Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 12:53   #2461
Asiunia1230
Raczkowanie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Nie wiem co powiedzieć na to Dziewczyny już dużo poradziły. My oboje jesteśmy uparci i czasami nie łatwo się nam dogadać. Kłócimy się, ale nigdy nie usłyszałam czegoś takiego Skoro rodzice wspierają cię póki z nimi mieszkasz, to może na razie się nie wyprowadzaj? I rzadziej zaglądaj do TŻ? Może doceni ile robisz dla niego.
Rodzice przestaną mnie wspierać jak tylko dowiedzą się o dziecku... Ojciec na pewno.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja byłam w związku toksycznym przez 1,5 roku, chłopak się oświadczył, a ja ... odpowiedziałam ,,nie". Sama to zrozumiałam, że nie będę z nim szczęśliwa, chociaż był dla otoczenia cudowny, do tego mega przystojny. Koleżanki potem mi mówiły jak mogłam zostawić takie ,,ciacho". On jest teraz z dziewczyną, która jest jego służącą i bardzo jej współczuje. Jest zapatrzona w niego jak w obrazek, a on publicznie ją potrafi ośmieszyć, więc sorry ...

A i te koleżanki, które mi mówiły, że źle robię kończąc z nim teraz uważają, że miałam więcej rozumu niż one. A byłam wtedy młodziutka bo miałam około 19 lat.
Oddaj mi trochę swojej siły!
Mój tż nie jest jakimś księciem z bajki. Z wyglądu, a tym bardziej z zachowania. Więc powiem Ci szczerze, że powinno być mi być jeszcze łatwiej niż Tobie. Ja za mocno się przywiązuję, co potwierdza mój poprzedni 4 letni związek.
Jestem w kropce
Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie jak zamieszkam sama. Choćby jako lokatorka w pokoiku, co by za dużo kasy nie wydać... Bo na całe mieszkanie nie będzie mnie stać.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja bym siedziała u rodziców i nie chodziła do niego gotować obiadków, przecież w ciąży jesteś ... i to Ty powinnaś być rozpieszczana .... On ma teraz za dobrze i nie czuje, że może to stracić. Może jakby poczuł to by coś zmieniło ...
Mój mąż też nie był taki wspaniały dla mnie od początku. Potrafił mnie zostawić na imprezie samą, bo się napił i coś mu się wkręciło Ehh naprawdę potrafił być niefajny, ale to było sporadycznie, a na codzień była między nami tak silna chemia, że nie potrafiliśmy żyć bez siebie. Ale odzywki też miał czasem takie, że... Zmienił się bardzo po tym, jak poczuł, że może mnie stracić. Trafiłam do szpitala, lekarze nie dawali mi szans, ale wyszłam z tego i od tego momentu została tylko jego lepsza strona. Od razu chciał ślub, dziecko i stał się dosłownie ideałem faceta.
To smutne, że dopiero w krytycznej sytuacji człowiek dostrzega to co ma.
Gratuluję, że tak Wam się udało. Mąż musi Cię bardzo kochać, zdał sobie z tego sprawę jak mocno dopiero gdy mógł Cię stracić, ale to go dużo nauczyło... Życzę Wam jak najlepiej

Cytat:
Twoi rodzice nie wiedzą o ciąży?
Jeszcze nie. Boje się, że jak im powiem to zostanę zupełnie sama... Na pewno tak będzie. Ale jestem zmuszona im powiedzieć, bo przecież tego nie da się ukryć.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Współczuje szczerze i obawiam się, że Wasz zwiazek długo nie potrwa albo będziesz jedną z tych zastraszonych kobiet, które winy szukają w sobie. Zresztą już coś w tym stylu napisałaś. A ja Ci powiem, że jesteś w blędzie. Tu nie ma Twojej winy. Mamusia tż na własnej piersi ,,wychodowała" sobie pasożyta, który nie szanuje kobiet.

Ciekawa jestem jak on traktuje swoją mamusię? Czy zawsze jest dla niej miłym i cudownym synkiem? I jak to bedzie kiedyś, jak mama będzie np. chora czy niedołężna ? Czy z chęcią zajmie się mamusią, która jak to określiłaś myła kible, wycierała tyłek i chuchała, dmuchała na swojego kochanego synka?
Robi dla niej wszystko o co go poprosi. Odśnieża jej podwórko i kosi trawę samowolnie. Jej mąż spędza większość czasu w pracy za granicą.
A jego mamusia taka biedna, przecież sama nie będzie odśnieżać i kosić trawy.
Tż tej wariatce z za przeproszeniem musiał łatać małą dziurkę po wkrętach której i tak nie widać, bo jest za łóżkiem.
Mimo, że ona ma prawo jazdy to musi z nim jeździć na zakupy czy do lekarza, bo ona ma słaby wzrok.
A jak wraca z pracy zimą krętymi uliczkami o godzinie 4 w nocy to już nie jest ślepa, albo jak jedzie do kosmetyczki.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:53   #2462
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dziękujemy w dwupaku za miłe słowa

Imię ma podobac sie nam-rodzicom a nie innym.Nam podoba się Laura,uwazamy ze jest fajne i pasuje do nazwiska To nasz wybór .
Laura - bardzo fajnie Kojarzy mi się z listkiem laurowym
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:53   #2463
Myszolka91
Raczkowanie

Ja zaluje troche ze nie bede miec dziewczynki. Od poczatklu czulam ze bedzie chlopak ale nadzieja byla. Wazne by bylo zdrowe.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:53   #2464
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kurze ogarniam tez raz w tygodniu,odkurze codziennie,czasem co 2 dni i machne podłoge ze dwa razy w tygodniu chyba ze Piesorek odbije mi swe słodkie łapki........
Ale ogólnie walcze zeby utrzymywac porządek na bieżąco
mi właśnie tego brakuje- systematyczności. Jak już biorę się za sprzątanie, to zajmuje mi to wiele godzin, bo jest mega syf. A znowu, co 2-3 dni na bieżąco to mi się nie chce
Stary 2013-02-07, 12:53   #2465
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Owszem... JEST JEDYNAKIEM. Synek mamusi. Mamusia bardzo dużo mu doradza, ma więcej do gadania niż ja. Mimo, że mam w jakiejś sprawie rację to mamusia musi potwierdzić.
Przykładowo: Od roku mówię by przestawić kanapę w drugą stronę, a on nieraz z krzykiem na to reagował. Jak mamusia przyszła powiedziała, że jak się mieści w drugą stronę to niech ją przestawi, będzie wygodniej. Jeszcze tego samego dnia była przestawiona!!

Jak ja się postawie to jestem bee i nie nadaję się na jego żonę. Na co mu powiedziałam, a co to ja muszę zasłużyć by być twoją żoną i kazałam znaleźć sobie inna, lepszą. Wtedy się przymyka. Ale i tak jestem blee, info ląduje do centrali zwanej "mamusia tż", a wtedy ona bierze "sprawy w swoje ręcę". Mój mózg wtedy wysiada
To ona mu wmówiła, że kobieta jest od mycia kibla, a ten wyżywa się na mnie mówiąc to samo.
Może i dziewczyny macie rację, żeby zacisnąć zęby i powiedzieć im co myślę. Może teraz ja zacznę rozdawać karty...

Dodatkowo nigdy nie było tak, że on mnie utrzymywał. Jak mieszkaliśmy razem miałam własne pieniądze.
On miał wtedy dziwny zwyczaj dzielenia wszystkiego na pół... Co było wkurzające, bo jak ja robiłam zakupy to nigdy nie przynosiłam mu paragonu pod nos.

A to dlatego, że mieszkaliśmy bez ślubu. Ja nie chciałam brać ślubu, bo znaliśmy się zaledwie niecały rok.
Mam w nich oparcie tylko wtedy jak jest coś po ich myśli, w innym wypadku nie.
Już czuje jaki armagedon będzie jak dowiedzą się o ciąży, bo jeszcze im nie powiedziałam, mam dość nerwów... Aż cud, że dziecko jest takie twarde i też to wytrzymuje
o cholera.....to jak się dowiedzą, to Cie na ślub będą namawiać a to najgorsze w tym przypadku.... Ale Kochana nie daj się!!!! może teraz faktycznie więcej się sprzeciwiaj i mu pokaz że jak się nie podoba to nie....chyba mu jednak trochę na dziecku zalezy.....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:54   #2466
dzoan
Zakorzenienie

Asiunia1230 Im więcej o nim piszesz, tym bardziej on niknie w moich i chyba nie tylko moich oczach. On jest jak z innej planety..zupełnie. Przepraszam, nie chcę Cię urazić, ale naprawdę nie wiem co jeszcze robisz z tym facetem. On nie zasługuje ani na Ciebie, ani na żadną inną kobietę. Jest jak nieprzystosowany do życia w rodzinie. Zatrzymał się na poziomie synusia mamusi i jeśli dowiadując się, że będzie ojcem nie widać poprawy, to już marne szanse, ze zobaczysz ją później. Nawet ni można powiedzieć by się starał do momentu zaślubin (później możnaby gadać, że po ślubie mu się odechciało, bo sobie Ciebie już zaklepał). A skoro teraz olewa sobie po całej linii Ciebie, to może być tylko gorzej. Nie patrz na ciążę, że dziecko to musi być ojciec i wytrzymasz wszystko. Dasz sobie radę bez takiego kogoś. Jesteś młoda i stać Cię na więcej i zasługujesz na więcej, a zwłaszcza na szacunek!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:55   #2467
cynamon_owa
Zadomowienie

Dzień dobry

Perse- zdrówka życzę.
Malinka- za wizytę
Rocky- za wizytę i za córeczkę
Kathe- za wizytę
Asiunia- żebyś podjęła właściwą decyzję odnośnie TŻ

Zastanawiam się czy zostać Perfekcyjną Panią Domu (o której rozmawiacie ) i czy nie usmażyć faworków ale chyba dam sobie spokój po tym jak Kathe napisała, że jej niedobrze Z jednej strony wiem, że mąż by się ucieszył ale z drugiej coś mi do gardła podchodzi na myśl o zapachu rozgrzanego oleju...
Zrobimy sobie chudy czwartek- przygotuję sałatkę owocową- ciekawe czy się ucieszy

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:55   #2468
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że niektórzy mężczyźni dojrzewają do 7 roku życia, a później tylko rosną
klask i:kla ski:

28.07.2013r.
Stary 2013-02-07, 12:55   #2469
czarownica1
Zakorzenienie

jestem w domu niecałą chyba godzinę, i w tym czasie na dworze zrobiło się biało :O
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:58   #2470
Neni1984
Zakorzenienie

Asiunia nie zadzroszczę Ci sytuacji, w ciąży i na rozdrożu dróg Musisz być silna i dobrze wszystko przemyśleć.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy zostać Perfekcyjną Panią Domu (o której rozmawiacie ) i czy nie usmażyć faworków ale chyba dam sobie spokój po tym jak Kathe napisała, że jej niedobrze Z jednej strony wiem, że mąż by się ucieszył ale z drugiej coś mi do gardła podchodzi na myśl o zapachu rozgrzanego oleju...
Zrobimy sobie chudy czwartek- przygotuję sałatkę owocową- ciekawe czy się ucieszy
Na pewno
Stary 2013-02-07, 12:58   #2471
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
To spróbuję ich i ja

Gratulacje super, że wszystko w porządku, a fakt, ze rośnie i nie mieści się w obiektywie też cieszy

Ja właśnie wróciłam z wynikami z wczorajszej krwi. Tak się na wizażu zasiedziałam, że zapomniałam, że próbki moczu (moje i tż) mogę oddać do badania do 11.30, żeby dziś odebrać wyniki po 16.00 i leciałam tam jak głupia
U mnie hematokryt spadł ale chyba nie ma się czym martwić przy zwiększającej się obj krwi, tak sobie tłumaczę najgorsze jest to, że u TŻ wyszło niskie OB, zaraz będę czytać o co chodzi, żeby mu wytłumaczyć. Bo on mnie traktuje jak wyrocznię, często mnie o coś pyta, a to co mu powiem traktuje jako pewnik więc muszę mu ładnie wytłumaczyć, że nie ma się czym martwić tylko bla bla

Zaraz się biorę za pączki, kupiłam po drodze
Niskie OB to dobrze, znaczy, że nie ma stanu zapalnego

