|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Ja bym pewnie zostawiła kilka ku przestrodze i w razie W - przecież może się zdarzyć, że mimo pilnowania mogę znowu przytyć
![]() ![]() Zrobiłam 2 dzień Shreda ![]() ![]() ![]() A teraz jem sobie chudy twaróg z miodem co by zadać ciałku białka po ćwiczeniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
ogolnie ale Ty szalejesz z tymi randkami. Zazdroszcze Ci bo też dawniej często randkowałam, fajna rozrywka, można się zrobić na bóstwo, poflirtować a jak jest jeszcze jakiś przystojniak to już w ogóle
![]() ![]() anuszka u mnie też się nie obyło bez pączka...I jestem wściekła na siebie i na moją teściowkę też bo jeszcze dobrze nie wstałayśmy z małą, a ona już przyszła z wielką tacą faworków i dwoma pączkami, bo mój mąż sobie zarzyczył żeby mu upiekła. Ale ja sobie odmówiłam bo owsianka mi się już gotowała i tak leżały na stole w kuchni i co tam szłam to mnie wołały i w końcu nie wytrzymałam i zjadłam pączka i dwa faworki ![]() ![]() Joasiu ja też sie zastanawiam co zrobić z tymi ciuchami. Ostatnio dałam mojej staruszce dwie pary jeansów, które są już na mnei za małe a na nią w sam raz a reszte najchętniej bym spaliła i zapomniała ale troche żal bo jakby czasem....heh człowiek jest głupi ![]()
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! ![]() Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! ![]() Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - ![]() "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Ach - no w sumie ja mam tylko dwie pary 44 -uwierzycie że przez pół roku uparłam się i nie kupiłam więcej? Nosiłam jakies spódnice, coś byle nie nieszczęsne 44
![]() Chyba tak zrobie - upiore i schowam ... u rodziców w domu coby mi miejsca nie zajmowały ... ![]() ![]() Siedze i licze tą wyższą matematykę BTW ... i wychodzi mi coś dziwnego - po 3 posiłkach do limitu brakuje mi niespełna 10g białka ![]() Fakt że licze tak trochę "na oko" - tj zupe z wczoraj wg neta.. Ale juz owsianke i obiad policzyłam dokładnie ... Jem to co zaplanowałam wczoraj ... i normalnie czułabym że musze jeszcze wrzucić białko na podwieczorek i kolacje a że węgli mam za duzo ... Wariactwo ![]() Hmmm 2 pączki wypełniłyby idealnie limit ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja jeszcze ani jednego pączka nie zjadłam choć w pracy leżało ich z 20 a to przez( lub raczej dzięki) nawał pracy ![]() Zjem 2 w ramach podwieczorku, ale tylko jeśli B kupi z adwokatem jeżeli już nie będzie to trudno najwyżej nie zjem ![]() A co do starych ubrań...Ja jestem chomikiem więc niczego nie wyrzucam no chyba że jest już znoszone więc moja szafa zajmuje prawie cały pokój ![]() Pisałam Wam że kupiłam mniejsze spodnie żeby mieć motywacji do diety i w nie wejść ![]() ![]() ![]() Mykam jakiś obiadek robić P.S Milenko nie ćwiczysz już 1,5 godz jak kiedyś?
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj, ja tez bardzo lubilam chodzic na randki ;(( Kto wie, moze jeszcze kiedys ;p młoda jestem ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Ok poddaje się ..pół dnia robie research i próbuje zorientować się ile mam jeśc tego białka, tłuszczy i węgli .. Bo jednak to co liczył jakiś znaleziony kalkulator nie przystaje do tego co piszą ...
I stąd moje pytanie - czy naprawdę mam jeść 2g białka na kg wagi ciała? Licząc od mojej obecnej wagi to powyżej 150 g dziennie - nie bardzo sobie to wyobrażam chyba że otworzę hodowlę kurczaków ;( Naprawdę tak jecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 |
Zadomowienie
|
Jestem na siebie zła
![]() ![]() ![]() ![]() Ale za to zrobiłam 40 minut na orbim ![]()
![]() |
#2919 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2920 |
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei znalazłam taki przelicznik:
2 g białka/kg 2g węgli/kg 0,7 tłuszczu/kg Z tym że przy redukcji 40% energii należy brać z białka i stosunkowo zmniejszyć ilość węgli ![]() ![]() W ramach obiadu zjadłam 3 pączki ![]() ![]() ![]()
#2921 |
Zakorzenienie
|
Carla Twój wzór wydał się przyjazny - jak policzyłąm to wyszło 162 g białka ... Czyli podobnie jakby liczyć 2 razy 78 czyli 156
![]() Jedzenie takich ilości białek wydaje mi się lekka przesadą - ale jak kobieta w miarę aktywna ma jeść między 1-1,5 na kg ... Nie wiem ciężko i tyle... Wszędzie piszą co innego , z tego wszystkiego głowa mnie boli (liczyłam nawet z układu równan co od szkoły mi się zdarzało) a i tak nie wiem która prawda najprawdziwsza ![]() Może ogolnie coś poradzi bo ona zaprawiona w liczeniu ![]() A na razie wychodzi że anuszka ma racje - ja juz dostaje od liczenia pranoi ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
Zawsze można sobie zrobić widełki, np 70-150g białek (wiem, że to dość rozległe widełki
![]() ![]() ![]()
#2923 |
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobię
![]() Ja właśnie do domu zlądowałam. Byłoo cudownie! ![]() Chyba się zakochałam ![]() ![]() Nie no serio, naprawdę chciałabym aby coś z tego wyszło. W sumie ciężko uwierzyć mi w jego słowa, że podobam mu sie taka jaka jestem i nie powinnam na siłę się zmieniać (chodziło o dietę, ale ja nie zrezygnuję). Niech mnie ktoś uszczypnie ![]() Ps. Zeżarłam dziś półtora pączka ![]() A jeszcze muszę wam zdać ważną relację z rozmowy z osobą, która odchudzała się z dietetykiem i schudła ponad 20 kg, cenne wskazówki uzyskałam i sie z wami chce nimi podzielić ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- JoannaXL A komu trza wyliczyć cosik? Ja już weteran w liczeniu jestem ![]() FurrySue Facetów biorę z ... Internetu ![]() ![]() Zwykle szukałam na portalach typu badoo.com czy sympatia.pl Czasem na fejsie się jakiś nawinął, ale rzadko ![]() W ciągu 2 lat tylu się ich przewinęło przez moje życie, że w pale się nie mieści. Dwóch było TŻtami, z jednym spotykałam się dłużej, a pięćdziesięciu kolejnych to pomyłki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Ogólnie To super czekamy na relację ![]() W wolnej chwili mnie też możesz policzyć w ramach relaksu ciekawe czy takie same wyniki nam wyjdą ![]() No i koniecznie podziel się z nami tymi newsami od koleżanki ![]()
![]() |
#2925 |
Zadomowienie
|
Ja mam mieszane uczucia co do netu, poznałam paru facetów w ten sposób i z każdym było coś nie tak
![]() Tego "mojego" poznałam w okolicznościach, które od razu zweryfikowały parę rzeczy i może dlatego mi się tak spodobał.. no ale muru głową nie przebiję: albo niegotowy, albo ja mu zwyczajnie nie pasuję na partnerkę.. cały czas liczę na to, że chodzi o to pierwsze ![]()
#2926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam jednego chłopaka przez całe liceum i potem poznałam już B więc tylko dwa poważne związki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- 40 min ćwiczeń = 1 pączek ![]() Na dodatek odbijają mi się i będę o nich do jutra pamiętać ![]() Narka ![]()
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
CARLA
Hmm, odwaga? W jakim sensie? To, że czubków można w necie poznać to ja wiem ![]() Ale sama powiedz, czy w realu nie ma czubków? ![]() Też są! ![]() A to ja bym musiała znać wasze zapotrzebowanie kaloryczne na redukcji, żeby cosik powyliczać ![]() Za miesiąc przyjdzie do mnie sweet focia z fotoradaru ![]() Łaaaaaaaaaaaaaa! |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od dietetyczki i jestem wprost wściekła
![]() ![]() ![]() ![]() Babka oczywiście nie ma pojęcia, co poszło nie tak. Ma mi przygotować jakieś jadłospisy i odbiorę je w środę. Jak to nie pomoże, to poszukam jakiegoś innego dietetyka, który bardziej zna się na niestandardowych przypadkach, bo nie mam zamiaru tracić czasu na kogoś niedokształconego ![]() ![]() ![]() Ech, ale się zdenerwowałam, musiałam to z siebie wywalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
ogolnie, mozna na sympati kogos poznac? xD wlasnie sie tam zalogowalam ;p tylko nie mam zdjecia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
ogolnie ja bym pięknie prosiłą o pomoc
![]() Mam tak - 168 licze dla 78 czyli zapotrzebowanie jest 78 razy 24= 1684,8 razy współczynnik ruchu 1,2 (5-6 razy na tydzień 40 min poza tym siedze na dupie) to jest 2021,76 I tu zaczynają się schody - mam odjąć 500 kcal? Powiedzmy minus 400 ... Czyli 1620 mniej wiecej ... I co dalej? |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No ja tam poznałam kilku facetów. Może z dwóch, trzech? Nie pamiętam. A co do tej rozmowy, o której wspominałam, to ta pani, z którą pogadałam chwilkę zaczynała dietę z wagą 92 kg. Nie mówiła przez jaki czas schudła, ale teraz ma 68kg. Chodziła do dietetyczki. Chodzi właściwie. Podziwiała mnie bardzo, że sama chudnę i mi się to udaje, wypytała o wszystko i doradziła. Bardzo ważną rzeczą są stałe godziny posiłków i ich nieopuszczanie. Owoc na podwieczorek i do drugiego śniadania, po 16 owoców nie powinno się jeść. W ogóle wielce podniecona, że daję radę, nie wymiękam, bo ona by sama rady nie dała, ma za słabą psychikę i w ogóle. Z tego co mówiła żaden rowerek, żaden orbi, aerobiki czy inne cuda, tylko zwyczajnie chodzić z kijkami, nordic walking. Mówiła, ze świetnie działa na całe ciało. 3 -4 razy w tyg. po godzince wystarczy. A ja własnie chciałabym kupić sobie kijki i maszerować ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Ratunku
![]() anuszka Moja koleżanka prawie 2 lata był z chłopakiem z czatu ![]() ![]() A właśnie - Tobie chłopa trzeba ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
Asia a wzrost?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
mariamarysieńka nie bardzo wiem co powiedzieć - bo faktycznie nie wyglada to najlepiej
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- 168 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
Asia
Za chwil kilka napiszę Ci co i jak, muszę wrócić do moich notatek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie, no niestety mam męża. Ale chce zacząć robic cos w kierunku ułożenia sobie zycia. On nigdy się nie zmieni. A ja chyba juz do niego nic nie czuje. Zreszta on chyba do mnie tez nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Asia
Wg moich obliczeń: Zapotrzebowanie kaloryczne NA REDUKCJI 1624 kcal dziennie B: 61 g T: 55 g W: 223 g Spokojnie powinnaś chudnąć przy tym systemie 1 kg/tydzień. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
Nie wiem czy takie domowe awantury nie odbiły się na moim życiu, relacjach z facetami szczególnie. Dziś G. mi powiedział, że powinnam się odblokować, bo trzymam dystans cały czas i on sam już nie wie co ma robić. Niby mówię, że jestem zainteresowana i to bardzo, ale z drugiej strony nieświadomie gestami pokazuję coś innego. Może faktycznie wyniosłam to z domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
No ogolnie policzyłaś jak ten kalkulator który podejrzewałamo przekłamania
![]() ![]() Dziś i tak byl dzień wstepny (i weekend tez zapewne ) ale chce sie wdrozyć wzapisywanie i ogarnianie tematu ... Dziś zrobiłam : 1581 kcal w tym W; 217,4 B: 114,2 T: 90,80 Z tłuszczami przegiełma (26 g z makreli więc przynajmniej dobry tłuszcz ![]() ![]() To jest jakieś szaleństwo ![]() ![]() ![]() Chyba nikogo nie zdziwi - ze lekko mnie mdli ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Asia
Zawsze możesz sobie zwiększyć białko i tłuszcze o 10 g, jeśli to Ci nie wystarcza, w końcu ćwiczysz często. Kurde, normalnie jestem jakaś beznadziejna. Łażę w kółko po pokoju i zastanawiam się co ten Facet we mnie widzi ![]() Makabra jakaś, ja nie mogę na siebie patrzeć, a on się wpatruje i wpatruje tłumacząc, że musi się napatrzeć na kolejne kilka dni ![]() W ogóle co może się we mnie podobać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
ogolnie no ja się nie bedę trzymać jakoś sztywnie (raczej tak widełkowo 10 w te i wewte ) ale przekroczenie tłuszczy o 30 g i białek 2 dwukrotnie to trochę duzo
![]() ![]() No zobaczymy jak się bedęna tych proporcjach czuła ... Podoba mi sie że jest dużo węgli - dziś zjadłam i makaron pełnoziarnisty, i płatki, i banana i owoce i się zmieściłam... O dziwo jogurt naturalny i mleko mają więcej węgli niż białek ? ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.