|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pieluch tetrowych mam od dwóch sprzedawców: http://allegro.pl/pielucha-tetra-bia...991210466.html http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...997969743.html no i niby te droższe jakby lekko grubsze, ale nie sądzę, żeby miało to znaczenie w użytkowaniu. Myślę, że spokojnie można kupić te tańsze. Skończyłyśmy 27 tc i zaczynamy 28 tc Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-02-09 o 10:32 |
||
|
|
|
#302 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
dla Cynamoniątka za taki pęd A co do suchej skóry to ja mam na całym ciele,w tym dłonie i stopy ciągle przesuszone. Dlatego smaruję się ciagle mazidłami wszelakimi. I czekam na jeszcze bardziej nawilżające. Chyć mi się wydaję, że u mnie to wynika z tego, że mam bardzo suche mieszkanie i ciągle mi szkoda kasy na nawilżacz ( no bo zima w sumie się konczy, nie? )Cytat:
Cytat:
![]() Ja już się nie przejmuję, tylko wczoraj musiałam się wyżalić. Już nikt mi mnie w mówi, że glukozą to pikuś... Cytat:
Cytat:
Cytat:
On: to od kiedy zaczyna się liczyć ruchy? Ja: jakoś od 28tc, u nas za tydzień On: I co, potem będziesz pisać na łizazu (on tak mówi na wizaż :P ) "dziewczyny, mała ruszyła się dziś tylko 78 razy, co mam robić?" Potem mu wytłumaczyłam jak te ruchy się liczy, ale on dalej twierdzi, że najważniejszym punktem dnia będzie porównywanie tego z ruchami Waszych dzieci więc mój TŻ przepowiada przyszłe tematy na naszym wątku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A znajomi może mogliby Was odwiedzać nawet jak Wojtuś pójdzie spać. Zawsze możecie się umawiać na wizyty "po kąpieli i usypianiu" może jakoś da radę? Dobra, nadrabiam dalej.... |
||||||||||
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() wg mnie spioszki mają zapięcia na ramionkach, a pajace długie rękawki
|
|
#304 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś kino i randka z moimi dwoma mężczyznami, Mężem i Jurasem
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
następna wizyta wstępnie za m-c tj. 8.03, ale dokładnie nie wiem. będę dzwonić przed wizytą czy moja gin wróciła, a jak nie to pójdę do luxmedu. ale jeszcze tam nie rozkminiłam do którego lekarza chcę iść ![]() no to pomyślnej decyzji ![]() za 26t
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 28 tc tez mam na przedniej czesci łozysko i ruchy bywaja takie mocne i kopy ze wogole nie czuc ze jest z przodu ale wlasneipisalam tez tu ze 2 dni temu mardzo slabo czulam i malo razy kopalCytat:
![]() udanej randki---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- http://allegro.pl/modne-trampki-2szt...003699673.html a to moj dziesiejszy polow :P
|
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałam się trochę pośmiać, ale sytuacja nie jest śmieszna, przepraszam grubo chłop przesadził, i niech ma nauczkę! NAJPIERW się myśli, potem otwiera gębę. szczególnie jak się jest dorosłym facetem.zatem jeszcze raz brawa za postanowienie - jesteś silna i dasz sobie radę, a jemu chyba najwyraźniej mocniejszy kopniak się należy. inaczej się nie obudzi... może i wcale się nie obudzi, no ale wtedy to tym bardziej lepiej mu od razu dać do zrozumienia, że ty i Zu nie dacie się pociągnąć do dołka razem z nim! ![]() Cytat:
idę dalej nadrabiać...
|
|
#308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Twoja złość Ci dyktuje właściwą drogą! Ale widzę, że wciąż Cię hamują sentymenty ![]() Co do pogrubionego: 1. Niby my miałybyśmy krzywo na Ciebie patrzeć bo się domagasz odpowiedzialności i ponoszenia konsekwencji od TŻa? My tylko przyklaśnieniu takiemu rozwiązaniu - już pokazał jaki jest odpowiedzialny, a Ty i Zuzia musicie miećspokojną głowę. O alimenty wal śmiało 2. Byłoby jak w bajce?? Axella, te problemy tylko pokazują jaki on naprawdę jest, że w sytuacji mega stresowej sobie nie radzi i myśli tylko o sobie. Myślisz, że jakby tych problemów nie było (które jak sama mówisz sam sobie stworzył) to z czasem inne by się nie pojawiły? Życie jest nimi usłane, niestety. A on by w nich funkcjonował dokładnie tak jak teraz. Nie radziłby sobie, teraz to dobrze widzisz. Wiem, że go kochasz, ale tu już nie ma czego żałować. Musisz być twarda, a widać, że potrafisz! |
||||
|
|
|
#309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- ![]() Cytat:
bawcie się dobrze Cytat:
![]() no to ponadrabiałam i się witam
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Axellko - Wiem sama po sobie jak bylo. Komus " latwiej " doradzic a trudniej osobiscie podjac taka decyzje. Ale kochana nie pozwol na takie syt jakie sie teraz dzieja.. mi moja mama mowila cala ciaze ze jestem ja i Ksawery najwazniejsi, ze nie moge sie denerwowac przez T. I ja Tobie tez mowie , ze teraz jestes Ty i Zuzinek najwazniejsze! Tz powinien wyleciec na zbity pysk
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2013-02-09 o 11:16 |
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no właśnie jak to jest z Tym przodującym łożyskiem??? to się może zmieniać?? a sex?? i ruchy cemu mogą być mniej wyczuwalne???
Lublana za 28 tydz
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przodujące jest usytuowane na szyjce i jest to niezbezpeiczna sytuacja i wksazanie do cc. Ponoć takie łożysko może się z czasem przesunąć i odsłonić szyjkę i wtedy już nie trzeba cc. Ogólnie jak jest przodujące to ciąża jest zagrożona, zero seksu itp.A zupełnie co innego to łożysko na przedniej ścianie (jak jak mam ja czy Banka), po prostu łożysko jest wtedy od strony brzuszka a nie pleców mamy, w niczym to nie przeszkadza. Niby piszą, że czuje się ruchy później i mniej wyraźnie, ale ja się z tym nie zgadzam, bo czułam ruchy bardzo wcześnie do tego brzuch mi podskakuje jak szalony jak mała fika, więc nie ma to większego znaczenia no chyba, że jakbym miała na tylnej ścianie to by było widać stópkę przez skórę i tego przez to łożysko nie uświadczę, ale cóż niech inni mają radochę![]() Wiecie, że dziś światowy dzień pizzy? Ja tam zamierzam celebrować ![]() A w ogóle to zamówiłam materiał i polarek na kocyk i będę szyła przy pomocy mamy tak mnie wzięło na rękodzieło w tej ciąży, że malutka będzie miała niemalże cały kącik zrobiony przez mamusię![]() A kiedy zamierzacie złożyć łóżeczko? Ja myślałam o okolicach 33-34 tc i wtedy też chciałam zrobić pranie. |
|
|
|
|
#315 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
Słyszałam same dobre rzeczy tych wózkach, zwłaszcza ich wersjach gondolowych Cytat:
![]() Cytat:
ale już przyzwyczilam się, że liczę skończone, więc 28 to dla mnie daleka przyszłość ![]() Ciekawe jaką gramature mają te droższe, bo mi koleżanka polecała 140g, i wydaje mi się, zwłaszcza jesli masz zamiar ich też do wielorazówek używać, że grobość ma znaczenie, bo będa bardziej trwałe. Te co ja chce kosztują 4zł/szt ![]() Brzmi super! Na co idziecie? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Robiłam wczoraj dla TŻ i odwiedzającej nas na weekend mojej kuzynki i zostawili mi trochę na dziś ![]() Super, że się rękodziełem parasz, też miałam takie plany ale jakoś ostatnio o nich zapomniałam. Muszę się wziąć za siebie! Koniecznie pokaż nam efekty maminych starań ---- Dobra ponadrabiałam Wam i chętnie bym została dłużej, ale odwiedza mnie za godzinę koleżanka, a mieszkanie wygląda jak pobojowisko Aaaa, nie wiem czy Wam się chwaliłam Doszliśmy z mężem do porozumienia w kwestii imienia i już nie zamierzamy więcej do tematu wracać ![]() Nie zdziwię Was zapewne bo imię, na które ostatecznie się zdecydowaliśmy to Sofia Już mówię do niej Sofi, Sonia, Sofka, więc obie się oswajamy
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-09 o 11:49 |
||||||
|
|
|
#316 | |
|
siedzę i myślę
|
Witajcie piękne mamusie
![]() Dzisiaj ciąg dalszy nawiedzonych snów ![]() ![]() Chyba Szprotka opisywała podobny sen : byłam u rodziców i stwierdziłam, że Antoś powinien się już urodzić, więc go wyciągnęłam... no i wyglądał normalnie jak małe dziecko, zdrowy i duży, ale ze względu na to, że to dopiero 24 tydzień to podłączyłam go do jakiejś aparatury kontrolującej jego funkcje życiowe. Jednej nocy zaczęły piszczeć te maszyny, że tętno zanika, więc stwierdziłam, że Antoś musi wrócić do brzucha... I go upychałam razem z tą całą aparaturą ![]() Cytat:
|
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ruchy czuc b.dobrzeCytat:
)o to ja pizze musze dzisij zjesc hhehhe
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma na to zapewne spory wpływ ułożenie dziecka, ale łożysko również, bo jednak te ruchy są trochę tłumione ![]() Kurde coraz bardziej głowa mnie boli
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
to takie siupy z tymi łożyskami... ja myślałam, że na przedniej ścianie i przodującee to to samo.
muszę się w czwaartek dokładnie dopytać mojego gina o co mu kaman dokładnie było... bo byłam w takim szoku, że już się pogubiłam... wiem, że szyjka się skróciła i to wiem na 100%, i że macica opiera się z przodu na ścianie i jest tak zbliżona, że seks jest zakazany do końca ciąży, bo może wywołać to krwawienie pamiętam, że powiedział, ,, z reguły moje pacjentki mogą uprawiać stosunki, bo nie ma przeciwskazań, innym czasem mówię, ze jest raczej nie wskazane, a żeby Pani uświadomić, powiem Pani tak: jakikolwiek stosunek jest absolutnie zakazany, prawdopodobnie trzeba będzie się wstrzymać do końca ciąży".
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie tygodnie
|
|
|
|
#321 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie wypasione pieluchy mam z Motherhood, piękne są, w kolorowe grochy Ogólnie tetry bawełnianej mam 35 sztuk, 3 sztuki z nadrukami, 9 sztuk tetry bambusowej. Bambusowa najmilsza w dotyku, ale idzie do wielorazówek ze względu na chłonność ![]() Cytat:
Pokażę efekty jak już urządzę kącik, póki co mam ozdoby z filcu zrobione Polecam, bardzo przyjemnie się to robi![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiedziałam
to może zrezygnuję z krokietów z pieczarkami na rzecz pizzyCytat:
|
|
#323 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Brzmią pysznie, a smakują jeszcze lepiej
![]() za 28 tc!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A odnośnie przodującego, to ja je mam. A w zasadzie chyba mogę już napisać, że miałam. Duże dawki Duphastonu, odpoczynek, zero sexu, no i w zamyśle cc. Na ostatniej wizycie łożysko już było wyżej umiejscowione, więc jest szansa, że jeszcze się podniesie i będzie git. Duphaston mam już odstawiony, pozwolenie na przytulanki jest, tak więc jestem dobrej myśli ![]() Cytat:
