Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 05:15   #2041
Asiuulka89
Zakorzenienie

To i ja dołącze położenie po 20 nic nie dało on obudził sie po 5 wtykam mu tylko smoka zeby nie gadal
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 06:05   #2042
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Też nie śpię od 5:00
i właśnie Zosia się budzi... skoczę na klub jeszcze zanim zacznie się jazda
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 06:21   #2043
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Hej.

Ancior dzisiaj budził się co 2h Ja spałam z jakies 3 godziny, wiec jestem niezywa. Cwaniak wlasnie zasnal mi na rekach, wiec pewnie i ja sie jeszcze z nim połoze.
Stary 2013-02-08, 06:31   #2044
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć
ja tylko na moment, musze sie szykować, bo jedziemy na szczepienie...dzisiaj 3 dawka prevenaru, infarix i wzw chociaż nie wiem czy wzw mi nie przełoży na za 6 tyg, przy synku mi rozdzieliłaale jak mlutka miała 2 mce to wsio na raz poszło plus rotarix, więc nie wiem jak tym razem no nic zobaczymy... tż ma dzisiaj wolne (chory pieron jest a ja od tygodnia trzepę gaciami żeby dzieci nie zaraził) więc pojedziemy razem, jeszcze do szkoły musze podjechać zostawić podanie o urlop
nadrobię was później

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 06:55   #2045
zielona191189
Raczkowanie

Wczoraj widzialam sie z dwiema osobami,ktore dawno mnie nie widziały iii... powiedzialy jaka ja jestem chuda Nawet niewiecie jak mnie do podbudowało piękna nowina...

Ja jutro sie zegnam z tzetem wyjezdza na Litwe do 14/15tego.. ja juz sie przyzwyczailam ze tz wynosi smieci,chodzi do sklepu,rozciela łózko i leje wode do wanienki i kto mi to teraz bedzie robil
zielona191189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 06:58   #2046
zielona191189
Raczkowanie

\Wczoraj widzialam sie z dwiema osobami,ktore dawno mnie nie widziały iii... powiedzialy jaka ja jestem chuda Nawet niewiecie jak mnie do podbudowało piękna nowina...

Ja jutro sie zegnam z tzetem wyjezdza na Litwe do 14/15tego.. ja juz sie przyzwyczailam ze tz wynosi smieci,chodzi do sklepu,rozciela łózko i leje wode do wanienki i kto mi to teraz bedzie robil

Edytowane przez zielona191189
Czas edycji: 2013-02-08 o 10:03
zielona191189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 07:05   #2047
marzenka1984
Rozeznanie

Dzień dobry, przez tapatalka przestanę wychodzić z łóżka skoro z pod kolderki można do Was pisać gdyby nie krzykacz w lozeczku
Wracam później z kawka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-08, 07:13   #2048
madziar_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a co to za cudo?
już nie Ty pierwsza wspominasz o nim a ja nie wiem o co chodzi
To chyba polska odpowiedź na szczeniaczka-uczniaczka, tylko że do oryginału to mu daleko . Na dłuższą metę strasznie męczący jest .

Ala nakarmiona, pośpi pewnie do jakiejś 10. Zmykam, bo muszę dziś cały dom ogarnąć, goście wpadają popołudniu. Miłego dnia
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 07:18   #2049
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
ale się dziś wyspałam
Teraz kawka i pączuś i pomału nadrabiam co naskrobałyście

Colds w takim razie czekam na zdjęcie kurtki, a Ty zadowolona jesteś?
i doczytałam o babci, zdrówka dużo dla niej

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 07:35   #2050
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
bo ona go zrobiła z miłości do mnie
widać jak mnie bardzo kocha mamusia moja

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Nisia, ja też nie doprałam. od dzisiaj na jedzonko będę zakładała te niedoprane sweterki bo szkoda mi nowych ubranek. śliniak też nie zawsze daje radę... a jutro podaję jagody
Polecam flanelowe pieluchy na podkładanie pod bródke przy jedzeniu.
Ja tym obabule całe dziecko i ciuszki czyste

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
tak myślałam
Oj ta nasza AngelMoni słuszne spostrzeżenie

trochę Wam zazdroszczę pisania z komórki...mi jak mąż zabierze lapka to znowu tylko czytać będę,bo już mi głupio dziewczyny fatygować,by dawały cos ode mniea to silniejsze jest

proszę jaka zadowolona i nawet zupką nie pluje

te melodyjki często wpadają w ucho,ale fakt,ze czasem oszaleć można.A Maja pięknie patrzy

śliczna ta moja synowa

Wiecie co?Wy tak piszecie o tych kupach po jedzeniu,bo wprowadzacie stałe pokarmy a ja nadal podaję tylko pierś a od kilku dni kupa jest zielonkawa(?),lekko śluzowata i w porównaniu z tą co wcześniej strasznie cuchnie.Przypomnę,że przedwczoraj zjadłam 4 okienka czekolady z orzechami-to pewnie od tego?Poradźciechyb a,że to po pączkach...

