Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 11:59   #2551
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dzidzia zdrowa-wszytskie organy wewnetrzne prawidłowe. Była super ulozona-widzialam nawet paluszki w stopach Martyna na tych badaniach w ogóle nie chciała współpracowac a Ona tak Tak Ona bo to dziewczynka. Na 100 %
Mieliśmy pare małych przygód po drodze. Najpierw zapomnieliśmy wziasc kaski. Potem jechalismy jeszcze na badania krwi i tam niestety pelno ludzi. Tz wmusil mi pierwszeństwo ze wzgledu na ciaze. Inaczej byśmy nie zdarzyli do Katowic. Oczywiście był bunt straszych Pan. Jedna nawet stwierdziła, ze jest tez w ciazy Jak juz pobrali mi krew i sie ubierałam zapomnialam zabrac teczki z karta ciazy, usg itp. Byliśmy juz w drodze do Katowic jak to sobie uświadomiłam. Musielismy sie wracac...Tż miał juz nerwy...Do tego samochód nam sie cos dławi i mysleliśmy, ze nie dojedziemy...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:09   #2552
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Brumku żubry przyszły

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:11   #2553
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Myha to super wieści No i gratki za dziewczynkę. Bedziesz miała po Martynie większość rzeczy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:13   #2554
Marina1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Myha to rewelka, będziesz miała kolejną córę. Kiedyś zastanawiałam się jak to jest być mamą dziewczynki. Na pewno inaczej niż chłopca. Jednak mimo wszystko nie zamierzam tego sprawdzać przez następne 10 lat ( jak również jak i być mamą drugiego chłopca ).

A ja uśpiłam małego i siedzę jak ciota zamknięta na klucz w pokoju .
Normalnie nie mam nawet ochoty ani odwagi iść do kuchni i zrobić obiad, bo tam babka z mutacją świńskiej grypy ( moje przypuszczenia ) i dziadek. Cholernie mnie irytują, nie mogę sobie nic ugotować nawet, bo nie. Bo marnuję, bo itd. Kur** najgorsze, że nie mam prespektyw na ucieczkę stąd. No nie ma.

Potem Igor wstanie, będzie latal, a do starej nie dochodzi, że zaraża i wyjdaje jej się, że ja gwiazdorzę...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:15   #2555
pieleszka
Wtajemniczenie

Myha gratuluję drugiej córeczki!!!!!! wiedziałam, że to będzie dziewczynka bardzo się cieszę, że dzidzia zdrowa, widok tych pluszków pewnie zrekompensował Wam te wcześniejsze "przygody" i nerwy a jakieś typy imienia macie??

Iwa widzę, że dzielnie oglądasz żubry - też widziałam, że przylazły się paść

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:17   #2556
Marina1
Zakorzenienie

To jest taka babka (pra) co to wszystko sama sama i dla niej jestem gówniara. Marek ma brata pół roku młodszego ode mnie to babka mówi na niego berbeć... To sobie wyobrazcie. A na siostrę M. 30 latkę Smerfetka. Rzygać mi się chce jak to słyszę. A wiecie jak na mnie gada stara? Maryna... Ależ we mnie frustracji.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

mam ochotę poodgryzać głowy im wszystkim w tym domu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2013-02-06, 12:22   #2557
myha82
Wtajemniczenie

MARINKO
PIELSZKO mamy pare typów jesli chodzi o imiona: Marlena, Agata, Alicja. Chociaz jak je napisałam to nie jestem tak do końca do nich przekonana. Jakos do tej pory nie zastanawialiśmy sie za bardzo nad imieniem...
Powiem Wam, ze ciesze sie ze to dziewczynka. Ostatnio koleznka przebierała przy mnie pampersa swojemu synkowi i jakos mi tak bylo dziwnie na niego patrzec Dziewczynke juz wiem jak sie obsługuje a przy chłopcu musiałabym wszytskiego sie uczyc na nowo Poza tym jest to dobre rozwiazanie na przyszlosc bo beda miały wspólny pokój a siła rzeczy chłopaka trzeba by było odseparowac w pewnym wieku

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

MARINKO to moze tak trzeba zrobic A co na to wszytko twój TZ?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:24   #2558
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
To jest taka babka (pra) co to wszystko sama sama i dla niej jestem gówniara. Marek ma brata pół roku młodszego ode mnie to babka mówi na niego berbeć... To sobie wyobrazcie. A na siostrę M. 30 latkę Smerfetka. Rzygać mi się chce jak to słyszę. A wiecie jak na mnie gada stara? Maryna... Ależ we mnie frustracji.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

mam ochotę poodgryzać głowy im wszystkim w tym domu.
dla prababki to 3/4 populacji to gowniarze Maryna nie przesadzaj
wytrzymaj! przeciez kopnie w kalendarz

