Kieleckie Panny M³ode ods³ona nr 10 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ¶lubne

Notka

Forum ¶lubne Forum ¶lubne - zanim staniecie na ¶lubnym kobiercu, mo¿ecie tutaj podyskutowaæ na tematy jak: suknie, stroje dla ¶wiadków, wybór wiza¿ystki i fryzjerki itd.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-02-06, 22:41   #3691
laddybird
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 313
Dot.: Kieleckie Panny M³ode ods³ona nr 10

Cytat:
Napisane przez martuska411 Poka¿ wiadomo¶æ
A znasz mo¿e dok³adnie cenê bo w³a¶nie wybieram siê w marcu do krk na przymiarke i chcia³abym j± zobaczyæ na ¿ywo wiem ¿e ceny pronovias kszta³tuj± siê w okolicach 4-6 tys my¶lê ¿e nie kosztuje ona wiêcej?
W³a¶nie nie znam. Znalaz³am gdzie¶ na necie informacjê, ¿e kosztuje ok 1000 lub 1500 euro. Jak ogl±da³am sukienki na ich stronie internetowej to co druga zwraca³a moj± uwagê. Liczê na to, ¿e po sezonie zjad± z cenami. Chcia³am siê zmie¶ciæ w kwocie 2500 ale chyba ciê¿ko bêdzie. Zostaje jeszcze Allegro albo komis

Te¿ bym wziê³a z tych 4 sukienek ostatni±
laddybird jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:03   #3692
Likimeya
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Ostatnia jest ¶liczna, choæ pierwsza te¿ mi sie podoba, ale g³ównie przez ten "golf"; bo sukienki z takim wykoñczeniem s± zdecydowanie moim typem.
Likimeya jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:53   #3693
aso
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 257

Witam,
Mam do was pytanie, by³yscie lub wyprawia³yscie wesele w sali pod wiatrakami w smykowie? Jakie macie wrazenie po? Czy zwraca³y¶cie uwagê na stacje benzynow± obok?

aso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:57   #3694
kalolcia21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 167

Ja z moim przysz³ym od zesz³ej ¶rody ju¿ mnóstwo spraw poza³atwiali¶my

Mamy w koñcu dla niego garnitur, kamizelkê, musznik i buciki (jeszcze koszul nam brakuje) - wszystko kupione w Lavardzie w Galerii Echo;
Za³atwili¶my USC;
Zabrali¶my z naszych parafii wszystkie akty, pozwolenia;
Podpisali¶my protokó³ - nasz± mszê ¶lubn± na Karczówce poprowadzi ks. Adam
Przetestowali¶my ciasta - bierzemy od Migonia z W³oszczowy ( 1 kg 18z³, paczka dla go¶ci 11z³) - dowóz gratis;
Za³atwili¶my autokar - z Bolmina;
Byli¶my na naszej sali z list± pytañ;
Kupili¶my szapmana;
Dotar³y do nas zawieszki na alkohol;
Wczoraj zamówi³am prezent dla ¶wiadków http://allegro.pl/skrzynka-na-wino-a...996171097.html. Dla rodziców chcemy zamówiæ co¶ takiego http://allegro.pl/podziekowanie-dla-...949787131.html tylko muszê wyszperaæ jakie¶ odpowiednie zdjêcia

No i rozdali¶my czê¶æ zaproszeñ... Jeszcze 2,5 m-ca a jeste¶my zalatani tak,¿e "hej"

Wybra³am pielêgnacjê cia³a z mark± Braun
kalolcia21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:57   #3695
magdu¶2
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 066
GG do magdu¶2

Cytat:
Napisane przez kalolcia21 Poka¿ wiadomo¶æ

Mamy w koñcu dla niego garnitur, kamizelkê, musznik i buciki (jeszcze koszul nam brakuje) - wszystko kupione w Lavardzie w Galerii Echo;
Za³atwili¶my USC;
Przetestowali¶my ciasta - bierzemy od Migonia z W³oszczowy ( 1 kg 18z³, paczka dla go¶ci 11z³) - dowóz gratis;
Kupili¶my szapmana;
Wczoraj zamówi³am prezent dla ¶wiadków http://allegro.pl/skrzynka-na-wino-a...996171097.html. Dla rodziców chcemy zamówiæ co¶ takiego http://allegro.pl/podziekowanie-dla-...949787131.html tylko muszê wyszperaæ jakie¶ odpowiednie zdjêcia

No i rozdali¶my czê¶æ zaproszeñ... Jeszcze 2,5 m-ca a jeste¶my zalatani tak,¿e "hej"

brawo

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magdu¶2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:05   #3696
anniana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 51

Cytat:
Napisane przez laddybird Poka¿ wiadomo¶æ
Mi siê marzy taka sukienka. Ta na razie ze wzglêdu ceny jest dla mnie nieosi±galna .
jakie cudo gdzie j± widzia³a¶ i za ile?
anniana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:52   #3697
laddybird
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anniana Poka¿ wiadomo¶æ
jakie cudo gdzie j± widzia³a¶ i za ile?
Niestety na stronie internetowej a najbli¿szy salon jest w Krakowie. Za¶ cena podejrzewam, ¿e ok 5000tys ehh.. liczê ¿e na wyprzeda¿y bêdzie po³owê tañsza
Stary 2013-02-07, 20:16   #3698
fablous
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 332

Cytat:

Za³atwili¶my USC;
Kupili¶my szapmana;

Przepraszam, ¿e to napiszê, ale te podziêkowania dla rodziców s± strasznie tandetne
Moja mama nie wybaczy³aby mi jakbym da³a jej takiego "kurzo³apa"

fablous jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:54   #3699
_Ciastko_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 981

Cytat:

Za³atwili¶my USC;
Kupili¶my szapmana;

A czy rodzicom bedzie pasowac taka pamiatka od Was do mieszkania ?? Mi osobiscie takie cos sie wogole nie podoba Tak jak te plastikowe ksiêgi z podziekowaniem i plastikowe statuetki kurzo³apy na rega³. Mo¿e lepiej by by³o podarowaæ im fotoksi±¿kê ?? W piêknej twardej ok³adce z Waszymi wspólnymi zdjêciami ?? Lub ramkê na zdjêcia ozdobn± lub prost± - tak± która pasowa³aby do mieszkania rodziców.

Szczê¶liwa mê¿atka 29.09.2007r

Wiza¿ystka, kosmetyczka i stylistka rzês Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:55   #3700
mirellabaczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57

Cytat:
Napisane przez fablous Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam, ¿e to napiszê, ale te podziêkowania dla rodziców s± strasznie tandetne
Popieram. Ju¿ lepiej dac po prostu swoje zdjêcie lub zdjêcia w piêknej ramce.
mirellabaczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:17   #3701
mikusia2013
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Dziewczyny jutro ju¿ ostatecznie chce sie zdecydowaæ na sukienkê. Która???????

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4459.html czy ta http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Q9QEwAA&dur=55

14.02.2009

17.08.2013

mikusia2013 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:31   #3702
barbara100
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 82

Cytat:
Napisane przez mikusia2013 Poka¿ wiadomo¶æ

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4459.html czy ta http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Q9QEwAA&dur=55
Jejku a czemu tak du¿o tych sukienek.Czy ¿adnej nie masz na oku?Mo¿e drog±elminacji cos wyberz i zostaw mo¿e 3 lub 4 bo oczopl±su mo¿na dostaæ.Czy jeste¶ wysoka czy niska i jaki masz kolor wlosów a w³a¶ciwie czy s± d³ugie czy krótkie?To jest bardzo wa¿ne w doborze sukienki.
barbara100 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:36   #3703
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barbara100 Poka¿ wiadomo¶æ
Jejku a czemu tak du¿o tych sukienek.Czy ¿adnej nie masz na oku?Mo¿e drog±elminacji cos wyberz i zostaw mo¿e 3 lub 4 bo oczopl±su mo¿na dostaæ.Czy jeste¶ wysoka czy niska i jaki masz kolor wlosów a w³a¶ciwie czy s± d³ugie czy krótkie?To jest bardzo wa¿ne w doborze sukienki.
Przecie¿ mikusia wklei³a linki tylko do dwóch sukni

Ciê¿ko mi stwierdziæ, która ³adniejsza bo ¿adna nie jest w moim gu¶cie...

Stary 2013-02-07, 21:36   #3704
mikusia2013
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Cytat:
Napisane przez barbara100 Poka¿ wiadomo¶æ

Przecie¿ tylko 2 pokaza³am , miêdzy nimi wybieram. Mi linki wy¶wietlaj± siê dobrze

Jestem niska brunetk±, o jasnej karnacji, dosyæ zgrabna podobno

14.02.2009

17.08.2013

Edytowane przez mikusia2013
Czas edycji: 2013-02-07 o 21:41
mikusia2013 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 22:20   #3705
AgKraffka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

Cytat:
Przecie¿ tylko 2 pokaza³am , miêdzy nimi wybieram. Mi linki wy¶wietlaj± siê dobrze

Kurcze, ka¿demu podoba siê co¶ innego. Nie s±dzê ¿eby¶ dosta³a gotow± receptê. Ja bym powiedzia³a, ¿e Afrodyta, ale to tylko z tego wzglêdu, ¿e nie lubie falban. Z drugiej jednak strony widzia³am moj± znajom± wybieraj±c± sukniê. Przed przymierzaniem-ma byæ prosta, nie na kole lub na bardzo ma³ym, mu¶linowa albo koronkowa. Skoñczy³o siê na tym, ¿e posz³a do ¶lubu w ksiê¿niczce, bo w takiej by³o jej piêknie. Je¶li obie le¿± na Tobie dobrze, podkre¶laj± atuty Twojej figury i urody... A mo¿e w której¶ czujesz siê lepiej? Bo to przecie¿ chodzi o to ¿eby¶ czu³a siê piêknie i ¿eby suknia Ciê nie przybi³a... Je¶li masz swoje zdjêcia w niej to przejrzyj jeszcze kilka razy.
AgKraffka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 22:20   #3706
laddybird
Raczkowanie

Te¿ nie mój styl ale gdybym mia³a wybieraæ miêdzy tymi dwoma to wybieram 1
Stary 2013-02-07, 22:26   #3707
_Ciastko_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 981

Jesli obydwie pieknie na Tobie leza, obie Ci sie podobaj± i obie do Ciebie pasuja to dla mnie lepsza jest Afrodyta. W tej drugiej nie podobaja mi sie falowania na sukni - ale zadna nie jest moim typem jesli sama mialabym wybierac. Ale najwazniejsze aby Tobie sie podobala

Szczê¶liwa mê¿atka 29.09.2007r

Wiza¿ystka, kosmetyczka i stylistka rzês Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-07, 22:52   #3708
niematakiegokontaerror2
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 256

Co do sukienek, to jako fotograf i mê¿czyzna wybra³bym nr 2.
niematakiegokontaerror2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-08, 05:53   #3709
Likimeya
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Osobi¶cie bardziej podoba mi siê 2 (afrodyta), ale to troche nie mój styl. Najwa¿niejsze jest to, w której Ty siê lepiej czujesz.
Likimeya jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-08, 06:48   #3710
izasalamon
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 821

Cytat:
Napisane przez laddybird Poka¿ wiadomo¶æ
Niestety na stronie internetowej a najbli¿szy salon jest w Krakowie. Za¶ cena podejrzewam, ¿e ok 5000tys ehh.. liczê ¿e na wyprzeda¿y bêdzie po³owê tañsza
Chyba chodzi³o Ci o 5000 z³ Bo dla mnie 5000ty¶ to 5 milionów

Cytat:

Za³atwili¶my USC;
Kupili¶my szapmana;

Mnie te¿ siê taki prezent ¶rednio podoba. My dali¶my rodzicom kosze ze s³odyczami na samym weselu (do¶æ oklepane), a potem ramkê i album. I byli bardzo zadowoleni.

Cytat:

¯adna nie jest w moim gu¶cie, ale jakbym mia³a wybieraæ - wybra³abym 1. Oczywi¶cie pod warunkiem, ¿e w obu dobrze wygl±dam.

Cytat:
Napisane przez AgKraffka Poka¿ wiadomo¶æ
Kurcze, ka¿demu podoba siê co¶ innego. Nie s±dzê ¿eby¶ dosta³a gotow± receptê. Ja bym powiedzia³a, ¿e Afrodyta, ale to tylko z tego wzglêdu, ¿e nie lubie falban. Z drugiej jednak strony widzia³am moj± znajom± wybieraj±c± sukniê. Przed przymierzaniem-ma byæ prosta, nie na kole lub na bardzo ma³ym, mu¶linowa albo koronkowa. Skoñczy³o siê na tym, ¿e posz³a do ¶lubu w ksiê¿niczce, bo w takiej by³o jej piêknie. Je¶li obie le¿± na Tobie dobrze, podkre¶laj± atuty Twojej figury i urody... A mo¿e w której¶ czujesz siê lepiej? Bo to przecie¿ chodzi o to ¿eby¶ czu³a siê piêknie i ¿eby suknia Ciê nie przybi³a... Je¶li masz swoje zdjêcia w niej to przejrzyj jeszcze kilka razy.
Ja mia³am podobn± sytuacjê. Szuka³am sukienek prostych, koniecznie z rami±czkami, bo wydawa³o mi siê, ¿e w taki bêdê najlepiej wygl±daæ i na inne nawet nie patrzy³am. Po czym w Pary¿ance dosta³am sukienkê bardziej ozdobn± i bez rami±czek. I stwierdzi³am, ¿e jej nie zdejmujê. ¯adna na mnie takiego wra¿enia nie zrobi³a. A potem przymierzy³am jeszcze kilka i nic mi siê nie podoba³o, tylko tamta.
izasalamon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:39   #3711
elizabeth10485
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Cytat:
Napisane przez aso Poka¿ wiadomo¶æ
Witam,
Mam do was pytanie, by³yscie lub wyprawia³yscie wesele w sali pod wiatrakami w smykowie? Jakie macie wrazenie po? Czy zwraca³y¶cie uwagê na stacje benzynow± obok?

By³am tam na jednym weselu je¶li chodzi o wygl±d sali to bardzo ³adna,
w ¶rodku wszystko elegancko wykoñczone, du¿a przede wszystkim. Du¿o miejsca do tañczenia.
A stacja benzynowa nie ma chyba znaczenia.
Stary 2013-02-08, 10:45   #3712
kalolcia21
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Poka¿ wiadomo¶æ
A czy rodzicom bedzie pasowac taka pamiatka od Was do mieszkania ?? Mi osobiscie takie cos sie wogole nie podoba Tak jak te plastikowe ksiêgi z podziekowaniem i plastikowe statuetki kurzo³apy na rega³. Mo¿e lepiej by by³o podarowaæ im fotoksi±¿kê ?? W piêknej twardej ok³adce z Waszymi wspólnymi zdjêciami ?? Lub ramkê na zdjêcia ozdobn± lub prost± - tak± która pasowa³aby do mieszkania rodziców.
Cytat:
Napisane przez mirellabaczek Poka¿ wiadomo¶æ
Popieram. Ju¿ lepiej dac po prostu swoje zdjêcie lub zdjêcia w piêknej ramce.
Cytat:
Napisane przez izasalamon Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie te¿ siê taki prezent ¶rednio podoba. My dali¶my rodzicom kosze ze s³odyczami na samym weselu (do¶æ oklepane), a potem ramkê i album. I byli bardzo zadowoleni.
No to mnie dziewczyny zmarwi³y¶cie... Fotoksi±¿kê rodzice dostan± po ¶lubie, bo ju¿ na tak± us³ugê podpisali¶my umowê, rodzice mojego t¿ je¿d¿± do Niemiec i co 3 mce przywo¿± nam i sobie ca³±, ogromn± skrzynkê s³odyczy, wiêc i kosz nie by³by niczym wyj±tkowym... Ju¿ sama nie wiem

Stary 2013-02-08, 12:38   #3713
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
No to mnie dziewczyny zmarwi³y¶cie... Fotoksi±¿kê rodzice dostan± po ¶lubie, bo ju¿ na tak± us³ugê podpisali¶my umowê, rodzice mojego t¿ je¿d¿± do Niemiec i co 3 mce przywo¿± nam i sobie ca³±, ogromn± skrzynkê s³odyczy, wiêc i kosz nie by³by niczym wyj±tkowym... Ju¿ sama nie wiem
My zafundowali¶my naszym rodzicom zaproszenia na kolecjê do w³oskiej restauracji. Obie pary dosta³y piêknie wypisany voucher o warto¶ci 100z³. Zdecydowali, ¿e pójd± razem we czwórkê, ¶wietnie spêdzli wieczór i byli bardzo zadowoleni z prezentu

Stary 2013-02-08, 13:22   #3714
marcia2105
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 102

Cytat:
Ja wczoraj zmówi³am dla rodziców albumy na zdjêcia http://www.weselnawyprawka.pl/pl/p/Album-Slubny/263 w srodku bêdzie ju¿ parê naszych zdjêæ a reszta ze ¶lubu i ramkê http://www.weselnawyprawka.pl/pl/p/Ramka-na-zdjecia/310 + dodatkowo kwiaty + medale super te¶æ i super te¶ciowa ( przy pasowaniu na te¶ciów )
¦wiadkowie dostan± Oskary
Stary 2013-02-08, 13:44   #3715
kalolcia21
Raczkowanie

Cytat:
My zafundowali¶my naszym rodzicom zaproszenia na kolecjê do w³oskiej restauracji. Obie pary dosta³y piêknie wypisany voucher o warto¶ci 100z³. Zdecydowali, ¿e pójd± razem we czwórkê, ¶wietnie spêdzli wieczór i byli bardzo zadowoleni z prezentu
Prezent super , ale w naszym przypadku znów nietrafiony... Rodzice mojego T¿ przyje¿d¿aj± co 3 m-ce na parê dni i zazwyczaj s± zalatani, mój tata z kolei jest w Anglii i te¿ przyjedzie na parê dni, wiêc nie wiem czy mieliby kiedy taki voucher wykorzystaæ. Generalnie prezent bardzo, bardzo mi siê podoba Sama bym chcia³a taki dostaæ

Stary 2013-02-08, 14:50   #3716
luty25
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Cytat:
Napisane przez madziam_90 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam

Chcia³abym zapytaæ o organizacjê podziêkowañ dla rodziców?? Jak to u Was wygl±da³o?

Ja my¶la³am nad czym¶ niestandardowym, bo taniec z rodzicami jest na ka¿dym weselu...
Hejka my na podziêkowanie dla rodziców robimy co¶ takiego mo¿na to zobaczyæ na stronie www.bieniek.pl , bêdzie to wy¶wietlane na du¿ym ekranie na sali w czasie wesela

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinka_17 Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny do³±czam do was. Ja salê mam zarezerwowan± w Niestachowie na 2014 rok. Ju¿ teraz sala jest remontowana i bêd± tam takie fajne suficiki z ledami. A dekoracja w sali bêdzie sta³a. Dodatkowym atutem jest za³o¿ona od niedawna klimatyzacja. Zespó³, który u nas bêdzie gra³ to Spektrum z Górna. A obecnie poszukujê dobrego kamerzysty i fotografa. Zastanawia³am siê nad studio-flesh P.Brelskiego, Avi-studio. Jakie macie wy propozycje?
hejka
Mogê zaproponowaæ Ci mojego obejrzcie sobie na stronie www.bieniek.tv mnie siê podoba mo¿e wam te¿
luty25 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-08, 15:01   #3717
laddybird
Raczkowanie

[QUOTE=izasalamon;39110762]Chyba chodzi³o Ci o 5000 z³ Bo dla mnie 5000ty¶ to 5 milionów

Tak, chodzi³o mi o 5000 Z£
Stary 2013-02-08, 16:03   #3718
NIKITA987
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 65

Cytat:

ja wybra³abym ta z ms mody ta druga mo¿e cie skracaæ
Stary 2013-02-09, 01:07   #3719
raven88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Poka¿ wiadomo¶æ
Moja opowie¶æ bêdzie o cz³owieku, który bardzo bardzo mnie rozczarowa³... Kamerzysta + fotograf. FotRaMed S. Wosik.

Na weselu pan S. zapewnia³ nas i go¶ci, ¿e p³yta bêdzie w ci±gu miesi±ca. Dwa tygodnie po weselu pojechali¶my daæ mu jeszcze zdjêcia z podró¿y poslubnej, ¿eby dorzuci³ do filmu, wiêc nie trzymali¶my sie sztywno podanego na weselu "miesi±ca". Z zapytaniem o p³ytê zadzwoni³am 1,5 miesi±ca po weselu. Dowiedzia³am siê wtedy, ¿e potrzebuje jeszcze jeden miesi±c, bo ma du¿o pracy i mia³ po drodze jakies wypadki losowe.. OK. Kiedy i ten czas min±³ ponownie zadzwoni³am, ale w dalszym ci±gu p³yta nie by³a gotowa, zdjêcia niestety tak¿e wiêc jedyne co wyci±gnêli¶my od niego to nieobrobione zdjêcia. Poprosili¶my go wtedy, by by³a gotowa p³yta za dwa tygodnie, bo moja przyjació³ka wraca do Niemiec, powiedzia³, ¿e bêdzie bardzo siê stara³ wyrobiæ. Co siê okaza³o? ¯e do monta¿u p³yty usiad³ w³a¶nie w dniu, którym wyje¿dza³a- 3 miesi±ce po weselu! 2,5 tyg pó¼niej otrzymali¶my 10 kompletów p³yt wiêc pierwsze co wrócili¶my do domu i ogl±dali¶my... I wtedy nast±pi³o nasze zdziwienie, poniewa¿ nie da³o siê tego ogl±daæ! Dlaczego? Pan S. nagrywa³ na dwie kamery. Z jednej by³ d¼wiêk i obraz, a z drugiej tylko obraz. I kiedy z drugiej kamery podk³ada³ obraz zupe³nie nie patrzy³ czy pasuje do d¼wiêku. Nie kwapi³ siê nawet, ¿eby obejrzeæ te p³yty od pocz±tku do koñca, dopiero po naszym telefonie, ¿e chcemy porozmawiaæ o p³ytach jego ¿ona je obejrza³a. Poza niezsynschronizowanym obrazem z dzwiekiem by³a jeszcze wpadka z uciêtym filmem(podczas zaczynania siê drugiej zabawy, film sie urywa i cofa do koñca pierwszej zabawy). Ale ok, poprawi³ nasze uwagi, po pó³ tygodnia otrzymali¶my nowe komplety. Niestety na fotoksi±¿kê i obrobione na p³ycie foty musieli¶my czekaæ jeszcze 3 tygodnie... Kiedy nastapi³o rozliczanie zaproponowa³am zej¶cie z ceny za t± nieterminowo¶æ... Pan S. zabi³ mnie wtedy swoj± bezcenn± min±;]
Podsumowuj±c... przed weselem i na weselu wspó³praca odbywa³a siê wrêcz perfekcyjnie! Na ka¿d± moj± pro¶bê czy sugestiê pan S. siê zgadza³... szkoda tylko, ¿e na koñcu okaza³ siê byæ tak nieterminowy... To wszystko posz³oby w zapomnienie gdyby zszed³ z ostatecznej ceny... Bardzo siê zawiod³am, nie polecam

Madziuniusia moja wspó³praca z kamerzystami tez nie nale¿a³a do przyjemnych

Szukaj±c kamerzysty w internecie znalaz³am stronkê firmy Skylimit studio , która reklamowa³a siê nowoczesnym i dynamicznym teledyskiem ¶lubnym . Postanowili¶my z obecnym ma³¿onkiem napisaæ do nich maila z zapytaniem o nasza datê ¶lubu .. Czekaj±c tak 2 tygodnie na odpowied¼ z ich strony natknê³am siê na opinie o nich na wiza¿u . Dwie dziewczyny pisa³y ze wysy³a³y do nich maile i dzwoni³y - bez odzewu , wiec stwierdzi³y siê nie bêd± dalej próbowa³y siê z nimi kontaktowaæ je¶li im nie zale¿y . Stwierdzi³am ¿e nie odpisywanie na maile to powód i¿ s± bardzo zapracowani.
Postanowi³am zadzwoniæ i zapytaæ . Dodzwoni³am siê do Mateusza Kolankowskiego , mówi±c mu ¿e nie odpisa³ mi na maila powiedzia³ ¿e to nie mo¿liwe i odpisuj± na wszystkie maile . Po sprawdzeniu skrzynki stwierdzi³ jednak , ¿e ma ode mnie maila i musia³ go przeoczyæ niechc±co . Nasza data ¶lubu by³a wolna wiêc zarezerwowali¶my datê .
Po jakim¶ czasie umówili¶my siê na podpisanie umowy , w neutralnym miejscu .( Tak zaproponowa³ Mateusz K. ) Na spotkaniu wyda³ siê bardzo mi³y i sympatyczny . Opowiedzieli¶my mu nasz wstêpny zarys ¶lubu, wesela i pleneru .
*W umowie by³a notka o udostêpnianiu naszego filmu lub teledysku w internecie . Oczywi¶cie powiedzieli¶my ¿e na pewno nie zgadzamy siê na udostêpnianie jakichkolwiek filmów z tego dnia . Mateusz K. powiedzia³ ¿e nie ma problemu i ¿e je¶li siê nie zgadzamy to na si³ê nie bêd± nic robiæ .
Podpisali¶my umowê .
Oko³o 2 tygodnie przed ¶lubem Mateusz K. skontaktowa³ siê ze mn± z zapytaniem czy zgadzamy siê na trzeciego kamerzystê ( w umowie mieli¶my dwóch ) , poniewa¿ maj± kolegê który do³±czy³ do nich i w³a¶nie siê uczy . A wiêc my p³acimy za jego miejsce przy stoliku i mamy gratis ujêcia z trzeciej kamery .
Zgodzili¶my siê .
Powiedzia³ tak¿e ¿e spotkanie przed ¶lubem bêdzie nie mo¿liwe bo wyje¿d¿a do Krakowa i wraca w pi±tek w nocy . Prosi³ ¿ebym wys³a³a mu raz jeszcze adresy i godz. fryzjerki , sali weselnej itp. Wys³a³am smsa i tyle.
W dniu ¶lubu spotkali¶my siê u fryzjera ju¿ w trójkê czyli ja Mateusz K. i drugi kamerzysta Piotr Kolarski . Trzeciego kamerzysty brak , powiedzieli ¿e ¼le siê czu³ i nie da³ rady przyj¶æ i nie bêdzie go !! Jedyne pytanie jakie pad³o to o wyt³umaczenie adresu sali weselnej . Drugi kamerzysta powiedzia³ ¿e raczej nie nagrywaj± b³ogos³awieñstwa w domu i co ja na to , wiêc siê zgodzi³am .
W domu zrobili kilka ujêæ w trakcie przygotowañ i po wej¶ciu Pana m³odego pojechali na salê .
Byli na ¶lubie i weselu .
Plener zrobili¶my 10 dni po ¶lubie. Na plenerze pytali¶my ile bêdziemy czekaæ na gotowy materia³ mówi±c ¿e w umowie jest 30 dni roboczych po nagraniu ostatnich materia³ów .Zosta³o nam wyt³umaczone i¿ 30 dni roboczych to czas nie do zrealizowania . Czas jaki potrzebuj± to max 3 miesi±ce . Szybko obliczyli¶my z ma³¿onkiem ¿e p³yta powinna byæ gotowa max w po³owie pa¼dziernika . Pod koniec sierpnia zadzwoni³am do Mateusza K. z zapytaniem jak id± pracê z monta¿em naszego filmu . Stwierdzi³ jednak ¿e jeszcze nie zaczêli montowaæ filmu bo koñcz± ostatni i my jeste¶my nastêpni i ¿e za 1,5 tygodnia wy¶l± nam próbny film . Powiedzia³am mu , ¿e je¶li bêdzie mia³ jakie¶ pytania lub w±tpliwo¶ci niech siê z nami kontaktuje . Zapyta³am kolejny raz czy pamiêta ¿e chcieli¶my aby nasza przysiêga w teledysku by³a na zmianê czyli raz mówiê ja pó¼niej m±¿ i tak na zmianê . Oczywi¶cie powiedzia³ ¿e pamiêta nie ma problemu .Poprosi³am go tak¿e o papier na którym potwierdzi ¿e nie doda naszych materia³ów z dnia ¶lubu itp. do internetu . Powiedzia³ ,¿e na pewno nie doda i ¿e nie musi pisaæ takiego o¶wiadczenia ,ale je¶li bardzo chcê to napisze i mi prze¶le.
OK minê³o 3 tygodnie a filmu próbnego nie ma !!!!
Dzwonie kolejny raz !
Znowu to samo .. koñczymy ostatni film i wy jeste¶cie nastêpni w kolejce ( czyli nawet nie zaczêli montowaæ naszego ) a robi± kolejny. Za dwa tygodnie max wysy³amy wam próbna wersjê . Minê³o dwa tygodnie i nadal nic. Minê³y 3 miesi±ce od daty ostatniego nagrania a oni siê nie odzywaj±. Dzwonie i pytam Mateusza K. kiedy maja zamiar nam oddaæ nasz !! gotowy !! film i ¿e 3 miesi±ce ju¿ minê³y . Pytam tak¿e ¿e teraz to ju¿ nie wiem kto komu bêdzie p³aci³ .My im za us³ugê czy oni nam za czekanie !!! Wiêc on zacz±³ obliczaæ ile ju¿ minê³o, zaskoczony ¿e to ju¿ po czasie (to chyba oni powinni pilnowaæ dat ) powiedzia³ ¿e ju¿ natychmiast dzwoni do Piotra K. (bo to on mia³ montowaæ wszystko) i za kilka dni czyli w czwartek mamy na mailu próbn± wersje . OK min±³ czwartek i nadal nic Dzwoniê znowu i pytam no mia³ byæ film i jako¶ go nie ma. Na co on odpowiada z tego co Wiem to mail z próbna wersj± zosta³ do was wys³any :conf used:
Ok ostatecznie pierwsza próbna wersja zosta³a dostarczona w sobotê Mateusz K. mówi³ ¿e z jakimikolwiek zmianami nie ma najmniejszego problemu .( ze zmianami mamy kontaktowaæ siê z Piotrem K.) Mamy trzy darmowe a ka¿de kolejne zmiany p³atne , bo mieli takie pary które chcia³y w kó³ko cos zmieniaæ . Nareszcie zobaczyli¶my film (Piotr K. nie by³ ju¿ taki chêtny do zmian w filmie i za ka¿dym razem mówi³ ¿e to ostania poprawka) mieli¶my kilka drobnych zmian i jedno kluczowe pytanie !! GDZIE JEST NASZ TELEDYSK ¦LUBNY . Piotr K. stwierdzi³ ¿e nasz teledysk to koñcowy skrót na g³ównym filmie i powiedzia³ ¿e oni trochê zmienili sk³ad ludzi z którymi pracuj± oraz styl nagrywania i ¿e to w³a¶nie jest TEN teledysk czyli jednolity film z ca³o¶ci± . Powiedzia³ ze je¶li chcemy to on nam go wytnie i wtedy bêdziemy mieli nasz teledysk .Wiêc ja na to ¿e nie obchodzi mnie to co robi± sobie teraz , ale ja podpisywa³am z nimi umowê rok temu i w umowie jest zawarty tak¿e teledysk !! Oraz podpisuj±c z nimi umowê sugerowali¶my siê ich teledyskiem , którym siê reklamuj± na stronie internetowej .Je¶li tego nie robi± to po co ludzi wprowadzaj± w b³±d .
Mieli¶my tak¿e kilka pytañ czemu nie dali takich ujêæ jak : jakie¶ ujêcia z g³osem w trakcie przygotowañ(powiedzia³ , ¿e oni nagrywaj± przygotowania TYLKO bez g³osu, dziwne bo na nowej stronie nowej starej firmy maja takie ujêcia )przyjazd pañstwa m³odych pod miejsce ¶lubu , pierwsza przemowa starszego , jakikolwiek tost pañstwa m³odych itp. By³o ich dwóch ale stwierdzili ¿e jako¶ nie nagrali tego a przyjazdu pañstwa m³odych to celowo nie nagrali bo ich o to nie prosili¶my , nagrywaj± tylko po wcze¶niejszym ustaleniu ! Aha czyli ustaleñ nie by³o , jako¶ nie mówili ¿e musimy siê spotkaæ i obgadaæ szczegó³y ( a mieli¶my takie spotkanie np. z zespo³em powiedzieli ¿e musz± wiedzieæ kilka rzeczy i dobrze by by³o siê spotkaæ na ¿ywo i porozmawiaæ.) Dobrze ¿e nagrali np. pierwszy taniec , a nie stwierdzili ¿e oni nie nagrywaj± . Oczywi¶cie wcze¶niej ustalona przysiêga te¿ zosta³a pominiêta .
A wiêc jeste¶my ju¿ po zmianach w filmie , mamy nasz teledysk(hehe z teledyskiem tez by³y jaja bo Piotr K. da³ ujêcie poduszki na obr±czki ALE BEZ OBR¡CZEK w iêc go pytam dlaczego nie da³e¶ ujêcia z obr±czkami na co on odp. ale my mamy tylko takie ujêcie. Aha to czemu w filmie g³ównym jest ujêcie z obr±czkami. na co on naprawdê ???? zaraz sprawdzê - by³o kilka takich b³êdów wiêc nie wiem jak on to sprawdza³ .
Dzwoniê do osoby z która podpisywa³am umowê (Mateusz K.), aby uzgodniæ zap³atê itp. W umowie by³a zawarta informacja i¿ w przypadku nie wywi±zania siê z warunków umowy jest tzw. kara umowna w wysoko¶ci 20% warto¶ci zlecenia . Je¶li film jest gotowy na grudzieñ to raczej siê nie wywi±zali z umowy . Co Mateusz K. na to ¿e je¶li my chcemy odliczyæ sobie kare to oni wrzucaj± nasz filmik do internetu !!!! (to chyba szanta¿ , prawda ??)Bo im siê film bardzo podoba i chc± siê nim jednak reklamowaæ .Twierdz±c ¿e oni zrobili wszystko dobrze zmie¶cili siê w czasie, stwierdzaj±c ¿e nie minê³o 90 dni ??(jakich 90 dni-tak sobie obliczyli ¿e mieli 90 DNI ROBOCZYCH OD OSTATNIEGO NAGRANIA) no chyba 90 dni roboczych a 3 miesi±ce to jest ró¿nica w pi¶mie , mowie i praktyce !! Doda³ tak¿e ¿e po ostatnim moim telefonie szybko siê uwinêli i Piotr K. siedzia³ ca³a noc ¿eby zrobiæ film . CZYLI FILM ZOSTAL ZROBIONY W JEDN¡ NOC A MY NA NIEGO CZEKALI¦MY 5 MIESIÊCY BO MÓWILI ¯E TO SCHODZI , ¯E TO NIE JEST TAKIE £ATWE . Dziwne jest te¿ bo w umowie jest opcja szybszego monta¿u za "dodatkow± op³at± "7 dni po +1000z³ i 14 dni po +700 - PARADOKS CHYBA JAKIS .Mówi³ ¿e zrobili bardzo kosztowne opakowania na p³yty Na koniec powiedzia³am ¿eby siê zastanowi³ co i jak i da³ mi znaæ .Dosta³am maila od Piotra K. i ¿e to z nim mam ju¿ siê dogadywaæ ze wszystkim .( a Mateusz K . siê ulotni³ z niewygodnej sprawy).
Kolejny dziwny fakt to to ¿e na p³ycie ju¿ nie widnieje logo skylimit studio tylko 3rano (bo taka firma ju¿ nie istnieje )i po rozmowie z prawnikiem dowiedzia³am siê ¿e nie mo¿e nieistniej±ca firma lub by³y w³a¶ciciel firmy reklamowaæ siê materia³ami .
Wy¿ej opisana sprawa to wspó³praca z Mateuszek K. i jego firm±.
Wszystko co napisa³am jest prawd± .
Zdecydowa³am siê Wam to opisaæ ,¿eby inne dziewczyny mog³y unikn±æ podobne niemi³e i stresuj±ce sytuacje .
¦lub to szczególny dla nas wszystkich dzieñ i ludzie którzy siê podejmuj± zlecenia powinni siê zaanga¿owaæ w sprawe na 100 % .za to im p³acimy.
Stary 2013-02-09, 10:18   #3720
laddybird
Raczkowanie

Brak s³ów! Chyba takich bym rozszarpa³a na miejscu, a najlepiej to wzi±æ ze sob± dyktafon i wszystko nagrywaæ. Wspó³czujê bardzo...z tymi kamerzystami to s± same problemy. Teraz to zaczynam siê zastanawiaæ czy braæ video na ¶lub
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Forum ¶lubne

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.