|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
o boshe ale on slodziutki
lece spac ... mlody sie ciut uspokoil w brzuszku ... wiec moze dzis tez uda mi sie troszke pospac ![]() do jutra moje Lasencje |
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z tego co JA wiem (bo pewnie każdy co innego powie) ani gryka ani kokos nie są polecane bo uczulają i łapią roztocza. najlepiej pianka albo lateks ![]() dobra ide spać. jutro chyba jedziemy do teściów i moich rodziców i ja już w Opolu zostanę bo we wtorek do Katowic znowu trzeba byle przed 13.02 nie urodzić. 13 lutego mam wizyte to zobaczymy co tam u mojego "małego" synka słychać
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i mozna powybierac, popatrzec. Na necie tylko pojedyncze rzeczy zamawialam.Oczywiscie mam na mysli kupowanie na raz takich rzeczy jak szczoteczki, smoczki, kocyki, pieluchy itd, nie mowimy tutaj o ubrankach i bucikach Te kupuje juz od dawna, ehhh a buty to juz szal ![]() A fotografke podeslalam na priv
Edytowane przez Mi6ka Czas edycji: 2013-02-09 o 23:01 |
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Bzinka- właśnie patrzyłam czy jesteś żeby ci napisać- byłam w tym outlecie- intimissimi znalazłam- ceny "kosmos"- serio- biustonosze majtki, bolserki- za grosze. Połakomiłam się na rajstopy dla małej 0-6- za "straszną" cenę 2 zł, koszulki 4,50 a dla nas- biustonosze 19,90 majtki od 2 zł.
Biustonosze do karmienia w Atlantic są za 39,90 z 69,90 Jest tam tez House łączony z Reserved- ubranka dla dzieciaczków od małych po nastolatki w cenach kosmicznych- koszulki za 6-7 zł, spódniczki też, dzinsy, sztruksy, a kurtki od 29,90- już od rozmiaru 62. Byłam tam pierwszy raz i stwierdzam, ze opłaca mi sie jechać i poświęcić trochę czasu.
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-02-09 o 23:07 |
|
|
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1536 | |||||
|
Rozeznanie
|
dzisiaj byliśmy u bratowej tż która stwierdziła, że bardzo obniżył mi się brzuch
ciekawe kiedy Leosiek zdecyduje się na wyprowadzkę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie nóżki ma długaśne Cytat:
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może przy okazji zakupów w ikei tam podskoczę, stamtąd już bliżej jest, a mam zamiar kupić półki żeby je zawiesić nad komodą która będzie stała kolo łóżeczka małej. Zbieram się do spania już chociaż niechętnie, bo czuję że znowu pól nocy przeleżę bezsennie Wypiłam podwójne wapno bo już mnie alergia chwytała.Dobrej nocy dziewczyny! Śpijcie dobrze!
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() Nie mogę zasnąć więc popstrykałam kilka fotek tego co uzbieraliśmy ... to nie wszystkie rzeczy ale pokazuje |
|
|
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
c.d
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zadomowienie
|
i ostatnia porcja, część to łupy z drugiej ręki a inne upolowane na wyprzedażach
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a przy okazji moja "młodzieżówa" skorzystała- bo kurtki zimowe w big starze były za 19,90 ( ostatnia cena do której udało mi się odedrzeć w domu metki to 149) i "skejtowskie" ( dla mnie paskudne ) buty za 29 zł w Housie ( a przy zakupie 2 par jeszcze 50%).
|
|
|
#1542 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupki!Cytat:
Cytat:
I tak wszystko co kupię lezy sobie grzecznie w szafie i czeka na odpowiedni moment na pranie w proszku dziecięcym i prasowanie. Poza tym ja pod koniec 6 miesiąca zaczęłam się czuć gorzej i naprawdę mało łażę, bo po prostu nie mogę i nie mam sił. Dlatego cieszę się, że ubranek mam dosyć sporo i nie muszę teraz latać i szukać. Cytat:
----------------------------- A co do lewatywy - ja napewno chce mieć, bo po co się stresować na sali, czytałam kiedyś jakiś opis porodu i babka 3 położne "pobrudziła" Powiem Wam, że w tym tygodniu jadę zobaczyć na żywo wózki Tutki i tą nianię + monitor oddechu Nie będę teraz jeszcze kupować, ale przynajmniej obejrzę na żywo. Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-02-09 o 23:53 |
||||
|
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
takinna śliczne ciuszki
|
|
#1544 | ||||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Kieruj się przede wszystkim opiniami osób które miały styczność z tymi konkretnymi modelami aparatów, a wtedy dokonasz dobrego wyboru. Tak mniej-więcej, ale raczej mniej. Nadal mam powrzucane kilka rzeczy do torby która stoi w szafie. Ale już w tym tygodniu otworzę sobie jakąś listę i spakuję wszystko tak jak to powinno wyglądać ![]() ![]() Cytat:
Mój to podejrzewam że nawet spytany który mam miesiąc, to by nie potrafił powiedzieć. Choć teraz ma ułatwione zadanie bo wie że to już końcówka, ale tak 2-3 miesiące temu, zapewne musiałby się dobrze zastanowić by wydumać na jakim etapie ciąży jestem. zobaczymy...ale może kilka zamieszczę. piękne są te nasze dzieciaczki, co dopiero będzie jak je ujrzymy po drugiej stronie brzucha....istne szaleństwo Cytat:
Jak już mój rozmiar po ciąży wróci do normy to zapewne wybiorę się tam na nie małe zakupy.... ![]() Cytat:
Butów to masz chyba do 6rż Piękne wszystko. Dzisiaj odwiedziliśmy smyka, zakupiłam polarek za 20 zł w rozm. 68 i tak się właśnie zastanawiam czy nie wymienić na mniejszy bądź większy Bo 68 to teoretycznie na 3 m a to będzie wypadać na wakacje, więc polar nie będzie raczej potrzebny. Jak myślicie?? Może wziąść 62? albo 74??Odłożyłam sobie jeszcze komplecik (polarowe półśpiochy _ koszula z dł rękawem) na 62 i t-shirt z dł rękawem w stylu marynaskim też na 62. Wszystko po 20 zł. Jutro idę odebrać, bo chcę wykorzystać kupony z payback, a dziś nie miałam ich przy sobie. Nie wiem kompeletnie jakie wybierać rozmiary żeby potem nie okazało się że nie ubierzemy tego małemu. Lepiej mniejsze czy większe??
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2013-02-10 o 01:28 |
||||
|
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() dzięki za kciuki jeszcze dziś i za tydzień 2 (najgorsze ) a potem już mogę rodzić strippi chyba mam coś podobnego do Ciebie, wczoraj z rana mnie przeczyściło i od piątku wieczorem brzuch boli jak na okres. wzięłam wczoraj 3x2 no-spy i średnio to pomagało. bałam się do szkoły jechać, ale jak mus to mus, jakoś wytrwałam, choć myślałam, że plecy mi odpadną a brzuch pęknie. Jak wracałam, musiałam włączyć klimę w samochodzie bo tak mi gorąco było od tego wszystkiego a normalnie zmarźluch jestemna wszelki wypadek wypytałam się gdzie tam jest najbliższa porodówka i okazało się, że na tej samej ulicy więc luzik hehe oby ta wiedza mi się nie przydała
|
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() właśnie wstałam ale noc - koszmar ![]() wszystko mnie boli : plecy, żebra, dłonie jak parówki, w stopach kostek można szukać, 6 wizyt w wc eh... ogólnie wstałam bardziej zmeczona niz się połozyłam ale za to dziś 32 tydz - więc 8 miesiac
|
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! NIE SPAĆ! ZWIEDZAĆ ![]() ![]() Cytat:
![]() ja muszę się na zakupy bielizny wybrać... może rzeczywiście tam... brakuje mi majtek i staników - wszystko ciasne :P a akurat dzisiaj ze ślunska wracam ![]() takainna, ale ciuszków!!! klementyna - ja u mojej mamy nie mogę usnąć bo ma za miękki materac (odstąpiła mi swoje łóżko) i ciągle jakieś dziwne odgłosy słyszę A co dopiero będzie u teściów za tydzień.... tam dostajemy w ciul niewygodne łóżko, tj wersalkę Ale też zakładam, że to ostatni wyjazd na wschód.... potem już we trójkę
|
|
|
|
#1548 |
|
Zadomowienie
|
Hej misiaki!
Jakoś się wyspałam. Sukces Mąż z troski o mnie ściągnął mi specjalnie Bravehearta i wczoraj oglądaliśmy. Kocham ten film.... Mały już się obudził i zaraz śmigamy coś zjeść, skoro jestem w stanie normalnie już przełykać. No i muszę się pochwalić- pyszny bogracz wczoraj zrobiłam ![]() Co do kupowania ubranek przed czy po porodzie- mnie zawsze omija "szał", nie wiem czemu tak mam. W czasie organizacji ślubu mnie ominął i teraz też omija. Ciągle słuchałam, żebym nie rzuciła się w wir zakupów, a prawda jest taka, że mi to nie grozi. Dopiero w okolicach 6 miesiąca zaczęliśmy z mężem zbierać wyprawkę dla małego. Nie wyobrażam sobie jednak kupowania wszystkiego na raz, albo wydawania paru tysięcy na dziecko. Mamy niesamowite szczęście, że prawie wszystkie ubranka dostaliśmy w prezencie (używane), wanienka też się znalazła. Więc my kupiliśmy tylko wózek, a teraz czeka nas łóżeczko i zwykłe drobne rzeczy (tak nazywam pieluchy, kosmetyki itd.). Remontujemy teraz mieszkanie i tapety naprawdę wiele kosztują tak więc rezygnujemy z innych szaleństw dla dziecka, bo mały tego nie wykorzysta przez długi czas. Co do tego, że dziecku może coś się stać, a ja zostanę z wózkiem. Jestem niestety optymistką, biorę życie takim jakie jest akceptując je w całości. Wolę cieszyć się z tego co mam teraz niż rozważać "a co jeśli". Bo nawet jeśli coś by się stało, to nie będę ukrywać, że okres ciąży jest najpiękniejszy w moim życiu i koniecznie chcę go powtórzyć ![]() Mam nadzieję, że dzisiaj będzie jednak radośnie na forum )Nie wiem jak u Was, ale u mnie śniegiem sypie strasznie.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-02-10 o 08:57 |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś nic od nikogo nie dostała (znajomi i rodzina albo w ogóle nie planują dzieci, albo mają już w wieku szkolnym) to nie ma bata, nawet kupując tanie i używane rzeczy kilka tys Ci wyjdzie.
|
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem zdania, że nie trzeba wydawać paru tysięcy by skompletować wyprawkę dla małego. Trzeba podejść do tego racjonalnie, pohamować się czasami i zobaczyć czego i ile potrzebujemy, oraz jakie mamy możliwości finansowe. My z mężem nie mamy dużych i jakoś sobie radzimy. Dziewczyny, wczoraj w aptece widziałam produkty Ziaja dla dzieci- typowe oliwki, płyny do kąpieli i głównie ukierunkowane na maluszki. Będę jeszcze szukać informacji na ich temat, ale jestem ciekawa czy, któraś z Was już coś o nich słyszała.
|
|
|
|
#1551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widzę że następna co obrabowała sklep obuwniczy ![]() Cytat:
![]() za egzaminy i za nastepneco was tak wszystkie "czyści" tak to żadna nie chce wystartować a potem pewnie jak się zacznie to wszystkie naraz ![]() ![]() witam się z rana przy śniadanku ![]() ośmielę się zapytać Strippi jestes jeszcze 2w1 ?
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, wczoraj tż przyjechał z sushi i filamami więc tak spędzaliśmy wieczór/noc......a ja właśnie przypomniałam sobie ,że wczoraj kupiłam też lody .... jak można zapomnieć o pysznych ,czekoladowych lodach??? -nie wiem ....... ale mamy monopol na wypożyczanie gównianych filmów ... wpadło nam - "wszystkie odloty cheyenne" (co to mam być?)nie dotrwałam nawet do połowy....., "zakochani w rzymie"(nuda,nuda), " ted" ( miał być zabawny ale się nie udało bez wspomagaczy... ), "apollo 18" (ożywające skało- robaczki mówią wszystko za siebie ..... ),"kobieta w czerni" ( ) .... dalej nie piszę , ale mamy z tż nową dyscyplinę - kto wypożyczy gorszy film ,jak na razie idziemy równo..... ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
śliczny !!!Cytat:
ale leżeć też sobie lubię ........ (choć teraz sobie pomyślałam -że zależy od charakteru bo w pierwszej ciąży podobnie robiłam - wszystko w ostatn.mies.) Cytat:
Cytat:
za tydz.
|
|
|
#1554 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strippi - jesteście? Ja wczoraj zauważyłam, że brzuch mi się obniżył, ale jak to? Jeszcze 6 tygodni! Cytat:
Pocieszające, że przy kolejnych maluchach to już tylko ułamek tej kwoty. ![]() Cytat:
|
|
|
#1556 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
uroczy ![]() Cytat:
a z pianki mamy swój duży i jest po prostu świetny. Cytat:
![]() Cytat:
![]() podłączam się do pytania... ![]() I pytanie mam z innej beczki: zamawiałyście coś ze strony strawberrynet.com? |
||||
|
|
|
|
#1557 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
śliczne ja to może łącznie mam z 15 ciuszków dla małej póki co ![]() Cytat:
za skończony i rozpoczynający się nowy tydzień coraz bliżej ![]() Cytat:
Cytat:
Na miejscu mają dostępne od ręki wszystkie foteliki 2 czy 3 firm w całej kolorystyce. Oglądałam przewijaki, kocyki, butelki itp. to ceny mieli normalne no i plus rabaty przy większych zakupach albo jak się ma te kupony to nawet przy małych. Sadzę że jak pojadę kupić resztę wózka czyli spacerówkę bo gondolkę już mam to tam zaopatrzę się w resztę potrzebnych rzeczy. Mieli dość spory wybór niań też jak kojarzę. |
||||
|
|
|
|
#1558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dziś robię galaretkę, która już tężeje z owocami i bitą śmietaną
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj sama siebie też
kusicielka ![]() Cytat:
trzymaam dziś cały dzień na nogach, więc wieczorem będę zdychać słodziutki Cytat:
sporo tego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Moja fotografka zazwyczaj potrzebuje troche czasu, bo ma sporo sesji do obrabiania - kolejka jest 
poniedziałek twoja godzina zero 

nie tak sie umawialysmy :P

) a potem już mogę rodzić
8 miesiac
za nastepne
) .... dalej nie piszę , ale mamy z tż nową dyscyplinę - kto wypożyczy gorszy film ,jak na razie idziemy równo.....
już ubrankami dziecięcymi. Mam dość prania, prasowania, segregowania, układania. Najgorsze, że nie kojarzę, jakie te dzieci są małe i nie wiem, czy mam czapeczkę, czy nie na początek... Nawet nie wiem, czy kombinezon nie jest za duży, bo rozmiar rozmiarowi nierówny.