|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
margosia przyszla cos pogadala ale nic nie powoedziala o swojej wizycie nie ladnie!!!!ogladnelam ten film bardzo fajny..szok przezyx cos takiego
przywiozlam moje "zwloki"do domu i ide spac do jutra!!papadobra doczytalam 115strone,jednak sie pochwalila wizyta to dobrze.jak duze jest dziecko margosia?i widac juz jak wariuje w brzuchu tak hm wiesz z zewnatrz?:-P dobranoc
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-02-08 o 23:48 |
|
|
|
#3483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie wróciłam w wyjścia ze znajomymi. Nie dam rady już długo siedzieć-wszystko boli i niewygodnie. Dopiero zechciało mi się spać. Dobranoc |
||
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!!!
wszyscy jeszcze śpią? u mnie jak zwykle pobudka o 5,37 :P moje dziecko nie zna litości :P właśnie wszamałam śniadanie - 2 kromki z polędwicą i kawa, duża kawa z mlekiem dziś za dużo do zrobienia - sprzątanie, obiad, zakupy... nie chce mi się ![]() Miłego dnia Wam życzę, dużo kopniaczków i uśmiechu
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
Adriana, jak spojrzałam gdzie mieszkasz to aż mi ślinka pociekła Turek, sery Turek Kathe, niestety od początku 6 kg Kiedyś jadłam mało chleba, płatki na śniadanie, więcej chudego "pokarmu", warzyw a teraz a to ser śmietanowy, a to więcej kanapek, a to ciasto a tu dooopa rośnie. Nie mogłam nic innego w siebie wciskać w czasie mdłości, ale teraz jest o niebo lepiej i się biorę za siebie, zresztą pani dietetyk już nade mną pracuje Enlevee weszłam na YT i pokazało mi że przepraszają za usterki ![]() Uwielbiam takie koktajle, choć przez mdłości nie przechodziły mi przez gardło, ale do nich wracam Roxi1980, to my obie z tych puszystych Damy radę i sięwylaszczymy po porodzie, tyle że teraz to trzeba by się troszkę jednak pilnować bo później dłużej będzie sięzwalać te kilosy Idzia to plum to po wczorajszej wizycie u mojego lekarza, jestem pewna, że to Twoje Maleństwo Moje wczoraj nawet 4 razy podczas "słuchania" serduszka puknęło tak, że w aparat az zapiszczał Stokrotka, jak przez moje się przebija to i Ty powinnaś już czuć Margosia, no nareszcie Co do magnezu: parę tyg temu dostałam musujący, ale nie z tych co przy kasie w sklepie można kupić. Nie mogę go pić bo mam zgagę i teraz lekarz dał mi MagneB6, czyli w ciąży można go brać, a i ja ze swojej strony bardzo sobie chwalę. Lekarz się pytał o skurcze w łydkach, któych nie mam, ale jak usłyszał, że mam prawie co noc niespokojne nogi i "kopie" to zdecydowanie kazał brać magnez. Mam się ponoć uspokoić Powiem Wam, że jakby jutro było ładnie to chyba zgwałcę Tż żebyśmy pojechali do ogrodu botanicznego Oczary pięknie teraz wyglądają, kwitnie ciemiernik, i w szklarniach jakieś kwiaty powinny być
|
|
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam, że się ucieszysz, że jestem a tu foch na przywitanie, nie to nie spadam sobie dalej o! )Właśnie widać na zewnątrz, aż się zdziwiłam, bo myślałam, że to wczas ![]() Ale potrafi tak solidnie kopnąć, że bardzo widać ![]() Długości Dziecka już nie mierzą, bo się w kadrze nie mieści, ale waży +/-465g więc kawał klocka Cytat:
![]() A jak Ci się przez przypadek zachce to usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie ![]() No to ja przybyłam, zobaczyłam i dalej sobie znikam ![]() Dobranoc
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
margosia witaj, musisz nadrobic, jakie dziewczyny tu wiersze dla Ciebie pisaly Moje dziecie zrobilo mi pobudke o 7 - ale co sie dziwic jak codziennie o tej do zlobka wstajemy. Sniadanie zjedzone - 2 kromki chleba z parowkowa, bo i Mery ja jadla. Ogolem w lodowce juz jest swiatlo, wiec czekam az TZ wstanie, zajmie sie mala, a ja jade na zakupy. Nie mam pomyslu na obiad tzn dzis bedzie wczorajsza jarzynowa, a jutro nie wiem co chce. Mam juz dosc sama siebie ![]() Moje dziecie w brzuszku tez juz sie przelewa, jak klade sie spac wtedy czuje a juz niedlugo poczuje wyrazne ruchy. Te rogale do spania fajne, ale ja jakos obylam sie bez tego "mebla" w poprzedniej ciazy.
|
#3488 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry ja już od godziny nie śpie
|
|
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Rana
Niestety nie zdałam... trafiłam na takiego fiuta że szok Tak mnie gnębił że myślałam że się poryczę, noga na sprzęgle mi tak latała ze stresu że 2 razy mi zgasł ![]() Czepił się nawet że jadę 54km/h a nie 50 jak jestem w mieście Od samego początku było widać że chce mnie uwalić...! jeździłam prawie 40 minut w takich nerwach... No cóż do 3 razy sztuka, mam tylko nadzieję że trafi mi się jakiś ludzki egzaminator... ehhh... dzidzia się nadenerwowała razem ze mną... głupi dziad ![]() A dziś sobie odreaguję jadę po ubranka dla maluszka
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-02-09 o 08:38 |
|
|
|
#3491 | |
|
Zadomowienie
|
u mnie dziś smarkate lata się odezwały
straszny katar mnie dopadł i kicham![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Będzie dobrze
|
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja raz oblałam po powrocie z miasta już na terenie mordu ![]() Facet też ewidentnie chciał mnie ulać od razu, ale na mieście nie dałam mu szansy Wrzeszczał na mnie cały egzamin, a po powrocie do mordu kazał mi jechać prosto (wjechać na plac), a droga zawijała w prawo i ja twardo jechałam na ten plac, a on zrobił taki trik, że powtórzył mi, żebym pamiętała, że kazał jechać prosto i machnął ręką w taki sposób jak szła ta droga, więc Margoś inteligentnie pomyślała, że nie ma jechać prosto na ten plac tylko jechać prosto- tak jak ją prowadzi ta droga, ale za późno odbiłam i najechałam na krawężnik![]() Myślę, że facet zrobił to specjalnie, no ale wynik egzaminu był negatywny
|
|
#3493 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
A większość rzeczy różowiusia Różowiusia pościel i baldachim nad łóżeczkiem o ciuszkach nie wspomnę Jej tż latał i wymieniał co się da Resztę różowiusich akcesoriów spakowała i mówi że teraz to sobie muszą dziołchę zrobić ![]() ![]() Cytat:
Były zawiedzione że się w drzwi mieszczę A ja tu taka dumna z siebie że już ze 3 kilo przybrałam i normalnie mnie rozczarowały, chociaż do chudziaków to też nie należę to może oponka mi brzuszek ciążowy przysłania Cytat:
Ale na moje pomysły przystał i tak już chyba zostanie Cytat:
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamusie
Witam się z rana i witaj Margosiu :p Regularnie sobie was podczytuje, ale muszę przyznać że mam ostatnio mega lenia i nie chce mi się podejść do komputera i napisać :banghead: teraz sobie w wyrku jeszcze leżę ![]() Neni- mnie też endo powtarza, że w ciąży norma tsh jest do 2, 5. Co do jodu ja się lecze na niedoczynność już od kilku lat i oprócz eutyroxu brałam Jodid więc widać jest wskazany. Teraz odstawiłam, bo w witaminach mam nawet większą dawkę. Asiunia- przeczytałam Twoją historię, będę brutalna, ale tacy ludzie się nie zmieniają. ..przerobiłam taki związek, czasem było lepiej, ale CZĘŚCIEJ tak jak właśnie u Ciebie. Pewnie bym trwała w tym głupim związku gdyby nie to, że on kopnął mnie w tyłek musisz teraz myśleć o sobie i maluszku :-*Któraś pytała czemu idę na 2 prenatalne ( przepraszam, ale już nie pamiętam która ) Ogólnie u mnie lekarze zalecają prenatalne 3 razy, ten drugi raz podobno ważniejszy niż 1. Robi się go jakoś między 18-22tc i sprawdza organy, przede wszystkim serduszko.
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Adriana, i tak chyba u mnie odpadnie, bo muszę się zająć moim cholesterolem
ale... chyba Turke ma też light serki
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że się nie kłóciła, że to nie jej Dziecko Mi osobiście na początku też przeszkadzało, ze brzucha nie mam ![]() W ogóle to chciałam w 2-gim miesiącu mieć już taki wielki ciażowy, żeby wszyscy mi zazdrościli Ale teraz patrze ciutkę logiczniej i im mniejszy tym fajniejszy
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Coś humoru nie mam Welcome back Margosia Cytat:
Cytat:
|
|
#3498 |
|
Konto usunięte
|
Hej. U mnie zdychania ciąg dalszy. Zaraz biorę wszystkie moje tabletki...
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Połówkowe nazywa się niby 2. prenatalnym. |
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, trzymajcie kciuki za mnie i dzidzie. Na 10.00 jest umówiona na wizytę do gina. A jestem jakaś nie spokojna dzisiaj. Źle spałam, całą noc głupoty mi się śniły...
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mnie wszystkie miło witacie, że chyba będę mieć odwyk częściej Ja nie mam problemów z tarczycą a cały pierwszy trymestr też miałam brać jod, w drugim trymestrze mam go w witaminach więc ten osobno kazała mi odstawić ![]() A te badania między 18-22t to chyba każda z nas ma, bo to przecież połówkowe ![]() Ja miałam we wtorek i jak zwykle potwierdziło się to, że moje Dziecię po rodzicach jest mega leniwe, nie fika tak jak Wasze na usg, leży spokojnie i czeka aż Pan wszystko zbada i spokojnie zasypia
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39130569]Hej. U mnie zdychania ciąg dalszy. Zaraz biorę wszystkie moje tabletki...
[/QUOTE] Żebyś już się lepiej poczuła w końcu ![]() Ja jestem to i humor Ci wróci ![]() Cytat:
|
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w kazdym bądź razie idę je robić tam gdzie robilam pierwsze i w cenniku jest to zatytułowane Prenatalne i w zależności czy I, II lub III trymestr. :p ale sowicie sobie liczą za to gin na nfz też to tak nazywa i pytała czy się na nie zdecyduję
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
jade do apteki, przewietrzę się trochę, bo jak na razie muli mnie i jeszcze chwila a nie wygrzebię się wogóle z piżamy
|
|
|
|
#3508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocieszam się, ze skoro teraz Maluchy maja taki temperament to będą mega grzeczne Tylko spać i jeść będą w sumie będzie nawet nudnoCytat:
![]() Teraz serducho jest jak dzwon ![]() Jeszcze tylko długie 4 miesiące i będziemy mieć Malucha przy sobie a nie w sobie
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
jw. się właśnie przestraszyłam, zaczął mnie prawy jajnik tak kłuć jakby skurcze, czy coś takiego jakby igły mi wbijano. Rano kichłam i zakuło a teraz bez powodu tak...ale już na razie przeszło ufff. Wczoraj cos mi było zimno i trochę za ciepła wode miałam do kąpieli i już się wystraszyłam, ale do brzucha mi nie sięgała...jak ja uwielbiałam gorące kapiele a teraz nie można się kąpać w gorącej wodzie, i mi jest za zimna...
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
A ja sobie mulę jeszcze w łóżeczku
![]() Mąż jeszcze śpi bo o 3 sie położył
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

przywiozlam moje "zwloki"do domu i ide spac do jutra!!papa

tzn dzis bedzie wczorajsza jarzynowa, a jutro nie wiem co chce. Mam juz dosc sama siebie 
a juz niedlugo poczuje wyrazne ruchy.
12.06.2010

ehhh... dzidzia się nadenerwowała razem ze mną... głupi dziad 

- od 9t do 23t urósł całe 3 cm 

Ja jestem to i humor Ci wróci
i sałate do tego