|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
I ja też nie mam zielonego pojęcia gdzie noga, gdzie dupka, gdzie główka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój teściu odśnieża od 7 już 4 raz cały podjazd, bo autem nie można wyjechać z podwórka.. a tylko delikatnie pod górkę jest.. aż mi go żal, bo się nieźle musi namachać.. co łopatę odłoży to +10cm.. ![]() dobry sąsiad.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1053 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1054 |
Raczkowanie
|
witajcie Mamuśki
![]() Tak jak obiecałam co jakiś czas tu zaglądam aby dać znać że żyję oczywiście nie daję rady Was nadrabiać. A więc tak ze mną i z dzidzią wszystko ok (infekcja minęła bez brania antybiotyków). W poniedziałek idziemy na wizytę już nie mogę się doczekać. Dzidzia kopie jak najęta - chwilami mam wrażenie że brzuch mi rozsadzi Wyprawka prawie skompletowana Niestety nadal zdarza mi się zwracać to co mam w żołądku ale jakoś daję z tym radę Czy Wy też zaczynacie się bać porodu?? Kurcze ja mam wrażenie że nic nie wiem na temat porodu i tego jak później zajmować się dzieckiem. Chyba zaczynam już panikować ;/ Przez czas jak mnie nie było napisałam pół magisterki i podanie o możliwość obrony za 2 miesiące rozpatrzyli pozytywnie. Więc na napisanie drugiej połowy tej nieszczęsnej pracy mam troszkę czasu ale chciałabym ją już mieć napisaną. Mieć to wszystko z głowy i na spokojnie myśleć o dzidzi Np samodzielnie uszyć jej do pokoiku pościel i różne dekoracje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1055 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak a propos, dla mnie te paczki i dzisiejszy dzien, to pozegnanie z obzeraniem sie - ostatnie tygodnie juz chce sie pilnowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1056 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
jejuuu ja tez słysze to pstrykanie , tyle ze myślałam że sobie coś wkręcam , ale skoro Ty tez takie coś słyszysz to chyyba na prawde coś w tym jest, kurczeeee tylko ciekawa jestem czym jest ten odgłos dokłądnie hii ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
....... żeby tylko te moje ambitne plany się zisciły nooo |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1057 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te ręczniki to wyjątkowe g - z lamówką zrobiło mi się to samo, poza tym w Persilu farbowały jak cholera (w Jelpie już nie), nie próbowałam prać 3 raz w Persilu czy znów będą farbować czy to tylko przy pierwszym praniu, ale już tylko z tego powodu zastanawiam się czy ich nie wywalić. W dodatku przy lamówce materiał się rozłazi, miły w dotyku to on nie jest, a ta myjka/ręczniczek czy co to niby miało być to w ogóle wygląda jak stara ściera.
![]() |
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
no więc jak postanowiłam tak zrobiłam poszłam do roosmana i stokrotki, biedronki
![]() ![]() ![]() ![]() ja miałam w 35t 5d
![]() |
#1059 |
Rozeznanie
|
Idę sobie sama te pączki upiec, zobaczymy czy wyjdą bo to moje pierwsze, do sklepu iść mi się nie chce przez te zaspy.
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1061 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1062 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() oj ja też dziś od 5 rano oczy jak 5 zł. Do 7 się kręciłam, aż w końcu udało się zasnąć. Ale ja to tak mam już od jakiegoś czasu, wcześniej nigdy nie miałam problemów ze spaniem |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1063 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast na drogówce byliśmy w poniedziałek. I na początku jeszcze spoko, ale w połowie ten film zaczyna męczyć. Mega wulgarny. I ogólnie takie pomieszanie z poplątaniem. Moim zdaniem przerysowany obraz policji i to bardzo przerysowany. Drugi raz bym go nie obejrzała. Cytat:
![]() Nie wariat a może przyszły akrobata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A wogóle ile macie ręczniczków? Bo ja tylko jeden... ![]() Zapomniałam Ci wczoraj odpisać odnośnie tej kolki(w nocy sobie przypomniałam, że ten cytat mi wcięło) ja miałam kolkę jelitową, ale to był naszczęście tylko epizod. Cytat:
Chyba trzeba się ogarnąć i powędrować po jakiegoś pączusia ![]() Ale u mnie zima...obym nie zaginęła po drodze w jakiejś zaspie ![]()
![]() |
![]() |
#1064 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i za wszystkie tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę sąsiada ![]() Cytat:
![]() A co do mgr wiem co przeżywasz. Ja miałam przedłużony termin do końca grudnia (mobilizacja i w kilka dni napisałam to dziadostwo) i w styczniu się obroniłam. Mogłam zrobić to dużo wcześniej. Nie powiem ale z brzuszkiem łatwiej mi się zdawało (wszyscy mili i pomagali). Ale dużo stresu też było. Po obronie kamień z serca mi spadł, bo mogłam już tylko o dizdzi myśleć, o ubrankach, wyprawkach itd. Tak więc spręż się dziewczyno, obroń jak najszybciej i będziesz miała spokój i wielką ulgę że już jesteś po ![]()
![]() |
![]() |
#1065 |
Rozeznanie
|
Mój Michałek to "gigant"... muszę się pochwalić jego wielkością.
Obwód główki 0 26,9cm Obwód brzuszka 25,4 cm Długość kości udowej 5,8 cm Długość kości ramieniowej 4,9 cm Normalnie taki "duży", że może łezka ze wzruszenia zakręcić się w oczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() też nie mogę się nadziwić... że niedługo dostaniemy "gotowego człowieka"....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 | |||
Zakorzenienie
|
Kochane, wczoraj coś mi się stało i nie mogłam dać tu "odpowiedz" wrrrr
![]() ![]() Zauważyłam, że nasz wątek jest specyficzny, nie dość że taka przewaga facetów w brzuszkach, to jeszcze nie zaczęłyśmy się rozdwajać, gdzie na innych wątkach już był maluszek bądź dwa ![]() Ciekawi mnie jak wypadniemy SN kontra CC ![]() Cytat:
miałam odebrać wynik w poniedziałek i jeszcze nie odebrany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! ja też wczoraj to słyszałam i zastanawiałam się co to? ![]() Powiem wam, że co wieczór boli mnie jak na okres, łapią mnie skurcze, czasami bolesne. Brzuch napina się jak skała. Zazwyczaj koło 23:00
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale super ![]() też od rana o niej myślę ... Cytat:
![]() ja mam tez tylko 1
![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
cześć ,
ja już po wizycie . Dziękuje za kciuki dziewczyny ![]() ![]() W medycynie nic nie jest pewne ,są jakieś wytyczne , schematy ale to nie mamtematyka gdzie 2+2 =4 .I tak jak się obawiałam ,dr nie dał mi pewnej odpowiedzi - 100 %. Zrobił mi usg (w szpitalu ,z pełnym sprzętem na różne okazje ....) ,widać było tą bańkę żołądka ,umiarkowanie wypełnioną - nadal...... i tak na prawdę nic dokładnie nie wiem ..... żoładek to organ który się napełnia i opróżnia ,przemiennie .Ilość wód płodowych u mnie jest prawidłowa więc to może oznaczać ,że mały łyka bo gdyby tego nie robił było by za dużo płynu. żołądek był większy od woreczka żółciow.a to oznacza prawidłowość . Ale nic do końca nie wiem ...więc troszkę stan zawieszenia ..... dr powiedział ,że na dzień dzisiejszy nie zwracał by na to uwagi ale po porodzie mam zgłosić pediatrze aby zwrócił na to uwagę . I to tyle . Jak pisałam mam stan ZAWIESZENIA. Czuję się lepiej niż wczoraj ale i tak będę już do końca choćby podświadomie myśleć ..... bo na usg zawsze mogę trafić akurat na moment opróżnionego żołądka .A nie chcą mi robić co chwilę tego badania. Pytałam o konsekwencje takiego czegoś - i jest możliwe ,że np.maluch ma kłopoty z przełykiem.... ale to wszystko będzie wiadomo po porodzie .Bo na dzień dzisiejszy wszystko wygląda prawidłowo -łącznie z przełykiem a podczas badania bańka żołądka umiarkowanie wypełniona nie wykazuje jakiś specjalnych nieprawidłowości. I to na tyle mądrości . Psychicznie czuję się jak po maratonie .... ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- ...dodam ,że sprawdzana była przy okazji waga brzdąca i na 36t5d wynosi 2800 . Jadę teraz po kubę ,do sklepu a potem będę Was nadrabiać .....
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() eh straszą nas te dzieciaczki nasze ![]()
![]() |
![]() |
#1072 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() we wtorek mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie. Cytat:
![]() A ta Drogówka to chyba dosyć mocne kino, jak większość filmów Smarzowskiego. Pamiętam jak obejrzałam jego Wesele, to mnie zgięło, ale film bardzo mi się podobał. Niestety polskich dobrych filmów jak na lekarstwo... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mi koledzy w podstawówce zrobili psikusa i podłożyli pinezkę na krzesło. Jakież było ich zdziwienie gdy usiadłam i zero reakcji. Okazało się że pinecha wbiła się w ten gruby szew dżinsów na samym środku tyłka, więc miałam prawo nic nie czuć, ale miny kolegów bezcenne ![]() Cytat:
![]() Ja już po jednym pączku, idę po drugiego i więcej nie mam, ha. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wierzę... ![]() i wierzę w Twoje Maleństwo!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1074 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo szczerze widzialam obie .. i szwedzka bardziej mi sie podobala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() eeeeeeeeee jak to wam ukradl prad ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() och az sie doczekac nie moge ... kiedy Mlody wyjdzie .... i go ujrze ... faktycznie ze tez natura wie co robi ... i takie mini nasze kopie wychodza ![]() karola88 ![]() ![]() ![]() to ile macie juz paczkow na liczniki dzis ..? ![]() ja jeszcze ANI JEDNEGO !!! ![]() no ale byle do 17 i wbijam do kolezanki .......... upiekla maaaaseeee maaaaaaaasssse gniazdek paczkow i faworkow ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam takie pozycje/spektakle/filmy, których zazdroszczę innym - że są jeszcze przed ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1077 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natomiast "Władca..." książka świetna, a film dla mnie mega-dzieło Cytat:
![]() aaa, ryczeć mi się chcę na samą myśl, że już niedługo go zobaczę... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1078 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no strippi mówiłam że będziesz pierwsza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziś lub jutro się spakuje słowo ![]() boje się że jak się spakuje to się zacznie ![]() dobra krew oddana , 2 pączki zjedzone, kola prawie wypita ![]() trzeba by coś pożytecznego zrobić ale mi się nie chce ![]()
![]() |
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klimacik był absolutnie mój ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- o tak, tak ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.