|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
A co do wynagradzania sobie to się do konca nie zgodzę bo na tależ z ciasteczkami rzucają sie równo dzieciaki które w domu mają słodycze na codzień, te co jedza raz w tygodniu i moje któremu wyrodna matka, znaczy się ja, słodyczy prawie nie daje. Z TV jest tak samo. |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwi mnie jeszcze gadanie, że nie umie się NIC na egzamin, a po otrzymaniu karteczki ciapanie do samego końca, aż wykładowca dosłownie wyrwie papier spod długopisu. Od lat to obserwuję, a nadal mnie dziwi.
|
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi rodzice dają nam x tys. na ślub i na szczeście odrazu zapowiedzieli, że możemy zrobić z tym co chcemy. Ślub, wycieczkę, dołożyć do domu czy wydać na pierdoły. Jak by trafili mi się tacy co za mnie chcą decydować to obawiam się, że wesela by nie było. Cytat:
A już zestaw 3 parówki i 3 kanapki jak pisała wizażanka w tamtym poście to totalna abstrakcja.
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tymi parówkami dla dzieciaczka faktycznie przegięcie. Bratanica ma 4 lata, a nie potrafi zjeść jednej parówki w całości, tylko że to jest chyba blokada bardziej psychiczna, też tak miałam jak byłam mała. Niestety mi przeszło.
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
Może to tylko moja dziwna teoria, ale karanie dziecka za to, że nie zjadło albo nagradzanie słodyczami prowadzi do zaburzeń odżywiania. Jedzenie jest naturalną potrzebą człowieka nie nagrodą bądź karą.
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
W gazetach "jadłospisy" dla dziei układaja osoby co dzieci nie maja i mają blade pojecie o tym ile dziecko zje, i tak dla roczniaka sa to propozycje w stylu
Sniadanie: mleko mm 180 ml, kanapki z pomidorem II sniadanie banan, jabłko 180 ml mm Obiad Słoiczek lub miseczka zupki, kawałek kurczaka, ziemniak i warzywa podwieczorek szklanka soku i kilka jabłko kolacja miska kaszki plus mm Dziecko tyle nie zje, co innego ze tak wyglada jadlospis w zżłobku dziecko ma możliwość zjedzenia duzej porcji bo czasem tyle je, ale powinno miec też mozliwość najedzenia się trzema kęsami i powrotu do zabawy. |
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Na moją delikatną uwagę, że może porcje są za duże dla niego usłyszałam, że CO TO JEST 3 paróweczki i 3 kawałki chlebka. Maluch zje jedną parówkę, pogryzie tego chleba jedną kanapkę i wielki bulwers, że kolacja niezjedzona.
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Konto usunięte
|
odbiegając od tematu...
usłyszałam właśnie w radiu o pośle, który w styczniu został 2 razy złapany (przez fotoradar, dowód jest jak nic) za przekroczenie prędkości. Mandatu nie zapłaci, bo przecież immunitet, wysłał stosowny dokument i jest bossem. Na pytanie dziennikarki dlaczego nie zrzeknie się immunitetu i nie zapłaci mandatu odpowiedział: "Bo mam takie prawo. DŻIZAS" ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3790 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A później się dziwimy, że tyle maluchów jest z nadwagą, z zaburzeniami odżywiania itp. Rodzice przed porodem powinni przejść jakiś kurs dotyczący wychowania, karmienia itp.
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie dziwią się, że dzieci raczkują do tyłu, niepokoją się tym. Dopóki nie miałam pod opieką maleństwa, też nie wiedziałam dlaczego raczkowanie zwie się raczkowaniem, po prostu nigdy nie miałam okazji obserwować tego "zjawiska". Ale mając własne dziecko się nie domyślić? :P
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do drugiego to jest taki kurs nazywa sie szkoła rodzenia gdzie wbrew nazwie nie mowi sie tylko o porodzie, ale o kapieli, karmieniu, pielegnacji, wychowaniu i opiece nad dzieckiem, tyle ze wiele kobiet nie ma zamiaru chodzic do szkoły rodzenia bo po co przeciez wszystko juz wiedzą i nikt ich szkolic nie będzie. |
|
|
|
|
#3793 |
|
Copyraptor
|
No to sie tlumacze. Ja do niczego Tz nie zmuszam, ale sama uwielbiam roznorodna kuchnie, i taka chce sobie (sic!) gotowac. Natomiast on by chcial, zebym gotowala dla nas jak juz gotuje, i nie rozumie, czemu robie "jemu na zlosc" tarte ze szpinakiem - bo on tego nie tknie. I niewazne, ze ja mam na nia ochote, wiec sobie robie - to jest wedlug niego na pewno mnie na zlosc, bo przeciez frytki ze smazonym kurczakiem tez lubie. No lubie, ale nie chce ich jesc przez trzy miesiace dwa razy w tygodniu, bo tym juz rzygam
spaghetti - super, ale on dopuszcza tylko opcje sos pomidorowy + mieso + czosnek - zadnych innych warzyw, grzybow, boczku, cebuli, nic, zawsze musi byc tak samo, a wszystko inne to na pewno robienie mu na zlosc. On moglby jesc trzy-cztery potrawy NON STOP. Na przyklad je kanapki tylko z szynka i z serem - jednoczesnie. Ostatecznie z sama szynka albo samym serem. Nigdy, a mieszkam z nim juz rok, nie zjadl kanapek z czyms innym. I wszystko spoko, ale gdy to ja jestem osoba gotujaca w domu (co lubie, i wcale by mi to nie przeszkadzalo), to szlag mnie trafia, jak musze toczyc wojne zeby wprowadzic jakiekolwiek nowe danie i wysluchiwac jekow "ale czeeemu nie moze byc kurczak z frytkami". A jak chce gotowac tylko dla siebie, to z wielkim fochem robi sobie kanapki albo zalewa zupke chinska. Bo ja taka zla kobieta.
|
|
|
|
#3794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
sissy that walk
|
Zrobiłam dokładnie to samo
I wybawiłam tym siebie i inne dzieci od wpychania żarcia na siłę.
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie zjem 3 kanapek, max 2 i to już przy drugiej odpadam. Jakbym miała do tego zjeść 3 parówki i wypić napój o takiej samej kaloryczności, co mm, to bym pękła |
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Ja się przyzwyczaiłam jeść na kolację dwie kanapki (dwie kromki chleba) i czasem już nawet nie myślę czy jestem głodna czy nie :p A jak jestem w pracy to jestem w stanie zjeść dwie składanki.
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
http://img31.imageshack.us/img31/9546/pajdafrajda.jpg nie dasz rady zjeść 3 kromek
![]() |
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mnie bardziej zdziwiło to to, że dzieci mają w przedszkolu tak ogromne sztućce. Takie normalne. I trzylatki np. miały problem żeby operować widelcem, więc przez pierwsze dwa-trzy miesiące jedzą łyżkami. Po miesiącu opanowałam do perfekcji krojenie mięsa łyżką |
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3804 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jeszcze takie domowe mieliśmy. To była bajka |
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znoszę takich tortów. Na samą myśl o tej masie
.
|
|
|
|
#3808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a czasami mogę cały dzień nic nie jeść i nie czuć głodu![]() Cytat:
) i wszystko wylądowało w tym kibelku
|
||
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio pół takiego świeżutkiego, jeszcze ciepłego chleba wtrąbiłam z...uwaga, uwaga...herbatą
|
|
|
#3810 | ||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

.
Ja jako osoba dorosła nie dam rady zjeść 3 kanapek a co dopiero taki maluch 

A już zestaw 3 parówki i 3 kanapki jak pisała wizażanka w tamtym poście to totalna abstrakcja.

spaghetti - super, ale on dopuszcza tylko opcje sos pomidorowy + mieso + czosnek - zadnych innych warzyw, grzybow, boczku, cebuli, nic, zawsze musi byc tak samo, a wszystko inne to na pewno robienie mu na zlosc. On moglby jesc trzy-cztery potrawy NON STOP. Na przyklad je kanapki tylko z szynka i z serem - jednoczesnie. Ostatecznie z sama szynka albo samym serem. Nigdy, a mieszkam z nim juz rok, nie zjadl kanapek z czyms innym. I wszystko spoko, ale gdy to ja jestem osoba gotujaca w domu (co lubie, i wcale by mi to nie przeszkadzalo), to szlag mnie trafia, jak musze toczyc wojne zeby wprowadzic jakiekolwiek nowe danie i wysluchiwac jekow "ale czeeemu nie moze byc kurczak z frytkami". A jak chce gotowac tylko dla siebie, to z wielkim fochem robi sobie kanapki albo zalewa zupke chinska. Bo ja taka zla kobieta.
I wybawiłam tym siebie i inne dzieci od wpychania żarcia na siłę.