|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie trzeba się zdawać tylko na wyobraźnię, sa super programy do wizualizacji, próbuję rozgryźć jakiś, ale nie jest to proste ![]() Był u nas dzisiaj facet, u którego będę zamawiała szafę do sypialni (ten od kuchni)-z białego lacobelu-3 tysie ![]()
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
aż spojrzałam co to lacobel
![]() a jak takie lśniące się utrzymuje w czystości ? chyba fajna to alternatywa dla kafli w kuchni ![]()
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo łatwo ![]() ![]() W pokoju będę miała z lakierowanego mdf-u ![]() Nooo pewnie ![]()
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne tapety znalazłam do kuchni przy okazji... tylko kiedy ja kuchnię będę robić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na stopy też Ci działa? Cytat:
![]() Prawda? ![]() ![]() Cytat:
No i właśnie, jak na razie piszesz coś po chińsku ![]() Skąd można zaczerpnąć wiedzy, co po kolei, jakie są możliwości itp.? Murator jest OK?
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to te programy są takie skomplikowane
![]() mam koleżankę, która studiuje architekturę wnętrz i kiedyś się jej pytałam jak wrzucają do takich programów coś co widzą w sklepie, na pchlim targu itd... ale tylko to co w necie można wrzucić albo kombinować ze zdjęciami trzeba, obrabiać itd... ja już chyba wolałabym sobie narysować ![]() właśnie oglądam szklane i lacobelowe drzwi i ni choroby nie mogę sobie tego wyobrazić w moim domu... chyba nie jestem zbyt nowoczesna ![]()
![]() |
#4237 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() uwielbiam siedzieć na stronach o urządzaniu wnętrz itd. wieczorem ja ci podeślę gdzie najczęściej włażę, żeby szukać inspiracji Cytat:
wow, ale fajnie sie szykuje ![]() a moj akurat dzien przed walentynkami wyjeżdża do Salzburga ![]() Cytat:
Najlepiej to mieć jakąś zaprzyjaźnioną projektantkę, która za free albo ogólnie tanio udzieli jakichś porad. Ja takiej nie mam niestety ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko pic polega na tym (z tym pierwszym), że jak masz wersję demo to nie możesz sobie uzupełniać bibliotek o konkretne rzeczy, które będziesz mieć u siebie, a wtedy to dupa, bo tak naprawdę i tak nic nie widać ![]() Drugiego jeszcze nie rozgryzłam ![]() Murator jest baaardzo ok ![]() Cytat:
![]() A ja wręcz przeciwnie ![]() ![]() *** ![]() Zosia przespała już nockę normalnie i nie ma gorączki ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2013-02-06 o 08:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Wtajemniczenie
|
Joł Laski
![]() Lecę zarzz ogarnąć domek i obiad i na zajęcia jedziemy. Dziś małż wyraził chęć pojechania z nami, po wczorajszym filmiku jaki nagrałam na zajęciach muzycznych ![]() ![]() Jolu zajęcia w ramach ferii. Na zajęciach plastyczny to codziennie mają co innego, trochę rysowali i wyklejali plasteliną, wczoraj mieli zajęcia rzeźbiarskie- każde dziecko dostało po kostce mydła i rzeźbiło wcześniej narysowany na kartonie rysunek. Alan tylko coś tam sobie podłubał i pociął mydło patyczkiem, ale starsze dzieci naprawdę fajnie sie bawiły. Dziś będzie ceramika. Malowali też na szkle- na butelkach ![]() A na tańcach, trochę śpiewają z pokazywaniem, z tupaniem, bieganiem, pani uczy oddychania, potem opowiada o muzyce i włącza samą melodię a dzieci muszą inscenizować. Puszcza im melodie Modesta Musorgskiego. Wczoraj tematem były krówki i kurczaczki. Puszczała na zmianę melodię o kurczakach i krówkach i dzieci musiały w danym momencie zachowywać sie jak dane zwierzę. Fajnie to wygląda. Po takich wariactwach dzieci kładą sie na podłodze i wyciszają sie przy muzyce relaksacyjnej, a na koniec jeszcze jedna piosenka. Krem na stopki działa pięknie, co prawda byłoby jeszcze lepiej gdybym smarowała regularnie ![]() P.S W te programy do wizualizacji to naprwadę trzeba sie wgryźć i to porządnie i tak jak mówi Angy trzeba ściągnąć cały program, najlepiej z dodatkami i posiedzieć przy tym parę ładnych godzin.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 ![]() Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2013-02-06 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też od razu się nie zgodziłam, ale nie mam zaprzyjaźnionej projektantki ![]() Cytat:
![]() Cieszę się ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jak nie ma zbyt długich przerw, to i tak nie jest źle ![]() *** Kawki?
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Ola-Unhola
|
![]() Jolu, tak na kapsułki ![]() http://mableis.blogspot.com/2013/01/kawa-na-awe.html to ten. angy, cieszę się, ze Zosia przespała nockę bez temperatury ![]() agga, to ta farma: http://www.farmamikolaja.pl/ ok 100 km od Warszawy w strone Dęblina/Kazimierza. Wojtusia może tez sobie zrobić całodniową wycieczkę ![]() Zjadłam omlet i sałatkę z sałaty i ogórka, bo juz mnie ssał. Teraz pora na drugą kawkę. Tym razem zwykłą, bo kapsułki się kończą ![]()
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** Kurczę, coś jest chyba na rzeczy z tym 3 migdałem u Kuby ![]() ![]() ![]() Mam wrażenie, że ciągle u lekarza siedzimy. Jak nie przeziębienie, to laryngolog, za chwilę nefrolog. Powinnam iść kontrolnie do ortopedy. No i chyba czas za logopedą się rozejrzeć, bo ciągle nie mówi k. To się pożaliłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas,niestety nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten singulair,to chyba dla alergików? - wiem,że córka mojej szwagierki długo go brała ![]() ![]() ![]() Zdrówka dla Was ![]() ![]() angy cieszę się,że Zosia ma się lepiej ![]() ![]() ![]() ************** ![]() ![]() Nie wiem,kiedy Was nadrobię,bo jakaś zakręcona ostatnio chodzę ![]() Spróbuję później jeszcze zajrzeć ![]() Buziaki dla Wszystkich ![]() Aha,p4w widziałam łazienkę,fajnie wygląda w wizualizacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak jest zdrowy,to też słyszysz takie charczenie czasami? ![]() ![]() ![]() A słyszałaś coś o tym,że jak dziecko długo ma katar,to powinno się zrobić badanie kału w kierunku pasożytów?Ja już dosłownie,głupia jestem,od tego wszystkiego ![]() ![]() ![]() ![]() Myślisz,że z logopedą,to już ten czas? To jutro Bałwanek,idzie na bal ![]() Ja jutro mam zebranie u D.w szkole na zakończenie pierwszego semestru ![]() ![]() Dziewczyny potrzebuję rady ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko jak dla mnie Nasivin działa na chwilę, akurat żeby pomóc usnąć ![]() No masz, nie słyszałam nigdy ![]() ![]() ![]() ![]() U Was chyba z 3 tydzień już leci? Znam to bardzo dobrze ![]() Może Bartoś też ma jakąś bakterię (tfu, tfu)? Nazwa tego sterydu obiła mi się o uszy, drogi? Singulair dla astmatyków ![]() Nie wiadomo, czy 3 migdał jest powiększony, teraz nie było sensu oglądać, bo w trakcie infekcji się powiększa, więc lekarz trochę po omacku szuka. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie podziałał, dawałam przed snem, potem w nocy, dawałam miód i tylko trzymanie w pionie pomagało. O pasożytach rozmawiałam ze swoją lekarką i mamy w planach odrobaczyć w ciemno, ale wtedy, kiedy Kuba nie będzie brał innych leków, a tu zawsze coś ![]() ![]() ![]() Tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też mam jutro zabranie i też się nie boję ![]() ![]() Nie mam pojęcia, u mnie Vanish działa zwykle. *** Dzięki, Sylwia, za pocieszanie ![]() ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-02-06 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zależy co się komu podoba ![]() Miramej dla Was tez siły ![]() *** ![]()
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() *** Pączusia? ![]() W albumie mój przebieraniec, zapraszam ![]()
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Piosenka z GA
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- A, i chciałam napisać, że można fajne rzeczy na Tchibo dorwać dla dzieciaków, ja kupiłam kurtkę przeciwdeszczową https://www.tchibo.pl/Chlopieca-ciep...400017543.html i polar https://www.tchibo.pl/Dziecieca-bluz...400017516.html dla Kuby. Jakbyście były zainteresowane, to dajcie znać, może zadziała link z 20% zniżki jeszcze. Dla dziewczynek też są fajne rzeczy ![]()
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Biorę antybiotyk ale do pracy chodze, kaszel mnie nie meczy juz tylko te zatoki ![]() Angy ciesze sie ze z Zosia lepiej ![]() Sylka my mielismy ostatnim razem ten Flixonase jak Werka miala katar ponad miesiąc (w parze z kaszlem)co lekarka stwierdzila ze moze byc alergiczny a te krople tez na katar alergiczny sa. Po 3 dniach stosowania rano i wieczór po jednej dawce nie bylo juz sladu po katarze ![]() Chyba sama tez zaczne te krople stosowac bo ten zatkany nos mnie wykonczy- nasivin nie daje rady ![]() zdrowka dla chorowitkow ![]()
#4251 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wierzę,że się martwisz ![]() ![]() ![]() ![]() Czasami,też już tak zaczynam myśleć ![]() Zapłaciłam za niego 21 zł z groszami ![]() ![]() Aha ![]() Mam nadzieję,że jednak trzeciego nie macie ![]() Ja już nie wiem,co to teraz się dzieje ![]() ![]() Może Ty się przejdź do lekarza ![]() ![]() Cytat:
![]() W dzień Kubuś też tak kaszle? A inhalacje z soli fizjologicznej robisz? Ja robię cały czas,bo lekarka kazała i wydaje mi się,że ten kaszel,dużo po tych inhalacjach ustąpił.Lekarka mówiła,że inhalacje fajnie nawilżają śluzówkę nosa i gardła ![]() Też muszę zapytać o to odrobaczanie.W tamtym roku,badałam niby kał na pasożyty,bo na pierwszą wizytę do alergologa,musiałam mieć,ale wtedy nic nie wyszło ![]() Ale to przecież normalne,że się martwisz ![]() Ja już dzisiaj jadłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No coś Ty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To też,ale za jakość też się płaci słone pieniądze ![]() ![]() ********** Dzień dobry ![]() Ale śniegu nasypało u mnie ![]() ![]() ![]() ![]() Pisałam z Anią,przesyła Wam buziaki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to wychodzi, że Werka miewa alergiczne katary? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie, ciągle coś podaję, przecież obojętne to nie jest ![]() ![]() My mamy 3,5 ml Aeriusa, raz dziennie. Albo inny, ale fajnie, że taki tani ![]() Szczepiłaś Bartosia na pneumokoki? ![]() W dzień Kuba kaszle mniej, ale też kaszle, po tych kroplach dziś jeszcze bardziej, ale w nocy spokój był w miarę ![]() My się umówiłyśmy, że w ciemno strzelamy, bo tak naprawdę trzeba przez miesiąc dzień w dzień badać kał, nierealne ![]() ![]() A Ania w klubie była ![]() I co? Jedziesz? U nas czarno. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Dzięki za komentarze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() wpadam znów jak po ogień i nie mogę się doczekać kiedy w końcu to wszystko się uspokoi i będę miała więcej czasu ![]() Na początek dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków ![]() niech że się już ta zima skończy, ja tez juz mam dość, Ja smarkam, kaszle, Zuza to samo tylko w wersji light, do przedszkola chodzi na razie, ale na ferie chyba ją zostawię w domu, bo grupy łączone, pewnie też inna Pani Maciek ok, tylko tego laryngologa muszę odwiedzić w końcu, bo dalej troszkę charczy (a było juz dobrze) Zuza po balu super, zadowolona bardzo, tylko mama do d..y pojechał specjalnie z nią, żeby ją ubrać i przy okazji foty porobić i zapomniałam i aparatu i telefonu ![]() więc fotki mam tylko domowe ale jakieś mamusia jej porobiła zdjecia tylko ja nie mam kiedy z pendrivem podjechac... ja wczoraj byłam u fryzjera, mam czerwieniutkie włoski, wyjątkowo ładnie wyszły ![]() Karo słyszysz? ![]() Jola, tymi linkami mi przypomniałaś że miałam rzucić okiem na kolekcję Tchibo, siora tam pracuje i ciągle mi pryzpomina żebym patrzyła czy czegoś nie chce, to mi weźmie ![]() Ola-p4w fajna ta łazienka, ja miałam podobny pomysł do naszej, brałam pod uwagę kolekcję Noce By My Way od Paradyża ale nie mogłam się zdecydować co jak rozmieścić więc wzięłam inne *** u nas robota przyspieszyła, w pon przychodzi facet od podłóg, w salonie będziemy mieć bardzo jasne dębowe, bielone ![]() wykładziny wczoraj kupiłam, panele leżą i czekają, wszystko pomalowane tylko jakiś problem z prądami się pojawił i nie może elektryk dojśc co się dzieje... za 1-1,5 tyg będe miec już kuchnie muszę garderobę zaprojektować acha Jola, podeślę Ci potem link gdzie kupowałam płytki bo było sporo tańsze niż w sklepach wczoraj byłam w Merkurym i zakochałam się w jednej lampie, do jadalni, a że jadalnie mam w salonie to szukam jakiejś lampy do salonu która by pasowała i nic nie mogę znaleźć, coś muszę wymyśleć żeby tamtą kupić ![]() uciekam, bo nie wiem za co się zabrac a w sobotę chrzciny ![]() papa
#4255 |
Zakorzenienie
|
A, Sylwia, inhalacji ostatnio nie robiłam, bo za dużo już tego było, ciągle jakieś leki, smarkanie, syropy
![]()
![]() |
#4256 |
Ola-Unhola
|
![]() Zajrzę później ![]()
#4257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na to: http://www.tchibo.pl/Tregginsy-szare-p400007986.html A ta zniżka obejmuje rzeczy juz przecenione? ![]() I dla Ciebie też zdrówka. Cytat:
![]() Właśnie, o jakość się tu rozchodzi ![]() ![]() ![]() Cześć Maja ![]() Jesteś super dzielna, że ogarniasz oprócz dzieciaczków tą przeprowadzkę teraz ![]() I zdrówka oczywiście, chyba sobie zrobię taki podpis, żeby nie powtarzać w kółko tego samego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będziesz miała, to pokaż motylka swojego ![]() Tylko to są obniżki z internetowego sklepu, u nas stacjonarnie bida z nędzą ![]() Przygarnę z chęcią ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() z tym podpisem to masz rację, byle do wiosny ![]() Cytat:
![]() pokaże ![]() ale wiem że oni mają na sklepie też te przecenione rzeczy i jeszcze zawsze jakiś rabat dostanie dodatkowy ![]() wysłałam ej tam, ej tam nie wszystko jest takie super, czasem muszę coś szybko zdecydować a wiadomo, co nagle to po diable ![]() właśnie, właśnie, chcę kupić soczyście różową kanapę do salonu ![]() no i szukam, szukam, szukam.... może by która pomogła ![]() muszę chyba podjechać do jakiegoś meblowego i poszukać tkaniny apotem będzie juz z górki ![]() ok, obiadek z Wami zjadłam, Maciek śpi jeszcze to i idę dalej coś robić pa
![]() |
#4260 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oliwka też nie mówi K, ale podobno do 5 rż dziecko może jeszcze mówić jak chce Cytat:
dziewczyny, czemu w Ikea nie ma tego siedziska? nie produkują już? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...455/#/90056455 z chęcią bym kupiła, a tu ze strony wynika ze nigdzie nie ma. Byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok, tylko ekg kazała mi zrobić,w związku z tymi moimi bólami w klatce. Usg mam za 2 tygodnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.