|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Cytat:
Jakbyś zapytała to byłabym wdzięczna TSH obecne-4,6, to mój 17 tydień ciąży. Nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Rok temu TSH miałam niecałe 2 (też w ciąży). Cytat:
|
||
|
|
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
ja tarczyce mialam jako pierwsze badanie zalecone.. razem z grupa krwi itp.. to zapytam jeszcze o cos?---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Neni a ty masz wizyte we wtorek u endo czy gina? |
||
|
|
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My dzisiaj z Tż idziemy na bal sportowca ale ten mój maluch sobie pofika to już jego 4 taka zabawa |
|
|
|
|
#3154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak.. niestety, śniegu co nie miara Cytat:
haha, boskie..ja czytałam, ale już w trakcie ciąży ![]() Cytat:
Ja wczoraj mówię do Tżta: "Misiu, zjadłam dwa pączki.. i patrzę się na opakowanie, gdzie brakowało trzech, a on jednego dzien wczesniej zjadł i się tak zastanawiam i tak stoję i mówię do niego: "ej bo Ty zjadłeś jednego, to ja też jednego? no przecież pamiętam, że dwa".. a Tż na to: "przecież są trzy puste miejsca po pączkach.. to Ty dwa i ja jednego daje razem trzy". ![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka u gina mam wizytę i mam przyjść ze zrobiony ft3 i ft4 i będziemy dalej rozmawiać.
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39114559]A ja dzisiaj chcę schabowego.
Od poniedziałku nie jedliśmy mięsa, mam już smaczka :P[/QUOTE] a nie jesz mięsa w piątek? ja jem normalnie i dzisiaj na obiad spagetti będzie ja nie miałam zaleconego badania tarczycy, chyba nigdy tero badania nie robiłam zapytam ginki na wizycie czy zrobić
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne bo moj gin mowi ze nie moze mi przepisac zadnych tabletek ani nic tylko mowil mi co mam zrobic i z czym sie zglosic do endo.
|
|
|
|
#3158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za następnym badaniem krwi, czyli za 2 tygodnie zrobię sobie też to tsh, tak w razie W.
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może liczy na to, że pozostałe wskaźniki z panelu tarczycowego będą ok
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam zrobione badania na tsh ale wszystko w normie..w sumie nie spodziewałam się, że dziecko tak wysysa wszystko z nas.
|
|
|
|
#3162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A dzisiaj mam smaka na mięsko po prostu. |
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam sie prawie z rana.Pozniej Was nadrobie bo jak teraz zasiąde to przepadne dla swiata ![]() Ide posprzatac,ugotowac,potem mam sprawy w miescie ale wieczorkiem zajrze z fotkami Miłego dnia
|
#3164 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny powiem Wam tak.
Ja w poprzedniej ciąży byłam zielona jeśli chodzi o badania tarczycy. O wszystkim, dosłownie wszystkim dowiadywałam się w forum wizażu, z wątku mamuś V-VI 2012. Więc to nic dziwnego dla mnie, że i Wy nie macie tych badań. Ale wystarczy spojrzeć, ile jest wątków odnośnie tarczycy w staraniach czy ciąży - to istotne i dziwi mnie, że lekarze tego nie przepisują :/ |
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Primo - dzieki za kciuki, Kochane!!!
Secundo - TESO ![]() Tertio - ASIUNIA - przetrzymaj go, to z duzym prawdopodobienstwem zadziala jesli jest cos wart. A gdyby nie byl - mowie Ci, ze i tak dasz rade. Ja bylam samotna mama przez prawie 10 lat i wcale nie mialam mniej radosci z macierzynstwa, a wrecz wszystko odczuwalam dwa razy mocniej i teraz jest miedzy mna a moja najstarsza corka taka zupelnie specjalna wiez, nie do opisania po prostu. Nie jest gorzej byc samej - jest inaczej, trudniej, ale i nagroda warta kazdej lzy, Kochana ![]() No wiec, USG nie bylo, bo akurat w tej przychodni, do ktorej sie zapisalam, nie a to jest siec, mam odtad chodzic do innej jakby co - gdzie jest polozna i USG.To nie tak, ze zmienilam doktorka, ja po prostu potrzebowalam skierowania na badania na NFZ, raz zeby je w ogole miec, dwa zeby za nie nie placic. No i dzis mnie wyssali z krwi na wszystkie morfo, glukozy, TSH, tokso, WR i co tam jeszcze, plus nasikalam do pojemniczka - i git. Podglad wynikow mam przez neta Serduszko bije 145, dzidzia sie wije - przez sluchawke bylo sluchac takie desperackie rzuty na bark - daj mi jesc, kobieto!... - no wiec odzywam sie dopiero po kanapkach z Almette i wczorajszym paczku - male juz szczesliwe i najedzone .W pn ide do mojego wlasciwego doktorka na polowkowe, to dopiero bedzie szal ![]() Ide dzialac przed-remontowo, bede wisiec na pasku i zagladac do Was
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo wazne jest badanie tarczycy w ciazy ja sie dziwie tak jak juz kiedys pisalam ze ginekolodzy nie kaza go robic jako badania podstawowego..ja tez nie mialam nigdy problemow z tarczyca.. ba nawet bym nie pomyslala a tu jedno badanie i bach 3,67 i zazywam euthyrox,wsumie ciekawe czy mi zmieni dzis na wieksza dawke.. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39115323]Dziewczyny powiem Wam tak. Ja w poprzedniej ciąży byłam zielona jeśli chodzi o badania tarczycy. O wszystkim, dosłownie wszystkim dowiadywałam się w forum wizażu, z wątku mamuś V-VI 2012. Więc to nic dziwnego dla mnie, że i Wy nie macie tych badań. Ale wystarczy spojrzeć, ile jest wątków odnośnie tarczycy w staraniach czy ciąży - to istotne i dziwi mnie, że lekarze tego nie przepisują :/[/QUOTE] Dokladnie,wystarczy poczytac ( tak jak ja czytalam jak sie dowiedzialam) jak wazna jest tarczyca w ciazy nie mowiac o tym ze duzo kobiet nie moze zajsc w ciaze przez tarczyce.. powinni wszyscy gin przepisywac to badanie jako podstawowe! |
|
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Głowa mnie pobolewa trochę- oby się tylko nie rozkręciło ![]() za wizytujące dzisiaj ![]() Neni za Twoją tarczycę ![]() teso- super, że jesteś już w domu- dbaj o Was |
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
ide bo tak to bede siedziec do jutra
![]() Zagladne pozniej.Neni napisz tylko czy Twoj gin jest tez endo .A ja zapytam i dopytam o reszte u lekarza dzis. |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Nic mi o tym nie wiadomo, żeby był. Raczej nie.
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie ja jestem po operacji tarczycy i też mi się zdaje ze przez to miałam problem z zajściem w ciąże jak i przez nieregularny okres, ale mój endokrynolog jak mu mówiłam ze nie mogę zajść w ciąże to stwierdził ze na pewno nie przez tarczyce że właśnie powinnam łatwiej zajść więc nie wiem co i jak jest. Może akurat gdy go pytałam miałam wynik w normie. A w 1 ciąże jak zaszłam to miałam wtedy guzka na tarczycy ale mnie nie operowali, w ogóle miałam taką Pania doktor od tarczycy która cały czas mi wmawiała ze to jest cysta ze ona się wchłonie. A to jak rosło tak rosło. Urodziłam synka i było ok ale przeszkadzał mi guzek biopsja wyszła ok, zmieniłam lekarza i od razu mnie poddał operacji czekałam chyba 2 tygodnie...po wycięciu najgorsze było czekanie na wynik, ale okazało się że to nic groźnego. Tak więc w 2006 roku miałam operacje a od 2009 zaczęliśmy się starać o dzidzię, dodam że brałam przes 3 lata tabletki anty i moze one też utrudniały mi zajście w ciąże ale odstawiłąm je w 2008 roku
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-02-08 o 12:35 |
|
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
kobiety 106 srona ale
![]() w każdym bądź razie ja już po wizycie Miałam szybciutkie usg - nawet mi nt nie zmierzyli ale serduszko biło a dzidzia się wierciła jak szalona...potem wstawie foto jak mi się uda zeskanować
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39115323]Dziewczyny powiem Wam tak.
Ja w poprzedniej ciąży byłam zielona jeśli chodzi o badania tarczycy. O wszystkim, dosłownie wszystkim dowiadywałam się w forum wizażu, z wątku mamuś V-VI 2012. Więc to nic dziwnego dla mnie, że i Wy nie macie tych badań. [/QUOTE] Mi na pierwszej wizycie gin zrobił listę podstawowych badań i nie było tam tarczycy. Za półtorej tyg idę na wizytę, więc wezmę skierowanie na ths. Szkoda, że dopiero teraz się o tym dowiaduję, bo przecież im szybciej coś się wykryje tym lepiej...
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie zapisalam sie na usg anatomia plodu na 9 marca na godz 9.. oby wszystko bylo ok
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na śniadanie płatki z mlekiem, a teraz trochę jajecznicy od Tżta i kromka z twarożkiem. Najedzona
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nadrabiam
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Uf, prawie się ogarnęłam. Kurze starte, odkurzone, podłogi umyte, w piecu napalone, a teraz czas zacząć przygotowywać obiad
Stanęło na moim, więc jajko sadzone, ziemniaczki i zielona fasolka szparagowa. Mniam ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Za nie całe trzy tygodnie. Nieoficjalna wersja, ale wierze w nią bardzo mocno
|
|
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
ej...czemu nawet nikt nie zauważył że wróciłam ???
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem na ile mogę sobie pozwolić, by ból krzyża nie wrócił. Chyba jeszcze zajmę się toaletą i koniec na dziś.A na obiad u mnie ziemniaczki, jajko sadzone i kapusta kiszona
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

jeszcze o cos?
ale ten mój maluch sobie pofika to już jego 4 taka zabawa

wiec nastepny piatek mam nadzieje bedzie fajny.. najwazniejsza wizyta.. zeby z malenstwem wszystko ok.. moze plec sie dowiemy?
zapytam ginki na wizycie czy zrobić

to jest siec, mam odtad chodzic do innej jakby co - gdzie jest polozna i USG.