Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 22:54   #241
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jeszcze odnośnie dzisiejszej wizyty: okazało się że wczoraj w nocy moja gin trafiła do szpitala więc była jakaś inna na zastępstwo, ale średnio mi podeszła. miła i w ogóle profesjonalna, tu nie mam nic do zarzucenia, ale jak się zapytała czy jestem na l4, ja się dziwnie popatrzyłam na nią że nie, a czy są jakieś wskazania, to ta popatrzyła na mnie jak na jakąś kosmitkę że to dziwne że pracuje
młody nie pokazał ani głowy, ani siuraka. w zasadzie wszystko OK, poza tym że jak zwykle leniuszek schował buzię i nie pokazał wargi. ale reszta pomiarów w normie, waży 380g, i jest wymiarowo przeciętnym średniaczkiem. i tak słodko trzymał sobie rączkę na serduszku
chyba jeszcze kontrolnie pójdę na usg do luxmedu, niech no tam rzucą okiem czy zajęcza warga jest czy nie..i powoli zaczynam szukać szukać innego lekarza, mam tylko nadzieję że z moją gin będzie wszystko OK

i znalazłam sukienkę na ten bal - wyglądam trochę grubo, ale kij z tym jak mi się zabawa spodoba, to wyciągnę męża na walentynkową lekcję tańca
Najważniejsze, że z Maleństwem wszystko ok!

Kiedy następna wizyta ??

Pokaż sukienkę

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Umieram laski...
Złożyliśmy wszystkie papiery w banku i w ramach tego szczęścia poszliśmy na zapiekanki. No więc zjadłam zapiekankę. Po czym zaszłam do sklepu i kupiłam sobie parę pychotek. Jestem już po sorbecie truskawkowym i Michałkach Kokosowych (POLECAM, są pyszne!) i ledwo siedzę! A mam jeszcze w zanadrzu trochę tych Michałków, Milkę, lody i Karmi
Idę się położę, bo zaraz się pochaftuję na kompa...

Na jaki bank się zdecydowaliście ??

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
kocham mojego męża i jego myśli
- którą sukienkę ubierasz?
- czarną
- tą w czarne groszki?
- nie mam sukienki w czarne groszki, co najwyżej granatową w białe groszki
-aaa pomyliło mi się, chyba kobieta w filmie służące taką miała
padłam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 22:55   #242
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Trzymam , żeby się ujawniło

Pokaż zakupy

No i nie było Cię

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

i życzę wytrwałości, a TŻ niech się szybko opamięta i zacznie działać

Ja też nie lubię, ale chyba nie mam już siły nadrabiać starego

hahaha, nic mi nie życz
po chu ju :d

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 22:55   #243
diabli
Zakorzenienie

Aaś!!!
http://allegro.pl/2-pajace-62-angel-...009727352.html
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 23:00   #244
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Jenny - za kolejne zakupy intenetowe

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Ja się witam po połówkowym ;-) wrażenia później - teraz głodna jak wilk idę coś upolować )
No i gdzie ta relacja ? Bo póki co nie widziałam...

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hahaha, nic mi nie życz
po chu ju :d
Właśnie doczytałam na poprzedniej stronie...

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Urocze!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-08, 23:01   #245
diabli
Zakorzenienie

Axella, wesolo masz...pewnie robi teraz wielki problem, bo postawilas sprawe jasno. mowilas mu o swojej popoludniowej decyzji? dla mnie to niepowazne zeby 30letni facet liczyl na kase od Ciebie, teraz w ciazy. przeciez nie pracujesz! kombinujesz z firma zeby nie zostac z niczym...skad masz wziac zeby mu pomoc? od rodzicow?
Stary 2013-02-08, 23:03   #246
lonely_lady
Zakorzenienie

Axella jeśli Ci to pomaga to żal się, wyzywaj go, wykrzycz się i ponarzekaj ile się da. I nie przepraszaj, bo nie masz za co. Ogólnie zachowanie Twojego Tż już wiele razy pozostawiałam bez komentarza... Bo dla mnie jego humorki i teksty są niedopuszczalne. Ale to Ty z nim tworzysz związek, ty go kochasz i najlepiej wiesz co dla Was dobre. Jesteś silną i zaradną osobą, na pewno sobie poradzisz...
ale wydaje mi się, że znowu mu przebaczysz i puścisz wszystko płazem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 23:03   #247
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A czym się różnią śpioszki od pajacy ?
spioszki sa chyba takie "na szelkach", zapinane na ramionach, bez rekawkow i do nich zaklada sie kaftanik. a pajacyk ma rekawy
Stary 2013-02-08, 23:04   #248
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A czym się różnią śpioszki od pajacy ?
Foto 1 to śpioszki, foto 2 to pajacyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spiszki-niemowlece-disney-miki-i-klocki.jpg (30,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajacyk_czerwony56_02.jpg (35,7 KB, 2 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-08, 23:08   #249
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Axella, wesolo masz...pewnie robi teraz wielki problem, bo postawilas sprawe jasno. mowilas mu o swojej popoludniowej decyzji? dla mnie to niepowazne zeby 30letni facet liczyl na kase od Ciebie, teraz w ciazy. przeciez nie pracujesz! kombinujesz z firma zeby nie zostac z niczym...skad masz wziac zeby mu pomoc? od rodzicow?
yhym.wlasnie to wymyslil.
ze jak to dadxza na mieszkanie a na zus nie?

zero wdziecznosci

Cytat:
Axella jeśli Ci to pomaga to żal się, wyzywaj go, wykrzycz się i ponarzekaj ile się da. I nie przepraszaj, bo nie masz za co. Ogólnie zachowanie Twojego Tż już wiele razy pozostawiałam bez komentarza... Bo dla mnie jego humorki i teksty są niedopuszczalne. Ale to Ty z nim tworzysz związek, ty go kochasz i najlepiej wiesz co dla Was dobre. Jesteś silną i zaradną osobą, na pewno sobie poradzisz...
ale wydaje mi się, że znowu mu przebaczysz i puścisz wszystko płazem
mnie mogl szmacic i wku rwiac, ja zawsze wybaczalam bo "wszystko jest super,co to tam ta klotnia", taka jestem,duzo zniose.
ale teraz powiedzial ze Zu jest niewazna. i w zyciu bym nie pomyslala ze cos moze tak bardzo zabolec

jutro mamy powazna rozmowe.
tym razem nie ucieszy mnie przepraszam.
tym razem porozmawiam tez z jego matka, sorry-moi rodzice wszystko,ona mi nic nie pomoze. NIC. nawet nie spyta,dobrego slowa nie powie.
sprawa prosta-nie zobowiaze sie do tego co chce, idzie sprawa o alimenty,jak pojdzie siedziec to i tak dostane.

Moja Zuzanka ma mieć niebo na ziemi,i żaden humorzasty frajer tego nie zepsuje.

Ku rwa,szkoda mi go! gdyby nie te problemy byloby jak w bajce.
ale to nie sa moje problemy..i w srod nich moglby tez zobaczyc mnie i core.

i milczy...
przytulcie swoich tż.. możecie..

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-08 o 23:12
Stary 2013-02-08, 23:14   #250
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
yhym.wlasnie to wymyslil.
ze jak to dadxza na mieszkanie a na zus nie?

zero wdziecznosci
taaaa, jeszcze niech splaca jego dlugi oj facet sie rozpedzil. dlatego mowilam Ci, ze musisz uwazac z wynajmem mieszkania...szczerze? ja nie decydowalabym sie na wynajem w Twojej sytuacji. ciezko Ci bedzie ogarnac odstepne, rachunki, dziecko, jedzenie z macierzynskiego. czasu zeby dorobic tez nie zostanie za wiele...a na faceta nie licz, bo on lepiej niech splaca dlugi zeby wyjsc na prosta.

to ty powinnas milczec a jego mamy nie mieszalabym. to sprawy miedzy Wami. glupio isc sie jej zalic. chociaz za uszy powinn go wyszarpac

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-08 o 23:15
Stary 2013-02-08, 23:19   #251
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja zaplacilam juz za wzystkie aukcje i zakupialm lezaczek Fisher Price Cuda Oceanu :PP

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj mam 100dniówkę
Gratulacje!

Cytat:
faktycznie, sporo tego macie
niezły zbiór no i fajnie, że mogliście liczyć na darmowe ciuszki od innych

Też się cieszę, tylko szkoda, że dowiedzieliśmy się o tym jak już mieliśmy kupioną połowę nowych rzeczy, no ale liczy się gest i jestem wdzięczna , bo wiem że nie muszę tych ciuszków zwracać itd. (porównując do innej znajomej, od której gdybym coś dostała to wiem, że musielibyśmy zwrócić i by patrzyli w jakim stanie jest itd. )

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-08, 23:20   #252
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
taaaa, jeszcze niech splaca jego dlugi oj facet sie rozpedzil. dlatego mowilam Ci, ze musisz uwazac z wynajmem mieszkania...szczerze? ja nie decydowalabym sie na wynajem w Twojej sytuacji. ciezko Ci bedzie ogarnac odstepne, rachunki, dziecko, jedzenie z macierzynskiego. czasu zeby dorobic tez nie zostanie za wiele...a na faceta nie licz, bo on lepiej niech splaca dlugi zeby wyjsc na prosta.

to ty powinnas milczec a jego mamy nie mieszalabym. to sprawy miedzy Wami. glupio isc sie jej zalic. chociaz za uszy powinn go wyszarpac
żalić?
chciałabym tylko by sie zainteresowała, bo to tak samo jej wnuk jak i moich rodziców.
może jako kobieta pomyśli, że dziecko wymaga pieniędzy.

siedzę i myślę właśnie co z mieszkaniem.
starczyłoby z małą pomocą(ewentualnie) macierzyńskiego,i bylabym sama (w domu nie chce zostac, troche zaburzyloby to zycie wszystkim mieszkancom. mam taka opcje ale nie chce. moje dziecko. moje zycie i nikt znow po nocach od placzu budzic sie nie chce).

cóż, dam radę.
zastanawiam się tylko,kiedy w koncu ulozy sie tak,ze nie bede co pare dni myslec, co w ogole dalej..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-08, 23:21   #253
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Widzę, ze zamknęłyście wątek
Wrócilam z uczelni.. Odebrałam dyplom magisterki, ale nie wpisali mi specjalizacji.. Mam tylko kierunek.. Nie wiem czy to mi się przyda w życiu czy nie.. Ponoć nie napisałam specjalizacji na pracy magisterskiej i system nie wykrył i mi jej nie uznał.. A wydaje mi się, że wpisałam na innych pozostałych 9 załącznikach specjalizację.. no ale nie miałam siły się kłócić.. bo juz nie bylam pewna.. w sporym stresie te papiery składałam na kilka minut przed zamknięciem systemu i groźbą płacenia 500 zł kary za przedłużanie..

Potem chciałam zlożyć dokumentację na certyfikat.. Według strony trzeba było zapłacić w kasach uczelni.. Uczelnia już nie ma kas, bo zlikwidowane.. Poszłam do katedry dowiedzieć się gdzie mam to wpłacić - 20 minut z buta.. Babka nie wiedziała.. Zadzwoniła w 3 różne miejsca w koncu podala mi numer konta.. Potem szukałam banku, żeby to wpłacić.. Poszłam do milennium - tam minimum 30 zl za przelew.. No to poszłam spowrotem na uczelnie (znowu 20 minut z buta), bo tam jest pekao z myślą, że może moja uczelnia ma też w tym banku.. nie ma przelew - 7 zł.. taniej mi by wyszło pojechać do domu.. no i znowu 20 minut z buta do katedry..

Na koniec poszłam po 2 certyfikat.. nie ma.. wszystkie są mojego nei.. I zabijcie mnie i nie pamiętam czy ja czegoś nie złożyłam, czy ja gdzieś nie poszłam na jakiś egzamin, żeby dostać ten certyfikat.. Czarna dziura w mózgu.. Głupio mi teraz po 2 latach pisać do wykładowcy czy ja zaliczyłam wszystkie wymagania czy nie.. i certyfikatu nie mam..ehh

Na koniec już tuż przed nosem uciekł mi autobus..4 godziny na nogach.. Nogi czuje aż w dupie.. Wszystko mnie boli.. ehh to nie jest mój dzien..
Ale miałaś dzień
Przytulam mocno, mam nadzieję, że czujesz się już lepiej

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki ciuszków

1.body z pepco 5,99 rozm. 6/9
2. koszulka w paski ze strychu rodziców czyli sama pewnie kiedyś ją nosiłam spodenki prezent od mamy
3. body ze stokrotki ok.7 zł
4. skarpetki rossmann ok. 12 zł
5. rampers sh, 3,5zł
6. body sh, 3,5zł
7. spodenki sh, 3,5zł
8. szorty sh, 3,5 zł
9. spodenki sh, 3,5 zł
10. spodenki w grochy... mało męskie, ale bardzo słodkie sh, 2,5zł
Śliczne!

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
A mnie się zachciało spaceru, trochę nas wywiało a później (dziwnym trafem) trafiliśmy do sklepu i tadam- oto moje super-hiper-wygodne spodnie ciążowe :klik:
Może szałowo nie wyglądają ale są niesamowicie wygodne co jest dla mnie w tym momencie najważniejsze
Fajne spodnie, gratuluję zakupu

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
a i odebrałam wyniki morfologii, moczu i CRP no i wszystko ok i jak porównałam sobie wyniki z tymi noramami dla kobiet w ciązy z pierwszej strony z watku to mam wszystko idealne a CRP 2,02 wiec niemam w organiźmie zapalenia, infekcji bakteryjnej więc antybiotyk na akszel musiał zadziałać
Cieszę się, że wszystko ok!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-08, 23:33   #254
axella
Zakorzenienie

GG do axella

chyba bede rzygac...

tż milczy, i dopsz..
dzis juz nie bede sie martwic jak ostatnio.
on sie jutro pomartwi, jade na ip i napisze mu tylko ze tam jestem. i niech robi co chce.. zobaczymy,jaka bedzie reakcja,bo nie ukrywam ze mnie ciekawi..

a niedlugo mleczko i spac. zuzinek zasadzila kopa..znow pojedynczego

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-08, 23:34   #255
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
i jutro już ostatecznie decydujecie się na to mieszkanko ? czy będziecie jeszcze szukać? powodzenia
Jeśli będzie wszystko ok , to nie szukamy dalej i bierzemy

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
nie to bez balkonu?? to drugie tak?? Ja gdzieś ominęłam jego opis..
Te bez balkonu jednak odpada.

Wybierając je zapomnielibyśmy (wczoraj teściowa o tym przypomniała) o jednej ważnej rzeczy... Mieszkając tam dziecko miałoby daleko do szkoły (podstawówka i gim), więc albo musielibyśmy je prowadzić (chodzi mi o podstawówkę) albo zawozić i odbierać; bo takiego malca, żeby sam dreptał ok 3 km (licząc na szybko), jeszcze w okolicach ruchliwej drogi i lasu bym nie puściła.

A opisu 2 mieszkania nie wrzucałam, więc nic nie pominęłaś

M3, ok 50m2 - 2 duże pokoje, spora kuchnia, łazienka i wc w jednym pomieszczeniu, mała piwnica, balkon (większy niż u teściów, sporo mniejszy niż u moich rodziców ale jest). Blisko przystanek autobusowy, sklepy, niedaleko do apteki i przychodni, ta sama dzielnica co rodzice i teście, ale do obojgu droga taka sama Mieszkanie do generalnego remontu, ale tym się nie martwimy, bo mąż takie chciał i wszystko zrobi sam z małą pomocą naszych ojców, więc fachowcy nie będą potrzebni Remont myślę, że max 2 m-ce

Dostałam info od agentki, więc jutro o 10 jeszcze raz oglądamy i mierzymy dokładnie (bo już nie wierzę w te opisy w ogłoszeniach ). Jak wszystko będzie ok to podpisujemy umowę.

Cena tego 2 mieszkania + kompletny remont od a do z z urządzeniem to cena 1 mieszkania; a za ileś tam lat jakby mieszkanie było dla nas za małe to może zamienimy się z moimi rodzicami na M4.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-08 o 23:37
Stary 2013-02-08, 23:35   #256
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
dobrze powiedzianeja słysząlam, zeby nie brać, bo jak połozne będa przebierać to moga zgubić, ale w sumie wezmę, co mi tam, będzie ryzyko i życie na krawędzi
U nas w szpitalu jak dasz swoje, to przepadają.

Cytat:
Nuna, wygon meza spac po nocce i olejcie sprzatanie. mnie sie wydaje, ze Wy nic nie robicie tylko sprztacie :P zrobcie sobie "dzien dziecka" i obijajcie ile sie da. jak maz bedzie mial wolne to odkurzy i juz. kupcie sobie jednorazowe talerze luzik przede wszystkim
No właśnie. Zastanawiam się co Wy tam macie do sprzątania, nuna? Ty cały dzień leżysz, mąż w pracy, więc co tam macie do sprzątania?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mam wybrany nowy typ wózka, Tako Warrior czyli coś przed czym się broniłam od początku, ale te 1-2kg różnicy przeboleję przy takiej róznicy jakości. No i mam propozycję używanego od znajomej, po niedzieli jadę oglądać.

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
czyli nawet mając gotówkę na daną rzecz to lepiej wziąć na raty i od raazu całość spłacić?
Nieeeee, jak spłacisz od razu wszystko, to masz do kitu historię kredytową. Musisz ładnie spłacać każdą ratę, wtedy jesteś idealnym klientem. Za wcześniejszą spłatę nawet są banki, co naliczają... odsetki.

Cytat:
jak mi się nic nie chce
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja spadam dziewczyny... nie mam weny dziś... źle sie czuje... w sumie najgorzej w ciągu tego tyg... dobrej nocy
Dzisiaj chyba taki dzień. Ja się wyspałam po południu, teraz siedzę. Nic mi się nie chce, kompletnie. Siedzieć, chodzić, nawet leżenie mnie wkurza! Tż też chodził i ciągle narzekał na nuuuuudę.

Cytat:
ja jutro jednak pojadę do szpitala sprawdzić co z Małą, rozumiem,że większa,że mniej miejsca ale cholera.. 28tc i fiknie RAZ na pare godzin
nie martwie sie mocno bo lozysko z przodu itd..ale niech sprawdza..
Oby Ci sprawdzili. Słyszałam, że jeśli nic się nie dzieje, nie boli, nie plamisz, to mogą odesłać Cię z kwitkiem.
3mam kciuki.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 23:36   #257
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Jeśli będzie wszystko ok , to nie szukamy dalej i bierzemy

Te bez balkonu jednak odpada.

Zapomnieliśmy też o jednej ważnej rzeczy... Mieszkając tam dziecko miałoby daleko do szkoły (podstawówka i gim), więc albo musielibyśmy je prowadzić (chodzi mi o podstawówkę) albo zawozić i odbierać; bo takiego malca, żeby sam dreptał ok 3 km (licząc na szybko), jeszcze w okolicach ruchliwej drogi i lasu bym nie puściła.

A opisu 2 mieszkania nie wrzucałam, więc nic nie pominęłaś

M3, ok 50m2 - 2 duże pokoje, spora kuchnia, łazienka i wc w jednym pomieszczeniu, mała piwnica, balkon (większy niż u teściów, sporo mniejszy niż u moich rodziców ale jest). Blisko przystanek autobusowy, sklepy, niedaleko do apteki i przychodni, ta sama dzielnica co rodzice i teście, ale do obojgu droga taka sama Mieszkanie do generalnego remontu, ale tym się nie martwimy, bo mąż takie chciał i wszystko zrobi sam z małą pomocą naszych ojców, więc fachowcy nie będą potrzebni

Dostałam info od agentki, więc jutro o 10 jeszcze raz oglądamy i mierzymy dokładnie (bo już nie wierzę w te opisy w ogłoszeniach ). Jak wszystko będzie ok to podpisujemy umowę.

Cena tego 2 mieszkania + kompletny remont od a do z z urządzeniem to cena 1 mieszkania; a za ileś tam lat jakby mieszkanie było dla nas za małe to może zamienimy się z moimi rodzicami na M4.

oby było jak chcecie!! powodzenia!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-08, 23:46   #258
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

oby było jak chcecie!! powodzenia!

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Axella doczytałam wszystko co niedawno napisałaś i w głowie mi się nie mieści zachowanie Twojego TŻ-a Jak można być takim samolubnym i nieodpowiedzialnym. Przecież to wszystko robisz dla Zuzi, a on myśli tylko o sobie Z jakiej racji Ty czy Twoi rodzice macie spłacać jego długi i naprawiać jego błędy...

Wiem i mocno wierzę, że dasz sobie radę cokolwiek postanowisz i nikt Cię nie będzie znikąd wywalał, nie gadaj głupot. Trzymaj się W końcu musi się wszystko ułożyć!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-08, 23:54   #259
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Axella doczytałam wszystko co niedawno napisałaś i w głowie mi się nie mieści zachowanie Twojego TŻ-a Jak można być takim samolubnym i nieodpowiedzialnym. Przecież to wszystko robisz dla Zuzi, a on myśli tylko o sobie Z jakiej racji Ty czy Twoi rodzice macie spłacać jego długi i naprawiać jego błędy...

Wiem i mocno wierzę, że dasz sobie radę cokolwiek postanowisz i nikt Cię nie będzie znikąd wywalał, nie gadaj głupot. Trzymaj się W końcu musi się wszystko ułożyć!
dziękuję..
dam radę,musze dla Zu..
choć szczerze najchętniej bym zasnęła i nie wstała.i sniła o małej i innych pięknych rzeczach, i nigdy nie musiała już zmierzyć się z rzeczywistością..
ale cóż zrobić. od jutra trzeba się porządnie wziąć za doopę i ogarnąć kasę na poniedziałkowy zus, ot taka niespodzianka
ja nie wiem co dalej.. zostalam sama.

Ja kontra wyprawka/mieszkanie/zus
Ale zrobię to,by pokazac coniektorym ze mozna..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-09, 00:03   #260
diabli
Zakorzenienie

swieeeeeezaaaaa dostaaaawaaaaa!!!

dla Aaś
http://allegro.pl/cool-club-2x-spodn...003792686.html
http://allegro.pl/sukienki-dla-blizn...011579329.html
http://allegro.pl/wiosenne-kurteczki...009649182.html
http://allegro.pl/sukienka-i3003611236.html (babka ma 2 takie)
http://allegro.pl/sukienka-moze-dla-...003611282.html
http://allegro.pl/wdzianko-rozowe-ea...011172942.html
http://allegro.pl/6-przesliczne-dla-...000299993.html
http://allegro.pl/sprzedam-nowe-spod...001264683.html
http://allegro.pl/sprzedam-cieplutki...001347758.html
http://allegro.pl/sprzedam-2-sukienk...001333389.html
http://allegro.pl/spodenki-dla-malej...001786816.html

dla naszych malych mezczyzn
http://allegro.pl/dres-disney-dla-ka...990291130.html
http://allegro.pl/hm-czekoladowy-dre...016151063.html
http://allegro.pl/carter-s-bawelnian...014767098.html
http://allegro.pl/disney-cars-dres-s...014052694.html
http://allegro.pl/disney-68-74-extra-i2952355143.html
http://allegro.pl/dres-i3013546256.html maly kibic hehe
http://allegro.pl/sliczny-dresik-dla...011061639.html kosciotrupek! ciekawe czy swieci w ciemnosci
http://allegro.pl/disney-62-super-i3002889609.html
http://allegro.pl/hema-dresik-rozm-6...001404340.html
http://allegro.pl/dresik-5-10-15-r-6...009825578.html
http://allegro.pl/hm-3w1-wiewiorka-w...000644667.html
http://allegro.pl/nowy-dres-disney-z...000130215.html

dziewczynki
http://allegro.pl/dres-dziewczecy-ro...009663493.html
http://allegro.pl/disney-uroczy-dres...010130826.html
http://allegro.pl/sliczna-sukieneczk...016799868.html
http://allegro.pl/hm-sukienka-tunika...011452921.html

chyba musze Nelci wyczarowac brata...jakos latwiej znalezc ciuszki dla synka
Stary 2013-02-09, 00:04   #261
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
a jego mamy nie mieszalabym. to sprawy miedzy Wami. glupio isc sie jej zalic. chociaz za uszy powinn go wyszarpac
Ja też mamę bym zostawiła pewnie w spokoju. Moja babcia zawsze powtarzała swoim dzieciom - widziały gały co brały, ja się wtrącę, wy się pogodzicie, a ja wyjdę na najgorszą. Każdy problemy musi rozwiązać sam.

