|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Hello
Poczytałam, ale nie pocytowałam ![]() Od poniedziałku koniec wyjazdów, więc będę na bierząco z Wizażem. Śniegu tyle dowaliło, że koniec. Przez całą zimę chyba tyle nie napadało co dzisiaj, a ja bidula musiałam sama wracać autem w taką śnieżycę. Pierwszy raz !!!
#4262 |
Zakorzenienie
|
![]() Wszysktim Chorowitkom zycze duzo zdrowia ![]() Antos na szczescie zdrowy Postanowilam Wam zostawic troche wiosny i wstawilam 4 zdjecia do albumu z dzisiejszego spaceru. Zapraszam. p4w lazienka sliczna ![]() nie moge sie juz doczekac domu Mayaszki. A gdzie morska? ![]() Dawno nie widzialam tez Ani chyba... ![]()
#4263 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam, dzięki ![]() Cytat:
![]() Dla ich klientów wcześniejszych jest 3 ![]() A znacie płeć? ![]() Cytat:
*** Spadało u nas trochę śniegu, tyci tyci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
O ja cie, naprawdę?? I jak się mają? Wiesz coś? *** ![]() Wiecie co, Zosia ma teraz taki chimerny okres, że szok ![]() ![]() ![]()
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wstał dziś rano i zrobił misia: IMG_0002.jpg, oglądał instrukcję i wszystko sam zrobił.
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam na zebraniu w przedszkolu, nasze przedszkole zmienia lokalizację, przenosi się do nowego budynku, będą mieli kuchnię z aneksem, catering będzie tylko na obiad, resztę sami. Będzie lustro weneckie itp. W związku z tym, od przyszłego roku przedszkole będzie kosztowało 730 zł + 12 zł dziennie za wyżywienie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no faktycznie, jakoś tak ta cyfra 5 wydawała mi sie taaaka odległa ![]() aha nie znamy jeszcze ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
sluchajcie, moja Oli ostatnio często rano skarży się, że niewyraźnie widzi na jedno oczko, jak pójdziemy umyć to mówi ze już dobrze. Myślicie ze powinnam to skontrolować u okulisty? Nie chce wtedy rano za bardzo otworzyć oczu, ale jak otworzy, to nie widać, zeby było coś nie tak, jakieś zaklejone czy coś. wygląda normalnie. Ze 4-5 razy skarżyła się na lewe i raz na prawe oczko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4269 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dobry,
Dowaliło tyle sniegu, że małż już 2,5 godz odsnieża. Wszystkoe mega zasypane. Alan już o 8 szalał na podwórku. O której Ani mówicie? O Anuli? Woooooowwww, naprawdę? Odważyli się? Morska przyjdz do nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmykamy malować malowanki.
![]() |
#4270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że warto skonsultować. ![]() Mega drogo ![]() Cytat:
![]() Nie, o Ani od Bartusia ![]() ![]() Szczerze mówiąc to nie wiem, czy nam się uda finansowo ![]() Pokażesz, jak Alan maluje? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Ola-Unhola
|
![]() Jola, ale śliczny miś ![]() ![]() Przedszkole, rzeczywiście poszalało ![]() A jak z dojazdem, dalej dużo? Ant od wczoraj w domu. Kaszlał całą noc ![]() Kurujemy się na poniedziałek, bo ma balik. Muszę jeszcze skrócić strój. Bedzie Iniemamocnym ![]()
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mysle wlasnie, tylko teraz muszę dobrego okuliste znaleźć, tzn z dobrym podejsciem do dzieci. Moja Oli kredkami nie lubi za bardzo rysować, za to farbami tak, i nawet jej wychodzą fajne rysunki. malujemy obie i ona naśladuje mój rysunek. a czasem sama coś wymysla, ale to raczej abstrakcje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troszkę, nie jakoś bardzo. ![]() Pokażesz, prawda? ![]() Cytat:
![]() Mój Kuba uwielbia lekarzy ![]() ![]() Farbami zamalowuje kartkę na kolorowo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ło matko, to jakaś abstrakcja dla mnie, Oliwka nie znosi ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- idziemy do sklepu, wziełysmy się za pieczenie słonecznikowca, a tu slonecznika w domu nie mamy ![]() przy okazji może do biblioteki pojdziemy oddamy ksiażeczki Oliwki i inne wypożyczymy. Oliwka ma już swoją kartę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Pokaże ![]() Teraz wstawiłam kilka przedszkolnych fot. Niektóre robione przeze mnie, niektóre z przedszkola strony, więc mniej wyraźne. Zaraz zrobię jeszcze jeden album z różnych innych fotek ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2013-02-08 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaaa ![]() Fakt, 7 stówek to juz nie przelewki ![]() Absolutnie nie ma co pokazywać. Alana ulubionym kolorem jest czarny a ulubionym rysunkiem to koło (czarne maziaje ![]() ![]() ![]() A nożyczkami też tylko tnie na kawałki, nawet nie próbuje po liniach ciąć ![]() ![]() Cytat:
![]() Alan też uwielbia lekarzy i lekarstwa. Nawet tran pije bez popity i dopomina sie o więcej. Wszystkie leki zje bez szemrania, a jak już coś bardzo niedobrego jest to prosi żeby dać popić i już ![]() Pożarlismy się z małżem ![]()
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Kuba bałwanka raz narysował, a też bym go wcześniej o to nie podejrzewała ![]() ![]() Kuba miewa podobnie, mówi, że chce po swojemu i koniec tematu ![]() ![]() To jest duże ułatwienie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Jolu, dzieki za wiesci o E. Ale sie ciesze. Mam nadzieje, ze kiedys znajdzie czas i sie odezwie tu lub w klubie.
Za Ania sie stesknilam jakos ![]() Moj Antos rysuje tylko odkurzacze, czasami mu wychodzi, a czasami nie ![]() Kolorowanki koloruje jednym kolorem, jak mu mowie, ze mozna dwoma, to zaczyna sie zloscic ![]() ![]() ![]()
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A wczoraj to do sklepu szłyśmy w 4(B we wózku)i wracałyśmy 2,5h,a machnęłabym tą trasę w godzinkę z Blanką pieszo z palcem w tyłku ![]() ![]() Dziś od rana mam 3 dziewczynek.Natalka spała u nas.Właśnie gotuje jaja na śniadanie i już robię za mediatora ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2013-02-09 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jolu nie zacytowało mi Ciebie ![]() ![]() Alan wstał z katarem. Chciałam poinhalować i końcówki nie mogę znaleźć, kurdeczka no. Jakos tam poszło maską, ale ile sie nasłuchałam, że on chce rurkę, maski nie lubi, za bardzo dmucha, zabierz to, sama to wąchaj, nie smakuje ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- A no i przyszłam z konkretnym pytaniem a popisałam wszystko tylko nie to co chciałam najbardziej. Jolu, Mariolu przypomnicie te naturalne miksturki na przeziębienie, które stosujecie dzieciom? Wtedy nie zapisałam ![]() ![]()
![]() |
#4281 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Czyli widzę, że Kubuś nie jest jedyny ![]() ![]() Przepraszam, ale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam 3 rysunki Kuby sprzed 3 miesięcy: IMG_0001.jpg IMG_0002.jpg IMG_0003.jpg Tłumaczenie ![]() na pierwszym jest nasz samochód z boksem, a w boksie rower ![]() na drugim to nie jest hulajnoga ![]() ![]() na trzecim - trolejbus ![]() No właśnie, Kuby szkoda ![]() ![]() ![]() Zdrówka ![]() ![]() Ja dawałam tylko napar z majeranku, tu jest post Marioli https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3542 Mariolu, teraz mi się przypomniało - strój z allegro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
![]() chodze jak osa od rana, wszystko mi źle i wszystko mnie wnerwia, szczegolnie dziadki. na szczescie Oli spokojna, bo wczoraj Ona dała mi popalić. Czekam az TZ wroci z pracy i zamkne sie chyba w pokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rysunki Kuby pierwsza klasa. Alan tak nie rysuje ![]() Szybko sie uwijacie z mieszkaniem. Mówiłaś, że to jeszcze kosmos, tyle czasu a to już już ![]() ![]() Mamy w inhalatorze różne końcówki, Alan toleruje tylką tą http://www.medikal.pl/diagnostic-ust...n-o_l_502.html A jeszcze mówiłaś o jakichś syropkach i innych specyfikach z normalnym składem, bez tych świństw. Dzięki za tego posta juz zapisałam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie, wczoraj byłam z Kubą u naszej lekarki na osłuchaniu i powiedziałam jej, że kaszlę okropnie już chyba dwa tygodnie. I ona powiedziała, że krztusiec wraca ![]() I tak mnie dzisiaj ten kaszel męczy, że chyba pójdę do lekarza ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() Pokaż ![]() Ma być oddane z końcem maja 2014 roku, mam nadzieję uwinąć się do września, ale zobaczymy. No OK, ale jak się tym inhaluje? Wkłada do buzi czy co? Znam Salvigol (tabletki do ssania) i Grin Tuss Pediatric (syrop). Jeszcze Sinupret (z alkoholem, ale reszta w porządku) Edit: ostatnio znalazłam też w miarę fajny syrop Pyrosal. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Przypomniało mi się, że Kuba chętniej niż koloruje i rysuje, rysuje po kropkach albo szuka dróg w labiryntach.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-02-09 o 13:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Później wrzucę. Ogólnie już nie śpi. Dziś poszedł spać, bo pół nocy sie męczył z tym katarem, a potem wstał o 6.30(wczesnie jak dla nas ![]() ![]() 4 m-ce na wykończenie? Szybka Jesteś ![]() Nie skumałam, sorki. Zbliża sie do noska, ale Alan lubi też wkładać do buzi ![]() Dzięki. Sinupret mam akurat, ale to chyba już na zaawansowane przeziębienie. alan też woli kropki i labirynty. P.S Widziałyście nową emotkę ?? <kawa> Już nie trzeba będzie wstawiać wymyślnych zdjęć kawy :- )
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 ![]() Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2013-02-09 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Jola, też słyszałam o krztuścu ostatnio. Mnie martwi kaszel Antosia, też pójde w tyg do lekarza na osłuchanie ![]() Wojtusiu, dziekuję za komentarze w albumie ![]() Pownerwiasz się, pownerwiasz i przejdzie. Już niedługo ![]() Dzieci po pomidorowej a na drugie idę na łatwiznę i klopsiki z Ikei, hehe. Kupiłam 1 kg i z ziemniaczkami podam ![]() Zastanawiam się czy jechać na film Róża. U Taty dzisiaj seans filmowy za darmo dla mieszkańców gminy. Ale sama, bo Małż z dziećmi musi zostać. Udanej soboty ![]()
#4287 |
Zakorzenienie
|
Miramej, ja mam też taką końcówkę, i moje dziewczyny pakują ją do buzi
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sinupret na zalegający katar jest dobry ![]() ![]() A jakie macie labirynty, skąd? Nie widziałam, bo ja wpisuję, a nie zaznaczam ![]() ![]() ![]() Ola, super masz chłopaków ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
dzięki, już mi ciut lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w różnych książeczkach z zadaniami dla dzieci są. Ostatnio kupiłam w Biedronce taką dwustronną książeczkę(z Tomkiem ![]() ![]() A ja zaznaczam ![]() Niewiem czy skuteczniejszy ![]() Zrobiłam beziki i chatkę puchatka. Od cukru z bezów już mnie zęby bolą, a przytyłam chyba z 5 kg ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.