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:30   #2559
Natka_
Zakorzenienie

Hej hej

Mnie niestety dopadło zapalenie gardła, więc od weekendu na antybiotyku jestem
Dzisiaj czuję się już znacznie lepiej, dobrze że wzięłam ten antybiotyk.
Domek w poniedziałek obudził się z temperaturą 37,3 i zaczął kichać. Odpaliłam inhalator, dałam coś przeciwzapalnego i chyba (odpukać) pomogło, bo temperatura już się więcej nie pokazała, katar też ustępuje. Jednak nie wiem czy to nie zęby bo znowu się ślini jak buldog i dławi śliną. Dzisiaj spał prawie na siedząco. W ogóle jakoś ostatnio źle śpi, tzn. nie chodzi o budzenie a o wiercenie, wędruje po całym łóżeczku, strasznie się rzuca...

Jeśli do piątku będzie ok to jedziemy gdzieś na weekend
Mam teraz 3 tygodnie wolnego na uczelni, bo udało mi się wszystko pozdawać

Brumku, dla dzielnego Tymcia.

Marzenko, przepiękne zdjęcia, zarówno ze spotkania jak i rodzinnego wypadu
Dzieciaczki cudowne, fryzury faktycznie mają podobne, ale coś mamusiek za mało Chcemy więcej

Mme_audrey, jejku obyście szybko wyszły z tego szpitala! Szybkiego powrotu do zdrowia dla Heluty

Ddevik, oby ciocia wróciła do zdrowia

Myha, aaale przygody mieliście, ale mimo wszystko super wieści Jakieś typy na imię już macie?

Resztę później napiszę, bo siostra przyjechała
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:32   #2560
Marina1
Zakorzenienie

myha bierz Marlenę Nie znam ani jednej małej Marlenki, prócz siebie oczywista.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

monia też sobie tak tłumaczę z tym kalendarzem tylko wtedy zostanie mi jeszcze teściowa i teść .

myha tżt beszta babkę, ale co więcej zrobi. Babki kuchnia, babki dom ble ble ble ona i dziadek sami murowali, nie to co teraz ble ble ble.
Dzisiaj M. poszedł pierwszy raz do pracy, i jestem sama na placu boju.

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2013-02-06 o 12:33
Stary 2013-02-06, 12:39   #2561
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Myha super, że od gina dobre wiadomości przynosisz
dziewczyny są fajne tylko mi się nie raz ciuchy mieszają bo ma wrażenie, że np. w danej bluzce to Hania tyle co chodziła a teraz już Ali dana bluzka jest
no i nie wiem jak się ma imię do charakteru, ale nasza Ala to łobuz na potęgę! także zastanówcie się dobrze hehe
z tym współnym pokojem to też różnie
my się zaczynamy zastanawiać co zrobimy jak Hania do szkoły pójdzie. wtedy przydałby jej się osobny pokój moim zdaniem (o ile oczywiście są ku temu warunki) i tutaj płeć nie ma nic do rzeczy - bardziej warunki mieszkaniowe
ja z bratem całe życie pokój dzieliłam bo wyjśćia nie było i też się dało

Marinko współczuję

Pieleszko a no stronę z żubrami mam cały czas włączoną i jak mi monitor zgaśnie to tylko myszką od czasu od czasu poruszam i widzę co się dzieje
ale coś czuję, że wkrótce jednak mi się to znudzi

Natko zdróweczka!
gratuluję zakończenia sesji!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:41   #2562
pieleszka
Wtajemniczenie

Marinko chociaż tyle dobrego, że M. do pracy poszedł. no a po babce to i na teściów przyjdzie czas

Myha powiem Ci, że też bym miała problem z imieniem dla drugiej córeczki. mi się podoba Agata , ale odpada, bo to siostra TŻ, a on uparty i nie powieliłby i mam wrażenie, że też bym nie potrafiła "oporządzić" chłopca tzn. na pewno bym się nauczyła, ale takie "dziwne" mi się to wydaje

Natko zdrówka!!

Iwa i tak dzielna jesteś z tymi żubrami. ja tak w pracy czasem zerknę, ale przez mój codzienny kontakt z "przyrodą" jakoś mnie nie kręcą za mocno ;-)
a co do imion to ja właśnie odnośnie Hani miałam takie "skojarzenie" miłej, "grzecznej" dziewczynki, a tymczasem moja to Hanysa-czortina

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2013-02-06 o 12:45
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:59   #2563
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
myha bierz Marlenę Nie znam ani jednej małej Marlenki, prócz siebie oczywista.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

monia też sobie tak tłumaczę z tym kalendarzem tylko wtedy zostanie mi jeszcze teściowa i teść .
a moze tak w ramach reguły zaraz po pra...
piosenka dla ciebie http://www.youtube.com/watch?v=oodyqHckCmY

Stary 2013-02-06, 13:42   #2564
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Brumku, dobrze ze już po szczepieniu, jak sie mały czuje teraz? bez zadnych efektów ubocznych się obchodzi?

Kurcze z tą płcią to faktycznie nie ciekawa sytuacja, niegdy nie zastanawiałam sie nad tym. Ale płeć widoczna jest juz w zaawansowanej ciązy, sądziłam że w tym czasie juz raczej nie pozwalają na aborcję.
Wiem że były przypadki nawet w 9 msc, ale myslalam że to skrajne przypadki.
Ach w ogóle temat aborcji jest dla mnie drażniący, a matki które się na nią decydują uważam za chore.

żaneta jutro tłusty czwartek a ja już dzisiaj pączki piekę

eweewe coś żołądek się na kwaśne buntuje, teraz będziesz unikac, ale współczuje, nameczyłaś się pewnie strasznie.

myha, dobrze że wszystko. No i gratuluję córeczki, bedziesz miała dwie panny teraz Ale faktycznie nadenerwowaliscie się nieżle, a starsze kobiety potrafiś byc na prawdę bezczelne, a óźniej narzekają, jaka to żle wychowana dzisiejsza młodzież.

Marinko, a moze spróbuj sie z nimi dogadac? Bo jezeli bedziesz ciagle zamykac sie pokoju, narzekać itp to Twoja sytuacja się nie zmieni. Babcia babcią, jest osoba starszą i ma prawo mieć swoje dziwne zdanie. Ludzie takiej daty niestety w wiekszości tak maja. Może warto przymknąć oko, z czasem przyzwyczaisz się, a teście no cóż są francowaci, ale w końcu pomagaja Wam. Jeżeli Ty zmienisz swoje nastawienie, a przynajmniej odpowiedzi, to oni tez nie będą rozżaleni.
Wiesz, to jest ich dom, no i niestety patrząc z ich strony, mogą mieć zal do Was, o to w jaki sposób ich traktujecie, że nie chcecie rozmawiać, zamykacie się, itp.
Nie wiem jak to dokładnie wyglada. Ale sądze że to Ty powinnaś spróbowac zmienić to. Wiadomo, że wina nie lezy nigdy tylko po jednej stronie.
A z czasem na pewno staniecie na nogi, pojdziecie na swoje, a ten okres bedziecie traktowac jak lekcję życia

Współczuję sytuacji, sama kiedys byłam w podobnej, i niestety musiałam się upokorzyć, ale na prawdę szczera rozmowa, prosba o dogadanie się, może wiele zmienic.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-06 o 13:45
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:50   #2565
zanetaa88
Zakorzenienie

Shira tak jutro Ja też byłam zdziwiona jak zobaczyłam w kalendarzu kiedy tłusty czwartek jest :P

Marina nie trawię takich ludzi, rozumiem starość,ale no jak ktoś mi "gwiazdorzy" bo on doświadczony to prawym uchem mi wchodzi lewym wychodzi...ach współczuję. Idzie Ci jakoś pomóc?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:59   #2566
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Monia, uwielbiam Cię!!!

Dewik, ja też byłam na koncercie Julii Marcell, jakoś tak na poczatku jej kariery, wspominam do teraz Zosia również uwielbia

Marzenko, piękne zdjęcia, Hanna ma piękne oczy, po Tż kształt chyba...
Jaki masz gryplan na odsmoczkowanie? Może zerżnę? Dam Zosi jeszcze z tydzień luzu, bo przed kilkoma dniami pożegnalismy butlę (zero problemów) na rzecz bidona oraz pielusię tetrową-przytulankę na rzecz podusi - Wy jeszcze pieluszkowi, bo z tego co pamietam, to Hania tuliła się jeszcze niedawno do niej?

Hej!
Witam się z ostatniego dnia urlopu
Żuberki mnie pochłonęły
Miłego dnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:09   #2567
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
zastanawiam czy u nas tez wszystko ma jeszcze sens...
A co Wy z Gomrą jakiś pakt zawarłyście?
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Jutro tłusty czwartek
no i będzie trzeba zjeść....jutro jedziemy do mamy, to napewno zrobi pączki, ale dlaczego one są takie kaloryczne?
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Wczoraj wymiotowalam caly dzien i zdecydowanie strulam sie kiszona kapusta. juz wczesniej zauwazylam, ze jak zjem surowke to mi niedobrze i brzuch boli, a w pon zjadlam krokiety,łazanki i pierogi - wszystko z kiszona kapusta, brzuch mnie bolal cala noc i wczoraj nie rozstawalam sie z kibelkiem. dzis juz pochlonelam soczek jablkowy, kanapeczke, herbatke i kupilam sobie 7 daysa
ja w ciąży unikałam kapusty i wszytskich rzeczy wzdymających, ze względu na zaparcia, Ty może zrezygnuj ze względu na wymioty? A jak stoisz z wagą?
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
nie ważyłam się od 16 grudnia. mialam się zważyć teraz na siłce, ale przez chorobę odpuściłam.
Ale chyba pożyczę wagę od sąsiadki i zerknę.
Nie masz w domu? Ja niestety mam...i czasem ważę się kilka razy dziennie i wtedy jak pisałam Wam, że mi spadło 2,5kg. to potem jeden pojawił się spowrotem chyba muszę przestać się ważyć, bo to nie ma sensu.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tymuś spał od 21 do 9 rano. Rekord świata
dla rekordzisty?
Brumku kiedy wstawisz swoje zdjęcie z rekordzistą? bo dawno Cię nie było.
Ostatnio o Tobie myślałam i tak sie zastanawiałam, czy zamierzasz na dłuższą metę pracować nadal w domu? i czy będziesz zapisywać w zwiazku z tym Tymka do przedszkola?bo do żłobka chyba nie?
ale pytania
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Dzidzia zdrowa-wszytskie organy wewnetrzne prawidłowe. Była super ulozona-widzialam nawet paluszki w stopach Martyna na tych badaniach w ogóle nie chciała współpracowac a Ona tak Tak Ona bo to dziewczynka. Na 100 %
Mieliśmy pare małych przygód po drodze. Najpierw zapomnieliśmy wziasc kaski. Potem jechalismy jeszcze na badania krwi i tam niestety pelno ludzi. Tz wmusil mi pierwszeństwo ze wzgledu na ciaze. Inaczej byśmy nie zdarzyli do Katowic. Oczywiście był bunt straszych Pan. Jedna nawet stwierdziła, ze jest tez w ciazy Jak juz pobrali mi krew i sie ubierałam zapomnialam zabrac teczki z karta ciazy, usg itp. Byliśmy juz w drodze do Katowic jak to sobie uświadomiłam. Musielismy sie wracac...Tż miał juz nerwy...Do tego samochód nam sie cos dławi i mysleliśmy, ze nie dojedziemy...
druga dziewczynka a ,,obsługi" chłopca nauczyłabyś się w jeden dzień
Te starsze panie to czasami mnie do furii doprowadzają dzisiaj np. stoję na dole z podwójnym wózkiem z dzieciakami(jedna tylko winda działa, bo drugą robią nową) i stoi starsza pani- przyjechała winda( ja byłam pierwsza oczekująca) i mówię żeby może pierwsza weszła( ze względu na to, że żeby się ten wózek zmieścił, to trzeba sposobu i ja muszę wejść ostatnia), a ona na to: tak tak, bo ja aż na ostatnie jadę-po czym szybko weszła, ja za nią ( winda aż nas przytrzasnęła) i mówię, że my też się zmieścimy...
Na dole jak wjeżdżałam do bloku stał facet( bardzo sympatyczny z twarzy) palił fajkę-myślałam że mi chociaż drzwi przytrzyma...ale nie, po co...nie rozumię takich ludzi.
Cytat:
A ja uśpiłam małego i siedzę jak ciota zamknięta na klucz w pokoju .
Normalnie nie mam nawet ochoty ani odwagi iść do kuchni i zrobić obiad, bo tam babka z mutacją świńskiej grypy ( moje przypuszczenia ) i dziadek. Cholernie mnie irytują, nie mogę sobie nic ugotować nawet, bo nie. Bo marnuję, bo itd. Kur** najgorsze, że nie mam prespektyw na ucieczkę stąd. No nie ma.

Potem Igor wstanie, będzie latal, a do starej nie dochodzi, że zaraża i wyjdaje jej się, że ja gwiazdorzę...
najgorsza ta chora babka, która zaraża
dużo siły Marinko i nie głoduj tam!!!

Cytat:
Cała Nasza Monia Zawsze pocieszy
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ale przez mój codzienny kontakt z "przyrodą" jakoś mnie nie kręcą za mocno ;-)
a czym się zajmujesz?

Hej.

Rano(o10) wyszłam z dzieciakami na spacer, a jak wrócilismy, to jak się rozpadał śnieg tak pada i pada-wszedzie już jest biało, ale słyszałam, że prawdopodobnie za 3 tyg. wiosna, więc LUZ

A! Wybrałam dla Juli łóżko-co o nim myślicie?http://allegro.pl/krzys-b-lozko-dla-...973533848.html
nie za wąskie?

Dzisiaj mi pobudkę zrobili o 7( to dla Julci bardzo wczesna pora, ale tak wstała)- ale za to wczoraj położyłam Mateuszka wcześniej spać, bo juz go gieło o 19-o 20 już spał wykąpany, Jule wykąpałam o 20:30 i spała o 21:45...ale Ona zawsze tak zasypia na noc. Teraz jak kupimy to łóżko, to zamierzam kłaść się razem z Nią i tam podawać mleko, a nie u nas a potem Ją przenosić.

I bym zapomniała, bo dużo zacytowałam- Aga dzięki za odp. odnosnie łóżka- na nowo uwierzyłam, że moze ono zmienić sen Julci na dobre.
A Antka kiedy przenosisz do łóżka?
Ja tak jak kiedyś pisałam miałam kupic piętrowe, ale przemyślałam sprawę i stwierdziłam, że jest pomiędzy nimi za mała różnica wieku, żeby Julcia mogła spać na górze, jak Mateuszek będzie w Jej teraz wieku- niech spadnie, to nieszczęście gotowe.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:26   #2568
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A

Cała Nasza Monia Zawsze pocieszy
tam, prababcia pewnie niepocieszona by byla

artur ma łozko o 4 cm szersze i ja sie na nim dobrze wysypiam. bedzie dobre

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-02-06 o 14:27
Stary 2013-02-06, 14:32   #2569
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
tam, prababcia pewnie niepocieszona by byla

artur ma łozko o 4 cm szersze i ja sie na nim dobrze wysypiam. bedzie dobre
pewnie nie ale i tak długo już nie ,,nie pogwiazdorzy" ....ale my wredne jesteśmy

dzięki

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-02-06, 14:47   #2570
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
ale super. a co do imienia - macie jeszcze czas. najwazniejsze ze mala zdrowo sie rozwija. no i z ciuszkami nie bedziesz miala wiekszego problemu.

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
eweewe coś żołądek się na kwaśne buntuje, teraz będziesz unikac, ale współczuje, nameczyłaś się pewnie strasznie.
wiesz co mysle ze po tych dlugich tygodniach wymiotow, zoladek nie do konca sie "zregenerowal" bo juz zauwazylam wczesniej ta kapuste i staralam sie unikac, ale myslalam, ze w farszu mi nie zaszkodzi, a tu jednak. Meczoce bylo to ze znow nic do ust nie moglam wlozyc, na koniec dnia nawet zolcia juz nei wymiotowalam a wyrywalo.
Cytat:
ja w ciąży unikałam kapusty i wszytskich rzeczy wzdymających, ze względu na zaparcia, Ty może zrezygnuj ze względu na wymioty? A jak stoisz z wagą?
ja w tej ciazy nie mam wlasnie zaparc, a z ta kapusta to juz wczesniej zauwazylam, ale tak jak pisalam wyzej nie przypuszczalam, ze w farszu tez mi zaszkodzi, przeciez tam jej niewiele. Inni jedli to samo co ja i nic im nie jest.
a co do wagi - w porownaniu na tyg co z Marysia 10kg mniej, a ogolem po schudnieciu 4 kg na poczatku, przytylam 2 kg wiec spoko luz. No i z Marysia nie moglam chodzic w butkach na obcasie, a tu smigam az milo. Jak mi sie uda zrobie fotke i Wam wstawie.

mme audrey zdrowka dla was, obyscie dlugo tam nie zabawili
marinko sciskam mocno, mam nadzieje, ze niedlugo wszystko sie ulozy

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:48   #2571
marzena_S
Zadomowienie

"Gejów" dziewczynki!

Jagodzianka, witaj. Napisz coś więcej o sobie.
A co to za portal A? Możesz wkleić odnośnik?

Brumku, gratulacje dla dzielnego Tymka.
Sporo zdjęć wyszło zamazanych, wybrałam najlepsze i nie gadaj głupot, bo piękne zdjęcia Tymka wklejasz.

Scio, Monia, dzięki za podpowiedzi odnośnie magnesów- będę szukać.

DDewik, przykro mi z powodu cioci.
A jak się niania spisuje, Borysek ją lubi?
Mogłabyś dać mi namiary na miejsce w Karpaczu, tam gdzie byliście? Tż już planuje kolejny wyjazd.

Wodaqua, nie dobijaj mnie z tymi oczami- raczej wszyscy mówią że ma je po mnie , bo generalnie bardziej do tż podobna. Pielucha nadal jest, szczerze powiedziawszy nie myślałam nawet nad potrzebą pozbywania się jej. Myślisz, że dziecko samo nie zrezygnuje z takiego"przyjaciela"?
Dzisiaj właśnie rozpoczęliśmy etap odsmoczkowania. Jednego smoka schowałam głęboko do szafy (nie miałam odwagi wyrzucić ) a drugiemu odcięłam "głowę". Pokazałam go Hani mówiąc, że jest popsuty,odfrunął do innego dzidziusia, bo ona jest już dużą dziewczynką i go nie potrzebuje. Raczej nic z tego nie zrozumiała, ale nie przejęła się zbyt mocno. Jak przyszła pora drzemki i wołała "am,am" to dałam jej tylko tą końcówkę i wyszłam. Usypianie trwało dłużej niż zazwyczaj, ale usnęła bez smoka (jak się obudzi to się dowiem gdzie jest końcówka).

Natko
, kuruj się i zdrowiej szybko.

Myha, super- dwie dziewczynki! Do tego mała różnica wieku, więc pewnie będą nierozłączne.

Eve, dzisiaj na Joemonsterze czytałam jak kobiety sobie radziły kiedyś bez testów ciążowych. Metodą, która sprawdzała się w 70 % było sikanie na ziarna owsa i pszenicy przez kilka dni. Jeśli wykiełkuje pszenica to będzie chłopiec, jeśli owies to dziewczynka, a jeśli nic to nie ma ciąży. Nie chcesz spróbować?

Powiem Wam w tajemnicy, że Hania spała od 21 do 8.30 w swoim łóżku! Pierwszy raz tak długo wytrzymała. (kilka razy zdarzyło jej się do 6) Dzisiaj bez smoka, więc może nie być tak kolorowo, ale przynajmniej jestem wypoczęta i przygotowana do "walki".
Stary 2013-02-06, 14:50   #2572
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Oliweczko mam taką co tale pokazuje 45 kg. Ale mierze się, cm spadają, więc waga mnie nie interesje za bardzo.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:25   #2573
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Oliweczko mam taką co tale pokazuje 45 kg. Ale mierze się, cm spadają, więc waga mnie nie interesje za bardzo.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
przytylam 2 kg
Pięknie, ale wymiotów nie zazdroszczę.
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Pielucha nadal jest, szczerze powiedziawszy nie myślałam nawet nad potrzebą pozbywania się jej. Myślisz, że dziecko samo nie zrezygnuje z takiego"przyjaciela"?
Dzisiaj właśnie rozpoczęliśmy etap odsmoczkowania. Jednego smoka schowałam głęboko do szafy (nie miałam odwagi wyrzucić ) a drugiemu odcięłam "głowę". Pokazałam go Hani mówiąc, że jest popsuty,odfrunął do innego dzidziusia, bo ona jest już dużą dziewczynką i go nie potrzebuje. Raczej nic z tego nie zrozumiała, ale nie przejęła się zbyt mocno. Jak przyszła pora drzemki i wołała "am,am" to dałam jej tylko tą końcówkę i wyszłam. Usypianie trwało dłużej niż zazwyczaj, ale usnęła bez smoka (jak się obudzi to się dowiem gdzie jest końcówka).
[B]

Powiem Wam w tajemnicy, że Hania spała od 21 do 8.30 w swoim łóżku! Pierwszy raz tak długo wytrzymała. (kilka razy zdarzyło jej się do 6) Dzisiaj bez smoka, więc może nie być tak kolorowo, ale przynajmniej jestem wypoczęta i przygotowana do "walki".
Moja też pieluchowa i nie widzę w tym nic złego, tym bardziej, że smoka osttani raz miała w ustach w okolicach 6 miesiąca. Pieluchę teraz często odrzuca usypiając i zasypia ,,sama". Natomiast jeśli chodzi o smoczek, to podobno najskuteczniejsza metodą jest odcinanie codziennie po 0,5cm głowy smoczka, aż nie zostanie nic i smoczek nadaje się tylko do wyrzucenia O tej metodzie mówiła mi moja ciocia logopeda, która mówi, że dziecko po 6 miesiącu nie ma potrzeby już takiego ssania, żeby używało smoka.
za sen Haniulki
Metoda ,,na owsa" teraz to się można pośmiać, a kiedyś kobiety napewno miały zgrzyt.

Marzenko, czy doszła do Ciebie moja wiadomosć na PW?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-02-06, 15:38   #2574
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Pięknie, ale wymiotów nie zazdroszczę.

Moja też pieluchowa i nie widzę w tym nic złego, tym bardziej, że smoka osttani raz miała w ustach w okolicach 6 miesiąca. Pieluchę teraz często odrzuca usypiając i zasypia ,,sama". Natomiast jeśli chodzi o smoczek, to podobno najskuteczniejsza metodą jest odcinanie codziennie po 0,5cm głowy smoczka, aż nie zostanie nic i smoczek nadaje się tylko do wyrzucenia O tej metodzie mówiła mi moja ciocia logopeda, która mówi, że dziecko po 6 miesiącu nie ma potrzeby już takiego ssania, żeby używało smoka.
za sen Haniulki
Metoda ,,na owsa" teraz to się można pośmiać, a kiedyś kobiety napewno miały zgrzyt.

Marzenko, czy doszła do Ciebie moja wiadomosć na PW?

Dobry pomysł z tym smoczkiem, ciekawe czy na butle to też by się sprawdziło, z tym ze tutaj niebezpieczeństwo zachłyśnięcia jest.
Karol od kilku dni tuli butelka, bez niej nie zaśnie, juz się zaczęłam zastanawiać, czy może mu nie uszyć takiej przytulanki
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:43   #2575
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Dobry pomysł z tym smoczkiem, ciekawe czy na butle to też by się sprawdziło, z tym ze tutaj niebezpieczeństwo zachłyśnięcia jest.
Karol od kilku dni tuli butelka, bez niej nie zaśnie, juz się zaczęłam zastanawiać, czy może mu nie uszyć takiej przytulanki
Nie- na butlę to nie jest dobry sposób .

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-02-06, 16:55   #2576
patik87
Zakorzenienie

Cześc .

U mnie taka pogoda jak w tej chwili na polanie "żubrów" ( których jeszcze sie nie doczekałam)

Oliweczka śliczne to łózko, u sary w pokoju jest zwykły tapczan bez tej barierki , szuflady też ma pod spodem ( wogóle żałuję zakupu mebli do jej pokoju, za tą kasę w ikei bym miała super mebelki.. ), i raczej szkoda będzie fgo wyrzucać na rzecz nowego łózka. Najwyżej dorobi się tą barierkę.

Myha wiedziałam że baba super że wszystko gra. Pamiętam ten moment kiedy Sara okazala się być Sarą.. ( wpadłam w szał zakupów ciuchowych, z czego większości nie założyłam - np. sukieneczka na 62 Człowiek się jednak uczy wielu rzeczy przy 1 dziecku.

Natka no to zdówka! I gratki za egz. Ja pierwszy raz od 6 lat nie mam nauki, nie mam sesji. Niedawno to sobie uświadomiłam. I wcale nie tęsknie za studiami, ani trochę Dobrze że Domka przeszło.

Dewik przykro mi z powodu cioci, to już podeszły wiek..

Marina ah domyślam się jak się czujesz, co za frustracja Cię ogarnia . Dobrze że M. ju prcuje. ( tam gdzie wcześniej?)

Marzena powodzenia w odsmoczkowywaniu, ja pasuję, 3 górne idą, i noce różne. Niebawem zaczniemy..

Jagodzianka witaj, fajny nick .

Stronczek jak sprawa z sąsiadem? wrócili? policja coś działa?

Byliśmy na usg nerek z sarą. Nadal jest powiększenie miedniczki ale zmniejszyło się z 6 mm do 4,7 , czyli jest szansa że zniknie całkowicie. Zsikała się górą pampka podczas badania, wracała w mokrych bodach bo nie miałam nic na zmianę

Idę faszerować canelloni.
Stary 2013-02-06, 17:03   #2577
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

I bym zapomniała, bo dużo zacytowałam- Aga dzięki za odp. odnosnie łóżka- na nowo uwierzyłam, że moze ono zmienić sen Julci na dobre.
A Antka kiedy przenosisz do łóżka?
Ja tak jak kiedyś pisałam miałam kupic piętrowe, ale przemyślałam sprawę i stwierdziłam, że jest pomiędzy nimi za mała różnica wieku, żeby Julcia mogła spać na górze, jak Mateuszek będzie w Jej teraz wieku- niech spadnie, to nieszczęście gotowe.
Oliweczko, to lozko, ktore wstawialas fajne, nie za waskie. Dziewczyny maja krotsze i wezsze i bywalo, ze spalam z ktoras i bylo ok.

Co do Antka najchetniej przenioslabym go juz (Zuza juz w jego wieku 2 miesiace spala sama w duzym lozku), ale to wiaze sie z zakupem lozka pietrowego, a do tego nam na razie nie po drodze, bo pasowaloby najpierw odswiezyc im pokoj.

A co do lozka pietrowego... o ile sie nie myle ten sprzedawca ma tez takie w swojej ofercie i wydaje mi sie, ze one rozkladaja sie na 2 osobne lozka. Jesli masz miejsce, zeby jedno gdzies schowac, to ja bym rozwazyla taka opcje. Bo pomysl: za niedlugo bedziesz chciala Mateuszka przeniesc do doroslego lozka i wtedy bedziesz miala jak znalazl, w dodatku takie samo (co wg mnie jest wazne jesli dzieci dziela pokoj), a jak oboje urosna na tyle, ze beda mogli spac na pietrowym lozku, to je zlozysz "do kupy".

Ja rozwazam zakup takiego lozka u tego sprzedawcy http://allegro.pl/nemo-lozko-pietrow...993312843.html lub podobnego u innego.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 19:49   #2578
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Patik nie ma sąsiadów nadal. Cisza i spokoj. Z policji dzwonili do mnie w poniedziałek potwierdzić to co powiedziałam wczesniej. Ma ktos inny do mnie jeszcze zadzwonic ale cos im sie nie spieszy za bardzo.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 19:55   #2579
agni82
Zadomowienie

Cytat:
1.Jagodzianka, witaj. Napisz coś więcej o sobie.
A co to za portal A? Możesz wkleić odnośnik?

2.Dzisiaj właśnie rozpoczęliśmy etap odsmoczkowania. Jednego smoka schowałam głęboko do szafy (nie miałam odwagi wyrzucić ) a drugiemu odcięłam "głowę". Pokazałam go Hani mówiąc, że jest popsuty,odfrunął do innego dzidziusia, bo ona jest już dużą dziewczynką i go nie potrzebuje. Raczej nic z tego nie zrozumiała, ale nie przejęła się zbyt mocno. Jak przyszła pora drzemki i wołała "am,am" to dałam jej tylko tą końcówkę i wyszłam. Usypianie trwało dłużej niż zazwyczaj, ale usnęła bez smoka (jak się obudzi to się dowiem gdzie jest końcówka).
1. myślę, że chodziło jej o Allegro
2. informuj na bierząco, co i jak. ja tez sie musze za to zabrać, ale odwagi mi brak

Marinko- fajnie że wróciłaś. Przykro tylko, że tak Ci tam źle
myha- wieści cudowne.

widze, że niektóre z Was podglądają żuberki
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:07   #2580
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Eve, dzisiaj na Joemonsterze czytałam jak kobiety sobie radziły kiedyś bez testów ciążowych. Metodą, która sprawdzała się w 70 % było sikanie na ziarna owsa i pszenicy przez kilka dni. Jeśli wykiełkuje pszenica to będzie chłopiec, jeśli owies to dziewczynka, a jeśli nic to nie ma ciąży. Nie chcesz spróbować?
poczekam az Ty bedziesz w ciazy i sprobujesz

Wrocilam od mamy, robilysmy faworkiniestety wsunelam wczesniej kanapke i sie napchalam na maxa. Wiec faworki jutro i zahacze o cukiernie wezme paczkia co jak szalec to szalec.

Mery wykapana usypia - rano do zlobka. Ale bedzie szczesliwa

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości