MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 11:35   #1081
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
no właśnie miałam pytać czy robiłaś jeszcze teraz usg, bo ja miałam w 29 tyg i od tamtej pory nie (bo mój gin nie robi). Troszkę zaczynam się schizowac, bo jak sprawdzić ile jest wód i jaki stopień łozyska
we wtorek mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie.
no nie robiłam przy Julce też ostatnie usg miałam w 31 tygodniu:rolley es: ja też mam we wtorek wizytę jak nie zapomnę to zapytam czy jeszcze jakieś usg powinnam zrobić czy już nie

Strippi widze zaczyna już ze skurczami

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

a jeszcze mam pytanie o tą ziajkę krem na brodawki czy to tylko przez internet można kupić czy w sklepie/aptece też? patrzyłam w roosmanie ale tam nie ma, wiecie może czy w aptece to można kupić?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 11:38   #1082
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
...no ale jeszcze do pracy musiałam chodzić.
hehe ja w weekend jakoś czytałam i do rana. jak za dzieciaka

Małpka w aptece widziałam na bank.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 11:39   #1083
Mi6ka
Rozeznanie

Kurcze wiecie co sie stalo - bylam po paczki spacerkiem - bo jednak odwolali fitness i co? i co? Akurat zabraklo ;( No nie moge, niemozliwe, jak moglo zabraknac paczkow w tlusty czwartek, co za bzdura, ale jestesmy z misiem wscielki, napalilismy sie na te paczki :/

A tak poza tym, to please, ratujcie, odkrylam wlasnie, ze zrobily mi sie 2 rozstepy (tzn robia sie) ale nie na brzuchu - tylko na boczkach ;( W sumie mam tam jakies stare juz biale, ich nie widac, ale te sa takie czerowne jeszcze malutkie. Ktoras z Was kiedys pisala, ze ma cos co dziala na nie, nie ze usuwa, ale pomaga, zatrzymuje rozwoj... CO to bylo? Please bo normalnei sie zaplacze, najpierw fitness, potem paczki a teraz to, co za dzien ;(;(;(
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 11:40   #1084
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe ja w weekend jakoś czytałam i do rana. jak za dzieciaka

Małpka w aptece widziałam na bank.
dzięki! to musze się wybrac któregoś dnia do apteki bo po dzisiejszym wyjściu do sklepu już się nigdzie nie ruszam bo mnie rozerwie z bólu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 11:41   #1085
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Powiem wam, że co wieczór boli mnie jak na okres, łapią mnie skurcze, czasami bolesne. Brzuch napina się jak skała.
Zazwyczaj koło 23:00
No bo wiesz... za chwilę wielki dzień. Teraz jesteś na finiszu i już widać napis META.
Co prawda przeraziłam się sama, jak to napisałam

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
..... dr powiedział ,że na dzień dzisiejszy nie zwracał by na to uwagi ale po porodzie mam zgłosić pediatrze aby zwrócił na to uwagę . I to tyle .
I to na tyle mądrości . Psychicznie czuję się jak po maratonie ....

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------
...dodam ,że sprawdzana była przy okazji waga brzdąca i na 36t5d wynosi 2800 .
.....
Wiesz, ja myślę, że to taki zbieg okoliczności. Dużo wg mnie na to wskazuje, a ten dzisiejszy lekarz też by na to nie zwrócił uwagi, gdyby nie ten poprzedni.
Wiem, że pewności nie można mieć, ale jest dobrze. A po porodzie będziesz miała pewność.

