|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Ja brałam Femibin 1 ale były drogie 45 zł na miesiąc, poszłam do apteki po cos tańszego i teraz biorę ELWVIT 39 zł na miesiąc i Farmaceutka mówi ze to wszystko to samo...chciała mi dać inne jakieś Prenatal na 3 miesiące 55 zł ale zapytała czy mam problemy z tarczycą powiedziałam ze tak, to mówi ze mam to mówić bo nie mogę brać witamin z jodem więc nie mogłam ich kupić.
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39112716]Poczekaj do wtorku.
Spokojnie Choć ja też się martwiłam, ale ta endokrynolog mnie uspokoiła, bardzo miła lekarka.[/QUOTE] Dzięki Perse za podniesienie na duchu Cytat:
Aż się popłakałam. |
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, czas poćwiczyć na macie troszkę, kręgosłup będzie mi wdzięczny
|
#3094 |
|
Rozeznanie
|
U mnie pomalutku, w poniedziałek zawitam na jeden dzień na Śląsk a co do śniegu to dużo to mało powiedziane haha:d taras mam tak zasypany że bramki wejściowe nie widzę a zawsze było widać kawałek podwórza
dobrze że w końcu słonko świeci bo śniegu bardzo dużo napadało
|
|
|
|
#3095 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kobiety
Trzymam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki!!! Ja dziś startuję z 15stym Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Femibion Natal II ale tylko dlatego, że w aptece nie było Pharmatonu Matruelle (Perse je bierze). Póki co jestem zadowolona ale jak skończę to nie wiem czy nie przerzucę się na te upatrzone od początku Gratuluję udanych wizyt i kolejnej kobietki w brzuszku ![]() Jeśli chodzi o cerę i płeć to...ja przez pierwsze 3 miesiące mialam nieskazitelną buzię, normalnie mam mieszaną z małymi problemami, więc byłam zachwycona. Ale od 12 tyg zaczęły mi wyskakiwać krostki, w dodatku dekolt też dopadło
|
||||||
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zadzowon do jakiegoś endo będziesz przynajmniej spokojna jak Ci coś powie/przepisze.... |
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wyniki hormonow tarczycy w normie, ale przed braniem femibionu natal 2 (tam jest jod) tak jakby dusilam sie. Kiedyś wam o tym pisalam. Biorę ten jod od 12 tyg i nie mam juz podduszania. A najlepsze, że zauważyłam to dopiero dzisiaj. Mnie lekarz mówił, że jod dobrze zrobi nie tylko dziecku ale też i mi.
W Polsce mamy za mało jodu (oprócz terenów nadmorskich), dlatego też m.in. mamy sól jodowaną (wprowadzono taki obowiązek). |
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nikt mi informacji przez telefon nie udzieli. Tylko wizyta, a i tak nie wiem, czy nie każą mi najpierw zrobić ft4 ...
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neni...
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mówię Ci, że Twoja dzidzia ma się OK, bo ona sobie bierze, co potrzebuje. To Ty możesz mieć problemy zdrowotne. I po ciąży również będziesz musiała kontrolować tarczycę. |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym, że przy okazji poszukiwania informacji o chorobach tarczycy doczytałam, że nie będąc w ciąży , jodu dodatkowo nie należy przyjmować
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja mogę mieć, ciul ze mną
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-02-08 o 10:51 |
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!
jestescie wariatki tylke napisac ? jak ja mam to nadrobic hehe dam rade ale po sniadaniu Wczoraj ogladalam z tz atlas chmur i w polowie filmu wylaczylismy byl tak glupi ze juz dawno takiego filmu nie ogladalam.. ale bylo smiesznie bo ... Puscilam bąka lekko .. no i mowie do TZ ze to nie ja ,ze to dzidzius i ze w tym tygodniu ciazy juz to jest mozliwe ze dziecko pierdzi i ze to trzeba gdzies wypuscic ( oczywiscie na zarty to mowilam,ale powaznie zeby nabrac TZ ) a on sie popatrzyl na mnie i mowi : "Na wizazu to przeczytalas? " ![]() :brzyda l: hahhaah albo dzis rano wstaje i zamiast czesc kochanie czy cos to mowi "Ucze sie zycia od Wizazu ![]() " hahahhahaahniewiem czy ktoras z Was ogladala dzis DDTVN? jak bylo o tej niance w Rosji co znecala sie nad dzieckiem? http://nasygnale.pl/kat,1025343,page...wiadomosc.html tu jest filmik,ale ostrzygam.. ja sie poplakalam jak to ogladalam jak mozna tak zrobic dziecku! jakbym ja dorwala to niewiem co bym jej zrobila!!!! ide zjesc i bede nadrabiac.. |
|
|
|
#3109 |
|
Konto usunięte
|
Ja mojemu TŻowi codziennie tłumaczę słuszność przesiadywania na wizażu. Jakie czasami się trafiają ciekawe wątki, jakie można wysnuć wnioski nt. społeczeństwa i współczesnej młodzieży, ilu ciekawych rzeczy się dowiedziałam, już nie mówiąc o tym, ile mam czasami śmiechu ![]() A przed oczami już mam ten pozew: "bo za dużo siedziała na wizażu" ![]() ![]()
|
|
|
|
#3110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już wolę brać, nawet gdyby dla mnie to do końca dobre nie było, bo dziecko potrzebuje go do prawidłowego rozwoju.
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, ze mi sie filmik nie otworzył, bo po tym co piszecie to jakies okrutne jest....brrrrr az mnie ciarki przeszły....
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jak moja mama miała coś takiego, ze wywalalo jej jakby ,,jabłko adama", hehe, bo to faceci mają, to lekarz też jej przepisał jod i pomogło. Wyniki miała w normie, usg tarczycy też, ale widocznie brakowało jodu.
Bolą mnie z tyłu plecy. Szefowa puściła mnie do domu, bo ledwo chodzę. Idę w poniedziałek po L4, bo dobrze nie jest. Nie wiem czy to od kręgosłupa czy może nerki. Wczoraj jak robiłam siusiu (jak słodko to brzmi, hehe) to jak mnie chwyciło to myślałam, że zejdę z tego świata, cała mokra byłam. Przeszło, a teraz znowu to samo, lżej trochę, ale boli jak ... pi, pi, pi (cenzura). Wiecie co to może być: Ból z boku i na plecach, tak jak żebra się kończą aż do miednicy, ale tak silny, że prosto nie mogę stać. |
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39113480]
Ja mojemu TŻowi codziennie tłumaczę słuszność przesiadywania na wizażu. Jakie czasami się trafiają ciekawe wątki, jakie można wysnuć wnioski nt. społeczeństwa i współczesnej młodzieży, ilu ciekawych rzeczy się dowiedziałam, już nie mówiąc o tym, ile mam czasami śmiechu ![]() A przed oczami już mam ten pozew: "bo za dużo siedziała na wizażu" ![]() ![]() [/QUOTE]To jedyne forum, na którym warto przesiadywać. Mój na szczęście jeszcze się mnie nie czepia, też siedzi w tym czasie na necie zazwyczaj, albo robi c co chce - np. gotuje ![]() Idę wysuszyć włosy, bo mi zaraz wyschną każdy w inną stronę. A jeszcze opowiem, jak mój biedny mąż prawie zszedł na zawał: Wysłałam mu o 7 rano sms mniej więcej o treści: "dałam radę się wykąpać, tragedii nie było, trochę gimnastyki to wymagało, bez brzucha to wogóle byłby luz" (bo musiałam rano umyć się i włosy bez słuchawki prysznicowej-pod kranem w wannie), a on przeczytał pobieżnie, bo szef stał nad nim: TRAGEDIA, BRZUCH i biedny na zawał prawie padł i szefa zbeształ, że coś chce a on MUSI sms przeczytać dokładnie!! Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-02-08 o 11:05 |
|
|
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/n...y-u,nId,626162
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia ja nie mam pojęcia......:/
PS. Jak się dziś w toalecie uśmiałam....schylam się patrzę....o! kręska mi się od pękpka w dół zrobiła....za chwilę....ale ja jestem tępa..przeciez mam dziś rajstopy i mi sie tak szew odbił hehehehehe |
|
|
|
#3118 |
|
Konto usunięte
|
Hej
wczoraj wypuścili mnie ze szpitala, mam brać antybiotyk, oszczędzać się, i mam jeszcze tydzień zwolnienia. Jak nic się nie powtórzy to powinno być dobrze chociaż teraz jestem już tak osrana, że nie wiem co moge robić a czego nie żeby nie sprowokować skurczy ;( dzięki za wsparcie !!!! |
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie próbuję zaglądać, już się na dziś wypłakałam
|
|
|
|
#3120 |
|
Konto usunięte
|
Moja mama ma przerośniętą tarczycę (tzw. wole), moja babcia miała usuniętą, wujek również miał operację, a więc ja już wolę dmuchać na zimne, jeszcze ze słabszymi wynikami to wcale...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

dobrze że w końcu słonko świeci bo śniegu bardzo dużo napadało 

pewnie dotka po wczorajszym zdjęciu podesłała