MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 19:46   #1201
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
jak na to wleźć bo znaleźć nie mogę- dasz linka?
http://www.facebook.com/groups/groupbaby/

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
za zakupy !
dziękii

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam się po 3 paczkach, 2 kawałkach ciasta i 2 obiasdach...chyba nie tylko czwartek jest tłusty....
Ja też dzislumpeks zaliczyłam, było wszystko po 2 zł...
ooo co kupiłaś?
Stary 2013-02-07, 19:49   #1202
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Za to na chwilę obecną przypomina mi się wuefista z liceum, który zawsze wołał do nas "Ciśnij dziołcha! Ciśnij!"- nie ważne czy biegałaś czy grałaś w siatkówkę. Jego motto idealnie pasuje teraz do mojego stanu
położna hłe hłe hłe

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a wiecie co.... ja kupiłam małemu jeszcze kurtkę wiosenną hahahah
wiedziałam by nie wchodzić na babyszafę na fejsie
i jak ją zobaczyłam, to od razu wiedziałam, że mój syn musi ją mieć
roz 56-62
Obłędna
Od wczoraj tam wchodzę

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 19:54   #1203
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam nadzieję, że uda mi się was nadrobić od tygodnia tż w domu więc staramy się pozałatwiać wszystko przed porodem no i ostatnie zakupy potrzebne do szpitala i małego..... mam jakieś dziwne przeczucie, że urodzę w przyszłym tygodniu nie pytajcie dlaczego jakoś tak po prostu:noniewi em:

ok biorę się za czytanie
tylko ja ciebie obstawiałam jako pierwszą, może jednak dostanę ten medal z ziemniaka
Stary 2013-02-07, 20:09   #1204
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
A ty kiedy masz wizytę?
ja miałam wczoraj

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 20:11   #1205
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Zrobili mi ktg, usg (dziec rośnie idealnie do swojego wieku) i zwykłe badanie.

a powiedzieli dlaczego krwawiłaś? otarcie mechaniczne?

Cytat:
bo Cię jeszcze gotową położyć albo tam albo na Kopernika co gorsza i będzie dopiero
never ever. od wczorajszej akcji ze skierowaniem (byłam miesiąc temu było OK, wczoraj nie ok - i zapierdzielaj po skierowanie... ja się pytam po co mają mój nr tel????) za nic na świecie CMUJ.....

Cytat:
No to jutro pączuś zaległy na podwieczorek i gitara na pewno Cię nauczyli jak zwiększać dawki, wiem bo byłam na tym szkoleniu też
nie słuchałam tego, bo myślałam że mnie nie dotyczy jak jutro też będzie nisko, to w sobotę będzie kostka czekolady 70% (nienawidzę gorzkiej czekolady)

Cytat:
a synka mierzyliście ?
powiedział, że za często, ale za tydzień będzie podglądanko.

Tobie nic nie mówią, że nie tyjesz?!

Cytat:
... mam jakieś dziwne przeczucie, że urodzę w przyszłym tygodniu

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
tylko ja ciebie obstawiałam jako pierwszą, może jednak dostanę ten medal z ziemniaka
hehe cała nagroda Twoja

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 20:35   #1206
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

dzięki

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

never ever. od wczorajszej akcji ze skierowaniem (byłam miesiąc temu było OK, wczoraj nie ok - i zapierdzielaj po skierowanie... ja się pytam po co mają mój nr tel????) za nic na świecie CMUJ.....

nie słuchałam tego, bo myślałam że mnie nie dotyczy jak jutro też będzie nisko, to w sobotę będzie kostka czekolady 70% (nienawidzę gorzkiej czekolady)

powiedział, że za często, ale za tydzień będzie podglądanko.

Tobie nic nie mówią, że nie tyjesz?!

hehe cała nagroda Twoja
nie wiem czy udźwignie taką nagrodę
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 20:37   #1207
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny, w którym tygodniu miałyście robione testy na paciorkowca? Pisałyście jakiś czas temu o nim chyba. Ja jeszcze nie miałam i tak się zastanawiam.
ja miałam w 33 tyg.

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

A wogóle ile macie ręczniczków? Bo ja tylko jeden... Chyba muszę jeszcze choć jeden dokupić...
ja mam 2 i myślę, że wystarczy

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Mój Michałek to "gigant"... muszę się pochwalić jego wielkością.
Obwód główki 0 26,9cm
Obwód brzuszka 25,4 cm
Długość kości udowej 5,8 cm
Długość kości ramieniowej 4,9 cm

Normalnie taki "duży", że może łezka ze wzruszenia zakręcić się w oczku

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja już po wizycie . Dziękuje za kciuki dziewczyny , za troskę i dobre słowa .
W medycynie nic nie jest pewne ,są jakieś wytyczne , schematy ale to nie mamtematyka gdzie 2+2 =4 .I tak jak się obawiałam ,dr nie dał mi pewnej odpowiedzi - 100 %. Zrobił mi usg (w szpitalu ,z pełnym sprzętem na różne okazje ....) ,widać było tą bańkę żołądka ,umiarkowanie wypełnioną - nadal...... i tak na prawdę nic dokładnie nie wiem ..... żoładek to organ który się napełnia i opróżnia ,przemiennie .Ilość wód płodowych u mnie jest prawidłowa więc to może oznaczać ,że mały łyka bo gdyby tego nie robił było by za dużo płynu. żołądek był większy od woreczka żółciow.a to oznacza prawidłowość . Ale nic do końca nie wiem ...więc troszkę stan zawieszenia ..... dr powiedział ,że na dzień dzisiejszy nie zwracał by na to uwagi ale po porodzie mam zgłosić pediatrze aby zwrócił na to uwagę . I to tyle .
Jak pisałam mam stan ZAWIESZENIA. Czuję się lepiej niż wczoraj ale i tak będę już do końca choćby podświadomie myśleć ..... bo na usg zawsze mogę trafić akurat na moment opróżnionego żołądka .A nie chcą mi robić co chwilę tego badania.
Pytałam o konsekwencje takiego czegoś - i jest możliwe ,że np.maluch ma kłopoty z przełykiem.... ale to wszystko będzie wiadomo po porodzie .Bo na dzień dzisiejszy wszystko wygląda prawidłowo -łącznie z przełykiem a podczas badania bańka żołądka umiarkowanie wypełniona nie wykazuje jakiś specjalnych nieprawidłowości.

I to na tyle mądrości . Psychicznie czuję się jak po maratonie ....

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

...dodam ,że sprawdzana była przy okazji waga brzdąca i na 36t5d wynosi 2800 .

Jadę teraz po kubę ,do sklepu a potem będę Was nadrabiać .....
trzymam kciuki za maluszka musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość

A tak poza tym, to please, ratujcie, odkrylam wlasnie, ze zrobily mi sie 2 rozstepy (tzn robia sie) ale nie na brzuchu - tylko na boczkach ;( W sumie mam tam jakies stare juz biale, ich nie widac, ale te sa takie czerowne jeszcze malutkie. Ktoras z Was kiedys pisala, ze ma cos co dziala na nie, nie ze usuwa, ale pomaga, zatrzymuje rozwoj... CO to bylo? Please bo normalnei sie zaplacze, najpierw fitness, potem paczki a teraz to, co za dzien ;(;(;(
ja stosuję od samego początku mustele jak narazie nie mam ani jednego rozstępu (38 tydz. ciąży ) oprócz tych, które zrobiły mi w okresie dojrzewania..

Cytat:
Uffff!!

Wróciłam do domu z pączkami i dobrymi wieściami więc mam co świętować!

A więc:
- od ostatniej wizyty przytyłam 1kg, czyli teraz ważę 93kg- lekarz powiedział, że mogłoby być mniej, ale i tak jest dobrze; pewnie szybko zrzucę
- ciśnienie mam w normie
- szyjka dłuuuuga (lekarz nieźle się zdziwił jak badał ), twarda i zamknięta- wyczuł coś za nią, ale nie wiemy czy to głowa czy dupka małego
- zrobiliśmy wymaz na paciorkowca, aby jeszcze się załapać na NFZ póki w przychodni pracuje oraz dał skierowanie na morfologię i mocz
- kazał odstawić magnez i zdziwił się, że go nie biorę, bo sądził, że to nim hamuję skurcze
- powiedział też, że nie widzi powodu aby mały urodził się przed czasem z racji wyglądu szyjki i braku skurczy

No i pytałam co do L4 i jak je wystawia, u niego jest tak: L4 wystawia mi na 2 tygodnie i tak do czasu porodu. Czyli w dniu planowanego porodu przychodzę do niego na wizytę, robimy badania, USG itd. Jeśli nie zaczynam rodzić wystawia L4 jeszcze na tydzień, potem ruszam na oddział i wywołujemy. Śmiał się, że mamy szansę na poród po 17stym )

Jestem cała happy! Następna wizyta 21.02. , a teraz czas na herbatkę i pączusie

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 20:47   #1208
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogóle proszę o trzymanie kciuków jutro o 15:30 i o 17:00
O 15:30 odbieram wyniki,głównie TSH a później wizyta z USG.
Jestem ciekawa jak tam Mały,ostatnio widziałam go jak miał pół kilo
Trzymam

Cytat:
oj to nie fajnie, bo mnie właśnie już boli :/
Już? To co ja mam powiedzieć, jak ledwo do ubikacji ide bo mi tak spina i boli brzuch

Cytat:
roz 56-62
jaka cudowna!

Cytat:
* no właśnie, dziś wylądowałam na IP. Wczoraj po seksie leciutko plamiłam, dziś leżałam spokojnie i obserwowałam, jak się sytuacja rozwinie. I o 14 znów zaczęłam plamić... Zadzwoniłam do lekarza, pojechaliśmy na IP - na szczęście miał dyżur mój lekarz prowadzący. Zrobili mi ktg, usg (dziec rośnie idealnie do swojego wieku) i zwykłe badanie. I od teraz zero seksu Ale najważniejsze, że wszystko pozamykane i nic złego się nie dzieje
Lekarz do mnie: "No przecież powinna prowadzić pani oszczędny tryb życia!" Ja: "Ale co z seksem, co z seksem?" a w myślach: "Przecież tylko leżę... "

Teraz czuję jak mnie kark i głowa bolą, bo stres miałam spory...
No to pięknie a wiadomo dlaczego to plamienie? Z szyjki czy jak?
Oszczędzaj się, już niedługo będziecie szaleć ile chcecie

a ja sobie tak czekam na 37tc żeby się w końcu eee wyżyć bo my całą ciąże tylko pochodne zabawy, zero seksu

Liwka czyli te położne zasiały w nas niepokoj a teraz nam pozostało zaufać lekarzowi że nic sie nie odzywa na ten temat mam nadzieje że nie zapomne zapytać na następnej wizycie, a zapomnę napewno.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 20:49   #1209
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Strippi- a na tej szfie kupuje się tak, ze jak cos mnie interesuje, to mówię biore i tyle?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 20:56   #1210
nestelle
Zakorzenienie

włąśnie mam wolne . przyjechałam ,położyłam dzieci spać o 20, posprzątałam,poprałam .... dzwoniłam do mojej ginki odnośnie tych dzisiejszych badań.... opowiedziałam co i jak ... ona na to "no dobrze rozumiem, to proszę jeszcze umawiać się na na ktg co tydzień a do mnie zapraszam po porodzie -chyba ,że minie termin to proszę dzwonić ..... " ....
myślałam ,że pod koniec ciąży chodzi sie coraz częściej a tu zonk,3 ciąża i coś nowego .Ginka twierdzi ,że maluch ładnie przybiera ,szyjkę ostatnio miałam na 5 cm ,wyniki w całej ciąży bardzo dobre to nie muszę przychodzić . Może też sama sobie zorganizuje poród ,np w domu ,po co w szpitalu i od razu sama odbiorę a potem odprowadzę dzieci do szkoły/przedszkola......
Jestem rozjechana przez stado czołgów .Tyle bałaganu z tymi badaniami ,z tym żołądeczkiem małego ... a teraz jakby nic sie nie stało ....
A ja do końca ciąży będę myślec czy wszystko z małym dobrze ,jak qurde znajdę czas bo jutro od nowa ... i dopiero pod wieczór w domu .....
Czasu chyba nie znajde nawet na poród .
Wy wszystko prawie macie pokupowane ... a ja tylko to co po dzieciach w szafie ,zakurzone i nie pamiętam co z czym do czego .....
eeeeeeechhhh....
Wiem maruda dziś ze mnie -przepraszam ,ale już wszystko mi opada....

postaram się was teraz nadrobić ...mam nadzieję ,że chociaż Wy dziś macie więcej optymizmu i humoru to może się pośmieję ......
Stary 2013-02-07, 21:01   #1211
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
mam to samo.
wszyscy w szoku...

Po wizycie: Torresik troszkę przystopował. szew go trzyma, Mały już tak nie forsuje leżeć z nogami w górze, za tydzień USG. znów ochrzan za wagę
grzeczny Torresik

Cytat:

Cytat:

Dziś na IP* widziałam, że najpierw właśnie tym cyrklem, a potem obwód brzucha - i pewnie obliczono proporcje
* no właśnie, dziś wylądowałam na IP. Wczoraj po seksie leciutko plamiłam, dziś leżałam spokojnie i obserwowałam, jak się sytuacja rozwinie. I o 14 znów zaczęłam plamić... Zadzwoniłam do lekarza, pojechaliśmy na IP - na szczęście miał dyżur mój lekarz prowadzący. Zrobili mi ktg, usg (dziec rośnie idealnie do swojego wieku) i zwykłe badanie. I od teraz zero seksu Ale najważniejsze, że wszystko pozamykane i nic złego się nie dzieje
Lekarz do mnie: "No przecież powinna prowadzić pani oszczędny tryb życia!" Ja: "Ale co z seksem, co z seksem?" a w myślach: "Przecież tylko leżę... "

no to dostaliście niezły szlaban ale dobrze, że nic złego się nie dzieje
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że Cię nie zawiodę

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 21:08   #1212
klementyna1
Zakorzenienie

strippi nic szczególnego- kilka bodziaków, pajacyk ocieplany, bluzeczki i mama moja tez kupiła kilka łaszków. Tak sobie pomyslałam, jak na Wasze kolekcje poparzyłam, ze za mało mam ciuszków i jak bedzie trzeba przebierac kilka razy dziennie dziecko to mi braknie, albo na komplet pralki kolorowych łaszków. Więc za grosze dokupiłam jeszcze, takich na przebrania, ale w dobrym stanie.
nestelle ściskam CIe moooocno! silna jestes dasz rade, a w wakacje sobie odbijesz jak nie bedzie basenów, piłek i innych atrakcji. Tylko tak CIę moge pocieszyc, bo realne najabrdziej. Nie bede CI słodzic, bo wiem, ze od obowiązków nie uciekniesz....Dlatego podziwiam po stokroc po raz enty!!;*
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 21:15   #1213
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
to nie muszę przychodzić . Może też sama sobie zorganizuje poród ,np w domu ,po co w szpitalu i od razu sama odbiorę a potem odprowadzę dzieci do szkoły/przedszkola......
całkiem realne

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 21:21   #1214
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Po wizycie: Torresik troszkę przystopował. szew go trzyma, Mały już tak nie forsuje leżeć z nogami w górze, za tydzień USG. znów ochrzan za wagę

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Millenium - trylogia - przeczytana
uwielbiam .... czytałam zarywając nocki -ciekawość mnie zżerała .... szkoda ,że tylko 3 części .......
Cytat:
a moja mama dowiedziała się że... "Pani pójdzie z córką do ginekologa, bo prawdopodobnie jest w ciąży" - a jak to się stało?? zemdlałam w gabinecie szkolnym przy robieniu szczepionki - i to był ZNAK!
o ja pierdzielę
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
poproś pana na swój poród taki doping się przyda....

Cytat:

dobrze ,że wszystko ok !
Cytat:
dobrze, że kupiłam meble młodzieżowe, a nie dziecięce moja szafa ma wysokość 2,5 metra i jest mega pojemna, a już prawie się nic nie mieści
...... wierzę jak będziesz to kiedyś wydawać - sprzedawać ludzie pomyślą ,że miałaś trojaczki ........
Cytat:
Witam się po 3 paczkach, 2 kawałkach ciasta i 2 obiasdach...chyba nie tylko czwartek jest tłusty....

Cytat:
hej dziewczyny mam nadzieję, że uda mi się was nadrobić od tygodnia tż w domu więc staramy się pozałatwiać wszystko przed porodem no i ostatnie zakupy potrzebne do szpitala i małego..... mam jakieś dziwne przeczucie, że urodzę w przyszłym tygodniu nie pytajcie dlaczego jakoś tak po prostu:noniewi em:
aaaaaaaa
Stary 2013-02-07, 21:26   #1215
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...22324246_n.jpg

15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 21:29   #1216
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 21:30   #1217
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
:
Obłędna
Od wczoraj tam wchodzę
tylko uważaj, to jest zaraźliwe

Cytat:
dzięki
nie ma za co

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Już? To co ja mam powiedzieć, jak ledwo do ubikacji ide bo mi tak spina i boli brzuch

jaka cudowna!
ja właśnie teraz zwijam się z bólu, tak mnie krocze boli, że nie mogę chodzić i siedzieć :/
do tego napina mi się brzuch mocno i boleśnie

Cytat:
Strippi- a na tej szfie kupuje się tak, ze jak cos mnie interesuje, to mówię biore i tyle?
tak piszesz pod fotką "biorę, albo rezerwuję" albo "ile z wysyłką"

Cytat:
strippi nic szczególnego- kilka bodziaków, pajacyk ocieplany, bluzeczki i mama moja tez kupiła kilka łaszków. Tak sobie pomyslałam, jak na Wasze kolekcje poparzyłam, ze za mało mam ciuszków i jak bedzie trzeba przebierac kilka razy dziennie dziecko to mi braknie, albo na komplet pralki kolorowych łaszków. Więc za grosze dokupiłam jeszcze, takich na przebrania, ale w dobrym stanie.
no to super z okazji lumpowych trzeba korzystać, bo co to jest kupić za 2 zł, jak potem może sprzedać za 4zł i jest podwojony zysk

Cytat:
...... wierzę jak będziesz to kiedyś wydawać - sprzedawać ludzie pomyślą ,że miałaś trojaczki ........
o tym nie pomyślałam!

Nestelle - ściskam Cię mocno
Stary 2013-02-07, 21:36   #1218
bmma
Zadomowienie

Cytat:
tylko uważaj, to jest zaraźliwe

ja właśnie teraz zwijam się z bólu, tak mnie krocze boli, że nie mogę chodzić i siedzieć :/

no to super z okazji lumpowych trzeba korzystać, bo co to jest kupić za 2 zł, jak potem może sprzedać za 4zł i jest podwojony zysk
Uważam, a tyle już tam mam ofert sprzedaży na pv, że szok

Mnie też boli podbrzusze. Nasila się to bardzo mocno jak siadam za kierownicą w samochodzie zobaczymy, może przejdzie samo.
U mnie w lumpku body po 5-7 zł, prawie nowe i nowe drogo.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-02-07 o 21:48
bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 21:48   #1219
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
dzięki

nie wiem czy udźwignie taką nagrodę
dam radę

Cytat:
włąśnie mam wolne . przyjechałam ,położyłam dzieci spać o 20, posprzątałam,poprałam .... dzwoniłam do mojej ginki odnośnie tych dzisiejszych badań.... opowiedziałam co i jak ... ona na to "no dobrze rozumiem, to proszę jeszcze umawiać się na na ktg co tydzień a do mnie zapraszam po porodzie -chyba ,że minie termin to proszę dzwonić ..... " ....
myślałam ,że pod koniec ciąży chodzi sie coraz częściej a tu zonk,3 ciąża i coś nowego .Ginka twierdzi ,że maluch ładnie przybiera ,szyjkę ostatnio miałam na 5 cm ,wyniki w całej ciąży bardzo dobre to nie muszę przychodzić . Może też sama sobie zorganizuje poród ,np w domu ,po co w szpitalu i od razu sama odbiorę a potem odprowadzę dzieci do szkoły/przedszkola......
Jestem rozjechana przez stado czołgów .Tyle bałaganu z tymi badaniami ,z tym żołądeczkiem małego ... a teraz jakby nic sie nie stało ....
A ja do końca ciąży będę myślec czy wszystko z małym dobrze ,jak qurde znajdę czas bo jutro od nowa ... i dopiero pod wieczór w domu .....
Wy wszystko prawie macie pokupowane ... a ja tylko to co po dzieciach w szafie ,zakurzone i nie pamiętam co z czym do czego .....
eeeeeeechhhh....

postaram się was teraz nadrobić ...mam nadzieję ,że chociaż Wy dziś macie więcej optymizmu i humoru to może się pośmieję ......
ważne że nic nie wskazuje ze maluszek będzie chory, a co do zakupów nie mieszkamy w PRL, kupisz albo na jakieś wyprawie i ci sie do bagażnika nie zmiesci albo w necie, będzie dobrze
nie masz zakazu seksu? to się ciesz, bo tu już połowa ciężarówek może uprawiać tylko" inne czynności seksualne"

Cytat:
mam nadzieję, że Cię nie zawiodę
oj tam, oj tam

Cytat:
dalej nie mam wyrzutów sumienia, że się obżarłam
poza tym bez tych pączków już tak poleguję czasem

dobrej nocki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 21:52   #1220
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że Fernando przystopował a ty leż i pachnij

Cytat:
nie nie nie!!
mąż ma jeszcze tydzień nocek, więc dopiero po drugiej niedzieli

zaciskam nogi ile sił!!

ja nie dam się i muszę donosić! nie ma bata!
nie ma zmiłuj, musisz urodzić bo nic innego nie robisz tylko kupujesz i kupujesz trzeba zacząć używać

Cytat:
kurcze, ja jutro zaczynam 38tydz a też tylko kilka rzeczy spakowane
tak nie spakowana bo tyle tego masz że nie wiesz co

Cytat:
a moja mama dowiedziała się że... "Pani pójdzie z córką do ginekologa, bo prawdopodobnie jest w ciąży" - a jak to się stało?? zemdlałam w gabinecie szkolnym przy robieniu szczepionki - i to był ZNAK!

Cytat:
roz 56-62
dawaj nr do męża zaraz dzwonie że ma ci konto zablokować

Cytat:

Cytat:
czyli chcesz wryć się w kolejke okey jak chcesz

Cytat:
eeeeeeechhhh....

biedulka zjadłaś chociaż pączka?
Cytat:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 22:00   #1221
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

nie jadam pączków .... nie lubię .
Ale dziś nawet lody czekoladowe by nie pomogły....
najlepiej jak już pójdę spać ,tż padł -przytula moją poduchę ciążową -dołączę do niego .
pa !
Stary 2013-02-07, 22:06   #1222
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Uważam, a tyle już tam mam ofert sprzedaży na pv, że szok

Mnie też boli podbrzusze. Nasila się to bardzo mocno jak siadam za kierownicą w samochodzie zobaczymy, może przejdzie samo.
U mnie w lumpku body po 5-7 zł, prawie nowe i nowe drogo.
hahaha to teraz nie będziesz wiedziała co wybrać
ale najlepiej brać kilka rzeczy u jednej mamusi i targować się z ceną

5-7 to drogo, w sklepie tyle kosztują

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

nie ma zmiłuj, musisz urodzić bo nic innego nie robisz tylko kupujesz i kupujesz trzeba zacząć używać

tak nie spakowana bo tyle tego masz że nie wiesz co

dawaj nr do męża zaraz dzwonie że ma ci konto zablokować

haha coś w tym jest, bo nie wiem co mam spakować dla dziecka na wyjście
Stary 2013-02-07, 22:09   #1223
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a lumpy to złooo
zgadzam się

Cytat:
nieee nic nie widać, dołączasz do zamkniętego klubu i tam robi się interesy, mamusie wstawiają ciuszki i piszesz do niej wiadomość i się umawiasz, jak więcej się kupuje to zawsze schodzą z cen i często gratisy dodają
Ty również możesz wystawiać na sprzedaż ciuszki
widziałam ten klub i w sumie szkoda, że zamknięty bo chciałam tylko zerknąć co jest do kupienia, sama sprzedawać nie zamierzam bo będę trzymać dla ewentualnego kolejnego dziecka, ale może bym i coś kupiła.

Cytat:
Ja też dzislumpeks zaliczyłam, było wszystko po 2 zł...
właśnie, wiesz w których ciuchach są jakie promocje kiedy? bo często jest tak, że w któreś dni tygodnia mają wyprzedaże tylko gdzie i kiedy

Cytat:
dzwoniłam do mojej ginki odnośnie tych dzisiejszych badań.... opowiedziałam co i jak ... ona na to "no dobrze rozumiem, to proszę jeszcze umawiać się na na ktg co tydzień a do mnie zapraszam po porodzie -chyba ,że minie termin to proszę dzwonić ..... " ....
yyy.. nie rozumiem czyli ginka uznała, że już skończyła prowadzić Twoją ciążę

ja póki co nadal chodzę do gina raz w miesiącu, choć wolałabym częściej.. chyba na najbliższej wizycie mu powiem, że i tak przyjdę za 2 tyg niezależnie od tego co on mi powie
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 22:20   #1224
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

hej lasencje .. caly dzien mnie prawie nie bylo ... i az 5 stron haha
jutro nadrobie ... pewnie bede miala ze 8 .. bo w domu jak wyjde ok 10 to wroce na ok 16 .. no ale coz kilka rzeczy musze zalatwic

teraz mykam spac ale wam powiem ze nawet te paczki mi nie pomogly ... ujowy dzien dzis byl oj bardzo ujowy

teraz lece spac .. bo glowa mnie boli i ogolnie zmeczona jestem ...

slodkich snow

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 22:22   #1225
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
mam jakieś dziwne przeczucie, że urodzę w przyszłym tygodniu nie pytajcie dlaczego jakoś tak po prostu:noniewi em:
Instynkt!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
No to pięknie a wiadomo dlaczego to plamienie? Z szyjki czy jak?
Oszczędzaj się, już niedługo będziecie szaleć ile chcecie
z szyjki. Lekarz powiedział, że wygląda mu na bardzo delikatną i te plamienia pewnie będą się powtarzać, im więcej tym gorzej, bo może w końcu coś poważniejszego zacząć się dziać. Sprawdził też łożysko, czy się nie odkleja, ale jest ok, umiejscowione daleko od szyjki.

Niedługo poszaleć... za jakieś 16 tyg.

Cytat:

Cytat:
Strippi, lepiej bierz się za pakowanie!

Nestelle, Ty nie dasz rady? Kto jak nie Ty?

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-02-07 o 22:25
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 00:22   #1226
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, w którym tygodniu miałyście robione testy na paciorkowca? Pisałyście jakiś czas temu o nim chyba. Ja jeszcze nie miałam i tak się zastanawiam.
ja dziś będe miaal robiony posiew (34t1d)
Cytat:
Zauważyłam, że nasz wątek jest specyficzny, nie dość że taka przewaga facetów w brzuszkach, to jeszcze nie zaczęłyśmy się rozdwajać, gdzie na innych wątkach już był maluszek bądź dwa
Ciekawi mnie jak wypadniemy SN kontra CC
no i oby tak dalej Rozdwoić to się jeszcze zdążymy
Cytat:
cześć ,
ja już po wizycie . Dziękuje za kciuki dziewczyny , za troskę i dobre słowa .
W medycynie nic nie jest pewne ,są jakieś wytyczne , schematy ale to nie mamtematyka gdzie 2+2 =4 .I tak jak się obawiałam ,dr nie dał mi pewnej odpowiedzi - 100 %. Zrobił mi usg (w szpitalu ,z pełnym sprzętem na różne okazje ....) ,widać było tą bańkę żołądka ,umiarkowanie wypełnioną - nadal...... i tak na prawdę nic dokładnie nie wiem ..... żoładek to organ który się napełnia i opróżnia ,przemiennie .Ilość wód płodowych u mnie jest prawidłowa więc to może oznaczać ,że mały łyka bo gdyby tego nie robił było by za dużo płynu. żołądek był większy od woreczka żółciow.a to oznacza prawidłowość . Ale nic do końca nie wiem ...więc troszkę stan zawieszenia ..... dr powiedział ,że na dzień dzisiejszy nie zwracał by na to uwagi ale po porodzie mam zgłosić pediatrze aby zwrócił na to uwagę . I to tyle .
Jak pisałam mam stan ZAWIESZENIA. Czuję się lepiej niż wczoraj ale i tak będę już do końca choćby podświadomie myśleć ..... bo na usg zawsze mogę trafić akurat na moment opróżnionego żołądka .A nie chcą mi robić co chwilę tego badania.
Pytałam o konsekwencje takiego czegoś - i jest możliwe ,że np.maluch ma kłopoty z przełykiem.... ale to wszystko będzie wiadomo po porodzie .Bo na dzień dzisiejszy wszystko wygląda prawidłowo -łącznie z przełykiem a podczas badania bańka żołądka umiarkowanie wypełniona nie wykazuje jakiś specjalnych nieprawidłowości.

I to na tyle mądrości . Psychicznie czuję się jak po maratonie ....

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

...dodam ,że sprawdzana była przy okazji waga brzdąca i na 36t5d wynosi 2800 .

Jadę teraz po kubę ,do sklepu a potem będę Was nadrabiać .....
nestelle... rozumeim, że jesteś w stanie zawieszenia, bo bańka żołądka była na wizycie napełniona umiarkowanie ale nie maksymalnie, tak? Kurcze, wydaje mi się, że wazne że się napelnia w ogóle... Wszystkie wierzymy w Twoje Maleństwo
Cytat:
Uffff!!

A więc:
- od ostatniej wizyty przytyłam 1kg, czyli teraz ważę 93kg- lekarz powiedział, że mogłoby być mniej, ale i tak jest dobrze; pewnie szybko zrzucę
- ciśnienie mam w normie
- szyjka dłuuuuga (lekarz nieźle się zdziwił jak badał ), twarda i zamknięta- wyczuł coś za nią, ale nie wiemy czy to głowa czy dupka małego
- zrobiliśmy wymaz na paciorkowca, aby jeszcze się załapać na NFZ póki w przychodni pracuje oraz dał skierowanie na morfologię i mocz
- kazał odstawić magnez i zdziwił się, że go nie biorę, bo sądził, że to nim hamuję skurcze
- powiedział też, że nie widzi powodu aby mały urodził się przed czasem z racji wyglądu szyjki i braku skurczy

No i pytałam co do L4 i jak je wystawia, u niego jest tak: L4 wystawia mi na 2 tygodnie i tak do czasu porodu. Czyli w dniu planowanego porodu przychodzę do niego na wizytę, robimy badania, USG itd. Jeśli nie zaczynam rodzić wystawia L4 jeszcze na tydzień, potem ruszam na oddział i wywołujemy. Śmiał się, że mamy szansę na poród po 17stym )

Stary 2013-02-08, 00:39   #1227
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
spakowałam się w połowie :d jeszcze tylko rzeczy maluszka.

Cytat:
opanuj się !!!

powinni

co tak słabo piszecie? pączkami się zajadacie czy co?
słabo? Ja jak weszłam to się załamałam gdy zobaczyłam te 9 stron
Cytat:

Strippi o ile mi wiadomo ty jesteś założycielką wątku proszę o dopisanie mnie do Mamusiek-Monika 21 l. czekamy na synka Iwo,termin 22.04.2013

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

zakochałam się w Leonku jaki fajny kudłaty boski i ta poza
slodkiTaki mały pucuś

Strippi... ja nie wiem gdzie Ty te wszystki rzeczy poupychasz

Leonikowa... no to ciekawe czy te Twoje przeczucia się sprawdzą Ja tak spobie własnie pomyslałam, że ten tydz się kończy... A kolejny - kto wie? - może zakonczy się już pierwszymi żniwami

Laseczki, przeleciałam... ale przyznaję się bez bicia - bardzo po łebkach Jednak w weekend, ze względu na przyjazdrodziców prawdopodobnie nie będe Was miala kiedy nadrobić, więc chciałam być na czysto
Mamy już piatek, więc witam się w 35 tyg
No i tradycyjnie... proszę o kciuki bo o 17.40 mam wizytę - niech sie okażę, że ten nasz Gustaw przypakował trochę
Buziaki i dobranoc
Stary 2013-02-08, 04:18   #1228
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

mam i ja śnieg

cosik chyba poucinało cytaty

Cytat:
roz 56-62
fajna taka już dorosła

Cytat:
zaszaleliście
najwazniejsze, że z bobaskiem wszystko ok

Cytat:
Ktoś mi mówił, a może Wy pisałyście, że podobno w marcu - kwietniu się rodzi najmniej dzieci... co mnie dziwi - bo czerwiec- lipiec to takie miłe miesiące na poczęcie
to dobrze mniejszy tłok na porodówce
chociaż zawsze mi się wydawało, że właśnie marzec-kwiecień dużo dzieci się rodzi, takie małe pamiątki z wakacji

---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
slodkiTaki mały pucuś
cały czas mam otwarte te zdjęcie i nie mogę się napatrzeć
a ręce ma złożone tak jak Lepper kiedyś składał albo jakiś inny polityk

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
No i tradycyjnie... proszę o kciuki bo o 17.40 mam wizytę - niech sie okażę, że ten nasz Gustaw przypakował trochę
Buziaki i dobranoc
Stary 2013-02-08, 06:35   #1229
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 06:39   #1230
Malpka
Zakorzenienie

cześć
wiecie co złapał mnie wczoraj taki ból pod lewym cyckiem jakiś nerwoból serca że myślałam że padnę, trzymał mnie ponad godzinę i nie mogłam ani wziąć oddechu ani kaszlnąć nawet jak się kładłam to mnie rwało i kuło i do tego serce szybciej biło wziełam magnez, aspargin później przeszło a w nocy się obudziłam i znów mnie tak kuło teraz mnie nie boli ale zastanawiam się czy iść z tym do rodzinnego czy coś mi pomoże jak akurat teraz nie boli

Cytat:
Uffff!!

A więc:
- ciśnienie mam w normie

Cytat:
C
Heh, ja dziś przygniotłam brzuchem telefon i oczywiście nie mogłam go znaleźć, na co mój: "Jesteś jak takie dzikie karmiące zwierze, co przygniecie niechcący swoje młode i nawet nie poczuje" nie wiem, skąd mu się to wzięło

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
No Lalka dosc w porzadku byla
ale ja bym pewnie nie przeczytala z wlasnego wyboru, gdyby nie szkola
mi też sie podobała

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
wg mnie również najpierw dostałam pałę za nieprzeczytanie, to tak się potem wciągnęłam że hej
to ja podobnie bo jak omawialiśmy to nie mogłam jej przeczytać a jak skończyliśmy omawianie to tak mnie wciągneła że dopiero zaczełam ją porządnie czytać

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja nie zapomnę jak we wczesnej podstawówce miałam przeczytać Janko Muzykanta... Do przeczytania w 2 godziny... ale przecież mnie odrzucało już na wstępie. I moja kochana mamusia postanowiła mnie zapytać o nowelkę i mówi: "A to opowiedz mi co się stało z Jankiem?" A ja, znów krótkie, szybkie, proste myślenie i odpowiadam: "Był bardzo zdolny mimo trudnej sytuacji. Został znanym muzykiem, grał w filharmoniach... ". Moja mama bez jednego mrugnięcia powiedziała: "Idź do pokoju i przeczytaj książkę!!!"

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ohhh kurcze, a ja wlasne teraz mam rozterke - zmiana tematu na mniej ambitny (ale na pewno tez bardzo wazna w dziejach ludzkosci ).. zamowilam wanienke i przyszly dwie, w kolorze kosci sloniowej i niebieska - i za chiny nie moge sie zdecydowac, ktora im odeslac no jak tak mozna utrudniac zycie kobiecie w ciazy
przyjdzie maz z pracy, niech zdecyduje - krotka pilka
poważny problem może ci pomoże to że ja mam zieloną hehe

Cytat:
echhh wróciłam i nawet nic nie wypakowałam tylko Was nadrabiam. Nawt nie mam czasu się zastanawiać nad wszystkim ,muszę obiad zrobić ,upiec babeczki do szkoły ,odebrać ninkę i kubę przygotowac i zawieżć na balik a po nim na piłkę ....
troszkę zmęczona już jestem .....
.
dla ciebie t5o powienien być taki guzik z zatrzymaniem czasu żebyś sobie mogła na spokojnie odpoczać

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Mi wczoraj położna na spotkaniu powiedziała, że chyba jestem troche za wąska, by urodzić naturalnie! szczena mi opadła!!!
ciekawe
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości