|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Ale tu dzisiaj cisza. Nigdy nie idzie za Wami nadążyć, a dzisiaj spokój.
Postanowiłam obciąć włosy na krótko. Możliwe, że będe gorzej wyglądała, ale trudno, mam na tę chwile dość tych długich włosów. Żeby chociaż coś fajnego się z nimi dało zrobić, a to takie siano. Mała u dziadka. Mam troche spokoju więc pisać. |
|
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
tak piszecie o tych smakolykach na klubie slinka cieknie..... ![]() Konczi 100 lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2013-02-09 o 15:29 |
|
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam ten szal komin z warkoczem
. Mam nadzieję, że jest tak ładny jak na tych zdjęciach.
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2285 | ||
|
Zadomowienie
|
O tak, trudno było oderwać
![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe jakie nasze dzieci będą miały talenty. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Do odważnych świat należy |
||
|
|
|
#2286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno pójdę w marcu podciąć włosy, ale na ile się zdecyduję to nie wiem ![]() Cytat:
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Co do filmów to ja kocham Woodiego Allena komedię
Vicky, Christina i Barcelona, o północy w paryżu Mezul z kolei preferuje amerykański humor czyli klasyka wieczny student wszystkie czesci, american pie, poznaj moich spartak też, poznaj moich rodziców i inne z tym gościem co gra główną rolę, supersamiec, kac vegas, kac w bankoku i wiele innych podobnych, zombieland innych nie pamiętam na teraz :p Dobra zamykam, bo jesteśmy już prawie pod pizzeria. Jagoda śpi...
|
#2288 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a z sensacji polecam "porwana"
|
|
#2289 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
walczylam do polnocy i sie udalo zaplacic
kupilam http://www.zara.com/webapp/wcs/store...Z%20WARKOCZAMI http://www.zara.com/webapp/wcs/store...wy%20wz%C3%B3r sniegowce tez super, ale sukienki nie przebija:d Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tamlin za impreze trzymam kciuki i zeby Matis super prezenciory jutro dostał ![]() dziewczyny tak piszecie o tych zielonych kupach przy rozszerzaniu diety...a jak ja mam poznać czy akceptuje dana rzecz jak po tym nutramigenie caly czas robi zielone kupy, i do tego takie smierdzace jak nigdy przedtem ![]() :conf used:
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-02-09 o 16:22 |
||||
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
tamlinpowodzenia na chrzcinach
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, wypiłam pierwszy raz kawkę z mlekiem sojowym, dodało mi to energii
Umyłam się, ładnie ubrałam i pojechaliśmy na zakupy kupić walizki, ja szukałam kostiumu kąpielowego - to mój kolejny nałóg Jednoczęściowe, bo nie miałam żadnego takiego. Teraz obiad u teściów. Zaraz chyba do domu wracamy.
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten dla Ciebie też bardzo fajny.
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugiej dawce antybiotyku rano już jest troszke lepiej ho już go tak nie dusi. Może noc będzie spokojnieksza ![]() Zielona bardzo dobra decyzja,też bym tak postąpiła. |
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam na szybko ale nie dam rady poodpisywać
![]() Tamlin powodzenia z chrzcinami !!!Gda fajne śniegowce Idę świętować 5 miesięcy mojego dziecka
|
#2295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. W końcu zaczęłam rozszerzać dietę i mogę tylko obserwować, czy nic na skórze się nie dzieje. Dziś 3 dzień marchewkowy i nic się nie dzieje. No może kupa ładniejsza, taka marchewkowa
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć.
Kubie dziś w nocy coś się pomieszało,zamiast spać,to kopał nogami i walił ręką we mnie oczywiście uśmiechnięty i rozgadany spaaać:pros i:Coś czuję,że będzie mnie mniej.... pytałam wpadła do stawika z inną dziewczynką.Tamtą lekarze uratowali a jej nie udało się![]() Cytat:
.Teraz mam właśnie Huggiesy4 i polecamKonczita najlepszego Zdrówka dla wszystkich chorowitków. BYWAJCIE...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-02-09 o 16:40 |
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2298 |
|
Rozeznanie
|
Agnus jak mi szkoda Twoich pięknych gęstych włosów...
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2300 |
|
Wtajemniczenie
|
MAm chwilę bo dzieci śpią, ale siedze na allegro i licytuję ciuszki dla starszego
![]() Tamlin te 365 bajek to takie 1-stronicowe opowieści. A masz może serie Poczytaj Mi Mamo? Ja je znam z dzieciństwa - jako takie malutkie cienkie książeczki. Teraz na weltbild były 2 tomy po 40zł. I jutro oby wszstko się udało Agnus21 te skiążki kupiłam z myślą o starszym. Panicznie boję się buntu 2-latka ![]() Agnes84 kochana tak mi coś świta czy Ty czasem nie pytałaś mnie o aparat jaki mam? Nikon D3100. |
|
|
|
#2301 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam!
mała dziś w dalszym ciągu odczuwa skutki szczepienia, ale teraz powoli chyba jej przechodzi Gda od kilku dni jak piszesz o Heniu to mam wrażenie, że o Lili czytam a teraz jeszcze doszły te skutki szcepienia i marudziła non stop no i na tatusia też ma focha, tylko mamusia musi być i koniec padłam Cytat:
pali ok 9-10 litrów w mieście, bo mój mąż baardzo lubi szybko ruszać i ogólnie jeździć, choć teraz już nie odkąd jest Lili ![]() na trasie 7-8 raz nam się zepsuł ale był na gwarancji, więc nic nas to nie kosztowało my mieliśmy go w leasingu, więc wszystkie przeglądy i wizyty musiały być w ASO Renault, ale akurat z naszego serwisu jestem mega zadowolona z tyłu siedzenia przy długiej trasie nie są wygodne, boli pupa. ale to przy pokonaniu ok 400 km jak jedziemy do teściów jest odczuwalne dobrze się "zbiera" przy wyprzedzaniu mamy silnik 1,6 benzynowy teraz już ledwo się w nim mieścimy jak gdzieś jedziemy, bo wózek zajmuje niemal cały bagażnik, więc torby jadą na przednim siedzeniu, bo z tyłu siedzę ja z Lili zazwyczaj w dłuższych trasach zawsze po zimie trzeba w nim czyścić i odgrzybiać klimę, bo zaczyna z niej brzydko pachnieć nie wiem co jeszcze jak coś to zadawaj konkretne pytania ![]() generalnie lubię nasze auto i estetycznie bardzo mi się podoba Cytat:
ooo ten film też mnie śmieszy niezmiennie od kilku już lat Cytat:
![]() resztę zanotowałam do wzięcia pod uwagę przy następnych zakupach Cytat:
choć czasem zdarzają się "wybryki" w stylu spanie 6h po samej piersi, ale to jednostkowe przypadki i jęki małej też mnie wyprowadzają z równowagi i powodują straszne myśli o moim dziecku Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przecież to bezalkoholowe no przepraszam niby może mieć do 0,5% alkoholu Konczi wszystkiego co najlepsze |
||||||||
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda zakupy super. NAwet nie wiedziałam, że RI ma online. Zresztą może i lepiej dla mojego portfela
![]() Iwa to wszystkiego najlepszego dla córci ![]() Kasiam ja bym się sugerowała zachowaniem. Bóle brzuszka, wzdęcia. |
|
|
|
#2303 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak? hm, może troszkę szkoda, ale odrosną, a póki co tylko wypadają. Nie są w najlepszym stanie więc najlepiej będzie je troche zresetować. ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu zasnął a ja mam chwile na wizaż.
Oglądnęlam przed chwilą film - Mój przyjaciel Hachiko - poryczałam się jak bóbr. Kasiam myśle, że zostaje obserwować kupe czy nie ma śluzu i czy Gulia nie jest bardziej marudna, czy nie ma wysypki. Ostatnio mam wrażenie, że Jasiu zatrzymał się na pewnym etapie rozwoju i nie rusza dalej. ![]() Gda dzisiaj szukalam o rozszerzaniu diety u dzieci ze skazą białkową i często przewija się ta kaszka Holle jaglana.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-02-09 o 18:32 |
|
|
|
#2306 |
|
Wtajemniczenie
|
KAsiam bardzo ładne sweterki
Ostatnio myslałam nad tymi spodniami: http://www.zara.com/webapp/wcs/store...20Z%20SUWAKAMI odmłodziłabym się trochę Agnus no właśnie bunt chyba się zaczyna - stąd te zakupy ![]() A włosy odrosną - sama skróciłam ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Kraven a na jakim etapie? Bo u Kubusia długo miałam takie wrażenie. Dopiero jakiś tydzień temu zaczął się przewracać na boczki, a dosłownie od środy z brzuszka na plecy - po wizycie cioci Asiulki
|
|
|
|
#2307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 | ||
|
Zadomowienie
|
Iwa dużo zdrówka dla Alicji!
Cytat:
Wydaje mi się, że ma bardzo duży bagażnik jak na tę klasę samochodów, w sensie, że hatchback ![]() Cytat:
Dzisiaj moja mama została z Mają na 6 godzin, ściągnęłam jej mleko na jedno karmienie i Maja zjadła z butelki tylko 90 ml, wydaje mi się to mało, a na następne karmienie mama zrobiła jej dynię z ziemniakiem i zjadła ze smakiem. Dzisiaj obyło się bez płaczu po kąpaniu, zjadła, troszkę poleżała i usnęła, a ja idę zmyć makijaż i prasować.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-02-09 o 19:17 |
||
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
u nas były na pepti zielone kupy od początku jego stosowania a od wczoraj menda znów robi na żółto- troszke tej zieleni gdzieś się tam przeplata, ale to niewiele, widocznie brzuszek już przyzwyczajony do wszelkich nowości i aż miło gada przewijać
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

. Mam nadzieję, że jest tak ładny jak na tych zdjęciach.

a dodam, że nie byłam z nim sama, sa moi rodzice

!!!