Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 22:59   #601
belseno
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
Podbijam pytania
aczkolwiek Muat thai... no ja sobie z implantami nie wyobrażam , ale to dlatego ze ja jestem przed i niewiele wiem,
dziewczyny po, piszcie!
nie wiem co to Muat thai ale z ćwiczeniami to nie jest tak kolorowo, nie każdemu udaje się wrócić do ćwiczeń w 100%. Ja zgodnie z zaleceniami lekarza wróciłam do ćwiczeń po 3 miesiącach, chodze na joge ale niestety do dziś nie jestem w stanie zrobić żadnych ćwiczeń w stylu pompki a stania na rękach nawet nie próbuje.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez unsafe_girl Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mam pytanie: która z was miała cięcie na otoczce?
ja - u mnie to było jedyne możliwe rozwiązanie, a jeśli chcesz zobaczyć blizny po 7 miesiącach zapraszam do albumu, są mało widoczne ale nie sądze by one zniknęły. Gdybym miała ładne otoczki i możliwość cięcia pod piersią to bym nie niszczyła otoczek a i jeszcze jedno do tej pory nie mam w nich czucia.... zero frajdy podczas seksu

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2013-02-09 o 23:02
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:01   #602
MyaDiva
Zakorzenienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
Mya mam pytanka bo ja mam cały czas to zgrubienie na bliźnie, masuje ale efektów jakiś większych nie widze, powiedz mi kochana jaką maść masz na myśli a te masaże to ile razy dziennie? Kurde...może ja coś nie tak robie
I odnośnie tego marszczenia, bo mi się marszczy przy nachyleniu pod spodem ale od zewnątrz i ja myślałam, że to tak poprostu się dzieje i nic na to nie można poradzić ale może i jednak i ja coś mogę podziałać by temu zapobiegać?
Blizne trzeba 3 msc masować żeby było coś widać- ile Ty ją msc masujesz? a na zgrubienie i na twardą bliznę najlepiej silikonowe maści. Co Pan dr Ci zalecił? Masować trzeba 2 x dziennie po 5 min. Ma być nieprzyjemnie- tzn musisz czuć że masujesz
Co do tego co wytłuściłaś- to tam była mowa o takim marszczeniu w szczególnym miejscu- jak implant ucieka spod mięśnia przy mostku.
A inne marszczenia, widoczne np. przy nachylaniu , są jak piszesz dość normalne. Niestety jak tkanka jest słaba może się tak dziać. Trzeba się starać nie ściskać piersi stanikiem żeby nie niszczyć słabej tkanki.
Więc jedyne co możemy- to nosić wygodny staniczek i jeszcze ew. przytyć dla dobra piersi

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:03   #603
Amorcio
Wtajemniczenie

Kolezanka juz wlasny watek zalozyla i linka do produktu nie wkleila wiec chyba reklamowac nic nie chciala ale i naszym tematem zainteresowana nie byla
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:05   #604
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
hejka ale bede miec nadrabianiapiszcie ,piszcie))

powiem wam o mojej kontroli dr powiedziala ze wszystko okze mam o niej zapomniec-nastepnej kontroli nie mam chyba ze bede chciala miec powiedziala ze blizny zejda mi nizej wraz z puszczaniem miesniamam jak najwiecej chodzic bez stanika wlasnie zeby te miesnie zeszlymoge juz nosic fiszbinyyyblizn nie smarowacna basen juz nie musze chodzic-nie zalecila mi zadnych cw w zwiazku z tymi miesniami ale pozolila juz cw ,biegac i najwazniejsze skakac byle w dopasowanej elastycznej podtrzymujacej cycki koszulce-zakupilam w zwiazku z tym fajny top)i mam 6 stanikow w tym jeden miekki hehe wiec zakupy udane
kochana- świetne wieści!!!!
I jesteś tą wybraną która może chodzić bez stanika!!!!!!!!!!!!!:dzie kuje:
I z tej okazji proszę nam zdjęcia pokazać z zakupów!

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2013-02-09, 23:08   #605
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Wysłałam Ci prośbę o zaprzyjaźnienie to możesz sobie oglądnąć Stanikowo to przed operacją 70B a teraz z softów 70E, inne na razie mi nie leżą.

Dziewczyny muszę się Wam pożalić trochę. Mam w domu taką sportową koszulkę z wszytym biustonoszem sportowym, przymierzyłam ją i w sumie mogłabym nosić, bo on bardzo dobrze trzyma, gdyby nie taki mały problem Mam w niej kompletny zanik cycka, jak deska wyglądam Kurcze jak przed operacją ją ubierałam to nawet tak źle to nie wyglądało, bo pod spodem miałam jeszcze push upa a teraz jakby nie było nic, cycki znikają w magiczny i niepojętny sposób

Foamclene gratuluję serdecznie Fajnie, że tak dobrze to znosisz, tylko mimo wszystko uważaj na siebie i nie szalej za bardzo
heheheh pokaz nam foty tej deski kicia co do stanikow to musimy chyba szukac innych firm niz hunkemooler ja kupilam z esotiq i firmy alles i fajne sa
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:10   #606
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez michalina1312 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dzisiaj już jestem w lepszym humorze, znalazłam wymiary w zeszycie jak się mierzyłam i pod biustem jednak miałam 76 cm, a nie 80 tak jak wcześniej napisałam moja waga raczej jest wysoka z powodu mięśni, bo ćwiczę. Nogi są umięśnione i tyłek też, taki większy, okrągły, ale nie tłusty. Brzuch mam zupełnie płaski, więc mam nadzieję, że piersi nie będą się wydawać takie całkiem małe. Mam jeszcze do was kilka pytań:
1. Jak długo nie podnosiłyście rąk do góry, nie dźwigałyście, jednym słowem mogłyście wykonywać wszystkie ruchy bez ograniczeń?
2. Po jakim czasie mogę zacząć znowu ćwiczyć? Chciałabym wrócić do biegania, skakanki, przysiadów, ćwiczeń na brzuch itp.
3. Po jakim czasie zeszła opuchlizna?
4. Po jakim czasie można iść na solarium?
5. Czy po kilku miesiącach będę mogła wrócić do treningów muay thai? Boks jednak bardzo angażuje mięśnie klatki piersiowej, boję się, że może to źle wpłynąć na moje nowe cycuszki
1. miałam zalecenia z tego co pamiętam 1 miesiąc do 3 kg, 2 następne do 5 kg a potem już luz. Ręce po zabiegu miałam zalecane podnosić tylko do wysokości głowy po zdjęciu szwów coraz wyżej podnosiłam ale u mnie to długo trwało.
2. Po 3- miesiącach, ale czy dasz rade odrazu biegać i skakać na skakance to nie wiem - ja bym się bała o cycki. Brzuszki i coś na pośladki możesz wcześniej powolutku robić ale ostrożnie tak żeby nie obciążać klaty i piersi.
3. Nie pamiętam, brzuchol miałam wywalony i cycki też opuchnięte były ale jakoś takiego dnia kiedy to nagle zeszło to nie zarejestrowałam - to się dzieje powoli i po troszku.
4. Nie korzystam ale lekarz mówił, że blizn nie wolno przez rok opalać bo nieodwracalnie ściemnieją.
5. No z boksem może być problem... po jakimś czasie pewnie będziesz mogła angażować te mięśnie na maksa ale co jak ktoś cię uderzy? Kurde, ja bym się bała...
Stary 2013-02-09, 23:10   #607
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
oooo o widzę że dużo dziewczyn z tej metody jest zadowolonych ja na razie pojadę na tabletkach 15 idę do ginekologa na kontrole i po receptę to się go podpytam co i jak może się skuszę już teraz jak będzie pozytywnie się o tym wypowiadał
j tez uzywam tabsow jestem zadowolona biore kilka lat i ciazy nie ma
Stary 2013-02-09, 23:14   #608
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
bardzo ciekawe- a skąd Ty to wzięłaś
Ta pani co prowadzi wywiad coś mi się kojarzy z jednym portalem który tu kiedyś linki podsyłał. Nie chce mi się szukać- ale tak mi się coś wydaje że to jedna z tych pań. A ten portal to coś na wzór znanegolekarza

troszkę późno- może usuń ten link ze swojego postu. Panie sobie patrona znalały i nakręciły film
Filmik zresztą z małym polotem Typowy, idiotyczny schemat:
miesiąc po operacji wracamy do normalności
operacja odmienia nasze życie
blizny można usunąć całkowicie
i można bez problemu spać na brzuchu
Hej Dziewczyny,
własnie obejrzałam sobie ten filik-totalna porażka-Mya dobrze go podsumowała i pomimo iż to moja imienniczka to uważam to za beznadziejną reklamę...

A ten sprzęt do cycków od Palestynki...hm,
że ludzie dają się nabrac na coś takiego-nie musisz dalej próbować,
ja Ci powiem bez używania tego,ze wydałas kase w błoto!!!

Belseno,
pompki i stanie na rękach...hm-imponujesz mi
Ja nawet tego przed operacją nie potrafię zrobić
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:16   #609
kasikkk87
Zadomowienie

[QUOTE=ania2003;39081878

Wszystko dobrze. Juz nie musze wiecej isc na konsultacje chyba ze mialabym jakies problemy.
Mi caly czas wydaje sie ze mam za male. Wyszly takie bardzo naturalne, a ja chcialam byc taka prawdziwa cycolina. Lekarz powiedzial , ze jednak u mnie bylby problem wsadzic wiecej. Ale jak zobaczylam u niego w kompie moja wyjsciowke to sie usmiechnelam i ma mi ja przeslac w przyszlym tygodniu. Jak bede marudzic to na nia zerkne hihi.
Co do stanikow z fiszbinami i push upow to zrobil mi wyklad na temat budowy piersi po op i kazal z niczym nie przesadzac bo wtedy deformuje sie tluszczyk pod piersia a w rezultacie pozniej implant.[/QUOTE]

hm ania a ile mialas tych konsultacji po op?no wlasnie fiszbiny fiszbinami aled co tu nosic zamiast
Stary 2013-02-09, 23:26   #610
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Blizne trzeba 3 msc masować żeby było coś widać- ile Ty ją msc masujesz? a na zgrubienie i na twardą bliznę najlepiej silikonowe maści. Co Pan dr Ci zalecił? Masować trzeba 2 x dziennie po 5 min. Ma być nieprzyjemnie- tzn musisz czuć że masujesz
Co do tego co wytłuściłaś- to tam była mowa o takim marszczeniu w szczególnym miejscu- jak implant ucieka spod mięśnia przy mostku.
A inne marszczenia, widoczne np. przy nachylaniu , są jak piszesz dość normalne. Niestety jak tkanka jest słaba może się tak dziać. Trzeba się starać nie ściskać piersi stanikiem żeby nie niszczyć słabej tkanki.
Więc jedyne co możemy- to nosić wygodny staniczek i jeszcze ew. przytyć dla dobra piersi
Mya ja ją masuje hmmm...no chyba od września...wtedy byłam na kontroli i niby po 2 tyg. miała zmięknąć. I na tej wizycie dr powiedział, że wszystko jest ok i nie ma potrzeby kolejny raz się spotykać To może kupie jeszcze tą maść silikonową. Chodzi o taką maść silikonową na blizny, tak?

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
Belseno,
pompki i stanie na rękach...hm-imponujesz mi
Ja nawet tego przed operacją nie potrafię zrobić
to nie jest takie typowe pompowanie, tylko trzeba sie z rąk wyprostowanych opuścić i chwilę wytrwać a takiej pozie, wzmacniasz ręce, mięśnie pleców, pośladków, nóg i brzucha w ten sposób a ja nie jestem w stanie się opuścić może załączę jakiś link o co mi chodzi.. http://myprojectyoga.blogspot.com/20...dandasana.html

oo i z tym mam problem, niby troszkę zrobie ale tak ledwo, ledwo odrywam się od ziemi
http://www.joga-joga.pl/pl106/teksty78/Bhujangasana

a nie są to jakieś skomplikowane rzeczy - tak przynajmniej mi się wydawało przed operacją

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2013-02-10 o 13:44
Stary 2013-02-09, 23:28   #611
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
j tez uzywam tabsow jestem zadowolona biore kilka lat i ciazy nie ma
Kasiku ja tez bralam tabsy kilka lat Zanim w pierwsza ciaze chcialam zajsc, a jak chcialam to sie okazalo, ze ja tak latwo w ciaze nie zachodze, po ciazy zabezpieczylam sie i tak wkladka a jak znowu chcialam w ciaze to bez tabsow sie nie dalo i na cale szczescie tylko tabsy mi wystarczyly zeby zaciazyc ale trwalo to 2lata. Nie wiemy jak nam pojdzie z zaciazeniem dopóki nie sprobujemy albo samo nie wyjdzie

A testowalyscie masc na blizny Noscar z masy perlowej? widzialam w aptece zaprzyjaznionej i pan mowil, ze ludzie chwala

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-02-09 o 23:32
Stary 2013-02-09, 23:31   #612
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Mya ja ją masuje hmmm...no chyba od września...wtedy byłam na kontroli i niby po 2 tyg. miała zmięknąć. I na tej wizycie dr powiedział, że wszystko jest ok i nie ma potrzeby kolejny raz się spotykać To może kupie jeszcze tą maść silikonową. Chodzi o taką maść silikonową na blizny, tak?[COLOR=Silver]
Tak belsenko- sylikonowa maść na blizny. Są różne- w sumie skład mają jeden A czujesz jak masujesz? i jaką maść miałaś do tej pory? bo jak stosujesz silikonową od września i nic nie dała to może teraz spróbuj innej?

Stary 2013-02-09, 23:38   #613
Amorcio
Wtajemniczenie

Zastanawiam sie czy na tworzenie sie blizny ma wplyw jakimi nicmi jestesmy szyte? rozpuszczalnymi czy takimi do wyjecia, czy wplyw na to ma tylko reka lekarza i nasze geny?
Po cesarce mialam szew rozpuszcalny, cesarke mialam z mala plastyka brzucha bo tam gdzie rodzilam to standart jesli kobieta nie jest otyla, zeby nie po wygojeniu sie byl jeden brzuszek. Teraz mam gladka kreseczke jak by namalowana i trzeba jej szukac, czy to tylko zasluga lekarza?
A nie smarowalam jej, nie masowalam, i nie mialam szans sie oszczedzac po cesarce. Od powrotu do domu mialam zasuw i bardzo duzo robilam i chodzilam

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-02-09 o 23:39
Stary 2013-02-09, 23:39   #614
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Tak belsenko- sylikonowa maść na blizny. Są różne- w sumie skład mają jeden A czujesz jak masujesz? i jaką maść miałaś do tej pory? bo jak stosujesz silikonową od września i nic nie dała to może teraz spróbuj innej?
stosowałam Alpene ale już jakiś czas temu mi się skończyła, a bliznę jak docisnę mocniej to jest nieprzyjemnie....aż się ślina wydziela...no jakoś tak ciągnie, że w gardle czuje Może ja ją za mało dociskam bo w sumie to nieprzyjemne.
Stary 2013-02-09, 23:39   #615
Kachuula
Zadomowienie

Cytat:
mam prawie takie same wymiarytylko kg wiecejnie rodzilam a wkladki mam okragle 325 takie c wyszly

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

dziewczyny a jak to jest ja mam piersi dosyc blisko siebie ale jak zaloze stanik to jednak mogly by byc blizej odrobine ale nie sa mozna to zmienic stanikiem??jakim??nie zebym je tak meczyla na codzien ale raz na jakis czas
hm poszukuje stanika do pracyczyli zeby nie byl przesiwitujacy
ogolnie testuje te ktore kupilam poki co wszystkie po calodziennym noszeniu sa super wygodnickieczulam tylko dyskomfot jak sie w nich zdrzemnelam jak sadzicie takie latanie w nich do pracy jest ok??prace mam raczej fizyczna ,godziny nie okreslone no raczej dluzsze niz krotsze ))
dr powiedziala ze moge byle tylko troche sie ruszac a nie ze ubiore fiszbine i stoje 8 h w miejscu
aaa i sorki jesli odpowiem na starszy postoczywiscie tylko z 9 czesci
Witam was dziewczynki
Ja niestety jeszcze się nie rozeznaje jakie mogą wyjść cycorki przy implancie ok. 300ml ale podejrzewam że przy mojej małej wyjściówce wyjdą średniaki .konsultację mam dopiero w maju więc mam czas na zdobycie odpowiedniej wiedzy

Widzę że piszecie o problemie opieki nad dzieckiem . Ja dlatego dopiero teraz zaczęłam myśleć o op. Moja niunia w czerwcu skończy trzy lata więc już jest samodzielna. Tylko teraz taka mamusiowa się zrobiła i mam nadzieję ze jej przejdzie. Teraz tylko wisi na mnie i jak jej zniknę z oczu to płacz.

Edytowane przez Kachuula
Czas edycji: 2013-02-09 o 23:42 Powód: Błąd
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:41   #616
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
stosowałam Alpene ale już jakiś czas temu mi się skończyła, a bliznę jak docisnę mocniej to jest nieprzyjemnie....aż się ślina wydziela...no jakoś tak ciągnie, że w gardle czuje Może ja ją za mało dociskam bo w sumie to nieprzyjemne.
Belseno mi blizna po operacji goila sie rok a wlasciwie jakos jesienia czyli ok 14mcy po chyba zginelo ostatnie uwypuklenie
Stary 2013-02-09, 23:48   #617
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie czy na tworzenie sie blizny ma wplyw jakimi nicmi jestesmy szyte? rozpuszczalnymi czy takimi do wyjecia, czy wplyw na to ma tylko reka lekarza i nasze geny?
Po cesarce mialam szew rozpuszcalny, cesarke mialam z mala plastyka brzucha bo tam gdzie rodzilam to standart jesli kobieta nie jest otyla, zeby nie po wygojeniu sie byl jeden brzuszek. Teraz mam gladka kreseczke jak by namalowana i trzeba jej szukac, czy to tylko zasluga lekarza?
A nie smarowalam jej, nie masowalam, i nie mialam szans sie oszczedzac po cesarce. Od powrotu do domu mialam zasuw i bardzo duzo robilam i chodzilam
ja mam blizne po wyrostku i wygląda makabrycznie, dlatego min. tyle lat mi zajęło zdecydowanie się na zabieg powiększenia piersi, bałam się, że mam tendencje do przerostów. Teraz blizny jak na to co miałam robione mam całkiem ładne, jedynie ten zrościk w środku - lekarz powiedział, że to było najbardziej obciążone miejsce, dużo szwów największy nacisk. To co widzimy na wierzchu to jedno ale to co jest w środku to drugie i tam też musi się wszystko ładnie wygoić i czasami się zrost robi...

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Belseno mi blizna po operacji goila sie rok a wlasciwie jakos jesienia czyli ok 14mcy po chyba zginelo ostatnie uwypuklenie
moja po wyrostku nigdy ładnie się nie zagoiła - operacje miałam ze 24 lata temu A to co mam teraz na biuście wizualnie to naprawde bajka w porównaniu z wyrostkową a zrościk w takim razie będę masować dalej, tylko mocniej go docisne.

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2013-02-10 o 13:54
Stary 2013-02-09, 23:52   #618
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
A no właśnie- to jest ciekawe zjawisko że jak bliznę masujemy to jest nam niedobrze Tak właśnie masz czuć- ma być nieprzyjemnie . Inaczej blizny nie rozbijesz. I kup teraz inna maść skoro tamta nie dała efektu.
Wczoraj oglądałam plastry - takie specjalne po podwieszaniu piersi. I od razu o Tobie pomyślałam. One nie dosyć że są sylikonowe to dodatkowo podtrzymują i zaciskają ranę. Nosi się je przez 6 tyg - potem wymienia na nowe. No ale teraz to już nie pomogą za wiele Ale powiem że takie zabezpieczenie szwów po podwieszaniu może być dobrym rozwiązaniem

Stary 2013-02-09, 23:54   #619
Amorcio
Wtajemniczenie

No nie mam wlasnych doswiadczen z bliznami ale moze moja skora dobzre sie goi bo kiedys oblalam sie goracym olejem, cale udo mialam oparzone, masakara byla a 2lata pozniej sladu nie mialam, to na pewno nie byla zasluga rodzicow bo oni nigdy nie przywiazywali do takich rzeczy uwagi, po operacji kolana tez juz praktycznie sladow nie mam, jedyna blizna to jak mialam kawaleczek ciala wyrwanego jak sie na cos nadzialam
Stary 2013-02-09, 23:55   #620
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez french_miki Pokaż wiadomość
....
Jesli chodzi o solarium to chyba okolo 3 miesiace, jak wygoją się blizny to można wtedy, u niektórych to dłużej trwa.

Jestem 9 dni po i ide jutro na taki rowerek siedzący, bo już umieram i się załamuję! Po co mi cycki jak będę gruba zaraz? 2kg mi przybyły w te dni, nie licząc 600g na cycki Więc na razie na rowerek siedzący, a na więcej za jakiś miesiąc myślę.

Dziewczyny, wrzucam fotki z wczoraj. Cały czas mam różnicę w wielkości i są posiniaczone jeszcze, ale widzę poprawę z dnia na dzień. Cycki rzeczywiście uczą cierpliwości...
blizn przez rok nie wolno opalać a z rowerkiem dopytaj się swojego lekarza czy już możesz, mi nie pozwalał na takim stacjonarnym bo mimo wszystko obciążasz klate a w środku masz niewygojone rany i możesz niechcący popsuć to co pan doktorek zrobił. Daj czas sobie i cycuniom na zagojenie się.
Stary 2013-02-09, 23:55   #621
dariac31
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam robioną laparoskopię i też miałam założone rozpuszczalne szwy .

Edytowane przez dariac31
Czas edycji: 2013-04-12 o 15:44
dariac31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:57   #622
Amorcio
Wtajemniczenie

Mya chodzi Ci o Stripy?chyba tak to sie nazywalo. Moja kolezanka po op piersi miala w zaleceniach uzywac ich od operacji przez iles tam zeby ladnie sie wszystko goilo.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez dariac31 Pokaż wiadomość
Ja miałam robioną laparoskopię i też miałam założone rozpuszczalne szwy to zagoiło się rewelacyjnie na pępku mam malutką kreseczkę, ale jak się wpatrzę to ją widzę
Po laparoskopii zakladaja po jednym szwie na rane, czasem sa dwa wiec to jest nic
Stary 2013-02-09, 23:59   #623
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chiquitkaaa Pokaż wiadomość
.......... czy przy cieciu po piersia gorzej sie goi i bardziej boli????:confus ed:bo gdzies tak wyczytalam heh
........
gorzej niż co? Cięcie na otoczce? Mój lekarz wytłumaczył mi to tak, że nie boli nas przecięcie na skórze bo tego w zasadzie nie czujemy tylko przecięty mięsień a ten w obu metodach jest cięty w tym samym miejscu.
Stary 2013-02-10, 00:13   #624
margo50100
Raczkowanie

Kochane, podczytuje Was tu, ale w między czasie dokonuję analiz matematycznych, dodaję, odejmuję i porównuję wyniki
raz wychodzą mi te moje średniaczki raz mniejsze śrendiczaki takie prawie że maluszki a jak patzre na ryzowe próby stanikowe to cycorki że hhoho
jak popatrzyłam na nie w łązience przed chwilą to jednak takie dwie kruszynki...:mu r:

NOSCAR - uzywałam (ja na swoim koncie opearcji mam kilka, szkoda tylko że nie plastycznych haha) i na mnie to nie działa, ale wiem też że to moze być sprawa indywidualna ;-)
bliznowce traktowałąm mikrodermabrazją (koleżanka sie zaopatrzyła) i kwasami, czasem pumeksem zdzierałam ale tego to nie polecam, tylko się przyznaję jakie mi pomysły do głowy czasem wpadają

Dobranoc, zmęczyła mnie ta dzisiejsza moja matematyka, jak już bede po op. to może bede sie andawać do normalnej rozmowy...
ale powiem Wam że miło mi tu z Wami i mój niepewny nastrój koicie po prostu tym, że mogę sobie tu z Wami byc i chociaż pcozytać

Buziam Was całuśno-serdecznie:cm ok:
Stary 2013-02-10, 00:17   #625
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Mya chodzi Ci o Stripy?chyba tak to sie nazywalo. Moja kolezanka po op piersi miala w zaleceniach uzywac ich od operacji przez iles tam zeby ladnie sie wszystko goilo.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Po laparoskopii zakladaja po jednym szwie na rane, czasem sa dwa wiec to jest nic
Nie - nie stripy. Choć one też są dobrym pomysłem jak jest mocno naciągnięta skóra. Też nimi kleiłam blizny po drugim zabiegu.
A te plastry były silikonowe, takie jak plastry na oparzenia. Zresztą ta firma robi głównie opatrunki na oparzenia i żele. I waśnie natrafiłam wczoraj na specjalne profilowane plastry po podwieszeniach na kotwicę z cięciem otoczkowym i na samo cięcie otoczkowe . Nie mam pojęcia czy to można zamówić w aptece i w ogóle u nas kupić- ale można poszukać.

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
gorzej niż co? Cięcie na otoczce? Mój lekarz wytłumaczył mi to tak, że nie boli nas przecięcie na skórze bo tego w zasadzie nie czujemy tylko przecięty mięsień a ten w obu metodach jest cięty w tym samym miejscu.
W cięciu otoczkowym dodatkowo tnie się gruczoł. Więc cięcie otoczkowe z tego powodu może być bardziej odczuwalne po operacji- no bo boli i cięcie w gruczole.

Stary 2013-02-10, 00:24   #626
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez french_miki Pokaż wiadomość
Jestem 9 dni po i ide jutro na taki rowerek siedzący, bo już umieram i się załamuję! Po co mi cycki jak będę gruba zaraz? 2kg mi przybyły w te dni, nie licząc 600g na cycki Więc na razie na rowerek siedzący, a na więcej za jakiś miesiąc myślę.
dziewczyny zaraz PO. BŁAGAM WAS! nie próbujcie się odchudzać od razu. organizm musi mieć energię do regeneracji i odbudowy uszkodzonych tkanek. zlitujcie się nad Waszymi nowymi nabytkami.... odczekajcie jakieś pół roku..
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 00:53   #627
belseno
Zadomowienie

Cytat:
W cięciu otoczkowym dodatkowo tnie się gruczoł. Więc cięcie otoczkowe z tego powodu może być bardziej odczuwalne po operacji- no bo boli i cięcie w gruczole.
może dr chodziło o to, że ten przecięty mięsień tak bardzo boli, że cięcie skóry i gruczołu to pikuś?Ale w sumie to kolejny minus tej metody a przynajmniej u mnie po zabiegu - mimo, że cięcie otoczkowe czucia brak i w sutkach i pod spodem piersi wiec gdzie by nie przeciął to i tak bym nie czuła

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
Nie - nie stripy. Choć one też są dobrym pomysłem jak jest mocno naciągnięta skóra. Też nimi kleiłam blizny po drugim zabiegu.
A te plastry były silikonowe, takie jak plastry na oparzenia. Zresztą ta firma robi głównie opatrunki na oparzenia i żele. I waśnie natrafiłam wczoraj na specjalne profilowane plastry po podwieszeniach na kotwicę z cięciem otoczkowym i na samo cięcie otoczkowe . Nie mam pojęcia czy to można zamówić w aptece i w ogóle u nas kupić- ale można poszukać.
Mya mówisz o czymś takim? http://www.blizny.pl/index.php?site=silon

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2013-02-10 o 00:54
Stary 2013-02-10, 01:20   #628
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
dziewczyny zaraz PO. BŁAGAM WAS! nie próbujcie się odchudzać od razu. organizm musi mieć energię do regeneracji i odbudowy uszkodzonych tkanek. zlitujcie się nad Waszymi nowymi nabytkami.... odczekajcie jakieś pół roku..
Cześć Toniu
Widziałam ten post ale już dziś nie mam siły na starcie z lekkomyślnością Dziewczyny same sobie krzywdę robią ,nie doceniają tego że nie mają powikłań
Ja zaczęłam dziś dzień od wiadomości którą dostałam na priv od jednej z Cycolinek która miała poprawkę. Powikłanie jasne jak drut- tzn wiadomo co się stało i dlaczego. Byłam pewna, że lekarz wiedział za co się bierze No bo jak wiadomo co jest- jaka jest przyczyna- to wiadomo jak to naprawić. A Ona dziś pisze, że znowu ma to samo, lekarz wsadził implant który tak samo jest przemieszczony bo "się tak ułożył" No co ta ma być- jakaś ruletka czy medycyna Ja pierdziu- czy oni nie wiedzą co robią tylko robią jak wyjdzie Normalnie aż chwilami tracę resztki wiary w lekarzy
Mam nadzieję, że ta Cycolinka nie mi za złe, że napisałam o niej Pozwoliłam sobie na to bo wiem, że nikt ten osoby nie skojarzy

Także do wszystkich Nowych Cycolinek- za Tonią- apeluje o ROZWAGĘ. Bo jak już przyplącze się jakieś powikłanie jest na prawdę ciężko i dopiero wtedy docenia się zdrowe piersi nie duże, małe a po prostu bez powikłań. My na tym forum się wymądrzamy -ale my widziałyśmy już duuużo bo u nas są te prawdziwe przypadki a nie rzeka zadowolonych klonów

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:

[/COLOR] Mya mówisz o czymś takim? http://www.blizny.pl/index.php?site=silon
o takie- tylko innej firmy były. Ale właśnie o takie plastry i zabezpieczenie mi chodziło Widzę, że są już i u nas dostępne bez problemu . Ja bym kleiła

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

Ja już odpadam dziś, dziękuje wszystkim za dobre wieści które mnie dziś utrzymały przy życiu i oczywiście oby jak najwięcej takich
Dobrej nocki

Stary 2013-02-10, 01:25   #629
chiquitkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisze jasno -żeby nie było dymu. Nie twierdzę, że implanty Silimed są złe, gorsze , tańsze bo gorsze. Nic takiego nie twierdzę. One były na rynku u nas jak ja szykowałam się do pierwszej operacji. Wtedy w państwowych klinikach były spotykane najczęściej - jako te refundowane (tu ma wpływ cena ). Więc są stosowane od jakiegoś czasu i u nas, u nas na forum kilka dziewczyn też je ma i ja nie słyszałam żeby ktoś miał jakieś kłopoty związane z tym implantem.
Dziś przekopałam dom w poszukiwaniu folderu z tymi implantami jaki miałam z firmy Politech- wcięło mi go Szkoda bo chciałam wrzucić Wam jak i co przedstawiciel kilka lat temu pisał o tych implantach- a co inny przedstawiciel pisze teraz. Hihihi kiedyś nie było mowy o implantach dla aktywnych kobiet które uprawiają sport- dla mnie to sieczka marketingowa. Ale będę szukać dalej , to porównanie się
pojawi - bo uważam, że będzie ciekawe.

Następna sprawa na jaką zwróciła uwagę i Amorcio. A więc piszesz- że z drugiej strony lekarz je poleca więc....
Przypomnę sprawę Pipów i dam przykład. A więc zarówno Pipy i implanty Silimed były stosowane w jednej z klinik Szczecienie (to jeden z przykałdów bo takie kliniki były w całej PL). Jedne i drugie. Jedne i drugie implanty były dopuszczone w Europie do obrotu- miały wszystkie pozwolenia. Jako dwie mało znane firmy miały podobną- niską cenę. To był jeden z powodów, że były refundowane. A więc i kobiety po amputacjach piersi je dostawały. Wszczepiał je w tamtym szpitalu między innymi znany i ceniony lekarz A.K jak i A.K. i M.P. i z pewnością wszyscy inni pracujący tam lekarze. Zresztą pacjentki operowane w Gryficach też miały wszczepiane oba rodzaje tych implantów.
I teraz pytanie - czemu lekarze mieli by nie wierzyć lub podejrzewać, że Pipy są dobre skoro miały wszystkie wymagane pozwolenia? Przecież nikt celowo nie proponował pacjentką wadliwych implantów. Pokazały się na rynku więc pracowali na nich- jak się to skończyło z Pipami wiemy wszyscy. A Dr AK też je kiedyś polecał swoim pacjentką- wymieniam akurat tego lekarza żeby było jasne, że Pipy nie były implantami dostępnymi w szemranych klinikach.
Implant Silimed właściwie dopiero teraz wchodzą na rynek- po tym jak zostały dopuszczone w USA. Mamy w PL nowego przedstawiciela który próbuje się przebić z nowym, nieznanym wyrobem. Przebić się przez dwóch potentatów. Najpierw trzeba się przebić do lekarzy- no a potem lekarz musi się przebić do pacjentki. Lekarz dostaną umowy lojalnościowe-
a więc pieniądze od każdego sprzedanego implantu. Pacjentki dostana zapewnienie, że dostały ten implant bo ..........(i tu lista marketingowych zalet). Nie mówię, że one są gorsze- chcę powiedzieć, że jeśli jakiś lekarz mam je już u siebie będzie je polecał pacjentką. To chyba normalna kolej rzeczy.
Ale na szczęście pacjentka ma WOLNY WYBÓR i sama decyduje.

I taka mała ciekawostka. A więc w wykazie nazwisk związanych z przedstawicielem Pipów w PL był jeden ze znanych chirurgów
Dziwne, że nikt się tego nie dopatrzył do tej pory

Cięcie pod piersią goi się normalnie czemu miałoby goić się dłużej? i dłużej od jakiego? Uwierz mi na słowo- to najlepsze, najbardziej racjonale rozwiązanie.

No dokładnie- lekarz pracuje z jakąś firmą więc poleca jej wyroby.

Tu nie chodzi o złą wolę lekarza - to zupełnie nie ten problem.

To Cię zadziwię bo w wielu szpitalach w PL lekarze sprzedawali Pipy w cenie Mentorów a wiesz jak się musieli nachwalić żeby opchnąć nie znane implanty po cenie najlepszych na rynku No ale oczywiste się robi czemu je tak chwalili- bo mieli sporą prowizję.
Potem producent Pipów upadł, właściel siedzi, implanty okazały się wadliwe i szkodliwe a gwarancję można było sobie wsadzić w buty. Lekarze nie działali w złej wierze - i nie odpowiadają przecież za implanty. Całą odpowiedzialność poniosły pacjentki
Dlatego chyba lepiej nie eksperymentować.
Mya dziekuje z awyczerpujaca odpowiedzpo przemysleniach zdecydowalam sie na allergan tylko jeszcze nad rozmiarem sie waham....ja nie tych silimedow bo za malo znane sa i to budzi moje watpliowsci, z tego co mowil doktorek to te silimed sa najlepsze dla kobiet uprawiajacych sport hmmm...ale mimo wszystko dziekuje za objasnienie poniewaz mi to pomoglo
a co do tego ciacia to sie pomylilam z tego wszystkiego chodzilo mi o to czy kiedy implant wkladany jest pod miesien okres rekonwalestencji jest dluzszy i bardziej bolesny niz pod gruczol???
dobranoc dziewczynki
Stary 2013-02-10, 02:00   #630
belseno
Zadomowienie

Mya w wątku kosmetycznym zadałam pytanko, to jak wypoczniesz to skrobnij coś w odpowiedzi

---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

Cytat:
Napisane przez chiquitkaaa Pokaż wiadomość
Mya dziekuje z awyczerpujaca odpowiedzpo przemysleniach zdecydowalam sie na allergan tylko jeszcze nad rozmiarem sie waham....ja nie tych silimedow bo za malo znane sa i to budzi moje watpliowsci, z tego co mowil doktorek to te silimed sa najlepsze dla kobiet uprawiajacych sport hmmm...ale mimo wszystko dziekuje za objasnienie poniewaz mi to pomoglo
a co do tego ciacia to sie pomylilam z tego wszystkiego chodzilo mi o to czy kiedy implant wkladany jest pod miesien okres rekonwalestencji jest dluzszy i bardziej bolesny niz pod gruczol???
dobranoc dziewczynki
tak, ale efekt jest satysfakcjonujący bo mięsień trzyma implant i piersi nie opadają i jak dbasz o skórę to służą i wyglądają ładnie przez wiele lata a jak wsadzisz implant pod gruczoł to w zasadzie on się trzyma tylko na skórze i klapa gotowa. Była tu dziewczyna z implantem pod gruczoł i niestety nie skończyło się to dobrze

p.s. a z bólem to jest bardzo indywidualna sprawa - ja nalezałam do tych szczęściar, które nie musiały brać tabletek przeciwbólowych mimo, że okres rekonwalescencji miałam/mam długi to jakoś bardzo nie cierpiałam. Ot ból jak po ciężkim treningu

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2013-02-10 o 02:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości