|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Cytat:
Cytat:
Mój tż nie jest jakimś księciem z bajki. Z wyglądu, a tym bardziej z zachowania. Więc powiem Ci szczerze, że powinno być mi być jeszcze łatwiej niż Tobie. Ja za mocno się przywiązuję, co potwierdza mój poprzedni 4 letni związek. Jestem w kropce ![]() Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie jak zamieszkam sama. Choćby jako lokatorka w pokoiku, co by za dużo kasy nie wydać... Bo na całe mieszkanie nie będzie mnie stać. Cytat:
Gratuluję, że tak Wam się udało. Mąż musi Cię bardzo kochać, zdał sobie z tego sprawę jak mocno dopiero gdy mógł Cię stracić, ale to go dużo nauczyło... Życzę Wam jak najlepiej ![]() Jeszcze nie. Boje się, że jak im powiem to zostanę zupełnie sama... Na pewno tak będzie. Ale jestem zmuszona im powiedzieć, bo przecież tego nie da się ukryć. Cytat:
A jego mamusia taka biedna, przecież sama nie będzie odśnieżać i kosić trawy. Tż tej wariatce z za przeproszeniem musiał łatać małą dziurkę po wkrętach której i tak nie widać, bo jest za łóżkiem. Mimo, że ona ma prawo jazdy to musi z nim jeździć na zakupy czy do lekarza, bo ona ma słaby wzrok. A jak wraca z pracy zimą krętymi uliczkami o godzinie 4 w nocy to już nie jest ślepa, albo jak jedzie do kosmetyczki. |
||||
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kojarzy mi się z listkiem laurowym
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaluje troche ze nie bede miec dziewczynki. Od poczatklu czulam ze bedzie chlopak ale nadzieja byla. Wazne by bylo zdrowe.
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia1230 Im więcej o nim piszesz, tym bardziej on niknie w moich i chyba nie tylko moich oczach. On jest jak z innej planety..zupełnie. Przepraszam, nie chcę Cię urazić, ale naprawdę nie wiem co jeszcze robisz z tym facetem. On nie zasługuje ani na Ciebie, ani na żadną inną kobietę. Jest jak nieprzystosowany do życia w rodzinie. Zatrzymał się na poziomie synusia mamusi i jeśli dowiadując się, że będzie ojcem nie widać poprawy, to już marne szanse, ze zobaczysz ją później. Nawet ni można powiedzieć by się starał do momentu zaślubin (później możnaby gadać, że po ślubie mu się odechciało, bo sobie Ciebie już zaklepał). A skoro teraz olewa sobie po całej linii Ciebie, to może być tylko gorzej. Nie patrz na ciążę, że dziecko to musi być ojciec i wytrzymasz wszystko. Dasz sobie radę bez takiego kogoś. Jesteś młoda i stać Cię na więcej i zasługujesz na więcej, a zwłaszcza na szacunek!
|
|
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Perse- zdrówka życzę. Malinka- za wizytę ![]() Rocky- za wizytę i za córeczkę ![]() Kathe- za wizytę Asiunia- żebyś podjęła właściwą decyzję odnośnie TŻ Zastanawiam się czy zostać Perfekcyjną Panią Domu (o której rozmawiacie ) i czy nie usmażyć faworków ale chyba dam sobie spokój po tym jak Kathe napisała, że jej niedobrze Z jednej strony wiem, że mąż by się ucieszył ale z drugiej coś mi do gardła podchodzi na myśl o zapachu rozgrzanego oleju... Zrobimy sobie chudy czwartek |
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w domu niecałą chyba godzinę, i w tym czasie na dworze zrobiło się biało :O
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia nie zadzroszczę Ci sytuacji, w ciąży i na rozdrożu dróg
Musisz być silna i dobrze wszystko przemyśleć.---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() klas ki:Asiunia, ja jestem w szoku, co tutaj piszę... I powiem Ci tak - lepiej nie brać ślubu niż się później rozwodzić. Pobądźcie jeszcze ze sobą tak jak do tej pory, jak urodzisz to zobaczysz jak się Twój tż będzie zachowywał. ![]() Wiecie co, jestem w szoku, wczoraj się kładę spać, sprawdzam macicę - 3 palce pod pępkiem. Dziś się budzę - na wysokości pępka! Ja nie wiem co jest, bo za 5 tyg. taką wysokość powinna osiągnąć.. i może to dlatego mnie tak boli podbrzusze? ;/ |
||
|
|
|
#2472 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że lubie robic coś po swojemu. Rodzicow dom sama urządzilam, sama wszystko wybierałam. I uważam, że jest w bardzo dobrym guście. Teściowa uwielbia beże i kremy. Ja nienawidzę. Lubie biel, szarości, ewentualnie z domieszką czerwieni bądź fioletu. Nie wyobrażam sobie, że mam beżową łazienkę, za którą jeszcze sama zapłaciłam! Cytat:
Ps można powiedzieć, że mieszka sama, bo jej mąż większość czasu jest w pracy za granicą i przyjeżdża średnio co 3 miesiące na maks 7 dni. |
||
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie daj się namówić na ślub ze względu na dziecko- "bo tak wypada"- to najgorsze rozwiązanie w takim wypadku. Ja na Twoim miejscu chyba też bym wołała sama mieszkać lub z rodzicami. Wsparcie rodziców Ci się przyda. A ten Twój to niech sobie zamieszka z własną mamą, niech ona mu gotuje i sprząta za niego.
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naważniejsze żeby szczęśliwie donosić i urodzić zdrowego kurczaczka...... Cytat:
Mam wrażenie że będąc z nim i tak jesteś zdana tylko na siebie.....
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
Ale Cynamoniątko napewno się ucieszy
![]() A tak w ogóle to jutro zaczynamy 5 miesiąc
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko jest doradzać w takich sytuacjach, ale my jesteśmy nie związane emocjonalnie, więc pewnie widzimy więcej niż Asiunia Przypomniała mi się piosenka E. Gepert ,,Kocham Cię życie" i fragment : ,,chcę spotkać ... człowieka, który czuje jak ja, chcę powierzyć mu swój niepokój". Asiunia skoro masz oparcie w rodzicach to powiedz im o ciąży, o sytuacji z tż. Na pewno doradzą Ci co zrobić. Ja na Twoim miejscu nie brałabym teraz ślubu.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-02-07 o 13:13 |
|
|
|
|
#2478 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za cenne rady dziewczyny, chętnie jeszcze bym posiedziała, ale muszę lecieć naszykować się na wizytę, bo jeszcze jestem w piżamie.
Papa do zobaczenia później i jeszcze raz dzięki ![]() Będę zdawać relację z wizyty
|
|
|
|
#2479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
bo pewnie nie może z nią dłużej wytrzymac przepraszam, ale musiałam
|
||
|
|
|
#2480 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie zjadłam obiadek, dziś juz rano wsunęlam jednego pączka i jeszcze zostały mi dwa Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() teso za Ciebie i maluszka dalej trzyma kciuki ![]() Cytat:
i pada cały czas.......Cytat:
witamy w naszym gronie Cytat:
moja mama wiele razy mi mówiła, że gdyby mogla cofnąć czas i mieć wybór to by z nim nie była - bo też myślała, że się zmieni, że jak będą dzieci to złagodnieje, będzie o nią dbał i ją szanował - nic z tych rzeczy. Tacy ludzie rzadko się zmieniają. Jeżeli nie zmienisz czegoś w swoim związku - będziesz jak jedna z wielu kobiet, które nie mają w domu nic do powiedzenia, stłamszone przez mężów. I kiedyś może ucierpieć na tym też Twoje dziecko - bo patrzeć na to, jak ojciec traktuje własną żonę jest traumą. Ja wiem o czym pisze, bo mam to na co dzień i też nie było to bez znaczenia dla mojej psychiki. Powiedziałam sobie kiedyś, że nigdy w życiu nie pozwole na to, żeby mój mąż mnie tak traktował jak mój ojciec moją matkę, że ja sobie na to nie pozwolę. Na szczęście wyszłam za człowieka, który mnie szanuje, dba o mnie i nigdy w życiu nie obraził. Może za bardzo sie uzewnętrzniłam, ale pewnie gdybyś miała szansę porozmawiać z moją mamą powiedziałaby Ci - jesteś młoda, uciekaj z tego związku, bo za kilkanaście lat będziesz tego żałować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Asiunia- ja powiem od siebie tylko tyle, że inaczej patrzysz teraz na sytuację, inaczej spojrzysz po urodzeniu maluszka a jeszcze inaczej za 5 lat. Przemyśl sobie wszystko bo to Ty i dziecko jesteście najważniejsi
|
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
malaczarnakejta jak sie sprawdza ta wysokosc? mozna samemu zaobserwowac? Ty jestes polozna wiec masz doswiadczenie, ale mnie tez ciekawi
|
|
|
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
zjadlam z apetytem zupke a tu
Czesto tak mam ze cos mi bardzo smakuje a za chwile laduje przy kibelku.
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dla grzecznego dziecka
|
|
#2485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratki Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
Kochana jesteś
![]() Ale to magia internetu chyba- tak naprawdę to "CZEŚĆ, JESTEM WOJTEK I MAM 47 LAT " Wpadło mi coś do głowy- myślicie, że mogę wmówić mężowi, że kotlet z piersi kurczaka na obiad to taki substytut faworków? Też przecież trochę oleju użyję do smażenia... A do kotleta będzie co? No pewnie, że MIZERIA |
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co ja tak w dal patrzę, jeszcze nie dotarłam do połowy ciąży z pierwszym dzieckiem
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też mizerrriaaa
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż jakbyś się nasłuchał co my tu mówimy..............:coje st:tak....kotlet to faworek taaak...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Dziewczyny już dużo poradziły. My oboje jesteśmy uparci i czasami nie łatwo się nam dogadać. Kłócimy się, ale nigdy nie usłyszałam czegoś takiego
Ehh naprawdę potrafił być niefajny, ale to było sporadycznie, a na codzień była między nami tak silna chemia, że nie potrafiliśmy żyć bez siebie. Ale odzywki też miał czasem takie, że...
Zmienił się bardzo po tym, jak poczuł, że może mnie stracić. Trafiłam do szpitala, lekarze nie dawali mi szans, ale wyszłam z tego i od tego momentu została tylko jego lepsza strona. Od razu chciał ślub, dziecko i stał się dosłownie ideałem faceta.

za wizytę
) i czy nie usmażyć faworków ale chyba dam sobie spokój po tym jak Kathe napisała, że jej niedobrze
Z jednej strony wiem, że mąż by się ucieszył ale z drugiej coś mi do gardła podchodzi na myśl o zapachu rozgrzanego oleju...

klask i:
ale cóż,tyle wytrzymalismy to jeszcze ten kawałek czasu damy rade.

Czesto tak mam ze cos mi bardzo smakuje a za chwile laduje przy kibelku.
Też przecież trochę oleju użyję do smażenia...