|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
A ty nie masz możliwości zadzwonić do lekarza. Ja do mojego gina mam dzwonić jak coś się dzieje. Najlepiej zapytać lekarza.
|
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
z rana poleciałam do laboratorium oddać mocz i zrobić morfologię i już miałam iść do piekarni po pączki a zadzwonił tata z nakazem przyjścia , skończyło się na tym że zjadłam dwa i obiad i leżałam pół dnia z przejedzenia , to zaopatrzył mnie w pączki dla tż aby się nie zmarnowały. Po powrocie do domu doznałam drugiego szoku wchodząc na wizaż 20 stron do nadrabiania ale już nadrobiłam jakoś się udało Uśmiałam się strasznie z Wojciecha Cynamona Rockyyy Gratuluję córeczki |
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą dzwoniła do mnie dziewczyna, że jest zainteresowana suknią ślubną
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas śmieję się z kołysanki ,,Z popielnika na ... iskiereczka mruga...", a tż patrzy się na mnie jak na wariatkę.
czarownica ależ mnie rozbawiłaś, co sobie przypomnę to wybucham śmiechem. W naszym wątku jest zakaz używania imienia męskiego na literę W. Ciekawie będzie jak któraś zechce dać tak na imię swojemu synkowi? Jak nam o tym powie. |
|
|
|
#2766 | ||||
|
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie.
Miałam pierwsze usg przez brzuch. A więc tak CRL - 75mm, FHR 166/min, NT-1,2mm. Widoczne obie nóżki i rączki oraz żołądek. Kość nosowa, jak pan doktor stwierdził "piękna". Dzidzia mierzy 75,1 mm i lekarz powiedział, że idealnie jak na 13tc 4dc. Maluszek nie chciał się obrócić do mierzenia przezierności, ale lekarz pojeździł trochę głowicą po brzuchu i w końcu pstryknął idealne zdjęcie ![]() Dostałam skierowanie na kolejne badania moczu i krwi (morfologia, HBS, HCV). Lekarz jeszcze nie mówił jakiej płci jest dziecko. A na moje pytanie "Czy już coś widać?" trochę mnie spławił... hmm "Że na pewno pędzie widać podczas porodu". Nie wiem czy dobrze usłyszałam, ale chyba powiedział, że jeszcze nic nie widzi. Spoko, ja poczekam do następnej wizyty. Mówiłam o twardnieniu brzucha i o tym, że nie możemy się kochać, bo mnie boli. Stwierdził, że wszystko jest dobrze, macica rośnie i stąd bóle, a skoro boli podczas seksu to trzeba może delikatniej... Z przeziębieniem koniecznie kazał mi iść do internisty, a na kaszel polecił siemię lniane zalane wrzątkiem. Powiedział, że jemu "ta papka" zawsze pomaga ![]() Waga stoi w miejscu 48,4 kg. Ale lekarz nic nie mówił. Poniżej zdjęcia z usg i gratis zdjęcie brzucholka ![]() Po wizycie wsiedliśmy z tż do samochodu, spytałam, czy odwieźć go do domu, na co on mnie spytał "No chyba zostaniesz ze mną w domu?". Odpowiedziałam, że źle się czuję i jadę domu leżeć. Na co on "No to przecież u mnie możesz leżeć". Spytałam czy tak jak wczoraj i dodałam, że u mnie w domu nikogo nie boli to, że źle się czuję i leżę w łóżku. Tż stwierdził, że jego to nie boli. Podjechałam pod jego dom i ustaliłam z nim, że mogę wejść na trochę, ale pewnie póki jasno to on będzie ganiał i karmił swoje gołębie. Zaprzeczył i powiedział, że będzie siedział w domu. Na co mu odpowiedziałam, dobrze, wejdę, ale tylko na trochę. Na ogół jak on wraca o 14 z pracy to ja od tego czasu, do godziny 22 w nocy siedzę u niego, wracam i już mam siłę tylko iść spać. Widzimy się codziennie. Tż powiedział, że skoro tak to "NARAZIE" i że myślał, że spędzi ze mną czas. Prosiłam by poczekał, ale on wyszedł z samochodu i trzasnął drzwiami. Po tym, jeszcze stojąc pod jego domem zadzwoniłam raz, nie odbierał, drugi raz - wyłączył telefon. Pewnie myślał, że wyskoczę za nim z samochodu. Ale nie tym razem!!!! Pojechałam do domu, więcej do niego nie dzwonie. Zachował się jak dziecko. Dziewczyny przypominajcie mi żebym była twarda i nie odbierała telefonów. On uważa, że zawsze może robić ze mną co chce. Powiedzcie, czy zrobiłam coś źle??? Cytat:
Cytat:
Teraz nie raz potrafi powiedzieć do mamy "Pie*dol się" albo "Zamknij ryj". Ona się na to zgadza. Też sobie obiecałam, że nie będę miała takiego męża... Cytat:
![]() Cytat:
W moim życiu ciągle coś się źle dzieję, już mam tego dość. Z drugiej strony mam brzuchu dzidziusia i to mnie jakoś uspokaja, dzięki niemu nie wyje w poduchę, bo tż po dzisiejszej wizycie po raz kolejny dał poznać po sobie jaki jest niedojrzały. Kiedyś tż mi powiedział, że jak miałabym urodzić chore dziecko to chciałby żebym je usunęła. USUNEŁA! Czyli zabiła... zabiła dziecko... na dodatek swoje, własne, maleństwo... rozumiecie? Nigdy w życiu. Czyli jakbym urodziła chore dziecko to by mnie zostawił? Nas zostawił... To co powiedział nie daje mi żyć. Czyli jakbym ja straciła w wypadku ręce, albo nogi to też by mnie zostawił? Na to wygląda. Dziewczyny serce mi pęka... Mi się wydaje że %% wyparowały. |
||||
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz jak dziecku będziesz tę kołysanke puszczać to będę Ci się przypominała ?
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Konto usunięte
|
Ale czemu Wojtuś? Ja myślałam, że Wituś jest na cenzurowanym, choć w sumie za Wami i na L4 ciężko nadążyć :P
|
|
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
Foteczki
![]() Ps... sorki za gołą dupę Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-02-07 o 17:28 |
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia super, że z dzidziusiem ok, a Twój obraził się, bo chciałaś wejść na trochę? Pff.
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Super fotki, a brzusio już coś widać. Rety, ale Ty chudzinka jesteś Idź pączki jeść
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia, dotąd się nie wypowiadałam na temat Twojego życia, ale serce mi pęka, że tak się u Ciebie dzieje.
Powiem Ci tak, lepiej być samej niż być z kimś dzięki komu stracisz poczucie własnej wartości, dla kogo będziesz tylko i wyłacznie służącą, będzie Tobą pomiatał a co gorsza jeszcze i użyje pięści. Życie mu poświęcisz, a kiedy staniecie przed trudnymi życiowymi sytuacjami (choroba dziecka, Twoja itd) on zawinie się i odejdzie. Bądź twarda, pokaż to. Jak nie będzie Cię szanował, to zostaw go. Będzie Ci ciężko, ale będziesz się troszczyć o siebie i dziecko, a nie o kogoś kto nie jest Ciebie wart, przez kogo masz kupę nerwów. Dasz radę, jesteś silna a jeszcze jedna siła w Tobie rośnie
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky gratuluje udanej wizyty i córeczki
![]() Asiunia super, z ez dzidzią wszystko dobrze, śliczne fotki dzidziusia, a Ty chudzieńka jesteś, fajny brzuszek a ja jakoś nie miałam natchnienia pisać, od wczoraj czuję lekkie jakby prądy w pochwie i się martwię. Kiedyś tak miałam i ginka powiedziała że chyba od pęcherza. Jem żurawinę i mam nadzieję, ze przejdzie bo chyba osiwieję ze zmartwienia
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia
Musisz być silna. Mężczyzna powinien trochę zabiegać o kobietę. Twój tż myśli, że zawsze będziesz jego i robi co mu się podoba. Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok. Masz cudowne maleństwo pod sercem, pamiętaj o tym. A czy mama tż wie o ciąży? Już wyobrażam sobie jak śpiewam dzidzi tę kołysankę. Zamiast usnąć pewnie jeszcze bardziej się rozbawi. |
|
|
|
#2774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pączki nie mam ochoty. Nawet nie posiadam w domu, ale chyba zejdę na dół loda zjeść... Truskawkowy, w białej polewie z chrupkami Mam ochotę na lemoniadę, więc może później zrobię ![]() Chudzinka? Zobaczymy w sierpniu po porodzie
Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-02-07 o 17:38 |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia, może zapisać się na jakieś lekcje?
Bo jak my z Tż zaczniemy śpiewać to dziecko nerwicy się nabawi
|
|
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39101048]Ale czemu Wojtuś? Ja myślałam, że Wituś jest na cenzurowanym, choć w sumie za Wami i na L4 ciężko nadążyć :P[/QUOTE]
To ja Ci mówię, że do listy zakazanych imion doszło też ..., które wymieniłaś jako pierwsze. Chyba uważnie nas nie nadrobiłaś. Cytat:
to już zapisywać się na lekcje
|
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja tak ma i też prawy jajnik
|
|
#2780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarownca masz ode mnie ![]() Cytat:
taaa.też to właśnie usłszałam w Teleexpresie i mnie zszokowało...jaka ona musi być teraz dojrzała....Cytat:
najwyżej do szafy potem wepchasz
|
|||
|
|
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiunia za wizytę
![]() ![]() klask i:a faceta to ![]()
|
#2782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na serio nie myślałam (wiecie o czym) jak mówiłam o kołysance. Całkiem zapomniałam o imieniu na literę W. Ale czarownica mi szybko uświadomiła co narobiłam. Ja nie dobra. Nie wytrzymam - jutro będą zakwasy.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-02-07 o 18:06 |
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie daj się on nie jest "BOgiem" za to że dałaś rade![]() ![]() ![]() a odnosnie chorego dziecka...to bardzo przykre....bardzo........ .. |
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
O losie dziewczyny jaka ja jestem nażarta. I nie mogę przestać jeść. Paluszki, kanapka z wędliną, pomarańcza... Mam dość.
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
O rany
wiecej gadac nie umiecie??? jak ja was mam nadrobic teraz???wogóle Rocky gratuluje dziewczynki!!! mam nadzieje ze ja tez bede miec ja dzis ogladałam wózki, dwa mi wpadły w oko, wydaja sie fajne, potem wam pokaze, bo własnie zaczynam jesc zupe warzywna wiec z/w |
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
ale masz fajny brzuch
Jeju jaka Ty chudzinka![]() A dzidzia niech rośnie ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serce przez niego jeszcze nie raz ci pęknie! Dlatego zastanów się czy warto. Mówią, że dziewczyny szukają mężów na wzór swojego ojca. Tak jak piszesz, że twój tata nie szanuje twojej mamy, a wami w ogóle się nie interesował, to mam wrażenie, że chcesz sobie i maleństwu zapewnić podobne życie. Przepraszam, może jestem zbyt bezpośrednia, ale jestem starsza troszkę i troszkę już przeżyłam i widziałam.
|
|
#2790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

, skończyło się na tym że zjadłam dwa i obiad i leżałam pół dnia z przejedzenia
, to zaopatrzył mnie w pączki dla tż aby się nie zmarnowały.
ale już nadrobiłam jakoś się udało 
moja mama wiele razy mi mówiła, że gdyby mogla cofnąć czas i mieć wybór to by z nim nie była - bo też myślała, że się zmieni, że jak będą dzieci to złagodnieje, będzie o nią dbał i ją szanował - nic z tych rzeczy. Tacy ludzie rzadko się zmieniają. Jeżeli nie zmienisz czegoś w swoim związku - będziesz jak jedna z wielu kobiet, które nie mają w domu nic do powiedzenia, stłamszone przez mężów. I kiedyś może ucierpieć na tym też Twoje dziecko - bo patrzeć na to, jak ojciec traktuje własną żonę jest traumą. Ja wiem o czym pisze, bo mam to na co dzień i też nie było to bez znaczenia dla mojej psychiki. Powiedziałam sobie kiedyś, że nigdy w życiu nie pozwole na to, żeby mój mąż mnie tak traktował jak mój ojciec moją matkę, że ja sobie na to nie pozwolę. Na szczęście wyszłam za człowieka, który mnie szanuje, dba o mnie i nigdy w życiu nie obraził. Może za bardzo sie uzewnętrzniłam, ale pewnie gdybyś miała szansę porozmawiać z moją mamą powiedziałaby Ci - jesteś młoda, uciekaj z tego związku, bo za kilkanaście lat będziesz tego żałować.

klask i: