóżko- w przyszłym tygodniu powinno być już testowane( narazie nie zamawiam, bo P. i tak nie miałby czasu złożyć) |
|||
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko brawa dla Hania za bezsmokowe zaśnięcie! zuch dziewczyna
u nas najgorszy był pierwszy tydzień a później już z górki ![]() Lili, ale fajny dzień piękności miałaś ![]() piłeczki mamy, ale sprzedawcy teraz to już nie znajdę bo to moi rodzice zamawiali spory czas temu bo jeszcze dla Hani. Pieleszko no to teraz rozumiem ![]() Oliweczko mam nadzieję, że zmiana łóżka wyjdzie Wam na dobre ![]() buziaki dla Julci i współczuję ciężkiej nocy ![]() u nas noc ok. jedynie ok. 23 coś się Ala kręciła a później spała do 6,40 - tylko, że to strasznie wcześnie dla niej i nie w sosie strasznie, ale chyba coś po brzuszku jej chodziło bo jak za przeproszeniem bąka puściła to myślałam, że pieluchę rozerwie
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
marzenko ... czarny humor to Twoje drugie imię . Babcia byłam w końcu wczoraj wieczorem u lekarza. Ale i tak swoje robi co uważa.Lili ależ Ci zazdroszczę dnia urody. Nie ma mowy już o przeprowadzce. Nie ma gdzie. Kolejny wynajem odpada - znowu wszyyystko pójdzie na nie nasze mieszkanie . Tak to przynajmniej jak M. zacznie zarabiać ( ktoś pytał o pracę - u nowego gościa dalej remontowa wykończeniówka ) to może troszkę staniemy na nogi. Brumku nie da się do mnie. Nie da i tyle. Choć tylko mama i mały brat i ojciec w ogromniastym 3-piętrowym domu. Dobre, nie ? Brumku to nie moja sprawa, ale ile taki czynsz kosztuje w Wawie? sporo chyba, nie? szwagierka moja zjeżdza w przyszłym roku z zagranicy i mówi o mieszkaniu w Wawce, ale nie chce płacić więcej niż 500 zł za 3 pokoje. Nieosiągalne chyba, nie? Ależ Igora dusiło w nocy. Nie mogłam spać, martwiłam się tylko. I tak nasypało...ehhhh
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Marina co prawda ja Kraków, nie stolica więc pewnie ciut taniej, ale za 3 pokojowe mieszkanie w bloku z wielkiej płyty (budowa lata 80-te) za 4 osobową rodzinę płacimy prawie 500zł (480 z groszami)
bez miejsca parkingowego, dzielnica na obrzeżach, ale dojazd wszędzie praktycznie b.dobry, osiedle rozwinięte bardzo - a pamiętam jak się wprowadzałam tutaj z rodzicami....błoto po kolana, 1 sklep, 1 autobus i wszyscy mówili, że tutaj to nawet wrony nie dolatują
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My za 3 pokoje płaciliśmy też prawie tyle co Ty 500 zł bez groszy. ( tylko szło też odstępne - wiadomo ).
|
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wlasnie wcisnelam paczka i 3 kromki chleba ![]() brumku zawsze sie zastanawialam, skad sie biora takie koszta za czynsz mieszkania w bloku do tej pory nie moge to pojac. U nas np podwyzszyli o 7 zl na kwartal za wywoz smieci - no to rozumiem, ale u ciebie z czego taka roznica wynika?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

zapraszam

kurde, może powinnam częściej wietrzyć, ale w sumie nie mam gdzie iść z dzieckiem na czas wietrzenia
zębole

Prababcia mogłaby trochę pomyśleć ozdrowiu Igiego. Dziewczyny dobrze radzą wietrz
za operacje smoczek 

.
Przemęczenie, przeziębienie?
Gdzie się wybieracie? 
12.06.2010