Jutro wezmę się za obrobienie reszty zdjęć do prezentacji i chyba będę ją powoli zamykać.Nie ma na co czekać,nie?

Miłych snów KochanePa
Nie ma już sie doczekać nie moge

A moj dzidz dzisiaj jak mozna spać to o 5 zrobił pobudke, potem o 7:30 zasnął i juz znowu nie spi od 8 a wczoraj spał jak zabity 9,5 godziny i musialam go budzic na szczepienie.
Ot jaka sprawiedliwość
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 07:36   #2051
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Colds w takim razie czekam na zdjęcie kurtki, a Ty zadowolona jesteś?
i doczytałam o babci, zdrówka dużo dla niej
Ja też czekam z niecierpliwością na te zdjęcia i na Twoją opinię Colds
Ja sobie zamówiłam taki szaliczek http://allegro.pl/komin-warkocz-szal...964195353.html o numerze 13
Dziewczyny, czy któraś z Was użytkuje Renault Megane III?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-08, 07:51   #2052
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
a tu kilka fotek z dziś
Cytat:
i z wczoraj
śliczna.aga_ton ja niw wierze,ze Ona daje ci popalic,taki usmiechniety aniołeczek na zdjeciach

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Vanish nie dał rady

O kurde, nie wpadłam na to, to ja chyba też mojego złożę i będę Mai tak stawiała.

Maja z wczoraj poniżej.
nastepna pieknosc

witam

młody juz w przedszkolu na zabawie karnawałowej a ja kawusie popijam.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:12   #2053
maggie123
Zakorzenienie

jakoś nie mam na nic weny
kocham moją córi, ale dziś oddam w dobre ręce... przez całą noc marudzenie nie wiem czemu. dziś pobudka o 6 (oczy mam podparte zapałkami). Zasnęła na pół godziny tyle, że włączyłam kompa, żeby przy nim zjeść śniadanie i już nie śpi. Na razie słyszę pokrzykiwania, ale pewnie za moment będzie wycie... spać mi się chce, głowa pęka od wczoraj i najchętniej spędziłabym dzień w łóżku...
Zielona, za co Cię zbanowali? nie tak dawno, jak miałam problem z logowaniem na wizaż myślałam, że dostałam bana

powoli postaram sie Was nadrobić
a z tego, co pamiętam
Colds, mam nadzieję, że z babcią będzie coraz lepiej i dobrze się nią zajmą
Kate... ale dałaś z tą sukieneczką. Cudna!
Tamlin, popatrz czy takie sukienki "weselne" są. Bo innych rzeczy na razie nie potrzebuję.

Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków za kolejne miesiące

Iwoncia, cieszę się, ze już po szczepieniu.
Agaton, tez bym tą babę no co za ludzie!

a nie mówiłam.. wyje.. więc idę

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:19   #2054
afternoon
Rozeznanie

Dzień dobry

Wpadam i od razu polecam książkę Joanny Woźniczko-Czeczott "Macierzyństwo non fiction" - rewelacja, a momentami miałam wrażenie, że to ja pisałam te książkę

Iwa
przyznać sie tu bez bicia, jak makaron wyszedł
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:26   #2055
gda
Zakorzenienie

U nas też dziwna noc - znowu pobudka o 3.30 na godzinę... Męża wysłałam do drugiego pokoju i leżałam z tym małym sadystą Po godzinie padł na szczęście A jak się obudził o 7, to hop do męża i odsypiałam do 9.

Dziś siedzimy w domu, szkoda... Bardziej się męczę zajmując się dzieckiem w domu niż jak gdzieś idziemy.

Czy Wasze dzieci też mają takie "napady" szybkiego machania rączkami? Bo Henio tak i czasem aż wali się nimi po twarzy

Ja sobie też poprawiłam nastrój kupując sukienkę z resztek wyprzedaży w River Island, koszulę i bluzę z Zary i nowe śniegowce Ooo i pączka właśnie od męża dostałam do łóżka
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:28   #2056
gda
Zakorzenienie

O, pączek z budyniem to nie mogę
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:39   #2057
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też mają takie "napady" szybkiego machania rączkami? Bo Henio tak i czasem aż wali się nimi po twarzy
Ja sobie też poprawiłam nastrój kupując sukienkę z resztek wyprzedaży w River Island, koszulę i bluzę z Zary i nowe śniegowce Ooo i pączka właśnie od męża dostałam do łóżka
Maja właśnie tak leży i macha nogami i rączkami i ręką po brzuchu się klepie
Pokaż zakupy! Ja uwielbiam River Island, jak byliśmy w Londynie to nie było takiego którego nie odwiedziłam :P
Stary 2013-02-08, 08:42   #2058
afternoon
Rozeznanie

Gda pooookaż zakupy

Filip też naparza kończynami jak szalony, rączkami wali po brzuchu aż bębni
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:45   #2059
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Vanish nie dał rady

O kurde, nie wpadłam na to, to ja chyba też mojego złożę i będę Mai tak stawiała.

Maja z wczoraj poniżej.
Maks tak samo okłada się łapkami po brzuszu a piętami o leżaczek.

Mój głupi kocur chodzi ze szczurem, maskotką z Ikei (swoim mężem ) w pyszczku i miałczy do niego hmm..

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2013-02-08 o 08:46
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:49   #2060
Iwoncia81
Zakorzenienie

To ja wczoraj zbunkrowałam 3 pączki przed tżtem żeby były na dziś a ten je znalazł i zjadł se - ale na szczęscie jednego
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:53   #2061
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Jak mnie ta Paulina dobija. Wczoraj pół dnia miałczy że ona chce mieć jutro wolne i zostać w domu. No to rano mówię do Kropa aby jej nie wiózł, że zostanie z nami. I co? Wstała i foch bo ona chce do przedszkola
Mati po kleiku na moim mleku spał prawuie tyle co po kleiku na mm, więc teraz będzie różnie dostawał w zależności od tego ile uciagnę, no ale na razie mam pomrożone zapasy, więc zostaną wykorzystane.
Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Na forum parentingu to dziewczyny chodziki pokupowały a ja zareagowałam tak jak wy. Bo to akurat mi się wcale nie podoba, żeby takie 6 miesięczne dzieci w to wkładać. Ogólnie to nie jestem za klasycznymi chodzikami bo dzieci nie uczą się prawidłowych odruchów łapania równowagi i tam dopiero kręgosłupy się obciąża. Bo na 5 minut to maluchów w to się nie wkłada.
Chodzik ma zły wpływ na stopy i ogólnie chodzenie, na kręgosłup nie bardzo, bo dziecko sobie wygodnie siedzi.

Cytat:
My dostaliśmy pchacz na chrzciny o taki http://allegro.pl/interaktywny-vtech...009360618.html ale jest o tyle fajny, że ma ten grający panel zdejmowany i właśnie wyciągnęłam z pudła sam panel i Maja ma niezłą radochę, a i ja lubię tę melodyjkę i chodzę śpiewam "Halo, halo piesek dzwoni..." :P hehe
Super on jest, też dla Matinusia zakupimy w swoim czasie.

Piękne dzieci i Lenka i Zosia

A ja Wam się przyznam że z Paulą miałam pchacz, ale córa nie pałała do niego sympatia za bardzo. Jak zaczynała chodzić, rwała się do tego jak dzika to miałam całe dnie w pozycji pochylonej i musiałam ją prowadzać. Po jakimś tygodniu kiedy już nie wyrabiałam z bólu pleców kupiłam chodzik. Coś wspaniałego. Wiem że nie powinno się używać ale nie dawałam rady. Teraz zacznę od pchacza ale nie wykluczam możliwości zakupu chodzika. A teraz linczujcie
Stary 2013-02-08, 09:03   #2062
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Jak mnie ta Paulina dobija. Wczoraj pół dnia miałczy że ona chce mieć jutro wolne i zostać w domu. No to rano mówię do Kropa aby jej nie wiózł, że zostanie z nami. I co? Wstała i foch bo ona chce do przedszkola
Mati po kleiku na moim mleku spał prawuie tyle co po kleiku na mm, więc teraz będzie różnie dostawał w zależności od tego ile uciagnę, no ale na razie mam pomrożone zapasy, więc zostaną wykorzystane.

Chodzik ma zły wpływ na stopy i ogólnie chodzenie, na kręgosłup nie bardzo, bo dziecko sobie wygodnie siedzi.

Super on jest, też dla Matinusia zakupimy w swoim czasie.

Piękne dzieci i Lenka i Zosia

A ja Wam się przyznam że z Paulą miałam pchacz, ale córa nie pałała do niego sympatia za bardzo. Jak zaczynała chodzić, rwała się do tego jak dzika to miałam całe dnie w pozycji pochylonej i musiałam ją prowadzać. Po jakimś tygodniu kiedy już nie wyrabiałam z bólu pleców kupiłam chodzik. Coś wspaniałego. Wiem że nie powinno się używać ale nie dawałam rady. Teraz zacznę od pchacza ale nie wykluczam możliwości zakupu chodzika. A teraz linczujcie
I za ta szczerość cie uwielbiam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:17   #2063
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wpadam i od razu polecam książkę Joanny Woźniczko-Czeczott "Macierzyństwo non fiction" - rewelacja, a momentami miałam wrażenie, że to ja pisałam te książkę

Iwa
przyznać sie tu bez bicia, jak makaron wyszedł
Pisałam przecież wczoraj że pycha! Jak to my mówimy "do powtórki"

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

i nogami też
Stary 2013-02-08, 09:23   #2064
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
dopadła mnie zemsta teściowej
zjadłam od niej jednego pączka i rzygam dalej jak widzę...
jeszcze do tego mam biegunkę...

niech jej będzie, wygrała to starcie

Cytat:
Ja też czekam z niecierpliwością na te zdjęcia i na Twoją opinię Colds
Ja sobie zamówiłam taki szaliczek http://allegro.pl/komin-warkocz-szal...964195353.html o numerze 13
Dziewczyny, czy któraś z Was użytkuje Renault Megane III?
śliczne te kominy, tylko troszkę drogie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:29   #2065
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Zjadłam wczoraj 3 pączki, dzisiaj zjadam czwartego bo został jeden. Mniam mniam.

Dziecię bryka w foteliku i ani jej w głowie spać pomimo, że zwykle miała o tej porze drzemkę

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja Pole tez Bunią nazywam
Bunie nasze kochane

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
tamlin - tylko, że wymioty z takimi skrzepami krwi.. A rozwolnienie to też takie czarne, krwiste..
Strasznie to brzmi...

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Zaglosowane.

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Czy ona stoi sama na nóżkach?
Też miałam pytać.

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Sama prawie Z tyłu mąż ją za plecki asekuruje. Ona to taki dziwoląg Na brzuszku nie lubi to i ma do tyłu z obracaniem się na brzuszek, na plecki z siadaniem. Ale na nogi to pierwsza, sztywna jest. Ładnie równowagę balansuje. Stara się i sprawia jej to frajdę. Ona inaczej niż moje starsze córki. One na brzuszku lubiły, wcześnie i dużo raczkowały. A na nogi poszły samodzielnie dopiero w wieku 14 miesięcy. Zosia sądzę, że będzie odwrotnie. Może ona roczek przedrepta. Teraz ma 5 miesięcy i 8 dni.
To jestem pod wrażeniem.

A w ogóle to nasz piesek zdechł... miał 17 lat, także staruszek.
Najważniejsze, że udalo mu się odejść w domu, nie trzeba go bylo usypiać. Troche cierpiał przez 2 dni, ale czopki mu pomagały. Eh dziwnie tak bez niego, zawsze się plątał pod nogami.
Stary 2013-02-08, 09:29   #2066
sandra23s
Zadomowienie

Wiktor miał ten pchacz z vtech ale opcją pchania go nie był zainteresowany tylko tym panelem grającym,wiec mu go ściągnelam a ta część do pchania poszla do piwnicy.chodzika nie miał,jakoś sam sie nauczył chodzicjak miał 9 mies to sam juz śmigał

Stary 2013-02-08, 09:32   #2067
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Mały wreszcie zasnął, od 4
Ale humor miał przedni i gadał caly czas.

Jasiu macha nogami i rękami i też właśnie czasem sobie w glowe przyłoży, aż stuknie Jak trzyma w rączkach jakieś zabawki to Go pilnuje, bo raz się dziabnął w nos i miał cały czerwony

Nisia bardzo ładny komin

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:33   #2068
sandra23s
Zadomowienie

jeśli wasze dzieciaczki lubią grające i świecące zabawki to polecam to
http://allegro.pl/stojak-gimnastyczn...996280246.html

Stary 2013-02-08, 09:33   #2069
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
I za ta szczerość cie uwielbiam

Ja Ciebie też

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
A w ogóle to nasz piesek zdechł... miał 17 lat, także staruszek.
Najważniejsze, że udalo mu się odejść w domu, nie trzeba go bylo usypiać. Troche cierpiał przez 2 dni, ale czopki mu pomagały. Eh dziwnie tak bez niego, zawsze się plątał pod nogami.
Bardzo mi przykro.

Paula zaczęła chodzić 4 dni przed roczkiem.
Stary 2013-02-08, 09:35   #2070
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
a tu kilka fotek z dziś
ajjj Aga cos sciemniasz z ta zloscina i maruda zbyt słodka buzie ma

Cytat:
Vanish nie dał rady

Maja z wczoraj poniżej.
ale usmiech piekny

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości