|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Ja tez kilka razy probowalam posadzic Szymona na nocnik, ale to chyba nie jest jeszcze ten czas. On nawet nie dotknie pupa nocnika tylko kuca w powietrzu. Poczekamy do wiosny
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dzień dobry
![]() Zjadłam dzisiaj 4 pączki ![]() I w domu mam jeszcze takie domowe, zrobione przez teściową ![]() Nie wiem ile nadrobię, bo zaraz chyba będę jechała do domu (o ile kolega juz skończył szkolenie )
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o nocnikowaniu, a ja z nowiną, że Julcia pierwszy raz zrobiła ,,Bibę" na nocnik
Za mną 3 pączki maminej roboty
|
|
|
|
#2644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Audrey - odezwij się, please! Co z Helą?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2645 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za przyjęcie
prosicie o napisanie czegoś o mnie więc: mam na imię Agnieszka, mieszkam w Krakowie, jestem dość młodą mamą, bo niespełna 23-letnią, a synek (Mateusz) ma 1,5 roku Poza tym studiuję i dbam o dom Jeżeli chodzi o samego małego to przyszedł na świat siłami natury, ważył 4600g, 60 cm i urodził się w 40 tc To tyle o Nas ![]() Co do wypowiedzi o ciąży 8 latki... kosmos. Mając 8 lat nie zdawałam sobie sprawy w ogóle jak się robi dzieci, a co dopiero je mieć... Oliwka gratulacje! ![]() A właśnie a pro po nocnikowania- dla mnie też bez sensu robienie czegoś na siłe dziecku. Chociaż starałam się łapać mojego jak miał rok, to skonczyło się na tym że się wystraszył bardziej, był płacz, i bał się potem. Także czekamy do lata i może wtedy- bo łatwiej trochę
22.05.2010 RAZEM 23.10.2010 ręczymy za siebie 30.07.2011 18:25 ukazał się światu dowód naszej miłości chudniem zaczynam dbać o pazurki- 25.03.2013 |
|
|
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużego synka urodziłaś A z której części Krakowa jesteś? |
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
rany, ale Ala ma dzisiaj dzień :/
masakra! poszłaby już spać ![]() ale chyba dolne trójki w końcu się przebiją - jedną już ciut czuć pod palcem a budziła się z drzemki z płaczem i ręką w buzi :/ płacze o wszystko no mam dość.... Gomra na idziesz do przedszkola z dwójką czy z Karolem ktoś Ci w domu zostaje? my jak idziemy na 8 to ja wstaję o 6.30, piję kawę, ubieram się etc, a o 7 budzę dziewczyny no i musimy się w miarę szybko ubierać, myć bo żeby być na 8 to najlepiej by nam było 7.30 wyjść z domu - jeszcze wózek z piwnicy wytaskać albo auto odśnieżyć no jest sprint nie ukrywam ![]() Brumku to rzeczywiście dużo płacicie! Lili fajna te narzędzia - wszystkie ![]() Marina i jak Igorek? Oliweczko brawa dla Julci! wow Jagodzianka, ale chłopisko wycisnęłaś ![]() moja starsza miała 2600 a młodsza 2900 ;P "mała" różnica ![]() no i ja też z Krakowa skąd dokładniej jesteś?
|
#2648 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Spróbuję nadrobić, bo od wtorku wsiąkłam w analizy do pracy, a jak wracałam to już mi się nie chciało nic... Cytat:
oj...wracajcie do zdrowia! Marinko, super że masz neta! Strasznie mi przykro, jak czytam co tam przechodzisz Cytat:
Cytat:
co do metody to a dla Hani brawa! Cytat:
Brawa dla dzielnej Zuzi!!! A przejścia miałaś niezłe... uważaj bo uwierzę Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie że śpicie coraz lepiej!Cytat:
Ja też ![]() Jak tam po wizycie? Adaś ma nowe słowo "papuga" ("papuŁa") Byłam na wizycie, wyniki ogólnie wzorowe, dostałam pochwałę od doktora za piękną morfologię i test glukozowy Tylko że 2 kg więcej na wadze ![]() A w ogóle to dziwnie mi się zrobiło, jak lekarz do mnie z tekstem "no, to jeszcze 2-3 razy się zobaczymy a potem już na porodówce..ostatnia prosta" bo mi uświadomił że przecież już 30tydz, więc 3/4 za mną.... Jakim cudem to tak szybko leci.......? A dojechać to masakra, zima wróciła...nienawidzę zimy ![]() Nadrabiam dalej.. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- oj... Też mnie wkurza, jak słyszę o nocniku, albo że powinien to czy tamto..... z tym że u mnie na szczęście dziadkowie sobie takie teksty darują, jedynie chwalimy wszyscy jak nasika na nocnik, więc mały wtedy chodzi dumny, zadowolony, i coraz częściej widzę że woła, żeby go posadzić. Powolutku, może coś z tego będzie. Oliweczko, brawa dla Julki!!!! A łóżko bardzo ładne Jagodzianka, witaj! Brunetko, Marina, zdrowia dla dzieciaczków!! TŻ rozmyśla coraz częściej o imieniu Oj, będzie problem, jak Bartuś odpadł Skłaniamy się do Dominika, Mateusza, może jeszcze ze dwa, zobaczymy co ostatecznie z tego wyjdzie
|
|
|
#2649 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Wózek tez się cieżko pchało, ale można trochę kalorii spalić tych pączkowych |
||
|
|
|
#2650 |
|
Wtajemniczenie
|
"gejów" pączusie
![]() mam nadzieje że każda dziś pączusia choć jednego pochłoneła ![]() telik zjadł 2 ![]() Brumciu muszę Ci przyznać że to wysoki czynsz wiem że telikowo to nie stolica my mamy 96 m2, w bloku jest winda i mamy 2 miejsca garażowe(czynsz za nie to ok 60 zł za każde miejsce miesięcznie) i płacimy 700zł i tak wydaje mi się to dużo. Muszę dodać że to nowy blok. wkurza mnie to że za własne mieszkanie muszę tyle płacić ![]() uwielbiam to nasze gniazdko ale powolutku zaczynamy przebąkiwać o czymś innym Jagodzianka przepraszam ale jeszce się się nie przywitałam naprawiam błąd-witaj ![]() Aniu a ja przegapiłam fakt ze masz pcos od ilu lat masz zdiagnozowane? gratuluje dobrych wyników no i waga imponująco niska zdrówka dla Igorka i Ali a telik dziś dogorywa pod kocem i wyjątkowo na pilates nie idzie dostała @ i jeste marudą objedzoną pączkami
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
od razu przepraszam ,ze pisze bez pl znakow ale moje dziecko wydlubalo mi alt i nie umiem wsadzic klawisza spowrotem ![]() nadrobienie Was graniczy z cudem u nas dalej chorobowo ja kiepsko , mlody ma katar i przez to kaszle a tz boli gardlo ... widze , ze wiecej chorowitkow zdrowka Marinko mam nadzieje , ze w koncu zmieni sie cos na lepsze to straszne ,ze majac tyle problemow nie mozesz zaszyc sie w swoich 4 scianach, strasznie ciezko macie ![]() piszecie o czynszach z tego co wylapalam i stwierdzam ze slask drogi rodzice za 60m2(3 pokoje) placa 700 zl samego czynszu a my za 50 mamy zima 500 zl , w lecie jakies 470 zl co poza tym nocnik -dla mnie temat odlegly do wiosny w zlobku mlody siadal , w domu nie mam cisnienia dzis jest tez wyjatkowo marudny krzyczy, awanturuje sie , nie wiem o co chodzii nie wiem co jeszcze nie umiem sie wbic spowrotem aaaaa za swietne wiadomosci z wizyt ciezaroweczki !!!!
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
mamad1,
![]() Teliczku, dzięki duże mieszkanie macie, super ![]() pcos zdiagnozowali mi już jakiś czas temu, ok. 5 lat, wcześniej niestety nikt nie wpadł na to, czym są problemy z @ spowodowane, tylko objawy "leczyli".
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-02-07 o 20:45 |
|
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu ja Cię proszę, wstaw zdjęcie brzuszka (tylko nie w kurtce)! Reszta ciężaróweczek też by się mogła pochwalić
|
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
Brumku, Hela dostaje dożylnie antybiotyk, wcześniej też steryd, stąd wenflon
Humor wraca, apetyt powolo też, rzęzi mniej, mam nadzieję, że w poniedziałek wyjdziemy... Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie! |
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Audrey, biedna mała, miejmy nadzieje że wszytsko będzie dobrze.
Telik, a co domek Ci się marzy? Pewnie gdybyście sprzedali to nie wiele trzeba by było dołożyć do budowy, bo gotowe nowe sa kolosalnie drogie. Albo takie do wykończenia.Spore macie mieszkanie. Ile macie pomieszczeń? Tyle dzieci chorych zdrówka dla maluszków i dla mam.Ja się cieszę póki co już dwa tygodnie, ale Karol dzisiaj też cos oczy zaszklone. Oby to nie to
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-07 o 20:53 |
|
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIA
za wyniki. No to ostnie dwie proste i koniec...IUSTYNA ja ostanio wstawiałam zdjęcie mojego brzucha JAGODZINKA witaj Nocnik-u nas od czasu do czasu siadzie i cos tam zrobi. Nie ma u nas cisnienia, ze musi. Niech ma z tego frajde. Mysle podobnie jak Wy, ze przyjdzie lato to bedzie łatwiej ![]() Tematyka czynszowa jest mi bliska bo pracuje w Spółdzielni Akurat u nas dominuja bardzo stare zasoby-niektóre ponad 100 letnie wiec nakąłdy na nie tez sa spore...Oczywiscie jakbyśmy chcieli podnieść czynsze do poziomu, zeby pokrywały koszty to ludzie wywieźliby nas na takczach...Swoja droga przezyłam kadencje Zarzadu i wiem co sie dzieje jak ktos nieodpowiedni zajmuje sie takimi sprawami ![]() Ja mieszkam we wspólnocie i za mieszkanie 55 m płacimy ponad 500 zł. Jak zaczynaliśmy tu mieszkać płaciliśmy 350 zł. W ciagu 5 lat tak poszybowało do góry. Do tego płacimy kredyt mieszkaniowy ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Kupiłam wczoraj mojemu dzicku kredki w Smyku. Dla zainteresowanych sa te z firmy Crayola. U mnie niesety zabrakło (podobno jest duze zainteresowanie akcesoriami plastycznymi dla takich maluchów) i kupiłam EkoJumbo. Myslałm ze moje dziecko nie da im rady bo dosc grube i twarde-dzisiaj przychodze z pracy i w zasadzie wszystkie polamane ![]() A i jakby kogoś interesowały farbki do malowania rekami-tez mozna dostac w Smyku Zjadłam 2 pączki-jutro bede dojadac reszte
|
|
|
|
#2657 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale może dlatego że ja do drobnych nie należę Najważniejsze że zdrowy ![]() Hm Prokocim A Ty?Cytat:
I tak jak wyżej A ja mam do Was pytanie jak bardzo zmieniłyście się po zostaniu mamami? ![]() Ze swojej strony powiem, że myślałam w ogóle że wychowanie dziecka jest dużo łatwiejsze a tu zonk Nabrałam dużo więcej cierpliwości, dużo więcej się uśmiecham, serce urosło z miłości, i narzekam na brak czasu (żeby wszystko zrobić to co chciałam :P) ale tak to jestem mega szczęsliwą mamą
22.05.2010 RAZEM 23.10.2010 ręczymy za siebie 30.07.2011 18:25 ukazał się światu dowód naszej miłości chudniem zaczynam dbać o pazurki- 25.03.2013 |
||
|
|
|
#2658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymajcie sie i szybko wracajcie |
|
|
|
|
#2659 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co studiujesz? Cytat:
- Super, że tak tak ciąża idealnie przebiega Jakoś trudno mi w to uwierzyć, że niedługo będziesz miała dwójkę ![]() Cytat:
- Ha, a widzisz, zapomniałam o garażu. Bo za to płacimy dodatkowe 65 zł miesięcznie - za miejsce męża. A za moje to w ogóle nie chce się gadać, bo 250 miesięcznie Mnie wkurza dokładnie to samo. A chcecie dom czy mieszkanie większe? I wiesz co? najlepiej w Warszawie. Może być tuż pod ![]() Cytat:
Jemu daj, może wsadzi z powrotem ![]() - Cytat:
![]() Z całych sił trzymam kciuki, żebyście wyszły w pon. I tak bardzo długo Was tam trzymają. A Hela jak to znosi? Spanie tam itp? ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoj Biedna Helcia... trzymajcie się kobitki jakoś.
Iwa miło, że pytasz. Dałam małemu nurofen na zbicie i teraz na wieczór (tfu tfu ) temp. ok. Z tym, że katar i kaszelek. Mam straszny problem z syropami, jakimikolwiek zawiesinami - zamyka buzię, ucieka ze strachem. A jak już (niestety na siłę ) podaje mu, to albo wypluwa i beczy, albo beczy. Ale nie tak normalnie, ale na maksa. Dziadka też rozłożyło, zaraził się od babci. Czyli mogę oficjalnie stwierdzić, że mamy szpital. Ja też do niczego, drapie mnie w piersiach, ząb boli. Na dodatek odcięta od świata na tej wsi, a samochodu nie widać spod śniegu ![]() Coś miałam pytać, zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- właśnie przeczytałam swojego posta i jestem zdegustowana... zrzędzę gorzej, niż babcia, którą wczoraj obsmarowałam na forum. Wybaczcie
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2661 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Finanse i rachunkowość To faktycznie mój był klocek :P ale przynajmniej nie bałam się wziąść na ręce :P Cytat:
a od zawsze tak miał czy teraz sie jakoś zraził?
||
|
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) To żeś mi pomogła ![]() Cytat:
Śliczne jest
|
||
|
|
|
#2663 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam!!
Cytat:
I moze zrób badania???Cos sie ostatnio za czesto słabo czujesz...i ta krew,moze morfologia? I nie chwalisz sie metamorfoza??? ![]() Cytat:
![]() No i oponki....paczki??????Kie dy Ty to narobilas?????? Cytat:
![]() Dostalas antybiotyk???Mam nadzieje,ze szybko pomoze Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak czytam 4600 to boli mnie krocze moja Ewka 3750 i 59cm a na usg wychodziło ponad 4kg i lekarz podjał decyzje o cesarce-a Ty siłami natury?????Składam pokłony![]() I poprosimy o zdjecie Mateuszka ![]() Ania 30 tydz???!!!Jak to?Kiedy to zleciało?Dobrze,ze wszystko dobrze W temacie mieszkan: moj brat własnie szukał od 2 tyg czegos do wynajecia we Wrocławiu i na szczescie znalezlismy mieszkanie przez znajomych tylko za rachunki.Pisze na szczescie bo 600zł to sie teraz płaci za miejsce w pokoju Z tego co sie rozgladalismy z tżtem przed budowa to w wiekszosci mieszkan w nowym budownictwie za czynsz płaci sie 600,700zł . Garaz, monitoring,portier...masa kra...U nas katar jakby mijał
|
|||||
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pierwszy tez miał 4, 600. Ale był krótszy o 4 cm. Przy partych okazało się że za duży, i cc. Tym bardziej podziwiam, i to w 25 minut silna kobieta. A mocno Cie ponacinali?Ale też myślałam podobnie. Duze dziecko, jest co chwycić ![]() Drugi, wątkowy Karolek miał 4,200 ale nie pozwolili mi na poród naturalny Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-07 o 21:57 |
|
|
|
|
#2665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę że późną jesienią jakoś nie spieszy mi się, żeby wcześniej się uwinąć...będą ważniejsze sprawy ![]() - mnie też ![]() Cytat:
Ty się przynajmniej nie daj chorobie! I smęć ile wlezie, mam nadzieję że choć troszkę pomożemy ![]() Też mi się podoba tyle że mężowi od jakiegoś czasu niezbyt milo się kojarzy
|
|
|
#2666 |
|
Rozeznanie
|
I zapomniałam sie pochwalic!!!!
Telikowo wita nowego małego oleśniczanina Moja kuzynka urodziła 2 dni temu Ślicznego Michałka-4100g |
|
|
|
#2667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tyle ważyłam jak się urodziłam A poród miałas ciężki?Imię PIĘKNE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ZDRÓWKA i oby w pon. Was już wypuścili![]() Cytat:
Cytat:
A co do czynszu( aż poszłam sprawdzić nie mam kompletnie pamięci do cyferek) to za 58m płacimy 350zł.do tego dochodzi OPEC, internet, TV, PGNiG i PGE+ kredyt ok.1100zł.No to idę spać |
|||||
|
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
EZELCIA może jednak? Zapraszamy na salony
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jedno-kupiłam dzisiaj w aptece krem dla dzieci do pupy i wogóle nawilżający do calego ciała( jakiś taki ogólny-dziwny) i jak wrócilam do domu, to chciałam Julci posmarować tyłek i jak nacisnęłam krem, to całość wyszła górą, przy tym zgrzewie...ale badziew-odniosłam do apteki i mi oddali kasę. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-02-07 o 22:10 |
|
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę sie na fb, tylko jeszcze nie wiem kiedy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witamy ...... Michałka na świecie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

zapraszam

). Za to dla siebie niewiele kupuję, więc bilans wyrównany.

Do tego zimą pochówek droższy,w zmarzniętej ziemi trzeba kopać. (wiem, wiem- wredna jestem )
Jakim cudem to tak szybko leci.......? 

nie mam kompletnie pamięci do cyferek) to za 58m płacimy 350zł.do tego dochodzi OPEC, internet, TV, PGNiG i PGE+ kredyt ok.1100zł.