za imię! Piękne!A co do wózka, to muszę rozkminić jakby miało to wyglądać. I jak na złość nikt dzisiaj nie odbiera ode mnie telefonu ![]() --- Wróciłam. Pieniędzy w portfelu mniej, ale Młody ma kilka ciuszków więcej Później obfocę i wstawię. Na razie spadam grzać krokiety, bo zaraz wpadnie głodny Mężul z pracy
|
|
#324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Ashy Sofia ślicznie
Ale Sonia mi się już nie podoba.... mielismy w klasie Sonie... ogółem u nas dużo osób daje tak suczce na imię... Mam nadzieje, że nie urażę
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć gaduły :P:P:P
właśnie był u mnie kominiarz z kalendarzem na szczęście, oczywiście zarządał jakiś drobniaków by nie zapeszyć i tym sposobem spłukałam się, głupia oddałam mu moje ostatnie 10 zł, tak więc do żadnego sklepu dziś ani jutro nie idę, bo małża nie ma, kasy też nie i karty też nie przeglądam to allegro i nie mogę się zdecydować jakie tetry kupić, jaki laktator, jakie łóżeczko itp, tam jest tego mnóstwo. Przez to, że wprowadziliśmy się do nowego mieszkania i zrobilismy kapitalny remont to na naszym koncie jest puustka, tzn coś tam jest ale to jest takie na czarną godzinę a i tak nie mamy jeszcze szafy garderobianej i łóżka, więc jestem zmuszona przyoszczędzić na wyprawce.Najważniejsze jest, że magnez i no spa działają i mam swój stary dobry miękki brzuszek, powoli wychodzę do sklepu na spacer i jest dobrze, nic nie twardnieje, oby tak dalej, mam nadzieję że uniknę fenoterolu pozdrawiamy z Leonkiem, a tak wgl to ja tez mam łożysko na ścianie przedniej, i mimo tego bardzo szybko poczułam ruchy małego, a teraz widzę jak się brzuch trzęsie i nóżki jak kopie, więc nie wiem ile w tym prawdy że gorzej czuć ruchy.
|
|
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi się ostatnio udaje dopiero koło 6tej, 7mej rano lecieć na siku )Cytat:
![]() aaa, i rano jak leżę w łóżku, to sobie gadamy ja: hej maluszku, pokaż mamusi gdzie masz nużki... on: bum! ja: ooo, słoneczko moje, to teraz główkę pokaż on: coś wypina, bo nagle się bulwa robi i przesuwa...serio! jakby mnie rozumiał
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i zaparcia, które zwalam na nią było tak pięknie bez żadnych leków to się musiało zjepsuć
|
|
|
|
|
#329 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej Piękne
![]() Witam się w nowym wątku wczoraj zaczęłyśmy z moją kruszyną 27 tc Cytat:
bo ponoć jeśli są wklęsłe np. to można coś z tym jeszcze zrobić![]() Piękny brzusio Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Z tego, co jeszcze pamiętam z poprzedniego wątku: Jenny Stefan jest megaaaa!!!! Zakochałam się po prostu ![]() Diabli, Bańka - pięknie wyglądacie kobietki A ja miałam dzisiaj boski sen - śniło mi się, że mała strasznie się wierci i nagle się budzę, a Ona faktycznie takie wygibasy urządzała, że nie wiedziałam co się dzieje i to w środku nocy Cały brzuch mi falował - tak jak na tych filmikach z yt No i oczywiście się przekręciła, bo dzisiaj czuję ją zupełnie inaczej, tak jakby do środka Wolę jednak te kopniaki na zewnątrz ))
Edytowane przez _pola Czas edycji: 2013-02-09 o 12:13 |
|||
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydrukował to USg podpiął do mojej karty ciązy i powiedział, że niestety widzimy się za dwa tyg. Zwiększył luteinę, dał nospę 3x na rozkurczenie i powiedział że leżeć nie dźwigać i zakaz całodziennych prac domowych. ( ja olałam jakiekolwiek )Ogó łem mówił, że większość kobiet ma wygięte w tył a u mnie w przód i praktycznie przylega do ściany przedniej i że gdybym uprawiała stosunek to będzie podrazniane co może wywołać krwawienie. Zobaczymy co powie w czwartek.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

. 

dla Cynamoniątka za taki pęd 

)