Cytat:
Też się cieszę, tylko szkoda, że dowiedzieliśmy się o tym jak już mieliśmy kupioną połowę nowych rzeczy, no ale liczy się gest i jestem wdzięczna , bo wiem że nie muszę tych ciuszków zwracać itd. (porównując do innej znajomej, od której gdybym coś dostała to wiem, że musielibyśmy zwrócić i by patrzyli w jakim stanie jest itd. )
Ale co jest złego w zwracaniu? Ja wszystkie ciuszki, które dostanę zamierzam oddać. A dostanę je od kilku osób. Mam zamiar poznaczyć sobie metki (albo w przypadku braku inne niewidoczne miejsce) kolorową nitką - każdy kolor będzie odpowiadał danej osobie, żeby się nie pomieszało. Ja sama jakbym komuś użyczyła ciuszków, to pewnie prosiłabym o zwrot mając na uwadze, że planujemy (na razie ) dwoje dzieci. No chyba, że tak jak jedna znajoma zaznacza od razu, że jak użyję, to mam komuś oddać, albo wyrzucić na śmietnik, bo ona tego nie chce z powrotem. Nie widzę jednak nic złego w tym, że ktoś pożycza i prosi o zwrot.

Cytat:
mnie mogl szmacic i wku rwiac, ja zawsze wybaczalam bo "wszystko jest super,co to tam ta klotnia", taka jestem,duzo zniose.
ale teraz powiedzial ze Zu jest niewazna. i w zyciu bym nie pomyslala ze cos moze tak bardzo zabolec
Bardzo mi przykro z powodu Waszych problemów. Z tego co napisałaś, on nie powiedział, że Zuzka jest nieważna. Napisałaś wcześniej: ja mówię,że to na Zu, że ona jest priorytetem i że nie daje na nia ani złotówki, zaczał wymyslac czego to on nie robi/nie daje (a serio kupil 1xbody za 5pln) i że teraz to ON jest najwazniejszy.

Nigdzie nie powiedział, że ona jest nieważna. Nie o to jednak mi chodzi. Myślę, że to tylko potwierdza, że nie potraficie ze sobą rozmawiać. Chyba macie oboje wybuchowe charaktery i na dzień dobry szukacie dziury w całym, kierując się emocjami. Jeden drugiemu wszystko wytyka, obrażacie się nawzajem, stosujecie interpretację dowolną wypowiedzianych słów i obojętnie co jedno drugiemu by wtedy nie powiedziało, to jest źle. Może spróbuje odłożyć emocje, dumę i chęć wyższości na półkę i porozmawiajcie? Co jakiś czas macie ten sam problem, taka cykliczna zabawa z tego wychodzi. Ostatecznie emocje opadają, Ty mu wybaczasz i przez kilka dni jest sielanka.

Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło DOBRZE.

Leon
Stary 2013-02-09, 00:12   #262
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja też mamę bym zostawiła pewnie w spokoju. Moja babcia zawsze powtarzała swoim dzieciom - widziały gały co brały, ja się wtrącę, wy się pogodzicie, a ja wyjdę na najgorszą. Każdy problemy musi rozwiązać sam.

Ale co jest złego w zwracaniu? Ja wszystkie ciuszki, które dostanę zamierzam oddać. A dostanę je od kilku osób. Mam zamiar poznaczyć sobie metki (albo w przypadku braku inne niewidoczne miejsce) kolorową nitką - każdy kolor będzie odpowiadał danej osobie, żeby się nie pomieszało. Ja sama jakbym komuś użyczyła ciuszków, to pewnie prosiłabym o zwrot mając na uwadze, że planujemy (na razie ) dwoje dzieci. No chyba, że tak jak jedna znajoma zaznacza od razu, że jak użyję, to mam komuś oddać, albo wyrzucić na śmietnik, bo ona tego nie chce z powrotem. Nie widzę jednak nic złego w tym, że ktoś pożycza i prosi o zwrot.

Bardzo mi przykro z powodu Waszych problemów. Z tego co napisałaś, on nie powiedział, że Zuzka jest nieważna. Napisałaś wcześniej: ja mówię,że to na Zu, że ona jest priorytetem i że nie daje na nia ani złotówki, zaczał wymyslac czego to on nie robi/nie daje (a serio kupil 1xbody za 5pln) i że teraz to ON jest najwazniejszy.

Nigdzie nie powiedział, że ona jest nieważna. Nie o to jednak mi chodzi. Myślę, że to tylko potwierdza, że nie potraficie ze sobą rozmawiać. Chyba macie oboje wybuchowe charaktery i na dzień dobry szukacie dziury w całym, kierując się emocjami. Jeden drugiemu wszystko wytyka, obrażacie się nawzajem, stosujecie interpretację dowolną wypowiedzianych słów i obojętnie co jedno drugiemu by wtedy nie powiedziało, to jest źle. Może spróbuje odłożyć emocje, dumę i chęć wyższości na półkę i porozmawiajcie? Co jakiś czas macie ten sam problem, taka cykliczna zabawa z tego wychodzi. Ostatecznie emocje opadają, Ty mu wybaczasz i przez kilka dni jest sielanka.

Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło DOBRZE.
bo z jednej strony go chcę. kocham. i chcę go na ojca swojego dziecka.

z drugiej strony mam dość jego niedojrzalosci, tego ze mnie w ogole nie szanuje i w zlosci mowi okropnie bolesne rzeczy.
znów pieprzy jakieś farmazony. no coz.

nie jestem na tyle silna by kopnac go w dupe i "dopoki sie nie zmienisz nie wracaj". ale z czasem..moze...

on potrzebuje chyba takiego ciosu..bodzca zeby sie ogarnac..
z drugiej strony moze zareagowac zloscia jak zawsze i celu nie osiagne.
nie wiem. po prostunie wiem.

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-09, 00:20   #263
diabli
Zakorzenienie

Axella obrazek ponizej for ju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 554272_540023886015371_1876723978_n.jpg (51,6 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-02-09, 00:23   #264
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
latwiej bedzie zrobic fotki, posegregowac na foldery od kogo i juz
Stary 2013-02-09, 00:25   #265
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Axella obrazek ponizej for ju

dziękuję..
mój tż ma coś z głową.teraz już nie rozumiem..tak bardzo nie rozumiem

no cóż..
jutro robię mu "test"...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-09, 00:28   #266
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
latwiej bedzie zrobic fotki, posegregowac na foldery od kogo i juz
Dziękuję za pomysł

Leon
Stary 2013-02-09, 00:32   #267
diabli
Zakorzenienie

wizaz znow wariuje...

witamy sie w 26 tygodniu!!!
Stary 2013-02-09, 00:37   #268
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
a i odebrałam wyniki morfologii, moczu i CRP no i wszystko ok i jak porównałam sobie wyniki z tymi noramami dla kobiet w ciązy z pierwszej strony z watku to mam wszystko idealne a CRP 2,02 wiec niemam w organiźmie zapalenia, infekcji bakteryjnej więc antybiotyk na akszel musiał zadziałać

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Odpoczęłam i zaraz wrzucam fotki
super zakupy

Cytat:
no to wrzucam, ale tylko chwilkę

Zaczynamy 26 tydzień
piękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jeśli masz zaświadczenie o zarobkach i jaka umowa to dają na raty i tak tworzy się historię
eeee nie do końca. już kiedyś pisałam, chciałam aparat cyfrowy na raty, za 300 zł. mogłam zapłacić gotówką, ale o wiele wygodniej wtedy akurat byłoby mi rozłożyć na raty. i doopa, nie dostałam ... moja historia kredytowa nadal zerowa

Cytat:
świetny pomysł ja się właśnie zastanawiałam jak to ogarnąć, bo dwie koleżanki obiecały mi ciuszki, ale w ramach pożyczki, bo obie planują drugie dziecko - i się zastanawiałam jak się w tym potem nie zgubić, myślałam o zdjęciach - ale Twój pomysł super
i ja też będę moje potem pożyczać - koleżanka jest teraz w 5 tc, mam nadzieję że teraz jej się uda donosić ciążę - i już jej zapowiedziałam że ciuszki dostanie ale do zwrotu - uważam że taki układ jest bardzo dobry.

Axella, brak mi słów ... cholera, rozumiem sprzeczki między Wami, ale on jest teraz OJCEM !!! i nie rozumiem jak można nie poczuwać się do odpowiedzialności ... tzn mówię tu głównie o pomocy finansowej Tobie i Zuzce ... przecież to on powinien Was utrzymywać, pomagać... nie ogarniam mój mąż często gada głupie rzeczy, ciągle mi "wypomina" tą ciążę - że miało być inaczej, łatwiej, że celibat itp - ale wiem że nie mówi tego w 100% serio tylko po prostu ma dość tych nerwów bo oboje przeżywamy tą moją ciążę i problemy z nią bardzo, a sam mi marudził o dziecku już od kilku lat więc wiem że bardzo chce naszego synka i że zrobiłby wszystko, żeby Przemuś miał wszystko, co jest mu potrzebne - cały czas mi powtarza że dziecko najważniejsze. a skoro najważniejsze, to trzeba mu zapewnić stabilną sytuację finansową (wiadomo, z tym różnie bywa, są wypadki losowe albo nie najlepsze ale można dać radę, ale przeraziła mnie sytuacja z tymi kredytami Twojego TŻ) i komfort psychiczny ...
ale podziwiam Cię, jesteś bardzo dzielna i silna i wiem że dacie radę !!!

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 00:53   #269
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No i zaś się muszę tłumaczyć , bo napisałam skrótem, nie wtajemniczając Was w sytuację

Ubranka, które dostaliśmy (te 80-90 szt.) od siostry A. to mamy powiedziane, że nie musimy ich zwracać, ale wiem że jak w niedługim czasie u A. czyli przyszłej bratowej albo którejś z jej sióstr pojawi się maleństwo to na pewno dostaną te ciuszki + jakieś nasze Ale nikt nie będzie patrzył czy zwróciliśmy wszystkie co do sztuki i komentował stanu ciuszków itd. Gdyby coś się bardzo poplamiło/zniszczyło tak, że nie nadawałoby się do zwrotu to nikt by problemu nie robił.

A pisząc to: "porównując do innej znajomej, od której gdybym coś dostała to wiem, że musielibyśmy zwrócić i by patrzyli w jakim stanie jest itd. " przypomniała mi się taka sytuacja ze znajomą... Bratowa czy szwagierka urodziła dziecko i znajoma dała jej wszystkie/większość ubranek po swoim dziecku z zaznaczeniem (tak bynajmniej mi mówiła), że nie musi ich zwracać i wiadomo jak to jest przy dziecku, że się coś może zniszczyć/pobrudzić itd. A znowu jak się ze mną widziała i mi to opowiadała (nie wiem w sumie po co, bo mnie w tamtej chwili temat dzieci nie interesował ) to dodała, że niby ta laska nie musi jej zwracać ubranek ale ciekawe czy jej zwróci i kiedy oraz w jakim będą stanie, bo ona pożyczała w dobrym stanie, a mogą wrócić w złym, że wydała na nie tyle kasy; że trochę żałuje, że nie zostawiła sobie tych lepszych a mogła dać tylko te gorsze itp itd .

No to albo komuś chcę pożyczyć ubranka i mam na uwadze, że coś się może pobrudzić tak, że nie będzie można sprać czy coś się może zniszczyć i nie będę robić z tego problemu; albo gram fałszywą osobę i dla osoby pożyczającej jestem miłą, a za plecami obrabiam du.pę

Mam nadzieję, że napisałam w miarę zrozumiale o co mi chodziło

Bynajmniej wiemy z mężem tyle, że jakby ta znajoma chciała nam coś pożyczyć to niczego od niej nie bierzemy. Bo tu jest miła i wszystko jest ok, a za plecami opowiada nie wiadomo jakie historie i obrabia du.pę itd.

A tak w ogóle to czy ja gdzieś napisałam, że jest coś złego w zwracaniu ubranek ??

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-09 o 00:55
Stary 2013-02-09, 00:54   #270
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
wizaz znow wariuje...

No to ja w takim razie dzisiaj kończę 21tc.

Cytat:
No i zaś się muszę tłumaczyć , bo napisałam skrótem, nie wtajemniczając Was w sytuację

Ubranka, które dostaliśmy (te 80-90 szt.) od siostry A. to mamy powiedziane, że nie musimy ich zwracać, ale wiem że jak w niedługim czasie u A. czyli przyszłej bratowej albo którejś z jej sióstr pojawi się maleństwo to na pewno dostaną te ciuszki + jakieś nasze Ale nikt nie będzie patrzył czy zwróciliśmy wszystkie co do sztuki i komentował stanu ciuszków itd. Gdyby coś się bardzo poplamiło/zniszczyło tak, że nie nadawałoby się do zwrotu to nikt by problemu nie robił.

A pisząc to: "porównując do innej znajomej, od której gdybym coś dostała to wiem, że musielibyśmy zwrócić i by patrzyli w jakim stanie jest itd. " przypomniała mi się taka sytuacja ze znajomą... Bratowa czy szwagierka urodziła dziecko i znajoma dała jej wszystkie/większość ubranek po swoim dziecku z zaznaczeniem (tak bynajmniej mi mówiła), że nie musi ich zwracać i wiadomo jak to jest przy dziecku, że się coś może zniszczyć/pobrudzić itd. A znowu jak się ze mną widziała i mi to opowiadała (nie wiem w sumie po co, bo mnie w tamtej chwili temat dzieci nie interesował ) to dodała, że niby ta laska nie musi jej zwracać ubranek ale ciekawe czy jej zwróci i kiedy oraz w jakim będą stanie, bo ona pożyczała w dobrym stanie, a mogą wrócić w złym, że wydała na nie tyle kasy; że trochę żałuje, że nie zostawiła sobie tych lepszych a mogła dać tylko te gorsze itp itd .

No to albo komuś chcę pożyczyć ubranka i mam na uwadze, że coś się może pobrudzić tak, że nie będzie można sprać czy coś się może zniszczyć i nie będę robić z tego problemu; albo gram fałszywą osobę i dla osoby pożyczającej jestem miłą, a za plecami obrabiam du.pę

Mam nadzieję, że napisałam to w miarę zrozumiale

Bynajmniej wiemy z mężem tyle, że jakby ta znajoma chciała nam coś pożyczyć to niczego od niej nie bierzemy. Bo tu jest miła i wszystko wporzo, a za plecami opowiada nie wiadomo jakie historie itd.

A tak w ogóle to czy ja gdzieś napisałam, że jest coś złego w zwracaniu ubranek ??
Nie musiałaś się tłumaczyć. Chodziło tylko o to jedno zdanie, które zresztą pogrubiłaś. Odebrałam to, tak, że jak ktoś daje i odbiera, to nie jest fajny.

Ja już chcę lato. Idę się pokręcić do łóżka, może zasnę. Do jutra!

Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości