|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
![]() Widzę duże zmiany się szykują ![]() Karolka fotka dla Ciebie. W składzie na drugim miejscu jest wyciąg z nasion słonecznika jest jeszcze uwodorniony olej roślinny, wyciąg z rumianku, bisabolol (substancja z rumianku, ma działanie antyseptyczne), pantenol. Czyli składowo naprawdę fajnie |
|
|
|
#3962 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby się spodobało
|
||
|
|
|
#3963 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() u mnie wszystko po staremu. Noc jak zawsze. Poranek też od normy nie odbiega Za oknem biało, chodniki nieodśnieżone więc ze spaceru nici. Po tych chodnikach się przejść nei da, a co dopiero przejechać wózkiem. Może później wezmę małego do ogrodu na rękach ale to się zobaczy ![]() Wczoraj kupiłam staremu prezent walentynkowy - kurtkę 3w1 z Hi Tec i dziś ma przyjść. Już się nie mogę doczekać ) i mam nadzieję, że jeszcze coś co będzie niespodzianką. Chociaż znając mojego męża... Nie wiem czy pisałam ale ja sobie nawet pierścionek zaręczynowy wybierałam bo on nie wiedział jaki mi się spodoba Ale za to mam taki jaki chciałam - z białego złota z malutkimi brylancikami ![]() Cytat:
Ale za to dziś je jeszcze czuję... ciężko mi w brzusiuCytat:
Ja mu do owoców dosypuję 1-2 miarki kleiku ryżowego i on się nie rozpuszcza. Próbowałam tego i czuć takie grudki jak się je ale Junior to uwielbia. Zresztą, czego on nie lubi Jak na razie tylko szpinak mu nie podszedł.Cytat:
Cytat:
Bawcie się dobrze Cytat:
dla naszego mistrza kierownicyCytat:
![]() Cytat:
Oby się spodobało
|
|||||||
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() U nas nocka i poranek jak zwykle ostatnio, narzekać nie mogę Teraz synuś śpi, choć nie było łatwo. Jest zmęczony, oczy trze, ale żeby usnąć... Gdzie tam... No ale udało się w końcu ![]() Cytat:
![]() Wcześniej uwielbiał Dziadka Lulka
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U nas nocka znowu ze wstawaniem częstym na podanie smoka, chociaż względem ostatnich dwóch dni było lepiej Zazdroszczę Wam dziewczyny (Mandagorka i Pumas) wolnego od dziecka ![]() Nadalko sama się wyprowadzasz czy z tż ??? Dziecko mnie już woła, ech
Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2013-02-08 o 11:10 |
|
|
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
Sol-dziękuję Ci bardzo
Nadalka wielkie za duże zmiany....Powodzenia:roza :robię pyszności na obiad-ryż z brokułami, piersią z kurczaka gyros, pieczarkami, serem feta i oliwkami-na koniec to moje niby risotto zapiekę w piecu....mniam.....
|
#3968 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Słyszałyście może coś na temat biosłonie? Oficajlnie piszę, że jestem (prawie) kocią mamą . Jakieś dobre rady, przed przybyciem kociaka, np. gdzie umieścić kocie spanko?Moja chichraczka potrzebuje uwagi, więc koniec z czytaniem i pisaniem... ech .
|
||||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nadal kuszę Tym razem zdjęciami
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ale pospalysmy dzisiaj
|
|
|
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,pomozcie mi prosze, bo juz mi rece opadają;( Tymek budzi sie co 2 godziny w nocy ;( juz od kilku tygodni;( jestem zalamana, zła, niewyspana. Czasami da sie go ulula, ale w wiekszosci przypadków chce jesc ;( daje mu cycusia, ale ja juz chcialam przestac karmic i co wtedy? Daje mu na noc kleik ryzowy i NIC to nie daje, wstaje po 3 godzinach, a pozniej juz co 2 az do 8 rano;( Jak byl mlodszy, przesypiał mi noce ....odkad wyzły dwa zabki-koniec ze spaniem;(
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie zjadlam miseczke platkow fitnes
|
|
|
|
#3976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za decyzję o kociaku Ja się nei wypowiem bo nie mam. Ale chciałabym. Z tym, że królik u nas i pies u teściów... Zwłaszcza ten pies![]() zjadłabym chociaż jeszcze wczorajsze czuję ![]() No właśnie, Ciastek, dlaczego jej nie zabierzesz poduszki? Cytat:
|
||
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
u nas trwa to już 4 tygodnie i jest coraz gorzej zbieramy sie na spacerek, piękne slońce w centrum Polski ![]() Blue powodzenia! Mama Dep okazała się być bardziej absorbująca od Zosi, padłam!
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odp
Cytat:
![]() Ja bym tak chciała, a jak wybierał sam to pierścionek zaręczynowy mam beznadziejny. Ciągle kamienie z niego wypadały ![]() Wyglądają pysznie, ale będę twarda ![]() Mój walentynkowy prezent, który sama sobie zrobiłam
|
|
|
|
|
#3979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale przez to znika element zaskoczenia i czekania... Chociaż w zeszłym roku mnie zaskoczył bo pamiętał i dostałam kwiaty ![]() Śliczne serduszko Idę bo dzieć woła |
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
weekend
zbieramy się zaraz na jakiś spacerek, bo zapowiadają po południu opady śniegu, znowu :/ A rano tak ładnie słońce świeciło ![]() śliczny
|
#3981 |
|
Wtajemniczenie
|
piękny
ile razy dziennie smarujecie dziąsełka Dentinoxem??wiem, że w ulotce pisze 2-3razy, ale mi dziś chyba ze 4 minimalnie wyjdą... moja Lilka zapomniała jak się pije z niekapka....traktuje go jako wypasiony gryzak co zrobić, żeby piła z niego??dawać jej do gryzienia, aż załapie??
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
Hej jestem w drodze do pracy, wiec w koncu bede miala dluzsza chwile zeby was podczytac.
![]() Pies wczoraj ugryzl Michala porzadnie w palec. Ma cały spuchniety i fioletowy. Chwila moment i takie coś... nigdy nie byl agresywny do dzieci. Spal na fotelu, michal chciał go poglaskac i nieszczęście gotowe. Przestraszył się chyba. Nie wiem. Ale to doberman wiec scisk ma... Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas nie odsniezaja ulicy. Tylko obok. Do nas juz sie skreca w waska uliczke domkow i sami odsniezamy ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
grawerowanie w cenie.http://allegro.pl/zawieszka-wisiorek...993145804.html Na razie ok 3 x, bo więcej ni trzeba,ale zębów na razie nie widać. Podejrzewam, że będę częsciej jak się problem nasili. Zawsze też przed smarowaniem osuszam dziąsełko gazikiem, wtedy lepiej działa ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() A gdzie pracujesz? Z kim zostawiasz maluchy? |
||
|
|
|
#3986 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz odstawić to tak jak mi tu doradziła Pula w podgrzewaczu butelka z wodą i obok odpowiednia ilośc mleka mały się budzi wsypujesz do ciepłej wody mleka mieszasz i gotowe trwa to tyle co wyciągnięcie cyca tak zamierzam robić jak odstawię ale na razie cyc dla mnie wygodniejszy. Ciastek weź poduszkę niemowlęta w ogóle nie powinny spać na poduszkach. Ja wczoraj wchodzę do sypialni a mały na brzuszku, nogi między szczebelkami i śpi z nosem w materacu. Materac twardy, więc oddychał spokojnie, nie chcę myśleć co by było gdyby miał poduszkę. Zresztą chyba nadalka miała podobną sytuację i Iga się poddusiła Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-02-08 o 12:32 |
||
|
|
|
#3987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Moze by sie przestal budzic. Pociesze Cie ze u mnie z Michałem bywalo podobnie. Przechodzi z czasem. Nasze dzieci różne etapy przechodzą Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli poza Dentionoxem nic skuteczniejszego nie ma?? Paula biedny Misiek Nadalka zdradzaj coś więcej, bom ciekawa!!!
|
|
#3989 |
|
Raczkowanie
|
Biedny, biedny. Ten palec wyglada strasznie. Z kazdej strony slady zebow... tak plakal ze zasnal na cala noc...
Pracuje w sąsiednim mieście. Z lekarzem, jako sekretarka medyczna. On robi usg, ja pisze wyniki. Pozniej jedziemy do innego gabinetu i opisujemy zdjecia rtg juz bez pacjentow. Niezla praca. Zazwyczaj raz w tygodniu. Malo ale zawsze jakis grosz wpadnie. Za jeden taki dzien mam srednio 100-120zl Edit: zapomnialam dopisac ze dzieci z mama tz zostawiam, jak tz wraca z pracy to wtedy on z nimi siedzi bo ja wracam przeciętnie kolo 22 Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeździsz do Legnicy??Polkowic??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

jest jeszcze uwodorniony olej roślinny, wyciąg z rumianku, bisabolol (substancja z rumianku, ma działanie antyseptyczne), pantenol. Czyli składowo naprawdę fajnie

Jade juz pociagiem. Dziekuje wszystkim za kciuki
) i mam nadzieję, że jeszcze coś co będzie niespodzianką. Chociaż znając mojego męża... Nie wiem czy pisałam ale ja sobie nawet pierścionek zaręczynowy wybierałam bo on nie wiedział jaki mi się spodoba
Ale za to mam taki jaki chciałam - z białego złota z malutkimi brylancikami 

Jak na razie tylko szpinak mu nie podszedł.
dla naszego mistrza kierownicy
Nie pomyslalam po prostu, ze matka bedzie bardziej absorbujaca niz Zosia![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)