Cytat:
o jednak moja praktyczna wskazówka wygrała

Ja już po jednym pączku, idę po drugiego i więcej nie mam, ha.
Żebyś wiedziała.
Wczoraj dostałam pakę ubranek dla Kalinki od koleżanki i tak mnie kręgosłup bolał od samego schylania się i oglądanie, że odpuściłam dzisiaj sobie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 11:50   #1086
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Wczoraj skończyłam czytać Władce Pierścienia, długo się zabierałam ale jak zaczęłam to parę dni i po książce, wciągająca jest.
hehe,Władca wymiata... a Hobbita łyknęłam w jedno popołudnie... nawet nie wiem kiedy... ale to bajunia w sumie

Panika, podziwiam za Trylogię - nie przełknę może na starość

Ja się kolejny dzień męczę (choć książka mi się naprawdę podoba) z TRAFNY WYBÓR Rowling... nie wiem co jest grane... ale siadam sobie i zaczynam czytać i mi głowa opada, książka wylatuje z rąk, albo przypominam sobie, że miałam coś innego zrobić/sprawdzić

Cytat:
Zrobił mi usg (w szpitalu ,z pełnym sprzętem na różne okazje ....) ,widać było tą bańkę żołądka ,umiarkowanie wypełnioną.
Nestelle, jest dobrze! skoro widział żołądek... a to, że umiarkowanie pełna to najważniejsze, że w niej cosik jest! Wiem, że będziesz się teraz denerwować, ale ja wierzę, że jest w porządku! teraz już nam nic nie grozi!!! prócz cholernego bólu skurczy

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 11:55   #1087
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
hehe,Władca wymiata... a Hobbita łyknęłam w jedno popołudnie... nawet nie wiem kiedy... ale to bajunia w sumie

Ja się kolejny dzień męczę (choć książka mi się naprawdę podoba) z TRAFNY WYBÓR Rowling... nie wiem co jest grane... ale siadam sobie i zaczynam czytać i mi głowa opada, książka wylatuje z rąk, albo przypominam sobie, że miałam coś innego zrobić/sprawdzić

Ja kupilam sobie, mama dookola swiata, czy jakos tak, tez bardzo fajna i tematyczna, ale tez max pol h i koniec, tragedia jakas
Stary 2013-02-07, 12:05   #1088
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
cześć ,
ja już po wizycie

I to na tyle mądrości . Psychicznie czuję się jak po maratonie ....
dzieci na pewno wynagrodza Ci te emocje
wierze, ze wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
heh, my za chwilke na fitness dla ciezarowek jedziemy z mlodym na 12 i juz w ta strone zatrzymamy sie przy piekarni, zrobimy spory zapas
zawsze podziwiam kobeity aktywne (mi brakuje motywacji, checi.. ), a w ciazy to chyle czola
Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
mam to samo zadnie, chcę już wiosny, jak to się potocznie mówi "zimo wypier..."

Cytat:

Powiem wam, że co wieczór boli mnie jak na okres, łapią mnie skurcze, czasami bolesne. Brzuch napina się jak skała.
Zazwyczaj koło 23:00
czyzby przepowiadajace?

Cytat:
a książkę czytałaś? ekranizacja amerykańska nawet niezła (bo szwedzka to jakieś nieporozumienie dla mnie), ale książka wg rewelacja. Aż żałuję że już przeczytałam
nie, ksiazki nie czytalam.. no a teraz to chyba za pozno, nie byloby tego napiecia ...

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a ktora wersje ogladalas ... szwedzka (orginal) czy Hamerykanska ...??
bo szczerze widzialam obie .. i szwedzka bardziej mi sie podobala
a to sa dwie wersje?
nie wiem, ktora.. ale Daniel Craig w roli glownej
Stary 2013-02-07, 12:06   #1089
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ta wersja wg mnie słabsza

Terry Pratchett
Stary 2013-02-07, 12:07   #1090
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

No to nieźle dospałam Obudziłam się w sam raz na... obiad

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
tak na 100% to ja tylko czuję jak mnie w okolicach pęcherza smyra bo to średnio przyjemne i sikać mi się jakby chce, reszta tak samo skąd ja mam wiedziec gdzie mam nerki dokładnie i ze mnie tam walnął, mnie tam nic nie boli prawie
O to też chyba mam, ale właśnie to poznaje bardziej po uczuciu niby sikania niż jakimś innym

Cytat:
) Chciałabym tak jak miała jedna z nas w swoim śnie - kawałek przezroczystego brzucha, taką szybkę i bym sobie patrzyła na łobuza....
o to by było fajne !

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Na pocieszenie zamiast pączka zamówiłam sobie kopertówkę z asosa a co, mialam imieniny 2 dni temu, to mi sie należy ostatnio nic sobie nie kupuję tylko dla dzidzi wszystko.
Bardzo dobry powód i bardzo dobre pocieszenie ja miałam dziś jechać na kawkę pod krk do przyjaciółki, ale chyba sobie w związku z zaśnieżeniem odpuszczę i przełożę na przyszły tydzień, opcja odśnieżania auta mnie zniechęca !

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no więc jak postanowiłam tak zrobiłam poszłam do roosmana i stokrotki, biedronki mam niedaleko jakieś 8 min moim obecnym krokiem ale wiecie co ledwo wróciłam myslałam że urodzę po drodze tak mnie wszystko bolało nigdy więcej na piechotę po zakupy dopóki nie urodzę.
No to dobrze, że wróciłaś bezpiecznie !

Cytat:
I to na tyle mądrości . Psychicznie czuję się jak po maratonie ....[COLOR="Silver"]

Cytat:
A tak poza tym, to please, ratujcie, odkrylam wlasnie, ze zrobily mi sie 2 rozstepy (tzn robia sie) ale nie na brzuchu - tylko na boczkach ;( W sumie mam tam jakies stare juz biale, ich nie widac, ale te sa takie czerowne jeszcze malutkie. Ktoras z Was kiedys pisala, ze ma cos co dziala na nie, nie ze usuwa, ale pomaga, zatrzymuje rozwoj... CO to bylo? Please bo normalnei sie zaplacze, najpierw fitness, potem paczki a teraz to, co za dzien ;(;(;(
Nie przejmuj się, taki już los, skórę nawilżaj czymkolwiek, a na rozstępy niestety tak naprawdę nic nie działa, lepiej więc zamiast w drogie preparaty kupić sobie jakiś ciuch po ciąży albo coś dla dziecka.

Ja też mam już kilka na brzuchu, no ale domyślałam się - moja Mama ma, Babcia ma i pewnie moja córka będzie miała - taki los :P
Stary 2013-02-07, 12:08   #1091
czarny flamaster
Zadomowienie

Uffff!!

Wróciłam do domu z pączkami i dobrymi wieściami więc mam co świętować!

A więc:
- od ostatniej wizyty przytyłam 1kg, czyli teraz ważę 93kg- lekarz powiedział, że mogłoby być mniej, ale i tak jest dobrze; pewnie szybko zrzucę
- ciśnienie mam w normie
- szyjka dłuuuuga (lekarz nieźle się zdziwił jak badał ), twarda i zamknięta- wyczuł coś za nią, ale nie wiemy czy to głowa czy dupka małego
- zrobiliśmy wymaz na paciorkowca, aby jeszcze się załapać na NFZ póki w przychodni pracuje oraz dał skierowanie na morfologię i mocz
- kazał odstawić magnez i zdziwił się, że go nie biorę, bo sądził, że to nim hamuję skurcze
- powiedział też, że nie widzi powodu aby mały urodził się przed czasem z racji wyglądu szyjki i braku skurczy

No i pytałam co do L4 i jak je wystawia, u niego jest tak: L4 wystawia mi na 2 tygodnie i tak do czasu porodu. Czyli w dniu planowanego porodu przychodzę do niego na wizytę, robimy badania, USG itd. Jeśli nie zaczynam rodzić wystawia L4 jeszcze na tydzień, potem ruszam na oddział i wywołujemy. Śmiał się, że mamy szansę na poród po 17stym )

Jestem cała happy! Następna wizyta 21.02. , a teraz czas na herbatkę i pączusie

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 12:10   #1092
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ja chyba żyję w jakimś innym kraju. u wszystkich śnieg a u mnie był milimetr ale już i tego nie ma możecie wszystko przerzucić do mnie zgłaszam się na ochotnika, przyjmę ten niechciany śnieg i będę kochać jak swój

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
biedna żeby cie nie korciło to przyjmę te pozostałych 7
zapraszam

Cytat:

a dzis 38

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Anegdotka na potwierdzenie że jestem nieczuła:
byliśmy pod namiotem, ugotowaliśmy sobie obiadek, siedzielismy na takich małych wędkarskich krzesełkach(metalowy krzyżyk i kawalek szmaty) i szukamy widelca, nie ma, zniknął, zgubiliśmy. W końcu ktoś tam zjadł łyżką, po skończonym posiłku wstaję, a mój tż znajduje widelca na moim krzeselku, usiadłam na nim i go wogole nie czułam twarda dupa ze mnie, co?

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Wczoraj prałam, już prawie suchy, faktycznie przy lamówce lekko zniekształcony, ponaciągałam go trochę i wygląda to już lepiej. Może za dużo stopni dałaś?? Ja myślę że mój po prasowaniu nabierze normalnych kształtów.
prałam w 40 stopniach więc chyba nie za dużo

Cytat:

Zauważyłam, że nasz wątek jest specyficzny, nie dość że taka przewaga facetów w brzuszkach, to jeszcze nie zaczęłyśmy się rozdwajać, gdzie na innych wątkach już był maluszek bądź dwa
Ciekawi mnie jak wypadniemy SN kontra CC
obstawiam, że będzie miażdżąca przewaga SN cesarki pojedyncze

nestelle na pewno wszystko będzie dobrze. żołądek częściowo wypełniony więc pewnie tylko tak trafialiście, że był pusty. do tego ilość wód płodowych i czkawka świadczą na korzyść maluszka

Cytat:
mi koledzy w podstawówce zrobili psikusa i podłożyli pinezkę na krzesło. Jakież było ich zdziwienie gdy usiadłam i zero reakcji. Okazało się że pinecha wbiła się w ten gruby szew dżinsów na samym środku tyłka, więc miałam prawo nic nie czuć, ale miny kolegów bezcenne
ale miałaś szczęście

Cytat:

boje się że jak się spakuje to się zacznie
dokładnie takie same mam obawy, tym bardziej że szwagierka spakowała się i nastepnego dnia urodziła
więc niby wiem, że muszę to w końcu zrobić, ale się boję
Stary 2013-02-07, 12:10   #1093
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
dzieci na pewno wynagrodza Ci te emocje
wierze, ze wszystko bedzie dobrze

zawsze podziwiam kobeity aktywne (mi brakuje motywacji, checi.. ), a w ciazy to chyle czola

ten fitness w ciazy to wiesz, taki sobie fitness Ja zawsze podziwiam te, ktore umieja sobie odmowic slodyczy itd i zjesc pol porcji na obiad :/ Ruch jest super, uzaleznia, sa endorfiny, tylko wtedy potrafie sie opanowywac przed jedzeniem, ale jak sie nie ruszam, jak nie dam sobie porzadnego wycisku, to ciezko mi sie opanowac i nie poprawic humoru czyms dobrym
Stary 2013-02-07, 12:12   #1094
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ta wersja wg mnie słabsza
no to w takim razie bedziemy musieli tez ta druga zobaczyc
a tytuł to ten sam?
Stary 2013-02-07, 12:12   #1095
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja też mam już kilka na brzuchu, no ale domyślałam się - moja Mama ma, Babcia ma i pewnie moja córka będzie miała - taki los :P
jest coś w tej genetyce - u mnie tak samo... ani babcia, ani mama, ja też jeszcze nie mam... a dziwne bo na wewn. stronie ud mam "starych znajomych" i to nie z czasów dojrzewania...

mój tż ma na boczkach - za szybko śmignął w górę, a ma prawie 1,9m...

Terry Pratchett
Stary 2013-02-07, 12:16   #1096
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
jest coś w tej genetyce - u mnie tak samo... ani babcia, ani mama, ja też jeszcze nie mam... a dziwne bo na wewn. stronie ud mam "starych znajomych" i to nie z czasów dojrzewania...

mój tż ma na boczkach - za szybko śmignął w górę, a ma prawie 1,9m...
Tak - u mnie mama i siostra mają - ale dosłownie takie maluteńkie, ledwo widoczne, a ja nic (na razie). Więc pewnie geny.
Za to porody to już chyba mniej.
Moja mama nie czuła bóli porodowych! Gdyby nie odeszły jej wody, nie wiedziałaby, że rodzi. Lekarze mówili jej kiedy przeć.
Moja siostra powiedziała, że dla niej poród, to takie większe s*ra*nie. Bolały tylko ostatnie minuty.
Za to ja... rzeź i tyle. Niemal od początku do końca.
Stary 2013-02-07, 12:16   #1097
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

A tak poza tym, to please, ratujcie, odkrylam wlasnie, ze zrobily mi sie 2 rozstepy (tzn robia sie) ale nie na brzuchu - tylko na boczkach ;(
życiiieeee....
mnie pomogła Mustela (krytykowna) albo brak przybierania na wadze
Cytat:

mam nadzieję, że masz na mysli tę skandynawską przez Sienkiewicza powtarzałam rok na studiach (fanatykowi przyznałam z rozbrajającą szczerością, że takich głupot to ja czytać nie będę - nie znoszę oczywistej literatury....)

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
- szyjka dłuuuuga (lekarz nieźle się zdziwił jak badał ), twarda i zamknięta- wyczuł coś za nią, ale nie wiemy czy to głowa czy dupka małego

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 12:17   #1098
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
no to w takim razie bedziemy musieli tez ta druga zobaczyc
a tytuł to ten sam?
"Millenium: mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" wersja skandynawska

Terry Pratchett
Stary 2013-02-07, 12:18   #1099
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

za wizytę

megi ale Ty normalnie jesteś wąska w biodrach dość ? tak wywnioskowałam ze zdjęcia ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 12:25   #1100
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

mam nadzieję, że masz na mysli tę skandynawską przez Sienkiewicza powtarzałam rok na studiach (fanatykowi przyznałam z rozbrajającą szczerością, że takich głupot to ja czytać nie będę - nie znoszę oczywistej literatury....)
synuś znów mi nadgryzł mózg

nie wiem czemu się uwzięłam na sienkiewiczowską zamiast larssonowską

a to już Cię w pełni rozumiem!!! Dla mnie kanon literatury polskiej XIX w (ten cały pozytywizm) jest nie do przełknięcia no nie mogę za Chiny!!!

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:

megi ale Ty normalnie jesteś wąska w biodrach dość ? tak wywnioskowałam ze zdjęcia ?
ehehee.... taaa... dobrze kombinujesz OC, też mam szerokie bioderka

Terry Pratchett
Stary 2013-02-07, 12:28   #1101
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cześć

Ale tempo, jak tak dalej pójdzie, to założymy nowy wątek przed 14.02. i w tym rozpakowywania żadnego nie będzie!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
cześć
witam się w pełnym 36 tyg

Cytat:
34 pełnych tygodni za nami
6 pełnych tygodni do wypakowania

A co do teściowej - wydaje mi się, że się za bardzo najeżasz i przeżywasz każde spotkanie. Może spróbuj trochę zmienić nastawienie, przymknąć oczy na jej komentarze, a na pewno zrobi się łatwiej i mniej stresu od tego będzie. Odrobina życzliwości na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
a Wy tu o pączkach a ja po wczorajszej akcji w instytucje zaburzeń metabolizmu (sic) mam jadłowstręt. na myśl o jedzeniu mi się słabo robi. nie chce mi się wcale/boję się każdego kęsa. najchętniej bym nic nie jadła...

Cytat:
jak leżę na czymś i tego nie czuję, to mój chlop z rozczarowaniem mówi, że nie jestem księżniczką (na ziarnku grochu)
Heh, ja dziś przygniotłam brzuchem telefon i oczywiście nie mogłam go znaleźć, na co mój: "Jesteś jak takie dzikie karmiące zwierze, co przygniecie niechcący swoje młode i nawet nie poczuje" nie wiem, skąd mu się to wzięło

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
sasiad to przyjaciel mojego Meza i swiadek na naszym slubie. sam robil. maja cytrynowy lukier i dzemik
Wpadaj jeszcze troche zostalo a mezowi napisalam ze dawid przyniosl ale w takim tempie to do jego powrotu to mu pusty talerz zostanie
aaaa takie domowe pączki!! Ale bym zjadła, na sklepowe nie mam kompletnie ochoty...

Dzwoniłam dziś do sklepu, który przysłał mi ten wadliwy ręcznik - oddadzą kasę i za ręcznik i za przesyłkę, sami zaproponowali, więc super
A nastawiałam się na ostrą dyskusję

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 12:32   #1102
alliw
Zadomowienie

Cytat:
nie, ksiazki nie czytalam.. no a teraz to chyba za pozno, nie byloby tego napiecia ...

a to sa dwie wersje?
nie za późno, warto przeczytać mimo wszystko, bo klimat książki jest wspaniały, no a potem są kolejne części, już bardziej sensacyjne (bo pierwsza to jednak kryminał jak dla mnie), ale równie dobre

a Daniel Craig, tak

Cytat:
Jestem cała happy! Następna wizyta 21.02. , a teraz czas na herbatkę i pączusie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja chyba żyję w jakimś innym kraju. u wszystkich śnieg a u mnie był milimetr ale już i tego nie ma możecie wszystko przerzucić do mnie zgłaszam się na ochotnika, przyjmę ten niechciany śnieg i będę kochać jak swój
ja też chętnie wezmę każdą ilość, bo u mnie ani grama

Cytat:
ej, no właśnie przez chwilę się zastanawiałam o jaką ci chodziło, po tym jak Sorceresss napisała bo ja Sienkiewicza to za karę w pierdlu musiałabym czytać, jeszcze przy akompaniamencie Rubika, to byłaby dla mnie bardzo surowa kara
Stary 2013-02-07, 12:32   #1103
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

a to już Cię w pełni rozumiem!!! Dla mnie kanon literatury polskiej XIX w (ten cały pozytywizm) jest nie do przełknięcia no nie mogę za Chiny!!![COLOR="Silver"]
ej Lalka jest spoko wd mnie

A swoją drogą jakby pani przeczytała w 1,5 dnia całą trylogię Sienkiewicza, to by była niezła !!! Za samą ilość ! Ja czytałam to w podstawówce, a Dziadek mi nie wierzył i mnie przepytywał - w podstawówce mi się podobała

Cytat:
ehehee.... taaa... dobrze kombinujesz OC, też mam szerokie bioderka
Jak to mówi moja Mama " jak koń pod górę"
Stary 2013-02-07, 12:36   #1104
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Nie przejmuj się, taki już los, skórę nawilżaj czymkolwiek, a na rozstępy niestety tak naprawdę nic nie działa, lepiej więc zamiast w drogie preparaty kupić sobie jakiś ciuch po ciąży albo coś dla dziecka.

u mnie mama ani jednego rozstępu nigdy w życiu nie miała, a urodziła 5 dzieci, a my z siostrą od razu w okresie dojrzewania, na piersiach, udach i boczkach, ale to takie z tych mniejszych cienkich, a teraz u mnie narazie nowych nie ma, no ale tak wszystko przede mną , wiem hi

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
oddam z miłą checią, tylko wszystkoo, baaaa, nawet za przesyłke zapłace hi

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
życiiieeee....
mnie pomogła Mustela (krytykowna) albo brak przybierania na wadze
ja smaruje Elancyl i nowych rozstępów nie mam, ale tak jak pisałam , pzrede mną jeszcze 2 miesiace takze mogą wyleźć .

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 12:39   #1105
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A co do teściowej - wydaje mi się, że się za bardzo najeżasz i przeżywasz każde spotkanie. Może spróbuj trochę zmienić nastawienie, przymknąć oczy na jej komentarze, a na pewno zrobi się łatwiej i mniej stresu od tego będzie. Odrobina życzliwości na pewno nie zaszkodzi

tez juz dzisiaj o tym pisalam, mam nadzieje, ze CF sie nie obrazila

Cytat:
"Millenium: mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" wersja skandynawska
dziekowac
Cytat:
ej, no właśnie przez chwilę się zastanawiałam o jaką ci chodziło, po tym jak Sorceresss napisała bo ja Sienkiewicza to za karę w pierdlu musiałabym czytać, jeszcze przy akompaniamencie Rubika, to byłaby dla mnie bardzo surowa kara
Stary 2013-02-07, 12:39   #1106
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę

Wydaje mi się, że nie. Taka normalna jestem. Tzn. byłam Teraz myślę, że będzie lżej - czuję jak rozchodzą się jeszcze bardziej kości, skurcze, może więc dużo już będzie zrobione przed porodem.
Stary 2013-02-07, 12:42   #1107
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
No Lalka dosc w porzadku byla
ale ja bym pewnie nie przeczytala z wlasnego wyboru, gdyby nie szkola
Stary 2013-02-07, 12:43   #1108
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

aaaa takie domowe pączki!! Ale bym zjadła, na sklepowe nie mam kompletnie ochoty...

Dzwoniłam dziś do sklepu, który przysłał mi ten wadliwy ręcznik - oddadzą kasę i za ręcznik i za przesyłkę, sami zaproponowali, więc super
No domowe są de lux też zawsze piekliśmy, no ale w związku z moją cukrzycą i brakiem skłonności do masochizmu, w tym roku - mam tylko domowy sernik z syropem z agawy i z malinkami z którym czekam do 17 i wtedy planuję go zjeść Najbardziej cierpi Mąż, oburzony w pracy jakością kupnych pączków, ale trudno się mówi ! Fajnie, że się wszystko udało ze zwrotem !

Cytat:
bo ja Sienkiewicza to za karę w pierdlu musiałabym czytać, jeszcze przy akompaniamencie Rubika, to byłaby dla mnie bardzo surowa kara

Poczekaj to może Ci jak u Rubika

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
u mnie mama ani jednego rozstępu nigdy w życiu nie miała, a urodziła 5 dzieci, a my z siostrą od razu w okresie dojrzewania, na piersiach, udach i boczkach, ale to takie z tych mniejszych cienkich, a teraz u mnie narazie nowych nie ma, no ale tak wszystko przede mną , wiem hi[COLOR=Silver]

ja smaruje Elancyl i nowych rozstępów nie mam, ale tak jak pisałam , pzrede mną jeszcze 2 miesiace takze mogą wyleźć .
Ja tam smarowałam też i mam, myślę że po prostu nie masz skłonności żeby mieć albo masz mało cm w brzuszku i dobrze.

Ja ostatnio coś tam pomarudziłam przy Mężu, że średnio to widzę, i że mi się te rozstępy pod pępkiem nie podobają, a on tak spojrzał, ucałował, namyślił się i mówi, nie martw się, jak coś to Ci po dzieciach kotka w cętki tam wytatuujemy no myślałam że padnę, już to sobie wyobraziłam...

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-02-07 o 12:44
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 12:45   #1109
alliw
Zadomowienie

Cytat:
popieram
ja na początku z teściówką (jeszcze wtedy była p.o. )też nie miałam lekko, raczej się unikałyśmy. A teraz jest naprawdę spoko, każda zna swoje miejsce w szeregu i jest ok

Cytat:
Heh, ja dziś przygniotłam brzuchem telefon i oczywiście nie mogłam go znaleźć, na co mój: "Jesteś jak takie dzikie karmiące zwierze, co przygniecie niechcący swoje młode i nawet nie poczuje" nie wiem, skąd mu się to wzięło

Cytat:
ojej, może następnym razem się uda

Cytat:
wg mnie również najpierw dostałam pałę za nieprzeczytanie, to tak się potem wciągnęłam że hej
Stary 2013-02-07, 12:47   #1110
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie. Taka normalna jestem. Tzn. byłam Teraz myślę, że będzie lżej - czuję jak rozchodzą się jeszcze bardziej kości, skurcze, może więc dużo już będzie zrobione przed porodem.
No ale bez ciąży to ile masz w biodrach max 88, co ?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości