|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
a propo sniadanka, jedzonka, szarlotek itd - jak wam minal wczorajszy dzien? bylo obzarstwo?
![]() ja zjadlam 2 paczusie i dzis jeden spoglada jeszcze na mnie blagalnym wzrokiem z talerza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zadomowienie
|
Hej, napisze tylko, ze wszystko dobrze i dzis idziemy do domku
![]() ![]()
#1023 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie, że mu ulżyj, jeszcze mógłby się zmarnować ![]() Cytat:
![]() fewcia przepis spisany i przy następnej okazji wypróbuję ![]() ja dzisiaj upiekę zwykłą szarlotkę na kruchym cieście, nie będę wymyślać ![]() Co do skurczy to ja się strasznie boję, że nie będę wiedzieć, że to jest właśnie to :/ już bym wolała, żeby mi wody odeszły ale to też tak w większej ilości, cobym wiedziała, że to jest to ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
FEWCIA- dziękuję
![]() Co do mdlenia podczas okresu to mogę ci podać rękę ![]() Ale też uspokoić że te skurcze są do wytrzymania,po prostu człowieka spina. Najgorzej sobie poradzić z bólem partym,u mnie szły z krzyża więc myślałam że sie wściekne. Ale ani razu nie zemdlałam przy tym ani nie było mi słabo,jakoś dużo sił miałam wtedy ![]() ![]() PSTRYCZKU- no właśnie mi uświadomiłas że nie zjadlam wczoraj niczego co z tłustym czwartkiem związane ![]() GOSIA- dzięki za odpowiedź odnośnie szwów ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- NANCY- ależ tego nie da sie przeoczyć ![]() ![]() Mi wody odeszły 10minut przed porodem, w sumie to zaczęły się sączyć,położna przebiła pęcherz,chlusneło i sie zaczęła akcja pt. PORÓD ![]()
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Ewcia.... czekamy na opis i zdjątko malutkiej!!! ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale - gdyby była sytuacja, że na buzi Hani zaczynają się robić suche placki (oraz w zgięciach łokci, kolan), które np. mogą zacząć ropić I DO TEGO chlustanie od razu po zjedzeniu, mocne chlustanie - idź do lekarza bo tak zacząc się może skaza białkowa. Natomiast samo ulewanie, nawet 10ml - to malutko jest, naprawdę i jest normalne. Tak, widziałam, dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale sobie pospałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Kochane za kciuki
![]() dostałam 4 ![]() ![]() Jejuuuuuuuuu dziewczyny, jak mnie moja matula denerwuje, te jej rady, Bozeeeeeeeeeeeeeeee ........... ciagle zimno i zimno, ledwo zaplacze ta ze brzuszek ja boli masakra!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Jej, nie dam rady wszystkiego nadrobi..
Black, ![]() ![]() Dziewczyny karmiace piersia, czy wasze maluchy wypychaja jezykiem sutka? Moja mala do tej pory ladnie ssala a od wczoraj wieczorem cos jej sie odmieilo.. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Oczywiscię gratulacje dla wszystkich nowych mamus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do złotych rad: mam i teściowych... Powiem tylko że nie jesteś sama ![]() Moja mama tak potrafi mnie czasem wkurzyć że mam ochotę ją wtedy wyprosić ale że mam troche kultury osobistej to znoszę te jej gadanie ![]() Choć nie powinnam.
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39113770]
Do 28 dnia dajesz 3x5 kropli, potem bodajże 3x8 kropli + dodatkowa dawka na noc, też 8 kropli. [/QUOTE] Dzięki ![]()
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja mamusia też mnie denerwuje momentami, jeszcze Dzidź siedzi w brzuchu a ta już się martwi, jak my sobie z nim damy radę. Chyba czeka aż jej zaproponuję, żeby do nas przyjechała i nam pomogła, niedoczekanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dacie spokój, rozumiem gdyby te rady mi jakieś daawała konkretne, a tu mi wchodzi gada jakies glupoty... to ja sie denerwuje i ech..... moze jestem nienormalna, ale nic mnie bardziej nie denerwuje jak ktos mi sie inny oprocz mnie i tzta tak bardzo pochyla nad moja kruszynką. Boze, chyba na prawde mam cos z deklem, ma ktoras tak z Was? a w ogole mój ojciec ostatnio mnie odwiedził i chcial ja wziac na rece bez rozka!!!! a ja mowie gdzie! nie ma brania! hahah no na prawde ... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
heh, u mnie tez ciagle zimno ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Deli, gratulacje
![]() A Bokeh, u mnie to samo, moja mama ścina się z mężem moim - "Ale Michał, Ty nie siedź z nim przy kompie, przecież to go napromieniuje!!!", ale jak ja z nią godzinę rozmawiam przez telefon jak karmię, to nie napromieniuje? A telewizor? A wieża? ![]() Aaaaa było o niewypadających smoczkach, ja bym dużo dała za jakiś mechanizm głaskający i ćsssss-ysający ![]()
#1035 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ze juz w domku ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1037 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdolna dziewuszka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Wtajemniczenie
|
Deli gratuluję 4!
![]() Ale się dziś wyspałam,mogę góry przenosić ![]() Szaja mm podaje tak góra 150 ml dziennie,wtedy kiedy widzę że mała ewidentnie głodna-wkłada palce do buzi mlaska i spać nie może to wtedy podaje ze 30-40 ml i jest ok. Poza tym jestem zmuszona bo ona nic nie przybrała na wadze i pediatra kazała dokarmić. I podobno jeśli dawka mm nie przekracza 250ml to wit k podawać. Mam kolejny problem z moja rana po cc - od kilku dni boli mnie coraz bardziej,to jest taki ból jakby ktoś gorącym prętem mi przyłożył,albo polał na żywą ranę spirytus i to są takie kilkuminutowe ataki że aż mi słabo się robi. Miała którąś z Was coś takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
Deli, gratulacje, mozgu Ty!
![]() nancy, ja tez sie boje, ze nie rozpoznam skurczy. Tym bardziej, ze nie mam zadnych przepowiadaczy (nawet nie wiem jak to odroznic...) ani innych boli. Ja wczoraj wladowalam w siebie 4 paczki i nieskonczona ilosc faworkow. Ale dobrze mi z tym, ostatnie dni wolnosci ![]() Wiecie co, ja jakos nie do konca zdaje sobie sprawe, ze ten caly porod mnie dotyczy. Nie mam cisnienia na niego, wydaje mi sie, ze wszystko to jest poza mna. Gratuluje Wam, przekazuje nowe wiesci, ale siebie jakos nie widze na porodowce ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-08 o 11:16 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie rozpakowane i w dwupakach!
![]() za nami tragiczna noc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przepraszam, że was tak męczę moim problemami laktacyjnymi... wspominałyście coś o tłustym czwartku ![]() ![]()
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
ale mam wory pod oczami
![]() dziewczynki, ale naprawdę, rozpoznacie te skurcze, wcześniej czy później, naprawdę, w końcu zacznie d.upę urywać ![]()
#1042 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wreszcie Mała odkleiła się od cycka ![]() Noc okej za mną, już drugą z rzędu - zasypia przed północą, budzi się po 5:00 - raj! Tylko niestety w dzień nadal brzuszek daje czadu... Podajecie espumisan itp przed jedzeniem czy po? Ja też sesja na studiach i egzaminy i zaliczenia. Juz 2 mam za sobą, zdane ![]() Jutro jedno zaliczenie też. |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zazwyczaj daje przed. no chyba ze sie zapomne to tedy po Cytat:
nie bede pisac co dla mnie znaczy wyodna matka (proces takiej jednej jest w toku ![]() nie wkrecajcie sobie ze jestescie zlymi atkami bo dziecko to czuje, odreagowuje, wy czujecie ze dziecko jest niespokojne i sie denerwujecie i tak w kolko macieju. najwazniejsze ze dziecko nie bedzie glodne, a czy to kp czy mm.... no coz, takie zycie... Głowa do góry! na polepszenie humorku genialny watek!!!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199566 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Lady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
#1046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lady twoje porównanie do urywającej d.py są super ![]() Lutowe mamy wczoraj gadałyście o swoich TŻ-tach że oni nie chcę z wami "przytulać". Mój jest jakiś inny....... wrócił wczoraj (dzień wcześniej) z delegacji i się normalnie na mnie rzucił, nawet moje powstrzymywanie go nie pomogło i już się zapowiadał na dzisiaj :/ ale muszę go powstrzymać bo czuję się strasznie ponaciągana po :/ A ja też zaraz lecę się pouczyć jutro egzamin z kodeksu pracy, a później upiekę rybke na obiad .
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Przede wszystkim dziecko ma być najedzone. Najlepsza jest pierś, ALE mm nie wymyślił diabeł ![]() ![]() Wielkość piersi nie ma tu nic do rzeczy. Cytat:
Ew. można wyobrazić sobie chęć zrobienia GIGANTYCZNEJ kupy :d |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Rozeznanie
|
Hej, nie wiem czy was nadrobię bo trochę nie mam jak.
Wczoraj byliśmy na usg bioderek i okazało się, że wszystko dobrze ufff chociaż jedna rzecz z głowy. Dzisiaj za to mamy wizytę lekarza i rehabilitantki, trochę sie stresuję tą drugą. Do tego wszystkiego okazało się, że mały chyba nie toleruje mleka mm NAN wczoraj i dzisiaj rano podaliśmy mu butlę i się męczy biedaczek, kółka brzuszek co chcesz. Obwiniam siebie bo chciałam zeby mi suty odpoczęły ![]()
#1050 |
Zakorzenienie
|
Jejku ta moja mala to jest cwana karmie ja pociumka zasypia na rekaach odkladam pospi 15 min i zas, no to mysle sobie dam jej butle moze sie nie najada no to w ogole nie chce wypycha jezykiem dostawiam do piersi je! Z 10 minut i dalej spi i tak w kolo.... A dzis przyjezdza tesciowa chcialam ogarnac wykapac sie..... Jaaa mhm :/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.