Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 13:27   #3181
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Powiedzcie mi gdzie lub z kad sciagne film niemozliwe?:-P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:28   #3182
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Kiedy będzie wiosna lepiej mi powiedz
Aaa ponoć po 20 lutym ma być bardziej wiosennie
U mnie dziś krokiety z sosem grzybowym.
Krokiety rozmrażane a sos z torebki
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:30   #3183
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Uf, prawie się ogarnęłam. Kurze starte, odkurzone, podłogi umyte, w piecu napalone, a teraz czas zacząć przygotowywać obiad Stanęło na moim, więc jajko sadzone, ziemniaczki i zielona fasolka szparagowa. Mniam

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Za nie całe trzy tygodnie. Nieoficjalna wersja, ale wierze w nią bardzo mocno
Obyś miała rację, bo już mam tak doooość
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
ej...czemu nawet nikt nie zauważył że wróciłam ???
Ja zauważyłam !

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi gdzie lub z kad sciagne film niemozliwe?:-P
Nie musisz ściągać, wpadaj na Ruczaj to obejrzymy razem bo ja wlaśnie w połowie jestem

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ach, to już na moje urodziny będzie cieplej
Prawdziwa Pani domu z Ciebie, tak jak ja mniej więcej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:31   #3184
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Pff i cóż z tego. Obiad pyszny będzie?! Będzie!!
A swoją drogą, zjadłabym takiego krokiecika
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:33   #3185
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

dokladnie - wazne, ze dobre a jak przyrządzone to nieistotne
Ja dzis mam Spaghetti - sos ze słoika heheheh ale tez bedzie pyszne
Stary 2013-02-08, 13:35   #3186
enlevee
Zakorzenienie

a ja nie wiem co zrobię jeszcze, Tż stwierdził, że się odchudza więc nie mogę zrobić pizzy ani niczego innego co zajmuje mi stosunkowo nieduzo czasu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-02-08, 13:35   #3187
idzia111
Zakorzenienie

tak mnie plecy nawalają, że już ledwo żyję

Jak kładę się na bok to bolą biodra mocniej.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:35   #3188
Neni1984
Zakorzenienie

Ale krokieciki na szczęście domowe - od teściowej
Stary 2013-02-08, 13:35   #3189
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A my będziemy sprzątać jutro.

Lubię to nasze sprzątanie. Narzekanie TŻa, moje chwalenie go za najmniejszą pierdołę, najbardziej lubię, jak sprząta łazienkę i musi przekładać "te tysiące bezużytecznych kosmetyków"

Pranie, dziwienie się różnym programom w pralce, jego logikę w układaniu naczyń w zmywarce, no wszystko
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:36   #3190
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Uf, prawie się ogarnęłam. Kurze starte, odkurzone, podłogi umyte, w piecu napalone, a teraz czas zacząć przygotowywać obiad Stanęło na moim, więc jajko sadzone, ziemniaczki i zielona fasolka szparagowa. Mniam
Ehh chciałabym miec i ja już to za sobą ale jakoś nie mogę znaleźć weny
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:40   #3191
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Trochę nadrobiłam, ale nie wiele.
Asiunia Trzymaj się Kochana i się nie daj. Wiem, że jednym to przychodzi łatwiej innym trudniej, ale w kwestii szacunku dla Ciebie jako kobiety przyszłej mamusi należy się od Twojego TŻta szacunek. Jednak żeby TŻ Cię szanował musisz mu najpierw pokazać, że sama siebie szanujesz i na pewne kwestie nie pozwolisz. A potem jak już emocje trochę u Was opadną to polecam rozmowę, rozmowę i jeszcze raz rozmowę. Nie ma lepszego środka na problemy w związku. Przynajmniej u mnie zawsze działało a jesteśmy z TŻtem razem już prawie 13 lat. Musisz być twarda dla swojego maluszka. Wiem, że to trochę takie sloganowe gadanie, ale tu nie ma innej rady. Trzymam kciuki za Ciebie.

Trochę mnie przeraziłyście tą tarczycą. Ja nigdy nie miałam badań w tym kierunku w ciąży ginka też mi nie zlecała chyba, aż zaraz zerknę na swoje konto z badaniami. Nie chcę nawet czytać w internecie z czym się to wiąże. Może po prostu w poniedziałek pójdę i zrobię sobie TSH?? Kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie więc nie mam się jak zapytać. Może zadzwonię?? qrcze a Wy co robicie (chodzi mi o te dziewczyny co też nie miały zleconej tarczycy??)
Neni skoro lekarz jest spokojny to Ty też bądź.

Widziałam, że pisałyście o witaminach. Ja nie łykam żadnej chemii. Nie znoszę tabletek i wszelkich suplementów. Wolę warzywa z parowaru, ryby i owoce. Wiem, że trudno jest kompleksowo zapewnić wszystkie witaminy i łyknięcie tabletki załatwia ten problem, ale cały czas mi dzwoni w głowie, że jest to obciążenie dla wątroby a te wszystkie witaminy w tabletkach jak każdy suplement to nie do końca są wiarygodne. Może to kwestia jakichś uprzedzeń nie wiem. Do tego mój TŻ jest przedstawicielem medycznym i hobbistycznie interesuje się dietetyką Czasem wolałabym nie wiedzieć tego co mi mówi o lekach suplementach jedzeniu i lekarzach itp
A co do kwasu foliowego też brałam przed ciążą i na początku ciąży, ale po 12 tygodniu ginka kazała mi odstawić kwas foliowy i to zdecydowanie dosadnie mi kazała A Wy ciągle łykacie więc ja już totalnie zgłupiałam
Stary 2013-02-08, 13:40   #3192
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
tak mnie plecy nawalają, że już ledwo żyję
Jak kładę się na bok to bolą biodra mocniej.
ech, skąd ja to znam?
połóż się albo na płasko, na twardym podłożu albo właśnie na boku. I czekaj
Stary 2013-02-08, 13:42   #3193
Neni1984
Zakorzenienie

Ghia mi lekarz nie zlecił, zrobiłam za radą dziewczyn. Badanie wykonałam przy okazji badań zleconych przez lekarza, zapłaciłam za nie 16 zł.
Stary 2013-02-08, 13:44   #3194
Konto usunięte

Ghia ja łykam kwas foliowy już w witaminach. Nie sądzę, żeby był szkodliwy w jakiś sposób, ale nie znam się
A co do witamin - ja też nie lubię chemii, poza ciążą nic nie łykam, jednak teraz wiem, że zapotrzebowanie na witaminy mam spore, a w sklepach jednak jest trochę ubogo jeśli chodzi o warzywa i owoce. Jednak nie ma to jak lato, wiosna czy nawet jesień....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:44   #3195
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39117138]A my będziemy sprzątać jutro.

Lubię to nasze sprzątanie. Narzekanie TŻa, moje chwalenie go za najmniejszą pierdołę, najbardziej lubię, jak sprząta łazienkę i musi przekładać "te tysiące bezużytecznych kosmetyków"

Pranie, dziwienie się różnym programom w pralce, jego logikę w układaniu naczyń w zmywarce, no wszystko [/QUOTE]

A ja sprzątam codziennie na bieżąco - przelecę podłogi, łazienkę odświeżę, pokoje ogarnę, pościel na balkon rzucam na mróz itd.
TŻ wogóle nie zajmuje się sprzątaniem ani praniem.

Aż się uśmiechnęłam
Stary 2013-02-08, 13:45   #3196
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry !!!

Ja dzisiaj zapracowana i w przerwach na posiłki poczytywałam, dzisiaj glowa mnie boli i nie mam weny. Przyłączam się do tych co dziś miały problemy ze snem, ja się wierciłam pół nocy i bezsenność mnie dopadła. Rano wstałam do pracy nawet swieża, ale juz o 9 godzinie wrócił ból głowy

Gratuluję wczorajszych wizyt, czytałam, że wszystko wspaniale i oby tak dalej

Teso bardzo się cieszę, że już w domku i w porządku. Napewno będzie dobrze, jednak ja tez bym proponowała już dać sobie spokój z pracą i odpoczywać

Neni nie płacz kobieto bo dzidzia też płacze wtedy i jest jej smutno, chcesz miec smutne dziecko?? Napewno wszystko będzie dobrze, jeśli zajdzie taka koniecznosć dostaniesz odpowiednie lekarstwo i będzie w porządeczku. A dzidzia napewno zdrowa i bezpieczna, tylko się stresuje, że Ty się stresujesz

Życzę wszsytkim miłego dnia

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:46   #3197
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Trochę nadrobiłam, ale nie wiele.
Asiunia Trzymaj się Kochana i się nie daj. Wiem, że jednym to przychodzi łatwiej innym trudniej, ale w kwestii szacunku dla Ciebie jako kobiety przyszłej mamusi należy się od Twojego TŻta szacunek. Jednak żeby TŻ Cię szanował musisz mu najpierw pokazać, że sama siebie szanujesz i na pewne kwestie nie pozwolisz. A potem jak już emocje trochę u Was opadną to polecam rozmowę, rozmowę i jeszcze raz rozmowę. Nie ma lepszego środka na problemy w związku. Przynajmniej u mnie zawsze działało a jesteśmy z TŻtem razem już prawie 13 lat. Musisz być twarda dla swojego maluszka. Wiem, że to trochę takie sloganowe gadanie, ale tu nie ma innej rady. Trzymam kciuki za Ciebie.

Trochę mnie przeraziłyście tą tarczycą. Ja nigdy nie miałam badań w tym kierunku w ciąży ginka też mi nie zlecała chyba, aż zaraz zerknę na swoje konto z badaniami. Nie chcę nawet czytać w internecie z czym się to wiąże. Może po prostu w poniedziałek pójdę i zrobię sobie TSH?? Kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie więc nie mam się jak zapytać. Może zadzwonię?? qrcze a Wy co robicie (chodzi mi o te dziewczyny co też nie miały zleconej tarczycy??)
Neni skoro lekarz jest spokojny to Ty też bądź.

Widziałam, że pisałyście o witaminach. Ja nie łykam żadnej chemii. Nie znoszę tabletek i wszelkich suplementów. Wolę warzywa z parowaru, ryby i owoce. Wiem, że trudno jest kompleksowo zapewnić wszystkie witaminy i łyknięcie tabletki załatwia ten problem, ale cały czas mi dzwoni w głowie, że jest to obciążenie dla wątroby a te wszystkie witaminy w tabletkach jak każdy suplement to nie do końca są wiarygodne. Może to kwestia jakichś uprzedzeń nie wiem. Do tego mój TŻ jest przedstawicielem medycznym i hobbistycznie interesuje się dietetyką Czasem wolałabym nie wiedzieć tego co mi mówi o lekach suplementach jedzeniu i lekarzach itp
A co do kwasu foliowego też brałam przed ciążą i na początku ciąży, ale po 12 tygodniu ginka kazała mi odstawić kwas foliowy i to zdecydowanie dosadnie mi kazała A Wy ciągle łykacie więc ja już totalnie zgłupiałam
Mam podobne podejście do Twojego.. W 12 tygodniu gin też kazał mi odstawić kwas foliowy i wg uznania przyjmować witaminy. Gdzieś czytalam artykuł z jednego z Uniwersytetów w Stanach, gdzie stwierdzono, że witaminy dla kobiet w ciąży powodują, że dziecko strasznie szybko przybiera na wadze i jest tym nafaszerowany aż za bardzo. Ja biorę co jakiś czas, nie codziennie.. bo wyszłam z założenia, że kiedyś nie było takiego marketingu jeżeli chodzi o ciążę.. moja mama nie brala ani kwasu, ani witamin, a zdrowa jak ryba się urodziłam. Może to też dlatego, że były inne czasy i nie było takiego zarabiania na każdym kroku na ciężarnej. Dostarczam dziecku tak samo witaminy wraz z jedzeniem, magnez biorę ale to na krzyże i na bóle w podbrzuszu.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-02-08, 13:46   #3198
Konto usunięte

Cytat:
A ja sprzątam codziennie na bieżąco - przelecę podłogi, łazienkę odświeżę, pokoje ogarnę, pościel na balkon rzucam na mróz itd.
TŻ wogóle nie zajmuje się sprzątaniem ani praniem.

Aż się uśmiechnęłam
Ja nie mogę, mam zabronione przez lekarza.
Poza tym dużo leżę.

Normalnie też wszystko sama robię, teraz TŻ przejął ode mnie większość obowiązków.
Stary 2013-02-08, 13:48   #3199
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Nie chcę nawet czytać w internecie z czym się to wiąże. Może po prostu w poniedziałek pójdę i zrobię sobie TSH?? Kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie więc nie mam się jak zapytać. Może zadzwonię?? qrcze a Wy co robicie (chodzi mi o te dziewczyny co też nie miały zleconej tarczycy??)

Jeśli masz wizytę dopiero za 3 tyg, to ja bym nie czekała i poszła zrobić to ths na własną rękę. Z tego co patrzyłam kosztuje to 20 zł, więc stosunkowo mało, a będziesz miała spokojną głowę
Ja w poniedziałek idę do internistki na ekg serca i wtedy poproszę ją o skierowanie na ths, żeby nie płacić.

A jeśli chodzi o witaminki, to decyzja każdej z nas. Kwas foliowy łyka się zazwyczaj do końca I trymestru, a potem część lekarzy zaleca zestaw witamin dla kobiet w ciąży, gdzie i tak jest ten kwas foliowy.
Mi jedne lekarz kazał przerzucić się na zestaw witamin, a drugi powiedział, że tylko folik mam brać do końca.
Stary 2013-02-08, 13:52   #3200
idzia111
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39117326]Ghia ja łykam kwas foliowy już w witaminach. Nie sądzę, żeby był szkodliwy w jakiś sposób, ale nie znam się
A co do witamin - ja też nie lubię chemii, poza ciążą nic nie łykam, jednak teraz wiem, że zapotrzebowanie na witaminy mam spore, a w sklepach jednak jest trochę ubogo jeśli chodzi o warzywa i owoce. Jednak nie ma to jak lato, wiosna czy nawet jesień....[/QUOTE]

kwas nie zaszkodzi, nie dostarczamy go w codziennej diecie za dużo. Uważam, że teraz potrzeba nam witamin, a pomidory i ogórki w sklepach ... . O tej porze roku, tylko sporadycznie jem. Nawet pomidor teraz jest jakby szklisty, blee.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ech, skąd ja to znam?
połóż się albo na płasko, na twardym podłożu albo właśnie na boku. I czekaj
dzięki, spróbuję zrobić tak jak mówisz
Stary 2013-02-08, 13:53   #3201
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś czytalam artykuł z jednego z Uniwersytetów w Stanach, gdzie stwierdzono, że witaminy dla kobiet w ciąży powodują, że dziecko strasznie szybko przybiera na wadze i jest tym nafaszerowany aż za bardzo. Ja biorę co jakiś czas, nie codziennie.. bo wyszłam z założenia, że kiedyś nie było takiego marketingu jeżeli chodzi o ciążę.. moja mama nie brala ani kwasu, ani witamin, a zdrowa jak ryba się urodziłam.
myślę podobnie, tylko zdałam sobie sprawę, że teraz podczas zimy czy początku wiosny nie jadam tyle warzyw i owoców ile powinnam. Będę się wspomagała suplementami przez najbliższe 3 miesiące, potem zobaczę.
Stary 2013-02-08, 13:54   #3202
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
kwas nie zaszkodzi, nie dostarczamy go w codziennej diecie za dużo. Uważam, że teraz potrzeba nam witamin, a pomidory i ogórki w sklepach ... . O tej porze roku, tylko sporadycznie jem. Nawet pomidor teraz jest jakby szklisty, blee.

No ja teraz tylko czasami jem malinowe i cherry, te normalne też od czasu do czasu kupię, bo tak generalnie to uwielbiam pomidory, ale to nie ma w ogóle smaku. Owoców też jak na lekarstwo, zazdroszczę mamusiom, które przechodzą ciążę wiosną i latem i nie mają mdłości - ja bym wtedy jadła codziennie owoce i warzywa i mniej się skupiała na witaminach. Choć i tak miałabym obawy, że nie wszystko dostarczam...
Stary 2013-02-08, 13:55   #3203
d0tkaaa
Zakorzenienie

Enlevee a z kad masz z.kad sciaglas?ja chce wieczorem ogladnac

pewnie zrobcie sobie to tsh..nic nie szkodzi drogie tez nie jest jakos strasznie..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:58   #3204
Konto usunięte

Jak macie jakieś obawy przed witaminami, a wiecie, że macie różnorodną i bogatą dietę, to zawsze możecie brać je np. co 2-gi dzień.
Ja nie mam takiego przeświadczenia, więc biorę codziennie.
Stary 2013-02-08, 14:04   #3205
iwona335
Zakorzenienie

Wiatm sie z mamuskami żarłoczkami

u mnie na śniadanie pieczny chleb z jajkiem, i pół woreczka ogórkó kiszonych
na obiad: pierogi ze szpinakiem i masełkiem, oczywiscie pierogi ze sklepu

a potem ide na miasto spotkac sie z olezanka, wiec nie wiem co bedzie na kolacje

znowu mnie dziś okropnie boli głowa, to jest niesamowite jak czesto mnie boli

gratuluje idanych wizyt,
a tym, którym wyszło coś nie tak to nie martwcie sie, niech sie tym martią lekarze

moje dziecko od wczoraj jest nieaktywne, nie czulam go ani razu, leniuszek jeden
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:04   #3206
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39117386]Ja nie mogę, mam zabronione przez lekarza.
Poza tym dużo leżę.

Normalnie też wszystko sama robię, teraz TŻ przejął ode mnie większość obowiązków.[/QUOTE]

Wiem, wiem, nic nie mówię, uśmiecham się na to Wasze wspólne sprzątanie
Mój też czasami się tak fajnie dziwi, a jak ma coś zrobić np. z praniem to śmiech na sali. Raz chciał mi zrobić przyjemność i rozwiesił pranie i poprzypinał klamerki tak, że potem były takie straszne zagnioty, że szok
Stary 2013-02-08, 14:07   #3207
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja biore co drugi dzien witaminy, czasem codziennie zalezy co jem, w ogole ostatnio duzo jem owocow wiec organizm chyba sam sie dopomina witamin
musze sobie kupic jakies witaminy bo juz mi sie koncza, znacie jakies tansze witaminy? bo przeraza mnie perspektywa 50zl co miesiac na witaminy plus wizyty u gin i badania ;/

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:07   #3208
ita83
Wtajemniczenie

dlaczego będąc rodzicem mozesz czuc sie jak gwiazda rocka ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 485289_507297089308897_198067552_n.jpg (51,0 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-02-08, 14:09   #3209
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobne podejście do Twojego.. W 12 tygodniu gin też kazał mi odstawić kwas foliowy i wg uznania przyjmować witaminy. Gdzieś czytalam artykuł z jednego z Uniwersytetów w Stanach, gdzie stwierdzono, że witaminy dla kobiet w ciąży powodują, że dziecko strasznie szybko przybiera na wadze i jest tym nafaszerowany aż za bardzo. Ja biorę co jakiś czas, nie codziennie.. bo wyszłam z założenia, że kiedyś nie było takiego marketingu jeżeli chodzi o ciążę.. moja mama nie brala ani kwasu, ani witamin, a zdrowa jak ryba się urodziłam. Może to też dlatego, że były inne czasy i nie było takiego zarabiania na każdym kroku na ciężarnej. Dostarczam dziecku tak samo witaminy wraz z jedzeniem, magnez biorę ale to na krzyże i na bóle w podbrzuszu.
A nasze babcie w polu robiły do porodu, w domu rodziły. Moja urodziła 6 dzieci, bez suplementacji, jedno nawet sama, bo akuszerka nie dotarła na czas. Moja mama też nie brała witamin. Moi bracia urodzili się zdrowi, ja na początku wydawało się, że też, a po kilku latach wyszło, że od urodzenia mam słabe kości. Stąd teraz ciągły ból. A ile przeszłam rehabilitacji, poważną operację. Dopiero po latach lekarze twierdzą, że najprawdopodobniej za mało witamin i wapnia było w organizmie mamy.

A mój gin najlepiej to podsumowuje. Kiedyś (za czasów babć) ludzie byli silniejsi, zdrowiej się odżywiali, lepsze powietrze było - zdrowsze. Sporo osób miało własne ogrody i sady, na wsi zwierzęta, ewentualnie teściów/rodziców, którzy uraczyli czymś do jedzenia.
Teraz mleko jest z kartonu, warzywa, owoce i mięso ze sklepów. Do tego co jakiś czas dowiadujemy się, że raczą nas ,,solą drogową" i innymi świństwami.

Pracowałam z 4-lataki, którzy nigdy w życiu na żywo kury nie widziały.

To jest XXI w., dlatego witaminki są w tabletkach. Ja w ciąży biorę i będę brać. Normalnie nie łykałam nic, ale teraz sama widzę jaki mam organizm wyczerpany.
Stary 2013-02-08, 14:09   #3210
Konto usunięte

Cytat:
Wiem, wiem, nic nie mówię, uśmiecham się na to Wasze wspólne sprzątanie
Mój też czasami się tak fajnie dziwi, a jak ma coś zrobić np. z praniem to śmiech na sali. Raz chciał mi zrobić przyjemność i rozwiesił pranie i poprzypinał klamerki tak, że potem były takie straszne zagnioty, że szok
Ja nie chcę nic mówić, ale jak mój TŻ wiesza pranie, to ja się zastanawiam, skąd on bierze te pomysły Np. moje skarpetki zamiast normalnie na suszarce przewiesić, to on je tak jakby kładzie na kilku prętach tej suszarki i one tak sobie schną w poziomie Przez to zmieszczą się tam może 2 prania :P
Ale ja naprawdę już na nic nie narzekam, bo to mało istotne A jeszcze mi poprawia humor
Tylko nie lubię robienia czegoś na odwal, np. umyłeś wannę? A po co, przepłukałem ją tylko wodą.... No wtedy to mnie szlag trafia, ale to już też powoli wypracowujemy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości