Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 19:34   #4171
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

mala wypila butle po czym uraczyla mnie wielkim rzygiem :/
musilam ja przebierac bo cala mokra byla:/
kurde nie wiem skad to to.
ciekawe o ktorej sie obudzi

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 19:57   #4172
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

U nas dzień jak co dzień, ale całkiem przyjemnie
A wiecie, że dziś jest międzynarodowy dzień pizzy? Z tej okazji zamówiłyśmy z mamą mega pizzę i zjadłyśmy we dwie na obiad (mąż nie przepada za pizzą)
Leo ciumkał dziś kawałki jabłka i banana. Z jabłkiem radzi sobie wyśmienicie, a banan go wkurza, bo strasznie się ślizga
Agunia podajesz Lu banana? W jakiej postaci? Po prostu kroisz na kawałki czy przekrawasz też wzdłuż? Nie wiem czy jasno się wyraziłam W każdym razie podejrzewam, że u nas błędem było
to, że przekroiłam banana wzdłuż właśnie i dlatego się ślizgał.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

[/COLOR]dziewczyny czy kazda z was juz w spacerowke malenstwa przełozyly?????
Leoś używa spacerówki od grudnia.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Aaaa! Dzis Postawie cos, jak bede na kompiem
Wszystkiego naj dla Tyni

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
heej nocka ladna mala jak zasnela o 19.30 tak obudzila sie na mleko o 4.30 wypila odlozylam ja ae gadaa z tym ze pomyslalam ze pierdziele nie wstaje i nie daje jej tego smoka.. zasnela sama o jakis 15 minutach sukces
no i obudzila sie o 7.45.

i spadla mi z lozka boze jaki byl placz tak sie wystraszylam, wzielam ja rano do lozka na sekunde sie odwrocilam a ona zrobila dwa obroty i nie zdazylam jej zlapac...
mam nadzieje ze nic jej sie nie stalo, teraz siedzi smieje sie , w sypialni mamy dosyc gruby dywan, i podklad amortyzujacyjest dosyc miekko ale wiadomo
boze a jak jej cos bedzie ?
o boziu, współczuję stresu i Tobie i Amelci

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Teraz siedzi obok mnie i się bawi się młotkiem

Cytat:
podawalyscie juz dzieciom maliny?
słoiczek Jabłko z maliną zamierzam podać w przyszłym tyg. Dawałam już trochę kaszki o smaku malinowym.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej
Jaki mieliśmy wczoraj cudny dzień. Najpierw aquapark potem sushi a wieczorem jeszcze krótki wypad do clubu Wszystko dzięki mojej mamie która zaopiekowala się mała. Jedynym problemem było zasypiane małej. Niestety moja cora jest cyckoholikiem i wieczorem potrzebowała cycusia. Poza tym było super. A dzisiaj z samego rana przyjechałam do mamy bo się stesknilam za małą. Wychodne było super ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez dziecka acha małż został w domu spać odsypia tydzień wczesnego wystawiania
super, że dzień Wam się udał

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Luśka się już bawi garnuszkiem na klocuszek Wyciąga górą z niego klocki, próbuje czy dobre, a potem górą wrzuca z powrotem Albo rozrzuca po całym dywanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Pochwalę się co dostał Fabianek i lecę, bo nic nie jadłam jeszcze
fajne chłopięce ciuszki
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 20:11   #4173
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulaCooper Pokaż wiadomość
Nadeszła nasza kolej! Mamy zęba

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
za ząbka!

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
O tej porze (ta pora jest od ok 17) już nie jadam więc dziękuję następnym razem
Szacun
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 20:18   #4174
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Córcia wczoraj skończyła 7 miesięcy i co prawda nie robiłam z tego powodu imprezki, ale za to zrobiłam podsumowanie osiągnięć tego miesiąca. Nauczyła się wstawać i trzymając czegoś stać stabilnie, dreptać i robić przysiady przy szczebelkach, siadać z prawie każdej pozycji i siedzieć bez podparcia, klęczeć, a w tym klęku siadać pupą na piętach i bez podparcia trochę się podnosic. No i raczkować.
jestem pod wielkim wrażeniem postępów R
Sto lat dla Malutkiej

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej

spiesz wam powiedziec, że mały dzis jak gdyby nigdy nic wypiła 130ml herbatki z buttli tt
no to super!
My korzystamy ze smoczków nr 2. Mamy zakupione trójki, ale na razie nie chcę ich używać, bo może potem Leon nie chciałby ssać cyca. Jak zakończymy cyckowanie to się zobaczy. A może ua mi się go nauczyć pić mleko z niekapka

Cytat:
dzieci robią postępy ekspresowo. Mój młody w poniedziałek jak siedział to sie chwiał na wszystkie strony i w efekcie zaraz wywracał. A dziś już siedzi potrafi siedzieć kilka minut nie chwiejąc się i bawiąc się. No i mam problem bo nie chcę żeby siedział a ta małpa nie chce leżeć tylko próbuje siadać. No ale postęp jest w ciągu 5 dni i to bardzo zauważalny w tym siedzeniu.
No brawo!

Cytat:

Gratki!

Pisałyście o parasolkach do wózka. Też mamy, ale nigdy nie używaliśmy i chyba nie użyjemy.

Co do TŻ i opieki nad dzieckiem, mój, jeśli jest w domu, wstaje w nocy do Małego. Albo podaje mu smoczek, albo przewija i przynosi mi do karmienia.
Stary 2013-02-09, 20:19   #4175
anna99302
Zadomowienie

hey hey! żyję! i wciąż z bólem ale łykam APAP i jest o niebo lepiej. myślę, że do środy wytrwam!! a tort mi pomógł a jakże...zjadłam go po końskiej dawce Apapu właśnie i przynajmniej osłodził mi te przykre doznania
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Aha, myślałam, że nic nie miałaś robione, a nie da się przyspieszyć tej wizyty?
niestety nie albo wtedy albo 22.lutego!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hehe, tak jak napisałaś (pogrubione) nasze podejście kształtuje się w odpowiedzi na postawę TZta, ja swojemu nie mogę niczego zarzucić, nawet jakbym długo myślała
idzie do kina (o 22 jak mała pójdzie spać) czy przesypia noc przed pracą Ja po to między innymi nie chodzę do pracy teraz, bym mogła w nocy wstawać, takie mam podejście. Potem mogę odespać czy odpocząć a on w tym czasie jest w pracy A jak z jakiegoś powodu nie mam już siły wstać kolejny raz to on to robi bez słowa narzekania chocby miał spać tylko z 3 godziny.. Taka sytuacja była z czwartku na piątek. Poszliśmy spać późno a mała obudziła się zaraz po tym (chyba 1 była) i nie chciała zasnąć TZ, widząc moje rozgoryczenie sytuacją, wziął małą i do 2 usypiał w innym pokoju, mimo że o 6 wstawał. I robił to bez słowa gadania. Takze wiem ze mogę na niego liczyć i to mi wystarcza. Daję mu odsapnąć tak samo jak on mnie
ale mąż! wow!!!!!!!
Cytat:
my w gondoli ale raz jakies poltorej miesiaca temu (jak niewiecej) wzielam ja w spacerowke wytrzymała 2 ponad godziny ale bylo 0 stopni. A w sylwka wzielismy ja w spacerowke i byl wiatr i sie rozdarła bo jejw oczy wiało(nie jest calkiem na plasko rozkladana) i tak jeszcze wrocilam do hgondoli.......ale ona jest tam nie na styk a lekko ma podgiete nozki.....(przynajmniej tak to wyglada) i niewiem co zrobic. Bo na spacer chce isc o 11 i niewiem czy sprobowac w spacerowce czy znowu w gondole. Nioby dzis +1 ale niewiem czy wiatr jest
a spiworek mam normalnie wiec cieplo jej tam jest
My w spacerówce od jakiegoś miesiaca bo mały za bardzo rwał się do siadania! i jest zachwycony!!! mamy śpipworek na zimę i jest super!
Cytat:

i spadla mi z lozka boze jaki byl placz tak sie wystraszylam, wzielam ja rano do lozka na sekunde sie odwrocilam a ona zrobila dwa obroty i nie zdazylam jej zlapac...
mam nadzieje ze nic jej sie nie stalo, teraz siedzi smieje sie , w sypialni mamy dosyc gruby dywan, i podklad amortyzujacyjest dosyc miekko ale wiadomo
boze a jak jej cos bedzie ?

my juz jezdzimy w spacerowce od nowego roku.
Na pewnoe nic jej nie będzie. Nasze dzieci są silniejsze niż nam się wydaje... Franek wczoraj przygrzmocił całą siła w szklaną misę z owocami.... i o dziwo miska cała i jego głowa też!! dzięki BOGU!!!
Cytat:
podawalyscie juz dzieciom maliny?
w herbatce malinowej, soczkach i kaszce mannie. bardzo lubi.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej
Jaki mieliśmy wczoraj cudny dzień. Najpierw aquapark potem sushi a wieczorem jeszcze krótki wypad do clubu Wszystko dzięki mojej mamie która zaopiekowala się mała. Jedynym problemem było zasypiane małej. Niestety moja cora jest cyckoholikiem i wieczorem potrzebowała cycusia. Poza tym było super. A dzisiaj z samego rana przyjechałam do mamy bo się stesknilam za małą. Wychodne było super ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez dziecka acha małż został w domu spać odsypia tydzień wczesnego wystawiania
ale supeer dzień! gdyby nie takie dni macierzyństwo nie smakowałoby tak dobrze

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Luśka się już bawi garnuszkiem na klocuszek Wyciąga górą z niego klocki, próbuje czy dobre, a potem górą wrzuca z powrotem Albo rozrzuca po całym dywanie

no właśnie co do tej opuchlizny, od 2 miesięcy dziąsło w miejscu dolnej lewej dwójki jest raz bardzo rozpulchnione i napuchnięte, potem się "goi" i za jakiś czas od nowa zabawa. I zawsze jak się rozpulchnia bardziej Lu jest marudna. A zęba nie widać. Koszmar...
zdolniacha! my mamy taką żyrafe http://www.ceneo.pl/1178561 i Franek nie wiem z czym co się je....
Cytat:
Córcia wczoraj skończyła 7 miesięcy i co prawda nie robiłam z tego powodu imprezki, ale za to zrobiłam podsumowanie osiągnięć tego miesiąca. Nauczyła się wstawać i trzymając czegoś stać stabilnie, dreptać i robić przysiady przy szczebelkach, siadać z prawie każdej pozycji i siedzieć bez podparcia, klęczeć, a w tym klęku siadać pupą na piętach i bez podparcia trochę się podnosic. No i raczkować.

Jak słyszy muzykę, to się cieszy i wywija pupą.
Innych umiejętności opisywać nie będę, ale po sposobie zabawy widać, że więcej rozumie. Ząbki są dobrze widoczne... pod dziąsłami.
za umiejętności!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 20:23   #4176
katja_22
Zadomowienie

A u mnie pobudki z płaczem już dwie, więc zapowiada się ciekawie... Kiedy te zęby wyjdą
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 20:25   #4177
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Szacun
Zawzięłam się Mam nadzieję, że to nie słomiany zapał bo mam niestety do niego skłonność Ale ponieważ widzę, że jest lepiej to mam motywację.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-09, 20:31   #4178
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
A u mnie pobudki z płaczem już dwie, więc zapowiada się ciekawie... Kiedy te zęby wyjdą
ja już też mam dosc. ogólnie trwa to już cały miesiac, przez który było raz lepiej a raz gorzej! Od wczoraj jest znowu gorzej...czyli pobudki co chwila, i w dzien tylko rączki, łapki do buzi i gryzie...gryzie wszystko i wszystkich!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 20:35   #4179
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
No brawo!

Co do TŻ i opieki nad dzieckiem, mój, jeśli jest w domu, wstaje w nocy do Małego. Albo podaje mu smoczek, albo przewija i przynosi mi do karmienia.

dla męża!

Cytat:
Oby zasnął dobrze

Dziewczyny, pamiętam, że któraś z Was kupowała takie ośmiorniczki do kąpieli
http://allegro.pl/plywajace-osmiorni...015814968.html
I jak to się sprawdza? Dziecko polubiło? Fajne są? Chciałabym kupić coś małemu do kąpieli bo pomalutku będziemy się przenosić do wanny

Stary 2013-02-09, 20:42   #4180
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Zawzięłam się Mam nadzieję, że to nie słomiany zapał bo mam niestety do niego skłonność Ale ponieważ widzę, że jest lepiej to mam motywację.
To jeszcze zapytam - o której kładziesz się spać?

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ja już też mam dosc. ogólnie trwa to już cały miesiac, przez który było raz lepiej a raz gorzej! Od wczoraj jest znowu gorzej...czyli pobudki co chwila, i w dzien tylko rączki, łapki do buzi i gryzie...gryzie wszystko i wszystkich!
Współczuję...

Cytat:

I jak to się sprawdza? Dziecko polubiło? Fajne są? Chciałabym kupić coś małemu do kąpieli bo pomalutku będziemy się przenosić do wanny
Wydaje mi się, że Balbinka.
Ja za to kupowałam to w ramach prezentu i super się sprawdziły! Jak Młoda zacznie ładnie siedzieć i będzie możliwość zabawy w wannie, to na pewno jej kupię.
Stary 2013-02-09, 20:46   #4181
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
U mnie podobnie

Cytat:

Oby zasnął dobrze
Dzięki
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:06   #4182
Soleilka
Zakorzenienie

Mamy zębola Górna lewa jedynka

Cytat:

Gratulacje
Cytat:

fajne chłopięce ciuszki

Cytat:
Piszesz to żeby nas zazdrość zjadła
Brawa dla R. podziwiam jej tempo rozwoju!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:07   #4183
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:

dla męża!

Oby zasnął dobrze

no ja kupowalam sprawdzaja sie super, jest szal i bawimy sie nie tylko w wannie ale i w pokoju na macie nimi zabawa polega na przysysaniu sie do nich oprocz nich sprawdza sie najzwyklejsza kaczuszka do kapieli
Stary 2013-02-09, 21:08   #4184
nel_a
Zakorzenienie

hej.
Ja dalej walczę z chorobą...wczoraj nie nadążałam smarkać dobrze że teściowa była od 10 do 17 - złota kobieta, zajęła się Emilem a później kuchnie mi posprzątała
dziś zaczął mnie męczyć suchy kaszel już prawie straciłam głos ale pewien specyfik szybko zadziałał - dobrze, bo pewnie jutro syn by płakał że mu mamę podmienili
jeśli jutro będzie bez zmian to do basenu znów nie wejdę

troszkę Was podczytywałam

edit:

te ośmiorniczki rewelacyjne!!

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2013-02-09 o 21:09
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:10   #4185
Balbinka1983
Rozeznanie

ps. vvictoria szacun za nie jedzenie po 17 mi sie wieczorami najwieksze ssanie zalacza

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Paula gratulacje za zabka
ps. Kupilismy dzis spacerowke jutro moze fotke wrzuce. Peg perego si, kolor morski - jestem zachwycona

Edytowane przez Balbinka1983
Czas edycji: 2013-02-09 o 21:14
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-09, 21:11   #4186
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hej.
Ja dalej walczę z chorobą...wczoraj nie nadążałam smarkać dobrze że teściowa była od 10 do 17 - złota kobieta, zajęła się Emilem a później kuchnie mi posprzątała
dziś zaczął mnie męczyć suchy kaszel już prawie straciłam głos ale pewien specyfik szybko zadziałał - dobrze, bo pewnie jutro syn by płakał że mu mamę podmienili
oj, to zdrówka dla Ciebie
Stary 2013-02-09, 21:15   #4187
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Blue ostatnie pytanko: jakie nori zamówiłaś?green?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:22   #4188
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie, że dziś jest międzynarodowy dzień pizzy?
*
Nie mogłaś napisać wcześniej? Miałabym pretekst do zamówienia!
*
Chyba zapomniałam dodać, że to był młotek Little Tikes dla dzieci - przy mocnejszym uderzeniu wydaje dziwne dźwięki i świeci.
Cytat:
Co prawda zabawki do kąpieli mam inne, ale też tego typu. Młoda poluje na nie i na termometr - konika morskiego od miesiąca albo krócej. Przedtem interesowała ją tylko kalomania z kaczuszką naklejona na wanienkę.
Wiktoria - nasza nauczycielka historii w SP też nie jadła po 16 albo 17 i później miała poważne problemy zdrowotne.
Cytat:
*
Piszesz to żeby nas zazdrość zjadła
Brawa dla R. podziwiam jej tempo rozwoju!
To ile już ma, bo się gubię w tych wszystkich ząbkach?
*
Wcale nie. Przecież już coraz więcej wątkowych maluszków odnosi wielkie sukcesy.

Gratuluję Adasiowi ząbka!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:23   #4189
depoison
Zadomowienie

Hello
Byliśmy dziś w Szczecinie odebrać samochód z zakładu blacharskiego (mój osiemnastoletni szwagier w zeszłym tygodniu zrobił prawo jazdy i od razu, pierwszego dnia, rozpieprzył tył w mazdzie ojca Nieszczególnie mocno - lampa była zbita i nad nią wgłębienie wielkości pięści - ale wiadomo, teść wściekły. Tu za naprawę tego zaśpiewali 2000 €, w Polsce - 1200 złotych ). Przy okazji skoczyliśmy do CH, gdzie kupiłam wszystko to, co zazwyczaj wożę z Polski . Tylko niewyspani jesteśmy koszmarnie - położyliśmy się o 1, a wstać musieliśmy już o 5. Ledwo żyję

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Dep świetne książeczki
no a ja się nie pochwaliłam że Małemu zrobiliśmy paszport, więc się chwalę jeszcze go nie mogę macać bo u nas czeka się az miesiąc:/
wybieracie się gdzieś z naszym narzeczonym? Pochwal się Czy robiłaś żeby miał w razie w?

Cytat:
Powiedz, jak ubierasz Małą do nosidła?
ja nie Linka, ale ponieważ też używam głównie nosidła, wypowiem się
Mała ma na ogół na sobie body+kardigan, na dole cienkie rajstopki+legginsy+ciut grubsze skarpetki. Do mniej-więcej 3 stopni ciepła ubieram na to kombinezon cienki, taki włochaty (+ ciepłe buciki, bo ten jest bez stóp). Jeśli jest zimniej - już taki gruby, stricte zimowy.
Czapa na głowę i to wszystko.
Aha - kurtkę zakładam na siebie już wtedy, gdy mała jest przymocowana. Chodzę w rozpiętej - dzieć mnie grzeje.

Cytat:
dziewczyny co robicie na walentynki dla tztow?
yyy, raczej nic. Chyba nigdy nic nie robiliśmy, nawet nie pamiętam

Cytat:
dziewczyny czy kazda z was juz w spacerowke malenstwa przełozyly?????
nie Może zrobiłabym to, gdybym częściej używała wózka - ale że głównie stoi i kwitnie w rowerowni, to nie czuję potrzeby

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
jednak bedziemy musieli zakupić krzesełko do akrmienia bo brat a raczej bratowa pozyczyła swojej kolezance.
podba mi sie to z wisienką
http://allegro.pl/krzeselka-do-karmi...980639141.html
a chyba zdecydujemy się na takie
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...985560786.html
tylko takie pstrokate są strasznie, co myślicie o nim? nie mają kółek ,ale to chyba nie jest najważniejsze.
krzesełko bardzo fajne, wydaje mi się, że na żywo będzie wyglądać mnie pstrokato. Tyle że kółka nam akurat bardzo się przydają, gdybyśmy nie mieli, pewnie bardzo by nam ich brakowało

Cytat:
R. jest fenomenalna z tą szybkością rozwoju Wielkie brawa dla niej!!!

Cytat:
dziewczyny dające butle tt z jakiego smoczka tera piją Wasze dzieci?
używamy głównie butelek MAM, ale tt mam jeszcze 2 czy 3 sztuki Mała pije ze smoczka nr 2.

Cytat:
Z okazji 7 miesięcy zrobiłam dla Was poczęstunek:
mniam! Podobnie jak Ooolllccciiiaaa - uwielbiam sushi, ale rzadko jem, bo mąż nienawidzi. A samej to mi się nie chce ani robić ani po restauracjach chodzić

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-09, 21:26   #4190
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję

Cytat:
To ile już ma, bo się gubię w tych wszystkich ząbkach?
3

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

a ja sushi nigdy nie jadłam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:30   #4191
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Blue ostatnie pytanko: jakie nori zamówiłaś?green?
Tak, green

Dep, dzieki za odpowiedz!
Stary 2013-02-09, 21:31   #4192
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

3

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

a ja sushi nigdy nie jadłam
ja jadłam kilka razy i miałam niesamowitą ochotę 2 dni przed porodem

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:34   #4193
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moj tz nie cierpi ryb w ogole. ani filetow ani nawet paluszkow rybnych. ostatnio jak gotowalam malej a on wszedl do domu poczul zapach i skonczylo sie haftowaniem w wc

Amelcia
Stary 2013-02-09, 21:38   #4194
depoison
Zadomowienie

Cytat:
moj tz nie cierpi ryb w ogole. ani filetow ani nawet paluszkow rybnych. ostatnio jak gotowalam malej a on wszedl do domu poczul zapach i skonczylo sie haftowaniem w wc
tę niechęć doskonale rozumiem - podobnie jak Twój tż, też mam aż odruch wymiotny od samego zapachu (choć lataniem do wc jeszcze się nigdy nie skończyło). Za to barrrrdzo lubię rybę wędzoną

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:40   #4195
bebe1987
Rozeznanie

Hej!

Cytat:
Bebe1987 wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
my nadal w gondoli.. tylko ze często używam nie wózka, a nosidła
no i ledwo się mieści, jest na styk w gondoli
a Wy? w gondoli?
Gosia jeszcze w gondoli, jak zrobi się cieplej to spróbujemy w spacerówce.
Cytat:

Cytat:
Jak słyszy muzykę, to się cieszy i wywija pupą.
Innych umiejętności opisywać nie będę, ale po sposobie zabawy widać, że więcej rozumie. Ząbki są dobrze widoczne... pod dziąsłami.
za umiejętności i kolejny miesiąc!
R. rozwija się błyskawicznie!

Cytat:
dziewczyny dające butle tt z jakiego smoczka tera piją Wasze dzieci?
Gośka herbatkę pije z niekapka albo z butli ze smoczkiem nr 1, a mleczko z nr 2.

Cytat:
Z okazji 7 miesięcy zrobiłam dla Was poczęstunek:

Chociaż wstyd przyznać, ale jeszcze nie jadłam sushi... Boję się zamówić w restauracji, że nie zasmakuje mi i nic nie tknę... A sama nie próbowałam robić.

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość

a ja zapomniałam , że dziś imieniny Apolonii, za to obie babcie pamietały
najlepszego dla Poli!

Cytat:

Cytat:

Pisałyście o tż. My mamy taki układ, że ja wstaję zrobić mleczko a mąż idzie nakarmić małą i tym sposobem żadne z nas się nie rozbudzi i jest ok. Inaczej sytuacja wygląda jak tż ma nocki, wtedy siłą rzeczy sama robię mleczko i karmię .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:44   #4196
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
tę niechęć doskonale rozumiem - podobnie jak Twój tż, też mam aż odruch wymiotny od samego zapachu (choć lataniem do wc jeszcze się nigdy nie skończyło). Za to barrrrdzo lubię rybę wędzoną
ja kiedys nie moglam pojac jak mozna az tak czegos nie lubic. robilam sobie kanapke z gotowa pasta rybna a on do mnie mowil zamoczylam palca w tej pascie i wlozylam mu do buzi.. skonczylo sie wielkim rzygiem na srodku korytarza nie zdazyl doleciec do wc...

Amelcia
Stary 2013-02-09, 21:48   #4197
ajka89
Zadomowienie

Melduję sie w tej części
Wstyd jak cholera. Trochę mnie tu znowu nie było, ale to przez zmiany w naszym życiu wszystko w końcu idzie ku lepszemu, bo przez moment była masakra.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Pózniej napisze coś wiecej, bo na razie podam na pysk...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:56   #4198
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
współczuje

Cytat:
To jeszcze zapytam - o której kładziesz się spać?
Jeszcze nie śpię Nawet jeszcze się nie wykąpałam Zwykle chodzę spać ok. 23 lub 24.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
no ja kupowalam sprawdzaja sie super, jest szal i bawimy sie nie tylko w wannie ale i w pokoju na macie nimi zabawa polega na przysysaniu sie do nich oprocz nich sprawdza sie najzwyklejsza kaczuszka do kapieli
dziękuję Podobają mi się bardzo więc pewnie je kupię

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hej.

troszkę Was podczytywałam

edit:

te ośmiorniczki rewelacyjne!!
Życzę powrotu do zdrowia

Ośmirniczki mi się bardzo podobają

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
ps. vvictoria szacun za nie jedzenie po 17 mi sie wieczorami najwieksze ssanie zalacza

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Paula gratulacje za zabka
ps. Kupilismy dzis spacerowke jutro moze fotke wrzuce. Peg perego si, kolor morski - jestem zachwycona
A ja nie jestem głodna tylko mam zachciewajki wieczorne Ale wtedy zjadam jakiś owoc i jest dobrze Dziś na zachciewajkę była pomarańcza

Pokaż koniecznie ten wózek

Cytat:
Wiktoria - nasza nauczycielka historii w SP też nie jadła po 16 albo 17 i później miała poważne problemy zdrowotne.
Z powodu niejedzenia po 17? Nie wydaje mi się. Pewnie w ogóle mało jadła. Ja zawsze (nawet jak nie jestem na diecie) kolację zjadam najpóźniej o 18. Więc ta 17 to nie jest jakiś wielki problem. Oczywiście, że miałam dni kiedy kolacja była później (ach to łakomstwo) ale staram się nie jeść. Jak zjem przed snem to mam ciężko na żołądku i źle mi się śpi. Poza tym w ciągu dnia jadam normalnie (tylko lżej i zdrowiej). I tak jak pisałam wyżej - ja wieczorem nie jestem głodna tylko mam zachciewajki ale wtedy owoc pomaga i jest dobrze.
Już się kiedyś tak odchudzałam i było dobrze. Ale dziękuję

Stary 2013-02-09, 22:26   #4199
pumas
Zakorzenienie

Hej

Pytałyście o spacerówkę - my w niej jeździmy od października i jest super. Wiadome, w zimie potrzebny śpiworek, ale komfort dla małej nieoceniony - ona ją uwielbia. Na razie nie zastanawiamy się nawet nad parasolką.

Linka, złotego masz męża Ja ostatnio na mojego też nie mogę narzekać, no ale nie jest to mąż Linki...

Mamka, Amelci na pewno nic nie jest, skoro od razu się uśmiechała. Więcej strachu. Pociesz się, że moja siostra, (jak i ja i brat też), wypadła z wózka i przecięła sobie dziąsło i zęby jej momentalnie wyszły

Blue, ale pyszności zrobiłaś, ile Ci to zajęło ? Super! No i wszystkiego najlepszego !

Mandi, miałaś fajny dzień!
Ja na mój też narzekać nie mogę, bo nie dość, że się wyspałam, to zjadłam pyszny obiad w gronie przyjaciół, byłam trochę pomachać rakietą, poszliśmy na zakupy i co nieco nabyłam, np. torebkę, spodenki do treningów i kosmetyki, a wieczorem kino i film "niemożliwe" (wstrząsający !!!!!!!!!) i kolacja, mniam mniam. Tęsknie za malutką, jutro już ją odbieramy popołudniu. Tymczasem korzystam ile mogę

Phdwao, my dalej używamy podstawowych smoczków, tylko z większą dziurą zrobioną przeze mnie. Jednak te smoczki 6+ mają za duże otwory.
U nas podobnie jak u Olci, wstręt do butli, ale tylko butli z mlekiem. Z herbatką mniam mniam, jak najbardziej, ale mleko to okropność, przyswajalne tylko z łyżeczki, wymieszane z czyms.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 22:52   #4200
chce_byc_mama
Zakorzenienie

u nas mleko na noc i w nocy spoko ale rano przy butli grymasi.

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości