|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ja nie
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
wszędzie w domu mamy beże i brązy, ale u dzieciaka to za smutno i też jestem w kropce.
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Używacie w domu nawilżacza powietrza?? Muszę cos kupić do mieszkania, bo aż mnie nos boli od tego powietrza, nie mówiąc o gardle.. tylko u mnie jest w mieszkaniu bardzo gorąco - 24-25 stopni.. a nie chcialabym mieć hodowli bakterii w domu.. |
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
używamy w sypialni super sprawa
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
bylismy na spacerze, tz stwierdzil, ze dziewczyny dotlenione, wiec juz jestem w domu
zachcialo mi sie w koncu tych paczkow ang. wiec wlasnie biegam miedzy kuchnia, a kompem. pachna slicznie, wygladaja ladnie, tylko za nic nie chca byc okragle ale juz je kocham bardziej od nalesnikow! podoba mi sie, ze sa tak "inteligentne", ze nawet same sie obracaja jak juz z jednej strony sa usmazone! idalny deser dla leniwej ciezarnej, hehe.Cytat:
zero ochoty do zycia, lenistwo w 100%. maluch slodki szuka cycusia, a mama urocza!aaa i czas na obiad dzisiaj rybka z frytkami i mix salat
|
|
|
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba jednak idziemy na lody, bo w kinach nic ciekawego
|
#399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam mnostwo wizji pokoiku dzieciecego, jeszcze nie wiem na ktora sie zdecydujemy. tz w kolko powtarza ze na razie lozeczko do sypialni, a pokoik urzadzimy pozniej. w sumie mu sie nie dziwie, przeprowadzka, wiec chce ogarnac sypialnie i salon (lazienka i kuchnia po remoncie), a 3 pokoj na razie bedzie garderoba i graciarnia :P---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
przyda sie. bedzie mozna czasem jakies olejki dorzucic i malej zrobic aromaterapie :P myslaalm o jakims takim zwyklym http://allegro.pl/ultradzwiekowy-naw...984782387.html
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-09 o 16:08 |
||
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ruszamy na spacer i lody!! Pa, pa
Wpadnę do Was potem! A moje szalone Dziecię rzuca się jak mały dzik w brzuchu
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
ps. tesciowa dzisiaj pytala tz czy dzieciom nadal podaje sie glukoze
o co chodzi? ja tu ciagle mysle o samej wodzie, herbatce koperkowej, a tu slodkie? hmm...oswieccie mnie.
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#403 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostało 91 dni szok Cytat:
A łóżeczko złożymy... nie wiem może w kwietniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie będzie duszą towarzystwa Cytat:
![]() --- dobra, nadrobiłam |
||||||
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
mąż stanął na wysokości zadania: przywiózł truskawki ale także borówki amerykańskie, pomarańcze i banany
![]() no i niestety zabiera laptopa, więc ja się na dzisiaj żegnam i zatapiam sie w smaku owoców ![]() doczytam Was jutro
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym też mówili - rodzicom jest łatwiej zgodzić się na te narkotyki, bo nic nie muszą robić tylko dopilnować, żeby dzieciak wziął przed szkołą tabsy, a efekty widoczne bardzo szybko Cytat:
![]() ja lubię żółty kolor na ścianach. ale zielony i niebieski też lubię... jak bym miała dziewczynkę, to na bank ściany robiłabym na żółty - ciepły i słoneczny. a że chłopak, to mogę ewentualnie się pokusić na inne kombinacje... bardzo mi się podobają zestawienia beżu i niebieskiego - i się właśnie zastanawiam, czy ściany jakoś malować, czy lepiej zostawić tak jak meble białe - neutralne... a co byś powiedziała na żółte ściany, białe meble i akcenty kolorystyczne niebieskie i pomarańczowe? tak w myśl tej maty edukacyjnej: http://www.baby-markt.de/Markenherst...n-BUBBLES.html ja się zakochałam w tej: http://www.baby-markt.de/Markenherst...OLOS-blau.html
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poza sypialnia, bo w nocy pedaluje w kolowrotku, wiec chyba sie nie liczy, hehe
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co by nie zwariował
|
|
|
|
|
#408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak mam w łazience i przez jakiś tydzień po porządkach w szufladach z bielizną ![]() Cytat:
ewentualnie napełniam moje gliniane pojemniki na wodzie, które na kalo właśnie wiszą... żadna technika, ale klimat poprawia i możesz zastosować nawet OD RAZU ![]() Cytat:
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo niee wode samaa sie daje
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuje was ns szybko i tak:
Nawilzacz my mamy od świąt. Bardzo polecam poszukam potem na all jaki mamy konkretnie.Pokój dziecięcy mamy szalony 3 ściany białe i 1 turkusowa ![]() A pandy są boskie. Przypomniało mi się jak byliśmy kiedyś w parku i mąż puszczal model samolotu. Taki zdalnie sterowany. I przyszło dwóch sepleniacych chłopaków ok 6 lat i było 100 pytań do "a proszę pana a a jak on lata" "a proszę pana a ile on kosztuje" "a proszę pana on leci na drzewo" i tak mi się z tymi pandami skojarzylo![]() Edit : http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=2981124296 tai mamy Edytowane przez Aaś Czas edycji: 2013-02-09 o 17:04 |
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. poczekam tylko na stacje pogody, ktorą zamówilam i sprawdzę jaka mam wilgotność
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=J6D_p...ture=endscreen jeszcze jeden pandziowy filmik
|
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to Jurkowi bardziej się spodoba przynjamniej skosztuje trochę
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o taki ![]() http://archiwumallegro.pl/nawilzacz_...953313804.html
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#417 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak z doskoku
![]() obiecane zakupy Stasia z tego tygodnia pościeli nie mogłam się oprzeć w tesco była na przecenie za 49zł - ma w komplecie ochraniacze do łóżeczkalink do galerii: https://picasaweb.google.com/1021824...96/5Lutego2013 uciekam sprzątać dalej |
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że to internetowe bzdury
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietne ciuszki. a posciel to juz chyba kolderka nie? wyglada grubo, wiec to chyba nie jest sama poszewka.
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

) do piątkowego seansu na polsacie. Zdążyłam narobić mu smaka, więc zebrał sie do wyjścia. Przy okazji jak kupował piwo, to wziął mi gruszki.
ściany są słonecznie żółte, meble chyba kupimy białe
a Wy jakie kolory wybrałyscie?

ja mam mnostwo wizji pokoiku dzieciecego, jeszcze nie wiem na ktora sie zdecydujemy. tz w kolko powtarza ze na razie lozeczko do sypialni, a pokoik urzadzimy pozniej. w sumie mu sie nie dziwie, przeprowadzka, wiec chce ogarnac sypialnie i salon (lazienka i kuchnia po remoncie), a 3 pokoj na razie bedzie garderoba i graciarnia :P
Wpadnę do Was potem! A moje szalone Dziecię rzuca się jak mały dzik w brzuchu 

zostało 91 dni