|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Asiunia ale Twój TŻ mieszka z rodzicami? i Ty wcześniej razem z nim/nimi? czy dlatego nie mogliście się dogadać przez jego matkę bo była za ścianą czy robiła to na odległość? nie mogę załapać...może gdybyście zamieszkali razem osobno...?
|
|
|
|
#2402 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze powiedziane!Ja już po 3 pączkach,mieszkanko posprzątane,piesek wyspacerowany,a teraz czas na robienie obiadku....
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec do mnie masz jeszcze daleko
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy na gorsze chwile, pojawiają się kłótnie, ale ja w Twojej sytuacji bym się bała, że np będę miała ciężki poród, a po powrocie do domu zamiast wypocząć i nabrać sił, będę musiała się denerwować czy dziecko przewinięte bo tatuś ogląda youtube
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
Ja 20, on 24.
On nie był nigdy wcześniej w stałym związku. Ja byłam z poprzednim chłopakiem prawie 4 lata. Ehh może za szybko wszytko się potoczyło, nie zdążyłam go poznać... Czasem zastanawiam się, że może to ja robię coś źle. Że go prowokuje albo coś. Ale nie można wiecznie siedzieć cicho jak mysz pod miotłą. |
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz, że ja mam często z Tżtem kłótnie, bo nie poczuwa się do obowiązków domowych i uważa, że wszystko ja powinnam robić. Tylko u nas to trochę inaczej wygląda, bo ja pracuję na pełen etat, dodatkowo mieszkamy ze sobą od 1,5 roku. I powiem Ci, że widzę zmianę jak nie jestem na każde zawołanie, jak się postawię. Wie, że nie zawsze będzie po jego stronie pałeczka i koniec. Tylko, że z tego co mówisz on się zbytnio Tobą nie opiekuje w ciąży- tutaj muszę pochwalić mojego Tżta, że on szybciej dorósł do ciąży niż ja, chociaż nigdy bym go o to nie podejrzewała. Pomijając wszystko inne, ze naprawdę macie jeszcze dużo czasu, żeby wziąć ślub. Dziecko nie powinno tego przyspieszać, pamiętaj. Cytat:
ciekawe która pierwsza pójdzie na ruszt
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-02-07 o 12:10 |
||
|
|
|
#2409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2410 | |||
|
Konto usunięte
|
Bry.
Coś się pochorowałam, dusi mnie, ale nie mam kaszlu ani kataru. Cytat:
Badanie cytomegalii (cmv) powinno być wykonane w ciąży, gdyż jest to bardzo niebezpieczna dla płodu choroba. Kosztuje mniej więcej tyle, ile tokso. A w grupie ryzyka jest praktycznie każdy, kto przebywa z ludźmi. Ja niby przechorowałam cyto, ale nie mam pojęcia kiedy. Pewnie z okazji jakiegoś przeziębienia kiedyś. Asiuniu, zastanów się nad tym ślubem. Ja się obawiam, że po ślubie będzie jeszcze gorzej, bo będzie miał Cię już "w klatce" i nie będziesz mogła nic zrobić. Domyślam się, że samotne macierzyństwo to nie jest Twoje marzenie, ale fundować dziecku taki dom to również nie jest wyjście. Potem będzie harować na wszystkich. Praca, dom, obowiązki tu i tam, a księciunio Ci nie pomoże. No chyba, że coś się zmieni - czego Ci życzę. Ja jestem teraz leżąca prawie non-stop i TŻ wszystko się nauczył robić, z niechęcią, owszem, bo on ma dwie lewe ręce do tego, ale robi. Zakupy już od dawna opanował, a teraz przejął nawet pranie moich majtek . Nie piszę tego, żebyś poczuła się zazdrosna, ale żebyś wiedziała, że w normalnych zdrowych związkach tak można - tzn. my też nie jesteśmy idealni, oj daleko nam do ideału, ale w kryzysowej sytuacji wiem, że mogę na TŻa liczyć. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuniu a dlaczego Twoi rodzice z Toba nie rozmawiali jak mieszkałas u niego? Czyzby coś przeczuwali? Dobrze, że masz w nich wsparcie jak coś to napewno Ci pomogą!
|
|
|
|
#2412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rodzice tż mieszkają o jeden dom dalej w nowo wybudowanym domu. Mieszkają zdecydowanie za blisko... Myślę sobie, że skoro raz mnie chciała wyrzucić jego matka z domu, a on nie stanął za mną to może zrobić to po raz kolejny. Przez co zastanawiam się czy w ogóle będę tam pakować jakieś pieniądze na remonty. |
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam wyniki...
hemoglobina mi trochę spadła, tarczyca ok, próby wątrobowe ok, za to wywaliło mi cholesterol |
|
|
|
#2414 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w południe
![]() Wstałam dzisiaj przed 9 i od razu śniadanko, ogarnęłam się, umyłam włosy, makijaż. W nocy strasznie męczył mnie kaszel, brzuch mnie od niego boli i niedobrze mi, głowa jakaś taka ciężka. Nawet pączka jeszcze nie jadłam, coś apetyt straciłam. Z mężem nadal nie gadam. Wczoraj próbował się przypodobać, zaczął żartować, zaczepiać mnie, ale oczywiście nie zrozumiał chyba aluzji czemu z nim nie gadam. A dzisiaj to już nawet nie próbuje się przypodobać..sam ma focha? na mnie? może ja mam przeprosić Osłabia mnie po prostu takie podejście faceta.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na czym polega ZPJ?? Asiunia1230 Za wizytę ![]() Kurcze, a myślałam, że tylko mój taki chamowaty potrafi być, a Twój to jeszcze bardziej poleciał Strasznie mi przykro, jego słowa bardzo musiały zaboleć. Po tym jakich słów użył od razu zawinęłabym się do swoich rodziców. Zwłaszcza, ze dał Ci to do zrozumienia, że w takim stanie powinnaś siedzieć u nich. W końcu łaski Ci nie robi, że się Tobą i nienarodzonym dzieckiem zajmie. Trzymaj się!Cytat:
![]() Kathe Trzymam kciuki za wizytę
|
|||||
|
|
|
#2415 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
To jest dorosły człowiek, odpowiedzialny za siebie i za Was teraz już. Nie jesteś niczemu winna.
|
||
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Raczkowanie
|
Nie wierzę, że ktoś ma takie sterylne mieszkanie, nie wierzę. Ja nie mam dzieci w mieszkaniu, a brudzi się codziennie, ubrania, okruszki, plamy po jedzeniu... To tylko magia telewizji, nie wierzę w to
[/QUOTE]Oj mają,mają.Moja siostra jest taka,wszysstko poukładane jak w pudełeczku,kurzu grama nie uświadczysz,nawet w zamrażarce wszystko opisane,ponumerowane.... wrrrrr
|
#2418 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2419 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się w 19. tygodniu
Cytat:
A jak ty masz taki sen, to jak do dziecka będziesz wstawać? Cytat:
Pokochał mnie prawie 20kg większą, więc teraz się to nie zmieni, zwłaszcza, że on bardzo chciał dziecka A ciążowe brzuszki są takie piękneCytat:
Wspaniale, że doczekaliście się wymarzonej fasolki![]() Cytat:
Mnie boli kręgosłup jak długo się nie ruszam, dlatego moja praca jest dla mnie wybawieniem.Cytat:
Dziewczyny już dużo poradziły. My oboje jesteśmy uparci i czasami nie łatwo się nam dogadać. Kłócimy się, ale nigdy nie usłyszałam czegoś takiego Skoro rodzice wspierają cię póki z nimi mieszkasz, to może na razie się nie wyprowadzaj? I rzadziej zaglądaj do TŻ? Może doceni ile robisz dla niego.Cytat:
A, że mała już duża, to tylko się cieszyć
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ile jest kobiet, które myślą ,, ja go zmienię", ,,po ślubie będzie lepiej" itp., a potem płaczą po kontach, a dzieci na to patrzą? Za dużo, o wiele za dużo. Pamiętaj jedno ludzie czasami się zmieniają, ale to są delikatne zmiany. Nie znam człowieka, który z egoisty nagle staje się empatyczny i współczujący. To są dwie skrajności i takie nagłe zmiany należą do rzadkości. Znam osobę, która się zmieniła po poważnej chorobie, z której ledwo wyszła, dlatego piszę, że wg mnie drastyczny wstrząs czasami zmienia. Ja byłam w związku toksycznym przez 1,5 roku, chłopak się oświadczył, a ja ... odpowiedziałam ,,nie". Sama to zrozumiałam, że nie będę z nim szczęśliwa, chociaż był dla otoczenia cudowny, do tego mega przystojny. Koleżanki potem mi mówiły jak mogłam zostawić takie ,,ciacho". On jest teraz z dziewczyną, która jest jego służącą i bardzo jej współczuje. Jest zapatrzona w niego jak w obrazek, a on publicznie ją potrafi ośmieszyć, więc sorry ... A i te koleżanki, które mi mówiły, że źle robię kończąc z nim teraz uważają, że miałam więcej rozumu niż one. A byłam wtedy młodziutka bo miałam około 19 lat. |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale na co dzień, po pracy i po obiedzie to jest sajgon, jakby nie było sprzątane tydzień. No chyba, że ona ma zaraz wszystko uprzątnięte
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39094191]A czemu robiłaś próby wątrobowe?[/QUOTE]
kiedyś miałam je trochę wywindowane (najprawdopodobniej po diecie w czasie remontu - zupki chińskie), ale na wszelki wypadek trzeba sprawdzić, bo ogólnie mam wrażliwy przewód pokarmowy i wielu rzeczy jeść nie mogę. Próby to i tak z tego co słyszałam w ciąży będą sprawdzane. |
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
magdalennne, słodkie to Wielorybku
, mój jest taki zadowolony, że mnie więcej i że cyc konkretny, ale mnie kurna mania ciężko. Kiedyś to ja taka zwinna i szybka byłam a teraz ruszyć doopkę z podłogi... ciężko
|
|
|
|
#2426 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39094224]Tzn. tak to OK, ja jak mam gości to też mam na błysk
Ale na co dzień, po pracy i po obiedzie to jest sajgon, jakby nie było sprzątane tydzień. No chyba, że ona ma zaraz wszystko uprzątnięte [/QUOTE]Nie ona ma tak zawsze,idealny ład i porząde,okna myje raz na 2 tygodnie,kurze wyciera 2 razy dziennie....ten porządek aż razi,masz wrażenie że w muzeum jesteś,a dotego pracuje na zmiany(jest pielęgniarką)...
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My juz po wizycie.Szyjka zamknięta,łożysko w porządku.Kurczaczek rozwija się prawidłowo.Przytyłam od dnia zrobienia testu zaledwie 2kg i mam niskie cisnienie ale to moze przez pogodebo mzy i ponuro u mnie. Słuchałam serduszka ![]() Zestresowana byłam i totalnie zagadałam lekarza,pychol mi się nie zamykał Za dwa tygodnie mamy następną wizytę i wtedy lekarz postanowi w jaki spossób bedziemy odstawiac Luteine żeby nie spwodować zagrożenia.W moczu wyszły mi drożdżaki więc dostałam Pimafucin w globulkach i jako osłonę Lacibios Feminę.Sexu zero az do odstawienia Luteiny ![]() ale cóż,tyle wytrzymalismy to jeszcze ten kawałek czasu damy rade.No i....... raczej będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ Więc powitajcie oficjalnie w naszym gronie LAURĘ Więc na nic się zdały moje przeczucia,obstawianie rodzinki,znajomych,intern etowe testy,przesądy itp. ![]() Cieszę się bardzo z córeczki Więc powiększanie rodzinki zaczynamy kobieco ![]()
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym siedziała u rodziców i nie chodziła do niego gotować obiadków, przecież w ciąży jesteś ... i to Ty powinnaś być rozpieszczana .... On ma teraz za dobrze i nie czuje, że może to stracić. Może jakby poczuł to by coś zmieniło ... Mój mąż też nie był taki wspaniały dla mnie od początku. Potrafił mnie zostawić na imprezie samą, bo się napił i coś mu się wkręciło Ehh naprawdę potrafił być niefajny, ale to było sporadycznie, a na codzień była między nami tak silna chemia, że nie potrafiliśmy żyć bez siebie. Ale odzywki też miał czasem takie, że... Zmienił się bardzo po tym, jak poczuł, że może mnie stracić. Trafiłam do szpitala, lekarze nie dawali mi szans, ale wyszłam z tego i od tego momentu została tylko jego lepsza strona. Od razu chciał ślub, dziecko i stał się dosłownie ideałem faceta.
|
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja jestem przy niej mega bałaganiarz (szczególnie w ciąży) i pewnie by mi ręki na dzień dobry nie podała, jakby zobaczyła moją chałupkę |
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

Poza tym moje obawy się sprawdziły i anemia mnie dopadła
jest tylko główka od góry pokazana. Ale do takich zdjęć już muszę się przyzwyczaić bo Milenka jest już za duża i nie mieści się w całości w "obiektywie" usg 

wiec do mnie masz jeszcze daleko

) Lece nadrabiac bo troche naskrobalyscie i chcialam Wam pokazac co widac z za mojego okna- co by nie ktore nie zapomnialy ze jest zima jeszcze hahhaha...
Strasznie mi przykro, jego słowa bardzo musiały zaboleć. Po tym jakich słów użył od razu zawinęłabym się do swoich rodziców. Zwłaszcza, ze dał Ci to do zrozumienia, że w takim stanie powinnaś siedzieć u nich. W końcu łaski Ci nie robi, że się Tobą i nienarodzonym dzieckiem zajmie. Trzymaj się!