|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do rękodzieło to .. Ja mam dwie lewe ręcę do szycia, siakoś cierpliwości mi brak..Cytat:
Cytat:
jeszcze jak sobie to dziecko wpychasz to pół biedy ale jak sobie wyobraże wsadzanie inkubatora do środka |
||||||||
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
a i pytalam sie lekarza bo nawet jakis czas temu na wizazu byla na ten temat rozmowa i ja bylam przekonana ze to wina łozyska ale nie pamietam czy o ruchy chodzilo ale ktos napisal ze łozysko nic nie ma do tego i moj gin tez tak powiedzial, w poprzedniej ciazy tez mialam z przodu łozysko i widzialm stope syna przez moment heheh
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Lublana a wy takie łożysko na przedniej ścianie macie od samego początku?? Czy to się może zmieniać?? I co wtedy z bum bum??
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe o co chodziło z tym wygięciem. To leż grzecznie dalej. Ja tez teraz głównie leżę, czasem się wyrwę na zakupy, ale samochodem, i to tylko jak się dobrze czuję. Chociaż troche pochodzę i już mi brzuch twardnieje no ale wolę leżeć i mieć minimalną dawkę fenoterolu niż musieć zwiększyć tylko po to, żeby łazić |
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z rana
Cytat:
w kupie sila ![]() Xal - kolor wozka unisex moze byc dla dziewczynki. ja tez biore pod uwage czarny wozek.vvgh - sukienka sloniowa piekna i upoluje takie dla kazdej naszej forumowej laseczki ![]() ![]() Ash, to dzisiaj pewnie maly glodek bedzie Cie przesladowal durna glukoza, az sie boje jak moj organizm zareaguje.lonely, wpadniemy na test bialej rekawiczki ![]() potterka, ja tez chodze w nocy siku. moj sie smieje, ze zaczelam lunatykowac, bo ledwo mam sile podniesc sie z lozka, a pozniej ide i stekam jak zombie
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
TŻ nie zdał a już wracał do ośrodka... Spowodował by kolizję drogową więc ładnie oblał na czymś poważnym ![]() jeździł 32 minuty i już wjeżdżał na drogę prowadzącą do ośrodka. No cóż trudno dalej zostaje guru w związku powiedziałam mu, że zabiorę go pooglądać wózki 16 marca ma trzecie podejście oby tym razem szczęśliwe ![]() Ja też mam łożysko na przedniej ścianie ale lekarz nigdy nic mi nie mówił, że bez przytulanek albo coś... |
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
dopytam dokładnie w czwartek
zapisał mnie pierwszą,żebym nie musiała czekać i mam już na 15
|
#338 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest łatweCytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy może się zmieniać, ja jak miałam z przodu tak mam
|
|||
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
O matko.. właśnie się zmierzyłam, bo chce sobie sukienkę z allegro kupić.. Mam wymiary walca - w biuście 102 cm, w brzuchu 102 cm i w biodrach 102 cm..
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
diabli a Twoje południe zaczyna się o 18??
![]() ok lece malować paznokietki a co będę seksi fleksi i jeszcze sobie włosy wyprostuje sexowna Orka 2
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja sasiadka (z pietra wyzej) miala te cesarke 4 lutego. teraz codzien nasluchujemy czy juz mamy mala Zosie-sasiadke dzisiaj otworzylam oczy i tz od razu mowi "sasiadki chyba wrocily!" placzu jeszcze nie slychac, hehe. Cytat:
Banka sie rozszalala na all piekne trampy, ukradne Ci myszowe. ps. jako doswiadczona mamuska, jaki najmniejszy rozmiar warto brac pod uwage? na oko wiem, ale na all podaja cm i np. rozm. 14. jak pisza 0 albo 0-3 to problemu nie mamNuna, mnie gin tlumaczyl, ze lozysko na przedniej scianie to nic zlego. problem jest, jesli lozysko jest przodujace, ale nie dopytywalam skoro mnie to nie dotyczy, ale widze, ze dziewczyny juz wyjasnily
|
||
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
jooooasia to Ty kupowałaś tą sukienkę? http://allegro.pl/sukienka-kopertowy...002997670.html
jaki miałaś rozmiar przed ciążą ile już przytylaś i jaki rozmiar kupilas?? Ja nosilam 38, a z tych wymiarów mi wychodzi XXL czyli 44.. albo na styk 42 i nie wiem jakiś duży.... |
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 27t ![]() Ash gratuluję wyboru imienia
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
marchewka ja się na razie za bardzo nie mierzę
)mój mąż śmiał się że nim się staś narodzi ja już nas z torbami puszczę - rano wpadłam do outletu - jakie cuda znalazłam zaraz będę sprzątać i się obfocę ) tymczasem przy okazji obkupiłam się na asosie w kilka ciążowych szmatek na końcówce wyprzedaży - i starczy mi prawie do końca ciąży ![]() jestem ciekawa co u axelli. Lublana - gdzie te Twoje rękodzieła? dwa razy przerzuciłam i chyba oślepłam bo nic nie widzę ![]() xal - kolor wózka b.uniwersalny - wyobrażam w nim sobie i pannę i kawalera |
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!
Gonicie jak szalone. Próbowałam nadrobić, ale ni hu hu Bartula kręci się w brzuchu jak szalony, jego kopniaki nie są już takie przyjemne jak kiedyś. Ostatnio tak mi zawalił w żebra, że hoho. Najgorzej jest w nocy, kiedy synusiowi niewygodnie niemalże w każdej pozycji i daje to odczuć swojej mamusi. Ale mam na urwisa sposób. Mój TŻ kładzie rekę na brzuszku i mały się uspokaja magicznym sposobem. |
|
|
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwal sie swoimi dzielami? mnie tez marzy sie zrobienie czegos wlasnorecznie lub z pomoca babci, ale jakos nie moge sie zmotywowac. czekam na Twoje cudenka, pewnie dadza mi kopa do dzialania ![]() Cytat:
planuje zakup okolo 30 szt. jeszcze nie wiem czy zdecydujemy sie na wielorazowki - na poczatek pampersy, a pozniej wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
Cytat:
za wybor. sliczne imie. jesli zostaniecie w polsce bedzie mogla byc mala Zośką
|
||||
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
wkurza mnie ten wizaz pocytowalam odpisalam i doooopa nie ma
|
#351 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
tak, maarchewka, ja ją kupowałam. Zawsze była ze mnie duuuża dziewczynka. Przed ciążą nosiłam rozmiar 40. Jak kupowałam tą sukienkę (na ostatniego sylwestra, więc w 4 m-cu ciąży), to miałam ok. 103 w biuście i biodrach i ok. 90 w pasie. Brałam rozmiar 42. Z tym, że do tej pory jestem 1 kg na minusie w stosunku do początku ciąży. Jestem teraz u teściów i nie mam żadnej fotki przy sobie, żeby Ci pokazac mniej więcej jak wyglądałam, ale jak tylko będę miała możliwość, to wyślę. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-02-09 o 12:48 |
||
|
|
|
#352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale chcialabym jakies ladne zywe kolory...Karolina - co za sen! mamuska juz dziecku zycie planuje, hehe.
|
||
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie gin powiedzial, ze nie widzi przeciwskazan do wspolzycia, ale jesli nie bede odczuwala dyskomfortu i bolu.Cytat:
zda na pewno. dobrze, ze olal na czyms konkretnym, bo wtedy latwiej sie z tym pogodzic niz naciagane oblanie na glupocie. do marca niedaleko. na pewno zdazy zanim sie dzidzius urodzi.a ogladanie wozkow mnie rozbawilo. gdyby zdal to pewnie pobieglby do salonu, a tak musi sie zadowolic innymi pojazdami poludnie kolo 15, popoludnie o 18, wieczor kolo 22 i trwaaaaaa dosc dlugo ale my lubimy nocny tryb zycia
|
||
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
hm... no to mnie teraz zastrzeliłaś... nie mam pojęcia, bo miałam ją na sobie tylko w sylwestra, a nie mam teraz jak zmierzyć, bo nie jestem u siebie. Mogę ją zmierzyć najwcześniej jutro pod wieczór, jak dotrę do domu. Więc jeśli Ci się nie spieszy z zakupem, to jutro dam Ci znać
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz musi dostosowac sie do mamusinych warunkow u mnie jest chyba odwrotnie, tatus kladzie reke i dostaje solidnego kopniaka ![]() NADROBILAM!!! ide po 2 sniadanie
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Kurcze jak już mi sie coś podoba to ma 6 dni realizacji.. a impreza w następną sobotę myśle o takim zestawie na imprezę : http://moda.allegro.pl/gustowny-swet...988594107.html http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...000444825.html |
|
|
|
|
#359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i przymierzę jak tylko dotrę do domu ![]() kupowałam od sprzedawcy mimi_style, oni też mieli 6 dni realizacji, jednak napisałam, że mi się spieszy, zapłaciłam z PayU i bez problemu bodajże w 3 dni dotarło
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-02-09 o 13:09 |
|
|
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
melduję się!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

, bo napisałam skrótem, nie wtajemniczając Was w sytuację
" przypomniała mi się taka sytuacja ze znajomą... Bratowa czy szwagierka urodziła dziecko i znajoma dała jej wszystkie/większość ubranek po swoim dziecku z zaznaczeniem (tak bynajmniej mi mówiła), że nie musi ich zwracać i wiadomo jak to jest przy dziecku, że się coś może zniszczyć/pobrudzić itd. A znowu jak się ze mną widziała i mi to opowiadała (nie wiem w sumie po co, bo mnie w tamtej chwili temat dzieci nie interesował 

Doszliśmy z mężem do porozumienia w kwestii imienia i już nie zamierzamy więcej do tematu wracać 

no ale wolę leżeć i mieć minimalną dawkę fenoterolu niż musieć zwiększyć tylko po to, żeby łazić