Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 20:43   #4231
angy
Zakorzenienie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

No a ja raczej będę zdana sama na siebie, mojemu małżowi wsio rawno, chciał nawet, żeby deweloper nam wykańczał mieszkanie

To super, że jest lepiej i że Zosia je

Też się cieszę

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Angy zdrówka dla Zosi. Starsznie sie do Was doczepiło to choróbsko.

Ja wogóle jestem pełna podziwu i zazdroszczę kobietom, które mają wyczucie smaku i wyobraźnię Ja chyba przy urzadzaniu mieszkania musiałabym zdać sie na męża lub kogoś obcego. Ale wtedy mieszkanie, raczej nie przypominałoby mieszkania
Nooo, to fakt.

Nie trzeba się zdawać tylko na wyobraźnię, sa super programy do wizualizacji, próbuję rozgryźć jakiś, ale nie jest to proste

Był u nas dzisiaj facet, u którego będę zamawiała szafę do sypialni (ten od kuchni)-z białego lacobelu-3 tysie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:59   #4232
p4w
Zakorzenienie

aż spojrzałam co to lacobel
a jak takie lśniące się utrzymuje w czystości ?
chyba fajna to alternatywa dla kafli w kuchni

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:05   #4233
angy
Zakorzenienie

Cytat:
aż spojrzałam co to lacobel
a jak takie lśniące się utrzymuje w czystości ?
chyba fajna to alternatywa dla kafli w kuchni

Bardzo łatwo Płyn do mycia szyb, dwie minuty i gotowe. Ja teraz ze swoich drewnopodobnych brązów trę i trę a i tak nie mogę domyć
W pokoju będę miała z lakierowanego mdf-u

Nooo pewnie Tylko przy kuchence zamiast lacobelu daje sie szkło hartowane (ze względu na temp.).

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2013-02-05, 21:15   #4234
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Bardzo łatwo Płyn do mycia szyb, dwie minuty i gotowe. Ja teraz ze swoich drewnopodobnych brązów trę i trę a i tak nie mogę domyć
W pokoju będę miała z lakierowanego mdf-u

Nooo pewnie Tylko przy kuchence zamiast lacobelu daje sie szkło hartowane (ze względu na temp.).
właśnie doczytałam
fajne tapety znalazłam do kuchni przy okazji... tylko kiedy ja kuchnię będę robić

3220g 54 cm

------------------

Stary 2013-02-05, 21:39   #4235
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mało mnie będzie w tym tygodniu bo jeździmy z Alanem na zajęcia do Domu Kultury. Alan bierze udział w zajęciach plastycznych i muzycznych.
(...)
Aaa Jolu miałam Ci powiedzieć o tym Avon'owym kremie, bo ja właśnie po smarowaniu stóp nie myję rąk no i samoistnie tak mi wyszło ,że łapki pięknie mi sie wygładziły. Tylko, że nie daj Boże takimi nasmarowanymi rękami potrzeć oko, albo dotknąć do ust. Kiedyś małża po buzi smyrnełam, to piszczał jak poparzony
Darmowe zajęcia? Co Alan tam robi? Może coś zgapię

A na stopy też Ci działa?

Cytat:
mój chyba już zawsze będzie brykał do 22

oj, to ostry zawodnik z Twojego małża
Mój pewnie też kiedyś będzie (oby jak najpóźniej )

Prawda? Tylko, że trzeba mi raczej współczuć

Cytat:
Nie trzeba się zdawać tylko na wyobraźnię, sa super programy do wizualizacji, próbuję rozgryźć jakiś, ale nie jest to proste

Był u nas dzisiaj facet, u którego będę zamawiała szafę do sypialni (ten od kuchni)-z białego lacobelu-3 tysie
Tak? A skąd się je bierze? Działają tylko pod Windowsem?

No i właśnie, jak na razie piszesz coś po chińsku
Skąd można zaczerpnąć wiedzy, co po kolei, jakie są możliwości itp.? Murator jest OK?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:44   #4236
p4w
Zakorzenienie

jak dla mnie to te programy są takie skomplikowane
mam koleżankę, która studiuje architekturę wnętrz i kiedyś się jej pytałam jak wrzucają do takich programów coś co widzą w sklepie, na pchlim targu itd... ale tylko to co w necie można wrzucić albo kombinować ze zdjęciami trzeba, obrabiać itd... ja już chyba wolałabym sobie narysować

właśnie oglądam szklane i lacobelowe drzwi i ni choroby nie mogę sobie tego wyobrazić w moim domu... chyba nie jestem zbyt nowoczesna

3220g 54 cm

------------------

Stary 2013-02-06, 08:06   #4237
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
O to jest mi bardzo bliskie

Tak, ja mam jeszcze dużo czasu, ale też nie mam smykałki do takich rzeczy, trochę mnie to przeraża
Jeśli będziesz miała jakąś wolną chwilkę, to prześlij te linki, bo jak będę potrzebowała, to możesz już nie pamiętać. Będę wdzięczna
ja też poproszę

uwielbiam siedzieć na stronach o urządzaniu wnętrz itd.
wieczorem ja ci podeślę gdzie najczęściej włażę, żeby szukać inspiracji

Cytat:
planuję z tymi specyfikami Stenders wspólną kąpiel i masaż... zobaczymy co mi wyjdzie - jak będą zbyt trudne w obsludze to przynajmniej będzie wesoło...

wow, ale fajnie sie szykuje
a moj akurat dzien przed walentynkami wyjeżdża do Salzburga

Cytat:

No a ja raczej będę zdana sama na siebie, mojemu małżowi wsio rawno, chciał nawet, żeby deweloper nam wykańczał mieszkanie
no co ty, zdarł by z Was jak nie wiem. W życiu bym się nie zgodziła.
Najlepiej to mieć jakąś zaprzyjaźnioną projektantkę, która za free albo ogólnie tanio udzieli jakichś porad. Ja takiej nie mam niestety
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 08:49   #4238
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Tak? A skąd się je bierze? Działają tylko pod Windowsem?

No i właśnie, jak na razie piszesz coś po chińsku
Skąd można zaczerpnąć wiedzy, co po kolei, jakie są możliwości itp.? Murator jest OK?
Z sieci, np. bardzo chwalony jest PRO100 i Sweet Home.
Tylko pic polega na tym (z tym pierwszym), że jak masz wersję demo to nie możesz sobie uzupełniać bibliotek o konkretne rzeczy, które będziesz mieć u siebie, a wtedy to dupa, bo tak naprawdę i tak nic nie widać.
Drugiego jeszcze nie rozgryzłam

Murator jest baaardzo ok

Cytat:
jak dla mnie to te programy są takie skomplikowane
mam koleżankę, która studiuje architekturę wnętrz i kiedyś się jej pytałam jak wrzucają do takich programów coś co widzą w sklepie, na pchlim targu itd... ale tylko to co w necie można wrzucić albo kombinować ze zdjęciami trzeba, obrabiać itd... ja już chyba wolałabym sobie narysować

właśnie oglądam szklane i lacobelowe drzwi i ni choroby nie mogę sobie tego wyobrazić w moim domu... chyba nie jestem zbyt nowoczesna
Bo trzeba się w nie naprawdę wgryźć

A ja wręcz przeciwnie, tzn. lubię łączyć stare z nowym, czy inaczej-stylowe z nowoczesnym, np. właśnie ceglana ściana z lakierowanymi, nowoczesnymi meblami-klasyk

Zosia przespała już nockę normalnie i nie ma gorączki

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2013-02-06 o 08:51
Stary 2013-02-06, 09:22   #4239
agga19851985
Wtajemniczenie

Joł Laski

Lecę zarzz ogarnąć domek i obiad i na zajęcia jedziemy. Dziś małż wyraził chęć pojechania z nami, po wczorajszym filmiku jaki nagrałam na zajęciach muzycznych Nie pokażę Wam, bo to zaledwie parę sekund bo mi tel padł

Jolu zajęcia w ramach ferii. Na zajęciach plastyczny to codziennie mają co innego, trochę rysowali i wyklejali plasteliną, wczoraj mieli zajęcia rzeźbiarskie- każde dziecko dostało po kostce mydła i rzeźbiło wcześniej narysowany na kartonie rysunek. Alan tylko coś tam sobie podłubał i pociął mydło patyczkiem, ale starsze dzieci naprawdę fajnie sie bawiły. Dziś będzie ceramika. Malowali też na szkle- na butelkach Tez super zabawa.
A na tańcach, trochę śpiewają z pokazywaniem, z tupaniem, bieganiem, pani uczy oddychania, potem opowiada o muzyce i włącza samą melodię a dzieci muszą inscenizować. Puszcza im melodie Modesta Musorgskiego. Wczoraj tematem były krówki i kurczaczki. Puszczała na zmianę melodię o kurczakach i krówkach i dzieci musiały w danym momencie zachowywać sie jak dane zwierzę. Fajnie to wygląda. Po takich wariactwach dzieci kładą sie na podłodze i wyciszają sie przy muzyce relaksacyjnej, a na koniec jeszcze jedna piosenka.

Krem na stopki działa pięknie, co prawda byłoby jeszcze lepiej gdybym smarowała regularnie

P.S W te programy do wizualizacji to naprwadę trzeba sie wgryźć i to porządnie i tak jak mówi Angy trzeba ściągnąć cały program, najlepiej z dodatkami i posiedzieć przy tym parę ładnych godzin.

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2013-02-06 o 09:27
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:02   #4240
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
uwielbiam siedzieć na stronach o urządzaniu wnętrz itd.
wieczorem ja ci podeślę gdzie najczęściej włażę, żeby szukać inspiracji
(...)
no co ty, zdarł by z Was jak nie wiem. W życiu bym się nie zgodziła.
Najlepiej to mieć jakąś zaprzyjaźnioną projektantkę, która za free albo ogólnie tanio udzieli jakichś porad. Ja takiej nie mam niestety
Fajnie, dzięki

Ja też od razu się nie zgodziłam, ale nie mam zaprzyjaźnionej projektantki

Cytat:
Z sieci, np. bardzo chwalony jest PRO100 i Sweet Home.
Tylko pic polega na tym (z tym pierwszym), że jak masz wersję demo to nie możesz sobie uzupełniać bibliotek o konkretne rzeczy, które będziesz mieć u siebie, a wtedy to dupa, bo tak naprawdę i tak nic nie widać.
Drugiego jeszcze nie rozgryzłam

Murator jest baaardzo ok
(...)

Zosia przespała już nockę normalnie i nie ma gorączki

Cieszę się

Cytat:
Jolu zajęcia w ramach ferii. Na zajęciach plastyczny to codziennie mają co innego, trochę rysowali i wyklejali plasteliną, wczoraj mieli zajęcia rzeźbiarskie- każde dziecko dostało po kostce mydła i rzeźbiło wcześniej narysowany na kartonie rysunek. Alan tylko coś tam sobie podłubał i pociął mydło patyczkiem, ale starsze dzieci naprawdę fajnie sie bawiły. Dziś będzie ceramika. Malowali też na szkle- na butelkach Tez super zabawa.
A na tańcach, trochę śpiewają z pokazywaniem, z tupaniem, bieganiem, pani uczy oddychania, potem opowiada o muzyce i włącza samą melodię a dzieci muszą inscenizować. Puszcza im melodie Modesta Musorgskiego. Wczoraj tematem były krówki i kurczaczki. Puszczała na zmianę melodię o kurczakach i krówkach i dzieci musiały w danym momencie zachowywać sie jak dane zwierzę. Fajnie to wygląda. Po takich wariactwach dzieci kładą sie na podłodze i wyciszają sie przy muzyce relaksacyjnej, a na koniec jeszcze jedna piosenka.

Krem na stopki działa pięknie, co prawda byłoby jeszcze lepiej gdybym smarowała regularnie
Dzięki , fajne te zajęcia

Ale jak nie ma zbyt długich przerw, to i tak nie jest źle

Kawki?

H. MacLeod

.
Stary 2013-02-06, 10:16   #4241
UnholyOne
Ola-Unhola

Jolu
, tak na kapsułki
http://mableis.blogspot.com/2013/01/kawa-na-awe.html to ten.

angy,
cieszę się, ze Zosia przespała nockę bez temperatury

agga,
to ta farma:
http://www.farmamikolaja.pl/
ok 100 km od Warszawy w strone Dęblina/Kazimierza.
Wojtusia może tez sobie zrobić całodniową wycieczkę

Zjadłam omlet i sałatkę z sałaty i ogórka, bo juz mnie ssał. Teraz pora na drugą kawkę. Tym razem zwykłą, bo kapsułki się kończą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 10:33   #4242
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Widziałam je w sklepie, fajnie wyglądają. Ja lubię latte z Tchibo

Kurczę, coś jest chyba na rzeczy z tym 3 migdałem u Kuby Nos niby drożny, a chwilami słyszę, jak coś tam charczy, ma też bezdechy. Dzisiejszą noc przesiedziałam z Kubą na rękach, bo tak mu spływało (chyba gdzieś głęboko jeszcze coś siedzi), że jak leżał, to ciągle kaszlał. Więc ja siedziałam, a on spał na półsiedząco Idę dzisiaj odebrać te krople robione, chwalą je w necie, oby i u nas zadziałały

Mam wrażenie, że ciągle u lekarza siedzimy. Jak nie przeziębienie, to laryngolog, za chwilę nefrolog. Powinnam iść kontrolnie do ortopedy. No i chyba czas za logopedą się rozejrzeć, bo ciągle nie mówi k.

To się pożaliłam

H. MacLeod

.
Stary 2013-02-06, 17:15   #4243
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wpadłam, żeby używać go do rąk , a jak smarowałam ciało, to mazał się strasznie, to nie na moje nerwy. No i skład mnie przeraził trochę, na 2 i 3 miejscu zapychacze klasyczne

Czyli Sulfarinol nie okazał się geniuszem? Nasivin IMO dobry jest tuż przed snem, ładnie na chwilę obkurcza śluzówkę.

, a Bartoś nadal ma taki duży katar? Jeszcze coś mu dolega?
, napisz po wizycie

, lekarz zostawił ten Aerius i Nasonex do następnej wizyty (czyli na miesiąc ), dodał Singulair 4 i robione krople na bazie związku srebra. Te 2 ostatnie mają m.in. obkurczyć 3 migdał. Tyle, że to takie błądzenie po omacku, migdała nie obejrzał, bo Kuba w trakcie infekcji, Singulair może mieć straszne skutki uboczne (z opinii użytkowników), ale podam i będę obserwować. Za to o tych kroplach ze srebrem kiedyś czytałam i bardzo je ludzie chwalą, ale pożyjemy - zobaczymy
Generalnie trochę mnie męczy taka niekonkretna diagnoza, lekarz mówi, że to może też mieć powiązania alergiczne, ale mówi, że to takie szukanie igły w stogu siana, bo testy kłamią , na odczulanie Kubuś za mały
Ech

Kaszlę, jak stary gruźlik , Kuba kataru ma mniej, za to kaszlu więcej. W czwartek bal, a od piątku zabieram go z przedszkola na tydzień, pojedziemy do babci w ramach ferii , a przy okazji Kubuś trochę dojdzie do siebie.
Mazał się,mazał no,ale pomógł Dziwne z tym składem i od pierwszych dni życia,że dzieci mogą stosować Czytałam kiedyś właśnie,że parafina,wazelina mogą zapychać ten z Bielendy,też z parafiną,ale będę go stosować przez zimę,bo mam fajną skórę na dłoniach

U nas,niestety nie Nasivin ponoć,fajnie jest podać na noc,bo odtyka nos ale,długo też nie można go stosować i spotykałam się z opiniami,że nos owszem odtyka,ale zatyka wszystko inne w jamie nosowo-gardłowej

byłam wczoraj u lekarki,bo katar miał już jakby mniejszy a od nowa zrobił się większy No i dostaliśmy steryd do nosa Flixonase na 2 tygodnie,dalej Mucofluid i Aerius - jak po tym nie przejdzie,mamy zrobić wymaz z nosa i gardła .Po za tym,w sumie nic się nie dzieje,osłuchowo czyty,uszy czyste,kaszel już praktycznie ustąpił.Tylko jakieś dziadostwo w tym nosie

Ten singulair,to chyba dla alergików? - wiem,że córka mojej szwagierki długo go brała o tych kroplach na bazie związku srebra też czytałam,chyba same dobre opinie Czyli co,Kubuś ma ten trzeci migdał,czy nie? - bo już nic nie wiem

Zdrówka dla Was a Ty bierzesz coś na ten kaszel?

angy cieszę się,że Zosia ma się lepiej i zdrówka nadal życzę mam nadzieję,że Zosia wyczerpała na długo swój limit chorób

Nie wiem,kiedy Was nadrobię,bo jakaś zakręcona ostatnio chodzę
Spróbuję później jeszcze zajrzeć

Buziaki dla Wszystkich

Aha,p4w widziałam łazienkę,fajnie wygląda w wizualizacji ,chciałabym zobaczyć zdjęcie w realu

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:53   #4244
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładna suma

Cytat:

Cytat:
Kurczę, coś jest chyba na rzeczy z tym 3 migdałem u Kuby Nos niby drożny, a chwilami słyszę, jak coś tam charczy, ma też bezdechy. Dzisiejszą noc przesiedziałam z Kubą na rękach, bo tak mu spływało (chyba gdzieś głęboko jeszcze coś siedzi), że jak leżał, to ciągle kaszlał. Więc ja siedziałam, a on spał na półsiedząco Idę dzisiaj odebrać te krople robione, chwalą je w necie, oby i u nas zadziałały

Mam wrażenie, że ciągle u lekarza siedzimy. Jak nie przeziębienie, to laryngolog, za chwilę nefrolog. Powinnam iść kontrolnie do ortopedy. No i chyba czas za logopedą się rozejrzeć, bo ciągle nie mówi k.
Uporczywe katary i uporczywe kaszle
A jak jest zdrowy,to też słyszysz takie charczenie czasami?
a ten Levopront,nie działał na kaszel?
A słyszałaś coś o tym,że jak dziecko długo ma katar,to powinno się zrobić badanie kału w kierunku pasożytów?Ja już dosłownie,głupia jestem,od tego wszystkiego

czasem tak zbiera się wszystko naraz będzie dobrze,zobaczysz
Myślisz,że z logopedą,to już ten czas?
To jutro Bałwanek,idzie na bal

Ja jutro mam zebranie u D.w szkole na zakończenie pierwszego semestru ale nie boję się

Dziewczyny potrzebuję rady ,jak odplamić marker z bluzy-Bartosz zrobił kropkę i nie wiem,jak się jej pozbyć?Vanish nie pomaga

Stary 2013-02-06, 21:11   #4245
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Mazał się,mazał no,ale pomógł Dziwne z tym składem i od pierwszych dni życia,że dzieci mogą stosować Czytałam kiedyś właśnie,że parafina,wazelina mogą zapychać ten z Bielendy,też z parafiną,ale będę go stosować przez zimę,bo mam fajną skórę na dłoniach

U nas,niestety nie Nasivin ponoć,fajnie jest podać na noc,bo odtyka nos ale,długo też nie można go stosować i spotykałam się z opiniami,że nos owszem odtyka,ale zatyka wszystko inne w jamie nosowo-gardłowej

byłam wczoraj u lekarki,bo katar miał już jakby mniejszy a od nowa zrobił się większy No i dostaliśmy steryd do nosa Flixonase na 2 tygodnie,dalej Mucofluid i Aerius - jak po tym nie przejdzie,mamy zrobić wymaz z nosa i gardła .Po za tym,w sumie nic się nie dzieje,osłuchowo czyty,uszy czyste,kaszel już praktycznie ustąpił.Tylko jakieś dziadostwo w tym nosie

Ten singulair,to chyba dla alergików? - wiem,że córka mojej szwagierki długo go brała o tych kroplach na bazie związku srebra też czytałam,chyba same dobre opinie Czyli co,Kubuś ma ten trzeci migdał,czy nie? - bo już nic nie wiem

Zdrówka dla Was a Ty bierzesz coś na ten kaszel?
Pewnie gdyby się tak nie mazał, to bym zostawiła, a tak to

Tylko jak dla mnie Nasivin działa na chwilę, akurat żeby pomóc usnąć
No masz, nie słyszałam nigdy

, u nas niby kataru nie ma takiego, jak zwykle, Kuba oddycha przez nos i nagle słychać, że coś tam furczy Mam już serdecznie dosyć
U Was chyba z 3 tydzień już leci? Znam to bardzo dobrze , a jaką macie dawkę Aeriusa?
Może Bartoś też ma jakąś bakterię (tfu, tfu)? Nazwa tego sterydu obiła mi się o uszy, drogi?

Singulair dla astmatyków
Nie wiadomo, czy 3 migdał jest powiększony, teraz nie było sensu oglądać, bo w trakcie infekcji się powiększa, więc lekarz trochę po omacku szuka.

, ja już dzisiaj zwątpiłam, kupiłam Thiocodin (guzik pomaga jak na razie ), wypiłam napar z majeranku, nasmarowałam się Amolem. I

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 21:12   #4246
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Uporczywe katary i uporczywe kaszle
A jak jest zdrowy,to też słyszysz takie charczenie czasami?
a ten Levopront,nie działał na kaszel?
A słyszałaś coś o tym,że jak dziecko długo ma katar,to powinno się zrobić badanie kału w kierunku pasożytów?Ja już dosłownie,głupia jestem,od tego wszystkiego

czasem tak zbiera się wszystko naraz będzie dobrze,zobaczysz
Myślisz,że z logopedą,to już ten czas?
To jutro Bałwanek,idzie na bal

Ja jutro mam zebranie u D.w szkole na zakończenie pierwszego semestru ale nie boję się

Dziewczyny potrzebuję rady ,jak odplamić marker z bluzy-Bartosz zrobił kropkę i nie wiem,jak się jej pozbyć?Vanish nie pomaga
No właśnie nie , ale może ten migdał powiększa się wraz z kolejnymi infekcjami?
Nie podziałał, dawałam przed snem, potem w nocy, dawałam miód i tylko trzymanie w pionie pomagało.
O pasożytach rozmawiałam ze swoją lekarką i mamy w planach odrobaczyć w ciemno, ale wtedy, kiedy Kuba nie będzie brał innych leków, a tu zawsze coś

, nie wiem, niby ma jeszcze czas, ale martwię się, jak to ja

Tak I będziemy jeść pączki

Ja też mam jutro zabranie i też się nie boję

Nie mam pojęcia, u mnie Vanish działa zwykle.

Dzięki, Sylwia, za pocieszanie , dziś mi się nagromadziły żale na cały świat i pół Ameryki

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2013-02-06 o 21:27
Stary 2013-02-07, 07:29   #4247
angy
Zakorzenienie

Cytat:

angy,

Cytat:

angy cieszę się,że Zosia ma się lepiej i zdrówka nadal życzę mam nadzieję,że Zosia wyczerpała na długo swój limit chorób

Trzymam kciuki, żeby Wam odpuściło do dziadostwo (ps. my tez jeszcze walczymy z katarem, i z kaszlem zresztą też).

Ja też mam taką nadzieję

Cytat:
Ładna suma

Zależy co się komu podoba

Miramej dla Was tez siły

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2013-02-07, 08:28   #4248
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej dla Was tez siły
Dzięki

Pączusia? paczki.jpg

W albumie mój przebieraniec, zapraszam

H. MacLeod

.
Stary 2013-02-07, 08:39   #4249
Miramej
Zakorzenienie

Piosenka z GA

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

A, i chciałam napisać, że można fajne rzeczy na Tchibo dorwać dla dzieciaków, ja kupiłam kurtkę przeciwdeszczową https://www.tchibo.pl/Chlopieca-ciep...400017543.html i polar https://www.tchibo.pl/Dziecieca-bluz...400017516.html dla Kuby. Jakbyście były zainteresowane, to dajcie znać, może zadziała link z 20% zniżki jeszcze. Dla dziewczynek też są fajne rzeczy

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 09:14   #4250
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

Biorę antybiotyk ale do pracy chodze, kaszel mnie nie meczy juz tylko te zatoki

Angy ciesze sie ze z Zosia lepiej

Sylka my mielismy ostatnim razem ten Flixonase jak Werka miala katar ponad miesiąc (w parze z kaszlem)co lekarka stwierdzila ze moze byc alergiczny a te krople tez na katar alergiczny sa. Po 3 dniach stosowania rano i wieczór po jednej dawce nie bylo juz sladu po katarze
Chyba sama tez zaczne te krople stosowac bo ten zatkany nos mnie wykonczy- nasivin nie daje rady

zdrowka dla chorowitkow

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:17   #4251
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
, u nas niby kataru nie ma takiego, jak zwykle, Kuba oddycha przez nos i nagle słychać, że coś tam furczy Mam już serdecznie dosyć
U Was chyba z 3 tydzień już leci? Znam to bardzo dobrze , a jaką macie dawkę Aeriusa?
Może Bartoś też ma jakąś bakterię (tfu, tfu)? Nazwa tego sterydu obiła mi się o uszy, drogi?

Singulair dla astmatyków
Nie wiadomo, czy 3 migdał jest powiększony, teraz nie było sensu oglądać, bo w trakcie infekcji się powiększa, więc lekarz trochę po omacku szuka.

, ja już dzisiaj zwątpiłam, kupiłam Thiocodin (guzik pomaga jak na razie ), wypiłam napar z majeranku, nasmarowałam się Amolem. I
Wiesz,Bartosz teraz przy katarze,też tak czasami ma
Wierzę,że się martwisz najgorsze jest to,że stosuje się te leki i ,to tak jak u nas z tym katarem.
Dokładnie,trzeci tydzień leci Aeriusa mamy,raz dziennie 3 ml.
Czasami,też już tak zaczynam myśleć dlatego,jak nie przejdzie po tych kroplach,to spróbuję wcześniej umówić się do tej naszej alergolog-laryngolog,może ona by nam ten wymaz zrobiła (bo nastepną wizytę u Niej,mam dopiero w maju )
Zapłaciłam za niego 21 zł z groszami więc tańszy,niż ten Wasz (może Wasz skuteczniejszy )

Aha
Mam nadzieję,że jednak trzeciego nie macie

Ja już nie wiem,co to teraz się dzieje kaszle trwają tygodniami,katary to samo,wszystko takie oporne na leczenie
Może Ty się przejdź do lekarza Zdrówka

Cytat:
No właśnie nie , ale może ten migdał powiększa się wraz z kolejnymi infekcjami?
Nie podziałał, dawałam przed snem, potem w nocy, dawałam miód i tylko trzymanie w pionie pomagało.
O pasożytach rozmawiałam ze swoją lekarką i mamy w planach odrobaczyć w ciemno, ale wtedy, kiedy Kuba nie będzie brał innych leków, a tu zawsze coś

... nie wiem, niby ma jeszcze czas, ale martwię się, jak to ja

Tak I będziemy jeść pączki

Ja też mam jutro zabranie i też się nie boję

Nie mam pojęcia, u mnie Vanish działa zwykle.

Dzięki, Sylwia, za pocieszanie, dziś mi się nagromadziły żale na cały świat i pół Ameryki
Nie jestem lekarzem,ale wydaje mi się,że tak może być
W dzień Kubuś też tak kaszle? A inhalacje z soli fizjologicznej robisz? Ja robię cały czas,bo lekarka kazała i wydaje mi się,że ten kaszel,dużo po tych inhalacjach ustąpił.Lekarka mówiła,że inhalacje fajnie nawilżają śluzówkę nosa i gardła
Też muszę zapytać o to odrobaczanie.W tamtym roku,badałam niby kał na pasożyty,bo na pierwszą wizytę do alergologa,musiałam mieć,ale wtedy nic nie wyszło .

Ale to przecież normalne,że się martwisz

Ja już dzisiaj jadłam Bawcie się dobrze

U mnie zwykle też,ale na markera nie podziałało

No coś Ty ,czasem każdy potrzebuje pocieszenia

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby Wam odpuściło do dziadostwo(ps. my tez jeszcze walczymy z katarem, i z kaszlem zresztą też).

Zależy co się komu podoba

Dzięki i za Was też trzymam

To też,ale za jakość też się płaci słone pieniądze jestem na etapie szukania mebli kuchennych,skłaniam się ku tym na wymiar,więc wiem co mówię

Dzień dobry
Ale śniegu nasypało u mnie chyba ponad 10 cm i jeszcze sypie koleżanka oddzwoniła,czy mogę ja jechać swoim samochodem na zebranie (miała Ona jechać,bo ostatnio ja byłam ) ,bo Ona się boi

Pisałam z Anią,przesyła Wam buziaki i pozdrowienia

Stary 2013-02-07, 09:43   #4252
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Czesc

Biorę antybiotyk ale do pracy chodze, kaszel mnie nie meczy juz tylko te zatoki
(...)
Sylka my mielismy ostatnim razem ten Flixonase jak Werka miala katar ponad miesiąc (w parze z kaszlem)co lekarka stwierdzila ze moze byc alergiczny a te krople tez na katar alergiczny sa. Po 3 dniach stosowania rano i wieczór po jednej dawce nie bylo juz sladu po katarze
Chyba sama tez zaczne te krople stosowac bo ten zatkany nos mnie wykonczy- nasivin nie daje rady

zdrowka dla chorowitkow

Ale to wychodzi, że Werka miewa alergiczne katary?

H. MacLeod

.
Stary 2013-02-07, 09:46   #4253
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz,Bartosz teraz przy katarze,też tak czasami ma
Wierzę,że się martwisz najgorsze jest to,że stosuje się te leki i ,to tak jak u nas z tym katarem.
Dokładnie,trzeci tydzień leci Aeriusa mamy,raz dziennie 3 ml.
Czasami,też już tak zaczynam myśleć dlatego,jak nie przejdzie po tych kroplach,to spróbuję wcześniej umówić się do tej naszej alergolog-laryngolog,może ona by nam ten wymaz zrobiła (bo nastepną wizytę u Niej,mam dopiero w maju )
Zapłaciłam za niego 21 zł z groszami więc tańszy,niż ten Wasz (może Wasz skuteczniejszy )

Aha
Mam nadzieję,że jednak trzeciego nie macie

Ja już nie wiem,co to teraz się dzieje kaszle trwają tygodniami,katary to samo,wszystko takie oporne na leczenie
Może Ty się przejdź do lekarza Zdrówka

Nie jestem lekarzem,ale wydaje mi się,że tak może być
W dzień Kubuś też tak kaszle? A inhalacje z soli fizjologicznej robisz? Ja robię cały czas,bo lekarka kazała i wydaje mi się,że ten kaszel,dużo po tych inhalacjach ustąpił.Lekarka mówiła,że inhalacje fajnie nawilżają śluzówkę nosa i gardła
Też muszę zapytać o to odrobaczanie.W tamtym roku,badałam niby kał na pasożyty,bo na pierwszą wizytę do alergologa,musiałam mieć,ale wtedy nic nie wyszło .

Ale to przecież normalne,że się martwisz
(...)
No coś Ty ,czasem każdy potrzebuje pocieszenia
(...)
Dzień dobry
Ale śniegu nasypało u mnie chyba ponad 10 cm i jeszcze sypie koleżanka oddzwoniła,czy mogę ja jechać swoim samochodem na zebranie (miała Ona jechać,bo ostatnio ja byłam ) ,bo Ona się boi

Słuchaj, ja wczoraj zakropliłam Kubie te krople ze srebrem i jak ruszyło z nosa

No właśnie, ciągle coś podaję, przecież obojętne to nie jest A ile kasy poszło w styczniu i teraz

My mamy 3,5 ml Aeriusa, raz dziennie.

Albo inny, ale fajnie, że taki tani
Szczepiłaś Bartosia na pneumokoki?

, nie idę do lekarza, nic mi to nie pomoże, widzę po Kubie.

W dzień Kuba kaszle mniej, ale też kaszle, po tych kroplach dziś jeszcze bardziej, ale w nocy spokój był w miarę

My się umówiłyśmy, że w ciemno strzelamy, bo tak naprawdę trzeba przez miesiąc dzień w dzień badać kał, nierealne

A Ania w klubie była

I co? Jedziesz? U nas czarno.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Dzięki za komentarze Chudzina z tego mojego Bałwanka , ale co poradzić - apetyt ma, a nie tyje.

H. MacLeod

.
Stary 2013-02-07, 09:47   #4254
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Hej dziewczynki

wpadam znów jak po ogień i nie mogę się doczekać kiedy w końcu to wszystko się uspokoi i będę miała więcej czasu

Na początek dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków
niech że się już ta zima skończy, ja tez juz mam dość, Ja smarkam, kaszle, Zuza to samo tylko w wersji light, do przedszkola chodzi na razie, ale na ferie chyba ją zostawię w domu, bo grupy łączone, pewnie też inna Pani
Maciek ok, tylko tego laryngologa muszę odwiedzić w końcu, bo dalej troszkę charczy (a było juz dobrze)

Zuza po balu super, zadowolona bardzo, tylko mama do d..y
pojechał specjalnie z nią, żeby ją ubrać i przy okazji foty porobić i zapomniałam i aparatu i telefonu
więc fotki mam tylko domowe
ale jakieś mamusia jej porobiła zdjecia tylko ja nie mam kiedy z pendrivem podjechac...

ja wczoraj byłam u fryzjera, mam czerwieniutkie włoski, wyjątkowo ładnie wyszły
Karo słyszysz?

Jola, tymi linkami mi przypomniałaś że miałam rzucić okiem na kolekcję Tchibo, siora tam pracuje i ciągle mi pryzpomina żebym patrzyła czy czegoś nie chce, to mi weźmie

Ola-p4w fajna ta łazienka, ja miałam podobny pomysł do naszej, brałam pod uwagę kolekcję Noce By My Way od Paradyża
ale nie mogłam się zdecydować co jak rozmieścić więc wzięłam inne

u nas robota przyspieszyła, w pon przychodzi facet od podłóg, w salonie będziemy mieć bardzo jasne dębowe, bielone
wykładziny wczoraj kupiłam, panele leżą i czekają, wszystko pomalowane
tylko jakiś problem z prądami się pojawił i nie może elektryk dojśc co się dzieje...
za 1-1,5 tyg będe miec już kuchnie
muszę garderobę zaprojektować
acha Jola, podeślę Ci potem link gdzie kupowałam płytki bo było sporo tańsze niż w sklepach
wczoraj byłam w Merkurym i zakochałam się w jednej lampie, do jadalni, a że jadalnie mam w salonie to szukam jakiejś lampy do salonu która by pasowała i nic nie mogę znaleźć, coś muszę wymyśleć żeby tamtą kupić

uciekam, bo nie wiem za co się zabrac a w sobotę chrzciny
papa
Stary 2013-02-07, 09:58   #4255
Miramej
Zakorzenienie

A, Sylwia, inhalacji ostatnio nie robiłam, bo za dużo już tego było, ciągle jakieś leki, smarkanie, syropy , ale chyba nie ma wyjścia, tylko wrócić do tego. A powiedz mi - długo Bartosia oklepujesz?

H. MacLeod

.
Stary 2013-02-07, 10:17   #4256
UnholyOne
Ola-Unhola

Zajrzę później
Stary 2013-02-07, 10:48   #4257
angy
Zakorzenienie

Cytat:

A, i chciałam napisać, że można fajne rzeczy na Tchibo dorwać dla dzieciaków, ja kupiłam kurtkę przeciwdeszczową https://www.tchibo.pl/Chlopieca-ciep...400017543.html i polar https://www.tchibo.pl/Dziecieca-bluz...400017516.html dla Kuby. Jakbyście były zainteresowane, to dajcie znać, może zadziała link z 20% zniżki jeszcze. Dla dziewczynek też są fajne rzeczy
No ja bym bym była chętna na deszczak: http://www.tchibo.pl/Dziewczecy-plas...400017550.html

i na to: http://www.tchibo.pl/Tregginsy-szare-p400007986.html

A ta zniżka obejmuje rzeczy juz przecenione?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Angy ciesze sie ze z Zosia lepiej

I dla Ciebie też zdrówka.

Cytat:

To też,ale za jakość też się płaci słone pieniądze jestem na etapie szukania mebli kuchennych,skłaniam się ku tym na wymiar,więc wiem co mówię

Noo, jakaś totalna masakra w tym roku

Właśnie, o jakość się tu rozchodzi Wszystko tyle kosztuje, że

Cześć Maja
Jesteś super dzielna, że ogarniasz oprócz dzieciaczków tą przeprowadzkę teraz

I zdrówka oczywiście, chyba sobie zrobię taki podpis, żeby nie powtarzać w kółko tego samego

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 11:07   #4258
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

wpadam znów jak po ogień i nie mogę się doczekać kiedy w końcu to wszystko się uspokoi i będę miała więcej czasu

Na początek dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków
niech że się już ta zima skończy, ja tez juz mam dość, Ja smarkam, kaszle, Zuza to samo tylko w wersji light, do przedszkola chodzi na razie, ale na ferie chyba ją zostawię w domu, bo grupy łączone, pewnie też inna Pani
Maciek ok, tylko tego laryngologa muszę odwiedzić w końcu, bo dalej troszkę charczy (a było juz dobrze)

Zuza po balu super, zadowolona bardzo, tylko mama do d..y
pojechał specjalnie z nią, żeby ją ubrać i przy okazji foty porobić i zapomniałam i aparatu i telefonu
więc fotki mam tylko domowe
ale jakieś mamusia jej porobiła zdjecia tylko ja nie mam kiedy z pendrivem podjechac...
(...)
Jola, tymi linkami mi przypomniałaś że miałam rzucić okiem na kolekcję Tchibo, siora tam pracuje i ciągle mi pryzpomina żebym patrzyła czy czegoś nie chce, to mi weźmie
(...)
u nas robota przyspieszyła, w pon przychodzi facet od podłóg, w salonie będziemy mieć bardzo jasne dębowe, bielone
wykładziny wczoraj kupiłam, panele leżą i czekają, wszystko pomalowane
tylko jakiś problem z prądami się pojawił i nie może elektryk dojśc co się dzieje...
za 1-1,5 tyg będe miec już kuchnie
muszę garderobę zaprojektować
acha Jola, podeślę Ci potem link gdzie kupowałam płytki bo było sporo tańsze niż w sklepach
wczoraj byłam w Merkurym i zakochałam się w jednej lampie, do jadalni, a że jadalnie mam w salonie to szukam jakiejś lampy do salonu która by pasowała i nic nie mogę znaleźć, coś muszę wymyśleć żeby tamtą kupić

uciekam, bo nie wiem za co się zabrac a w sobotę chrzciny
papa
Zdrówka dla Was
Jak będziesz miała, to pokaż motylka swojego

Tylko to są obniżki z internetowego sklepu, u nas stacjonarnie bida z nędzą

Przygarnę z chęcią

dla Ciebie, nie dziwota, że nie masz czasu, 2 dzieci, urządzanie domku, radzisz sobie super

Cytat:

Zajrzę później

Cytat:
No ja bym bym była chętna na deszczak: http://www.tchibo.pl/Dziewczecy-plas...400017550.html

i na to: http://www.tchibo.pl/Tregginsy-szare-p400007986.html

A ta zniżka obejmuje rzeczy juz przecenione?
Obejmuje przecenione, tylko zapomniałam napisać, że trzeba wziąć 3 rzeczy

H. MacLeod

.
Stary 2013-02-07, 12:18   #4259
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Cześć Maja
Jesteś super dzielna, że ogarniasz oprócz dzieciaczków tą przeprowadzkę teraz

I zdrówka oczywiście, chyba sobie zrobię taki podpis, żeby nie powtarzać w kółko tego samego
no właśnie średnio ogarniam ale dzięki

z tym podpisem to masz rację, byle do wiosny
Cytat:
Zdrówka dla Was
Jak będziesz miała, to pokaż motylka swojego

Tylko to są obniżki z internetowego sklepu, u nas stacjonarnie bida z nędzą

Przygarnę z chęcią

dla Ciebie, nie dziwota, że nie masz czasu, 2 dzieci, urządzanie domku, radzisz sobie super

pokaże

ale wiem że oni mają na sklepie też te przecenione rzeczy i jeszcze zawsze jakiś rabat dostanie dodatkowy

wysłałam

ej tam, ej tam
nie wszystko jest takie super, czasem muszę coś szybko zdecydować a wiadomo, co nagle to po diable

właśnie, właśnie, chcę kupić soczyście różową kanapę do salonu
no i szukam, szukam, szukam....
może by która pomogła
muszę chyba podjechać do jakiegoś meblowego i poszukać tkaniny apotem będzie juz z górki

ok, obiadek z Wami zjadłam, Maciek śpi jeszcze to i idę dalej coś robić
pa
Stary 2013-02-07, 14:31   #4260
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Jolu
, tak na kapsułki
http://mableis.blogspot.com/2013/01/kawa-na-awe.html to ten.

angy,

agga,
to ta farma:
http://www.farmamikolaja.pl/
ok 100 km od Warszawy w strone Dęblina/Kazimierza.
Wojtusia może tez sobie zrobić całodniową wycieczkę

ciekawie wygląda

Cytat:
Widziałam je w sklepie, fajnie wyglądają. Ja lubię latte z Tchibo

To się pożaliłam
współczuję nocki

Oliwka też nie mówi K, ale podobno do 5 rż dziecko może jeszcze mówić jak chce
Cytat:
Z

Obejmuje przecenione, tylko zapomniałam napisać, że trzeba wziąć 3 rzeczy
a nie 4? na stronie jest info ze zniżka -20% przy zakupie min. 4 rzeczy

dziewczyny, czemu w Ikea nie ma tego siedziska? nie produkują już?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...455/#/90056455

z chęcią bym kupiła, a tu ze strony wynika ze nigdzie nie ma.

Byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok, tylko ekg kazała mi zrobić,w związku z tymi moimi bólami w klatce. Usg mam za 2 tygodnie.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości