Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 12:11   #331
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
No i zaś się muszę tłumaczyć , bo napisałam skrótem, nie wtajemniczając Was w sytuację

Ubranka, które dostaliśmy (te 80-90 szt.) od siostry A. to mamy powiedziane, że nie musimy ich zwracać, ale wiem że jak w niedługim czasie u A. czyli przyszłej bratowej albo którejś z jej sióstr pojawi się maleństwo to na pewno dostaną te ciuszki + jakieś nasze Ale nikt nie będzie patrzył czy zwróciliśmy wszystkie co do sztuki i komentował stanu ciuszków itd. Gdyby coś się bardzo poplamiło/zniszczyło tak, że nie nadawałoby się do zwrotu to nikt by problemu nie robił.

A pisząc to: "porównując do innej znajomej, od której gdybym coś dostała to wiem, że musielibyśmy zwrócić i by patrzyli w jakim stanie jest itd. " przypomniała mi się taka sytuacja ze znajomą... Bratowa czy szwagierka urodziła dziecko i znajoma dała jej wszystkie/większość ubranek po swoim dziecku z zaznaczeniem (tak bynajmniej mi mówiła), że nie musi ich zwracać i wiadomo jak to jest przy dziecku, że się coś może zniszczyć/pobrudzić itd. A znowu jak się ze mną widziała i mi to opowiadała (nie wiem w sumie po co, bo mnie w tamtej chwili temat dzieci nie interesował ) to dodała, że niby ta laska nie musi jej zwracać ubranek ale ciekawe czy jej zwróci i kiedy oraz w jakim będą stanie, bo ona pożyczała w dobrym stanie, a mogą wrócić w złym, że wydała na nie tyle kasy; że trochę żałuje, że nie zostawiła sobie tych lepszych a mogła dać tylko te gorsze itp itd .

No to albo komuś chcę pożyczyć ubranka i mam na uwadze, że coś się może pobrudzić tak, że nie będzie można sprać czy coś się może zniszczyć i nie będę robić z tego problemu; albo gram fałszywą osobę i dla osoby pożyczającej jestem miłą, a za plecami obrabiam du.pę

Mam nadzieję, że napisałam w miarę zrozumiale o co mi chodziło

Bynajmniej wiemy z mężem tyle, że jakby ta znajoma chciała nam coś pożyczyć to niczego od niej nie bierzemy. Bo tu jest miła i wszystko jest ok, a za plecami opowiada nie wiadomo jakie historie i obrabia du.pę itd.

A tak w ogóle to czy ja gdzieś napisałam, że jest coś złego w zwracaniu ubranek ??

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

okropna koleżanka, to faktycznie nie warto od takiej osoby nic brac..

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Co sądzicie o takim kolorze wózka? Uniwersalny? Może być dla dziewczynki? Taki ma ta znajoma ... więc się zastanawiam.
uniwersalny na pewno.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Wreszcie odżyłam. Wczoraj byłam wrakiem... Pierwszy posiłek zjadłam o 17 - zupkę i w na szczęście została w żołądku
dziś już czuję się normalnie i pędzę Was nadrabiać :gaduły:
no to super, że jest już lepiej!!

Cytat:
Ja dziś "odświeżałam chleb w garnku na parze. Po czym zjadłam śniadanie i wszystko było git. Jak chciałam umyć garnek to zobaczyłam brak wody i przypalone dno - zapomniałam wyłączyć gazu

Będziemy Cię z Aaś nawiedzać i będziesz miała dosyć innych matek z dziećmi ;p
A znajomi może mogliby Was odwiedzać nawet jak Wojtuś pójdzie spać. Zawsze możecie się umawiać na wizyty "po kąpieli i usypianiu" może jakoś da radę?

Dobra, nadrabiam dalej....
Gadałam też z tżtem czy on się tego nie boi, że w ogóle będziemy pierwsi i w ogóle jak to będzie.. A on tak patrzy się na mnie i mowi - nie.

Cytat:
Laski, zapraszam Was do mnie do Skaryszaka! Jest cudnie o każdej porze roku
a wiesz, że ja chyba nigdy nie byłam? A Wy nie mieliście szukać jakiegos innego mieszkania? Że się meldujesz na szkołę rodzenia a potem bedziecie coś innego szukać? Czy coś mi sie pomylilo?

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Wiecie, że dziś światowy dzień pizzy? Ja tam zamierzam celebrować

A w ogóle to zamówiłam materiał i polarek na kocyk i będę szyła przy pomocy mamytak mnie wzięło na rękodzieło w tej ciąży, że malutka będzie miała niemalże cały kącik zrobiony przez mamusię
A kiedy zamierzacie złożyć łóżeczko? Ja myślałam o okolicach 33-34 tc i wtedy też chciałam zrobić pranie.
Co do pizzy to też się wstrzeliłam i zjadlam na drugie śniadanie.. Nawet nie wiedziałam

A co do rękodzieło to .. Ja mam dwie lewe ręcę do szycia, siakoś cierpliwości mi brak..

Cytat:

Aaaa, nie wiem czy Wam się chwaliłam Doszliśmy z mężem do porozumienia w kwestii imienia i już nie zamierzamy więcej do tematu wracać
Nie zdziwię Was zapewne bo imię, na które ostatecznie się zdecydowaliśmy to Sofia
Już mówię do niej Sofi, Sonia, Sofka, więc obie się oswajamy
no to super, ze wybrane !!!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Chyba Szprotka opisywała podobny sen : byłam u rodziców i stwierdziłam, że Antoś powinien się już urodzić, więc go wyciągnęłam... no i wyglądał normalnie jak małe dziecko, zdrowy i duży, ale ze względu na to, że to dopiero 24 tydzień to podłączyłam go do jakiejś aparatury kontrolującej jego funkcje życiowe. Jednej nocy zaczęły piszczeć te maszyny, że tętno zanika, więc stwierdziłam, że Antoś musi wrócić do brzucha... I go upychałam razem z tą całą aparaturą

jeszcze jak sobie to dziecko wpychasz to pół biedy ale jak sobie wyobraże wsadzanie inkubatora do środka

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:12   #332
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
ja tam mówię za siebie, bo czułam ruchy od 15 tc.

dopytaj, bo dziwnie to brzmi, ale skoro seks może wywołać krwawienie to to by pasowało to łożyska przodującego, ale to by Ci chyba jaśniej wytłumaczył... A szyjkę Ci mierzył na usg i na tej podstawie zawyrokował?
ja takze szybko i nawet jakies lokcie kolana widuje a i pytalam sie lekarza bo nawet jakis czas temu na wizazu byla na ten temat rozmowa i ja bylam przekonana ze to wina łozyska ale nie pamietam czy o ruchy chodzilo ale ktos napisal ze łozysko nic nie ma do tego i moj gin tez tak powiedzial, w poprzedniej ciazy tez mialam z przodu łozysko i widzialm stope syna przez moment heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:13   #333
nuna2
Zakorzenienie

Lublana a wy takie łożysko na przedniej ścianie macie od samego początku?? Czy to się może zmieniać?? I co wtedy z bum bum??
Stary 2013-02-09, 12:14   #334
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
to znaczy szyjkę najpierw mierzył na fotelu, potem powiedział, żebym przeszła na kozetke zrobi mi USG dopochwowe bo coś mu nie pasuje... No i weszłam na ta kozetkę a on zrobił to USg i mówił, że szyjka najgorsza nie jest, ale faktycznie skrócona i ze nawet nie włożył dokładnie tej głowicy dopochwowej a już widać, że coś tam macicy jest wysunięte wydrukował to USg podpiął do mojej karty ciązy i powiedział, że niestety widzimy się za dwa tyg. Zwiększył luteinę, dał nospę 3x na rozkurczenie i powiedział że leżeć nie dźwigać i zakaz całodziennych prac domowych. ( ja olałam jakiekolwiek)Ogó łem mówił, że większość kobiet ma wygięte w tył a u mnie w przód i praktycznie przylega do ściany przedniej i że gdybym uprawiała stosunek to będzie podrazniane co może wywołać krwawienie. Zobaczymy co powie w czwartek.
no to zmierzył Ci usg, szkoda że nie powiedział ile konkretnie szyjka ma mm i o ile się skróciła. Przy mierzeniu szyjki glowica usg jest luźno wkładana, bo pod naciskiem szyjka może wyjśc dłuższa lub krótsza i mierzy się na luzie (ginka mi ostatnio pokazywała) Ciekawe o co chodziło z tym wygięciem. To leż grzecznie dalej. Ja tez teraz głównie leżę, czasem się wyrwę na zakupy, ale samochodem, i to tylko jak się dobrze czuję. Chociaż troche pochodzę i już mi brzuch twardniejeno ale wolę leżeć i mieć minimalną dawkę fenoterolu niż musieć zwiększyć tylko po to, żeby łazić
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:17   #335
diabli
Zakorzenienie

witam sie z rana mojego rana, o!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Jem śniadanko i uciekam z mamą na miasto. Mamy zahaczyć o sh, więc może uda mi się coś Małemu upolować

Aaaa... Nie wiem czy Wam mówiłam. Mąż się uparł na używany wózek. No więc przeglądając te wszystkie ogłoszenia, stwierdziłam, że NIE, bo są lipne. Albo obdrapane, albo kolory nie te. No i przypadkowo wczoraj znalazłam... I jest taki jak trzeba... Problem w tym, że w Wawie i odbiór osobisty. Napisałam z pytaniem o wysyłkę kurierem, zobaczymy co odpiszą
udanych lowow! gdyby sie nie udalo z kurierem, to moze ktoras dziewczyna z Wawy moglaby podjechac obejrzec wozek za Ciebie i zorganizowac wysylke? w kupie sila

Xal - kolor wozka unisex moze byc dla dziewczynki. ja tez biore pod uwage czarny wozek.

vvgh - sukienka sloniowa piekna i upoluje takie dla kazdej naszej forumowej laseczki obiecuje. nie spoczne poki...

Ash, to dzisiaj pewnie maly glodek bedzie Cie przesladowal durna glukoza, az sie boje jak moj organizm zareaguje.

lonely, wpadniemy na test bialej rekawiczki

potterka, ja tez chodze w nocy siku. moj sie smieje, ze zaczelam lunatykowac, bo ledwo mam sile podniesc sie z lozka, a pozniej ide i stekam jak zombie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:17   #336
niunka045
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
TŻ nie zdał a już wracał do ośrodka... Spowodował by kolizję drogową więc ładnie oblał na czymś poważnym
jeździł 32 minuty i już wjeżdżał na drogę prowadzącą do ośrodka. No cóż trudno dalej zostaje guru w związku powiedziałam mu, że zabiorę go pooglądać wózki 16 marca ma trzecie podejście oby tym razem szczęśliwe
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie ale lekarz nigdy nic mi nie mówił, że bez przytulanek albo coś...
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:17   #337
nuna2
Zakorzenienie

dopytam dokładnie w czwartek
zapisał mnie pierwszą,żebym nie musiała czekać i mam już na 15
Stary 2013-02-09, 12:18   #338
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A co do rękodzieło to .. Ja mam dwie lewe ręcę do szycia, siakoś cierpliwości mi brak..
ja tez mam lewe i to naprawdę prze-leweto jest łatweco do cierpliwości to o dziwo też mam, to wciąga i uspokaja, normalnie jak wróce to pracy i mnie ktoś wku rwi to wyciągam igłę i nitkę i zasuwam

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja takze szybko i nawet jakies lokcie kolana widuje a i pytalam sie lekarza bo nawet jakis czas temu na wizazu byla na ten temat rozmowa i ja bylam przekonana ze to wina łozyska ale nie pamietam czy o ruchy chodzilo ale ktos napisal ze łozysko nic nie ma do tego i moj gin tez tak powiedzial, w poprzedniej ciazy tez mialam z przodu łozysko i widzialm stope syna przez moment heheh
ja widzę tylko wybrzuszenia, nie jestem w stanie zidentyfikowac części ciała. Ale mówisz, że mozna zobaczyć kształt stópkija właśnie myślałam, że nie mam co liczyć na takie widoki przez to łozysko a tu dałas mi nadzieję

Cytat:
Lublana a wy takie łożysko na przedniej ścianie macie od samego początku?? Czy to się może zmieniać?? I co wtedy z bum bum??
od samego początku i normalnie nie ma przeciwwskazań do seksunie wiem czy może się zmieniać, ja jak miałam z przodu tak mam
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:19   #339
maarchewka
Zakorzenienie

O matko.. właśnie się zmierzyłam, bo chce sobie sukienkę z allegro kupić.. Mam wymiary walca - w biuście 102 cm, w brzuchu 102 cm i w biodrach 102 cm..

Wojtek
Stary 2013-02-09, 12:20   #340
nuna2
Zakorzenienie

diabli a Twoje południe zaczyna się o 18??

ok lece malować paznokietki a co będę seksi fleksi i jeszcze sobie włosy wyprostuje sexowna Orka 2
Stary 2013-02-09, 12:29   #341
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam ani jednego kaftanikai jedne śpiochy. Mam głównie bodziaki, bluzy, spodnie i legginsy. Ostatnio namiętnie dokupuję sukieneczki
pochwal sie sukienkami
moja sasiadka (z pietra wyzej) miala te cesarke 4 lutego. teraz codzien nasluchujemy czy juz mamy mala Zosie-sasiadke dzisiaj otworzylam oczy i tz od razu mowi "sasiadki chyba wrocily!"
placzu jeszcze nie slychac, hehe.

Cytat:
To mi się przypomniała wczorajsza gadka z TŻ (inny temat zupełnie, ale kij ;P )
On: to od kiedy zaczyna się liczyć ruchy?
Ja: jakoś od 28tc, u nas za tydzień
On: I co, potem będziesz pisać na łizazu (on tak mówi na wizaż :P ) "dziewczyny, mała ruszyła się dziś tylko 78 razy, co mam robić?"

Potem mu wytłumaczyłam jak te ruchy się liczy, ale on dalej twierdzi, że najważniejszym punktem dnia będzie porównywanie tego z ruchami Waszych dzieci więc mój TŻ przepowiada przyszłe tematy na naszym wątku
łizaż jak łazarz, Twoj maz to prorok łizażowy hehe

Banka sie rozszalala na all piekne trampy, ukradne Ci myszowe. ps. jako doswiadczona mamuska, jaki najmniejszy rozmiar warto brac pod uwage? na oko wiem, ale na all podaja cm i np. rozm. 14. jak pisza 0 albo 0-3 to problemu nie mam

Nuna, mnie gin tlumaczyl, ze lozysko na przedniej scianie to nic zlego. problem jest, jesli lozysko jest przodujace, ale nie dopytywalam skoro mnie to nie dotyczy, ale widze, ze dziewczyny juz wyjasnily
Stary 2013-02-09, 12:29   #342
maarchewka
Zakorzenienie

jooooasia to Ty kupowałaś tą sukienkę? http://allegro.pl/sukienka-kopertowy...002997670.html

jaki miałaś rozmiar przed ciążą ile już przytylaś i jaki rozmiar kupilas??
Ja nosilam 38, a z tych wymiarów mi wychodzi XXL czyli 44.. albo na styk 42 i nie wiem jakiś duży....

Wojtek
Stary 2013-02-09, 12:30   #343
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aaa, i rano jak leżę w łóżku, to sobie gadamy ja: hej maluszku, pokaż mamusi gdzie masz nużki... on: bum! ja: ooo, słoneczko moje, to teraz główkę pokaż on: coś wypina, bo nagle się bulwa robi i przesuwa...
serio! jakby mnie rozumiał
ale uroczo

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku wczoraj zaczęłyśmy z moją kruszyną 27 tc
za 27t

Ash gratuluję wyboru imienia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:31   #344
szczesliwa25
Rozeznanie

marchewka ja się na razie za bardzo nie mierzę )

mój mąż śmiał się że nim się staś narodzi ja już nas z torbami puszczę - rano wpadłam do outletu - jakie cuda znalazłam zaraz będę sprzątać i się obfocę ) tymczasem przy okazji obkupiłam się na asosie w kilka ciążowych szmatek na końcówce wyprzedaży - i starczy mi prawie do końca ciąży

jestem ciekawa co u axelli.

Lublana - gdzie te Twoje rękodzieła? dwa razy przerzuciłam i chyba oślepłam bo nic nie widzę

xal - kolor wózka b.uniwersalny - wyobrażam w nim sobie i pannę i kawalera
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:33   #345
angie83
Raczkowanie

Cześć dziewczynki!
Gonicie jak szalone. Próbowałam nadrobić, ale ni hu hu Po pobycie w szpitalu, załapałam doła i musiałam dojść powoli do siebie. Generalnie powoli wchodzę w III trymestr, więc zaczynają się skurcze, twardy brzuch itp. Ale przyjmuję magnez i nospe forte, czy pomaga? Jak chodzę brzucho robi się twarde, mniej już mi staje macica, co jest pocieszające. Wychodzę jak muszę, a całe dnie leżę na kanapie pod kocykiem. Jedyne czynności na jakie pozwolił mi małż to zmywanie małych naczyń, gotowanie obiadu i ewentualnie przetarcie kurzu. Zresztą i tak mi przy tym wszystkim pomaga. Złoto nie chłop!!
Bartula kręci się w brzuchu jak szalony, jego kopniaki nie są już takie przyjemne jak kiedyś. Ostatnio tak mi zawalił w żebra, że hoho. Najgorzej jest w nocy, kiedy synusiowi niewygodnie niemalże w każdej pozycji i daje to odczuć swojej mamusi. Ale mam na urwisa sposób. Mój TŻ kładzie rekę na brzuszku i mały się uspokaja magicznym sposobem.
Stary 2013-02-09, 12:34   #346
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
TŻ nie zdał a już wracał do ośrodka... Spowodował by kolizję drogową więc ładnie oblał na czymś poważnym
jeździł 32 minuty i już wjeżdżał na drogę prowadzącą do ośrodka. No cóż trudno dalej zostaje guru w związku powiedziałam mu, że zabiorę go pooglądać wózki 16 marca ma trzecie podejście oby tym razem szczęśliwe
szkoda że się nie udało, to będziemy trzymac kciuki następnym razem

Cytat:
O matko.. właśnie się zmierzyłam, bo chce sobie sukienkę z allegro kupić.. Mam wymiary walca - w biuście 102 cm, w brzuchu 102 cm i w biodrach 102 cm..
jesteś dziewczyna na 102!

Cytat:
sexowna Orka 2
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:37   #347
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
szkoda że się nie udało, to będziemy trzymac kciuki następnym razem

jesteś dziewczyna na 102!

zawsze mogę jechac komunikacją do porodu mały będzie maił darmowe przejazdy jak zrobi niespodziankę
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:37   #348
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie od poczatku raczej nie ewentualnie tylko na przodujace czyli obnizyc
Cytat:
ja tez mam lewe i to naprawdę prze-leweto jest łatweco do cierpliwości to o dziwo też mam, to wciąga i uspokaja, normalnie jak wróce to pracy i mnie ktoś wku rwi to wyciągam igłę i nitkę i zasuwam

ja widzę tylko wybrzuszenia, nie jestem w stanie zidentyfikowac części ciała. Ale mówisz, że mozna zobaczyć kształt stópkija właśnie myślałam, że nie mam co liczyć na takie widoki przez to łozysko a tu dałas mi nadzieję

od samego początku i normalnie nie ma przeciwwskazań do seksunie wiem czy może się zmieniać, ja jak miałam z przodu tak mam
szansa zawsze jest
Cytat:
no pieknie jak rowno
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pochwal sie sukienkami
moja sasiadka (z pietra wyzej) miala te cesarke 4 lutego. teraz codzien nasluchujemy czy juz mamy mala Zosie-sasiadke dzisiaj otworzylam oczy i tz od razu mowi "sasiadki chyba wrocily!"
placzu jeszcze nie slychac, hehe.

łizaż jak łazarz, Twoj maz to prorok łizażowy hehe

Banka sie rozszalala na all piekne trampy, ukradne Ci myszowe. ps. jako doswiadczona mamuska, jaki najmniejszy rozmiar warto brac pod uwage? na oko wiem, ale na all podaja cm i np. rozm. 14. jak pisza 0 albo 0-3 to problemu nie mam

Nuna, mnie gin tlumaczyl, ze lozysko na przedniej scianie to nic zlego. problem jest, jesli lozysko jest przodujace, ale nie dopytywalam skoro mnie to nie dotyczy, ale widze, ze dziewczyny juz wyjasnily
mi tez sie podobaja , moj starszy tez jako niemowlak mial pelno bucikow heheh powiem Tobie ze raczej sugeruje sie tymi rozm. 0-3 3-6 w cm nie wiem , wiem ze jak zaczynal chodzic to mial 17-18 cm i mialam problem bo od 19 robia buty do chodzenia ze sztywna podeszwa hehe
Stary 2013-02-09, 12:38   #349
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie, że dziś światowy dzień pizzy? Ja tam zamierzam celebrować

A w ogóle to zamówiłam materiał i polarek na kocyk i będę szyła przy pomocy mamytak mnie wzięło na rękodzieło w tej ciąży, że malutka będzie miała niemalże cały kącik zrobiony przez mamusię
A kiedy zamierzacie złożyć łóżeczko? Ja myślałam o okolicach 33-34 tc i wtedy też chciałam zrobić pranie.
oj to juz chyba mam pomysl na obiad

pochwal sie swoimi dzielami? mnie tez marzy sie zrobienie czegos wlasnorecznie lub z pomoca babci, ale jakos nie moge sie zmotywowac. czekam na Twoje cudenka, pewnie dadza mi kopa do dzialania

Cytat:
Ciekawe jaką gramature mają te droższe, bo mi koleżanka polecała 140g, i wydaje mi się, zwłaszcza jesli masz zamiar ich też do wielorazówek używać, że grobość ma znaczenie, bo będa bardziej trwałe. Te co ja chce kosztują 4zł/szt ale może jeszcze znajdę tańsze, zobaczę... Zawsze jest opcja super wypasiona z Ikei, takie jak ma Mysia, ale jak ja chcę conajmniej 40szt, to mi się nie uśmiecha taka cena
ja pewnie kupie te ikejowskie, ale nie do pieluchowania, tylko pod buzke do ulewania itd. albo do lekarza. bardziej do mnie przemawiaja niz flanela. ale do siusiania to chyba bylby grzech planuje zakup okolo 30 szt. jeszcze nie wiem czy zdecydujemy sie na wielorazowki - na poczatek pampersy, a pozniej wyjdzie w praniu

Cytat:
Dobra ponadrabiałam Wam i chętnie bym została dłużej, ale odwiedza mnie za godzinę koleżanka, a mieszkanie wygląda jak pobojowisko więc musimy z córą trochę posprzątać ;
zazdroszcze Ci tych tlumow znajomych wpadajacych z wizyta. u mnie wszyscy sie umawiaja, ale dotrzec nie moga. a to praca, a to dzieci, czy choroba...

Cytat:
Aaaa, nie wiem czy Wam się chwaliłam Doszliśmy z mężem do porozumienia w kwestii imienia i już nie zamierzamy więcej do tematu wracać
Nie zdziwię Was zapewne bo imię, na które ostatecznie się zdecydowaliśmy to Sofia
Już mówię do niej Sofi, Sonia, Sofka, więc obie się oswajamy
za wybor. sliczne imie. jesli zostaniecie w polsce bedzie mogla byc mala Zośką
Stary 2013-02-09, 12:39   #350
banka26
Zakorzenienie

wkurza mnie ten wizaz pocytowalam odpisalam i doooopa nie ma
Stary 2013-02-09, 12:46   #351
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
jooooasia to Ty kupowałaś tą sukienkę? http://allegro.pl/sukienka-kopertowy...002997670.html

jaki miałaś rozmiar przed ciążą ile już przytylaś i jaki rozmiar kupilas??
Ja nosilam 38, a z tych wymiarów mi wychodzi XXL czyli 44.. albo na styk 42 i nie wiem jakiś duży....
też się wczoraj mierzyłam i mam dokładnie po 105 wszędzie małż stwierdził ze śmiechem, że jestem baaaaardzo proporcjonalna

tak, maarchewka, ja ją kupowałam. Zawsze była ze mnie duuuża dziewczynka. Przed ciążą nosiłam rozmiar 40. Jak kupowałam tą sukienkę (na ostatniego sylwestra, więc w 4 m-cu ciąży), to miałam ok. 103 w biuście i biodrach i ok. 90 w pasie. Brałam rozmiar 42. Z tym, że do tej pory jestem 1 kg na minusie w stosunku do początku ciąży. Jestem teraz u teściów i nie mam żadnej fotki przy sobie, żeby Ci pokazac mniej więcej jak wyglądałam, ale jak tylko będę miała możliwość, to wyślę.

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-02-09 o 12:48
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:47   #352
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Takie wypasione pieluchy mam z Motherhood, piękne są, w kolorowe grochy
chwal sie, co Ty taka skromna w tym temacie? my tu lubimy ogladac, podziwiac i bic brawo

Cytat:
Pokażę efekty jak już urządzę kącik, póki co mam ozdoby z filcu zrobionePolecam, bardzo przyjemnie się to robi
a skad bierzesz filc? bylam ostatnio w lumpku i wzielam kilka filcowych moherowych beretow za grosze na wage ale chcialabym jakies ladne zywe kolory...

Karolina - co za sen! mamuska juz dziecku zycie planuje, hehe.
Stary 2013-02-09, 12:49   #353
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
też się wczoraj mierzyłam i mam dokładnie po 105 wszędzie małż stwierdził ze śmiechem, że jestem baaaaardzo proporcjonalna

tak, maarchewka, ja ją kupowałam. Zawsze była ze mnie duuuża dziewczynka. Przed ciążą nosiłam rozmiar 40. Jak kupowałam tą sukienkę (na ostatniego sylwestra, więc w 4 m-cu ciąży), to miałam ok. 103 w biuście i biodrach i ok. 90 w pasie. Brałam rozmiar 42. Z tym, że do tej pory jestem 1 kg na minusie w stosunku do początku ciąży. Jestem teraz u teściów i nie mam żadnej fotki przy sobie, żeby Ci pokazac mniej więcej jak wyglądałam, ale jak tylko będę miała możliwość, to wyślę.
a jeszcze się w nią wciskasz?

Wojtek
Stary 2013-02-09, 12:55   #354
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
lozysko tworzy sie albo na przedniej albo na tylnej scianie macicy. nie moze sie zmienic i przekleic mnie gin powiedzial, ze nie widzi przeciwskazan do wspolzycia, ale jesli nie bede odczuwala dyskomfortu i bolu.

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie ale lekarz nigdy nic mi nie mówił, że bez przytulanek albo coś...
do 3 razy sztuka zda na pewno. dobrze, ze olal na czyms konkretnym, bo wtedy latwiej sie z tym pogodzic niz naciagane oblanie na glupocie. do marca niedaleko. na pewno zdazy zanim sie dzidzius urodzi.a ogladanie wozkow mnie rozbawilo. gdyby zdal to pewnie pobieglby do salonu, a tak musi sie zadowolic innymi pojazdami

Cytat:
diabli a Twoje południe zaczyna się o 18??
poludnie kolo 15, popoludnie o 18, wieczor kolo 22 i trwaaaaaa dosc dlugo ale my lubimy nocny tryb zycia
Stary 2013-02-09, 12:56   #355
ankaaa206
Wtajemniczenie

idę zrobić obiad: menu na dziś : kurki w sosie śmietanowym

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:56   #356
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
a jeszcze się w nią wciskasz?
hm... no to mnie teraz zastrzeliłaś... nie mam pojęcia, bo miałam ją na sobie tylko w sylwestra, a nie mam teraz jak zmierzyć, bo nie jestem u siebie. Mogę ją zmierzyć najwcześniej jutro pod wieczór, jak dotrę do domu. Więc jeśli Ci się nie spieszy z zakupem, to jutro dam Ci znać

Jaś
Stary 2013-02-09, 12:59   #357
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Gonicie jak szalone. Próbowałam nadrobić, ale ni hu hu Po pobycie w szpitalu, załapałam doła i musiałam dojść powoli do siebie. Generalnie powoli wchodzę w III trymestr, więc zaczynają się skurcze, twardy brzuch itp. Ale przyjmuję magnez i nospe forte, czy pomaga? Jak chodzę brzucho robi się twarde, mniej już mi staje macica, co jest pocieszające. Wychodzę jak muszę, a całe dnie leżę na kanapie pod kocykiem. Jedyne czynności na jakie pozwolił mi małż to zmywanie małych naczyń, gotowanie obiadu i ewentualnie przetarcie kurzu. Zresztą i tak mi przy tym wszystkim pomaga. Złoto nie chłop!!
Bartula kręci się w brzuchu jak szalony, jego kopniaki nie są już takie przyjemne jak kiedyś. Ostatnio tak mi zawalił w żebra, że hoho. Najgorzej jest w nocy, kiedy synusiowi niewygodnie niemalże w każdej pozycji i daje to odczuć swojej mamusi. Ale mam na urwisa sposób. Mój TŻ kładzie rekę na brzuszku i mały się uspokaja magicznym sposobem.
jeszcze troche i maly bedzie sie rozciagal poza brzuchem teraz musi dostosowac sie do mamusinych warunkow u mnie jest chyba odwrotnie, tatus kladzie reke i dostaje solidnego kopniaka chyba go to troche przeraza, bo zabiera reke i mowi zebysmy jej dali spokoj, bo mi pecherz przebije albo uszkodzi cos innego

NADROBILAM!!! ide po 2 sniadanie
Stary 2013-02-09, 13:02   #358
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
hm... no to mnie teraz zastrzeliłaś... nie mam pojęcia, bo miałam ją na sobie tylko w sylwestra, a nie mam teraz jak zmierzyć, bo nie jestem u siebie. Mogę ją zmierzyć najwcześniej jutro pod wieczór, jak dotrę do domu. Więc jeśli Ci się nie spieszy z zakupem, to jutro dam Ci znać
to ja się wstrzymam z zakupem do jutra, bo pewnie i tak wcześniej niż poniedziałek rano przelew nie dojdze

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Kurcze jak już mi sie coś podoba to ma 6 dni realizacji.. a impreza w następną sobotę

myśle o takim zestawie na imprezę :
http://moda.allegro.pl/gustowny-swet...988594107.html
http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...000444825.html

Wojtek
Stary 2013-02-09, 13:03   #359
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
to ja się wstrzymam z zakupem do jutra, bo pewnie i tak wcześniej niż poniedziałek rano przelew nie dojdze
OK, więc ustawiłam sobie już przypominajkę, żeby nie zapomnieć i przymierzę jak tylko dotrę do domu

kupowałam od sprzedawcy mimi_style, oni też mieli 6 dni realizacji, jednak napisałam, że mi się spieszy, zapłaciłam z PayU i bez problemu bodajże w 3 dni dotarło

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-02-09 o 13:09
Stary 2013-02-09, 13:06   #360
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
łożysko jak jest z przodu to już chyba się nie może zmienić. I mój lekarz mówi, że może mieć to wpływ na wyczuwanie ruchów. Ale to chyba raczej we wczesnej ciąży. Ja tak mam i teraz mały kopie mnie jak szalony, aż boli, a w pierwszej ciąży tak nie miałam, żeby mnie ruchy dziecka bolały...

melduję się!!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości