|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
, więc wolałam opisać sytuację bo potem wychodzi nie wiadomo co
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-09 o 01:03 |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
oho.mamusia tż wkroczyłą do akcji.
moje kochanie z tysiącami na minusie będzie się budować. mi na złość, bo wie że ponad wszystko tego nie chcę a ja mam udowodnić miłość jednak sie zgadzajac. i jego mama chce dom, wiec synus to zrobi. wybuduje dom. ciekawe za co.. tego mi nie wyjasnil ![]() oby sie wyspal i jutro mowil racjonalnie.. choc ciagle sie zapiera,ze sie nie zobaczymy.. wyłączyłam tel kupe czasu temu i raczej go nie wlacze.. nie jest mi potrzebny.. nie moge spać ale trzeba sie zmusić... branoc... |
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że jesteś w ciąży i będziecie mieli dziecko, ale masz mnóstwo awantur i to ciężkich. Lepiej nie będzie. Nie wierz w to, że on się zmieni. Nie zmieni się. Może mieć lepszy okres, że przez jakieś 1 tygodnie będzie miły, może z przestrachu biegać i Cię przepraszać, ale co z tego jeśli on to będzie robił "na pokaz", jeśli jego przeprosinyry nic nie wniosą. Kilka dni temu już Cię przepraszał i zabierał na obiad. Dziś powtórka z rozrywki. Za chwilę będziesz młodą mamą i wybacz, ale nie wyobrażam sobie byś miała mieć takie nerwy. To na pewno odbije się na dziecku ( a on na 100% się nie zmieni). Ten związek z tego co piszesz nie jest zdrowy i uważam, że naprawdę dobrze i rozsądnie byłoby go nie ciągnąć. Wiem, że jesteś też charakterna i masz ochotę za wszystko mu odpłacić, ale nie trać na to nerwów. Jest prawo, zadbaj o alimenty ( choć nie wiem jak to wyjdzie z jego długami), zadbaj o wszystko co powinnaś dostać , ale nic ponad to. Odpuść sobie, bo nie ma sensu się szarpać i mścić. Lepiej się z tym wcale nie poczujesz, a będziesz tylko styrana... Mam nadzieję, że się na mnie za to co napisałam nie obrazisz. Jeśli Cię uraziłam to przepraszam, ale czytając co chwila jak ten mężczyzna Cię traktuję sama tracę nerwy i uważam, że - szczególnie teraz- ważniejsze są inne sprawy, a nie on i jego wieczne humorki. Z góry też dodam, że zapewne gdy zobaczy, że naprawdę go porzuciłaś zacznie biegać i skakać. Szczerze? Wychodzę z założenia, że dwa razy się do tej samej rzeki nie wchodzi i nawet wtedy powinnaś powiedzieć mu, że już za późno. Miał wiele szans wcześniej, bo o wielu pisałaś...
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-02-09 o 02:02 |
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
axella dziewczyno . Znowu? Serio? To jest jakieś neverending story. Wszystkie wiemy że jutro przeprosi i znów będzie cacy. A ty jak zwykle go bronisz że jak się nie klocicie to jest ok. Ale jak tak można żyć? Co drugi dzień kłótnia, jakieś dziecinne fochy i wyzywanie (!)
Zaradna jesteś to sobie poradzisz. I kopnij go wreszcie w 4 litery. Tylko kopnij! A nie tylko sobie obiecuj że jutro tak zrobisz. Serio. To jest niepoważne. Ależ piękna pora mnie zastała na wizazu
|
|
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
axella, ja wiem, że ciężko czyta się coś co dotyczy kochanej osoby, a i nasza miłość często wypacza nasze spostrzeganie ale zgadzam się z dziewczynami. Mało mnie nie zmroziło jak znów przeczytałam - jak to się nie zobaczycie, jak to znów wyłączył telefon? a przede wszystkim jak to podjął decyzję o budowie domu - przecież to nie zakup odkurzacza wbrew Twojemu zdaniu i w ogóle bez konsultacji z Tobą?!?
Ja bym spakowała walizki i wyprowadziła się do rodziców. ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Troszkę nadrobiłam i jestem axella w jeszcze większym szoku i podobnie jak chyba diabli Ci radziła z pewnością bym teraz nie decydowała się na wynajm mieszkania - zwłaszcza że całe na Ciebie. Jego matki bym tym bardziej w to nie mieszała, przecież ona wie, że spodziewacie się dziecka, nie musisz jej przypominać - dla niej synek, to synek ty zawsze będziesz tylko synową )jenny - gratulację za pozałatwianie spraw w banku ![]() A takie szybkie streszczenie po połówkowym: koszt 180zł - robione w klinice która od początku prowadzi moją ciąże, 23 tydzień ciąży - mały waży 510 gram i chyba to mało bo termin porodu z USG wyszedł mi tydzień później. W każdym razie leży pod łożyskiem więc na zdjęciu 3d mało wyraźnie widać. Niemniej ja widzę i jak dla mnie to już teraz wykapany mąż Potem zeskanuje to się synem pochwalę ))A dziś uporządkuję w końcu troszkę wyprawkę małego
|
|
|
|
#278 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Gaduły!
W końcu od 5 rano udało mi się Was nadrobić Witam sie więc także w nowym wątku za wszystkie rozpoczęte tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
super łowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
rozumiem oczywiście, że dziecko jest najważniejsze, szkoda tylko, że widzimy sie raz na dłuuuuugi czas; po ich sytuacji stwierdzam, że z nami pewnie będzie tak samo... ![]() ![]() axella, nie denerwuj się, bo widać, że on nie jest tego wart... trzymam kciuki za dzisiejszą kontrolę ![]() _________________________ _______ co do mnie i Jasia... krtań dalej mnie męczy niestety, chociaż staram się jak mogę, żeby się wyleczyć... wczoraj zaczęliśmy 23 tydzień i chyba z tej okazji Jaśko obudził mnie w nocy kopniakami ![]() ![]() ![]() dzisiaj leżę plackiem, bo małż poszedł do pracy, więc może chociaż jeden dzień będę z Wami na bieżąco |
|||||||
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ala jesteś piękną, młodą kobietą, która zasługuje na szczęście i miłość od dojrzałego, wspaniałego mężczyzny. Szczerze? To żadna tego nie napisze, ale jeśli on siebie nie szanuje, to tak jak Ty byś siebie nie szanowała, więc i otoczenie nie będzie Cię szanować i brać poważnie. Dziewczyno po co testy? Przypomnij sobie co sama pisałaś Meli, że to dziecinne, żeby dała spokój etc. Zrób to samo. Pozwól sobie ochłonąć.
|
|
#280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#281 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę i zdrowego maluszkaCytat:
![]() Cytat:
Normalnie aż zajrzę do siebie do Rossmanna dzisiaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Opis mieszkanka brzmi bardzo ciekawie. Oby coś z tego wyszło! A papiery kredytowe złożyliśmy w PKO BP. Cytat:
Cytat:
![]() Axella Kochana, zastanów się czy chcesz żeby tak wyglądało całe Twoje życie przy Jego boku- jedna wielka huśtawka nastrojów... Nawet gdybyś miała zostać z Zuzią sama, to jesteś tak silną osobą, że dasz sobie ze wszystkim radę! za 26 tc!--- Dzień dobry! Jem śniadanko i uciekam z mamą na miasto. Mamy zahaczyć o sh, więc może uda mi się coś Małemu upolować ![]() Aaaa... Nie wiem czy Wam mówiłam. Mąż się uparł na używany wózek. No więc przeglądając te wszystkie ogłoszenia, stwierdziłam, że NIE, bo są lipne. Albo obdrapane, albo kolory nie te. No i przypadkowo wczoraj znalazłam... I jest taki jak trzeba... Problem w tym, że w Wawie i odbiór osobisty. Napisałam z pytaniem o wysyłkę kurierem, zobaczymy co odpiszą
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-02-09 o 09:00 |
|||||||
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Axellko i ja się wyrażę... co parę dni masz nerwy przez nic innego tylko Twojego TŻta... co parę dni na niego psioczysz, że zrobisz tak czy tak , po czym on przychodzi przeprasza i znów wszystko cacy. DO KILKU DNI. ON się nie zmieni!! Ciągle będzie coś nie tak. Tylko w tym wszystkim to teraz Zuzia jest najważniejsza...on stawia na pierwszym miejscu siebie zachowuje się jak dzieciak, a to, że Zuzia się urodzi i się zmieni- w to nie wierz
i ty sie bedziesz z nim męczyć... co do testowania TZ-wybacz ale to jest dziecinne... wasz związek powinien opierać się na partnerstwie...
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja bym wolała obejrzeć najpierw czy wszystko ok ... daleko masz do Warszawy? Może masz kogoś z rodziny albo znajomego, zawsze to lepiej niż nic?
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponad 200km w jedną stronę. Mam rodzinę w Warszawie. Dwie siostry. Ale bez auta, więc nie byłyby w stanie zabrać całego ekwipunku. W niedziele autem jedzie do Wawy wujek, ale Jemu akurat nie chciałabym powierzać decyzji
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Jak masz siostry to super, pooglądają i powiedzą czy ok. A przesyłka później, może któraś z nich by Ci zapakowała i wysłała ??
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o takim kolorze wózka? Uniwersalny? Może być dla dziewczynki? Taki ma ta znajoma ... więc się zastanawiam.
|
#287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie mnie olśniło, że Męża dalsza kuzynka mieszkała ostatnio w Wawie. Tylko wiem, że mieli się stamtąd wyprowadzać, ale kiedy to nie wiem. I może Oni daliby radę załatwić, bo są zmotoryzowani ![]() Hmmm... Na razie nie odbiera, będę próbowała później się do Niej dodzwonić ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki widze pogadalyscie sobie wczoraj troszke
i dzisij bedziecie spac do poludnia pewnie![]() Axelka ![]() a ja wstalm i juz mi sie nie chce nic nie mam pomyslu na obiad blee i nie wiem co ugotowac , napewno musze pranie zrobic i poprasowac no i z Wami posiedziec heheh
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaka piękna ta sukienka!!!
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szprotka też mi się wydaje uniwersalny kolor, ja miałam podobno granatowy jeans
|
|
#291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też tak uważam, nie powinna się Axella dać tak traktować. To ojciec dziecka i powinien czuć się odpowiedzialny za nie i pomagać jej.
|
|
#292 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas się zbierać. Idę ubrać dupkę w coś ciepłego, wciągnę kilka Michałków (Boziu, jak ja kocham Michałki Kokosowe!
Do później!
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Wreszcie odżyłam. Wczoraj byłam wrakiem... Pierwszy posiłek zjadłam o 17 - zupkę i w na szczęście została w żołądku
dziś już czuję się normalnie i pędzę Was nadrabiać :gaduły: |
|
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- no to super aby sie juz nie powtorzylo
|
|
#295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam Michałki
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie ma za bardzo co pokazywać - najprostsza czarna za kolana, wyciągnięta gdzieś z otchłani szafy ![]() za 26t ale brzuch to masz cudny
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam się z Wami Brzuchatki kochane i uciekam bo obowiązki Pani Domu wzywają ![]() Później jak będę miała chwilkę to do Was wpadnę. Miłej soboty Wszystkim życzę |
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanów się nad nim, może odpocznijcie od siebie, bo masz tylko niepotrzebne nerwy!
|
|
#299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cześć ![]() Mąż się dzisiaj ze mnie śmieje, że w nocy chodza co pół godziny sikać ![]() i jeszcze stwierdził, że on byłby wkurzony jakby tak musiał wstawać.. ja za to jestem przeszczęśliwa |
||||
|
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bo jej smutno że mama jest smutna i daje małe kopy ze smutku. Idźcie gdzieś razem z Zuzikiem, na spacer, albo zjedzcie coś dobrego, weźcie kąpiel i się nie martwcie. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Także miłej soboty dla Ciebie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

Chodziło tylko o to jedno zdanie, które zresztą pogrubiłaś. Odebrałam to, tak, że jak ktoś daje i odbiera, to nie jest fajny.
, więc wolałam opisać sytuację 

07.07.2012

za wszystkie rozpoczęte tygodnie
rozumiem oczywiście, że dziecko jest najważniejsze, szkoda tylko, że widzimy sie raz na dłuuuuugi czas; po ich sytuacji stwierdzam, że z nami pewnie będzie tak samo... 

i ty sie bedziesz z nim męczyć...