|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
fewcia, dlaczego masz nie dac? Wszystkie damy!! Niewazne czy cc czy sn - liczy sie efekt - maly, slodki bobas
![]() Dopiero co jeczalam, ze nie zjem dzis faworkow, a tu dzwoni tesciowa i zaprasza na nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Wtajemniczenie
|
jesuuuu dziewczyny, ja chcę pączka!!!
![]()
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zjadłam jednego pączka i mi mało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zjadlam dwa
![]() Dzisiaj tez sie skusze na jednego moze ![]() Z mezem sie rano poprztykalam i mi tak zle...... :'( Dzisiaj idziemy na pierwszy spacer ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Co do pieluch my tez dalej dada 1 ![]()
#906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() Spacer... Jak ja o tym marzę, a za oknem chyba z tona śniegu i pada cały czas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Fewcia, bedzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() Ja sie za to panicznie cc balam i na szczescie skonczylo sie sn ![]()
#908 |
Wtajemniczenie
|
My przeszliśmy na 2 jak Iguś zaczął newborny przesikiwać na wylot
![]()
#909 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Chciałabym,żeby już było po wszystkim... |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | ||||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39091363]Black urodziła!!!
![]() Oliwka urodziła się dzisiaj o 8:15, 3300g, 53cm,SN! Ufff ![]() Gratulacje ogromne ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39091363]Black urodziła!!!
![]() Oliwka urodziła się dzisiaj o 8:15, 3300g, 53cm,SN! Ufff ![]() gratulacje wielkie, wreszcie sie doczekala ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39092358]Ja odpuszczam pączka, nic mi się nie stanie a małej nie zaszkodzę.[/QUOTE] ja tez nie jem, smazone na tłuszczu, daruje sobie... chociaz slinka cieknie... maly usnął wreszcie od 9, zamiast ogarnac dom to ja wizazuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
ja też
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- ja też ![]()
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle słodkości na raz, to Maleństwo nigdzie się nie będzie ruszać, a już na pewno nie na świat, gdzie w najbliższych miesiącach tylko mleko i mleko :P Masz rację, najważniejsze żeby była zdrowa, ale nie potrafię przetłumaczyć sobie tego bólu i cierpienia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
No, więc rzucam zdjęcia tego paskudztwa na pyszczku, a do klubu zaraz kawalera w kąpieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
:d
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za 20 min bedzie moja psychopatyczna siostra pedantka cholera, musze ruszyc dupsko i chociaz z grubsza ogarnac ![]() Dziewczyny, tez dostajecie pier.do.lca w domu??? Bo ja na leb juz dostaje, gdzie te tlumy odwiedzajacych ja sie pytam???!!! Mam wrazenie, ze wieksza atrakcja bylam z brzuchem, niz teraz z dzieckiem!!! Chce do LUDZIIIIIIIII!!!!!!!!!!!! !!!!!
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
hej laski. spsul mi sie tel
![]() ![]() ![]() przelozylam karte do starego i mam jakies dziwne numery, czesci nie mam w ogole ![]() ale jestem zla ![]() hmm, rzeczywiscie dziwne te krosteczki. u nas maly ma np 1 na brodce ale z bialym czubkiem a te takie jakies nietypowe. ale niech ktos doswiadczony sie wypowie... |
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jadłam pączki ale takie domowej roboty i małej nic nie bylo, takie sklepowe odpuszczam, dlatego dziś nie zjem pączka, wolę nie ryzykować. gratulacje dla Black i Meduzzy zaraz nadrobię, moze jeszcze któraś urodziła?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to na czole wyskakuja jej takie jakby malutkie bańki z tłuszczem... zaraz przy linii włosów... dzis rano miala duzo poczesalam jej główke i troche to czółko no i zanikło, nie wiem co to moze byc? eh mala juz ponad godzine wisi na cycu, lezymy se ja ogladam seriale a ona dulda :P
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
u nas się zaczęło od jednej, dwóch i rozniosło się
![]() jeszcze czółko. Takie pryszcze Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-02-07 o 12:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- a no własnie, smarujesz czymś? Może jak Bokeh sudocremem albo emolium, on jest dobry na wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale bym faworków zjadła....takich domowych, cieniutkich i chrupiących ![]()
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
u mnie to jest czerwona otoczka i bialy srodek... ale juz zanika a rano wyskoczylo
sama nie wiem.... ja nie mam nawet czasu kiedy zjesc... ona dopiero na dluzej zasnie o 15 bo jak ma od jakis 3 dni...
#927 | |||
Zakorzenienie
|
a nie 20+4?
![]() jes jes jes ![]() ale moj maly ma prawie 2 miechy... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() piekna ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
![]() Dawno już mnie tu nie było. W szpitalu miałam problemy z netem i nie jestem na bieżąco ale... Chcę ogłosić że ZOSTAŁAM MAMUSIĄ ![]() 02.02.2013 na świat przez cc o godz 3.20 przyszła na świat moja Klinka. Zdążyłam tylko koleżance z sali powiedzieć że chciałabym urodzić 2 lutego (powiedziałam to 1.02) bo 2 to moja szczęśliwa liczba i nie uwierzycie... 2 minuty przed 2 w nocy odeszły mi wody ![]() W ogóle to miałam straszy dzień.Chodziłam,płakałam że chcę do domu że to tak długo trwa że mineły już 2 tygodnie a u mnie nic i dalej w tym szpitalu.Że mam skurczyki przepowiadające a to jeszcze może trwać i trwać bo wszystko sie zatrzymało w miejscu.A ktg wcale mi skurczy nie maluje. Potem pojechał do domu mój tż i ja dalej w ryk. Uspokoiłam się.Potem pogadałam z dziewczynami z sali itd. Poczułam ucisk na odbyt i skurcze ale nie z brzucha a z pleców. Promieniowały do brzucha ale nie dochodziło. Położna mnie zbadała.Powiedziała ze dzidziuś wysoko a ktg dalej nie pokazuje skurczy. Położyłam się spać przed 23. Koleżanki z sali powiedziały że jak by coś to mam mówić a one polecą po położną.Nie przejełam się tym i stwierdziłam ze nic się nie dzieje. I chyba już z tych emocji. Obudził mnie mocny skurcz. Zachciało mi się siku.Wstałam z łużka i chlust...wody odeszły mi jak w filmie.Lało się jak z wiadra. Zdążyłam tylko powiedzieć "Kamila...Ooo polało się" a dziewczyny zerwały się pociskały wszystkie dzwonki jakie miały w sali ![]() Położna nie zdążyła się nawet dobrze ubrać w fartuch z rozpędu. A dziewczyny co? Za mopa i zaczęły sprzątać te moje wody ![]() Położna na nie żeby to zostawiły ze się poślizną ![]() Od razu wezwała lekarza,założyła wenflon.Ze strachu zapadły mi się żyły i nie mogła się wkłuć. A reszta to już tylko trwała z 15 min i na stół. Dziewczyny.Jak bum cyk cyk. W oknie i w nie działającej lampie jak leżałam widziałam wszystko. ![]() Patrzyłam się do momentu jak nie zobaczyłam krwi. ![]() Wtedy odwróciłam wzrok i nie zaglądałam. ![]() Czułam tylko szarpanie ,potem płacz dziecka. Pokazały mi ją ale jakoś tak że nawet nie widziałam buzi tylko dupcię. Potem juz ją tylko słyszałam jak strasznie krzyczy. Głos ma jak dzwon ![]() Popłakałam się. ![]() Powiedziałam że szkoda ze mój tata nie zobaczy małej a pani dr powiedziała że na pewno patrzy. Przewieźli mnie na salę po operacyjną tylko że na oddział ginekologii bo na położniczym brakowało miejsc. I tam już znalazł mnie mój tż. Posiedział i pokazał małą w telefonie. Siedział może do 6 rano ale kazałam mu się przespać w samochodzie bo fatalnie wyglądał to i może ja zasnę. Choć w tych emocjach to nie było możliwe. On poszedł i...zaczęło puszczać znieczulenie. Postawiły mnie tak ze nie było żadnego dzwonka...nic. Olały,zapomniały czy co? Bolało jak...nigdy mnie tak nic nie bolało. Potem przyszłą łaskawie zapytać się czy nie chcę czegoś przeciwbólowego. Podłączyły kroplówkę i lekko mnie podmyły. Wrócił tż o 8. Już 9h po operacji zaczęły gadać bym się chociaż przekręcała "bo na położniczym to będzie pani musiała wstać prosto na nogi" Tż mi pomagał. O 13 kazali mi wsiadać na wózek i mnie przewiozły. Potem miałam się umyć na krześle,ledwo wstałam,coś tam obmyłam. Bolało jak diabli a wysiłek mój i tak poszedł na marne bo krew i tak chlusnęła ze mnie. tż mnie wycierał. Masakra Ale jak już mnie położyli to z kroplówki na kroplówkę było lepiej. Przywieźli małą i już całkiem mi ulżyło. I tak świeżo po cc zajmowałam się malutką bo dopiero zabrali ją koło 24 więc nie zdążyłam się nawet przespać. Nie spałam 22h-po operacji ale już 6.30 poszłam po dziecko. Gdyby nie tż który mi pomagał,wycierał,przekręc ał i podnosił...nigdy nie dała bym rady. Przekonałam się jak potrafi być opiekuńczy i kochany. Wczoraj wyszłyśmy ze szpitala.Jesteśmy już wszyscy razem w domu. Ah , rozpisałam się. Postaram się nadrobić zaległości i być z wami na bieżąco. |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
no to dokładnie tak nam się zaczęło a jak się drze albo ciepło mu to się czerwieni to wszystko takie otoczki właśnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Konto usunięte
|
Bokeh, to u was zwykłe potówki mogą być.
hope, rumień noworodkowy (takie jakby uczulenie na wszystko, wiele dzieci tak ma, Agata też miała, noworodek musi się przyzwyczaić), ew. trądzik niemowlęcy - na skazę to nie wygląda ![]() ------------------- Wróciliśmy z patronażu, Dorka w 3 tygodnie przybrała 1,1kg! wychodziłaze szpitala z wagą 3m5kg, dzisiaj 4,6 kg ![]() 26 lutego szczepienie mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.