|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- ja - u mnie to było jedyne możliwe rozwiązanie, a jeśli chcesz zobaczyć blizny po 7 miesiącach zapraszam do albumu, są mało widoczne ale nie sądze by one zniknęły. Gdybym miała ładne otoczki i możliwość cięcia pod piersią to bym nie niszczyła otoczek a i jeszcze jedno do tej pory nie mam w nich czucia.... zero frajdy podczas seksu
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-02-09 o 23:02 |
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Co do tego co wytłuściłaś- to tam była mowa o takim marszczeniu w szczególnym miejscu- jak implant ucieka spod mięśnia przy mostku. A inne marszczenia, widoczne np. przy nachylaniu , są jak piszesz dość normalne. Niestety jak tkanka jest słaba może się tak dziać. Trzeba się starać nie ściskać piersi stanikiem żeby nie niszczyć słabej tkanki. Więc jedyne co możemy- to nosić wygodny staniczek i jeszcze ew. przytyć dla dobra piersi
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolezanka juz wlasny watek zalozyla i linka do produktu nie wkleila wiec chyba reklamowac nic nie chciala ale i naszym tematem zainteresowana nie byla
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jesteś tą wybraną która może chodzić bez stanika!!!!!!!!!!!!!:dzie kuje: I z tej okazji proszę nam zdjęcia pokazać z zakupów!
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kicia co do stanikow to musimy chyba szukac innych firm niz hunkemooler ja kupilam z esotiq i firmy alles i fajne sa |
|
|
|
|
#606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Po 3- miesiącach, ale czy dasz rade odrazu biegać i skakać na skakance to nie wiem - ja bym się bała o cycki. Brzuszki i coś na pośladki możesz wcześniej powolutku robić ale ostrożnie tak żeby nie obciążać klaty i piersi. 3. Nie pamiętam, brzuchol miałam wywalony i cycki też opuchnięte były ale jakoś takiego dnia kiedy to nagle zeszło to nie zarejestrowałam - to się dzieje powoli i po troszku. 4. Nie korzystam ale lekarz mówił, że blizn nie wolno przez rok opalać bo nieodwracalnie ściemnieją. 5. No z boksem może być problem... po jakimś czasie pewnie będziesz mogła angażować te mięśnie na maksa ale co jak ktoś cię uderzy? Kurde, ja bym się bała...
|
|
#607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własnie obejrzałam sobie ten filik-totalna porażka-Mya dobrze go podsumowała i pomimo iż to moja imienniczka to uważam to za beznadziejną reklamę...A ten sprzęt do cycków od Palestynki...hm, że ludzie dają się nabrac na coś takiego-nie musisz dalej próbować, ja Ci powiem bez używania tego,ze wydałas kase w błoto!!! Belseno, pompki i stanie na rękach...hm-imponujesz mi ![]() Ja nawet tego przed operacją nie potrafię zrobić
|
|
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ania2003;39081878
Wszystko dobrze. Juz nie musze wiecej isc na konsultacje chyba ze mialabym jakies problemy. Mi caly czas wydaje sie ze mam za male. Wyszly takie bardzo naturalne, a ja chcialam byc taka prawdziwa cycolina. Lekarz powiedzial , ze jednak u mnie bylby problem wsadzic wiecej. Ale jak zobaczylam u niego w kompie moja wyjsciowke to sie usmiechnelam i ma mi ja przeslac w przyszlym tygodniu. Jak bede marudzic to na nia zerkne hihi. Co do stanikow z fiszbinami i push upow to zrobil mi wyklad na temat budowy piersi po op i kazal z niczym nie przesadzac bo wtedy deformuje sie tluszczyk pod piersia a w rezultacie pozniej implant.[/QUOTE] hm ania a ile mialas tych konsultacji po op?no wlasnie fiszbiny fiszbinami aled co tu nosic zamiast ![]()
|
|
|
|
#610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To może kupie jeszcze tą maść silikonową. Chodzi o taką maść silikonową na blizny, tak?---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
oo i z tym mam problem, niby troszkę zrobie ale tak ledwo, ledwo odrywam się od ziemi http://www.joga-joga.pl/pl106/teksty78/Bhujangasana a nie są to jakieś skomplikowane rzeczy - tak przynajmniej mi się wydawało przed operacją
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-02-10 o 13:44 |
||
|
|
|
#611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zanim w pierwsza ciaze chcialam zajsc, a jak chcialam to sie okazalo, ze ja tak latwo w ciaze nie zachodze, po ciazy zabezpieczylam sie i tak wkladka a jak znowu chcialam w ciaze to bez tabsow sie nie dalo i na cale szczescie tylko tabsy mi wystarczyly zeby zaciazyc ale trwalo to 2lata. Nie wiemy jak nam pojdzie z zaciazeniem dopóki nie sprobujemy![]() A testowalyscie masc na blizny Noscar z masy perlowej? widzialam w aptece zaprzyjaznionej i pan mowil, ze ludzie chwala Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-02-09 o 23:32 |
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiam sie czy na tworzenie sie blizny ma wplyw jakimi nicmi jestesmy szyte? rozpuszczalnymi czy takimi do wyjecia, czy wplyw na to ma tylko reka lekarza i nasze geny?
Po cesarce mialam szew rozpuszcalny, cesarke mialam z mala plastyka brzucha bo tam gdzie rodzilam to standart jesli kobieta nie jest otyla, zeby nie po wygojeniu sie byl jeden brzuszek. Teraz mam gladka kreseczke jak by namalowana i trzeba jej szukac, czy to tylko zasluga lekarza? A nie smarowalam jej, nie masowalam, i nie mialam szans sie oszczedzac po cesarce. Od powrotu do domu mialam zasuw i bardzo duzo robilam i chodzilam Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-02-09 o 23:39 |
|
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może ja ją za mało dociskam bo w sumie to nieprzyjemne.
|
|
#615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety jeszcze się nie rozeznaje jakie mogą wyjść cycorki przy implancie ok. 300ml ale podejrzewam że przy mojej małej wyjściówce wyjdą średniaki .konsultację mam dopiero w maju więc mam czas na zdobycie odpowiedniej wiedzy ![]() Widzę że piszecie o problemie opieki nad dzieckiem . Ja dlatego dopiero teraz zaczęłam myśleć o op. Moja niunia w czerwcu skończy trzy lata więc już jest samodzielna. Tylko teraz taka mamusiowa się zrobiła i mam nadzieję ze jej przejdzie. Teraz tylko wisi na mnie i jak jej zniknę z oczu to płacz.
28.11.2013 Dr. K. P. W-wa Edytowane przez Kachuula Czas edycji: 2013-02-09 o 23:42 Powód: Błąd |
|
|
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
Belseno mi blizna po operacji goila sie rok a wlasciwie jakos jesienia czyli ok 14mcy po chyba zginelo ostatnie uwypuklenie
|
|
|
|
#617 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
A to co mam teraz na biuście wizualnie to naprawde bajka w porównaniu z wyrostkową a zrościk w takim razie będę masować dalej, tylko mocniej go docisne.
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-02-10 o 13:54 |
||
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że jak bliznę masujemy to jest nam niedobrze . Inaczej blizny nie rozbijesz. I kup teraz inna maść skoro tamta nie dała efektu. Wczoraj oglądałam plastry - takie specjalne po podwieszaniu piersi. I od razu o Tobie pomyślałam. One nie dosyć że są sylikonowe to dodatkowo podtrzymują i zaciskają ranę. Nosi się je przez 6 tyg - potem wymienia na nowe. No ale teraz to już nie pomogą za wiele Ale powiem że takie zabezpieczenie szwów po podwieszaniu może być dobrym rozwiązaniem
|
|
|
|
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie mam wlasnych doswiadczen z bliznami ale moze moja skora dobzre sie goi bo kiedys oblalam sie goracym olejem, cale udo mialam oparzone, masakara byla a 2lata pozniej sladu nie mialam, to na pewno nie byla zasluga rodzicow bo oni nigdy nie przywiazywali do takich rzeczy uwagi, po operacji kolana tez juz praktycznie sladow nie mam, jedyna blizna to jak mialam kawaleczek ciala wyrwanego
jak sie na cos nadzialam
|
|
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez dariac31 Czas edycji: 2013-04-12 o 15:44 |
|
|
|
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
Mya chodzi Ci o Stripy?chyba tak to sie nazywalo. Moja kolezanka po op piersi miala w zaleceniach uzywac ich od operacji przez iles tam zeby ladnie sie wszystko goilo.
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Po laparoskopii zakladaja po jednym szwie na rane, czasem sa dwa wiec to jest nic |
|
|
|
#623 |
|
Zadomowienie
|
gorzej niż co? Cięcie na otoczce? Mój lekarz wytłumaczył mi to tak, że nie boli nas przecięcie na skórze bo tego w zasadzie nie czujemy tylko przecięty mięsień a ten w obu metodach jest cięty w tym samym miejscu.
|
#624 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, podczytuje Was tu, ale w między czasie dokonuję analiz matematycznych, dodaję, odejmuję i porównuję wyniki
raz wychodzą mi te moje średniaczki raz mniejsze śrendiczaki takie prawie że maluszki a jak patzre na ryzowe próby stanikowe to cycorki że hhoho jak popatrzyłam na nie w łązience przed chwilą to jednak takie dwie kruszynki... NOSCAR - uzywałam (ja na swoim koncie opearcji mam kilka, szkoda tylko że nie plastycznych haha) i na mnie to nie działa, ale wiem też że to moze być sprawa indywidualna ;-) bliznowce traktowałąm mikrodermabrazją (koleżanka sie zaopatrzyła) i kwasami, czasem pumeksem zdzierałam ale tego to nie polecam, tylko się przyznaję jakie mi pomysły do głowy czasem wpadają Dobranoc, zmęczyła mnie ta dzisiejsza moja matematyka, jak już bede po op. to może bede sie andawać do normalnej rozmowy... ale powiem Wam że miło mi tu z Wami i mój niepewny nastrój koicie po prostu tym, że mogę sobie tu z Wami byc i chociaż pcozytać Buziam Was całuśno-serdecznie
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te plastry były silikonowe, takie jak plastry na oparzenia. Zresztą ta firma robi głównie opatrunki na oparzenia i żele. I waśnie natrafiłam wczoraj na specjalne profilowane plastry po podwieszeniach na kotwicę z cięciem otoczkowym i na samo cięcie otoczkowe . Nie mam pojęcia czy to można zamówić w aptece i w ogóle u nas kupić- ale można poszukać. ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- W cięciu otoczkowym dodatkowo tnie się gruczoł. Więc cięcie otoczkowe z tego powodu może być bardziej odczuwalne po operacji- no bo boli i cięcie w gruczole.
|
|
|
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zaraz PO. BŁAGAM WAS! nie próbujcie się odchudzać od razu. organizm musi mieć energię do regeneracji i odbudowy uszkodzonych tkanek. zlitujcie się nad Waszymi nowymi nabytkami.... odczekajcie jakieś pół roku..
|
|
|
|
#627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czucia brak i w sutkach i pod spodem piersi wiec gdzie by nie przeciął to i tak bym nie czuła ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-02-10 o 00:54 |
||
|
|
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam ten post ale już dziś nie mam siły na starcie z lekkomyślnością Dziewczyny same sobie krzywdę robią ,nie doceniają tego że nie mają powikłań Ja zaczęłam dziś dzień od wiadomości którą dostałam na priv od jednej z Cycolinek która miała poprawkę. Powikłanie jasne jak drut- tzn wiadomo co się stało i dlaczego. Byłam pewna, że lekarz wiedział za co się bierze Mam nadzieję, że ta Cycolinka nie mi za złe, że napisałam o niej Pozwoliłam sobie na to bo wiem, że nikt ten osoby nie skojarzyTakże do wszystkich Nowych Cycolinek- za Tonią- apeluje o ROZWAGĘ. Bo jak już przyplącze się jakieś powikłanie jest na prawdę ciężko i dopiero wtedy docenia się zdrowe piersi ![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Ja już odpadam dziś, dziękuje wszystkim za dobre wieści które mnie dziś utrzymały przy życiu i oczywiście oby jak najwięcej takichDobrej nocki
|
||
|
|
|
#629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po przemysleniach zdecydowalam sie na allergan tylko jeszcze nad rozmiarem sie waham....ja nie tych silimedow bo za malo znane sa i to budzi moje watpliowsci, z tego co mowil doktorek to te silimed sa najlepsze dla kobiet uprawiajacych sport hmmm...ale mimo wszystko dziekuje za objasnienie poniewaz mi to pomoglo![]() a co do tego ciacia to sie pomylilam z tego wszystkiego ![]() dobranoc dziewczynki
|
|
|
#630 | |
|
Zadomowienie
|
Mya w wątku kosmetycznym zadałam pytanko, to jak wypoczniesz to skrobnij coś w odpowiedzi
---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
![]() p.s. a z bólem to jest bardzo indywidualna sprawa - ja nalezałam do tych szczęściar, które nie musiały brać tabletek przeciwbólowych mimo, że okres rekonwalescencji miałam/mam długi to jakoś bardzo nie cierpiałam. Ot ból jak po ciężkim treningu
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-02-10 o 02:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

, ale to dlatego ze ja jestem przed i niewiele wiem, 

ja na razie pojadę na tabletkach 15 idę do ginekologa na kontrole i po receptę to się go podpytam co i jak 

Ale powiem że takie zabezpieczenie szwów po podwieszaniu może być dobrym rozwiązaniem
która miała poprawkę. Powikłanie jasne jak drut- tzn wiadomo co się stało i dlaczego. Byłam pewna, że lekarz wiedział za co się bierze