|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
Cytat:
![]() ![]() A dla małego zdróweczka moc! ![]() DOBRY ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- U nas dzisiaj pada śnieg, strasznie gęsty. A też marzy mi się już wiosna i ciepełko.Ale trzeba czekać.. ![]() W week nareszcie odpoczne, moja mama jedzie do domu w piątek ![]() ![]() ![]() Sąsiadka przychodzi do małej, jutro kazałam mamie wyjśc na troche z domu, zeby same zostały. Bo tak to mama siedzi w drugim pokoju, a to nie to samo. Niech same pobędą, mała się musi przyzwyczajać do niani. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Już sie przyzwyczajam do trybu pracującej mamy ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Zadomowienie
|
czesc mamuśki!
nie doczytuje narazie bo jak to zrobie to napewno nie zdąze nic napisac, a tak dawno sie nie odzywałam ze wstyd!!! tak ten czas w tygodniu szybko leci że szok;/ a w weekendy to sie staramy nadrobić czas z naszym kajtkiem. ostatnio bylismy w "fiku miku" na urodzinach małego kolegi i mowie wam było super szał ciał normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2223 |
Zadomowienie
|
witaj kasiu
![]() ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2224 | |||
Zadomowienie
|
Seona apropo tego kaszlu, to podaje syrop p/refluksowy ale kaszel dalej jest:/ nie widze poprawy, jeszcze troche poczekam i poobserwuje a jak nie to bedziemy kombinować czy to nie alergia
bardziej pomagają inhalacje niż ten syrop Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() - to z uwagi na ten refluks zeby za dużo nie miał w brzuszku przed snem ale powiem szczerze ze czasem zapomne mu dać tej porci o 17 i w zamian za to daje małą kanapeczke i 120 mleka o 19.00 zastanawiam sie ile teraz dzieci powinny tego mleka pić:/ ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- to miło ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2225 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień DObry Maminki,
![]() ![]() ![]() WIęc tak, lekarz powiedział, że robimy inhalacje. Też mamy pożyczony sprzęcior, bo bez sesnu było wydać tyle kasy, jak by się nie dał. A mielsmy od kogo. Mam mu robić inhalacje przez 3-4 dni samą solą fizjologiczną, i dawać syropek. Jak nie pomoże to dopiero mam kupić lek na sterydzie ![]() Rano Michał nie mógł patrzeć na inhalator, mówił mu "papa:' więc poczekałam aż pójdzie spać, dostawiłam mu do noska i przez 6 min go inhalowałam ![]() Lekarz, mówił, że jak wytzryma 4-5 min będzie sukces. Więc ogromnie się cieszę. Śpi już godzinę i nie kaszlał, więc mam ciuchutką nadzieję, że będzie coraz lepiej i obejdzie się bez leku ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- aaa no i na dwór spokojnie możemy chodzić bo gorączki nie ma ![]() I pamiętajcie dizewczęta, DZIŚ JEST DZIEŃ BŁOGIEGO OBŻARSTWA. Wcinamy ile się da i aby wszystke kalorie szły w cycki ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Cytat:
Mój też ma smoka do zasypiania. A w ciągu dnia noł łej. Odzwyczaiłam go jakoś wiosną, na spacery nie zabierałam w domu chowałam i posżło. Tzn w wózku na spacerach był szał, ale wtedy zabawiałam g bądź w ostateczności szły w ruch miśkopty ![]() Spróbuj tak bo będziesz mieć lipę, 3mam kciuki aby Wam się udało ![]()
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2013-02-07 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2226 |
Zadomowienie
|
Baha
![]() moja Nati zrobiła się strasznie dokuczliwa, mama stwierdziła, że rozpieszczona do granic możliwości... ![]() Z zasypianiem to jakieś szaleństwo, dzisiaj miałam ochotę jej przyłożyć w pieluchę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
Baha napewno sie poprawi
cieżki dzien. musze jeszcze pozmywać i ogarnąć troszke hałupe i siebie i do łożka przespanych nocy dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2228 |
Zadomowienie
|
pokszywko bo my nie mamy nic do roboty,tylko rozpieszczamy nasze roczne maluchy
![]() a tak serio taki wiek,ja z moja czasem nie daje rady bo odkąd zaczela chodzi to chodzi tam gdzie jej sie podoba,i wez tlumacz takiemu dziecku ze idziemy w druga strone...
![]() |
#2229 |
Wtajemniczenie
|
Baha żeby poszło w cycki hehe
![]() ![]() Mała już śpi. Ja się zaraz kładę, bo mała wstała coś o 6:15 dzisiaj, nie wiedzieć czemu i po co, skoro śpi zazwyczaj 7:30 ![]() Widziałam, że temat smoka był - u nas od dawna tylko do zasypiania. Pokszyfko życzę spokojniejszych zasypianek, może jakieś kołysaneczki puść na cd? albo Ty śpiewaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2230 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() My dzisiaj znowu noc z mega rykiem - nie wiem od czego... I od 1 do 4 ja nie spałam w ogóle, bo mała drzemała jakoś niespokojnie, ciągle się przewalała, kopała mnie - masakra.... To już siódma taka noc z rzędu ![]()
![]() |
#2231 |
Wtajemniczenie
|
Uuu Dominej, może ząbki?
My pobudka 6:35, więc znośnie. Dzisiaj jadę na 13 do pracy, więc z rana baraszkujemy z małą ![]() Miłego dnia życzę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2232 |
Zadomowienie
|
pokszyfko mój mały przed spaniem teraz ogląda Smerfne Hity Serduszko Pik Pik tak z 5 razy mu poszczam i zasypia hehhehe teraz jak sie kładziemy spać to bierze smoka, soczek i mamy telefon heheh
![]() |
#2233 |
Zadomowienie
|
hej wam
![]() na dzień dzisiejszy znalazłam metodę na zasypianie... posadziłam ją przodem do mnie na kolanach, przykryłam kocem i cichutko nuciłam "przyjaciółkę" zasnęła po 5 min ![]() Macie wyciągnięte z łóżeczka szczebelki? Ja wyciągnęłam, mała super się bawi, ale w nocy...wypadła z łóżeczka... ![]() Dzisiaj u mnie będzie ksiądz po kolędzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Rzeszów zasypany jak jakieś Aspen
![]() ![]() ![]() ![]() Moja smoczek też tylko do spania, chyba że w ciągu dnia gdzieś znajdzie, ale wtedy jej zabieram. i tak jestem w ciężkim szoku, że aż tak za nim nie jest, bo u Pati to był koszmar!! ona musiała jeden w buzi, drugi w ręku ![]() ![]() Pokszyfka, mam wyciągnięte ale na noc wkładam, ale ona nie umie wejść ani wyjść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Lili dzisiaj 3 kupy takie rzadkie już zrobiła. Nie wiem od czego to i czemu? Może jakiś ząb jej idzie, oby nic gorszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2237 |
Zadomowienie
|
Seona co ty mówisz ja mieszkam 40 km dalej a śniegu brak
![]() U mnie też @ i jak nigdy dostałam powera do roboty normalnie jak ela sie poczułam hhehehehe wysprzątałam sobie na glancik miałam jeszcze obicia wyczyścić na łóżku ale już mnie noc zastała i nie zdążyłam ale i tak jestem z siebie dumna. Jutro musze upieć placusia na urodziny dla mamci (jedziemy w niedziele do niej) a od poniedziałku przyjeżdżają feriowicze do nas niestety tylko na tydzień ale i tak sie ciesze zawsze to mam towarzystwo a i Mikunia mi zabawią.......wizyte u fryzjera przeniosłam na poniedziałek jejjku ale sie boje efektu mam nadzieje że bedzie super ![]()
![]() |
#2238 |
Zadomowienie
|
basiula dobry czas na zmiane fryz, bo smiało w czapce można chodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2239 |
Wtajemniczenie
|
Seonko oby nic złego
![]() Pokszyfko może jutro zanuć jej przyjaciółkę na leżąco? ![]() Moja panna śpi, ale drugi raz jak wczoraj musiałam po położeniu jej, wyjąć ją, na kolanka, przytulać, całować, pośmiać się, że mi pieluche zakłada na głowe, chwilkę to trwało, odłożyłam i zaraz spała ![]() Nareszcie weekend ![]() ![]() Aaaa i mama moja pojechała do domu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Basiula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2240 |
Zadomowienie
|
włożyłam do łóżeczka szczebelek. nie ma co strachac niuni.
Spróbuję jutro na leżąco ją ululać...może się uda ![]() Ale mi princ narobiłaś smaka na czipsy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2241 |
Wtajemniczenie
|
Dybry
![]() Noc taka ło. Mała się obudziła na monia o 3, a po 4 już dłużej nie spała, z 30min podjękiwała, musiałam ja na rękach ponosić, a jak odłożyłam to był chwilke ryk, ale głasiałam po główce i zasnęła. Pobudka 6:40 ![]() Tż do pracy pojechał. My na spacero-zakuoy pójdziemy. Potem sprzątanie chałupy, bo można sie do podłogi przykleić. No, ale kobieta pracująca jestem nieeee? ![]() Mała tak w ogóle od tygodnia lata już na maksa, prawie nie upada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
Zadomowienie
|
hej
![]() U mnie tez od rana jest co robić, pewnie za chwilkę wyruszymy na spaceros ![]() Ciekawe czy dzisiaj wybiorę się na jakieś party - czt czy mnie tż puści ![]() Jutro ostatni u mamy, czyli święto kuchni u mnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Seona co jest ![]() princ tak się wciągnęłaś w robotę, że ciężko będzie cie zatrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Ja tylko na chwilkę, nadrobię wieczorem, bo dziś Sobota, czyt. dzień roboczy w domu. Inhalacje niby pomagają, narazie bez antybiotyku, teraz śpi ładnie oddycha, więc może będzie good... Ale oczywiście wielce oczekiwana inpreza urodzinowa kuzynki przeszła nam przez to koło nosa, ale nic to najważniejsze zdrówko Michasia. Miłego dnia ![]() Aaa wczoraj byliśy u kuzynki. Ma fajne magnetyczne klocki, u Michała zrobiły furrorę. Godzinę dziecka nie było, w pn muszę mu je zamówić ![]()
![]() |
#2245 |
Zadomowienie
|
Baha dobrze, że już widać poprawę u niuńka
![]() moja pod choinke dostała od chrzestnej biedronkowe kloscki drewniane...uwielbia je...i się wszędzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Zadomowienie
|
pokszyfko mam nadzieje ze nie bede musiała...
baszka zapodaj linka do tych klocków bo kurcze te co znalazłam to małe elementy mają ![]()
![]() |
#2247 |
Zadomowienie
|
hej
zdrowia dla wszystkich maluchów borykających sie z jakimis problemami pokszywko my tez mamy te kloci,i mala tez je uwielbia ... roznosic po calym mieszkaniu,i tak znaduje w moim lozku,jej lozeczku,butach ![]() ja juz zdazylam obleciec uczelnie,i zaliczylam spacer z mala chociaz straszznie zimno brrr,ale sniegu nie ma juz u nas
![]() |
#2248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Walić impre, synio najważniejszy ![]() Ja na ostatki dzisiejsze nie ide, bo wole z małą posiedzieć. Niech nadrobi brak mamuni ![]() Jakie to klocki? prosze o linka ![]() Ja tydzień temu kupiłam małej żółwia z fishera, takiego http://www.ceneo.pl/416256#tab=reviews i mała bardzo go lubi, w komisie za 20zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A. też te klocki drewniane roznosi wszędzie, schowałam połowę bo się pozabijać można było o nie. To jest z nielicznych trafionych zabawek ![]()
![]() |
![]() |
#2250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- A nie gryzą Wasze maluchy tych klocków? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.