|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Dobrze dziewczyny już spokojnie. Nie zjedzcie mnie. Pchacz przyjechał wczoraj więc te stawianie było w zasadzie wczoraj do zdjęcia Czasem na nóżkach stoi pod paszkami podtrzymana. Ale Zosia to raczej leniuszek jest to większego wysiłku. Pchacza nie schowam bo Zosia się wyleguje pod nim i paca łapkami po tych guziczkach z zadowoleniem. Ona lubi jak coś jej gra. Na forum parentingu to dziewczyny chodziki pokupowały a ja zareagowałam tak jak wy. Bo to akurat mi się wcale nie podoba, żeby takie 6 miesięczne dzieci w to wkładać. Ogólnie to nie jestem za klasycznymi chodzikami bo dzieci nie uczą się prawidłowych odruchów łapania równowagi i tam dopiero kręgosłupy się obciąża. Bo na 5 minut to maluchów w to się nie wkłada. W zasadzie szukałam na allegro czegoś grającego dla małej, aby wydawało dźwięki po uderzeniu w klawisz. Znalazłam ten pchacz i na razie taką funkcję będzie pełnił: zabawki pozytywki. |
|
|
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
a tu kilka fotek z dziś
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-02-17 o 12:26 |
|
|
|
#2013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
i z wczoraj
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-02-17 o 12:27 |
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
Ale dziwne bo na kompie mam kolejne wiadomosci a tutaj na komórce jeszcze ich nie widzę mimo odswiezenia. I zdjęcia sie nie pokazują.
|
|
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Halo halo
![]() Podczytuje co u was z łóżka. Jest bosko! Byłam na plotkach z kolezanka, zjadlam pyszna salatke... A potem pedzilysmy do dzieci pączki zaliczone, sztuk 2. Dobranoc |
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedzie do mnie swojska marchewka, pietruszka i ziemniaki. Czy na zupkę lepiej je ugotować w wodzie i zmiksować dodając wywar czy może lepiej ugotować na parze i zmiksować dodając wodę? Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-02-07 o 20:45 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
O! To jest standardowe wykorzystanie zabawki
|
|
|
|
#2019 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki Cytat:
Cytat:
Dałam dziś Ali pierwszy raz marchewkę. Do tej pory nie miałam jak, bo wyglądała jak wyglądała i nie byłabym w stanie sprawdzić, czy ją uczuli. Odpukać, na razie nic jej nie wysypało. Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok. Ala mi dziś dała trochę do wiwatu, targałam ją pół dnia na rękach i kręgosłupa nie czuję. TŻ wrócił z pracy i się nią zajął, tylko w jaki sposób... zabawia ją prawie od godziny misiem alifikem, a mi głowa już pęka od "misiu alfi, coś tam coś tam..." i "przytul mnie mocno, mła". Oszaleć idzie Kupiłam wczoraj żyrafkę Sophie, ale Ala średnio jest nią zainteresowania. TŻ stwierdził, żebym ją psu rodziców dała, będzie zadowolony . Jeszcze nie powiedziałam mu ile ona kosztowała
|
||||
|
|
|
#2020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O kurde, nie wpadłam na to, to ja chyba też mojego złożę i będę Mai tak stawiała. Maja z wczoraj poniżej.
|
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zaraz idę po kolejnego chyba już ostatniego ![]() Cytat:
śliczna jest Lena a Twoja teściowa to chyba jakiś specjlany pączek dla Ciebie zrobiłą Wzięłam Zuzankję dzisiaj na zumbe no i chyba co tydzien bedzie ze mna chodzic tak jej sie podoba ![]() a teraz czAS NA FILM atlas chmur
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2022 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam jak zwykle wieczorkiem
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super u nas na dziewczynki też są śliczne ciuszki a na chłopców niezbyt ![]() Cytat:
Cytat:
że też Ci się chciało no i że znalazłaś czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
myślę że dzisiejsza noc będzie u nas spokojna bo poprzednią Jaś przespał ze mną ... obudził się o 2 na karmienie i niby spał a rzucał się we śnie w łóżeczku nie wiem o co chodziło...no właśnie zielona czemu zablokowana ?
|
|
#2023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas przewijak blokuje żeby on nie odjeżdżał ![]() Ale kładę też ją na kocyku i ten pchacz nad nią i ona łapkami PAC PAC potem jej odjedzie to go stopami BACH BACH Ojej ale ten twój chyba nie ma takiej przestrzeni pod spodem aby nad dzieckiem to stało Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2013-02-07 o 20:50 |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o zdjeciach pisałam ze sie wyswietlac nie będą bo są za duże i z poziomu tapatalka wchodze w przeglądarke i oglądam foty. Może kiedyś dopracują to bo mnie to wkurza
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka ja kobejrzysz to daj znać czy godny uwagi
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
hello!
chyba nie dodało mojej odpowiedzi ![]() piszę od rodziców bo zostaliśmy u nich na noc. Komputer z czasów średniowiecza, a w pokoju ciemno jak w d.u.p.i.e bo nie ma małej lampki a nie chcę dzieci pobudzić i nic nie widzę na tej durnej klawiaturze. ![]() pączków zjadłam 4 ale 2 jeszcze na mnie patrzą nadrabiam |
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pąków zjadłam 2, a jeszcze zostały 3 i pewnie tż zje jutro (bo dzisiaj nie znajdzie gdyż je zbunkrowałam
) też ze dwa albo jeden i ja wciągne sobie chociaż jednego ![]() Dzisiaj już patrzeć nie moge na słodkie ![]() Dzidziuś spi to i ja wale w poduchy. Tż zląduje z pracy a tu kolacja znowu na niego nie czeka Niech sam sobie robi bo mnie wkurza ostatnio ![]() Dobranoc kochane |
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się żegnam. Do jutra
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
Sliczne dzieciaczki
![]() ja juz dostalam PIT wypelniłam i szału niema |
|
|
|
#2032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ona go zrobiła z miłości do mnie ![]() widać jak mnie bardzo kocha mamusia moja ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Nisia, ja też nie doprałam. od dzisiaj na jedzonko będę zakładała te niedoprane sweterki bo szkoda mi nowych ubranek. śliniak też nie zawsze daje radę... a jutro podaję jagody
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-02-07 o 22:20 |
|
|
|
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrej nocy kochane
tyle tylko napiszę , nie mam siły po 2,5 godzinnm spotkaniu w poradni małżeńskiej ![]() miałam nadrobić, nie nadrobiłam ![]() wpadnę tu jutro |
|
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co to za cudo? już nie Ty pierwsza wspominasz o nim a ja nie wiem o co chodzi ![]() a mojego męża jeszcze nie ma ![]() chyba go obwącham jak wróci |
|
|
|
|
#2035 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest jeszcze opcja - na plecach - czyli brzuszkiem do Twoich pleców. Cytat:
Dziewczyny śliczne dzieciaczki macie |
||
|
|
|
#2036 | ||
|
Zadomowienie
|
tak myślałam
![]() Oj ta nasza Angel Cytat:
a to silniejsze jest![]() proszę jaka zadowolona i nawet zupką nie pluje ![]() Cytat:
śliczna ta moja synowa Wiecie co?Wy tak piszecie o tych kupach po jedzeniu,bo wprowadzacie stałe pokarmy a ja nadal podaję tylko pierś a od kilku dni kupa jest zielonkawa(?),lekko śluzowata i w porównaniu z tą co wcześniej strasznie cuchnie.Przypomnę,że przedwczoraj zjadłam 4 okienka czekolady z orzechami-to pewnie od tego?Poradźcie chyb a,że to po pączkach...![]() Jutro wezmę się za obrobienie reszty zdjęć do prezentacji i chyba będę ją powoli zamykać.Nie ma na co czekać,nie? Miłych snów Kochane
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
hej,nadrobilam po lebkach i dosyc chaotycznie bo byli goscie i pojechali późno..czytalam z Tel.i nie mam juz sily cytować...
colds kciuki za babcie dzieciaczki jak zawsze sliczne ![]() i kurcze zapomnialam co chcialam jeszcze na szybko napisać zmykam bo zaraz zasnę z Tel w ręku do jutra
|
|
#2038 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnej nocki Wam życzę, juz jedno oko mi spi tak wiec zamykam drugie i spie.
|
|
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
Moze jutro klub dam radę nadrobić, ostatnio mało czasu na wszystko
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wlasnie zjadlo butle i lezy w lozeczku i gada jak najete
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

jak będzie sama wstawać to niech stoi ale tak nawet kilkusekundowe stawianie dziecka kilka razy dziennie (śmiem przypuszczać że pewnie wam się tak zdarza ze 3-4 razy dziennie przynajmniej stawiać skoro małej to frajde sprawia) może poważnie uszkodzić bioderka, które nie są jeszcze do końca wykształcone.
Czasem na nóżkach stoi pod paszkami podtrzymana. Ale Zosia to raczej leniuszek jest to większego wysiłku. 

a nie ślepo im ufać.
oby bylo juz tylko lepiej!!
. Jeszcze nie powiedziałam mu ile ona kosztowała 

bo poprzednią Jaś przespał ze mną ... obudził się o 2 na karmienie i niby spał a rzucał się we śnie w łóżeczku nie wiem o co chodziło...