Cytat:
Dzień dobry
My juz po wizycie.Szyjka zamknięta,łożysko w porządku.Kurczaczek rozwija się prawidłowo.Przytyłam od dnia zrobienia testu zaledwie 2kg i mam niskie cisnienie ale to moze przez pogodebo mzy i ponuro u mnie.
Słuchałam serduszka Biło jak szalone (ale tak jak powinno)
Zestresowana byłam i totalnie zagadałam lekarza,pychol mi się nie zamykał Za dwa tygodnie mamy następną wizytę i wtedy lekarz postanowi w jaki spossób bedziemy odstawiac Luteine żeby nie spwodować zagrożenia.W moczu wyszły mi drożdżaki więc dostałam Pimafucin w globulkach i jako osłonę Lacibios Feminę.Sexu zero az do odstawienia Luteiny ale cóż,tyle wytrzymalismy to jeszcze ten kawałek czasu damy rade.
No i....... raczej będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ
Więc powitajcie oficjalnie w naszym gronie LAURĘ
Więc na nic się zdały moje przeczucia,obstawianie rodzinki,znajomych,intern etowe testy,przesądy itp.
Cieszę się bardzo z córeczki Więc powiększanie rodzinki zaczynamy kobieco :jupi :
Brawo dla Córeczki! i dla Ciebie też oczywiścieklas ki:

Asiunia, ja jestem w szoku, co tutaj piszę... I powiem Ci tak - lepiej nie brać ślubu niż się później rozwodzić. Pobądźcie jeszcze ze sobą tak jak do tej pory, jak urodzisz to zobaczysz jak się Twój tż będzie zachowywał.

Wiecie co, jestem w szoku, wczoraj się kładę spać, sprawdzam macicę - 3 palce pod pępkiem. Dziś się budzę - na wysokości pępka! Ja nie wiem co jest, bo za 5 tyg. taką wysokość powinna osiągnąć.. i może to dlatego mnie tak boli podbrzusze? ;/

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:01   #2472
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
o mamusiuuuu...ja bym nei wytrzymała bo uwielbiam co chwilę coś przemienaić....maż wchodzi i mówi..."O znowu coś zmieniłaś" ale na zasadzie, że ok...a nei, że nie wiadomo co....
Ja też uwielbiam coś zmieniać, przestawiać... U siebie ciągle robię jakieś przemeblowania. A jak u niego coś zmienić to wielkie pretensje.
Zwłaszcza, że lubie robic coś po swojemu. Rodzicow dom sama urządzilam, sama wszystko wybierałam. I uważam, że jest w bardzo dobrym guście.

Teściowa uwielbia beże i kremy. Ja nienawidzę. Lubie biel, szarości, ewentualnie z domieszką czerwieni bądź fioletu.
Nie wyobrażam sobie, że mam beżową łazienkę, za którą jeszcze sama zapłaciłam!

Cytat:
a czy jego mamusia też jest taką "kurą domową" ... bez przesady to są te "teściowe" a jak ona Cię etraz traktuje jak w ciąży jestes?
Jak jej mąż zostawi coś brudnego to jest wielka awantura, robi w moich oczach z niego fleje. W domu, owszem ma jak w pudełeczku, ale jak mężowi powie sprzątnij to on to robi i nie ma kota który wszędzie zostawia kłaki, czy pieca na węgiel z którego nosi się do całego domu.
Ps można powiedzieć, że mieszka sama, bo jej mąż większość czasu jest w pracy za granicą i przyjeżdża średnio co 3 miesiące na maks 7 dni.
Stary 2013-02-07, 13:02   #2473
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzice przestaną mnie wspierać jak tylko dowiedzą się o dziecku... Ojciec na pewno.
Spokojnie, może nie będzie aż tak źle.
Tylko nie daj się namówić na ślub ze względu na dziecko- "bo tak wypada"- to najgorsze rozwiązanie w takim wypadku.
Ja na Twoim miejscu chyba też bym wołała sama mieszkać lub z rodzicami. Wsparcie rodziców Ci się przyda.
A ten Twój to niech sobie zamieszka z własną mamą, niech ona mu gotuje i sprząta za niego.
Stary 2013-02-07, 13:02   #2474
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

.
Twój tato taki będzie na początku potem pokocha jak swoje, tak zawsze jest

28.07.2013r.
Stary 2013-02-07, 13:03   #2475
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Laura - bardzo fajnie Kojarzy mi się z listkiem laurowym
a mnie z wieńcem ale z listkiem też
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Ja zaluje troche ze nie bede miec dziewczynki. Od poczatklu czulam ze bedzie chlopak ale nadzieja byla. Wazne by bylo zdrowe.
Ja myslałam ze bedzie synek ale zaczynamy od córeczki-synka zrobimy w późniejszym terminie.Bedzie miał starszą siostrę
Naważniejsze żeby szczęśliwie donosić i urodzić zdrowego kurczaczka......
Cytat:
Asiunia nie zadzroszczę Ci sytuacji, w ciąży i na rozdrożu dróg Musisz być silna i dobrze wszystko przemyśleć.[COLOR="Silver"]

:
Dokładnie tak.
Mam wrażenie że będąc z nim i tak jesteś zdana tylko na siebie.....
Stary 2013-02-07, 13:05   #2476
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

Na pewno
Ale Cynamoniątko napewno się ucieszy W ogóle kochane mam dziecko Co bym nie zjadła to zaczyna fikać- po śniadaniu, po obiedzie- mój mały głodomorek

A tak w ogóle to jutro zaczynamy 5 miesiąc

Stary 2013-02-07, 13:05   #2477
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Asiunia1230 Im więcej o nim piszesz, tym bardziej on niknie w moich i chyba nie tylko moich oczach. On jest jak z innej planety..zupełnie. Przepraszam, nie chcę Cię urazić, ale naprawdę nie wiem co jeszcze robisz z tym facetem. On nie zasługuje ani na Ciebie, ani na żadną inną kobietę. Jest jak nieprzystosowany do życia w rodzinie. Zatrzymał się na poziomie synusia mamusi i jeśli dowiadując się, że będzie ojcem nie widać poprawy, to już marne szanse, ze zobaczysz ją później. Nawet ni można powiedzieć by się starał do momentu zaślubin (później możnaby gadać, że po ślubie mu się odechciało, bo sobie Ciebie już zaklepał). A skoro teraz olewa sobie po całej linii Ciebie, to może być tylko gorzej. Nie patrz na ciążę, że dziecko to musi być ojciec i wytrzymasz wszystko. Dasz sobie radę bez takiego kogoś. Jesteś młoda i stać Cię na więcej i zasługujesz na więcej, a zwłaszcza na szacunek!
Mam takie samo zdanie.

Ciężko jest doradzać w takich sytuacjach, ale my jesteśmy nie związane emocjonalnie, więc pewnie widzimy więcej niż Asiunia

Przypomniała mi się piosenka E. Gepert ,,Kocham Cię życie" i fragment : ,,chcę spotkać ... człowieka, który czuje jak ja, chcę powierzyć mu swój niepokój".

Asiunia skoro masz oparcie w rodzicach to powiedz im o ciąży, o sytuacji z tż. Na pewno doradzą Ci co zrobić. Ja na Twoim miejscu nie brałabym teraz ślubu.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-02-07 o 13:13
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:05   #2478
Asiunia1230
Raczkowanie

Dziękuję Wam za cenne rady dziewczyny, chętnie jeszcze bym posiedziała, ale muszę lecieć naszykować się na wizytę, bo jeszcze jestem w piżamie.

Papa do zobaczenia później i jeszcze raz dzięki
Będę zdawać relację z wizyty
Stary 2013-02-07, 13:07   #2479
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Perse- zdrówka życzę.
Malinka- za wizytę
Rocky- za wizytę i za córeczkę
Kathe- za wizytę
Asiunia- żebyś podjęła właściwą decyzję odnośnie TŻ

Ja jak patrzę na Twój avatar to już Cię jakoś traktuję perfekcyjniej

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Ja też uwielbiam coś zmieniać, przestawiać... U siebie ciągle robię jakieś przemeblowania. A jak u niego coś zmienić to wielkie pretensje.
Zwłaszcza, że lubie robic coś po swojemu. Rodzicow dom sama urządzilam, sama wszystko wybierałam. I uważam, że jest w bardzo dobrym guście.

Teściowa uwielbia beże i kremy. Ja nienawidzę. Lubie biel, szarości, ewentualnie z domieszką czerwieni bądź fioletu.
Nie wyobrażam sobie, że mam beżową łazienkę, za którą jeszcze sama zapłaciłam!

Jak jej mąż zostawi coś brudnego to jest wielka awantura, robi w moich oczach z niego fleje. W domu, owszem ma jak w pudełeczku, ale jak mężowi powie sprzątnij to on to robi i nie ma kota który wszędzie zostawia kłaki, czy pieca na węgiel z którego nosi się do całego domu.
Ps można powiedzieć, że mieszka sama, bo jej mąż większość czasu jest w pracy za granicą i przyjeżdża średnio co 3 miesiące na maks 7 dni.
tak między nami bo pewnie nie może z nią dłużej wytrzymac przepraszam, ale musiałam

28.07.2013r.
Stary 2013-02-07, 13:08   #2480
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Właśnie zjadłam obiadek, dziś juz rano wsunęlam jednego pączka i jeszcze zostały mi dwa

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

teso za Ciebie i maluszka dalej trzyma kciuki

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Przyszlam sie przywitac DZIEN DOBRY MAMUSKI
Przy Kawce i pączusiu ktorego przegryze wczorajsza pizza ( zyc nie umierac ) Lece nadrabiac bo troche naskrobalyscie i chcialam Wam pokazac co widac z za mojego okna- co by nie ktore nie zapomnialy ze jest zima jeszcze hahhaha...
U mnie to samo, tylachna śenigu od wczoraj napadało że w szoku jestem i pada cały czas.......

Cytat:
Napisane przez ErMiRkA Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki
Chciałabym się do Was ,, wkręcić"
W końcu po 5 latach starań ( mam Zespół Policystycznych Jajnikow) doczekaliśmy się upragnionej fasolki
Mimo, że pracowaliśmy nad nią od tylu lat - ciąża była dla Nas zaskoczeniem a gdy uslyszalam bicie serduszka mojego maleństwa po prostu sie rozryczałam coś pięknego... już byłąm na takim etapie myślenia, że nigdy nie bede Mamą a tu taka niespodzianka
termin porodu mam narazie wyznaczony na 2 daty : 23.08.2013 i 30.08.2013. Więcej sie dowiem po kolejnej wizycie, którą mam 12.02 Pozdrawiam
Kurcze 5 lat to kawał czasu tym bardziej mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

witamy w naszym gronie

Cytat:

Tż mnie wczoraj wkurzył... Wyjechał mi z tekstem, że zrobienie mu obiadu to mój obowiązek
No ale dobra, pomimo, że czułam się okropnie zrobiłam mu spaghetti. Zlew pełen garów, a ten mój ukochany zagotował wodę w czajniku żebym pozmywała (mamy piec węglowy, więc jeszcze się nie zdążyła nagrzać się woda). Wkurzyłam się, nałożyłam mu tylko obiad i poszłam do łóżka, bo nogi mi się już uginały.
Po godzinie przyszedł z pytaniem, czy długo jeszcze będę leżeć. Odpowiedziałam, że nie wiem, bo źle się czuję, poprosiłam by odgrzał mi trochę obiadu. Poszedł do kuchni i tak słysze, że zmywa naczynia, poszłam do kuchni i powiedziałam, że prosiłam by przyniósł mi jedzenie na co on "To sobie nałóż, masz z tym jakiś problem?", wzięłam talerz z zamiarem nałożenia sobie makaronu i odpowiedziałam mu, że ja nie miałam problemu by mu ugotować i podać na talerzu. Wrzasnął na mnie "Trzeba było kur*a w domu u siebie leżeć w łóżku jak taka chora jesteś", odpowiedziałam "Trzeba było", odłożyłam talerz i poszłam do łóżka.
No zezłościłam się niesamowicie. Jak on nawet nie jest chory, to się nim opiekuje. Egoista! Nie dość, że wszystko mnie bolało to jeszcze płakałam, od tego rozbolała mnie głowa na nowo.
Po 15 minutach przyniósł mi ogrzany obiad i herbatę, ale nie obyło się bez pytania "Czy już wstaję".
Powiedziałam mu, że nie wyobrażam sobie, że się mną opiekuje po porodzie i chyba rzeczywiście będę musiała ten czas spędzić u rodziców.
Nie raz wam zazdroszczę Waszych mężów... My nawet po ślubie nie jesteśmy, ciekawe co będzie po nim... Już chyba tylko na siebie będę mogła liczyć.

Dzisiaj wizyta, tż chciał iść ze mną, ale ja najchętniej poszłabym sama. Płakać mi się chce.
Najwyżej spotkamy się tylko na wizycie i ja jadę do siebie. Tutaj przynajmniej nikogo nie boli, że leżę w łóżku, a mamy nie muszę się prosić by coś mi podała, sama na to wpada.

Z tego co przeczytałam na pierwszej stronie to sporo mamuś ma dzisiaj wizyty u gina. Życzę udanych wizyt!
Asiunia napiszę Ci tak - wiem, że nie jest łatwo podjąć decyzji o rozstaniu kiedy jest się w ciązy ale z tego co piszesz tu na forum o swoim związku to niestety nie wróży to dobrze na przyszłość...i wiem o czym piszę, bo mój ojciec ma podobne zachowania do Twojego Tż ( niestety z wiekiem one się utrwalają i pogłębiają). Moja mama całe życie mu usługiwała i tak jest do tej pory - gotuje, podkłada pod nos, pierze, sprząta a szacunku dla niej ojciec nie ma żadnego wiesz jaka to jest męczarnia żyć z takim człowiekiem ponad 40 lat??? moja mama z powodu zachowań ojca choruje na depresję. A wiesz jak taki brak szacunku i brak miłości w domu wpływa na dzieci??? bardzo źle moja mama wiele razy mi mówiła, że gdyby mogla cofnąć czas i mieć wybór to by z nim nie była - bo też myślała, że się zmieni, że jak będą dzieci to złagodnieje, będzie o nią dbał i ją szanował - nic z tych rzeczy. Tacy ludzie rzadko się zmieniają. Jeżeli nie zmienisz czegoś w swoim związku - będziesz jak jedna z wielu kobiet, które nie mają w domu nic do powiedzenia, stłamszone przez mężów. I kiedyś może ucierpieć na tym też Twoje dziecko - bo patrzeć na to, jak ojciec traktuje własną żonę jest traumą. Ja wiem o czym pisze, bo mam to na co dzień i też nie było to bez znaczenia dla mojej psychiki. Powiedziałam sobie kiedyś, że nigdy w życiu nie pozwole na to, żeby mój mąż mnie tak traktował jak mój ojciec moją matkę, że ja sobie na to nie pozwolę. Na szczęście wyszłam za człowieka, który mnie szanuje, dba o mnie i nigdy w życiu nie obraził. Może za bardzo sie uzewnętrzniłam, ale pewnie gdybyś miała szansę porozmawiać z moją mamą powiedziałaby Ci - jesteś młoda, uciekaj z tego związku, bo za kilkanaście lat będziesz tego żałować.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Mieszkanie ogarnięte, teraz biorę się za pączki. Ale będę do was zaglądała i się odzywała na jakim etapie pączkowania jestem.
Zjadłabym takiego domowego pączusia

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chciałam Wam zdać wczoraj relację z wizyty, ale nie mogłam nadrobić i na dodatek internet mi padł
Z dzidzią wszystko w porządku. Rozwija się prawidłowo i wymiary pokrywają się z terminem porodu z om. Główka ma średnicę 5cm. Ja niestety od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg czyli od początku ciąży mam już 8kg na plusie Aż się boję co będzie później Poza tym moje obawy się sprawdziły i anemia mnie dopadła Hemoglobinę mam poniżej normy i znów muszę brać to paskudne żelazo i do tego witaminy
Zdjęcia tym razem nie ma sensu wklejać bo mam takie że zbyt wiele na nim nie widać jest tylko główka od góry pokazana. Ale do takich zdjęć już muszę się przyzwyczaić bo Milenka jest już za duża i nie mieści się w całości w "obiektywie" usg
I codziennie o 5 rano mam pobudkę bo mała daje czadu i kopie matkę bezlitośnie nie dając jej zasnąć. Ja nie wiem skąd ona ma tyle energii
Gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witamy się w 19. tygodniu

Cytat:
Dzień dobry
My juz po wizycie.Szyjka zamknięta,łożysko w porządku.Kurczaczek rozwija się prawidłowo.Przytyłam od dnia zrobienia testu zaledwie 2kg i mam niskie cisnienie ale to moze przez pogodebo mzy i ponuro u mnie.
Słuchałam serduszka Biło jak szalone (ale tak jak powinno)
Zestresowana byłam i totalnie zagadałam lekarza,pychol mi się nie zamykał Za dwa tygodnie mamy następną wizytę i wtedy lekarz postanowi w jaki spossób bedziemy odstawiac Luteine żeby nie spwodować zagrożenia.W moczu wyszły mi drożdżaki więc dostałam Pimafucin w globulkach i jako osłonę Lacibios Feminę.Sexu zero az do odstawienia Luteiny ale cóż,tyle wytrzymalismy to jeszcze ten kawałek czasu damy rade.
No i....... raczej będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ
Więc powitajcie oficjalnie w naszym gronie LAURĘ
Więc na nic się zdały moje przeczucia,obstawianie rodzinki,znajomych,intern etowe testy,przesądy itp.
Cieszę się bardzo z córeczki Więc powiększanie rodzinki zaczynamy kobieco
Super że wszystko dobrze no i gratuluję córeczki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:08   #2481
cynamon_owa
Zadomowienie

Asiunia- ja powiem od siebie tylko tyle, że inaczej patrzysz teraz na sytuację, inaczej spojrzysz po urodzeniu maluszka a jeszcze inaczej za 5 lat. Przemyśl sobie wszystko bo to Ty i dziecko jesteście najważniejsi

Stary 2013-02-07, 13:08   #2482
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

malaczarnakejta jak sie sprawdza ta wysokosc? mozna samemu zaobserwowac? Ty jestes polozna wiec masz doswiadczenie, ale mnie tez ciekawi

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:08   #2483
Myszolka91
Raczkowanie

zjadlam z apetytem zupke a tu Czesto tak mam ze cos mi bardzo smakuje a za chwile laduje przy kibelku.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:10   #2484
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Cynamoniątko napewno się ucieszy W ogóle kochane mam dziecko Co bym nie zjadła to zaczyna fikać- po śniadaniu, po obiedzie- mój mały głodomorek

i dla grzecznego dziecka
Stary 2013-02-07, 13:11   #2485
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Kochany maluszek
Gratki
Cytat:
Dziękuję Wam za cenne rady dziewczyny, chętnie jeszcze bym posiedziała, ale muszę lecieć naszykować się na wizytę, bo jeszcze jestem w piżamie.

Papa do zobaczenia później i jeszcze raz dzięki
Będę zdawać relację z wizyty
Czekamy
Cytat:
tak między nami bo pewnie nie może z nią dłużej wytrzymac przepraszam, ale musiałam
Też tak pomyślałam
Stary 2013-02-07, 13:11   #2486
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wiecie co, jestem w szoku, wczoraj się kładę spać, sprawdzam macicę - 3 palce pod pępkiem. Dziś się budzę - na wysokości pępka! Ja nie wiem co jest, bo za 5 tyg. taką wysokość powinna osiągnąć.. i może to dlatego mnie tak boli podbrzusze? ;/
Rzeczywiście moze boli bo macica za szybko idzie w górę.....
Stary 2013-02-07, 13:12   #2487
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Ja jak patrzę na Twój avatar to już Cię jakoś traktuję perfekcyjniej
Kochana jesteś
Ale to magia internetu chyba- tak naprawdę to

"CZEŚĆ, JESTEM WOJTEK I MAM 47 LAT "

Wpadło mi coś do głowy- myślicie, że mogę wmówić mężowi, że kotlet z piersi kurczaka na obiad to taki substytut faworków? Też przecież trochę oleju użyję do smażenia...
A do kotleta będzie co? No pewnie, że MIZERIA

Stary 2013-02-07, 13:13   #2488
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myslałam ze bedzie synek ale zaczynamy od córeczki-synka zrobimy w późniejszym terminie.Bedzie miał starszą siostrę
Naważniejsze żeby szczęśliwie donosić i urodzić zdrowego kurczaczka......
My też mamy na początek córeczkę, kolejny może być dla odmiany syn.
Ale co ja tak w dal patrzę, jeszcze nie dotarłam do połowy ciąży z pierwszym dzieckiem
Stary 2013-02-07, 13:13   #2489
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jesteś

Wpadło mi coś do głowy- myślicie, że mogę wmówić mężowi, że kotlet z piersi kurczaka na obiad to taki substytut faworków? Też przecież trochę oleju użyję do smażenia...
Cześć Wojtek

U mnie też mizerrriaaa
Stary 2013-02-07, 13:14   #2490
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jesteś

Wojtuś to trzeba było tak od razu bardzo nam tu brakuje jakiegoś rodzynka chociaż jakbyś się nasłuchał co my tu mówimy..............:coje st::cojes t:

tak....kotlet to faworek taaak...

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości