|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
mala wypila butle po czym uraczyla mnie wielkim rzygiem :/
musilam ja przebierac bo cala mokra byla:/ kurde nie wiem skad to to. ciekawe o ktorej sie obudzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() U nas dzień jak co dzień, ale całkiem przyjemnie ![]() A wiecie, że dziś jest międzynarodowy dzień pizzy? Z tej okazji zamówiłyśmy z mamą mega pizzę i zjadłyśmy we dwie na obiad (mąż nie przepada za pizzą) ![]() Leo ciumkał dziś kawałki jabłka i banana. Z jabłkiem radzi sobie wyśmienicie, a banan go wkurza, bo strasznie się ślizga ![]() Agunia podajesz Lu banana? W jakiej postaci? Po prostu kroisz na kawałki czy przekrawasz też wzdłuż? Nie wiem czy jasno się wyraziłam ![]() to, że przekroiłam banana wzdłuż właśnie i dlatego się ślizgał. Cytat:
Wszystkiego naj dla Tyni ![]() Cytat:
![]() ![]() słoiczek Jabłko z maliną zamierzam podać w przyszłym tyg. Dawałam już trochę kaszki o smaku malinowym. Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajne chłopięce ciuszki ![]()
![]() |
#4173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sto lat dla Malutkiej ![]() Cytat:
My korzystamy ze smoczków nr 2. Mamy zakupione trójki, ale na razie nie chcę ich używać, bo może potem Leon nie chciałby ssać cyca. Jak zakończymy cyckowanie to się zobaczy. A może ua mi się go nauczyć pić mleko z niekapka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisałyście o parasolkach do wózka. Też mamy, ale nigdy nie używaliśmy i chyba nie użyjemy. Co do TŻ i opieki nad dzieckiem, mój, jeśli jest w domu, wstaje w nocy do Małego. Albo podaje mu smoczek, albo przewija i przynosi mi do karmienia.
![]() |
#4175 | |||||||
Zadomowienie
|
hey hey! żyję! i wciąż z bólem ale łykam APAP i jest o niebo lepiej. myślę, że do środy wytrwam!! a tort mi pomógł a jakże...zjadłam go po końskiej dawce Apapu właśnie i przynajmniej osłodził mi te przykre doznania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w herbatce malinowej, soczkach i kaszce mannie. bardzo lubi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zadomowienie
|
A u mnie pobudki z płaczem już dwie, więc zapowiada się ciekawie... Kiedy te zęby wyjdą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Wtajemniczenie
|
Zawzięłam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, pamiętam, że któraś z Was kupowała takie ośmiorniczki do kąpieli http://allegro.pl/plywajace-osmiorni...015814968.html I jak to się sprawdza? Dziecko polubiło? Fajne są? Chciałabym kupić coś małemu do kąpieli bo pomalutku będziemy się przenosić do wanny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja za to kupowałam to w ramach prezentu i super się sprawdziły! Jak Młoda zacznie ładnie siedzieć i będzie możliwość zabawy w wannie, to na pewno jej kupię. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | ||
Zakorzenienie
|
Mamy zębola
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brawa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
hej.
Ja dalej walczę z chorobą...wczoraj nie nadążałam smarkać ![]() ![]() dziś zaczął mnie męczyć suchy kaszel ![]() ![]() jeśli jutro będzie bez zmian to do basenu znów nie wejdę ![]() troszkę Was podczytywałam ![]() edit: te ośmiorniczki rewelacyjne!!
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-02-09 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Rozeznanie
|
ps. vvictoria szacun za nie jedzenie po 17
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Paula gratulacje za zabka ![]() ps. Kupilismy dzis spacerowke ![]() ![]()
Będę mamą ![]() ![]() Edytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2013-02-09 o 21:14 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
gratuluję
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4187 |
Wtajemniczenie
|
Blue ostatnie pytanko: jakie nori zamówiłaś?green?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | ||
Zakorzenienie
|
Nie mogłaś napisać wcześniej? Miałabym pretekst do zamówienia!
![]() * Chyba zapomniałam dodać, że to był młotek Little Tikes dla dzieci - przy mocnejszym uderzeniu wydaje dziwne dźwięki i świeci. Cytat:
Wiktoria - nasza nauczycielka historii w SP też nie jadła po 16 albo 17 i później miała poważne problemy zdrowotne. Cytat:
![]() * Wcale nie. ![]() Gratuluję Adasiowi ząbka! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | ||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Byliśmy dziś w Szczecinie odebrać samochód z zakładu blacharskiego (mój osiemnastoletni szwagier w zeszłym tygodniu zrobił prawo jazdy i od razu, pierwszego dnia, rozpieprzył tył w mazdzie ojca ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja nie Linka, ale ponieważ też używam głównie nosidła, wypowiem się ![]() Mała ma na ogół na sobie body+kardigan, na dole cienkie rajstopki+legginsy+ciut grubsze skarpetki. Do mniej-więcej 3 stopni ciepła ubieram na to kombinezon cienki, taki włochaty (+ ciepłe buciki, bo ten jest bez stóp). Jeśli jest zimniej - już taki gruby, stricte zimowy. Czapa na głowę i to wszystko. Aha - kurtkę zakładam na siebie już wtedy, gdy mała jest przymocowana. Chodzę w rozpiętej ![]() yyy, raczej nic. Chyba nigdy nic nie robiliśmy, nawet nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() używamy głównie butelek MAM, ale tt mam jeszcze 2 czy 3 sztuki ![]() mniam! ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
![]() 3 ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- a ja sushi nigdy nie jadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
Tak, green
![]() Dep, dzieki za odpowiedz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
moj tz nie cierpi ryb w ogole. ani filetow ani nawet paluszkow rybnych. ostatnio jak gotowalam malej a on wszedl do domu poczul zapach i skonczylo sie haftowaniem w wc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | ||||
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() R. rozwija się błyskawicznie! Gośka herbatkę pije z niekapka albo z butli ze smoczkiem nr 1, a mleczko z nr 2. ![]() Chociaż wstyd przyznać, ale jeszcze nie jadłam sushi... Boję się zamówić w restauracji, że nie zasmakuje mi i nic nie tknę... A sama nie próbowałam robić. Cytat:
![]() ![]() ![]() Pisałyście o tż. My mamy taki układ, że ja wstaję zrobić mleczko a mąż idzie nakarmić małą i tym sposobem żadne z nas się nie rozbudzi i jest ok. Inaczej sytuacja wygląda jak tż ma nocki, wtedy siłą rzeczy sama robię mleczko i karmię ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zadomowienie
|
Melduję sie w tej części
![]() Wstyd jak cholera. Trochę mnie tu znowu nie było, ale to przez zmiany w naszym życiu ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Pózniej napisze coś wiecej, bo na razie podam na pysk... |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie śpię ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ośmirniczki mi się bardzo podobają Cytat:
![]() ![]() ![]() Pokaż koniecznie ten wózek ![]() Cytat:
![]() Już się kiedyś tak odchudzałam i było dobrze. Ale dziękuję ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pytałyście o spacerówkę - my w niej jeździmy od października i jest super. Wiadome, w zimie potrzebny śpiworek, ale komfort dla małej nieoceniony - ona ją uwielbia. Na razie nie zastanawiamy się nawet nad parasolką. Linka, złotego masz męża ![]() ![]() Mamka, Amelci na pewno nic nie jest, skoro od razu się uśmiechała. Więcej strachu. Pociesz się, że moja siostra, (jak i ja i brat też), wypadła z wózka i przecięła sobie dziąsło i zęby jej momentalnie wyszły ![]() Blue, ale pyszności zrobiłaś, ile Ci to zajęło ? Super! No i wszystkiego najlepszego ! Mandi, miałaś fajny dzień! Ja na mój też narzekać nie mogę, bo nie dość, że się wyspałam, to zjadłam pyszny obiad w gronie przyjaciół, byłam trochę pomachać rakietą, poszliśmy na zakupy i co nieco nabyłam, np. torebkę, spodenki do treningów i kosmetyki, a wieczorem kino i film "niemożliwe" (wstrząsający !!!!!!!!!) i kolacja, mniam mniam. Tęsknie za malutką, jutro już ją odbieramy popołudniu. Tymczasem korzystam ile mogę ![]() Phdwao, my dalej używamy podstawowych smoczków, tylko z większą dziurą zrobioną przeze mnie. Jednak te smoczki 6+ mają za duże otwory. U nas podobnie jak u Olci, wstręt do butli, ale tylko butli z mlekiem. Z herbatką mniam mniam, jak najbardziej, ale mleko to okropność, przyswajalne tylko z łyżeczki, wymieszane z czyms. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.